|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
A co to za przyjemność mieć całą gromadę rodziny,przyjaciół koło siebie+kilka osób z personelu pomagających przy porodzie
![]() Chyba za dużo się kuzynka naoglądała filmów amerykańskich,gdzie przy porodzie jest z 10 osób ![]() ![]() Ja już prawie Tż przekonałam,że on przy porodzie siedzi w domu/jedzie do szpitala/czeka na korytarzu albo przed szpitalem a mnie zobaczy już po porodzie,żebym mogła go ochrzanić za to co mi zrobił ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Fajny videoblog https://www.youtube.com/watch?v=wjGY...7795BB6EA8FD74 tydzień po tygodniu
![]() Meta a potem będzie : czemus mnie samą zostawił ?!? Czemuś mnie nie wspierał ?!? ![]()
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwila dla siebie? Pamiętaj że poród nie trwa chwilę, trwa godzinami a czasami dniami. Zastanów się nad osobą, która Ci w tym pomoże. Tz, prywatna położna czy przyjaciółka. Przyda się ktoś kto poda rękę przy skurczu, który łamie w pół, obetrze pot z czoła, albo poda coś do picia. A co do zmartwień. Czytałamkiedys, że jak kobieta staje się matka to nie przestaje się martwić. Najpierw o swoje nienarodzone dziecko, a potem już całe żyje martwi się o swojego szkraba. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż jest jedyną osobą,którą mogłabym ewentualnie wziąć,ale jakoś nie uśmiecha mi się ten pomysł,bo on za bardzo panikuje nawet jak mam gorączkę i jak zacznie gadać" moja biedna,moje biedactwo" to ja będę się denerwować,bo nie lubię jak ktoś mnie żałuje. Na prywatną położną,to tymczasem mnie nie stać,więc nawet się nie zastanawiam ![]() O te zmartwienia to już wiem,że mnie czekają jak dzidzia się urodzi ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Co za aktywny, piękny dzień za mną
![]() Co do porodu, to ja bardzo chcę, żeby mąż był ze mną... Widział mnie już w najgorszych sytuacjach i nic go nie zaskoczy. Chyba, że zaczną na niego klnąć, to może się zdziwić, bo ja należę do tych nie klnących przy ludziach ![]() Dziewczynki, do porodu jeszcze tyle czasu, że nie ma się czym martwić na razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Widze ze bardzo aktywne tu jestescie
![]() ![]() W irlandii system najgorszy w europie,razem z uk.faktycznie tu tylko potwierdzaja ciaze na piczatku i pierwsze usg w ok 13tyg,tylko ze u mnie okazalo sie ze bylam juz w ciazy w trakcie miesiaczki.oczywiscie dopiero w usg to wyszlo.w pt dopiero pierwsze spotkanie mam z midwife i wypelnianie papierow.a to juz bedzie 18tydz bez dnia.wyboru szpitala nie mam,jest tylko jeden w cork i 1.5godz drogi ode mnie.na poliwkowe usg pojde prywatnie,bo tu jak wszystko dobrze to robia1-2usg w ciazy.i zadnych anomalii itp nie sprawdzaja.gina tu nigdy sie nie widzi chyba ze umierasz na stole,to moze wtedy.brak lekarzy tu,midwife itd,za duzo porodow i malo opieki dlatego troche nieciekawych historii.ale zeby miec maternity leave itd to musze tu rodzic.jedyne prywatne spr zostaje a info przez net bo nawet od gp lekarza nie dostalam wielu info,traktowala mnie jakbym4dzieci juz miala,a ja o niczym nie mialam pojecia.gdyby nie ksiazki i przyjaciolka z wloch(najlepszy system dla ciezarnych w europie),ktora dala tyle info to mie wiem co.. Najgorzej z dojazdem,kuzynke cofneli ze szpitala,spowrotem 1.5godz jazdy,kolejnego dnia urodzila w domu bo nie dojechalaby..no ale ja sie nie dam ![]() ![]() W irlandii po prostu ciaza sie nie przejmuja,tu sie pracuje do konca(2tyg przed terminem wolne) i ciezko dostac zwolnienie .z jednej strony ok ,nie chce harmideru wokol mnie,ale z drugiej jak cos nie tak to tej opieki na czas brak...no coz jakos kobiety tu rodza,wiele polek,i zyja,wiec jakos ja tez dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
727 postów
![]() ![]() Nie było mnie aktywnej kilka dni i dałyście czasu ![]() Tak poza tym to witam w nowym (starym już) wątku ![]()
#728 |
Rozeznanie
|
Wutam po weekendzie! Wróciliśmy. Próbowałam Was czytać na komórce, ale ciężko mi idzie, szczególnie załadowanie strony...
![]() ![]() Wyjazd super udany! Przypomnę, że do Magurskiego Parku Narodowego (Beskidy, południe Polski). Pogoda wspaniała! Piękna przyroda, fajne szlaki i energia! Słońce zjarało nam twarze ![]() Teraz czytam co naskrobałyście. ![]()
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I u nas akurat chuchają na ciężarną,bo już się spotkałam z tym,że poszłam do ginki prywatnie a ona pierwsze co zapytała"Zwolnienie z pracy wypisujemy?" a co dopiero kobiety,które mają ciążę zagrożoną. Niby wiele osób narzeka,że lekarze zapobiegawczo dają hormony,ale lepsze to niż olanie sprawy,tak mi się wydaje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Rozeznanie
|
O matko! Z pół godz temu zjadłam 2 merci... A teraz czuję, że zaraz padnę... Czyżby mi cukier skoczył i źle się czuję? Znowu będę miała cukrzycę ciążową? A może to rzeszowskie powietrze mi nie służy po powrocie z łona natury...
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że cała ta sytuacja zaistniała. Z tego co pamiętam mama tej dziewczynki powiedziała, że córka coś zjadła nie tegez i po tym wymiotuje. Oj biedne Wy. Dobrze, że już to prawie za Wami! Cytat:
Kiedyś przeczytałam, że w czasie porodu jak partner jest z rodzącą to ona wtedy bardziej pokazuje (i czuje), że ją boli, trochę żeby wzbudzić... czy ja wiem? poczucie wizy? litość? Generalnie stwierdziłam, że jestem podatna na takie podejście do sprawy. Ale jak byłam w ciąży chciałam tża przy porodzie. On stwierdził, że naoglądał się już porodów (praktyki na studiach) wie jak to wygląda i dziękuje bardzo. Powiedział, że dam sobie radę sama z położną i już. Nie było mi źle. Byłam spokojna. Skupiałam się na akcji porodowej. Poszło w miarę gładko (wody nie chciały mi odejść), bóle parte trwały tylko 40 minut przy pierwszym porodzie! (U mojej siostry 3 godz!) Kogoś zabrakło mi tylko 2x: jak bardzo chciało mi się pić (nie we wszystkich szpitalach pozwalają pić podczas porodu, nie wiem jak w tym co rodziłam, nie pamiętam czy piłam coś czy nie...) i jak było mi zimno - ale położna mi podała szlafrok więc się spisała na medal.
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-30 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Miałam już dzisiaj nie pisać, ale jestem nieźle podłamana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jedź jtr. do lekarza, nawet jak to się nie powtórzy. Lepiej być spokojnym i wiedzieć, że wszystko jest dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj się tam ![]() Miejmy nadzieję, że wszystko przez noc będzie dobrze. Na wszelki wypadek idz lepiej jutro do lekarza, lepiej chuchać na zimne ![]()
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak powiedziała, ale i tak nie kazała mi przyjeżdżać. Ja powiedziałam, że zostawię Maję z siostrą i przyjadę. Po prostu wiem jak to jest, gdy nie ma się z kim dziecka zostawić, a trzeba iść do pracy. Chciałam pomóc, a wyszło jak wyszło. Absolutnie jej za to nie winię. WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA TROSKĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majcia na szczęście potem już nie wymiotowała, piła dużo, "jadła/piła" kleik ryżowy, biegunki po południu nie miała, ale to już wiecie. Przed pójściem spać znowu trochę jej temperatura wzrosła, martwi mnie to trochę, ale będę kontrolować, mam nadzieję, że będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
DorissiriD,no są faceci,którzy po prostu nie chcą,bo to wcale przyjemne widoki nie są a wiadomo po co masz kogoś zmuszać do tego? Jakbym ja chciała żeby Tż był a on by nie chciał,to bym go nie namawiała,trudno.
Ja dzisiaj przeczytałam,że kobieta bardziej się rozpraszać może jeżeli ktoś jest przy niej jeszcze,ale to wiadomo zależy od kobiety. Wiadomo,że może brakować drugiej ręki,ale w niektórych szpitala personel na prawdę jest przyjazny i można liczyć na to podanie wody. Ja skoro lepiej będę się czuła rodząc sama to wolę z tego skorzystać ![]() Miminek,ja też bym pojechała w razie W,żeby się nie martwić na zapas. Całe szczęście,że to tylko mała kropelka i że minęło. Mam nadzieję,że to jednorazowy wybryk ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Miminek może to po badaniu ta kropelka krwi :-( ale faktycznie lepiej iść do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Anesh kamień z serca, cieszę się że Maja wraca tak szybko do zdrowia
![]() Miminek mam nadzieję żeby to nie było nic poważnego. A może to właśnie po wczorajszym badaniu? Podobno u niektórych ciężarnych po badaniu występują niewielkie krwawienia ![]() DorissiriD super że wyjazd się udał ![]() ![]() Ze mną tz był podczas porodu i teraz pewnie też będzie, niby dogadywaliśmy się że go nie będzie ale tak jakoś samo wyszło. Siedział po prostu przy mnie i trzymał za rękę, żadnych strasznych i krwawych widoków nie oglądał ![]() ![]() Dziewczyny poród to często nie takie hop siup, przeważnie trwa godzinami ![]() ![]() Oczywiście po porodzie zarzekałam się że nigdy więcej, ale bardzo bym chciała żeby drugi poród był podobny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę z całego serca,żeby mój poród to był jak strzał z armaty
![]() ![]() ![]() Ale o wiele bardziej czekam na to,aż będę miała dzieciaczka w ramionach ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co Majucha jednak ma temperaturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Anesh może okłady na głowę i brzuszek? Pamiętam jak miałam prawie 40 stopni jako dziecko przy pacuorkowcu to te kompresy dużo dawały. A raz mama włożyła mnie do wanny z.letnią wodą która mi się wydawała zimna jak lód. Ale naprawdę pomagało
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
rano się zastanowię czy jadę na badania czy któryś dzień później. w sumie jutro bym miała auto, we wtorek już nie, a w środę bym mogła przy okazji dentysty, ale też bez auta a dent na 12 a pobierają do 10:30 i co tyle czasu robić? zęby bym umyła w łazience przed wizytą. ależ mam rozterki
![]() cieplutko dziś było, był też spacerek. dobrej nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() co do porodu rodzinnego to moj maz nie idzie ze mna na widok krwi mdleje a pozatym nie wiem czy chcialabym aby to wszystko widzial, lepiej bedzie jak poczeka na korytarzu ![]() wczoraj tez mielismy bardzo aktywny dzien jak wyszlismy z domu o 14 to wrocilismy przed 21 caly czas na swiezym powietrzu, gorzej bo dzis cos gardelko boli i lekki katarek bo tym wczorajszym miejmy nadzieje ze mi przejdzie.
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wydaje mi się aby ti negatywnie wpłynęło na poród, czy na mój poziom bólu, a parte trwały 42 minuty ![]() Miminek trzymam za Was kciuki ![]() Anesh jak corcia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
U nas przepiekna pogoda wiec wczoraj wybralismy sie nad jezioro bodenskie. ![]() Mam nadzieje ze u was wszystko ok. Musze was nadrobic ![]()
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny😊
Nie wiem kiedy was nadrobię bo nie mam na to teraz czasu. Od soboty jestem już w nowym mieszkaniu choć dalej na gratach. Pomimo że 3 tygodnie temu przenieśliśmy kablówkę, internet i telefon to do dziś nie mamy nic.Pieniądze za to oczywiście pobrali.Chyba nie muszę pisać jak jesteśmy wściekli😠. Dziś będziemy awanturę im robić. Przeprowadzka dała mi się we znaki pomimo dużej pomocy i uważania na siebie, wszystko mnie już boli, brzuch także choć dziś po nocy i po nospie jest ok.Jestem okropnie zmęczona i chcę już końca tego. A to jeszcze do pracy trzeba poznać. Masakra jakaś😔 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
ile postow
![]() agnes 20 a nie wiesz jak to jest z tym becikowym w sensie czyje dochody biora pod uwage skoro ja jestem sama?w sensie nie mam slubu a zameldowana jestem u rodzicow... i nie wiem czy wtedy licza dochody tylko moje? Miminek ![]() ![]() Dziewczyny ale sie nie wyspalam ale podobno po zmianie czasu to norma ![]() Wczoraj caly wieczor gralam z Tztem w chinczyka i gry planszowe hehe ![]() TZ w pracy i juz mi pisal ze chce odejsc ech masakra a on ma jeszcze kredyt,raty... wiem ze sie męczy psychicznie w pracy i rozumiem go doskonale ale tyle wydatkow mamy,ja nie wiem ![]() ![]() ![]() A w ogole nie wiem jak wy ale ja sie zupelnie nie czuje jakbym byla w ciazy,nie mam zadnych objawow,zwariuje do 25 kwietnia ![]()
#749 |
Zadomowienie
|
Miminek jak dzisiaj?
Anesh jak Majcia ? I trymestr to był dla mnie pikuś, trochę zmęczenia, ale to nic. II trymestr to jest masakra !! Spać najchętniej to bym już szła o 20 i spała minimum do 9, zrzędzę, jęczę, marudzę, pełno syfów na twarzy (że nawet sudokrem ich nie likwiduje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ale z pozytywnych rzeczy kupiłam pierwszy ciuszek dla maleństwa ![]() ![]() ![]() ![]()
5.9. 2003 - poznanie ![]() 5.1.2004 - to chyba ![]() 20.9. 2008 - mieszkamy razem ![]() 12.1.2013 - zaręczyny ![]() 16.11.2013 - ![]() Edytowane przez zazdrosnica0 Czas edycji: 2014-03-31 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.