Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 19:59   #1141
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

mezaga- współczuję pobytu w szpitalu. Oby chociaż Jadzi nic nie było. :Kciuki: trzymajcie się jakoś

gosia261282- i jak Kacperek ? Lepiej czy katar dokucza ?

Witam się wieczorową porą. U nas niedziela bardzo rodzinna. Pogoda jest cudowna. Było tak duże słońce ,że na spacerze chodziliśmy z TŻ w krótkim rękawku. Po śniadaniu i karmieniu zabraliśmy wózek do auta i pojechaliśmy nad rzekę , gdzie chodziliśmy jakieś 4 godziny i po starym rynku. Ogólnie czas spędzony super.
Żuczek dostał tylko wydaje mi się ciemieniuchę. Ma kilka małych placków ,które już potraktowałam oliwką. Zobaczymy czy są jakieś rezultaty.Proszę o kciuki, jutro idziemy na badania. Będą sprawdzane bioderka, oby wszystko było w porządku.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:01   #1142
senira666
Zakorzenienie

Wogole to witam niedzielnie. Bylismy u tesciow na obiedzie a potem na krotkim spacerze. Pogoda byla cudna i mialam chec na dllllllugi spacer ale TZ zmeczony po tygodniu pracy chcial siasc sobie na tylku i odpoczac... :/ ale man nadzieje ze jutro tez bedzie ladnie to sobie odbije

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-03-30, 20:13   #1143
isia4891
Zadomowienie

Hej
Wszyscy na spacerkach dziś byliście?
My pierwsze raz z małym byliśmy w kościele, nie spał cala mszę, chwilę pogadal sobie i bączka puścił później obiad i byliśmy mieście na soczku i lodach że znajomymi ( kto mógł pił piwko) i nie bardzo było gdzie małego przewinac więc była szybka akcja w wózku ale na dworze ...oby mały się nie rozchorowal ....
Padam spać mi się chce

Mezaga kciuki za szybkie wyjście że szpitala
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:15   #1144
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

My dziś prawie cały dzień na powietrzu, było naprawdę ciepło, mała zasnęła padnięta
Stary 2014-03-30, 21:11   #1145
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Takie pytanie - czy liczba godzin jaką Wasze dzieci prześpią w trakcie spaceru odbija się potem na długości snu w nocy i/lub ma wpływ na stopień trudności usypiania?
Nie, Młody różnie śpi w dzień, ale noc zawsze ładnie przesypia i przeważnie zasypia przy ostatnim karmieniu.

Mezaga, dużo zdrowia dla dzieci.

U nas pogoda nieciekawa, raczej zimno i ponuro, wiosna się trochę ociąga. Ale przynajmniej teraz dłużej jasno będzie.

Dziewczyny, macie coś takiego dla dzieci, planujecie kupić?:
http://www.amazon.co.uk/Bright-Start...ctivity+Centre
Stary 2014-03-30, 21:16   #1146
Caillouu
Raczkowanie

Ida, ja mam wrazenie, ze drzemka podczas spaceru to nie drzemka
Mloda tak czy siak odsypiala sen na spacerze. Inna historia, ze teraz na spacerach nie spi i buntuje się jak zamknie sie jej bude, bo przeciez swiat taaaaki ciekawy

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:06   #1147
konsternacja
Zakorzenienie

Dziewczyny po cc stosujecie jakiś krem na bliznę? Po jakim czasie od cc zaczęłyście używać? Możecie mi coś polecić?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:15   #1148
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Isia nie martw sie,.na pewno sie nie rozchoruje, ja mialam.mega aktywny weekend.
Bylam na zakupkach rano, potem na silowni i spacerze. Padam na pysk kolejnej nieprzespanej nocy boje sie ze znow nie bedzie mi dane sie wyspac ;( to takie frustrujacace, w dzien nie ma szans bo moje dziecko owszem spi ale czasem 20-30 min ja nie zdaze zasnac.
Muminku ciemieniiche oliwka i trzeba wyczesac miekka szczoteczka.

Jak ubieracie dzieci na taka pogode? Mnie jakos latwiej bylo ubierac zima

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-30, 23:09   #1149
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

gosia261282- i jak Kacperek ? Lepiej czy katar dokucza ?

Proszę o kciuki, jutro idziemy na badania. Będą sprawdzane bioderka, oby wszystko było w porządku.
Troszkę ma katarku,zobaczymy jak w nocy będzie.
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Dziewczyny, macie coś takiego dla dzieci, planujecie kupić?:
http://www.amazon.co.uk/Bright-Start...ctivity+Centre
Nie bardzo mi się to widzi,bałabym się,że tak jak chodzik wymusza stojącą pozycję,obciąża kręgosłup i bioderka.
Stary 2014-03-30, 23:28   #1150
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wogóle zapytanie do wszystkich mam karmiących i dokarmiających butelką: od jakiego wieku należy zacząć dziecia dopajać? Czym?

Jeśli chcesz rozkręcić laktację spowrotem, polecam forum Karmienie Piersią Inaczej na gazeta.pl - masy cennych rad od dziewczyn, które miesiacami odciągają. Ja w zeszłym tygodniu odciągałam około 300 ml na dobę, a teraz zdarza mi się i 600 ml - działam metodami znalezionymi na tym forum

Jeśli chodzi o Polskie morze, polecam Jastarnię i Juratę... Wiem że oklepane i oblegane, ale mają jedną wielką zaletę - infrastrukturę. Szerokie i wydeptane ścieżki w lasach - wszędzie bez problemu wjedziesz z wózkiem Wszędzie toi-toi, kosze na śmieci A plaża też nie jest tak strasznie oblegana, ja się przejdzie człowiek z pół godziny spacerem od tych najpopularniejszych.
Ja tam się z jednej strony z tych mew cieszę - będzie co karmić, jak już SuperDzidziuś zaczai rozkosz karmienia chlebem ptaszków
Jeżeli chodzi o dopajanie to nie pomogę, ale z chęcią się dowiem, bo ja karmie w podobny sposób, ale póki co nie daję picia. Wydaje mi się, że mieszanka, którą daję jest na tyle rzadka, że nie ma takiej konieczności. Raz próbowałam dać herbatkę, ale wrzask był niesamowity, także sama sobie ją wypiłam

Gratuluję rozkręcenia laktacji zdradzisz mi jaki sposób u Ciebie zadziałał? Moja też się powoli rozkręca, chociaż wcześniej spadła totalnie po przebojach z karmieniem, bo Lena mi nie opróżniała piersi, a teraz był problem z badziewnym laktatorem, który również nie ściągał za wiele. Od piątku jadę na nowym sprzęcie i już widzę różnicę

Uwielbiam Półwysep Helski, a najbardziej odpowiada mi chyba Jastarnia. Szkoda, że nad wschodnie wybrzeże mamy tak daleko, więc częściej jeździmy na zachód - głównie do Rewala
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 23:50   #1151
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
(...)
Gratuluję rozkręcenia laktacji zdradzisz mi jaki sposób u Ciebie zadziałał? Moja też się powoli rozkręca, chociaż wcześniej spadła totalnie po przebojach z karmieniem, bo Lena mi nie opróżniała piersi, a teraz był problem z badziewnym laktatorem, który również nie ściągał za wiele. Od piątku jadę na nowym sprzęcie i już widzę różnicę
(...)
Zaczynalam metoda 753 i laktatorem recznym TT ale predko szlag mnie trafil przy przekladaniu laktatora z cycka na cycek, wiec przestalam stosowac 753 po jakichs dwoch tygodniach. Poczytalam sobie ichnie forum, zmienilam laktator na Avent Isi Iq 2 w 1 - elektryczny z mozliwoscia przerobienia na reczny. Jest bardzo fajny. Sciagam bardzo regularnie, ale to tylko dzieki temu ze moje dziecko to aniol, mam mniej wiecej stale godziny sciagania - 3, 9, 12.30, 16, 19.30, 23. Alarm w telefonie mi wyje i przypomina o dojeniu Sciagam minimum 15 minut z kazdej piersi, zwykle 20-25 minut. Jak dennie leci to sciagam seriami - np. 15 minut z lewej, 15 z prawej, a potem z kazdej jeszcze po piec minut. Staram sie ciagnac dopoki zupelnie nic nie leci, a potem jeszcze minute czy dwie "na sucho" bo chce zwiekszyc produkcje (w ten sposob mozg dostaje sygnaly zeby wiecej mleka robic) - chcialabym zapewniac malemu 95% zapotrzebowania i dawac tylko jedna butelke proszku na dobe, na noc - ale do tego mi jeszcze daleko
Nie ukrywajmy, oprocz metody wazny jest sprzet - ja na recznym laktatorze dlugo bym nie pojechala, bo szlag mnie trafial jak przez pol godziny musialam sie skupiac na tym, zeby rowno pompowac - podlaczam elektryczny, odpalam ksiazke i jade z dojeniem Ale czytalam na forum Karmienie Piersia Inaczej ze dziewczyny potrafia po 7 miesiecy jechac na recznym laktatorze, i wola reczny od elektrycznego, wiec to zalezy od indywidualnych upodoban.
Stary 2014-03-31, 01:41   #1152
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Zaczynalam metoda 753 i laktatorem recznym TT ale predko szlag mnie trafil przy przekladaniu laktatora z cycka na cycek, wiec przestalam stosowac 753 po jakichs dwoch tygodniach. Poczytalam sobie ichnie forum, zmienilam laktator na Avent Isi Iq 2 w 1 - elektryczny z mozliwoscia przerobienia na reczny. Jest bardzo fajny. Sciagam bardzo regularnie, ale to tylko dzieki temu ze moje dziecko to aniol, mam mniej wiecej stale godziny sciagania - 3, 9, 12.30, 16, 19.30, 23. Alarm w telefonie mi wyje i przypomina o dojeniu Sciagam minimum 15 minut z kazdej piersi, zwykle 20-25 minut. Jak dennie leci to sciagam seriami - np. 15 minut z lewej, 15 z prawej, a potem z kazdej jeszcze po piec minut. Staram sie ciagnac dopoki zupelnie nic nie leci, a potem jeszcze minute czy dwie "na sucho" bo chce zwiekszyc produkcje (w ten sposob mozg dostaje sygnaly zeby wiecej mleka robic) - chcialabym zapewniac malemu 95% zapotrzebowania i dawac tylko jedna butelke proszku na dobe, na noc - ale do tego mi jeszcze daleko
Nie ukrywajmy, oprocz metody wazny jest sprzet - ja na recznym laktatorze dlugo bym nie pojechala, bo szlag mnie trafial jak przez pol godziny musialam sie skupiac na tym, zeby rowno pompowac - podlaczam elektryczny, odpalam ksiazke i jade z dojeniem Ale czytalam na forum Karmienie Piersia Inaczej ze dziewczyny potrafia po 7 miesiecy jechac na recznym laktatorze, i wola reczny od elektrycznego, wiec to zalezy od indywidualnych upodoban.
Podobnie jak Ty zaczynałam od metody 775533, ale stwierdziłam, że wygodniej mi jednak ściągać konkretnie z jednej i przejść na drugą. Sprzęt mam już dobry - od piątku Medela Swing i powtarzam kilka razy dziennie, że kocham mój nowy laktator największy problem mam z regularnością, bo w dzień aż do ok. 17:00 jestem sama, więc zależy jak mi dziecko da pościągać. Problem w tym, że ona raczej ma w dzień kilka króciutkich drzemek... Doję jak tylko mąż wraca z pracy. Niestety nie mogę się zmobilizować do ściągania w nocy, więc mam przerwę od ok. 0:00 aż do ok. 8:00. Bez tego i tak chodzę zmęczona, więc nie dam rady. Generalnie i tak jest lepiej niż było, bo ściągam właśnie ok. 110 - 120 ml przy jednym porządnym posiedzeniu, a wcześniej było po 60 ml, ale sprzęt był jaki był Mam nadzieję, że uda mi się tak utrzymać laktacje, bo mała całkowicie odmawia jedzenia z piersi, ostatnio nawet podejmowałam kolejne próby przystawienia. Niestety mm daję ok. 3 razy dziennie. Z ciekawości muszę pozapisywać w tym tygodniu jak to wychodzi w ml Niestety w przyszłym tygodniu będę praktycznie trzy dni sama w domu i już się boję co będzie z tym ściąganiem...
Cieszę się, że nie jestem sama i życzę Ci powodzenia w zwiększeniu produkcji
Stary 2014-03-31, 08:22   #1153
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Z racji tego ze mąż ma wolne on wstawał w nocy Wyspałam się
Teraz czytam sobie forum ale widzę ze dużo do nadrobienia nie mam
Aaaa muszę Wam napisać ze od paru dni Lenka zaczęła się świadomie uśmiechać, najczęściej do mnie i do takiego wielkiego kremowego z czarnymi oczami misia
Stary 2014-03-31, 08:27   #1154
Hosenka*
Zakorzenienie

Roane, Nemezis
Uzywacie muszli laktacyjnych w trakcie odciagania? Dzięki nim "ratuję" nawet 10ml mleka przy jednym odciaganiu/karmieniu.
Polecam każdej dla której każdy ml jest ważny.

Co do laktatorów to ja mam el.Lovi. Przeważnie sciagam 110-120ml, a zdarza się więcej nawet 280ml.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:41   #1155
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Roane, Nemezis
Uzywacie muszli laktacyjnych w trakcie odciagania? Dzięki nim "ratuję" nawet 10ml mleka przy jednym odciaganiu/karmieniu.

Co do laktatorów to ja mam el.Lovi. Przeważnie sciagam 110-120ml, a zdarza się więcej nawet 280ml.
Dzień dobry

U nas noc spokojna ale chyba spełnia się mój koszmar-Jaś w nocy zaczął kaszleć. Chyba zaraził się ode mnie a jutro minie dopiero tydzień odkąd wyszliśmy ze szpitala

Zazdroszczę produkcji. U mnie max 70 na 1 ściąganie.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:49   #1156
Olcia_1983
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

Czemu te weekendy takie krótkie? U nas w sobotę znajomi przyjechali poznać Zuziolka. Wczoraj bylismy w parku i też spotkaliśmy sie ze znajomymi co mają 1,5 m-ca mlodsza corcie i takie maleństwo z niej... Już nie pamiętam ze nasza też taka malutka byla.

Co do produkcji mleka to też mega zazdroszczę u mnie 40-50 sie czasem uzbiera, ale mm rządzi żeby dziecko głodne nie bylo

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:57   #1157
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Sama go kupuję, więc wiem z pierwszej ręki, że kosztuje po refundacji 39,82 zł Ceny wszystkich leków refundowanych można znaleźć tu: http://refundowaneleki.pl/ Oczywiście mleko nie jest już na ryczałt od 1 marca 2014. A Adaś je Nutramigen od 5 Odbyłam nawet rozmowę z Panią aptekarką, która wyraziła swoje współczucie i oburzenie, że to takie drogie...[...]
dla mnie to wogóle jest jakieś nieporozumienie żeby mleko specjalistyczne miało tak wysoką cenę ok rozumiem że koszty produkcji itp. ale przecież te maluchy nic innego nie jedzą!!!a wiadomo że rodzice muszą kupić mleczko i kropka szwagierka płaci 33 zł. za mleko,apteki mogą miec różne ceny na leki na receptę na ryczałt ile kosztowało?
nie tylko mleko jest drogie ale prod.spożywcze dla bezglutenowców itd.też mają kosmiczne ceny

Cytat:
Takie pytanie - czy liczba godzin jaką Wasze dzieci prześpią w trakcie spaceru odbija się potem na długości snu w nocy i/lub ma wpływ na stopień trudności usypiania?
mój miesięczniak śpi na spacerze lub na podwórku w godzinach swojego spania i w nocy równiez śpi normalnie.wogóle to lepiej mu spać na dworze mimo hałasów z budowy u sąsiada,szczekania psów itp

Cytat:
Wogóle zapytanie do wszystkich mam karmiących i dokarmiających butelką: od jakiego wieku należy zacząć dziecia dopajać? Czym?
Mamy z SuperDzidziusiem taki dylemat: SuperDzidziuś ewoluował w SuperGłodzillę[...]
Młody waży w tej chwili około 4,2 kg, wedle zaleceń producenta swojego mleka (Aptamil, odpowiednik polskiego Bebilonu) powinien wypijać około 150 ml na kilo żywej wagi, [...]. Nie sądzę żeby moje mleko było jakieś wybitnie chude - jak wstawiam do lodówki to śmietanka się całkiem słuszna zbiera na powierzchni, zwykle odciągam dość długo, więc na pewno dobieram się do mleka II fazy.[...]
Jako że w ciąży byłam święcie przekonana że będę karmić piersią najlepiej do 2 rż (), nawet nie interesowałam się konkretami karmienia butlą. Więc mam zero pojęcia o przepajaniu. Czym przepajać (gotowe herbatki odpadają)? W jakich ilościach? Czy on nie jest jeszcze za mały na to? Skończył 4 tygodnie w zeszły piątek.

Też mi się właśnie zdawało że nie wolno tak często mleka zmieniać, i przy zmianie mleka powinien być jakiś okres adaptacyjny, kiedy się karmi trochę tym, trochę tym?
szwagierka gdy zmieniała mleko robiąc np.120ml dawała 1miarkę nowego mleczka i 3 "starego" stopniowo zwiekszając ilość nowego.Dopajała swojego syna wodą (20ml) gdy skończył miesiąc(więc był w wieku naszych dzieciów) gdy miał 2 m-ce dawała mu rumianek(do parzenia w torebkach) teraz mały zaczyna 5mies.i pije herb.granulowane dla dzieci chociaż wg.mnie to dla dzieci one nie powinny być bo mimo ze na niektórych pisze "bez cukru" to mają inne zamienniki
150ml? wow szwagierki syn wypija 120 wg.rozpiski powinien 180 ale nie wiem gdzie by to zmieścił mimo że jest dużym dzieciaczkiem(waga ur 4kg)
co do wytłuszczonego to myślałam ż mleko ma dwie fazy ale trafiłam na wpis mamy styczeń-luty 2013
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3027
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:57   #1158
Kalina27
Raczkowanie

Witam się po weekendzie. Od piątku nie miałam dostępu do komputera więc zaraz biorę się za nadrabianie.
U nas noc spokojna,dwa karmienia na wpół śpiąco, zero kup . Gdyby nie to przesunięcie czasu mogłabym powiedzieć, że się wyspałam.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:14   #1159
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Dziś w nocy Kacper spał 8 godzin ciągiem!
Ale biedak oprócz katarku zaczyna pokasływać. I myślę czy iść z nim do lekarza...
I zapomniałam wczoraj pisać,że dwa razy wczoraj zaśmiał się na głos
A taki był tym zdziwiony
Stary 2014-03-31, 09:31   #1160
magnusia
Zakorzenienie

Hej

widzę, że katar i kaszel dopada maluszki niedobrze - wszystkim życzę zdrówka i aby choróbska poszły sobie precz
Ja Wam mogę polecić dwie rzeczy na takie przypadłości- FENISTIL w kroplach (2x po 5 kropli)- działa obkurczająco śluzówkę i jest od 1 miesiąca oraz olejek Olbas Oil- 2 kropeli zakropić na pieluszkę i powiesić ją na łóżeczku- zapach taki że w całym pokoju czuć i ułatwia oddychanie.
Oczywiście do lekarza też trzeba iść bo zawsze to lepiej jak osłucha maluszka.

Ja jutro idę z małym na pobranie krwi - strasznie tego nie lubię bo boję się że będzie płakał no i muszę w nocy szczocha złapać do woreczka.

Myślę cały czas o nowym laktatorze bo jak czytam ile produkujecie to nie wierzę- ja jak ściągnę 80 ml z obu cycków to jest wszystko fakt- nie ściągam regularnie tylko jak mam potrzebę (a to jest nie często) no ale mały ssak cały czas dossany więc chyba powinnam więcej ściągać.
Inna sprawa że ten laktator nie jest chyba dla mnie- chyba go sprzedam tylko boję się że nikt go nie kupi a tak naprawdę użyłam go 4 razy

Pogoda u nas piękna ale ja znów chyba zrezygnuję ze spaceru aby mały wydobrzał do końca- strasznie boję się zapalenia oskrzeli i płuc

Miłego dni mamuśki
Stary 2014-03-31, 09:44   #1161
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny nie ma co narzekac na cene mleka.... zibaczcie na cene nutramugen AA puszka ok 150zl a znam osobe co to mleko kupowala co trzy dni bo na tyle puszka starczala a dziecko innego mleka nietolerowalo a to mleko nie jest refundowane
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:59   #1162
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co narzekac na cene mleka.... zibaczcie na cene nutramugen AA puszka ok 150zl a znam osobe co to mleko kupowala co trzy dni bo na tyle puszka starczala a dziecko innego mleka nietolerowalo a to mleko nie jest refundowane
: mdleje: mleka dla dzieci nie powinny miec takich cen brak słów
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:04   #1163
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
o ja pier**** paranoja
Stary 2014-03-31, 10:27   #1164
punamama
Rozeznanie

W h&m jest ciekawa oferta na ciuszki ometkowane 2X. Jezeli wybierzemy 2 ciuszki z tej oferty placimy 30 zl. Ometkowane w ten sposob sa bez wzorow najwyzej kropki/paski ale ja akurat wole takie dla mojego maluszka. Podejrzewam ze ta oferta istnieje od zawsze ale ja pierwszy raz robilam tam zakupy dla K. :P
Stary 2014-03-31, 10:30   #1165
idaikot
Raczkowanie

Przed zmianami Nutramigen kosztował 3,20 zł

Dzień dobry Samotna noc przetrwana

Mi na laktację bardzo pomógł Felmatiker. Ale w związku z podejrzeniem skazy nie piję mleka, a rozpuszcza się go właśnie w mleku. Spróbuję może z ryżowym, które zakupiłam w weekend

Edytowane przez idaikot
Czas edycji: 2014-03-31 o 10:36
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:32   #1166
punamama
Rozeznanie

Roane - moj maly wazy juz 6kg i troche a zje najwyzej 120ml i to czesto zostaje 10-20ml. Je czesto po 90ml co okolo 3h

A wg oznacEn na puszce powinien 180 ml oo
Stary 2014-03-31, 10:35   #1167
idaikot
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak było wcześniej, ale obecnie to właśnie mleko jako jedyne jest na ryczałt i kosztuhe 3,20 zł.
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:36   #1168
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Mi na laktację bardzo pomógł Felmatijer. Ale w związku z podejrzeniem skazy nie piję mleka, a rozpuszcza się go właśnie w mleku. Spróbuję może z ryżowym, które zakupiłam w weekend.
Ja piję herbate laktacyjną z Herbapolu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:17   #1169
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Czemu te weekendy takie krótkie? U nas w sobotę znajomi przyjechali poznać Zuziolka. Wczoraj bylismy w parku i też spotkaliśmy sie ze znajomymi co mają 1,5 m-ca mlodsza corcie i takie maleństwo z niej... Już nie pamiętam ze nasza też taka malutka byla.

Co do produkcji mleka to też mega zazdroszczę u mnie 40-50 sie czasem uzbiera, ale mm rządzi żeby dziecko głodne nie bylo

U mnie to samo
Stary 2014-03-31, 11:33   #1170
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Z racji tego ze mąż ma wolne on wstawał w nocy Wyspałam się
Teraz czytam sobie forum ale widzę ze dużo do nadrobienia nie mam
Aaaa muszę Wam napisać ze od paru dni Lenka zaczęła się świadomie uśmiechać, najczęściej do mnie i do takiego wielkiego kremowego z czarnymi oczami misia
Gratuluję uśmiechu my nadal czekamy... chociaż myślę, że to kwestia kilku dni

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Roane, Nemezis

Super wyniki u mnie lovi nie sprawdził się w ogóle. Ostatnio z lewej piersi nie ściągał nic... jak używasz tych muszli, bo mój żelek pociążowy tego nie ogarnia moje muszle leżą w szufladzie.

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość

Polecam dobry laktator i regularne ściąganie u mnie dochodzi już do 100 - 110 ml co nawet 3-4 h

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Ja jutro idę z małym na pobranie krwi - strasznie tego nie lubię bo boję się że będzie płakał no i muszę w nocy szczocha złapać do woreczka.

Myślę cały czas o nowym laktatorze bo jak czytam ile produkujecie to nie wierzę- ja jak ściągnę 80 ml z obu cycków to jest wszystko fakt- nie ściągam regularnie tylko jak mam potrzebę (a to jest nie często) no ale mały ssak cały czas dossany więc chyba powinnam więcej ściągać.
Inna sprawa że ten laktator nie jest chyba dla mnie- chyba go sprzedam tylko boję się że nikt go nie kupi a tak naprawdę użyłam go 4 razy

Pogoda u nas piękna ale ja znów chyba zrezygnuję ze spaceru aby mały wydobrzał do końca- strasznie boję się zapalenia oskrzeli i płuc

Miłego dni mamuśki
współczuję pobrania krwi...

myślę, że spokojnie ktoś kupi. Wczoraj wystawiłam swój na sprzedaż. Sprzedałam też poduszkę do spania w ciąży wystawiam na allegro i tablicy

Cytat:

Mi na laktację bardzo pomógł Felmatiker. Ale w związku z podejrzeniem skazy nie piję mleka, a rozpuszcza się go właśnie w mleku. Spróbuję może z ryżowym, które zakupiłam w weekend
Nutranugen aa na receptę kosztuje 3,2 zł - sprawdziłam teraz w dozie. zwykły ponad 17 zł.

Ja piję karmi te saszetki ciekawe, może wypróbuję. mam mleko ryżowe w lodówce kupne, ale planuję sam je zrobić

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Roane - moj maly wazy juz 6kg i troche a zje najwyzej 120ml i to czesto zostaje 10-20ml. Je czesto po 90ml co okolo 3h

A wg oznacEn na puszce powinien 180 ml oo
moja ważyła w poprzedni wtorek 4,6 kg i wciąga mojego odciągniętego ok. 120 - 140 ml, a mm różnie - od 60 do 110 ml
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości