|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Poli nie wmawiaj sobie bzdur
moze wlasnie dobrze ze kapalas sie z lilka bo moze w innej sytuacji wszyscy byscie sie znacznie mocniej potruli i nie mialby kto na pogotowie zadzwonic. przepraszam ze tak drastycznie pisze, ale czad jest mega niebezpieczny. powiedzieli ci strazacy jakie bylo stezenie? pamietaj ze sennosc to pierwszy objaw i nie powoduje stalych uszkodzen a zareagowalas w takim tempie ze watpie zeby cos mialo sie podziac my w domu mamy czujnik moja mama ma hopla na tym punkcie dwoje nievezposrednich znajomych stracilo tak zycie i ja tez sie boje a jak bylam dzieckiem (takim starszym) i kapalam sie sama to mama zawsze kazala mi spiewac jak przestawalam to zawsze krzyczala :kaki spiewaj taka starodawna elektroniczna niania
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie przy tej rozmowie . ponoć nie takie duże dla dorosłej osoby a dla niemowlaka wręcz przeciwnie . wiem ze lila miała w sobie 18 promili tej trucizny ponoć to bardzo dużo . ja miałam o przeszło połowę mniej . mąż podobnie . czekamy teraz na wyniki krwi..
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Poli nie masz się co obwiniać, zareagowałaś bardzo szybko, szybko wracajcie do zdrowia i do domku.
Dziewczyny mam pytanie, czy waszym dzieciakom też tętni ciemiączko ?? ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
|
#2255 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() a mój leniuszek szura tylko do tyłu i nie w głowie mu siadanie czy coś innego czekam kiedy przyjdzie jego kolej![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Misia - tak jak Filip spokojnie lezy to czasem widze ze mu tetni.. to zle?
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej!
mój też leniuszek ![]() Cytat:
Cytat:
zdrowia dla Was. Cytat:
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie, sama się nad tym zastanawiałam.... korn ma b.duże ciemiączko, więc mu widać bardzo mocno to.
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli nie obwiniaj sie! To nie twoja wina. Pomyśl ze moglo byc tak ze lilka by juz spala ty i twoj maz poszli byście sie kapac, czad by sie ulatnial i wtedy sytuacja mogla by wygladac zdecydowanie inaczej... a tak szybko zareagowałas i skończyło sie szczesliwie! Zdroweczka dla Liluni
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-03-31 o 08:29 |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Poli, absolutnie nie obwiniaj się!
jak byłam malutka, to też się zaczadziliśmy - ja, mój brat i mama. mieszkaliśmy wtedy w starej kamienicy, miałam kilka miesięcy. uratował nas mój tata, który zerwał się z pracy (pracował wtedy na taksówce), żeby obejrzeć Alternatywy 4. też trochę poleżeliśmy w szpitalu, ale wszystko dobrze się skończyło, nikt z nas nie miał żadnych powikłań po tym. nas też prawie w domu ostatnio nie ma, ciągle na dworze, taaaak ciepło jest ![]() wczoraj Hania miała tylko body z krótkim i bluzę ![]() no i trochę lepiej je, ale wydaje mi się że ten bunt to przez zęby jednak, bo już dziurki ma na dziąsłach. no i uczymy się pić mm, idzie całkiem całkiem
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
u was ciepło, a u nas od wczoraj non stop pada
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Poli, zdrówka dla całej Waszej trójki!
Nie obwiniaj się, dobrze, że szybko się zorientowaliście i tylko tak sie skończyło!
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Helenki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też się kiedyś przytrułam czadem. Teraz zawsze jak się kąpiemy musi być gdzieś w mieszkaniu okno uchylone. Okna plastikowe, szczelne drzwi niestety robią swoje
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
Poli dobrze, ze tak szybko zareagowalas, obyscie niedługo wrócili do domu. Bedzie dobrze
|
#2266 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u moich rodziców też był piecyk gazowy na wodę w kuchni na dolnej kondygnacji i kilka razy zgasł płomień, jak rodzice robili remont generalny domu, to przerobili instalację
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis mam szczepienie i jestem mega wystraszona
to pierwsze szczepienie od 5 miesiecy wiec trzymajcie kciukasy
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w cieniu bylo z 18 st i zero wiatru. Piękny byłweekend a dzus zginilizna ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Poli wracajcie szybko do zdrowia, Lilce na pewno nic nie będzie
I tak jak dziewczyny piszą, nie miej wyrzutów sumienia bo to absolutnie nie Twoja wina. A dzięki Twojej zachciance skończyło się tak jak się skończyło. Nawet nie chce myśleć co by było gdybyście poszli spać...
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
w ubiegły piątek zakupiłam sobie gumaczki i postanowiłam pomóc tz w pracy przy domu... w snbotę zasiali chłopaki trawę z przodu i z boku domu, a została jeszcze do uporządkowania część za garażem... namachałam sie szpadlem rozgarniając ziemię... tż aż oczy przecierał ze zdziwienia, ze tak dobrze mi idzie... hehe ale ramiona to ja bardzo dobrze dzisiaj czuję, a wczoraj się ledwo z łóżka zwlokłam...
w sobotę byłam na koncercie Braci Cugowskich w nowo otwartej galerii i przy okazji zwiedziłam ten dobytek i kupiłam sobie spódniczkę w Reserved hehe tż się młodym zajął, starszy spał u babci i jak zadzwoniłam przed 20 że juz wracam bo już po koncercie to powiedział żebym się nie spieszyła, bo dobrze sobie radzą
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polamana dzis jestem... kilka dni pod rzad cielam drzewka. skonczylam wczoraj. kolana poobijane od drabiny, rece pochatatane od galezi ale wartoo bylo. musze teraz zrobic mega ognisko
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kiedys w starym mieszkaniu gdzie mieszkalismy zapalil sie piecyk gazowy i moja siostra wtedy 13 letnia byla sama w domu. Generalnie mieszkanie przerobione ze strychu i podlogi, sufit drewniane i boazeria przed pokoju i mielismy wtedy tylko tel komorkowy ktory nosil tata bo stacjonarnego niechcieli podlaczyc. Moja siostra zsmiast leciec po sasziada to poleciala do kolezanki 3 bloki dalej a jak wrocila to straz juz byla i wszystko dobrze sie skonczylo i nawet wielkich strat niebylo. Od tamtej pory jest terma na prad
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia jak Natalka? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Monia a jak tam Natalka? Byłyście w szpitalu?
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek TZ spisal sie na medal
beda z niego ludzie ![]() Probuje dodzwonic sie do przychodni to jest jakas paranoja..
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
może i będą, ale wczoraj mnie tak wkurzył jak naszykował wodę do kąpieli, że szok, woda miałam 38 stopni i mu mówię że za gorąca czy sprawdzał termometrem, to powiedział że termometr taki to można o kant d... potłuc... wydarłam się to dopiero dolał trochę chłodniejszej wody...
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam ponad 20 stron do nadrobienia i chyba nie dam rady Pewnie poczytam z ciekawości co u Was, ale raczej nie pocytuję, wybaczcie. Mieliśmy wczoraj chrzciny i muszę dojść do siebie po tym. Robiliśmy u siebie w mieszkaniu i po prostu zajeździliśmy się. Wyobraźcie sobie tę masę roboty, bo z piątku na sobotę poszliśmy spać o 2, a z soboty na niedzielę o 4 w nocy Wczoraj przed południem jeszcze mieliśmy trochę rzeczy do pokończenia i o mało co się nie spóźniliśmy do kościoła. Kościół mamy ze 3 minuty drogi od nas i pokonaliśmy ją biegiem, ksiądz na szczęście czekał, choć podobno już myślał, że się rozmyśliliśmy. Pogoda była super, więc chłopaki mogli iść w samych sweterkach i całe szczęście, że Miłkowi w końcu nie kupowałam kurtki. Ja w sobotę wpadałam na chwilę do galerii i wymieniłam swoją sukienkę, na tę zieloną, którą tu wstawiałam i jeszcze buty na inne, dokupiłam kurtkę w reserved i dobrze zrobiłam, bo lepiej się czułam w tej sukience i wszyscy mówili, że wyglądam bardzo szczupło (dzięki majtom wyszczuplającym z h&m ).Miłek w kościele zachowywał się nawet dobrze, przed wyjściem z domu trochę się przespał, ale nie chciał jeść. Pierwszą część mszy rozglądał się z zainteresowaniem, na kazaniu zaczął marudzić i płakać, więc wyszłam z nim, ululałam na rękach i wróciłam. Potem do końca było już dobrze. W domu był trochę marudny, nie chciał jeść, ale najpierw jedna, a potem druga babcia uśpiły go w wózku na balkonie i na koniec był już w dobrym humorze. Jedzenia nam zostało tyle, że się w lodówce nie pomieściło ciasta, chociaż każdemu dałam na wyjściu, będę chyba musiała powyrzucać, bo nie zjemy.Zdjęcia kiedyś wstawię jak będę miała Siostra zadzwoniła po swojego znajomego, który bardziej amatorsko zajmuje się fotografią i on nam robił zdjęcia w kościele i potem trochę przed, więc może tym razem będę miećjakieś normalne zdjęcia z chrztu. A i przy okazji wczoraj Miłosz skończył pół roczku Poli dużo zdrówka dla Was, wracajcie szybko do domu Tyle doczytałam, biorę się za nadrabianie reszty. |
|
|
|
#2279 | |||||
|
Zadomowienie
|
Super
![]() Czasem lapie dola, ze moja jest w tyle z tymi umiejetnosciami... ![]() Cytat:
Ja z moja meczylam sie do 22 Cytat:
ja swoja Jule kapie o 20, zaraz po jest kaszka i idzie spac, wiec nie ma problemow ze spaniem bo juz podczas kapieli jest padnieta Cytat:
o boze! Dobrze, ze szybko zareagowalas i nic grozniejszego sie nie stalo, wracajcie szybko do domu My tez mamy piec gazowy i zadnego czujnika Cytat:
tak ,tetni Cytat:
![]() Dzien dobry wczoraj wieczorem byla walka ze spaniem, a teraz jeszcze spi, ciekawe do ktorej
|
|||||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz na to z tej strony, że jakbyście nie poszły pod ten prysznic to nikt by się nie zorientował i mogłoby się skończyć tragicznie. dobrze , że szybko zareagowałaś! piecyk sprawny a czad się ulatnia? coś gościu kręci chyba zdrówka dla Lileczki
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-03-31 o 09:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

[/RIGHT]

czekam kiedy przyjdzie jego kolej

a ma 5 miesięcy i tydziew

kiedy to zleciało