|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() a co do moich cwiczeń to ja nie cwiczę ale zamierzamna siłownie w tej chwili chyba funduszy brak 9gdyby sie znalazły wolalabym pójść z Tż na kurs tańca ![]() wiec na razie zaprzyjaźnie się z youtubem
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() U nas TŻ w pewnym momencie już sam nie wiedział jak jego babcia ma na imię Mam nadzieję że dobrze wpisaliśmy. Nadal nie otrzymałam danych od teściowej jednej pary z dzieckiem (i mam w nosie, czy je otrzymam, bo proszę się od miesiąca!). Nie otrzymam, będzie wstyd, bo ona jest córką matki chrzestnej TŻ, mieszka z nią w jednym domu i mnie już wisi czy ją też zaprosimy czy nie, po prostu nie mam na to siły! W pewnym momencie teściówa uznała, że prościej ich będzie nie zapraszać, niż dowiedzieć się jak mają na imię ![]() Oni mają tak dziwne relacje rodzinne, że mnie nic nie zdziwi... Ten zły bo nie zaprosił na swoje wesele, ta zła bo zaprosiła niepotrzebnie, tego nie prośmy bo nie przywiózł zdjęć z wesela, do ciotki nie jedźcie osobiście bo nie zasłużyła, tej nie trzeba prosić bo się wtrącała... Dra -mat. Nam cały układ robiła nasza instruktorka, bardzo pomysłowa kobieta, coś nam nie szło to zmieniała na inne, TŻ nie odpowiadało zakończenie walca - też zmieniła. Na yt oglądaliśmy jakieś filmiki, ale nie czerpaliśmy z nich właściwie.
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
O rety, dziewczyny, ile propozycji zapachów! Będę musiała iść kilka razy żeby je wąchać, bo mi nos odmówi posłuszeństwa za jednym zamachem
![]() My mieliśmy intensywny tydzień i oba weekendy, wczoraj odsypiałam do 13 ale i tak nie nadrobiłam. Nadal jestem padnięta... Rozwieźliśmy już prawie wszystkie zaproszenia, jeszcze dziś i jutro mamy umówione spotkania, a potem tylko będę łapać znajomych, którzy już wiedzą, ale nie mogliśmy się jakoś zgrać żeby się spotkać.Dodatkowo dostaliśmy już pierwsze ślubne prezenty ![]() Poza tym nadal jakoś tak nic do przodu, ale chyba w przyszły weekend zaciągnę TŻ na przymierzanie garniturów. Raczej już więcej nie schudnie wiec to chyba dobry moment. No i muszę zacząć naciskać o ten kurs tańca Ysia, bransoletka od Minty Dot A rzęsy fenomenalnie wyszły mała_czarna genialne wieczory, zarówno Twój jak i Twojego TŻ! Zazdraszczam
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Skasowało mi wszystkie odpowiedzi
To co pamiętam: mała_czarna super panieński ! ![]() Elrosa jak Twój chłop znajdzie takie auto to podrzuć namaiary Teściową się nie przejmuj. Jak chce auto, to niech sypnie kasą na nie. A jakbyście jechali karawanem, to dopiero byłaby sensacja ![]() say ale kicha z tymi butami ! One mi się tak podobały, a okazały się tak nietrwałe ! Ciekawe jak takie taneczne, czy one też się tak szybko niszczą?Jestem załamana. Wybraliśmy dwa wzory obrączek. Oczywiście ja skłaniałam się ku jednych, TŻ ku drugich. Komrpomis żaden Ale, że teraz ja ma ciut bardziej decydujący głos (P. miał głos ostateczny w sprawie zaproszeń). W salonie mieli się dowiedzieć, czy można zmienić ich grubość z 4 mm na 5 mm dla TŻ i pozmnieniać kolory złota, bo w tym oryginalnym wzorze nam nie pasowało. No i da się, ale w tym wzorze, który woli TŻ. A te co mnie się podoba to nie zmieniają
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
![]() Z tego co tak zerkłam to wszystko macie naprawdę takie ładne... zaproszenia, obrączki.... a ja jestem w du... :PYsia rzęsiska super efekt naprawdę w dechę mala_czarna_21 panieński extra zazdroszczę ![]() Dziękuję kochane za trzymacie kciuków za USC W piątek załatwiliśmy papierki ale godzinę będziemy mieli wpisaną dopiero dzisiaj (TŻ po pracy ma podjechać do urzędu) ponieważ akurat Pani co udziela ślubów miała urlop ale... pocieszające jest to że jest kilka par co mają ślub w tym samym miejscu co my czyli plener i z tego co wykukałam to jedni mają godz 16.00 a drudzy 17.00 więc mam nadzieję że Nam się uda 16.00 tak więc nadal jestem w lekki stresie ale na szczęście na Nasz termin jesteśmy tylko MY
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-31 o 12:49 |
|
|
|
#1896 |
|
Raczkowanie
|
activelifestyle - trzymaj mocno, trzymaj
![]() Biorę wolne w tym tygodniu specjalnie, żeby jechać do sklepu upolowanego na targach magdalenka - gratuluję swobodnego i dobrego jak się domyślam, kontaktu z mamą sama mam taki!A zdjęcia - przynajmniej wiesz, że oceni obiektywnie, bo to najbliższa osoba ![]() Anesthesia - ten smokingowy to cudo Mam nadzieję, że Twojemy przypadnie do gustu dla mnie ideał i totalny strzał w 10-tkę ![]() kiss - kciuki zaciskam i czekam na relację! mala_czarna - świetny wieczór panieński ![]() Dobrze, że obyło się bez ptasiorów utkniętych w stringach! Zdecydowanie nie mój klimat ![]() kroooliczek - śliczne infiniti ![]() justynkie - też trafiły mi się do ogladanie te "boskie wesela" z żenującymi oczepinami itp. Ludziom się to podoba pewnie póki są wstawieni i wracając wspomnieniami do wesela nim zobaczą nagranie ![]() Udało mi się nadrobić zaległości Dziękuję Wam wszystkim za komplementy w sprawie rzęs Nadal się trzymaja i są boskie
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostaną tańsze zamienniki - np. bieganie z mamą ![]() exist_ z tego co piszesz to faktycznie najlepiej mieć indywidualne zajęcia i choreografię dopasowaną indywidualnie - wtedy jest szansa na układ na miarę naszych możliwości, w którym będziemy się dobrze czuć Cytat:
![]() a pochwalisz się co fajnego dostaliście? ![]() Lg_ago a te obrączki wybrane przez TŻ mam nadzieję też są fajne? wrzuć w ogóle zdjęcia obydwu modeli! może warto faktycznie wziąć model wybrany przez TŻ, ale ze zmianami, które każdemu z Was się podobają? no i wiesz - przy następnym ślubnym wyborze, Ty będziesz miała głos całkowity
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
An, faktycznie ceny fajne
![]() Szkoda, że my garniak będziemy kupować dopiero koło lipca ![]() Mała czarna - ale super panieński Mega się uśmiełam czytając relację ![]() Króliczku, 420zł to chyba niedużo ![]() Co do obrączek i rozmiarów - może masz obrączkę szerszą niż pierścionek i stąd różnica w rozmiarze? Mnie o dziwo i rozmiar pieścionka i obrączki wyszedł taki sam: 10,5 ale pierścionek mógłby być o 0.5 rozmiaru mniejszy, bo mi palce schudły ![]() Robusta, a może ksiądz da Ci rozgrzeszenie, skoro ślub za pasem? ![]() Elrosa, karawan mnie rozwalił Ja bym teściową olała, ma poglądy sprzed 10 lat, kiedy każdy wynajmował jakieś SUPER auto, żeby przed sąsiadami się pochwalić. Teraz już się odchodzi od tego, często młodzi celują w zabytkowe auta, albo sportowe, ale raczej nie zauważyłam, żeby któraś wynajmowała tu auto na wypasie po to, żeby 'się pokazać'. My jedziemy moim. Zakrecona, tak z kamyczkami to prawda, dlatego ja mam obrączkę bez kamieni. Cornflower, zaproszenie dla Krzyśka i Ani ![]() Anka, co za prezenty? Fo pa dobre ![]() Mojakaren, czemu przerwaliście kurs? ![]() LG ago, jakoś dziwnie, dlaczego tylko w 1 modelu zmieniają? |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpita orkiestra, żenujące zabawy - swego czasu moja teściowa miała kanał wedding tv gdzie każdy mógł wysłać swój film z wesela... Katowała mnie oglądaniem tego... Ona się zachwycała "patrzcie! jak oni się bawią!, ale fajnie jedzą!"... A my z TŻ po sobie i wybuchy śmiechu... Moja szwagierka też mi przyniosła raz filmik - panna młoda rękawiczki po łokcie, sukienka ogromna beza, cieniutkie ramiączka, orkiestra podpita już na początku, co dalej to gorzej, ale "zobacz sobie jakie super wesele"...
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te drugie też fajne, ale bardziej podobały mi się te inne ![]() Bo to jest dwóch różnych producentów - jeden dopuszcza zmiany w swoich modelach, drugi nie Co mnie dziwi w aktualnych czasach, gdzie wszędzie wszystko można do siebie dopasować. Łatwo tak stracić klienta.
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Le_Lena i inne - dziękuję za opinię co do garnituru! Mam nadzieję, że to ten i chcę już środę!
![]() Ja za to mam nową wizję obrączek - bardzo mi się spodobały wczoraj na żywo te - http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,12330 - różnica w kolorach między żółtym i białym jest bardzo subtelna wbrew pozorom (zdecydowanie mniej widoczna niż na foto w necie) i z daleka wyglądają na 100% klasyczne obrączki, a z bliska widać, że to dwa kolory. Taki "oczywisty" kompromis między białym i żółtym złotem. Będę maltretować TŻta Chyba że u innych jubilerów znajdziemy coś lepszego, bo z Bielaka chyba jednak zrezygnujemy, a w Aparcie na pewno zamawiać nie chcemy.I miałam dziś koszmar ślubny, aż mi się nie chce pisać, ale dosłownie WSZYSTKO co mogło pójść źle poszło źle, zero gości, brzydka sala, tylko jedna osoba z zespołu, w ogóle wszystko jakby za wcześnie, nie byliśmy przygotowani... masakra ![]() Mam jeszcze pytanie co do podziękowań dla rodziców - widziałam wczoraj w Almie takie fajne kosze z produktami z Krakowskiego Kredensu, piękne, fajna zawartość itp, ale zakup 4 koszy to koszt 600zł... wobec tego mam pytanie, czy w takim przypadku uważacie, że należy kupić po jednym koszu na rodzica, czy po jednym na parę rodziców? Zastanawiałam się nad kwiatami i koszami, kosze na ręce ojców, kwiaty na ręce mam, ale nie wiem, czy to nie za mało... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-31 o 13:43 |
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Pamiętacie adres tej strony gdzie można sadzać gości? Bo zaraz oszaleje
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak już jesteśmy w temacie prezentów dla rodziców to mam pytanie - moja mama ma pandorę i wiem , że gdybyśmy jej kupili jakiś element byłaby zadowolona , tacie jakiś alkohol . Natomiast mama Tż nie nosi biżuterii na codzień a tata nie może pić alkoholu. Czy wypada aby rodzice dostali rożne prezenty ? łatwiej nam będzie je personalnie dobrać niż znaleźć jakiś punkt wspólny dla naszych mam i ojców.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-31 o 13:57 |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
nadrobiłam :d
mala_czarna_21zazdraszczam udanego wieczoru panieńskiego....U mnie n ie ma ko takiej imprezy zorganizować - na bank byłby sztuczne peniski i inne tego typu tandety... pewnie sama będę musiała oś zaplanować a to niestety nie będzie takie proste ![]() exist_ ja mam podobnie jak moja teściowa mi coś pokazuje czy to ubrania czy meble czy jak nam sali pomagała szukać Muszę się pochwalić, że na 99% mamy DJ na poprawiny w tym tygodniu będę miała aż za dużo czasu na wizaż bo TŻ pojechał na szkolenie do Budapesztu i nie będzie go do czwartku Edytowane przez bachara Czas edycji: 2014-03-31 o 14:02 |
|
|
|
#1906 |
|
BAN stały
|
Za dwa miesiące o tej porze będę zaczynala się ubierać
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]()
|
#1908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się czy to nie za mało, ale nie stać nas też na wydatek ponad 500zł na prezenty ![]() Co do tego, co Ty opisujesz to wg mnie jak najbardziej. Takie spersonalizowane prezenty mi się chyba jeszcze bardziej mi się podobają, niż to samo dla obydwu par rodziców. My niestety nie jesteśmy na tyle kreatywni i zdecydujemy się na bliźniacze zestawy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc umówiłam się z fryzjerką na kolejną próbną. Boje się że ja ją wykończę....
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadrabiam, nie sposób, choć próbowałam. Od 2 tygodni siedzę w sprawozdaniach i końca nie widać, a tu trzeba coś organizować...
Odnośnie bielizny, to żałuję, że tak późno zdecydowałam się zamówić Effuniaka( Lilia). Trochę nie docelowałam- trochę za mało pod biustem, ale ogólnie jestem mega zadowolona. Pluję sobie tylko w brodę, że nei założę go pod suknię ślubną, chociaż krawcowa już mnie tak wpienia (6 przymiarka i nadal źle!), że może zrobię numer i na następną przymiarkę zmienię stanik ( z miękkiego na plunge ;>) to ogóle już nic się nie będzie układać, tylko sobie dekolt wywalę niemal po pępek :p Okazało się, że kuzynka pracownicy dekoratorki bierze ślub dzień przed nami, a że to mały kościół, to dogadamy się z dekoracjami. Martwią mnie tylko żywe kwiaty, bo wątpię, żeby bez uszczerbku wytrzymały od 12:00 w piątek do 19:00 w sobotę. Mam nadzieję, że pomyślą o zabezpieczeniu roślin. Poza tym szukam welonu. Napatrzyłam się na ten na buterfly -> http://s2.manifo.com/usr/2/2463/a6/i...0_3-kryszt.jpg ale wołałabym w tym kształcie-> http://s2.manifo.com/usr/2/2463/a6/m.../galeria/4.jpg Co o tym sądzicie? Szukam czegoś z drugiej ręki, ale nic sensownego w czystej bieli nie znalazłam. Kupiłam też wreszcie materiał na kieckę na poprawiny. Niestety, nie znalazłam idealnego odcienia różu, ale zestawiłam to z szarą koronką na gipurze, więc zobaczymy co z tego będzie. Kiecka alternatywna nadal wisi na wieszaku i czeka na dopasowanie, ale ciężko będzie, bo następna przymiarka w sobotę, także znowu cały weekend zmarnowany. Zaproszenia już zamówione i czekam na projekt. Będzie ciekawie, bo załatwia je mój przyjaciel i dał wykonawcy deadline do 10 kwietnia, a jeszcze nie mam nawet projektu. Zamówiłam też zestaw kolczyki+ wisiorek swarowvskiego w kolorze fuksji. Mam nadzieję, że będzie ładniejszy niż na zdjęciach. Rozglądam się już za pończochami i ze zdziwieniem odkryłam, że istnieją w rozmiarach powyżej 4. Niestety, nie mogę namierzyć fuksjowych. Tylko podwiązki jakiejś ślicznej nie widziałam, więc pewnie zamówię jakąś za 12,00 zł z personalizacją czy jakoś tak... Z całych sił unikam wizyty u proboszcza, bo go nie trawię, ale po Wielkanocy będzie trzeba zacząć ogarniać formalności. No i zamówiliśmy obrączki. Przez internet. Zwykłe, proste, bez grawera itp. Na początku szukaliśmy wybajerzonych, ale odradzono nam. Chcieliśmy w niemieckiej próbie ( TŻ dorabia na budowie i nie chcieliśmy, by się mocno rysowały), ale nie było, więc 585... Patrzę na listę i coraz więcej pozycji skreślonych. Zawaliłam tylko z kosmetyczką, bo miałam wziąć kilka zabiegów na twarz, ale nie mam kiedy się wyrwać, bo jak nie nadgodziny w pracy, to kurs tańca, to szpital... Jeszcze 89 dni ( w tym 3 długie weekendy). Już obsesyjnie zaczynam sobie powtarzać, żeby nie zapomnieć o USC...
|
#1911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem wystarczy taki prezent Cytat:
Cytat:
Moja mama będzie sama (lub z moją siostrą) a Tż rodzice razem ![]() Co sądzicie o takim pomyśle? |
|||
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
bardzo fajny pomysł! też się nad tym zastanawiałam. Znajomi dali swoim rodzicom takie karykatury w prezencie, nie widziałam ich, ale z tego co wiem, to fajnie wyszły
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam ją
![]() Na pierwszym zdjęciu to 2 od lewej Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-04-03 o 17:02 |
|
|
|
#1915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jest to trwały zapach?
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczna. Podoba mi się ta ozdoba na gorsecie idąca na skos, fajny efekt robi
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Nasturcja-Właśnie tym mnie urzekla
![]() Wasze kciuki pomogły dziękuję Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1919 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 co do tego kursu to nawet źle powiedziałam, że przerwaliśmy - skończyliśmy pierwszy stopień, a przed nami byłby jeszcze drugi, ale ja zmieniam pracę i się wyprowadzam, także dalsze nauki zostawiamy na wakacje, mam nadzieję, że się wyrobimy...
Cytat:
![]() Anesthesia piękne obrączki Cytat:
bachara a mozna wiedzieć ile płacicie za DJ na poprawiny? ![]() Cytat:
Cytat:
właśnie ja chcę poprosić TŻ żeby naszym rodzicom namalował portrety, ale boję się, że nie wystarczy mu czasu ![]() Cytat:
|
|
#1920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że poradnia zaliczona a z wpadką trudno coś musi zawsze się stać ![]() jakie prezenty? ![]() Cytat:
o matko to też przeboje z zaproszeniami po co taką rodzinę zapraszać ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

A ćwiczysz w domu, na siłce?
ale zamierzam

oczywiście kilka zaproszeń poszło takich dziwnych. Jedna rodzina z Litwy dostała "Irena i Bogdan z dziećmi", kuzyn z Litwy z dziewczyną dostali na jego nazwisko, nie mieliśmy adresu dwóch rodzin więc wpisaliśmy tylko nazwę wioski bo podobno dojdzie bez nr domu, jedna z ciotek TŻ ma zaproszenie na nazwisko Drab a później się okazało że nie wiadomo czy ona jest Drab czy Drabek ale zaproszenie już zostało wysłane
Nie mówiąc że chyba 3-4 rodziny dostały zaproszenia "z dziećmi" a później okazało się że te dzieci mają 17-21 lat
A rzęsy fenomenalnie wyszły
One mi się tak podobały, a okazały się tak nietrwałe ! Ciekawe jak takie taneczne, czy one też się tak szybko niszczą?

a ja jestem w du... :P
Ludziom się to podoba pewnie póki są wstawieni i wracając wspomnieniami do wesela nim zobaczą nagranie 

15:00