Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 12:21   #1891
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dżizas, a ja już myślałam że ona do ślubu chciała iść z rzęsami sprzed 4tyg... To zwracam Pannie Młodej honor. Znalazłam TAKI wpis więc może nie będzie źle. Wszystko zależy od tego jak i czym było zakładane

Do usług, ja ostatnio byłam na takich zajęciach z Warszawiakiem ,to byliśmy cali mokrzy mimo że ja regularnie od lat ćwiczę A ćwiczysz w domu, na siłce?
no ten wpis daje nadzieje

a co do moich cwiczeń to ja nie cwiczę ale zamierzam
na siłownie w tej chwili chyba funduszy brak 9gdyby sie znalazły wolalabym pójść z Tż na kurs tańca
wiec na razie zaprzyjaźnie się z youtubem
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:28   #1892
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Miałam ten sam problem z teściową. Ileż ja z nią walczyłam o pełne dane oczywiście kilka zaproszeń poszło takich dziwnych. Jedna rodzina z Litwy dostała "Irena i Bogdan z dziećmi", kuzyn z Litwy z dziewczyną dostali na jego nazwisko, nie mieliśmy adresu dwóch rodzin więc wpisaliśmy tylko nazwę wioski bo podobno dojdzie bez nr domu, jedna z ciotek TŻ ma zaproszenie na nazwisko Drab a później się okazało że nie wiadomo czy ona jest Drab czy Drabek ale zaproszenie już zostało wysłane Nie mówiąc że chyba 3-4 rodziny dostały zaproszenia "z dziećmi" a później okazało się że te dzieci mają 17-21 lat
Teściowa to skarb...
U nas TŻ w pewnym momencie już sam nie wiedział jak jego babcia ma na imię Mam nadzieję że dobrze wpisaliśmy. Nadal nie otrzymałam danych od teściowej jednej pary z dzieckiem (i mam w nosie, czy je otrzymam, bo proszę się od miesiąca!). Nie otrzymam, będzie wstyd, bo ona jest córką matki chrzestnej TŻ, mieszka z nią w jednym domu i mnie już wisi czy ją też zaprosimy czy nie, po prostu nie mam na to siły! W pewnym momencie teściówa uznała, że prościej ich będzie nie zapraszać, niż dowiedzieć się jak mają na imię
Oni mają tak dziwne relacje rodzinne, że mnie nic nie zdziwi...
Ten zły bo nie zaprosił na swoje wesele, ta zła bo zaprosiła niepotrzebnie, tego nie prośmy bo nie przywiózł zdjęć z wesela, do ciotki nie jedźcie osobiście bo nie zasłużyła, tej nie trzeba prosić bo się wtrącała... Dra -mat.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

a macie jakąś inspirację na układ do angielskiego?
bo my musieliśmy przerwać kurs w momencie gdy podstawowe kroki były wyćwiczone i miały się zacząć układy
Nam cały układ robiła nasza instruktorka, bardzo pomysłowa kobieta, coś nam nie szło to zmieniała na inne, TŻ nie odpowiadało zakończenie walca - też zmieniła. Na yt oglądaliśmy jakieś filmiki, ale nie czerpaliśmy z nich właściwie.
Stary 2014-03-31, 12:35   #1893
Grace O Malley
Raczkowanie

O rety, dziewczyny, ile propozycji zapachów! Będę musiała iść kilka razy żeby je wąchać, bo mi nos odmówi posłuszeństwa za jednym zamachem

My mieliśmy intensywny tydzień i oba weekendy, wczoraj odsypiałam do 13 ale i tak nie nadrobiłam. Nadal jestem padnięta... Rozwieźliśmy już prawie wszystkie zaproszenia, jeszcze dziś i jutro mamy umówione spotkania, a potem tylko będę łapać znajomych, którzy już wiedzą, ale nie mogliśmy się jakoś zgrać żeby się spotkać.

Dodatkowo dostaliśmy już pierwsze ślubne prezenty Nie spodziewałam się

Poza tym nadal jakoś tak nic do przodu, ale chyba w przyszły weekend zaciągnę TŻ na przymierzanie garniturów. Raczej już więcej nie schudnie wiec to chyba dobry moment.

No i muszę zacząć naciskać o ten kurs tańca

Ysia, bransoletka od Minty Dot A rzęsy fenomenalnie wyszły

mała_czarna genialne wieczory, zarówno Twój jak i Twojego TŻ! Zazdraszczam
Stary 2014-03-31, 12:44   #1894
Lg_ago
Zadomowienie

Skasowało mi wszystkie odpowiedzi

To co pamiętam:
mała_czarna super panieński !

Elrosa jak Twój chłop znajdzie takie auto to podrzuć namaiary Teściową się nie przejmuj. Jak chce auto, to niech sypnie kasą na nie.
A jakbyście jechali karawanem, to dopiero byłaby sensacja

say ale kicha z tymi butami ! One mi się tak podobały, a okazały się tak nietrwałe ! Ciekawe jak takie taneczne, czy one też się tak szybko niszczą?

Jestem załamana.
Wybraliśmy dwa wzory obrączek. Oczywiście ja skłaniałam się ku jednych, TŻ ku drugich. Komrpomis żaden Ale, że teraz ja ma ciut bardziej decydujący głos (P. miał głos ostateczny w sprawie zaproszeń). W salonie mieli się dowiedzieć, czy można zmienić ich grubość z 4 mm na 5 mm dla TŻ i pozmnieniać kolory złota, bo w tym oryginalnym wzorze nam nie pasowało. No i da się, ale w tym wzorze, który woli TŻ. A te co mnie się podoba to nie zmieniają

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:48   #1895
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Witam po weekendzie lecicie kobietki jak szalone i nie nadrobię wszystkiego

Z tego co tak zerkłam to wszystko macie naprawdę takie ładne... zaproszenia, obrączki.... a ja jestem w du... :P

Ysia rzęsiska super efekt naprawdę w dechę

mala_czarna_21 panieński extra zazdroszczę

Dziękuję kochane za trzymacie kciuków za USC
W piątek załatwiliśmy papierki ale godzinę będziemy mieli wpisaną dopiero dzisiaj (TŻ po pracy ma podjechać do urzędu) ponieważ akurat Pani co udziela ślubów miała urlop ale... pocieszające jest to że jest kilka par co mają ślub w tym samym miejscu co my czyli plener i z tego co wykukałam to jedni mają godz 16.00 a drudzy 17.00 więc mam nadzieję że Nam się uda 16.00 tak więc nadal jestem w lekki stresie ale na szczęście na Nasz termin jesteśmy tylko MY

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-31 o 12:49
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:56   #1896
Le_lena
Raczkowanie

activelifestyle - trzymaj mocno, trzymaj
Biorę wolne w tym tygodniu specjalnie, żeby jechać do sklepu upolowanego na targach

magdalenka - gratuluję swobodnego i dobrego jak się domyślam, kontaktu z mamą sama mam taki!
A zdjęcia - przynajmniej wiesz, że oceni obiektywnie, bo to najbliższa osoba

Anesthesia - ten smokingowy to cudo Takiego bym chciała TŻ'ta!
Mam nadzieję, że Twojemy przypadnie do gustu dla mnie ideał i totalny strzał w 10-tkę

kiss - kciuki zaciskam i czekam na relację!

mala_czarna - świetny wieczór panieński
Dobrze, że obyło się bez ptasiorów utkniętych w stringach!
Zdecydowanie nie mój klimat

kroooliczek - śliczne infiniti i ta cena

justynkie - też trafiły mi się do ogladanie te "boskie wesela" z żenującymi oczepinami itp. Ludziom się to podoba pewnie póki są wstawieni i wracając wspomnieniami do wesela nim zobaczą nagranie

Udało mi się nadrobić zaległości
Dziękuję Wam wszystkim za komplementy w sprawie rzęs
Nadal się trzymaja i są boskie
Stary 2014-03-31, 12:59   #1897
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
no ten wpis daje nadzieje

a co do moich cwiczeń to ja nie cwiczę ale zamierzam
na siłownie w tej chwili chyba funduszy brak 9gdyby sie znalazły wolalabym pójść z Tż na kurs tańca
wiec na razie zaprzyjaźnie się z youtubem
ja z kolei już od ubiegłego tygodnia jestem codziennym bywalcem siłowni bo muszę korzystać z multisporta póki jest bo potem
pozostaną tańsze zamienniki - np. bieganie z mamą

exist_ z tego co piszesz to faktycznie najlepiej mieć indywidualne zajęcia i choreografię dopasowaną indywidualnie - wtedy jest szansa na układ na miarę naszych możliwości, w którym będziemy się dobrze czuć

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Dodatkowo dostaliśmy już pierwsze ślubne prezenty Nie spodziewałam się
już? ale szybko
a pochwalisz się co fajnego dostaliście?

Lg_ago a te obrączki wybrane przez TŻ mam nadzieję też są fajne? wrzuć w ogóle zdjęcia obydwu modeli! może warto faktycznie wziąć model wybrany przez TŻ, ale ze zmianami, które każdemu z Was się podobają? no i wiesz - przy następnym ślubnym wyborze, Ty będziesz miała głos całkowity

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:01   #1898
Dotka90
Zakorzenienie

An, faktycznie ceny fajne
Szkoda, że my garniak będziemy kupować dopiero koło lipca

Mała czarna - ale super panieński Mega się uśmiełam czytając relację Kawalerski też świetny

Króliczku, 420zł to chyba niedużo
Co do obrączek i rozmiarów - może masz obrączkę szerszą niż pierścionek i stąd różnica w rozmiarze?

Mnie o dziwo i rozmiar pieścionka i obrączki wyszedł taki sam: 10,5 ale pierścionek mógłby być o 0.5 rozmiaru mniejszy, bo mi palce schudły

Robusta, a może ksiądz da Ci rozgrzeszenie, skoro ślub za pasem?

Elrosa, karawan mnie rozwalił
Ja bym teściową olała, ma poglądy sprzed 10 lat, kiedy każdy wynajmował jakieś SUPER auto, żeby przed sąsiadami się pochwalić. Teraz już się odchodzi od tego, często młodzi celują w zabytkowe auta, albo sportowe, ale raczej nie zauważyłam, żeby któraś wynajmowała tu auto na wypasie po to, żeby 'się pokazać'.
My jedziemy moim.

Zakrecona, tak z kamyczkami to prawda, dlatego ja mam obrączkę bez kamieni.

Cornflower, zaproszenie dla Krzyśka i Ani Powodzenia

Anka, co za prezenty? Fo pa dobre

Mojakaren, czemu przerwaliście kurs?

LG ago, jakoś dziwnie, dlaczego tylko w 1 modelu zmieniają?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:02   #1899
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
justynkie - też trafiły mi się do ogladanie te "boskie wesela" z żenującymi oczepinami itp. Ludziom się to podoba pewnie póki są wstawieni i wracając wspomnieniami do wesela nim zobaczą nagranie
Niestety są osoby, którym podoba się to cały czas
Podpita orkiestra, żenujące zabawy - swego czasu moja teściowa miała kanał wedding tv gdzie każdy mógł wysłać swój film z wesela... Katowała mnie oglądaniem tego... Ona się zachwycała "patrzcie! jak oni się bawią!, ale fajnie jedzą!"... A my z TŻ po sobie i wybuchy śmiechu...
Moja szwagierka też mi przyniosła raz filmik - panna młoda rękawiczki po łokcie, sukienka ogromna beza, cieniutkie ramiączka, orkiestra podpita już na początku, co dalej to gorzej, ale "zobacz sobie jakie super wesele"...
Stary 2014-03-31, 13:04   #1900
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Lg_ago a te obrączki wybrane przez TŻ mam nadzieję też są fajne? wrzuć w ogóle zdjęcia obydwu modeli! może warto faktycznie wziąć model wybrany przez TŻ, ale ze zmianami, które każdemu z Was się podobają? no i wiesz - przy następnym ślubnym wyborze, Ty będziesz miała głos całkowity
Wrzuce w wątku, bo muszę podać linki
Te drugie też fajne, ale bardziej podobały mi się te inne

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
LG ago, jakoś dziwnie, dlaczego tylko w 1 modelu zmieniają?
Bo to jest dwóch różnych producentów - jeden dopuszcza zmiany w swoich modelach, drugi nie Co mnie dziwi w aktualnych czasach, gdzie wszędzie wszystko można do siebie dopasować. Łatwo tak stracić klienta.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:05   #1901
Anesthesia
Wtajemniczenie

Le_Lena i inne - dziękuję za opinię co do garnituru! Mam nadzieję, że to ten i chcę już środę!

Ja za to mam nową wizję obrączek - bardzo mi się spodobały wczoraj na żywo te - http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,12330 - różnica w kolorach między żółtym i białym jest bardzo subtelna wbrew pozorom (zdecydowanie mniej widoczna niż na foto w necie) i z daleka wyglądają na 100% klasyczne obrączki, a z bliska widać, że to dwa kolory. Taki "oczywisty" kompromis między białym i żółtym złotem. Będę maltretować TŻta Chyba że u innych jubilerów znajdziemy coś lepszego, bo z Bielaka chyba jednak zrezygnujemy, a w Aparcie na pewno zamawiać nie chcemy.

I miałam dziś koszmar ślubny, aż mi się nie chce pisać, ale dosłownie WSZYSTKO co mogło pójść źle poszło źle, zero gości, brzydka sala, tylko jedna osoba z zespołu, w ogóle wszystko jakby za wcześnie, nie byliśmy przygotowani... masakra Aż mi się odechciało wesela po obudzeniu

Mam jeszcze pytanie co do podziękowań dla rodziców - widziałam wczoraj w Almie takie fajne kosze z produktami z Krakowskiego Kredensu, piękne, fajna zawartość itp, ale zakup 4 koszy to koszt 600zł... wobec tego mam pytanie, czy w takim przypadku uważacie, że należy kupić po jednym koszu na rodzica, czy po jednym na parę rodziców? Zastanawiałam się nad kwiatami i koszami, kosze na ręce ojców, kwiaty na ręce mam, ale nie wiem, czy to nie za mało...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-31 o 13:43
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:47   #1902
ysia
Zadomowienie

Dziewczyny Pamiętacie adres tej strony gdzie można sadzać gości? Bo zaraz oszaleje

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:48   #1903
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie co do podziękowań dla rodziców - widziałam wczoraj w Almie takie fajne kosze z produktami z Krakowskiego Kredensu, piękne, fajna zawartość itp, ale zakup 4 koszy to koszt 600zł... wobec tego mam pytanie, czy w takim przypadku uważacie, że należy kupić po jednym koszu na rodzica, czy po jednym na parę rodziców? Zastanawiałam się nad kwiatami i koszami, kosze na ręce ojców, kwiaty na ręce mam, ale nie wiem, czy to nie za mało...
W przypadku takiego typu prezentów i jeśli rodzice są ze sobą , nie są rozwiedzeni to kosz na parę i kwiaty na parę .

A jak już jesteśmy w temacie prezentów dla rodziców to mam pytanie - moja mama ma pandorę i wiem , że gdybyśmy jej kupili jakiś element byłaby zadowolona , tacie jakiś alkohol . Natomiast mama Tż nie nosi biżuterii na codzień a tata nie może pić alkoholu. Czy wypada aby rodzice dostali rożne prezenty ? łatwiej nam będzie je personalnie dobrać niż znaleźć jakiś punkt wspólny dla naszych mam i ojców.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-03-31 o 13:57
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:52   #1904
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny Pamiętacie adres tej strony gdzie można sadzać gości? Bo zaraz oszaleje
http://goscieprzystole.pl/

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:53   #1905
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

nadrobiłam :d

mala_czarna_21zazdraszczam udanego wieczoru panieńskiego....U mnie n ie ma ko takiej imprezy zorganizować - na bank byłby sztuczne peniski i inne tego typu tandety... pewnie sama będę musiała oś zaplanować a to niestety nie będzie takie proste

exist_ ja mam podobnie jak moja teściowa mi coś pokazuje czy to ubrania czy meble czy jak nam sali pomagała szukać

Muszę się pochwalić, że na 99% mamy DJ na poprawiny

w tym tygodniu będę miała aż za dużo czasu na wizaż bo TŻ pojechał na szkolenie do Budapesztu i nie będzie go do czwartku

Edytowane przez bachara
Czas edycji: 2014-03-31 o 14:02
bachara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:01   #1906
enzunio
BAN stały

Za dwa miesiące o tej porze będę zaczynala się ubierać

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:05   #1907
ysia
Zadomowienie

Dzięki

Profil FB
Stary 2014-03-31, 14:08   #1908
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
W przypadku takiego typu prezentów i jeśli rodzice są ze sobą , nie są rozwiedzeni to kosz na parę i kwiaty na parę .

A jak już jesteśmy w temacie prezentów dla rodziców to mam pytanie - moja mama ma pandorę i wiem , że gdybyśmy jej kupili jakiś element byłaby zadowolona , tacie jakiś alkohol . Natomiast mama Tż nie nosi biżuterii na codzień a tata nie może pić alkoholu. Czy wypada aby rodzice dostali rożne prezenty ? łatwiej nam będzie je personalnie dobrać niż znaleźć jakiś punkt wspólny dla naszych mam i ojców.
Dzięki za radę Boję się czy to nie za mało, ale nie stać nas też na wydatek ponad 500zł na prezenty
Co do tego, co Ty opisujesz to wg mnie jak najbardziej. Takie spersonalizowane prezenty mi się chyba jeszcze bardziej mi się podobają, niż to samo dla obydwu par rodziców. My niestety nie jesteśmy na tyle kreatywni i zdecydujemy się na bliźniacze zestawy

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Wysłane z telefonu
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:08   #1909
ysia
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu
w swoją piękną suknię leci ten czas jak dziki!

Nawiasem mówiąc umówiłam się z fryzjerką na kolejną próbną. Boje się że ja ją wykończę....

Profil FB
Stary 2014-03-31, 14:12   #1910
Magheru
Raczkowanie

Nie nadrabiam, nie sposób, choć próbowałam. Od 2 tygodni siedzę w sprawozdaniach i końca nie widać, a tu trzeba coś organizować...

Odnośnie bielizny, to żałuję, że tak późno zdecydowałam się zamówić Effuniaka( Lilia). Trochę nie docelowałam- trochę za mało pod biustem, ale ogólnie jestem mega zadowolona. Pluję sobie tylko w brodę, że nei założę go pod suknię ślubną, chociaż krawcowa już mnie tak wpienia (6 przymiarka i nadal źle!), że może zrobię numer i na następną przymiarkę zmienię stanik ( z miękkiego na plunge ;>) to ogóle już nic się nie będzie układać, tylko sobie dekolt wywalę niemal po pępek :p

Okazało się, że kuzynka pracownicy dekoratorki bierze ślub dzień przed nami, a że to mały kościół, to dogadamy się z dekoracjami. Martwią mnie tylko żywe kwiaty, bo wątpię, żeby bez uszczerbku wytrzymały od 12:00 w piątek do 19:00 w sobotę. Mam nadzieję, że pomyślą o zabezpieczeniu roślin.

Poza tym szukam welonu. Napatrzyłam się na ten na buterfly -> http://s2.manifo.com/usr/2/2463/a6/i...0_3-kryszt.jpg

ale wołałabym w tym kształcie-> http://s2.manifo.com/usr/2/2463/a6/m.../galeria/4.jpg

Co o tym sądzicie?
Szukam czegoś z drugiej ręki, ale nic sensownego w czystej bieli nie znalazłam.

Kupiłam też wreszcie materiał na kieckę na poprawiny. Niestety, nie znalazłam idealnego odcienia różu, ale zestawiłam to z szarą koronką na gipurze, więc zobaczymy co z tego będzie. Kiecka alternatywna nadal wisi na wieszaku i czeka na dopasowanie, ale ciężko będzie, bo następna przymiarka w sobotę, także znowu cały weekend zmarnowany.

Zaproszenia już zamówione i czekam na projekt. Będzie ciekawie, bo załatwia je mój przyjaciel i dał wykonawcy deadline do 10 kwietnia, a jeszcze nie mam nawet projektu.

Zamówiłam też zestaw kolczyki+ wisiorek swarowvskiego w kolorze fuksji. Mam nadzieję, że będzie ładniejszy niż na zdjęciach.

Rozglądam się już za pończochami i ze zdziwieniem odkryłam, że istnieją w rozmiarach powyżej 4. Niestety, nie mogę namierzyć fuksjowych.
Tylko podwiązki jakiejś ślicznej nie widziałam, więc pewnie zamówię jakąś za 12,00 zł z personalizacją czy jakoś tak...

Z całych sił unikam wizyty u proboszcza, bo go nie trawię, ale po Wielkanocy będzie trzeba zacząć ogarniać formalności.

No i zamówiliśmy obrączki. Przez internet. Zwykłe, proste, bez grawera itp. Na początku szukaliśmy wybajerzonych, ale odradzono nam. Chcieliśmy w niemieckiej próbie ( TŻ dorabia na budowie i nie chcieliśmy, by się mocno rysowały), ale nie było, więc 585...

Patrzę na listę i coraz więcej pozycji skreślonych. Zawaliłam tylko z kosmetyczką, bo miałam wziąć kilka zabiegów na twarz, ale nie mam kiedy się wyrwać, bo jak nie nadgodziny w pracy, to kurs tańca, to szpital...

Jeszcze 89 dni ( w tym 3 długie weekendy).

Już obsesyjnie zaczynam sobie powtarzać, żeby nie zapomnieć o USC...
Stary 2014-03-31, 14:18   #1911
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Jeden kosz na parę rodziców (o ile są razem, nie w separacji ani po rozwodzie). Kwiaty również po bukiecie na parę
Moim zdaniem wystarczy taki prezent

Cytat:
Anka, co za prezenty? Fo pa dobre
Cytat:
co dajecie rodzicom?
zainspiruj mnie
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Gratuluję zaliczenia poradni
I witam w gronie PMek bez klasy
Co za prezenty, powiedz?
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Co wymyśliliście ?
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anka Super, że poradnia już załatwiona Jakie prezenty wymyśliliście?
wymyśliliśmy, że zamówimy karykatury rodziców rysowane ołówkiem Moja mama będzie sama (lub z moją siostrą) a Tż rodzice razem
Co sądzicie o takim pomyśle?

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:29   #1912
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
wymyśliliśmy, że zamówimy karykatury rodziców rysowane ołówkiem Moja mama będzie sama (lub z moją siostrą) a Tż rodzice razem
bardzo fajny pomysł! też się nad tym zastanawiałam. Znajomi dali swoim rodzicom takie karykatury w prezencie, nie widziałam ich, ale z tego co wiem, to fajnie wyszły

Stary 2014-03-31, 14:51   #1913
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Bo to jest dwóch różnych producentów - jeden dopuszcza zmiany w swoich modelach, drugi nie Co mnie dziwi w aktualnych czasach, gdzie wszędzie wszystko można do siebie dopasować. Łatwo tak stracić klienta.
Ja bym poszła z tym wzorem do jubilera. On zrobi wszystko
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:55   #1914
kiss12550
Zadomowienie

Dziewczyny mam ją zdjęcie na modelce podczas targów ślubnych
Na pierwszym zdjęciu to 2 od lewej

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-04-03 o 17:02
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 14:59   #1915
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Powiem tak, ja też taką chciałam kiedyś kiedyś, ale ze względu, że obracałam się w kręgu jubilerów i po uzyskaniu wiedzy na ten temat juz nie chciałam Każda obrączka, która ma jaki kolwiek chociażby jeden kamień jest w jakiś sposób narażona. Kamień przy powiększaniu może wypaść po ponownym wsadzeniu coraz bardziej istnieje ryzyko wypadania. Przy zmniejszaniu prawdopodobieństwo jest takie same. To tak samo jak z obrączkami które mają wzorki nie w jednej lini . zawsze istnieje ryzyko pęknięcia np. kamienie w pierścionkach zachowują się zupełnie inaczej ... pierścionek jest przede wszystkim cieńszy.Także radzę się dobrze zastanowić.
Właśnie to mnie martwi więc chyba zdecydujemy się na proste bez niczego myślimy o takich ale kupionych u złotnika

Cytat:

zakręcona_kropka Ja mam Heat (zwykły), przymierzam się do zakupu tego zapachu. Heat i Heat Rush są dość podobne - z tym, że zwykły Heat jest idealny na wieczór i zimniejsze temperatury. Heat Rush wg mnie bardziej się sprawdzi latem lub wiosną.
A jest to trwały zapach?
Stary 2014-03-31, 15:01   #1916
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
śliczna. Podoba mi się ta ozdoba na gorsecie idąca na skos, fajny efekt robi

Stary 2014-03-31, 15:12   #1917
kiss12550
Zadomowienie

Nasturcja-Właśnie tym mnie urzekla
Wasze kciuki pomogły dziękuję

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:45   #1918
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Króliczku, 420zł to chyba niedużo
Co do obrączek i rozmiarów - może masz obrączkę szerszą niż pierścionek i stąd różnica w rozmiarze?

Mnie o dziwo i rozmiar pieścionka i obrączki wyszedł taki sam: 10,5 ale pierścionek mógłby być o 0.5 rozmiaru mniejszy, bo mi palce schudły
Pierścionek ma maksymalnie ze 2mm, obrączka będzie miała 5mm

Cytat:

Wysłane z telefonu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:50   #1919
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka90 co do tego kursu to nawet źle powiedziałam, że przerwaliśmy - skończyliśmy pierwszy stopień, a przed nami byłby jeszcze drugi, ale ja zmieniam pracę i się wyprowadzam, także dalsze nauki zostawiamy na wakacje, mam nadzieję, że się wyrobimy...

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Niestety są osoby, którym podoba się to cały czas
Podpita orkiestra, żenujące zabawy - swego czasu moja teściowa miała kanał wedding tv gdzie każdy mógł wysłać swój film z wesela... Katowała mnie oglądaniem tego... Ona się zachwycała "patrzcie! jak oni się bawią!, ale fajnie jedzą!"... A my z TŻ po sobie i wybuchy śmiechu...
Moja szwagierka też mi przyniosła raz filmik - panna młoda rękawiczki po łokcie, sukienka ogromna beza, cieniutkie ramiączka, orkiestra podpita już na początku, co dalej to gorzej, ale "zobacz sobie jakie super wesele"...
i właśnie dlatego często sie zastanawiam czy u nas im się bedzie podobał - a bo to nie będzie tak jak zazwyczaj białego tortu, pokrowców na krzesłach, koloru czerwonego itp. itd. ale z drugiej strony - będzie z klasą - taką mam nadzieję

Anesthesia piękne obrączki

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość

moim zdaniem jak najbardziej możecie każdemu dać coś innego - to nawet będzie z Waszej strony piękny gest, taki indywidualny, spersonalizowany, rodzice poczują sie docenieni!

bachara a mozna wiedzieć ile płacicie za DJ na poprawiny?

Cytat:
ale ten czas zap &%^%^&

Cytat:
Nawiasem mówiąc umówiłam się z fryzjerką na kolejną próbną. Boje się że ja ją wykończę....
męcz ją męcz dopóki nie osiągniecie ideału!

Cytat:
pewnie, że super pomysł!
właśnie ja chcę poprosić TŻ żeby naszym rodzicom namalował portrety, ale boję się, że nie wystarczy mu czasu

Cytat:
śliczna suknia!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:58   #1920
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi b. ładne zaproszenia i koperty

Udało nam się zakończyć spotkania w poradni Życia Rodzinnego - zamiast trzech spotkań wystarczyły dwa Mieliśmy na ostatnim spotkaniu rysować wykresy i analizować moje obserwację, ale Tż rozpoczął polityczną konwersację o sytuacji w naszym miecie i tak nam upłynęła godzina spotkania Później przekonaliśmy ją, że dwa spotkania nam wystarczą i wyszliśmy z zaświadczeniem

Oczywiście nadal rozwozimy zaproszenia i zaliczyliśmy wpadkę. Okazało się, że kuzyn ma na imię Kacper a na zaproszeniu wpisaliśmy Jakuba (babci rozpoznanie w rodzinie ). Tak więc dołączam do veliki i enzunia w wątku o faus pax młodych

Zdecydowaliśmy się na prezenty dla rodziców, będą dość oryginalne
dziękuję
super, że poradnia zaliczona
a z wpadką trudno coś musi zawsze się stać
jakie prezenty?
Cytat:

hihihi Bardzo ładnie wyszły zaproszenia

Co faux pas młodych - też tam pewnie trafię . Mama uparła się na zapraszanie dalszej rodziny - ok, zrobię jej tą przyjemność. Ale to już szczyt, bo ona nie wie, jak niektórzy mają na imię i nazwisko. Np. kuzyn 2-go stopnia jest w długoletnim związku (nie wiemy, czy są po ślubie, czy bez). No i cudowna rodzicielka ma kazała podpisać jego partnerkę jego nazwiskiem. Oczywiście nie chce zadzwonić do kuzynki i się zapytać, stwiedziła że powinnam zatytułować zaporszenie samymi imionami. Coś w stylu "dla Krzyśka, Ani z dziećmi". Sama nie mam się skąd dowiedzieć, nie mam numeru ani do kuzynki mamy, ani do ich dzieci
dziękuję
o matko to też przeboje z zaproszeniami po co taką rodzinę zapraszać
Cytat:
piękna!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości