|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
znowu mam -15% na enfamil zniżki w rosku
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja się przy tobie chowam ale i tak jestem z siebie dumna bo wyprasowałam 3 suszarki ubrań a dwie powiesiłam wiec jestem jedną do przodu no te neisczesne 3 okna umyte i podłogio dwa razy łazienka na mnie czeka bo sebek wlasnie zasnał no ale musze obiad zrobic bo tz zaraz wróci z pracy a adi z przedszkola ...swoja drogą ciekawe ile dzieci było bo jak adi był w przedszkolu ok 7;30 to był pierwszy ![]() oQUOTE=angelikada;4582677 0]Eh ja narazie odpuściłam.. Może spróbuje dzisiaj zobaczymy czy się uda MATAL brawa dla Elenki ![]() LOGOASIA brawa również dla Marcinka!!!! ![]() ![]() Eh tak piszecie o nowych zabkach,o wkladaniu nóżek do buzki,o obracaniu, o raczkowaniu i mi jakoś smutno wiem że moja najmłodsza z całego forum że ma jeszcze czas ale nie ma ani zabka na brzuchu nie lubi leżeć za długo nie bierze stopek do buzi chociaż coś tam próbuje ale jeszcze jest jej ciezko, nie obraca się jedynie na boczki czasami już o reszcie nie mówię bo wasze dzieciaczki sa większe wiec ma czas z innymi rzeczami ale już co niektóre czynnosciumieć to chyba powinna [/QUOTE]nie martw sie mi tez nie raz smutno jak czytam postępy dzieciaczków tym bardziej ze adi wszystko szybciej robił tz coiągle na mnie krzyczy żebym nawet nie porównywała bo każde dziecko inne tak wiec ciągle czekam![]() |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Policzanko! Współczuje ! całe szczęście wszystko dobrze sie skończyło ... Nie wyobrażam sobie co musialas przeżyć ... Sciskamy mocno!Dziewczyny staram sie was nadrabiac ale ja nie wiem kiedy wy macie czas to pisać ????? Ludkowie co noe wejdę to tryliardy stron do nadrobienia Gratulacje nowych umiejętności dzieciaczkow , zwłaszcza elence )) brawo! Wyprzedziła tyle wrześniowych dzieciaczkow , silna jest malutka ja nie moge sie doczekać kiedy moja zuzu zacznie raczkowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też.pajace tylko na noc ubieram,śpiochy miałam jedne na 56 chyba_)
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2407 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz że mialam pisać ze Twoja obserwacja jest prawdziwa bo mi się wczoraj skończyła ta promocnja
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jestem szpieg
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
jestem jakieś 20 stron do tyłu ![]() ale nadrabiam jakoś powoli myślę, że do wieczora będę na bieżąco isabell ale Ty karmisz piersią to nawet nie musi dziecko chcieć pic wody czy herbatki, moja dzidzia jest na mm więc o inna historia, praktycznie od początku ją dopajam, a co do leżenia na brzuszku to weż się na sposób i półóż dziecko przed tv lub przed kompem, zobaczysz że będzie zainteresowane i chwilę poleży na brzuchu tassia proszę ładnie ćwiczyć bo jak nie to co do wymiany smoczków to faktycznie powinno się wymieniać co 4 tygodnie, ale ja nie wymieniałam bo miałam ich 6 więc całe pół roku ciągnęłam na tych samych, ale to z wygody , 6 butelek miałam, i tylko raz dziennie musiałam myć butelki i wyparzać, a smoczków takich do ciumkania też miałam kilka, więc nie było tak żeby ciągle jeden i ten sam ciamlałaja-ika Alicja tez na początku nie chciała tego pić, ale podstawiałam jej to picie ciągle i ciągle, a piła może ze 3łyki dziennie, ale juz taka ilość pomogła w naszym przypadku a jak nie to próbuj łyżeczką a ta opieka nad dzieckiem to nie wiedziałam, że jest coś takiego dobrze wiedzieć!kaśka z tą kropką z tvnu to j.e.b.ł.a.m ![]() maharet Alicja jeszcze nie siedzi, ani nawet nie próbuje, ale jak ją w wózku sadzam tak na pół leżąco to potrafi się podnieść do siadu, ale zaraz się do przodu przechyla więc buja się w przód i w tył, ale tak wyprostowac się do siadu to niet . A ja do pracy wracam we wrześniu więc nie będziesz tu samateacherka będzie dobrze, głowa do górykarolson a co anemia ma wspólnego z żółtkiem? my podajemy żółtko tak jak w schemacie jest czyli od 7 msc, a gotuję zawsze świeże policzanka gratki za 7 msc i za to podciągnięcie się wow!veau nas jest kradnięcie butów na weselu ![]() agusiowata trzeba jakoś zagadać panią młodą i najlepiej jak ktos ją trzyma i ktos inny ściąga jej buta, kradnie normalnie, idzie się do orkiestry i się śpiewa przyśpiewkę np. "Panie młody nie bądź felek, wykup młodej pantofelek, pantofelek jest malutki i kosztuje litra wódki." itd i później są negocjacje, my jak 2 lata temu byliśmy na ślubie to w 3 osoby utargowaliśmy chyba ze 5 flaszek ![]() papuga co to za kubek treningowy Lovi? poka, poka ![]() anutka ja wymieniłam smoczek jak tylko 6 miesięcy miała, ale nie chciała z niego pić, dopiero w 7 miesiącu jej podpasowały te smoki ale z nim było identyko, dopiero w 7 miesiącu jej spasował, bo wcześniej jej za duży byłlulla cieszę się, że lot udany a ta babka to jakiś kosmos innego poza słodyczami i chipsami pszczoua to spróbuj pognac TŻta do rejestracji dużo wcześniej niż otwierają, bo te stare dewoty to już i z godzinę wcześniej potrafią już tam koczować. A jak nie, to nie pamiętam skąd jesteś , ale w Katowicach np przyjmują takie maluszki bez kolejki brydzia Alicja wtrąbi cały słoik 190g agaabuu bosh i powiedzcie mi jak tu ufać lekarzom vea coto za mydełko?? do odplamiania z babydream? ah już doczytałam larysa lejesz miód na me serce też wolę formę Alicja, ale nie ucieknę od Ali, Aluni bo babcie tak mówią myślę, że nie byłoby dziwnie Ola i Ala, jednak mógłby być problem, bo jak się później dzieci nawołuje czy to z pokoju czy z podwórka to mogą się mylić, bo nie zawsze dokładnie słychać wymowę ![]() karolson to moja się ostatnio przy ubieraniu na spacer zanosi właśnie, i to do tego stopnia, że dmuchanie nie pomaga, trzeba nią potrząsnąć, nie wiem czemu tak się dzieje, od kilku dni w miarę się uspokoiło, ale wcześniej to przez kilka dni z rzędu tak było
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2014-03-31 o 15:02 |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Policzanka mam nadzieję, że tam u Was wszystko wporządku Zdrówka życzę ![]() Cytat:
Pajac tylko na noc. Spiochów nie mam. Półśpiochy lubię, bo nie muszę skarpet zakładać. |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
byłam teraz u rodzinki i chyba faktycznie to częsty problem z odstawieniem jak już dziecko jest większe, a już wogóle rekord biją dzieciaczki ktore w dzień jedzą wszytsko a w nocy zamiast spać domagają się kilka razy piersi..
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kornik pije z niekapka i jest cały mokry razem z leżaczkiem, bo zaczał się bawić. Idę na spacer, bo u mnie 25 stopni.
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
kropla_deszczu no dziewczyny pisały tu że żółtko podawać bo ok 6-7 mca kończą się zapasy żelaza i innych minerałów z życia płodowego i które ma żółtko.
eh Filip spał 3 h na dworku zjadł i znów ziewa..
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
my po szczepieniu Jak zwykle moj Maciuch byl mega odwazny ale zasnac w domu nie mogl i marudzil wiec pierwszy raz od dawna usypialam przy cycku stwierdzilam ze dzien szczepienia jest dniem wyjatkowym.i nalezy mu sie cos od zycia teraz sobie spi a ja relaksuje sie na wizazu. za godzine jade na rehabilitacje nie moge z maciuchem isc na spacer.bo pani doktor po szczepieniu zabronila zrobilam dzis obiad dla tz : krem ze szpinaku i palki z koko na jutro ma wieprzowine po burgundzku wiecma wypas a ja przenioslam sie do mamy bo tz sie uczy do obrony a mysle ze drace sie dziecko nad glowa to ostatnia rzecz jaka mu potrzebna jest zrobilam dzis tez zupke dla macieja: marchew, pietruszka, ziemniak i seler pyszna wyszla w sumie wyszlo 10porcji ![]() (ah za warzywa zaplacilam w eko sklepie 10zl wiec wychodzi 1zl za sloiczek) porcje pakowalam po 150g ale geste zeby moc wody dodac i np. kleiku wiec w sumie wychodzi jakies 1zl za 200g wychodzi na to ze nawet najdrozsze ekologiczne warzywa bardiej sie oplacaja od gerbera Motyl ja swietna capke kupilam na stoisku w galerii z czapkami dla dzieci przy czym czapki niby sa dla wiekszych dzieciakow ale bylam z mackiem i przymierzylam i jedyny minus ze byla za gleboka ale zszylam ja od gory troche i jest swietna najlepsza czapka jaka mial duzy wybor, ladne byly w roznych kolorach, w paski, kropki i nawet w motylki maciej ma w samochodzik wiec warto poszukac po prostu wiekszych czapek a zmniejszenie tej akurat to 4 ruchy nitka
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra biedactwa zdrówka!!!!
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro zminil sie czas to moge nie zmieniac cyklu dobowego Macieja, tylko godziny sie same dopasowaly do tego jakbym chciala NEWS LUB NIE NEWS!!!! juz mialam ostatnio pisac. bylam u swietnej neurolog sie poradzic ze szczepieniami i oprocz pewnosci w kwestii zdrowia doradzila zeby nie szczepic w cieple dni. tak powyzej 25stopni podobo odczyny poszczepienne sa wtedy masakryczne i dzieci gorzej to znosza ta informacje potwierdzila mi dzis pielegniarka ktora szczepila Macieja ale powiedziala ze oni nie szczepia tylko jak jest okolo 30stopni ufam.bardziej neurolog
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
S
Cytat:
nie obwiniaj się!to wina rzeczy martwych co zrobisz! Jeste dobra mama i w orę zareagowałas wiem że łatwo mówić bo to straszne przeżycie. strasznie mi Ciebie szkoda dobrze będzie zdrówka
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Jako ze przeszlam na III faze mam prawo do jedne 1-2 uczt w tygodniu wiec dzisiaj frytki Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-31 o 15:55 |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem.juz tylko na.noc czasem.do 10go nie przebieram mam teraz rozmiar 68 a na 74 mam juz dwuczesciowe pizamki wiec calkiem.rezygnuje z tego typu garderoby zostaje jeszcze przy bodziakach bo sie nie podwijaja w spodenkach po domu chodzimy w dresach a w gosci dzinsy itp
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia fajna informacja z tą tempką i szczepieniami
Maharet co to śluzów, tempki itd. to ja czekam nadal na @ bo chcę zacząć prowadzić obserwację cyklu póki co nie bardzo wiem, jaki jest ten płodny czy niepłodny
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, ja na allegro kupuje, ale w PiP jest na pewno i w Rossmanie.
Maharet, sprzedaje xlandera, jeździmy espiro ![]() Nie pamiętam, kto pytał, ale u nas pajac to pidzama, na dzień body+rajstopki/legginsy i skarpetki
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
zadrapałam Mikiego na buzi do krewki
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!tydzień temu dokładnie w niedzielę wylądowaliśmy w szpitalu.Mateusz dostał gorączki 39 stopni i potwierdziło się że ma zapalenie dróg moczowych.Dzisiaj wyszliśmy do domu,oczywiście dostał katar i jest poprostu masakra.Co mozna podawać oprócz soli morskiej.? pomóżcie.tak się męczy z tym katarem.Nadrabiam i jestem na stronie 11.pozdrawiam
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj
żaden patol przecież nie zrobiłaś tego specjalnie Cytat:
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
nephelim Widziałam dziś ten wózek na żywo w Bootsie- super jest i naprawde łudząco podobny do Luny. Rączka teleskopowa ,obszerny koszyk i świetna jakość materiału
Lula No miejmy nadzieję,że ten Twój model okaże się lepszy
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

klask i:

Wszystkimi innymi Jaśko pluł, więc robimy za chodzącą reklamę, bo smoki, butle, pojemniki na mleko, etc.. od nich 

poodkurzane, pomyte podłogi, kurze starte 
tz coiągle na mnie krzyczy żebym nawet nie porównywała bo każde dziecko inne

a ta opieka nad dzieckiem to nie wiedziałam, że jest coś takiego
będzie dobrze, głowa do góry

zdrówka
póki co nie bardzo wiem, jaki jest ten płodny czy niepłodny