|
|
#2701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
tylko, ze ona dosraje przefiltrowane przez cyca ![]() Cytat:
kichanie normalne, taka moze byc reakcja na nowe zapachy Cytat:
plany, planami, ciekawe jak Ci pojdzie ![]() Cytat:
za wize i ogromne kciuki z brokulami, no i czekamy na szybkie wiesci jak juz bedziesz po skoro tak szybko ma pojsc, to musze juz trzymam kciuki ![]() Cytat:
ale dla mnie to jest data urodzin mojej corki i nie mysle o innych solenizantach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
no i widzę, że wszystkie jednogłośnie piszecie, że TŻ jest po porodzie niezbędny - dzięki wszystkim za odpowiedź.
Teraz mi pozostaje przekonanie mojego, że ja nie dam rady. |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w ten piękny dzień. Virginia to ładnie ze strony szwagierki że przeprosila. Nie wszystkich na to stać. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lewek miałam Ci wcześniej pisać że 9to dzień urodzin mojego taty-złota rączka z niego i super człowiek ale uparty jak osiol i na swoim chcę zawsze postawić ![]() Cytat:
już na zajęcia wracasz?! Podziwiam i jednocześnie współczuję bo nie wyobrażam sobie zostawić takiego malucha Cytat:
to i za Was trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
My nadal w szpitalu ale po weekendzie moje spacery po sali daly jakis rezultat i jakies rozwarcie sie zrobilo jednak po usg okazalo sie ze nie widać ruchow oddechowych Zosi i zostala podjeta decyzja o zalozeniu Foleya. Mialam juz regularne skurcze ale ustaly co jest podobno normalne. Tetno jest zapis ktg tez ok Mala sie rusza takze sie nie stresuje juz, na poczatku wpadlam w panike ale juz jest ok ;-) takze czekamy, dzis lub jutro nasz Skarb bedzie juz mam nadzieje z Nami ;-)
Trzymamy tez kciuki za Mamy i ich Maluszki za Wszystkie oczekujace terminowe i przeterminowane ;-) Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(jutro urodziny szwagierki Martyna dzieki za wszystkie brokulki )
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-31 o 13:20 |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zbiorowy
![]() Moja Mala zrobila sie dosc absorbujaca, szczegolnie dzis w nocy, wiec tylko przeczytalam, ale sie nie odniose do Was. Do 5 kilo brakuje jej juz tylko 400 gram- ale to pewnie dlatego ze non stop wisi na cycku.
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja też nie podołam weekendowi - wybaczcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy któraś jeszcze w marcu zdąży Dla całej trójki i innych potrzebujących A propos kichania - moja tez kicha, ale oprócz tego ma czasem coś w nosie... Raz bardziej upierdliwie, raz mniej - psikam jej wodą morską i kilka razy wyciągałam już małe smarki i nie wiem czy się tym martwić - czy to jest katar czy czasem może się tak dziecku zbierać? |
|||
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ostatnio wkurzyła teściowa Po pierwsze wcale nie było takiej potrzeby, bo był spokojny Po drugie sama jeszcze nigdy tego nie robiłam i nie chcę żeby go ktoś do tego przyzwyczajał ![]() Na szczęście po zwróceniu uwagi go odłożyła
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() sto pięćdziesiąt lat mnie u Was nie było ![]() widzę że marcówki już prawie rozpakowane ![]() w sobotę skończyliśmy 7 tygodni, w czwartek mały miał 60 cm i 5506 g żywej wagi także rośniemy ![]() niestety mamy przepuklinę pępkową, usg dopiero 15.05 ale na razie jest niewielka, więc lekarka nie kazała się stresować bo chciałam iść na to usg prywatnie skoro takie są terminy. no i nadal męczymy się ze wzdęciami, poza tym mały coraz lepiej przesypia nocki, budzi się co 3 godziny. ostatnio wisimy na cycu bo coś wczoraj dopadł mnie kryzys laktacyjny, tak jak tryskałam mlekiem to wczoraj niewiele udało się odciągnąć laktatorem
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że ludzie mają takie odruchy. Moi rodzice jak Małą biorą to nie bujają, ale zawsze od razu ruszają na spacer po pokoju. Z tym, że ja sama Ulę akurat bujam Miałam nie, ale póki co niestety to lubię nawet sama - jak zaczyna marudzić to to działa najlepiej.
|
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2714 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pozwolę sobie wtrącić się w waszą dyskusję z małym pytaniem
![]() termin mam za 2 tygodnie i właśnie od wczoraj czuje ucisk/kłucie w podbrzuszu i plecach szczególnie jak chodze lub siedze. teraz kłucia pojawiły sie też jak leże. obejmują cały dół brzucha i trwają 2-3 sekundy. i są nieregularne. nie mam pojęcia czy to skurcze czy mały dokazuje ![]() i tu pytanie do doświadczonych dziewczyn: czy skurcze przepowiadające długo trwają czy mogą być takie 2-3 sekundowe? i czy te normalne skurcze porodowe (takie co 10, 8 minut) trwają od razu długo czyli 30-60 sekund? jakby mi wody odeszły to przynajmniej nie miałabym wątpliwości a tak to póki co leże, podczytuje was i czekam na rozwój akcji ![]() dzisiejsza data mi się podoba
|
#2716 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy jak bedzie teraz ![]() Cytat:
(mam nadzieje bo wlasnie mnie kuzynka zgasila, ze sluz brazowy miala 2 tyg przed porodem ) a te 2-3 sek to moze i jakies skurcze Ty sama musisz ocenic
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Ja już wczoraj myślałam że się rozkręca, skurcze były dość długie bolesne i dosyć częste, ale się wyciszyło... ![]() Dzisiaj nic się nie dzieje, zobaczymy jak tam wieczorem. Tak czy inaczej, jutro mam wizytę w moim szpitalu, mają zrobić usg, ktg i badanie gin, sprawdzić czy wszystko ok, a potem co 48h (no chyba, że się jednak rozkręci wcześniej). I w ciągu tego tygodnia Malutka i tak już będzie z nami, jeśli samo się nie zadzieje to będą mnie ciąć, wywoływać nie mogą. Męczy mnie to kurde, już nawet nie chodzi o bycie w ciąży, najgorsze to czekanie jest i to że nic nie można zaplanować - a nastawiałam się (ze względu na Tatę) na tamten tydzień... |
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) A nastawiac to sie mozemy i tak dzieci wyjda, kiedy zechca a czemu nie moga Ci wywolywac jesli mozna spytac ?
|
|
#2721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wczoraj zaczeły sie te dziwne bóle. może jak się nie rozpakuję do czwartku to zapytam gina
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wywoływać nie mogą ze względu na poprzednią cesarkę. Skurcze wywołane sztuczną oksytocyną są często silniejsze i to może rozwalić bliznę. |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie na szybko. Nie dam rady nadrobic. Zasalysmy z malenka same maz pierwszy dzien od porodu do pracy wrocil. Masakra nawet do kibelka nie ma jak wyjsc. No i dopadl nad kryzys laktacyjny. Musimy mala dokarmiac mm bo w tydzien tylko 60 g przybrala. Az sie wczoraj poplakalam jak pierwszy raz mleko robilam. Cholera robie wszystko zeby karmic, przezylam poranione sutki itp a teraz jak juz karmienie to przyjemnisc to nie mam czym. Pije po 3 herbatki szkl karmi wody tez dosc duzo, mala w dzien przystawiana co ok 2 godz w nocy spi po ok 4 godz wiec co tyle
karmienie. Co jeszcze moge zrobic zeby jakos ruszylo? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Tequiba ogromne gratulacje. Dla potrzebujacych niech moc |
|
|
|
#2725 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kichania to mnie położna powiedziała, że "żyje no to kicha" ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o bazy do fotelików to wszystkie bazy do maxi cosi (easy fix, family fix) umożliwiają wpięcie fotelika tyłem do kierunku jazdy ![]() Polecam tą drugą (family fix) bo nadaje się też do kolejnego fotelika maxi cosi (montowanego już przodem). Generalnie duże ułatwienie taka baza bo nie trzeba motać pasów, ale tylko do dużego auta się nadaje bo jest bardzo długa i u nas - mimo że auto spore - przedni fotel pasażera musi być dość mocno wsunięty do przodu. Cytat:
Cytat:
, też słyszę czasem te smarki jak furkoczą w nosie, wyciągam wtedy aspiratorem a jak nie chcą wyjśc to psikam wodą morską - tylko tego Gucio baaardzo nie lubi. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny używające niemieckiego sab simpexu - poradźcie proszę jak się to dawkuje? Koleżanka z Niemiec mi przysłała 2 buteleczki, ale nie wiem jak to stosować. Narazie z brzuszkiem spokój, ale na wszelki wypadek muszę wiedzieć.
|
|
#2726 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
ale jak tydzień temu mnie wkurzyła dając mu butlę, chociaż o to nie prosiłam tak od tamtej pory nie bierze go na ręce i zawsze jak przyłazi, to Olo śpi na całe szczęście ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- eee, już po praniu, teraz obiad się robi ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- (t)asia, martyna141, martorka no to ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
ja na całe szczęście nie mogę narzekać na brak pokarmu, no ale nie kp, tylko odciągam laktatorem. A przed każdym odciąganiem robię ciepły okład na cyce i mleko leci samo tylko to niestety nie zwiększy laktacji, może jakieś herbatki spróbuj? no sama nie wiem
Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-31 o 16:38 |
|||
|
|
|
#2727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no chyba
![]() Cytat:
Cytat:
za szybką i bezbolesną akcję porodową Cytat:
Wydzwaniałam co chwilę. Nawet jeden uczeń mnie narysował z telefonem w ręku . A wgl to b.miło mnie dzieciaki zaskoczyły - powiedziały po angielsku KONGRACZULEJSZYNS I ŁOTS HER NEJM i oglądały jej fotki .Cytat:
za szybką i bezbolesną akcję porodową Dzięki za odp. bo moja miała tak samo i też się zastanawiałam czy to nie katarek. Do mnie zaraz przychodzi położna, chciałam żeby obejrzała pępuszek po odpadnięciu kikutka. I jak zwykle mam do niej kilka pytań. Zajrzę później
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usmialam sie z historii o bujaniu dziecka, chociaz wiem, ze dla was to nie smieszne. ja dziecka nie bujam, mama moja tez nie, stad tez nawet przez mysl mi nie przyszlo, aby potrzebowac wozka na paskach ![]() w ogole w domu wozka nie potrzebuje
|
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź w sprawie smarków - uspokoiłyście mnie |
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
czbasia teraz mi sie przypomnialo, probowalas femaltiker?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

jakoś dziwnie bez niego, tylko z Olkiem
Dzisiaj mam 37t6d więc jutro ciąża donoszona. Gin stwierdził, że rozwarcie się powiększyło, jest ponad 3 cm i że może nawet dzisiaj pojadę na porodówkę. A jak nie to max parę dni bo wszystko jest już gotowe
Zobaczymy co wybierze.
za wize i ogromne kciuki z brokulami, no i czekamy na szybkie wiesci jak juz bedziesz po 

.
. Dziś koło 17 wpada do nas położna obejrzeć pępuszek bez kikutka.