|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
a ja mam poczucie, że wszystko jest do d...., ja najbardziej. Nie sprawdzam się w żadnej swojej roli życiowej.
Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
To nie może być prawda... choć w sumie czuję tak i ja...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Za mną intensywny tydzień, z którym udało mi się całkiem nieźle sobie poradzić. Przede mną pierwszy od kilku albo i kilkunastu tygodni W PEŁNI wolny weekend
Cytat:
Cytat:
. Promotor na każdym spotkaniu wyraźnie daje mi do zrozumienia, że chociaż praca nie ma zbyt wielu błędów, do których mógłby się przyczepić, to w ogólności mu się nie podoba, bo nie jest dokładnie taka, jaką on uważa za słuszną . Wiem, że pisałam dla siebie i że ocena nie ma większego znaczenia, ale... Wiadomo. Za ciężką pracę miło byłoby dostać nagrodę w postaci sensownej oceny .
|
||
|
|
|
#3334 |
|
Konto usunięte
|
oj nie było mnie trochę czasu i nawet nie mam kiedy nadrobić zaległości, zatem po prostu wyskoczę z tematem jak filip z konopii
![]() Pamiętacie, jak Wam pisałam o tej rozmowie u mojego pracodawcy? nie wzięli jej na serio..... myśleli, że ja tak tylko mówię głupoty. Więc wczoraj znowu byłam pogadać, ci znowu jakąś ściemę mi puszczają.... a ja, że ja nie chcę zrywać kontaktów, że możemy dalej współpracować. Na co szef, że on tak nie chce, że albo pracuję u nich albo nie. Więc się wnerwiłam i złożyłam oficjalne wypowiedzenie..... Myślałam, że wtedy byli wściekli, to się myliłam. Teraz jest jeszcze gorzej ![]() Ale mam to już w nosie, do szczęścia nie są mi potrzebni
|
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Dziś w końcu po 2 tygodniach marazmu mam dobry dzień
![]() Rower przyjechał wczoraj. Już jest zmontowany i dzisiaj testowany, sama radość Cudo techniki to to nie jest, ale mam nadzieję, że mi posłuży :PObudziłam się o 3 nad ranem i nie mogłam spać, pewnie przez to, że położyłam się w ogóle niezmęczona, no bo czym? Stwierdziłam, że dziś muszę się zmęczyć, bo dłużej tego codziennego budzenia się w środku nocy nie zniosę. (To trwa właśnie już jakieś 2 tygodnie). Wstałam więc sobie o 7, zrobiłam dobre śniadanie i pojechałam na rowerze na jogę. Na zajęciach skrzypiałam i stękałam (nic dziwnego, tyle czasu siedzenia), ale wyszłam zadowolona. I umówiłam się już na poniedziałek, więc nie ma zmiłuj Potem trochę się zdrzemnęłam, a potem uwaga uwaga! 3h pisania pracki bez przerwy i napisałam 1/4 końca
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tłuszczem to nie wiem, może też jest to jakiś rodzaj uzależniania się... Chociaż wydaje mi się, że ogólnie pokładasz zbyt wielką wiarę w ludzką intuicję...jeśli Tobie się udaje siebie słyszeć, to masz fajnie, wyćwiczyłaś to, ale większość ludzi serio tego nie słyszy - i nie ma się co w takich przypadkach doszukiwać co komu mówi ciągota do smażonej wołowiny z sosem musztardowym i bułką, bo to ciągota smakowa (tłuszcz wzmacnia smak i wszystko co tłuste wydaje się przeważnie smaczniejsze), a nie "wewnętrzny głos domagający się żelaza" Mnie na pewno zawsze brakuje magnezu, ale zielone warzywa nie są dla mnie specjalnie pociągające, chyba że już leżą na talerzu w postaci jakiejś sałatki, no to zjem... Ale myśl o szpinaku nie spędza mi snu z powiek i nie powoduje wycieku śliny (akurat szpinak jem raz w tygodniu, więc jest dla mnie normą...no ok, czasem myślę o nim czule jak się zdarzy, że go dłużej nie ma Cytat:
Kociar Ci u nas dostatek
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2014-03-28 o 22:35 |
||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Emilko
I Tobie też Ingo gratuluje - bo mam wrażenie że zrobiłaś duży postęp Ja natomiast zrobiłam odwyk od rozrywkowego Internetu - w tym także od wizażu ... Doszłam do momentu że zastanawiałam się czy to nie jest źródło moich problemów z mobilizacją i tak dalej ... Problem polega trochę na tym że nigdy nie znałam grupy tak miłych i mądrych kobiet w realu.. Efekty obiektywne (liczone np w stronach pracy)- umiarkowane.... ale samopoczucie i wsłuchanie w siebie chyba lepsze Sama nie wiem Ciągle mam niewłaściwe priorytety - dużo robię ale nie to co trzeba .... Tylko że może to właśnie o to chodzi żeby przestawić priorytety na rzeczy które chcemy/lubimy/robimy bez bólu ![]() W sumie to podsumowując ten tydzień stwerdzam ze od tego "wsłuchiwania się w siebie' i "autoobserwacji" mam więcej wątpliwości niż "twardych " wniosków .... Elle co się dzieje ? w pracy ok ? |
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Ingo, cieszę się, że u ciebie tak słonecznie
![]() opiszę w klubie
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na któryś wątku odkryłam piękny program. http://getcoldturkey.com Można sobie blokować strony i programy w określonych godzinach. Dla dziewczyn piszących, mi się przydaje program Q10, dzięki niemu nic mnie nie rozprasza
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Buziaki weekendowe
Emi, gratulacje ![]() U mnie sobotnio-porządkowo Nazbierało się trochę tego w tygodniu do posprzątania. Nie chce mi się, ale staram się nie prokrastynować. Tym bardziej, że w planach mam miłe popołudnie, więc muszę szybko ogarnąć się, żeby nie zostawić za dużo na niedzielę. W tygodniu miałam sporo pracy po godzinach, do tego udało mi się załatwić wieczorami 2 wizyty u lekarza, także nie jest najgorzej. Trzymajcie się Dziewczynki i pomyślcie o jakimś sobotnim spacerze
|
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Wam, troche mnie tu nie bylo, ale caly czas podczytuje. Ucze sie, pracuje, prokrastynuje. Jakos naprawde nie czuje, ze mam zbyt wiele do powiedzenia, wiec... milego weekendu. Sciskam Was
|
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, że kolejne 2 strony napisane
|
#3343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też piękna pogoda, a ja mam spuchniętą kostkę: trzeba być naprawdę sierotą, żeby stać w miejscu i zrobić sobie kuku w nogę Źle stanęłam i mam, pewnie torebka stawowa.Cytat:
![]() Czas zapisać się na egzamin z języka, termin: koniec maja, początek czerwca. Wczoraj zrobiłam jeden temat z podręcznika, dziś kolejny, zostanie tylko jeden, więc przed wyjazdem do Polski będę miała "przerobiony" cały podręcznik. Pozostanie - bagatela - pisanie, gramatyka i przygotowanie do ustnego. ![]() Wczoraj po dłuższej przerwie włączyłam nagranie do ćwiczenia ze słuchu, zdziwiło mnie bardzo, jak oni strasznie wolno mówią na tych nagraniach.
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej niedzielnie
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, może nie przekłada się to jakoś bezpośrednio na moje życie w wymiarze osobistym, ale jest dowodem sprawczości w obszarze bardzo trudnym, w którym sukces był niepewny. Ingo, super rower, na pewno Ci posłuży. Sama zaczęłam rozważać zakup dla siebie ![]() Women, jak tam Twoje sprawy pracowo-osobiste? Jakieś rozstrzygnięcia? Kocurko, kiedy wyruszasz? Śnił mi się dziś Londyn i tyły Westminster Abbey. Śnił mi się też Tygrys. Tygrysie zrobiłam wczoraj powtórkę w tapas bar - tak samo super pysznie + duuuużo wina. Wieczór przedni Elle, współczuję, ale rozumiem - ja kiedyś złamałam kość śródstopia - idąc. Fajnie z językiem. Ja właśnie się też uczę do egzaminu, ale przede wszystkim przygotowuję wypowiedzi na różne tematy, żeby się nie zawieszać. Cyme, wytrwałośći w postawieniu na swoim. |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Pamiętam początki.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Lada chwila będzie po wszystkim! Brawo!---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- [1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;45791361] ale mam to już w nosie, do szczęścia nie są mi potrzebni :d[/quote] Widać kto tu rządzi - Ty!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#3346 |
|
DOMator
|
Ja mam chyba całkiem niezły okres. Zmobilizowałam się do pracy w ogrodzie i udało mi się zrobić to, co zaplanowałam. Obgadałam z rodzinką ogrodowe plany, nakręciłam ich na parę drobnych zmian wymagających pracy. Mam nadzieję, że oni też zepną pupy i uda nam się wszystko zrealizować tak jak chcę. Ten ogrodowy rozpęd sprawił, że bez chwili zastanowienia wykonałam trudny telefon o który ktoś mnie poprosił i załatwiłam sprawę, w między czasie prałam, gotowałam itd. Byłoby super, gdyby ten stan rozpędu trwał dłużej, niż tylko weekend, bo w domu też trzeba trochę popracować
![]() Teraz muszę przygotować się do pracy i nadchodzącego tygodnia i zaplanować parę punktów programu. Następny weekend mam już zajęty, kolejny też, więc tym bardziej muszę wykorzystać popołudnia i wieczory w ciągu tygodnia tak, żeby nic nie zostawiać na weekend. To będzie już trudne znając moją skłonność do odkładania wszystkiego na czas, kiedy się wyśpię i odpocznę po pracy czy treningu
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy i na ile lecisz do Anglii Kocurko? ![]() Cytat:
Nie działają programy zliczające czas na necie, listy zadań do zrobienia. Jestem okropnym leniem. Chcę z tym walczyć, ale nic nie pomaga...Cytat:
Super! Zazdroszczę motywacji ![]() Cytat:
![]() I życzę, żeby noga się szybko zagoiła ![]() U mnie dno i kilometr mułu. Nic nowego w sumie odkąd ostatni raz z Wami pisałam. |
||||
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! po całkiem miłej niedzieli i weekendzie poniedziałek
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Prosto jak budowa cepa, instalujesz, ustawiasz godziny w których ma być blokowane, dopisujesz do listy strony i programy i voila
![]() Dzisiaj jedna sprawę załatwiam na ostatnią chwile, trochę z mojej winy, trochę nie (tzn. mogłam zrobić to wcześniej ale gdyby druga strona zrobiła to w miarę szybko to by nie było problemu) i się strasznie cały weekend denerwowałam Ostatnio znowu się wziełam za francuski i ta ich gramatyka jest koszmarna, chciałabym mieć drugi język na b1/b2, ale nie lubie wkuwać grammy. ![]() Aper będzie dobrze
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Hi.
Opisalam w "powiedz to tutaj" w klubie moje wczorajsze perypetie z tesiowa (a wlasciwie to z soba sama). Nie wiem, co sie ze mna dzieje w tym temcie, dlatego prosze o komentarze. Czuje sie podle jak rzadko.
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zapeszać, ale poczułam się dziś lepiej, mimo niezbyt udanego poranka.
Zrobiłam brownies drugi raz i drugi raz wyszedł syf. Pierwszy raz ciasto urosło i nie było takie mokre i ciągnące, dziś urosło, a w środku okazało się surową breją. Wściekłam się i rozciapciałam powłoczkę i środek, wyłączyłam piekarnik i zostawiłam to w cholerę. Zastygło, ale w niczym nie przypomina tych brownies, którymi kiedys się zachwyciłam. Popłakałam się i to był jak gwóźdź do trumny w moim nastroju. Poczytałam trochę "Umysł ponad nastrojem", stwierdziłam, zę wiem to wszystko, ale i tak nie umiem się przekonać, że moje przekonanie, że świat jest do dupy jest przekonaniem błędnym... i popłakałam sobie jeszcze trochę. Później sięgnęłam po rachunkowość, włączyłam laptop, znalazłam egzamin i mnie wgniotło w siedzenie z wrażenia... totalna magia, jakieś zwroty, które nic mi nie mówią... zaczęłam szperać po necie, znalazłam ze dwa blogi i ze dwie strony o księgowaniu i testy online, zaczęłam czytać i robić testy i wyszło na to, ze w sumie nawet jak nie wiem, to mam dobrą intuicję - albo szczęście początkującego, bo wyniki testów miałam zwykle powyżej 70%, znalazłam super stronę do nauki księgowania na kontach, wraz z ich rodzajami i numerami i jeszcze testami i zaczęłam sobie czytać i bawić się, dopóki nie znudziłam się. Zauważyłam jednak, że to zagłębienie się w niewiedzę odcięło mnie od wstrętnych myśli, robią to samo korepetycje. Rezultat jest taki, że czuję się lepiej. Ciekawe na jak długo.
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Patri, gdybys potrzebowala pomocy z rachunkowosci to mozesz sie zglosic do mnie. Uprzedzam tylko, ze nie znam polskich nazw, ale mysle, ze damy rady. Bardzo dobrze, ze intuicyjnie sie uczysz, to dobrze wrozy. Takich rzeczy nie da sie wykuc na pamiec, trzeba raczej polegac na zdrowym rozsadku i widziec calosc a nie tylko fragment zagadnienia.
|
#3353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łatwe i przepyszne
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś siedziałam sobie nad tym niemal cały ranek, a za niedługo korepetycje. Przeżyję ten dzień, jest szansa. Cytat:
Łatwe, a mi już nie wyszło dwa razy ![]() Oczywiście obie blachy zostały wyjedzone do końca, nic co słodkie się nie marnuje, ale to nie ten efekt, który sama pamiętam. Niestety.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-04-01 o 14:19 |
||
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To calkiem fajny zawod - taki porzadkujacy umysl. Wszystko na koncu sie zgadza, mozesz sobie pracowac SAMA ( ), czesto prace mozna wykonywac nawet w domu. Mysle, ze dobrze kombinujesz.Pytanie dnia: Jak nauczyc sie usmiechac? Nie potrafie sie ladnie usmiechac na zawolanie np. na potrzeby zdjecia. Ale tak na codzien tez. Wiem, ze usmiech otwiera wiele serc, a ja taki smuuutas chodze. Da sie cos z tym zrobic?
|
|
#3356 |
|
tree hugger
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Stworzyłyśmy z Julcią :http://321dziecko.blogspot.com/2014/...la-barbie.html I taką twórczość uskuteczniłam: http://fszpr.blogspot.com/2014/04/wi...-robaczek.html
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-04-01 o 21:03 |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Na razie chciałam skupić się na wysyłaniu CV do wakacji. A jak nic nie ruszy, wtedy postanowię co dalej. Myślę, że moje lęki trzymają mnie w jednym punkcie, boję się tu, boję się tam, a tu też dobrze nie czuję się. Niech z nieba spadnie na mnie odwaga
![]() Kiedyś byłam znacznie odważniejsza. Teraz nim starsza jestem, tym bojaźliwsza. Cytat:
Może Ty powinnaś w przedszkolu pracować? ;>
|
|
|
|
|
#3359 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i sprzedawca dobry. Może coś innego u niego wypatrzysz.Elle gratuluję takich postępów w języku, brzmi imponująco ))[QUOTE=Patri;45816301] [/COLOR] Lada chwila będzie po wszystkim! Brawo![COLOR="Silver"]/QUOTE]Dziękuję Patri Fajnie, że się wciągasz w rachunkowość, dopinguję Cię z całych sił! ![]() Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o codzienne życie, może warto coś pozytywnego o danej osobie pomyśleć. Padłam ![]() Cytat:
U mnie dziś gorszy dzień. Nic nie zrobiłam do pracy. Tyle co pobiegałam rano i ugotowałam obiad, więc nie czuję, że dzień był kompletną porażką
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w przedszkolu? Chętnie - tylko wykształcenie nie to...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

. Promotor na każdym spotkaniu wyraźnie daje mi do zrozumienia, że chociaż praca nie ma zbyt wielu błędów, do których mógłby się przyczepić, to w ogólności mu się nie podoba, bo nie jest dokładnie taka, jaką on uważa za słuszną
. Wiem, że pisałam dla siebie i że ocena nie ma większego znaczenia, ale... Wiadomo. Za ciężką pracę miło byłoby dostać nagrodę w postaci sensownej oceny 

Ale myśl o szpinaku nie spędza mi snu z powiek i nie powoduje wycieku śliny (akurat szpinak jem raz w tygodniu, więc jest dla mnie normą...no ok, czasem myślę o nim czule jak się zdarzy, że go dłużej nie ma
I Tobie też Ingo gratuluje - bo mam wrażenie że zrobiłaś duży postęp

Nie działają programy zliczające czas na necie, listy zadań do zrobienia. Jestem okropnym leniem. Chcę z tym walczyć, ale nic nie pomaga...