![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o przesyłki które zatrzymują się w Pekinie?? moja przesyłka jest tam od 15 marca.
Zamówienie 10 lutego do dzisiaj nie doszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
ciężko jest was nadrobić .) ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jesli nie chce ci się czytać to ten ludzik robi całkiem fajną rzecz, może ona pomoże - ![]() ![]() ......... Aha dziewczyny tak jak mówiłam raczej nie ma szans żeby te rzeczy tanie doszły. Właśnie z ciekawości weszłam w feedbacki tego pierwszego i patrzcie, pojawiło się coś nowego : http://www.aliexpress.com/store/feed...e/1022171.html że niby cena była błędna, d*pa jasio cena była normalna tylko obniżona 90% więc ten sprzedawca kręci i głupio się tłumaczy. hehe jak widać od pierwszej części wątku nic się nie zmieniło ;p Jak coś wydaje się zbyt dobre by bylo prawdziwe to znaczy że prawdziwe nie jest. Dlatego też właśnie nie kupowałam tych torebek centowych ![]() Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 19:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Więc i Tobie polecam czytanie wsyztskich postów- pisałam przeciez, ze czytalam na tym forum jak i na kilku innych, ze kase zwracaja. a tu nagle migea wyskakuje z takim czyms, wiec chyba nic dziwnego ze sie przestraszylam i zapytalam po raz kolejny? w koncu 100zl(ponad) piechota nie chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Użyszkodniczka
|
Ja poczekam te 40 dni, które mu zostały. Może wlaśnie o to mu chodzi, żeby się ktoś zniechęcił, machnął ręką na kasę i zapomniał ?
![]()
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy kiedyś to praktykowałaś, ale ja tak i przy dziennym czytaniu ok.3h, ogarnęłam wątek po 2tyg. Także ja polecam opcję "przeszukaj watek", zamiast pisać komuś rady czytania 5tys postów. Aha i gdyby 1post wątku był kompletny we wszystkie informacje, to nie byłoby pytań. I nie wiem w zasadzie czy można podawać link do innego forum (telchina), gdyż kiedyś osoby, które podawały link do innego forum (co prawda babskiego) dostały bana. Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-03-31 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Użyszkodniczka
|
To żeby nie było, że tylko ciuchy i ciuchy...
![]() ![]() http://www.aliexpress.com/item/Casua...732240655.html
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
RudeOne ale z Ali? wow
ktoś w ogóle zamawiał takie wielgachne rzeczy? Może podzieli się doświadczeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#164 | |
Użyszkodniczka
|
Cytat:
Sama ciekawa jestem jak to jest z większymi paczkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Wiecie co... ja też nie chciałabym być złośliwa ale naprawdę ręce opadają.... po raz kolejny to samo... Laski! ogarnijcie się trochę! nie jedna z nas przeczytała wątek od początku- i jakoś znalazła na to czas...( pomimo iż wiele z nas nie jest tu od początku) a jeżeli komuś się nie chce- to może zacznijcie kupować na zasadzie prób i błędów- i albo znajdziecie czas na czytanie albo zrezygnujecie z zakupów po kolejnych nieudanych zakupach bądź stracie kasy... Od siebie- odpisałam może ze 2-3 razy na pytania o płatności- ale chyba przyszła pora zacząć ignorować kolejne te same zapytania... może w końcu zaczniecie szukać... to się robi chore...
Sorry- ale średnio na co 2-3 stronie jest to samo... miało być miło i przyjemnie a zaczyna się robić jakoś dziwnie... Tak miało być plotkowo- miały być wymiany spostrzeżeń, zakupów, opinii o produktach, sprzedawcach itp a nie non stop tylko " jak zapłacić, ile wychodzi przeliczenie, itp" Migea- dobry żart... ![]() ![]() pozdrawiam... ps. czekam na Wasze kolejne wish listy, już kilka rzeczy dodałam do siebie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Kochane Panie przecież na tym forum nawet 1 post wyraźnie zachęca do lektury telchina,pl
Nie wiem lenistwo? Nie uwaga? Nie rozumiem Was trudno poczytać co i jak we wątku poprzednim a później zarzucacie co 2-3strony te same pytania. Koleżanka path87 nawet pierwszy post tutaj ładnie zrobiła, postarała się, pracę włożyła by dać wam możliwość zapoznania się z postawami zakupów na alii - podane na złotej tacy i co i nic to nie daje ![]() Ja dostałam bana 1 ostrzeżenie ponieważ po jednym zapytaniu co powiela sie co dwie strony na ogolnym forum napisalam ze ide sie napic i polecam ze skorzystania z tego co Bog dał czyli w domysle mózu i wyszukiwarki ( nie wiem dla "guru" tego forum był to atak na forumowiczkę -jak tak nie uważam no ale cóż przyjęłam do wiadomości) DLATEGO NOWYCH zachęcam do zapoznania się z podstawami na stronach które sa podane na poczatku forum oraz przejrzenia poprzedniego watku gdyż naprawdę on pomaga w ogarnięciu wielu spraw i kwestii dotyczących shopingowania w Chinach ![]() PS. ja dziś tez dostałam kartę virtualna z mBanku do zakupów też nie wiem co i jak i kmienie temat ale nie piszę jak zbzikowana i pytam tylko po pierwsze zadzwoniłam do banku - użyłam tutaj wyszukiwarki bo był ten temat przewijany i juz wszystko wiem ![]()
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-03-31 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
A powracając do zakupów
![]() http://www.aliexpress.com/item/WB110...742350982.html Taką torebuszkę któraś ma? Faktycznie skóra? Doklejam droższą aukcję, bo więcej zdjęć... http://www.aliexpress.com/item/Free-...481188842.html |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
![]()
a co do zakupów mnie interesuje news od Pani co kupiła trampki conversy... dostała już i jest zadowolona i jaki numer wybrała czy się zgadzał z tabelką - będę wdzięczna za info
![]()
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
http://www.aliexpress.com/item/Europ...269179428.html
Dziewczyny, doszła dziś do mnie ta koszula. Strasznie pognieciona, nie mam już siły dziś prasować. Pierwsza moja rzecz z Ali, była po 2 tygodniach. Materiał inny niż z Zary, ale nie jest tak źle bo niektóre koszule z Pull&Bear są z tego samego robione. Troszkę krótka, ale do spodni z wyższym stanem ok. Nie wystaje tak duzo nitek, nie jest prześwitująca, jak rozprasuje to stwierdzę dokładnie jak leży, ale troche dziwna jest z tylu.. Rozmiar M wypada jak takie S/M, ale nie jest dużo mniejsza niż standardowe rozmiary. |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej... chodzi Ci o : 2014-03-20 , 交航, PEK, 波兰? czyli wysłane Pek ? Mam ten sam problem macie pomysł co to może znaczyć, zawsze to trwało u mnie maksymalnie 4/5 dnio... A tu już trwa 13 dni (!). Czy możliwe, że zaginęła? Pisałam do sprzedawcy, ale nigdy go nie ma na chacie a na wiadomości nie odpisuje. Szukałam, też odpowiedzi na telchina, ale nie mogę odszukać takiego przypadku. Przecież paczka powinna wylecieć i dolecieć... Zwłaszcza, że w tłumaczeniu pisze, że wysłana... Nie wiem co robić skoro sprzedawca nie odpisuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to wg mnie przesadzacie trochę, pierwszy post tego wątku przeczytałam, nie ma w nim odpowiedzi na temat sporów.
Być może w tym albo w poprzednim wątku padały odpowiedzi na moje pytanie, ale wyszukiwarka na wizażu nie działa dobrze, a czytanie obu całych wątków żeby znaleźć odpowiedź na pytanie które ktoś może mi udzielić w ciągu 15 sekund jest dla mnie absurdem. Rozumiem że nie wszystkim chce się na to samo odpisywać co kilka stron, więc te osoby lepiej by po prostu zrobiły ignorując moje pytanie i podejrzewam że jakaś osoba by się znalazła która by odpisała i by było po temacie. Ja bym się dowiedziała, osoby którym się nie chce udzielać odpowiedzi by jej nie udzieliły i tyle. A tak po każdym ponownym pytaniu najpierw się komuś dogaduje, a później tworzy mini klub wzajemnej adoracji cieszący się tym jak się komuś przygadało ![]() Traci się na to znacznie więcej czasu niż na udzielenie odpowiedzi. I nie chodzi mi tu tylko o ten wątek, ale ogólnie na sporej części wątków tak to wygląda. Tyle z off, już więcej na ten temat nie piszę. Miałam jeszcze się wypowiedzieć co do skarpetek złuszczających- naprawdę są super, dzisiaj poodpadały mi ze stóp takie większe zgrubienia z którymi nie byłam sobie w stanie poradzić żadnymi tarkami ani pumeksami ![]() Domówiłam jeszcze kilka par dla siebie i mamy i za 8 par wyszło 58 zł, więc naprawdę śmieszna cena w porównaniu do tych wszystkich dostępnych u nas. Zamówiłam też jakiś czas temu podróbkę bluzy abercrombie i całkiem ładna, i pomyśleć że dałam za nią 100 zł, a na allegro chodzą te same po 249 i ludzie je kupują.... ![]() Ogólnie zauważyłam że ali ma większą kulturę dotyczącą podróbek od allegro. Na ali przynajmniej nie wciskają kitów że to 100% oryginał prosto od producenta... |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1000% napiszesz to samo co My poważnie co 2-3 strony na poprzednim watku przejawiają sie pytania a karty płatności zwroty itd serio to nie jest juz zabawne - bynajmniej dla mnie chce info o fajnych produktach wymianach zdjec uwag co do sprzedawców towarów a nie wałkowania w 5000 watku o podstawy zakupów ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
czekaj i jak nie bedzie 4dni np przed koncem czasu do dostawy załóż spor i tyle.
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-03-31 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem tego i nie jestem w stanie zrozumieć, sama naraziłaś się przez to na to że ktoś będzie nie miły. Mnie wypowiedź migei rozśmieszyła bo tak samo jak i ona widzę te same pytania co 2 stronę, ty skoro tak uważnie czytałaś też widzisz je co 2 stronę więc po co ? po co to pytanie po raz setny ? Cytat:
![]() ja to napisałam po to żebyście się aż tak nie napalały bo w większości przypadków takie rzeczy nie dochodzą i tylko o uświadomienie niektórych dziewczyn mi chodziło. Cytat:
Z reszta skoro i ty i ja i wiele innych osób które nie były od początku mogły doczytać resztę postów to dlaczego inni nie mogą? Wystarczy się choć trochę wysilić i przeczytać kilka stron które się pokażą przez wyszukiwarkę. Mi chodzi tylko o to żeby ludzie nie byli tylko jak to się mówi w necie "pijawkami" które chcą zawsze wszystko dla siebie i podane na tacy, tylko żeby też czasem coś od siebie włożyli ( choćby poświęcili chwilę w znalezienie odpowiedzi która była wiele razy) mewithoutyou jestem pewna że jeśli którejkolwiek status od tych tanich sprzedawców się zmieni to będą się chwaliły tu na forum więc pozostaje cierpliwie czekać Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 21:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
trochę się zmartwiłam dowiedziawszy się, że można dostać bana za linki do innych for internetowych. mam nadzieję, że dostanę najpierw na PW ostrzeżenie, nie chciałabym wylecieć z forum
![]() uznałam, że bezsensu jest przepisywać całe treści, bo kopiować bym nie chciała, to byłby plagiat, a tak podane jest źródło z bonusem, czyli z odpowiedziami na najczęściej zadawane przez nas pytania. oczywiście wszystkim się nie dogodzi. w pierwszym poście napisałam, że chętnie dostanie info na temat sporów, tego jak wyglądały i jak się skończyły, póki co na PW cisza ![]() ![]()
#176 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a tak z innej troszkę beczki - czy tez tak macie na tej ruskiej stronie, że przestają wam się wyświetlać opinie i zdjęcia jeśli wrzucacie strone w tłumacz?
Na przykładzie - strona w języku oryginalnym i na dole jest opis i realne zdjęcia http://irecommend.ru/content/plyazhn...1nO2oLao7J1z5A A tu strona przez tłumacz i ja nie widzę nic w reviews http://translate.googleusercontent.c...1nO2oLao7J1z5A Przepraszam za offtopa ale ciężko poruszać się po tej stronie w języku rosyjskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ( ponawiam ) szukam t-shirtów męskich, ładnych i tanich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja rozumiem że trzeba się trochę wysilić, sama jestem zwolennikiem przeszukiwania, ALE odechciewa mi się pomagać, relacjonować zakupy, gdzie jest kółko wzajemnej adoracji. Niektóre wizażanki są jak "święte krowy", które silą się na pseudo sarkazmy i (zdarzyło się) podjazdy na kogoś. Uznaję zasadę: nie chcesz pomóc=nie odpowiadaj. Bo pisanie "kilka stron temu była o tym mowa" wnosi tylko +1 post do wątku, a tak naprawdę nie pomaga, już lepiej napisać "odpowiedź masz w poście #2514251" Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2014-03-31 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.