|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
tak, o materiale na budzie spacerówki i na "fartuchu" pod rączką
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
ja konkretnie macałam (bo był moim typem) b-agile 4, ale britaxy to ogólnie mają raczej ten sam materiał więc b-agile, b-motion, b-smart
|
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Widzę od wczoraj znów spokojniej na forum.
Ja już godzinę nie śpię, taki rytm dnia szpitala że przed 5 już budzą i nie zasnelam już. Wczoraj wieczorem też nie mogłam zasnąć. Z dobrych wieści to podobno dziś idę do domu. Niestety mąż w pracy i będzie mnie musiec mama odebrać. Wczoraj miałam USG. Szyjka się nie skraca ale nie daje mi spokoju to że 2,5 tyg temu na wizycie miała 36mm, w piątek 32mm a wczoraj 30 mm ale wg lekarza wszystko jest ok. Czy to może być błąd pomiaru czy sprzęt różny? Juz sama nie wiem. Ale najważniejsze że szyjka trzyma. Miłego dnia Wam wszystkim i chyba zapowiada się piękna pogoda na dziś.
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
nie ma to jak się rozchorować w ciepłe dni ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
my wczoraj z mężem wieczór filmowy urządziliśmy, piwko, chipsy, chrupki coca-cola ładna pogoda się zapowiada ![]() milego dnia |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to zaszaleliście, fajne są takie wieczory |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.. totalnie nie wyspana.
Obudziłam sie na siku po 4 tej i już nie mogłam zasnąć,ból nóg i krzyża daje o sobie znać.. czuje się też jakaś nadmuchana,może puchnę? nie wiem sama... Dziś dzień lenia mamy bo córa wolne od szkoły ma ![]() Przebiorę pościel i poszukam rożka i zobacze czy da się doszyć tasiemki do niego,bo nie wiem czy jest sens kupowac nowe. Tż jutro wraca więc chociaż tyle dobrego może do niedzieli zostanie ![]() Pogoda zapowiada sie dziś super.Więc zalicze jakiś spacerek co by doopke rozruszać bo skisne w tym domu.
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Całe szczęście jestem w domu
Musieli mnie też zbadać na ginekologii i trafiłam na jakąś mało delikatną lekarkę. Dwa razy sprawdzali małej tętno i miała 140 więc nie ma co się martwić ![]() Od 17 do 22 siedziałam na ip, jak wróciłam to padłam ![]() Cytat:
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-04-01 o 09:17 |
|
|
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Witam! Moje dziecko jeszcze śpi
Jeszcze się nie przestawił na letni czas![]() Super Obserwuj to Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, u nas jakoś pochmurno i zimno, a mnie ogarnia cały czas jakiś beznadziejny nastrój... może to przesilenie, albo 3 trymestr daje się we znaki...nic mi się nie chce
Sylwia ![]() Necro To się wysiedziałaś Ale przynajmniej jesteś spokojna, że wszystko jest w porządku |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Necro, super, że to jednak nic poważnego Sylwia, skoro mówią, że jest okej, to trzeba być dobrej myśli ![]() Mąż pojechał do pracy, przy okazji ma mi wybrać wyniki badań. Ja będę pracować ciuszki dla Małego kurde, znów mam problem z zatokami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam jeszcze taka prośbę
![]() otóż nie mam pojęcia, jakie jeszcze tematy możemy poruszyć na SR... ![]() położna kazała się zastanowić, a ja nie wiem, co jeszcze?? Było o porodzie (plan porodu, fazy porodu), wyprawce do szpitala, KP, pielęgnacji noworodka... co jeszcze warto by było wiedzieć?? |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-04-01 o 10:26 |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 na pewno jest wszystko ok, inaczej tam chętnie by Cie nie wypuścili
więc super, że wszystko dobrze ![]() NecroKitty całe szczęście, że to nic groźnego, współczuję, że tyle musiałaś tam spędzić, ale przynajmniej wszystko sprawdzili i Ty jesteś spokojniejsza ![]() Ramona_85 super wieczór, dobry i Lech free, cóż nam innego pozostało ![]() Ja się martwię, że przez kaszel skróci mi się szyjka... Nie kaszlę jakoś przerażająco strasznie, ale jednak... A wizyta dopiero 11.04, muszę wytrzymać ![]() A dziś mam pracowity dzień, muszę wszystko ładnie posprzątać, zrobić sałatkę na jutro i jakieś jedzenie ogólnie przygotować, bo jutro przyjeżdża do nas koleżanka na parę dni dlatego pewnie nie będzie mnie na forum za często...A dziś mi się śniło, że miałam bardzo zaniedbane stopy i przez brzuch nie mogłam nic z tym zrobić, bo nie dostałam
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przedpołudniowo
![]() U mnie słoneczko, ale chłodno, wiec spacer ale później, jak się ociepli trochę Wstałam z niezłą energią Teraz trochę odpocznę wczoraj pojechałam z siostrą na małe zakupy Kupiłam 3-pack body z kołnierzykiem w tk maxx na 62 cm do tego w smyku koszulę ala body i fajny polarek na wieczorne spacery Do tego pojemnik na chleb, w kolorze kawy z mlekiem okrągły z pokrywką, bo ja uwielbiam kuchenne akcesoria Nero myślę, że każdy lekarz ma trochę inną technikę mierzenia, inny sprzęt, stąd te rozbieżnościhttp://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p Na stronie smyka jest promocja na maty edukacyjne http://www.smyk.com/promocja/maty-edukacyjne |
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Wooow nie muszę nadrabiać
Uwaga uwaga - zaczynam 32tc czyli 8 miesiąc!!!!!!!!!!! Co Wy macie z tym brakiem snu rano ja nie mogę się dobudzić po 7 żeby wyprawić córę do przedszkola najlepiej mi się śpi właśnie rano, nad ranem ![]() Sylwia wydaje mi się, że gdyby się skracała to by Ci powiedzieli, to by chcieli jeszcze obserwować a nie wypuszczaliby więc może to już kwestia sprzętu albo wręcz dokładności w pomiarach przez lekarza?Mnie np. mój lekarz nigdy nie mówi w "mm" jaką mam szyjkę, więc nigdy się tym nie martwię zawsze tylko mówi czy szyjka trzyma, czy jest zamknięta itd ![]() NecoKitty kolejna dobra wiadomość dobrze, że się upewniłaś Ja dziś rano zaliczyłam już targ - byłam oddać te balsamy Ale przynajmniej zmobilizuję się do ruchu ![]() Cytat:
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-01 o 10:42 |
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa za 8 miesiąc, kurcze ten czas leci strasznie jeszcze tylko chwilka i maluszki będą z nami
|
||
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Ramona_85 może o karmieniu piersią, jak dziecko przystawiać, jak często, czy budzić i po ilu godzinach, jak dbać o piersi żeby nie robiły się zastoje, a jeśli już są to jak piersi masować, co można jeść, jakimi ziołami się wspomagać przy laktacji itd. Skąd wiedzieć czy dziecko się najada, a kiedy trzeba je dokarmiać. Jakie błędy najczęściej robi się przy KP?
Ja bym jeszcze zapytała o CC, bo jeśli to położna, która pracuje w szpitalu, w którym chcesz rodzić to pewnie wie czy Ci dziecko pokazują tylko i zabierają, czy dają do przytulenia na chwilkę, kiedy jest piersze karmienie, czy jest możliwość kontaktu skóra ze skórą (nam położna mówiła, że w niektórych szpitalach po CC ten kontakt dziecka skóra ze skórą przechodzi tatuś, ale w naszym tak niestety jeszcze nie ma). Jak szybko można wyjść na spacer z dzieckiem i ile powinien trwać. Może temat szczepień? Oj dopiero doczytałam, że o KP było
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-01 o 10:48 |
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Moje rozki sie nie nadaja są poplamione...
bede jednak kupowac nowy ![]() Wzielam sie za porzadki w szafie z pościelą,wywalam wszystko czego nie używam od dawna,nie wiem po co to trzymam ![]() jak chomik zbieram a potem wywalam A ile miejsca mi sie zrobiło Pogoda fajna to wietrze kołderki po zimie i ubieram juz cieńsze ![]() Bo na zime miałam puchowe i juz mi za ciepło
|
#3745 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ramona zapytaj o szczepionki, co poleca skojarzone czy nieskojarzone? Co myśli o dodatkowych płatnych: rota, pneumo, meningo? Może jeszcze co robić w razie gorączki, skazy białkowej czy w ogóle alergii pokarmowej? Jak pielęgnować krocze
|
||
|
|
|
#3746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
![]() właśnie ostatnio próbowałam podpytać połozną o ten masaż, picie liści malin i sceptycznie do tego podeszła, tak mało z przekonaniem, jakoby miałoby to pomóc ![]() no ale zapiszę sobie może nt przyspieszenia się wypowie, choc ona chyba raczej zdania, że nie ma co natury popędzać ![]() Cytat:
temat szczepień - wiem tylko, jaką szczepionke podaja na wzw B ![]() co do samej istoty szczepienia - nie wypowiedziała się, tylko tyle, że nie zaszczepiłaby swojego dziecka tymi skojarzonymi i tyle ![]() kurczak, no nie wiem, co juz wszystko zostało omówione?? ![]() miałam dopiero 4 spotkania ![]() jeszcze chcemy ją troche pomolestowac, bo taka kontaktowa jest i chociaz z domu można się wyrwać ![]() a prezenty i tak lipa - już to co miało byc dane, zostało, także na nic nie liczymy, Johnsona dostałysmy, którego położna nie kazała używać Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-01 o 11:05 |
|||
|
|
|
#3747 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super że w domu i nic złego się nie dzieje ale mogli by tak nie straszyć Cytat:
za 8 miesiącja też mogę długo spać ciekawe co będzie w czerwcu będziemy chodzić jak zombi ![]() Moja mała w brzuchu zaczęła w nocy spać, jestem z niej dumna normalnie mamy teraz podobny rytm dnia ciekawe jak po urodzeniu będzie ![]() Ale dziś zimno, ciekawe czy się po południu coś zmieni a liczyłam na wygrzewanie się na balkonie :/
|
|
#3748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, od 2 dni w ogóle nie mam apetytu. Wcisnęłam w siebie kanapkę i parówkę na śniadanie a teraz to już kompletnie nie wiem co zjeść
Co jak co ale nawet na początku ciąży miałam jakieś tam zachcianki ale nigdy tak, żeby nic mi nie podchodziło.Cytat:
niby przy przeprowadzce 3 wory ciuchów i innych dupereli wyrzuciłam a znowu mi się nic nie mieści Cytat:
Cytat:
Dowiedziałam się jeszcze że w III trym ciąży nie powinno się brać Asparginu tylko sam magnez albo z wit B6. Aspargin to magnez z potasem i jeśli mamy za wysoki poziom potasu to przy porodzie może być problem z ustabilizowaniem ciśnienia Nie wiem ile w tym prawdy bo nigdy się nie interesowałam ale sam ordynator ginekologii mówił i kazał mi kupić Magne-B6. |
|||
|
|
|
#3749 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się, że jestem i żyję... Ale nie mam dostępu do mojego laptopa, przeczytałam wszystko.. Piszę teraz z laptopa siostry, najpierw pocytowałam, wiadomość piszę trzeci raz z rzędu, ale zanim udaje mi się dokończyć, to laptop sam się wyłącza, szajs jakiś... Dlatego wybaczcie, ale odniosę się tylko do tego co pamiętam....
Prowansja, strasznie Ci współczuję, mam nadzieję, że szybko leki pomogą i dojdziesz do siebie Ramona, wydaje mi się, że wyniki są ok, to raczej małe odchylenia od normy, mój lekarz nie zwraca nawet uwagi na coś takiego... ![]() Sylwia, super, że wychodzisz ze szpitala ![]() Oprócz tego gratuluję udanych wizyt, rozpoczętych nowych tygodni ![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- NecroKitty, super że wszystko jednak ok z tym tętnem
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na tej stronie smyka są też promocje na wózki wielofunkcyjne
Na pewno na bebetto- który się tu przzewija Nie wiem jak cenowo, czy to okazja, czy tylko lekka obniżka, ale zajrzyjcie ja już wózek mam w domu, więc te tematy omijam http://www.smyk.com/wiosenny-spacer/...type=facetForm Kakusia Ramona Myślę, że pierwsza pomoc, o podawaniu leków przeciwgorączkowych, o sposobach na kolkę- niefarmakologicznych, o noszeniu w chuście ( nie wiem, czy to dobre pytanie do położnej) My mamy jutro SR, i rano usg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

dla małej aktorki

13.07.2013 
nie ma to jak się rozchorować w ciepłe dni 

może do niedzieli zostanie

klask i: