|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Widocznie jest niedouczony - wystarczyło by spojrzeć w ulotkę! Prywatne przedszkole moze wszystko i dzieki Bogu to robi! Nie sadze zeby tak renomowane placówki swoje statusy miały niezgodne z prawem. A to ze sanepid nie nakłada kar to zupełnie inna kwestia wynikająca raczej z błędów ustawowych i tyle. Niestety jeżeli świadomość polskiego społeczeństwa a co gorsza jak widac rownież lekarzy jest wlasnie taka to szczepienia musza pozostać obowiązkowe! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Wszelkie dane jak nie chce ci sie szukac osobno sa np na stronie fb ogolnopolskiego stowarzyszenia wiedzy o szczepieniach od ustaw poprzez regulacje itd. Itp.
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co mówi?? Ze szczepienie jest zle? Nie mówi tylko tyle ze polskie prawo jest tworzone niewłaściwie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Jaja sobie ze mnie robisz? Sądziłam ze Twoje wypowiedzi podparte sa sensownymi danymi medycznymi a nie informacja zaczerpniętych z profilu fejsbukowego organizacji działającej przeciwko szczepieniom. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Organizacja przeciwko szczepieniam? alez nikt ci nie kaze ich postow czytac masz poprostu zbior danych ustawowych z calej europy obowiazujących co bys nie tracila czasu na szukanie ale jak wolisz to goole dostepne zawsze
czego sie boisz ? dziecko twoje zaszczepione przeciez ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- no widzisz niewlasciwe prawo to trzeba zmienic konstytucje w takim razie i prawa pacjenta i pozostale regulacje prawne zeby byl obowiazek szczepien ale jak na razie UE opowiedziala sie za nieobowiazkiem nikt nie ma prawa przymusic jednostki do zabiegow medycznych bez jej zgody a to sie nie zmieni |
|
|
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Absolutnie niczego. Przedszkole i szkole mamy bezpieczna. Jedyne co budzi moj niepokój to osoby takie jak Ty rzucające informacjami od pediatrów nie mających pojecia przed jakimi serotypami chroni szczepionka na pneumokoki. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- moje dziecko jest szczepione ale wybacz nie bedew szczepic szczepionkami z rtecią itd i zgodnie z kalendarzem szczepien polskim, wole zamowic szczepionki zachodnie no tak w polsce jest tyle zachorowan na pneumokoki dane z ministerstwa zdrowqia sa dostepne jak dziala google to wiesz |
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to zaraz szczepionki sa zle? Czy szczepionki dostępne w Polsce sa zle? Zdecyduj sie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Aha i chętnie poczytam o Waszym planie szczepien. Moj syn tez ma program indywidualny. Jakie preparaty będziecie stosować? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
szczepie tak ze dla ciebie pewnie byloby to niewystarczajace i za malo dawek przypominajacych ale o tym pisalam juz duzo wczesnieji nie bedziemy siebie przekonywac o swoich racjach bo to nie ma sensu a kazdy odpowiada za wlasne dziecko i zrobi co uzna za sluszne wiec nie decyduj za innych tu mam na mysli propagowany przymus szczepien dla wszystkich bo i tak sie nie stane, a Twoje dziecko szczepione wiec jak sama pisalas bez obaw. Jedynie co moge polecic to preparaty bez rteci, ołowiu czy formaliny jako dodatek, zapewne masz dobrego pediatre to wiele Ci wyjaśni. Poczytaj też o dzieciach z alerigiami ktore po roku mialy badania robione na poziom rteci w organizmie ktory przekraczal kilkakrotnie poziom dopuszcalny, podejrzenie tylko jest jedno skad ta rtec. Dobry pediatra Ci o tym opowie. Ja zawsze konsultuje zagadnienia zdrowotne z przyjaciółmi lekarzami bo zazwyczaj wiekszosc na wizytach jak jestes tylko pacjentem odpowiadaja tak jak system im nakazuje a prywtanie maja inne zdanie.
Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2014-04-01 o 13:47 |
|
|
|
#1269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to że ja do dyskusji się nie nadaję - przeczytałam artykuł czy dwa, gdzie mi tam do fejsubczkowych zbawców społeczeństwa. Nic nie wiem
|
|
#1270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli zadnych konkretów? Dat? Ilości? Nazw? Nic? Ok w takim razie rozmowę uwazam za zakończona a wspolczutajace prosze o zdrowy rozsądek i kierowanie sie faktami nie fejsbukiem. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Ja teraz na fejsbuczku kupy oglądam nie mam czasu na szczepienia widziałaś?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
ogłaszam dzień cycka
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
Borze szumiacy, zaraz zjem kapcie. Mam owulacje i tak mnie prawy jajnik boli, że zwariuje.
Ktoras tez tak ma/miała? No-spa nie pomaga. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, chyba po raz pierwszy zaliczyłam uczciwie imprezę nocną - SuperDzidziuś spać nie raczył, raczył za to balować. A było tak: dziecko moje mnie wczoraj wieczorem zafascynowało - wodził wzrokiem za zabawkami na karuzeli. Przysięgam, nie wmówiłam tego sobie - TŻ też to widział. Młody tak się zafascynował karuzelą, że gapił się na nią od 22.30 do północy. Se grzecznie i cichutko jak myszka leżał w koszyku i patrzył na karuzelę, a my mieliśmy nadzieję, że z tego zachwytu zaśnie. Och my naiwni
O północy stwierdził że koniec tego dobrego. Więc w sumie, spał może od 3 do 5 w nocy, a potem od 7 do 9. Jak nie spał, to okupował matkę, jadł, ulewał, marudził, generalnie coś było nie halo i rozkmiń matka co. Jestem wyczerpana Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Podbrzusze rozgrzewaj. Ciepłe okłady, termoforek itp.
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
No laze z termoforem z pestkami czeresni pod batkami (swoja droga to jedyna zastosowanie) i dupa zbita.
Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Powiem Wam, ze tak mnie glowa boli od kilki dni, ze nie moge sobie dac rady, masakra jakas Oczywiscie Alek przez te halasy tez rozdrazniony, wiec mialam bardzo "udany" poranek i popoludnie emma moze ten placz u Doris, to faktycznie przez ta witamine. Moze nie daj jej dzisiaj i zobaczysz jak bedzie.
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
Batki=majtki :-D
Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1279 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
wiesz dobrze ze nie sa to fakty z fejsa ale sa tam linki do stron państwowych poprostu jeden zbior i tyle - wszystkie dane o które prosiłaś No wicec temat szczepien zakonczony Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2014-04-01 o 14:39 |
||
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana napisałaś ze szczepisz preparatami zagranicznymi wiec jestem ciekawa jakimi. Wspominalas tez o planie indywidualnym wiec jestem ciekawa jak to podzieliliscie. Tyle. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To internet - temat nie zostanie zakończony dlatego, że zapędziłaś się w kozi róg, tupniesz nogą i powiesz "koniec".
|
|
#1282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i info z PulsuMedycyny "Zaleca się rutynowe podawanie szczepionki przeciw HPV dziewczętom w wieku 11-12 lat. Szczepienia mogą być wykonywane także u młodszych dziewcząt, począwszy od ukończenia przez nie 9 roku życia oraz u chłopców w wieku 9-15 lat. Zalecane jest szczepienie w wieku 13-26 lat tych dziewcząt i kobiet, które nie zostały poddane szczepieniom przeciw HPV uprzednio oraz tych, które nie zakończyły pełnego cyklu szczepień. Najkorzystniejsze jest szczepienie kobiet przed potencjalną ekspozycją na zakażenie HPV, a więc przed inicjacją seksualną....." tak tak osoby między 18-26 lat to nie osoby dorosle prawda, poczytaj ulotke szczepionke na raka szyjki macicy mozna podawac do 26 roku zycia |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Przed inicjacja sexualna".... Tak Roane jest zdecydowanie przed Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1284 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
ale jako osoba dorosla prawnie uznana po ukonczeniu 18 roku życia mogla sie zaszczepic albo mając 26 prawda ?Temat zakończony. Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2014-04-01 o 15:06 |
||
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sie pofatygowalam na ten profil i znalazłam informacje ale odnosnie: jak uniknąć kary za nieszczepienie, co powiedziec rodzicowi który uznaje szczepienie za słuszne , co podpisywać a czego nie zeby niebyło konsekwencji z nieszczepienia Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
#1289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

widziałaś??
16.06.2012