|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witam
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657] TŻ jutro idzie do szpitala na badania i być może będzie musiał tam kilka dni poleżeć... A najgorsze jest to, że sprawa może się okazać całkiem poważna...[/QUOTE]Oby było wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Ja jestem otatnio jakaś przemęczona.Chyba jakieś przesilenie wiosenne.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-01 o 10:04 |
||
|
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cześć kobietki
![]() ale tu spokój.. Dzisiaj 1 kwietnia!!!!! Miesiąc w którym na świat przyjdzie moja Córeczka dzisiaj mamy skończony 38tc - aż sama sobie biję - Melduję, że u nas wszystko dobrze. Po wczorajszej wizycie nic nie wskazuje na to aby Mała wybierała się na zewnątrz a muszę przyznać, że bardzo ale to bardzo bym już tego chciała!!! U mnie wielkie ogarnianie chałupki moja rola sprowadza się do prasowania firan, zasłon i dyrygowania, choć może jakbym okno umyła to by się Mała zdecydowała wyjść Także zamelduję się pewnie ok. czwartku, no chyba że z porodówki - marzenie ściętej głowy - mam prawie 100% przeczucie przenoszenia mej Córy ![]() Jana ogromne brawa dla Ciebie i Synka Dotrwałyśmy - dzisiaj mamy przecież już nasz wymarzony kwiecień!!!!Agatko Edytta jeju.. już czujesz ruchy - kiedy to zleciało Jojla oby szczęśliwy cykl nastąpił tak szybko jak tylko to możliwe! Barbi odpoczywasz nad morzem? Kucyk przy rozwarciu 7-8 cm to przypuszczam, że już dawno będziesz w szpitalu Skurcze wtedy są już bardzo regularne i raczej mało przyjemne. A słyszałaś o "kryzysie 7cm" ?? Kiedy kobieta ma ochotę umrzeć z bólu i zazwyczaj krzyczy, że nie będzie rodzić i chce żeby ją dobić Perse dobrze, że tż nie musiał zostać w szpitalu. Zdrówka dla Was. Pani mam nadzieję, że antybiotyk pomoże i szybko wrócisz |
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-01 o 11:28 |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i życze miłego dnia....
dziękuję za ciepłe myśli....
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeszcze przenosisz ![]() Cytat:
Ale Ci zazdroszczę że to już ten miesiąc Kiedy ciąża jest donoszona? 37t1d? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - jogurt wymuje wczesniej zwby sie ocieplil ale tego jogurtu to ze 2 lyzki, reszta owoce a i tak najczesciej sloiczkowe daje.
Sok mam w lodowce ale daje 40 ml soku i wody po brzegi w malej butli aventa jak dam ciepla wode albo zimna i troche wrzatku jest ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ile trzymasz taki otwarty soczek w lodówce? Rozumiem, że rozcieńczasz go tą wodą? Nie wpadłam na to, też tak zrobię na początku. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- TŻ ok, odsypia teraz. Wyniki w porządku, choć słaba morfologia, chyba kiepsko gotuję Muszę znowu więcej mięsa wprowadzić... Ale nadal bez diagnozy, skierowania do kolejnych lekarzy, a jak bolało, tak boli. A i kolejna recepta. Tydzień temu wydał zaledwie 80 zł w aptece
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
ewel- kurujcie się, fajnie, że się odezwałaś
Tz-te ma już termin kolejnego rejsu? BERBIE0 jesteś nad morzem? Kupiłaś wózek? z wózkiem to jednak trudna sprawa- co mama i dziecko to inne potrzeby Maga i Monika podkreślają, żeby koniecznie sprawdzić czy się rozkłada na płasko..., my mamy dwie spacerówki, które używamy od roku i szczerze przyznam, że nie mam pojęcia czy się rozkładają.... ![]() Nigdy nie miałam potrzeby sprawdzać, Kasia nie śpi w spacerówce Dla mnie priorytetem było to, żeby wózek sprawdzał się na wiejskich polnych drogach i przyznam, że do tego Tako jest rewelacyjny fioluś- jak się czujesz? leczenie wdrożone? dietujesz? co do bucików-- za póżno- zamówiłam, dzisiaj przyszły, rozmiarowo trochę za duże ( włożyłam w czubek płatek kosmetyczny) ale jakościowo rewelacja, chciałabym takie butki ![]() Kasia oczywiście jak przymierzyła to nie chciała zdjąć.... ![]() pani- lepiej dzisiaj chorowitku? chłop ma wolne do jutra? Perse- daję jogurt naturalny bo u nas owocowych Kasia nie chce (z.ott, bakom.a, tec.0)- czasem wykładam aby postał poza lodówką i zagrzał się ale najczęściej przekładam do miseczki i podgrzewam w mikrofali (czasem na moment podgrzewam w opakowaniu ale to chyba nie zdrowe...) Zdrowia dla Tz-eta i aby to nie było nic groźnego anitka- jaki radosny post z racji kwietnia czekam na 1 września jak nigdy i też taki Wam napiszę ![]() fajnie, że masz posiłki widzę, że emocje są ![]() cudnie się czyta o Twoim oczekiwaniu kucyku- uśmiecham się jak czytam o tym, że chcesz w ostatniej chwili do porodu jechać, często Mamy a już szczególnie AM jadą z pierwszym bólem bo jednak w szpitalu pewniej nawet jeśli mniej komfortowo- pewnie u Ciebie też tak będzie ![]() zresztą jeżeli będziesz mieć opłaconą położną to ona od pierwszych Twoich chwil pobytu zadba żebyś czuła się najlepiej jak to możliwe a przede wszystkim o to aby Cię nie odesłali jak się zgłosisz swoją drogą moja położna chciała mnie mieć w szpitalu wcześniej niż dzień, który wskazał mi lekarz (po porodzie Kasi dostałam zalecenie od położnej, że w następnej ciąży kładę się na oddział przed tp) jana- dzielna kobieta z Ciebie
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-01 o 12:24 |
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest zbyt stresująca i zbyt niewiadoma sytuacja, tylko mega wyluzowane ciężarne lub nie pierworódki skaczą sobie w domu na piłce itd. takie jak my jadą nawet na fałszywy alarm
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Luna- konsultowałaś się z ortopedą w sprawie tych stópek? Planujesz wizytę? zastanawiam się nad wizytą....
esesia- wczoraj spędziłyśmy z Kasią cały dzień w nowym mieszkaniu ![]() i ugotowałyśmy tam pierwszy obiad- wypróbowałam piekarnik bo gwarancja 2 lata a kupiony 1,5 roku temu i jeszcze nie używany... Kasia odkryła, że można włączyć przycisk w pralce, który wydaje dźwięk "tadam" i miała frajdę, włączała po czym podskakiwała i machała rękami śpiewając "lalalala" wpadła też na to, że można wyjść na taboret a z niego wspinać się jeszcze wyżej, np na kaloryfer i na parapet aby zobaczyć przez okno psa... zauważyła, że przez balkonowe okno ma cudny widok na całe podwórko, więc jak usłyszała, że ojciec z pola wraca traktorem to tak się rozpędziła, że poślizgnęła się, upadła przed drzwiami i uderzyła w szybę głową nabijając guza obok oka... poza tym nie wiem czemu ale tak biła mocno rękami po lustrze w przedpokoju,że mało nie pękło obiad mieliśmy dwudaniowy, spacer (pierwszy z matką od lutego) zaliczony i gości przyjęliśmy więc ogarniamy ale nie wiem czy na dłuższą metę dam radę akurat wczoraj Tz-et był prawie cały dzień w polu bo siał zboża ale przyjął do wiadomości i jest tego sam świadomy, że jak mamy tam mieszkać, jeść coś ciepłego i mieć raz od czasu wytarte podłogi to musi część dnia z Kasią spędzać poza tym wyhodowałam sobie grzyba....a myśłe, że antybiotyk, który przyjmuję powoduje, że grzyb ma się świetnie- wizyta dopiero w sobotę niestety sikanie też z problemami więc jutro murze mocz do labo podrzucić
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-01 o 12:38 |
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk Uważaj, żebyś za długo w domu nie czekała.. W pierwszym porodzie miałam bardzo silne skurcze, ktg nic nie pokazywało, przy badaniu nie miałam nawet rozwarcia, lekarka stwierdziła, że coś symuluje, dała mi magnez w kroplówce, a za 30 min od badania Filip już był na świecie. Wiem, że za bardzo nie można tego porównywać, bo porody przedwczesne szybko następują, ale lepiej chyba w szpitalu być, zwłaszcza przy obciążonym wywiadzie.
Zeberko Tak dietuję, póki co średnio mi to wychodzi, ale cukry w miarę ok. Ciężko ustalić jakąś dietę pod antybiotyk, bo muszę go brać 4x1, zachowywać odstępy czasu, mierzyć, więc ciągle staram się o czyms nie zapomnieć. Nam pani tłumaczyła w sklepie, że jeżeli dziecko idzie i nie zachycza czubkami o podłoże to rozmiar jest ok. Powinno się nawet kupować buty z 1-1.5 cm zapasu ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Zeberko Może to pieczenie przy oddawaniu moczu to przez grzybka? Lepiej chyba od razu zrobić posiew moczu, akurat może do sb zdążą wynik zrobić. Mnie teraz gin razem z antybiotykiem dał na grzybka Pimafucin w czopkach i kremie, pomogło tzn mam nadzieję, że pomaga, już bez problemu oddaję mocz bez pieczenia. |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla, a antybiotykujesz w domku?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45840664] I ile trzymasz taki otwarty soczek w lodówce? [/QUOTE]a jaki soczek chcesz podawać? Bobofrut trzymałam 3 dni. Też mocno rozcieńczam wodą (gorącą). ale jakby w trasie zasnęła? wygodniej by jej było na płasko ![]() masz rację - co mama, co dziecko to inne wózkowe oczekiwania. Berbie, nad morzem. Z Krzysiem jod wdychają Hope, kciuki!!!!! Eseska, sto lat!!! wszystkiego pieknego!!!
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo to infekcja innego kalibru
![]() A jak Ty się czujesz, lepiej już? ![]() Eseska spełnienia marzeń!
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 6 lat takiej akcji nie było - strasznie się z tym czuję, tym bardziej, ze wina całkowicie po mojej stronie ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45836657]Rena mogłabyś mi napisać, jak krok po kroku zasadzić rzeżuchę? Wiem, że to zadanie na poziomie podstawówki, ale ja już zapomniałam, a w tym roku kupiłam i chciałam na ligninie posadzić. [/QUOTE] Perse, bardzo ładnie wychodzi na małej doniczce odwróconej do góry. Obklejasz ją namoczoną ligniną i przyklejasz nasionka po boku, i na czubku tej doniczki, one szybko kiełkują i mocno się przyczepiają. Jak już wyrośnie, to masz taką fajną babę wielkanocną w kolorze zielonym z moimi Siostrzenicami co roku je robimy
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-04-01 o 14:25 |
||
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Perse M. wcina bielucha
Wyciagam wczesniej z lodowki I daje polowe a druga nastepnego dnia.Czasami z owocem a czasami dodaje twarozek |
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45840664]
[/COLOR]TŻ ok, odsypia teraz. Wyniki w porządku, choć słaba morfologia, chyba kiepsko gotuję Muszę znowu więcej mięsa wprowadzić... Ale nadal bez diagnozy, skierowania do kolejnych lekarzy, a jak bolało, tak boli. A i kolejna recepta. Tydzień temu wydał zaledwie 80 zł w aptece [/QUOTE]Ważne że nie jest aż tak poważnie. Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam! Człowieka! Mam 1,85 serduszko wali 185 na minutę
ale też mam więcej leżeć bo pojawił się krwiak :/
|
#1729 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam acard pomógł i kazał brać jeszcze cerutin |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż i odpoczywaj.Wszystko się wchłonie.Też miałam krwiaka.
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
pani- jakby mi Kasia zasnęła to bym jej nie dotykała, żeby mi się nie obudziła
![]() nie zakładałam w ogóle, że Kasia mogłaby w spacerówce spać ale wierzę, że na dalsze wyprawy (do parku np) przydatneagatko- na następnym usg już krwiaka nie będzie tylko musisz leżeć fioluś- dzięki, zrobię posiew (nie wiem czy mam dobry pojemnik... a czy warto zrobić też mocz ogólnie mimo posiewu? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- wika- przemęczona ostatnio jesteś, dużo obowiązków, zmartwień i trosk
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrówka dużo ![]() Cytat:
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Zebrabadanie ogólne moczu koniecznie. Jałowe pojemniki sa zawsze indywidualnie pakowane i maja czerwone nakrętki. Agata super wiadomość! Wypoczywaj A ja jestem w lekkim watkowym niedoczasie, bo... wiosnaa Tymon najada sie w 5-6 min i pozniej szuka atrakcji ![]() Nie nam nawet jak was przeczytać. W weekend mieliśmy gości z małym chłopcem. We czwartek Tymon bedzie miał pierwsza randkę, z roczna Natalka. A w weekend (na tydz) przyjeżdża moja mama (znow jakies kursy). Sezon odwiedzin rozpoczęty, cies3 sie, bo odżywam towarzysko ![]() Chodzimy teraz na dwa soacer,jeden w nosidle, od piątku mamy Bondolino i Tymon je pokochał, zasypia w nim raz dwa A po południu drugi soacer, wozkowy- i tu albo brzuch albo plecy z pielucha w sowy na budzie (hipnotyzująca go) i grająca żaba. Ide i z żaba w ręce gram : D zawsze to lepsze niz śpiew ub płacz.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-01 o 18:37 |
|
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Agatka super! Tez miałam krwiaka i nakaz leżenia. Wtedy kazali acard odstawić, ale nie odstawilam. Co mowila dr o acardzie??
|
|
#1737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Agatko jak samopoczucie? jesteś spokojniejsza na dłużej już? |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwiększona lutka tylko Ja nadal nie wierzę....spokojna? Pewnie na jakiś tydzień
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja to czujjjęęę
![]() ale szczerze gratuluję sposobów na Tymka ![]() ![]() czyli wszystko w ciążowej normie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

dzisiaj mamy skończony 38tc - aż sama sobie

Skurcze wtedy są już bardzo regularne i raczej mało przyjemne. A słyszałaś o "kryzysie 7cm" ?? Kiedy kobieta ma ochotę umrzeć z bólu i zazwyczaj krzyczy, że nie będzie rodzić i chce żeby ją dobić 

Muszę znowu więcej mięsa wprowadzić... Ale nadal bez diagnozy, skierowania do kolejnych lekarzy, a jak bolało, tak boli.