Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 08:39   #901
zazdrosnica0
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Wy się martwicie o ruchy.... a moja mała ma już zabawę w brzuchu i bawi się pępowiną co jakiś czas czuje szarpnięcie/pociągnięcie w brzuchu

Pisałyście o wróżbach itd co do płci i mi zawsze wychodzi dziewczynka a przy teście z obrączką wychodzi pierwsza córeczka, drugi synek
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:48   #902
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

malgosia1051, nie odpuszczaj draniowi. Krew mi się burzy, jak takie rzeczy słyszę. Zrobić dziecko to facet potrafi, ale wziać za nie odpowiedzialność to już nie. I jeszcze wypieranie się, że to nie jego. Masakra. Nie można go zostawić bezkarnie, a każda kasa się przyda. Trzymaj się

młoda w klubie malucha a ja zastanawiam się, co mam robić, uczyć się hiszpańskiego, czy sprzątać....i jeszcze obiad do zrobienia lubię gotować, ale jak jest ładna pogoda i spedzam czas z młodą na dworze to ten obiad staje się dla mnie kulą u nogi.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:59   #903
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja to jestem durna jak but. Jestem w 16 tyg. i tak bardzo chcialabym poczuc juz ruchy dzidzi ze az panikuje ze jeszcze ich nie ma. I stekam mojemu mezowi o tym co chwila. A tak naprawde dzidzia ma jeszcze u mnie dobry miesiac zeby dac znac, dopiero potem powinnam sie martwic.
Ehh za duzo mysle nad wszystkim, za duzo..
My to chyba wszystkie tu za dużo myślimyJa ostatnio wymyśliłam sobie z kolei, że jak ja poczułam dzidzię na samym początku 15 tygodnia już to może jej tam za ciasno, i tez się zaczęłam martwićA wizyta za tydzień dopiero.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Bezaczek dobranoc

Ja to juz jestem jakis nalogowiec hehe fakt sa dni gdzie tylko czytam bo nie mam mocy na odp ale wejsc na wateczek nasz musze. Zawsze rano po przebudzeniu zagladam, w dzien kilka razy i obowiazkowo przed snem hehe a potem sie dziwie i krzywie ze codziennie musze komorke ladowac jak bateria leci na leb na szyje

Mam identycznie, mąż już mi zagląda z ciekawości przez ramię co ja tu cały czas tak skrobie.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:07   #904
humant
Raczkowanie

Cześc Dziewczyny!

Melduję się w nowym wątku!!! Trochę mnie nie było i chyba nie dam rady Was nadrobic. U mnie w zasadzie nic się nie zmieniło poza tym, że trochę zaczęłam panikowac. Do niedawna czułam codziennie ruchy maluszka, a tu od 5 dni nic. Cisza... trochę mnie to martwi, więc przesunęłam wizytę u gina z 10 kwietnia na jutro. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Witam wszystkie nowe mamusie i gorąco całuję wszystkie z poprzedniego wątku!!!!
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:21   #905
201610121609
Konto usunięte

Ja juz po byłam pewna dziewczynki i jest dziewczynka TŻ ucieszony jak nie wiem co bo chciał dziewczyneczkę bardzo

A to co brałam za ruchy z boku to nie ruchy :P maja sie pojawić za jakiś tydzień dwa i wystąpić przy samej lini zarostu lonowego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:43   #906
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ja juz po byłam pewna dziewczynki i jest dziewczynka TŻ ucieszony jak nie wiem co bo chciał dziewczyneczkę bardzo

A to co brałam za ruchy z boku to nie ruchy :P maja sie pojawić za jakiś tydzień dwa i wystąpić przy samej lini zarostu lonowego

Gratuluje corci!!!!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:44   #907
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

super, gratuluję nie dziwię się, że TŻ taki ucieszony, będzie mieć małą księżniczkę w domu

Stary 2014-04-01, 09:48   #908
nmartyna
Zadomowienie

Z racji braku samochodu dzisiaj, wizytę musiałam przełożyć na czwartek...
A dzisiaj czeka mnie wycieczka z Tżtem po jakaś część do auta, ok 200 km od nas... W końcu z domu się wyrwę
Tak Was tu czytam i czytam i zastanawiam się czy z moim dzidziolem wszystko dobrze, czy mój lekarz jest odpowiedni... Nie znam jeszcze płci, baba się czepia, że za dużo tyję, wymiary malucha podała mi raz... Dobrze chociaż, że na każdej wizycie chociaż przez chwilę mogę zobaczyć moje maleństwo... Cały czas mogłabym podglądać, co robi w brzuchu
Co prawda, żadna znajoma która prowadziła u niej ciążę nie narzekała, więc może to ja się czepiam.
Wczoraj segregowałam ubranka które dostałam dla malucha no i oczywiście tak się wzruszyłam, że ryczałam jak bóbr Chciałabym już przytulić tego Smyka małego... Dobrze, że ostatnio czas zaczął mi szybciej uciekać, to może do września jakoś zleci
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:52   #909
WwikIi
Raczkowanie

aisa84 suuper, gratulacje
Ja już się nie mogę doczeka kiedy poznam płeć. Na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać, przypomniało mi się dopiero po usg i teraz muszę czekać jeszcze 3 tygodnie. No ale mam przynajmniej hamulec przed kupowaniem ubranek.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:27   #910
ania9106
Zadomowienie

Witamy wszystkich w drugim dniu 5 miesiąca

cały weekend spędziłam na naukach przedmałżeńskich :/ robili nam niezłe pranie mózgu. Szkoda gadać ...

a to my na początku 5 miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_014.jpg (69,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_015.jpg (80,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_019.jpg (77,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_022.jpg (80,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_030(1).jpg (51,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140331_034.jpg (51,5 KB, 29 załadowań)

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:28   #911
ania9106
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję !!

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 10:34   #912
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość

cały weekend spędziłam na naukach przedmałżeńskich :/ robili nam niezłe pranie mózgu. Szkoda gadać ...

Jaki piękny brzucholek Mój troszeczkę mniejszy, ale ważne, że też już go widać
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:10   #913
Paulina Darek
Rozeznanie

ja też zawsze przed zaśnięciem i zaraz po przebudzeniu muszę zajrzeć co tu nowego się dzieje...

a tak na marginesie dziś zasnęłam po 4, cały czas czułam głód i niby coś tam zjadłam, a nic nie pomogło, ale już wiem że chciało mi się mięska, wędliny i takie mam przeczucie,że to będzie chłopczyk, a tak marzyłam o dziewczynce
teraz już zjadłam śniadanko, napiłam się soczku pomarańczowego i jest super...

Cytat:

piękny brzuszek, ja mam troszkę większy, ale pewnie dlatego, że jak zaczynałam to miałam lekka nadwagę i teraz wyglądam jak w 6 miesiącu...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:22   #914
201610121609
Konto usunięte

Ach no i od poczatku chudłam a od ostatniej wizyty przytyłam 1,5kg a teraz jest 18 tydzień wiec lekarz był zachwycony prawidlowymi przyrostami mierzenia dzidzi nie było tylko płeć i serduszko dla mojego spokoju lekarz powiedział, ze musimy robić teraz szybkie USG żeby nie męczyć maluszka a polowkowe mam 23 kwietnia to będzie dużo oglądania

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:33   #915
Paulina Darek
Rozeznanie

Dziewczyny pamiętacie może kiedy konkretnie był ten złoty strzał, który sprawił, ze dziś tu wszystkie jesteśmy?
U mnie 14dc/28, więc sam środek i prosto w ovu. A ponoć wtedy wychodzi chłopak .Ciekawa jestem jak to się sprawdzi... [/QUOTE]

ja to myślę,że moje to bocian przyniesie...
nigdy nie miałam regularnych cykli, przez to brałam tabletki anty na unormowanie, ale zawsze jak odstawiłam to miesiączka znikała i sama nie wróciła, trzeba było wspomóc się tabletkami (zawsze luteina), więc jak podjęliśmy decyzję o dzidziusiu i odstawiłam anty wzięłam luteinę i próbowaliśmy 3 miesiące, potem zrobiłam dokładne USG i okazało się że nigdy nie miałam owulacji... i listopad był totalnie dołującym miesiącem... więc miesiączka wywołana luteiną, potem ovu przez clo i lekarz nie kazał się nastawiać na pierwszy cykl, więc robiliśmy to raczej na luzie i bez liczenia kiedy, a jak zrobiłam test 23 grudnia to wyszedł negatywny... a później jeszcze ciekawiej, bo w sylwka wypiłam sama prawie butelkę wina i 6 stycznia też, a 7 rano myślałam, że umrę, ale myślałam że to czas na miesiączkę, ale coś mnie tknęło i zrobiłam test... a tu taka niespodzianka najpierw przez godzinę z trzęsącymi rękoma czytałam czy ten test jakiś przeterminowany nie jest, albo coś, a potem modliłam się żeby wszystko było dobrze... i tak tu się znalazłam wszystko wzorowo jak do tej pory
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 11:37   #916
małaPaulina
Wtajemniczenie

HEJKA ale mam czytania

nie mialam internetu ale kochany TZ mi dokupil dzisiaj umarlabym bez was
Witam sie w 18tygodniu
Rano bylam na fitnessie i normalnie padam, robilismy jakies pompki z przodu, z tylu,no myslalam ze mi ręce odpadna

Dobra biore sie za czytanie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:44   #917
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętacie może kiedy konkretnie był ten złoty strzał, który sprawił, ze dziś tu wszystkie jesteśmy?
U mnie 14dc/28, więc sam środek i prosto w ovu. A ponoć wtedy wychodzi chłopak .Ciekawa jestem jak to się sprawdzi...

ja to myślę,że moje to bocian przyniesie...
nigdy nie miałam regularnych cykli, przez to brałam tabletki anty na unormowanie, ale zawsze jak odstawiłam to miesiączka znikała i sama nie wróciła, trzeba było wspomóc się tabletkami (zawsze luteina), więc jak podjęliśmy decyzję o dzidziusiu i odstawiłam anty wzięłam luteinę i próbowaliśmy 3 miesiące, potem zrobiłam dokładne USG i okazało się że nigdy nie miałam owulacji... i listopad był totalnie dołującym miesiącem... więc miesiączka wywołana luteiną, potem ovu przez clo i lekarz nie kazał się nastawiać na pierwszy cykl, więc robiliśmy to raczej na luzie i bez liczenia kiedy, a jak zrobiłam test 23 grudnia to wyszedł negatywny... a później jeszcze ciekawiej, bo w sylwka wypiłam sama prawie butelkę wina i 6 stycznia też, a 7 rano myślałam, że umrę, ale myślałam że to czas na miesiączkę, ale coś mnie tknęło i zrobiłam test... a tu taka niespodzianka najpierw przez godzinę z trzęsącymi rękoma czytałam czy ten test jakiś przeterminowany nie jest, albo coś, a potem modliłam się żeby wszystko było dobrze... i tak tu się znalazłam wszystko wzorowo jak do tej pory [/QUOTE]

Pewnie,że pamiętam 14 dc/28 i jest chłopak. Ja cykle miałam zawsze regularne. Przed braniem tabletek też. Ja zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu. 29 maiłam mieć okres. Zawsze najpóźniej zaczynał się o 8 rano. Jak nie było go do 12to myślałam,że jest coś na rzeczy, ale stwierdziłam,że poczekam z 2 dni ( po odstawieniu różnie to bywa). W sylwestra kupiłam test zrobiłam ii 30 sekund nie czekałam na II kreski :P Zaczęłam płakać jak glupia a Tż skakał z radości. Płakałam w sumie nie z rozpaczy czy coś, ale byłam w takim ciężkim szoku który przeszedł mi po tygodniu ( na pierwszym USG). W tedy dotarło do mnie,że to na 100 % ciąża i teraz trzeba zabrac się za siebie

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-04-01, 12:17   #918
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

U mnie to był 11 dzień cyklu i zupełny spontan w wykonaniu mojego Tż :p także mam nadzieje że będzie dziewczynka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A mam pytanie do dziewczyn z DE bo prawdopodobnie w lipcu będziemy się przeprowadzać. Ile mniej więcej trzeba tam zarabiać żeby spokojnie żyć? Bo strasznie mnie to męczy.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:20   #919
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

U mnie to już było po dniach płodnych ale tak teoretycznie😋.Co do ruchów dziecka, czuję je od około 2 tygodni ale jedno puknięcie czy smyrnięcie na 5-6 dni,słabo😞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 12:29   #920
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
A później będzie - dlaczego moja córcia/synek jeszcze nie chce wyjść!

Witam się z rana, dziś wizytuję o 12:30
Cytat:
Hallo Dziewczyny mam dużo do nadrobienia bo mama u mnie była i byłyśmy pochłonięte sobą

A obecnie u lekarza czekam na moja wizytę i mam nadzieje, ze moja dzidzia pokaże co ma miedzy nóżkami
Udanych wizyt! Czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
młoda w klubie malucha a ja zastanawiam się, co mam robić, uczyć się hiszpańskiego, czy sprzątać....i jeszcze obiad do zrobienia lubię gotować, ale jak jest ładna pogoda i spedzam czas z młodą na dworze to ten obiad staje się dla mnie kulą u nogi.
Uczysz się hiszpańskiego? Sama czy wcześniej się uczyłaś w szkole/na studiach/na kursie? Bo ja chciałam sama w domu jeszcze jak z córką byłam w ciąży, ale jak się urodziła to nawet nie tknęłam niczego...
Oj też mam tak z obiadami! Ale i tak jest lepiej odkąd sobie planuję na cały tydzień - przygotowuję się z produktami i leci łatwiej, bo na spontana to nieraz trudno było, prowizoryczne obiady wychodziły, nowe wersje Dziś jarzynowa i żeberka.

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny!

Melduję się w nowym wątku!!! Trochę mnie nie było i chyba nie dam rady Was nadrobic. U mnie w zasadzie nic się nie zmieniło poza tym, że trochę zaczęłam panikowac. Do niedawna czułam codziennie ruchy maluszka, a tu od 5 dni nic. Cisza... trochę mnie to martwi, więc przesunęłam wizytę u gina z 10 kwietnia na jutro. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Witam wszystkie nowe mamusie i gorąco całuję wszystkie z poprzedniego wątku!!!!
Witaj! Trzymaj się zdrowo razem z maluszkiem!

Cytat:

A czym Was tak skatowali na naukach? Może jednak to wyrzucisz z siebie?

Fajny brzuszek, mój mięciutki z tłuszczyki nadwagowego, ale chyba mniej więcej taki sam Rano, bo wieczorem to mam 2x większy

Chciałabym przejrzeć statystyki naszego wątku... Nadal nie wiem jak, Latte - pomóż
Stary 2014-04-01, 12:41   #921
carolciuska
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Wam tez twardnieje brzuch na dole? Mam tak od kilku dni. Wlasnie teraz.
Mialam sie wziac za sprzatanie, odkurzanie, lazienka, kuchnia itd, ale slabo to widze, wzielam nospe i leze. Zupelnie nie wiem co to....
Mam nadzieje, ze to nic strasznego. Wizyta za tydzien.
Byc rodzicem to chyba ciagle zmartwienia, na razie przynajmniej.
W ogole od poczatku ciazy jem tylko slone, kwasne rzexzy, ogorki ida u mnie jak woda) wczoraj zjadlam 2 ciastka i chyba moje biedne dziecie chcialo ze szczescia chyba wyskoczyc. Tak sobie plywalo i pukalo. No nic wyrodna matka tylko kwasielce dostarcza.
Martwi mnie ten moj brzuch......
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:50   #922
Aliszcze
Zakorzenienie

hiszpańskiego uczę się od ładnych paru lat, ale z przerwami niestety, a w nauce języka przerwy są zabójstwem. Chodziłam na kursy, ale obecnie od 2 lat mam korepetytorkę i przychodzi do mnie i mnie uczy. Ja mam dodatkową motywację, bo moja bratowa jest Chilijką, polskiego nie zna, więc po hiszpańsku z nią gadam (lub po angielsku,bo ona trochę uczyła się angielskiego).
Moim marzeniem jest zdobycie certyfikatu z hiszpańskiego, ale sporo jeszcze przede mną, przede wszystkim testy z gramatyki, z gramatyki wiele muszę jeszcze poćwiczyć, bo rozumienie tekstu pisanego, mówienie to powiedzmy mam ok, ale muszę podszlifować gramatykę.

Stary 2014-04-01, 13:00   #923
małaPaulina
Wtajemniczenie

aisa84 gratulacje

DorissiriD https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79 to masz poczekalnie i jak jest nasz watek to kliknij na ilosc odpowiedzi po prawej stronie

Chyba ide spac jestem do niczego

Stary 2014-04-01, 13:08   #924
etusiaaa
Wtajemniczenie

Strzał?? u nas nie wiadomo kiedy, ja mam bardzo nieregularnie @ więc nie mam pojęcia.

carolciusia piękne ubranka ten bialo szary pajacyk z misiem to mam taki sam zakupiony:P

aisa84 gartulacje dziewczynki

ania9106 piękny brzusio

Ja dziś pojechałam na miasto udało mi się obciąć włosy, bo teraz mi rosły jak szalone, wstąpiłam do jednego dziecinnego sklepu, chciałam upatrzec jakis wozek, ale to jakis dramat nic mi sie nie podoba kola wielkie jak u samochodu, normalnie blee..., a przy okazji kupilam sobie spodnie takie troszke bardzo eleganckie ciazowe, za 139zł
I po tym niedzielnym spacerku mam taki katar ze hej, dopiero 2 dzien a juz mam dosyc.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:35   #925
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
A później będzie - dlaczego moja córcia/synek jeszcze nie chce wyjść!

Witam się z rana, dziś wizytuję o 12:30
Podejrzewam,że tak będzie Daj znać po wizycie

Cytat:

To gratuluję dziewczynki

Znowu hormony dały mi o sobie znać. Było dobrze,rozpętałam wojnę z Tż,powiedziałam mu spadaj w niemiłej formie i trzasnęłam drzwiami od auta. A po godzinie zrobiło mi się głupio,bo w sumie nie myślałam co ja gadam.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:42   #926
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Podejrzewam,że tak będzie Daj znać po wizycie

To gratuluję dziewczynki

Znowu hormony dały mi o sobie znać. Było dobrze,rozpętałam wojnę z Tż,powiedziałam mu spadaj w niemiłej formie i trzasnęłam drzwiami od auta. A po godzinie zrobiło mi się głupio,bo w sumie nie myślałam co ja gadam.
jestes niezrównoważona

Stary 2014-04-01, 13:49   #927
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
jestes niezrównoważona
Też tak zaczęłam podejrzewać

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:54   #928
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluje Aisa córeczki

Cytat:

Piękny brzuszek masz

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam tez twardnieje brzuch na dole? Mam tak od kilku dni. Wlasnie teraz.
Mialam sie wziac za sprzatanie, odkurzanie, lazienka, kuchnia itd, ale slabo to widze, wzielam nospe i leze. Zupelnie nie wiem co to....
Mam nadzieje, ze to nic strasznego. Wizyta za tydzien.
Byc rodzicem to chyba ciagle zmartwienia, na razie przynajmniej.
W ogole od poczatku ciazy jem tylko slone, kwasne rzexzy, ogorki ida u mnie jak woda) wczoraj zjadlam 2 ciastka i chyba moje biedne dziecie chcialo ze szczescia chyba wyskoczyc. Tak sobie plywalo i pukalo. No nic wyrodna matka tylko kwasielce dostarcza.
Martwi mnie ten moj brzuch......
Mi z reguły twardnieje tak na wieczór, a od wczoraj przez całą noc miałam jakiś taki twardy i trochę pobolewał. Na razie jest chyba ok.
A po tej nospie ci przechodzi? Czy bez zmian?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Też tak zaczęłam podejrzewać
To teraz chyba trzeba się ładnie usmiechnąć i powiedzieć sorcia Tżeciku

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:55   #929
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja wiem jedno: albo krótko po okresie, tj jakiś max 10 dc, albo krótko przed kolejnym, tj jakoś 25dc. mieliśmy post jakieś 13-15 dni i wychodzi na to, że poprzednie cykle albo się nam udawało, albo sobie dopomogłam, by plemniki się znalazły tam gdzie mają

a to na pewno 14tc? wg OM czy wg faktycznego wieku płodu? pamiętaj, że w sprzyjających warunkach plemniki przetrwają w kobiecie parę dni, jakoś do tygodnia chyba.

pracą na czarno mój ojciec uciekał od płacenia alimentów. raz kiedyś zrobili mu umowę zlecenie czy o dzieło, to komornik mu siadł na pół wypłaty i się mi potem żalił spotkany na ulicy, że mu biorą pół wypłaty na mnie zasądzone miał, wypłącał fundusz alimentacyjny, dług rósł/rośnie nadal, bo odsetki idą. jak się gdzieś przyjmie, to zaraz znów mu ściągną trochę. swoją drogą ciekawe co u niego nie wie, że będzie dziadkiem. o ślubie się dowiedział jakoś na pół roku wcześniej chyba. kontakt był taki, że spotykałam go przypadkiem na ulicy, a jeszcze miał pretensje, że nie powiadomiliśmy go o śmierci jego teścia, a mojego dziadka taki typ. mieszkał nie wiadomo gdzie, jakby mu co wysłać pod adres teoretycznego zameldowania to nie wiadomo czy to dojdzie do niego, to co to za sens. ostatnio się zastanawiałam czy by mu listu nie posłać, ale od czterech lat adres mógł się zmienić. w sumie to nawet mógł się pominąć, a ja o tym nie wiem
dawno temu gdzieś wyczytałam, że do ustalenia ojcostwa się musi dziecko urodzić, więc i tak jeszcze parę miesięcy do ewentualnej rozprawy. i jeszcze wyczytałam, ale to naprawdę dawno było i kompletnie nie wiem gdzie-trzeba się dowiedzieć, że jak ojciec się zarzekał, że nie jest ojcem i z badań tak wyjdzie, to kosztami badań obciąża się kobietę.

wejdź w okienko nad DO KOSZYKA: wybierz. tam po wybraniu numerka pokazują się kolory

jak zwykle nazaznaczałam więcej, ale nie pokazało cytatu. nie wiem czemu
rano jadę do dentysty, ostatni raz oby na całe 5 miesięcy. dobrej nocy
nie wiem wlasciwie bo na usg wyszlo mi wlasnie wtesy bylam w 11 tyg teraz w 14. Jak 10 kwietnia bede u lekarza i dostane wkoncu ksiazeczkie ciazy to moze wiecej sie dowiem.

A co tatuska to nie chce zbyt teraz nalegac by nie zmienil numeru telefonu bo calkowicie urwie mi sie z nim kontakt.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:58   #930
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
nie wiem wlasciwie bo na usg wyszlo mi wlasnie wtesy bylam w 11 tyg teraz w 14. Jak 10 kwietnia bede u lekarza i dostane wkoncu ksiazeczkie ciazy to moze wiecej sie dowiem.

A co tatuska to nie chce zbyt teraz nalegac by nie zmienil numeru telefonu bo calkowicie urwie mi sie z nim kontakt.

Nie masz jeszcze karty ciąży ??

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości