|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
laski jak się rozmrozi mleko z zamrażary to jak szybko trzeba je zjeść? ile może w lodówce stać?
|
|
#1293 |
|
Gang Iren
|
Ło matko,znowu szczepienia...
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, tak mi się jakoś dziwnie zrobiło jak przeczytałam ostatnie 2 strony.
Ja owszem szczepię własne dziecko, ale szanuję decyzję tych, którzy tego nie robią. To ich dziecko, ich decyzja, ich ryzyko. A tutaj rozpętała się nagonka na Messsuah. I to już dawno nie wygląda jak rozmowa, tylko naprawdę jak nagonka. Śmiejecie się, że podała Wam stronę na facebooku. Co w tym śmiesznego? Teraz każda prawie organizacja zakłada sobie takie strony, bo przez nie łatwo dotrzeć do wielu osób. Stamtąd trafiłam na ich normalną stronę, gdzie jest sporo linków do poczytania. Jak choćby: "Systemy szczepień w 194 krajach - przewodnik UNICEF-u i Światowej Organizacji Zdrowia." czy "Światowa Organizacja Zdrowia - monitoring chorób, przeciwko którym produkuje się szczepionki." to są chyba wiarygodne źródła? Ja nie mam pewności, że moja decyzja jest słuszna, zwłaszcza, że jest sporo kontrowersji wokół szczepień i ich skutków ubocznych. Dlatego nie odważyłabym się tak kategorycznie atakować kogoś, kto ma odmienne zdanie w tym temacie. |
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/przechowywanie-mleka-matki
|
|
#1297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie wracało jak bumerang. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Ich dziecko, ale nie tylko ich ryzyko, niestety. Gdyby tylko swoim dzieciom szkodzili i tylko ich zdrowiem ryzykowali, nie czepiałabym się.
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy wejść w ich notes, żeby znaleźć sporo informacji z podaną bibliografią i rzetelnymi źródłami. Przykład: https://www.facebook.com/notes/og%C3...13802598647172 Trzeba tylko wejść głębiej a nie opierać się na samej tablicy, bo wiadomo, że ona służy do czegoś innego ![]() Można też znaleźć informacje o wycofywanych szczepionkach, seriach itd. Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-01 o 15:58 |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 1 nie skacze na nikogo skacze tylko na to brak rzetelności. Po 2 jej dzieci beda miały kontakt z innymi dziecmi Po 3 nie atakuje nikogo atakuje argumenty , które jak widac łatwo zostały obalone Po 4 rownież podchodzę do tematu szczepien ostrożnie ale czerpie wiedzę! Nie informacje z propagandowych stronkę Po 5 zadałam jedno proste pytanie o indywidualny plan szczepien i preparaty. To sa informacje które moga sie przydać tutaj ( w przeciwieństwie do bzdur np o pneumokokach ) ale niestety odpowiedzi nie dostałam. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
tridentina ma rację, Dziewczyny, każda z nas ma prawo mieć swoje zdanie. O ile przyjemniej jest kiedy szanujemy się nawzajem łącznie z tym, że mamy inne zdanie na dany temat, a czy słuszne, to życie zweryfikuje. Przeżyłyście w przyjaznej atmosferze 12 wątków na poczekalni, teraz leci 13. Jest sens burzyć dobre mniemanie o sobie nawzajem?
|
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę jak potoczyła się dyskusja ja też bym nie miała ochoty podać indywidualnego planu szczepień, żeby nie narażać się na dalsze ataki. Serio. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- I absolutnie nie piszę, że mamy się wszystkie we wszystkim zgadzać, bo po pierwsze byłoby nudno, a po drugie niczego byśmy się od siebie nie nauczyły. Bardzo sobie chwalę to, że mogę poczytać Wasze wypowiedzi, również te w kwestiach szczepienia, tylko wydaje mi się, że trochę ta dyskusja zeszła z toru argumentacji w niewłaściwą stronę. |
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No litości mam sie godzić na sianie błędnych informacji zeby było miło? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Racja bo niestety z drugiej strony argumentów nie było. Kilka wątków wstecz taka dyskusja była. Padały rzetelne argumenty i informacje polecam spojrzeć. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja bo krew mnie zalewa jak ktos opowiada bzdury robi to w dodatku na ogólnodostępnym forum dla mam z którego wiele osób czerpie informacje. Pozatym ciezko o sensowna wymianę zdań jesli ktos nie przedstawia zadnych argumentów . A argument pt " bo polio nie było od..." To dla mnie śmiech a nieargument. Szczepionki to taki temat w ktorym każda opinia powinna byc podparte faktami medycznymi! Nie emocjami czy osobistym odczuciami! O osobistych odczuciach to my sobie możemy porozmawiać w innym temacie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś po szczepieniu
![]() Dziś było 5 w 1 o matko jak moje maleństwo płakało....na szczęście teraz zasnęła ![]() Dziewczyny prawda jest taka że szczepienia to indywidualna sprawa każdego rodzica, dużo osób nie szczepi Nie ma sensu na ten temat dyskutować Są dużo przyjemniejsze sprawy......przyszły Lenki zakupy z endo....i ze smyka....ciuszki boskie....polecam
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
A tak argumentow i zrodel nie bylo ale jednak jak ktos chce to znajdzie wszystko na podanej stronie
Obalona? Ale kiedy? Chyba wykazalam sie wieksza wiedza co do szczepionki hpv w jakim wieku mozna podac Ja zrodla podalam kinkretne poprzez zbior zeby bylo latwiej wyszukac ale zrodel jak dzieci nieszczepione choruja i jakie sa biedne do tej pory to nie dostalam Dziekuje dziewczyny za wiadomisci prywatne i za wsparcie, macie racje niektorzy maja pozywke z wysmiewania innych |
|
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twoja córa ma więcej ubrań niż ja.
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mowiac to ja nie mam pojecia o skladzie szczepionek. Was onformowala o tym pediatra?
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie pediatra a ulotka. Przychodnia podała co ma na stanie a ja poszukałam ulotek w necie. Ale ja jeszcze nie szczepiłam. Termin nam przepadł z powodu pobytu w szpitalu... a teraz Jaś jest znowu chory.
|
|
|
|
#1312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie jak bede szczepila na pneumokoki to najpierw zapoznam sie z ulotka. Podajcie mi prosze jeszcze raz oficjalna strone na ktorej poczytam sobie na temat szczepien i jesli to mozliwe na temat konkretnych szczepionek
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponuje kontaktować sie z wojewódzkim konsultantem ds szczepien http://ptwakc.org.pl/?aid=43813 Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz na sezon letni chyba ma więcej niż ja, a jeszcze dziś u mnie w pracy jej rampersa letniego kupiłam i do tego opaskę na główkę z tej samej serii Tylko trampki za duże kupiłam i chyba będą dopiero na jesień ale zamówiłam przed chwilą inne mniejsze
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Messuah czujesz sie wystarczająco pokrzywdzona? Bardzo Cię przepraszam jesli Cie uraziłam - zdecydowanie nie miałam tego na celu zwłaszcza ze pierwszy czy drugi raz widze tu Twoj nick. Natomiast absolutnie nie bede przepraszać za to ze mam racje. I tyle. I WSZYSTKIE dziewczyny które w wiadomościach prywatnych Cie wspierały rownież przepraszam. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaraz pewnie przeczytasz że to forum publiczne i że tu wszystko można
|
|
#1317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój syn jak narazie nie jest szczepiony bo czekamy na majową wizytę w poradni zakaźnej przez mój pie...ny Hbs+ o którym dowiedziałam się dopiero podczas porodu ![]() temat szczepień zawsze będzie gorącym tematem tak samo jak kp vs. mm dziś byliśmy na ważeniu i Artur ma 3830 g policzki chomikowe mu sie robią
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze Messsuah podała rzetelne źródło informacji, owszem przez stronę na Facebooku ale tam jest zbiór ustaw, nawet z różnych państw czy jak wspomniała powyżej inna koleżanka dane z WHO. Ale nie wiem specjalnie nie doczytałaś tego czy chciałaś się przyczepić do koleżanki tylko? I owszem w większości krajów UE nie ma obowiązku szczepień i co jakiś czas dołączają kolejne. Powinnaś się cieszyć, że istnieje taka organizacja jak Stowarzyszenie Wiedzy na temat szczepień - i po drugie oni nie propagują nie szczepienia! Też tego nie doczytałaś ? Chyba nie bo od razu zareagowałaś kpiną. Dzięki nim zostało wycofanych z Polski kilka szczepionek, które nie spełniały wymogów a mimo to były podawane dzieciom! Po których występowały liczne niepożądane odczyny poszczepienne! Dzięki temu stowarzyszeniu rodzice mogą ze sobą rozmawiać i doprowadzić do tego, że każda szczepionka będzie dobrze przebadana a nie, że po fakcie dopiero zostaje wycofana bo albo jest za dużo odczynów poszczepiennych albo jest zanieczyszczona. Żaden rodzić nie chciałby się dowiedzieć, że szczepił dziecko szczepionką, która została wycofana. Nie wiem dlaczego się wyśmiewasz z tego, że Messsuah napisała, że szczepionka HPV przeciwko rakowi szyjki macicy może być podawana nie tylko dziewczynkom, przecież zgodnie z ulotką do 26 roku życia można i jest takie zalecenie a Ty wyskoczyłaś z fragmentem ze strony medycznej o inicjacji, złośliwość czy jak ? Zresztą, że to było wyśmiewanie i złośliwość nie tylko ja zauważyłam. Jak doczytałam jesteś za obowiązkowym szczepieniem, pamiętaj, ze im więcej nakazów tym bardziej społeczeństwo będzie kombinować. To czy ktoś szczepi czy nie to sprawa danych rodziców i tyle. Szczepisz swoje dziecko więc nawet stado nieszczepionych dzieci nie powinno Cię w ogóle martwić.
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Wasze dzieci tez tak marudza z wieczora? Ehhhhhh.....
Az musialam sobie kawy dorobic zeby miec sile na niego dzisiaj ![]() Chcialam Wam wrzucic zdjecie ale ze znakiem wodnym z wizazu. Da sie tak zrobic z telefonu?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

16.06.2012
sent from iphone