![]() |
#31 | |
Buc
|
Dot.: Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka
Cytat:
raczej biochemiczne. ale nie zawsze. nie mniej to się leczy. no chyba, że ktoś lubi się męczyć i być nieprzystosowanym. autorko - ja bym olała. serio chcesz się spotykac z gościem, który a. ma jakiś problem ze sobą i chyba nic z tym nie robi. b. masz czas i ochotę na bieganie za nim?
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Też bym go odpuściła. Zwłaszcza że jego fobia to pewnie wierzchołek góry lodowej. Chyba masz syndrom ratownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
No ale autorka już napisała że sobie go odpuscila jako faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
a dlaczego cale miejsce pracy wie ze go zaprosilas na kawe?
myslalam ze to twoja prywatna sprawa,nie musialas rozpowiadac szczegolnie jak zauwazylas juz pierwszego dnia ze gosc ma chora reakcje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
A może obróć kota ogonem i po przydybaniu go gdzieś z dala od obcych spojrzeń wytłumacz mu, że zaproszenie na kawę nie było wcale w celu stricte towarzyskim, ale np. chciałaś, by wytłumaczył Ci parę zagadnień dotyczących specyfiki pracy, albo hmm no nie wiem pomógł z komputerem (jeśli np jest informatykiem). Po prostu obróć całą tę "kawę" w czysto służbowe spotkanie, może jak sobie zda sprawę, że nie miałaś na myśli czysto matrymonialnych intencji, które go onieśmielają, to trochę wyluzuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ktoś napisał, że ma złe przeczucia :P ja miałam dobre ale jednak zrezygnowałam z tego pomysłu. Poza tym odpowiem na zarzut, że wszystkim wokoło rozpowiadam - nie prawda. Ode mnie wie o tym ta jego koleżanka, której zapytałam się co zrobić wtedy, kiedy sytuacja zaczynała być dla mnie zbyt dziwna i to ona już dwa tygodnie temu doradzała mi rozmowę z nim. Poza tym siłą rzeczy wie o tym jej chłopak od nich z działu i nie wiem jakim cudem dowiedział się jeden koleś, który rzuca te dziwne teksty i sugestie ("k, do a. przyszłaś? przecież m. tam siedzi"). Z osób z pracy wiedzą tylko oni. A co do śmiechów to też mnie trochę poniosło, bo teraz za każdym razem jak ktoś się uśmiechnie czy do mnie czy do niego to sobie wkręcam, że to przeze tą sytuację. A uwagę do żartów wzbudzał raczej przez całe dorosłe życie i cały okres pracy w tej firmie, wiem to od tej koleżanki. Raczej gonić go nie będę - tak zdecydowałam, że rozmowa twarzą w twarz to będzie zbyt drastyczne. Za to jutro będę mieć jego numer telefonu i po prostu zadzwonię do niego wieczorem i zakończę tą sytuację. Taki mam plan ![]() Edytowane przez kbranievska Czas edycji: 2014-04-01 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zdecydowanie lepszy plan. Zresztą widać że ten facet ma jakieś problemy chyba, więc konfrontując go tak twarzą w twarz pewnie byś go jeszcze bardziej zestresowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pod warunkiem że w ogóle odbierze, bo osoba z jakąś fobią czy innym problemem może nie odbierać połączeń z obcych numerów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Myślę, że dobrą opcją byłby też sms. Jeśli nie odbierze
![]()
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
odebrał?
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Nie udalo mi sie jeszcze numeru zdobyc :c
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam ze strasznie ciezki do zdobycia ten jego numer. Zadanie prawie niewykonalne.
Nikt nie widzial nikt nie slyszal. A no oczywiscie stram sie to zrobic jak najbradziej dyskretnie, zeby ktoras nie pomyslala ze laze po wszystkich w firmie i sie pytam ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez kbranievska Czas edycji: 2014-04-03 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że póki co się nie udało, skoro numer ma podobno tylko kierownik to faktycznie ten koleś musi być strasznie skryty... Mimo wszystko trzymam kciuki!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
widać bardzo Ci na nim zależy skoro tak dzielnie walczysz o jego numer tel., ale czy on jest warty takiego zachodu ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#49 | |
and cigarettes
|
Cytat:
A na pewno przestać wypytywać innych w pracy o niego (nawet jedną czy dwie osoby), skoro widać, że plotki roznoszą się u nich w pracy szybciutko i wszyscy się z niego naśmiewają, pewnie nie omieszkają wyśmiewać także z każdej nowej sytuacji czy plotki dot. jego. Jeśli już coś wyjaśniać (w sumie nie do końca wiem co tu wyjaśniać, zaprosiłaś na kawę, zignorował i wciąż ignoruje - chyba jasne, że nie ma chęci na kontakt) - we dwoje i tylko we dwoje. Bez mieszania koleżanek, bez proszenia osób trzecich o numer czy mejla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Pozostaje chyba jedynie wbiec za nim do windy i modlić się o blackout.
![]() W sumie też byłbym podejrzliwy, jeżeli ot tak zostałbym gdzieś zaproszony, ale to co On wyprawia, to już zdecydowana przesada.
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Sama zachowałaś się strasznie dziwnie, jakbyś "miała fobię społeczną" - kto wciska facetom liściki z zaproszeniami? Masz 12 lat?
Daruj sobie z kolejnymi listami. Olej, albo jak ci bardzo to przeszkadza i jesteś trochę wkurzona podejdź do niego, najlepiej jak pracuje, siedzi, nie szkodzi, że ludzie dookoła i spytaj głośno i wyraźnie: "Maciek, wszystko w porządku? Na pewno? Czy ja ci coś zrobiłam? Bo mam wrażenie, że mnie unikasz". Ale prawdę mówiąc, sama nie wiedziałabym jak się zachować jak by mi facet wcisnął w rękę zaproszenie na kawę, zachowanie rodem z wczesnej podstawówki. Pewnie bym nie unikała, bo nie mam w zwyczaju nikogo unikać, ale jakoś wyjątkowo serdeczna też bym nie była. Szkoda, że faceta teraz obmawiacie z koleżankami skoro on tej sytuacji nie jest winny. I teraz jeszcze, doczytałam, chcesz koniecznie zdobyć do niego numer? Daruj sobie dziewczyno. Naprawdę, to żałosne. Edytowane przez kolejna_wizazanka Czas edycji: 2014-04-03 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Rozwiązywanie problemów wprost jest żałosne? Przypuszczam, że facet byłby trochę zszokowany, zrobiłby się czerwony i wyjąkałby tylko, że tak. Po takiej konfrontacji wprost nie miałby już powodów, żeby się chować, a ona, żeby za nim ganiać pod pozorem niby wyjaśnienia sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
w firmach często są pracownicze książki adresowe z numerami służbowymi i mailami w firmie, sprawdź, może na stronie internetowej?
Akcja z liścikiem wydaje mi się dziecinna, jeżeli facet jest nieśmiały/ma fobię to pewnie pomyślał że sobie z niego żartujesz. Jeżeli namierzysz jego maila napisz że przepraszasz za zamieszanie ale Cię onieśmiela i nie umiałaś inaczej zaproponować mu kawy. Bo się chciałaś zrewanżować, a on tyle wie na temat.... i tyle Ci pomógł. albo jak dziewczyny proponują: "Maciek, wszystko w porządku? Na pewno? Czy ja ci coś zrobiłam? Bo mam wrażenie, że mnie unikasz". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Sytuacja juz sie wyjasnila. Powiem tylko, ze w sumie dobrze, ze nic z tego nie wyszlo, bo facet jest zwyklym tchorzem
![]() Uslyszalam dzisiaj jak ta moja kolezanka z nim rozmawiala i powiedziala mu zeby skonczyl te cyrki a on jej odpowiedzial: "przeciez ona jest dla mnie za smarkata" (on 30, ja 23) wyszlam z ubikacji i go zatrzymalam i powiedzialam ze za duzo sobie chyba pomyslal z ta kawa, ze to mialo byc zwykle kolezenskie spotkanie i ze jesli nie mial ochoty to mogl po prostu powiedziec a nie nakrecac jakas dziwna sytuacje, bo bylo to dla mnie niezreczne. Chcialybyscie widziec jak szybko uciekl ![]() Aaaa. Kolejna_wizazanka, co takiego zalosnego bylo w moim zachowaniu? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez kbranievska Czas edycji: 2014-04-04 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałam że liścik kojarzy mi się dziecinnie: np podrzucanie liścików do tornistra/plecaka. Załosne ![]() Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-04-04 o 19:12 Powód: m |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Smarkaty to jest ten pan, ktory zachowuje sie jak chlopiec z podstawowki, a nie 30latek. Nie dosc, ze nie potrafi wyjsc z sytuacji z twarza, tlko sie ukrywa, to jeszcze wyraza sie z lekcewazeniem tylko ze wzgledu na wiek.
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Tak wyszlo jakbym conajmniej zaproponowala mu jakis zwiazek na tej karteczce, cos w stylu: "czesc, bedziesz ze mna chodzic?"
![]() Wkurzylam sie niezle jak to uslyszalam, no kurcze, co ma wiek do zwyklej kawy? No i postaralam sie tak to rozegrac zeby to jemu bylo glupio, ze tak zinterpretowal zwykle zaproszenie na kawe. Z czystej grzecznosci kazdy wychowany dorosly mezczyzna nie zignorowalby takiego zaproszenia i odpowiedzial cokolwiek, nawet jesli nie bylby zainteresowany dalsza znajomoscia... Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez kbranievska Czas edycji: 2014-04-04 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Dajże mu spokój. Podobno nie jesteś dziecinna i smarkata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.