Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 09:34   #3781
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Ja ostatnio lubię b/s balsam z GP, ten z olejem arganowym i granatem (klik).

Chodzi o olejek z drzewa herbacianego.
Ook dzieki, przyda sie taka informacja

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:54   #3782
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio lubię b/s balsam z GP, ten z olejem arganowym i granatem (klik).

Nie obciąża Cię? Nigdy z tym problemu nie miałam ale lepiej wiedzieć

Chodzi o olejek z drzewa herbacianego.
Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Judyta zmień awatara na blonda, to się przestaniecie mylić z Klaudencem
Dociążająca b/s to może ziaja z parafiną? Ponoć oliwkowa jest fajna, ja mam taką z niebieskimi napisami i chyba jest niezła.
Ziaje b/s nie mają IPA i ja osobiście mam mniej oporów, żeby je nakładać na włosy jako b/s, która zostaje do następnego mycia.
Ale też mam niestety problem z fruwającymi końcówkami, więc nie potrafię poradzić tak do końca. Dzisiaj robię drugie podejście do Kallosa keratin (jako maska d/s), ale on ma silikony, więc nie wiem, czy Ci pasuje. Ostatnio mnie dociążył, ale fale zniknęły
I w ogóle nie mogę ostatnio dojść do ładu z włosami, bo każda b/s mi likwiduje fale (nie całkiem, ale prostuje), a i tak nie dociąża końcówek. Jak nie użyję, to mam fale, ale fruwające - nic nie trzyma wody we włosach...

A ta parafina to nie obciąży?. Bo ostatnio po samej odżywce jest za lekko, po żelu za ciężko i zabiera skręt ( krem do loków na 2 dzien powoduje że są takie nieświeże). I nie wiem co tu robić. Jakoś wypadałoby dociążyć a nie chcę wywalać odżywki jak się nie sprawdzi Wiem marudzę, przepraszam.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:56   #3783
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ostatnio waśnie leciałam na domowych i teraz postanowiłam trochę na sklepowych, bo może w końcu znalazłam coś odpowiedniego. No zobaczymy, bo dzisiaj właśnie miałam olej przez noc, a ostatnio zaniedbałam, tzn. miałam tak tylko w maskach na pół godziny.
Aha - leciałam na domowych, bo walczyłam z podrażnieniem skalpu po Sles w cudownych szamponach barwy i joanny i wcierkach jantar oraz wodzie brzozowej na alkoholu
To idę zmywać olej
O kurcze, to niefajnie jak podrażnione. Ja wcierek nie używam, a sls zmieniłam na taki eko oczyszczający. Może sama jakaś wcierkę sobie zrób, wiesz, jakieś ziółka gotować i w lodówce trzymać skoro sklepowe podrażniają.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:09   #3784
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Nie obciąża Cię? Nigdy z tym problemu nie miałam ale lepiej wiedzieć
W nadmiarze za pierwszym razem trochę za mocno dociążył, ale teraz staram się zachować umiar i jest bardzo fajnie.
Stary 2014-04-01, 10:33   #3785
Curly81
Wtajemniczenie

Hej,

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
ale mnie tu dawno nie było produkujecie posty jak szalone.
ja dziś z braku czasu, lenistwa, czystej ciekawości, wysuszyłam normalnie suszarką, chciałam zobaczyć się w prostych... ludzie mnie nie poznawali na ulicy
dopiero na takich prostych widać i czuć, że ich kondycja się zdecydowanie poprawiła
Wyglądają bardzo ładnie,zdrowo.
jak ja kiedyś zaczęłam prostować prostownicą to ludzie też mnie nie poznawali.

Joanku,róznica ogromna.Jakoś nie kojarzę Cię z twarzy ale włosy bardzo się zmieniły.Rónica ogromna.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:29   #3786
iwonsia01
Zadomowienie

Faktycznie chyba żel lniany zostanie ze mną na dłużej Dziś wypróbowałam i muszę powiedzieć, że efekt dalej wizualny podobny do mojego kremu do loków. Zaznaczam, że jest to jednak bardziej lejący glutek :P Następny może będzie jeszcze lepszy.
Płukanka octowa z gencjana (tylko lekko mogła mi ochłodzić kolor). Na fotkach tego nie widać, ale mój odrost jest już masakryczny.
Włosy były podcinane ok 5 cm kilka dni temu. Dziś umyte Ms. Pottersem aloesowym, rozczesane W torebce mam Joannę Naturalny blond szamponetkę w dobie kryzysu. Odstawienie farbowania oczywiście przynosi tylko pozytywne skutki: gładsze, miększe włosy, mniej zniszczone i dużo więcej...ale ta jajecznica na głowie Fatalnie to zaczyna wyglądać.
Włosy po ścięciu mniej mi wypadają (pewnie już tak nie szarpie kołtuna, bo prawie zniknął). Zauważyłam też, że te włosy co wypadają to są na końcu z białą kulą a nie z cebulką także tym bardziej nie mam ochoty farbować, bo jeszcze gorzej będą się łamały. Oto fota Soryy za jakoś:P na żywo skręt lepiej się prezentuje

Aby nie być gołosłowną wkleję wam mój obleśny odrost
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (82,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0769.jpg (115,3 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-01 o 11:35
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:44   #3787
Joanku
Zadomowienie

jakie fantastyczne locze !
o m g ! piękne a co do odrostu to nie wiesz, że to jest glamour ostatnio nawet celebrytki sobie farbują blond a potem kładą ciemne przy skórze żeby mieć taki efekt?;D

klaudenc biegnę do sklepu, eM mnie zabiera na włosówe zakupy ! <3
powiedz mi którą dokładnie kupić te odżywki białą, czerwoną czy czarną?
czy to w takiej tubce od kremu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 11:56   #3788
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
jakie fantastyczne locze !
o m g ! piękne a co do odrostu to nie wiesz, że to jest glamour ostatnio nawet celebrytki sobie farbują blond a potem kładą ciemne przy skórze żeby mieć taki efekt?;D

klaudenc biegnę do sklepu, eM mnie zabiera na włosówe zakupy ! <3
powiedz mi którą dokładnie kupić te odżywki białą, czerwoną czy czarną?
czy to w takiej tubce od kremu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
na pewno tą jak lubisz keratynę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
z gliss kur to biały albo niebieski z kolagenem
a ta z keratyną to ta:
http://1.bp.blogspot.com/-a0P9yJmBNl...Shot+white.jpg
biała butelka, ale tlyko tą w starej wersji. początek składu jaki powinien być na odwrocie:
aqua
cetearyl alcohol
cyclopentasiloxane
stearamidopropyl dimethylamine
hydrolyzed keratin
asorbic acid
panthenol, tocopheryl acetate, biotin, nianiciamide

no i potem jeszcze inne rzeczy są, ale skład z początku powinien być taki, jak będzie inny to nie bierz
warto jeszcze kupić sobie jakąś schaumę, polecam tą superfruit fioletową, jako bs fajna i zapach boski ;D
Stary 2014-04-01, 12:00   #3789
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Włosy po ścięciu mniej mi wypadają (pewnie już tak nie szarpie kołtuna, bo prawie zniknął). Zauważyłam też, że te włosy co wypadają to są na końcu z białą kulą a nie z cebulką także tym bardziej nie mam ochoty farbować, bo jeszcze gorzej będą się łamały. Oto fota Soryy za jakoś:P na żywo skręt lepiej się prezentuje

Włoski super!
Narzekasz na odrost?Mojego nie widziałaś...Włos y robiłam ostatnio 3,5 mca temu ale jeszcze czekam kilka dni.Mam z 5cm.Nie mogę się doczekać fryzjera.

Stary 2014-04-01, 12:29   #3790
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Włoski super!
Narzekasz na odrost?Mojego nie widziałaś...Włos y robiłam ostatnio 3,5 mca temu ale jeszcze czekam kilka dni.Mam z 5cm.Nie mogę się doczekać fryzjera.
Ale z tego co pamiętam Ty robisz pasemka a ja farbą Po 2 miesiącach można sobie wyobrazić jak się już wypłukała Teraz chyba też będę robić pasemka albo refleksy, ale boje się jak ten pomarańczowy odrost zgra się z resztą włosów.
Stary 2014-04-01, 12:36   #3791
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale z tego co pamiętam Ty robisz pasemka a ja farbą Po 2 miesiącach można sobie wyobrazić jak się już wypłukała Teraz chyba też będę robić pasemka albo refleksy, ale boje się jak ten pomarańczowy odrost zgra się z resztą włosów.
niby na pasemkach mniej widać ale ja mam swoje włosy bardzo ciemne,ciemniejsze niż Ty,prawie czarne a włosy jednak jasne.Jakby nie było to odrosty przeszkadzają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 14:00   #3792
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
W nadmiarze za pierwszym razem trochę za mocno dociążył, ale teraz staram się zachować umiar i jest bardzo fajnie.

No wszystko w nadmiarze może zaszkodzić Dzięki

Cytat:
Faktycznie chyba żel lniany zostanie ze mną na dłużej

Pięknie

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-04-01, 14:11   #3793
Imperfecta
Zakorzenienie

iwonsia, no i super też jutro ugotuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:17   #3794
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
iwonsia, no i super też jutro ugotuję
Tym razem włożyłam więcej serca w gotowanie. Najpierw dałam małą filiżankę wody + 2 łyżki stołowe siemienia. Gotowałam i łyżką testowałam gęstość (jak spływał po niej jak woda to mieszałam dalej). Kiedy widziałam, że dalsze gotowanie nie da większej gęstości to dosypywałam jeszcze małe ilości ziarenek. Kiedy widziałam po konsystencji, że jest żelowata ale na tyle żeby łatwo było przecedzić to już przelewałam przez sitko. Prawie wszystko ładnie się cedziło, ale jednak musiałam trochę poruszać ziarenka żeby jeszcze reszta przeszła. Ot to
Stary 2014-04-01, 14:19   #3795
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Tym razem włożyłam więcej serca w gotowanie. Najpierw dałam małą filiżankę wody + 2 łyżki stołowe siemienia. Gotowałam i łyżką testowałam gęstość (jak spływał po niej jak woda to mieszałam dalej). Kiedy widziałam, że dalsze gotowanie nie da większej gęstości to dosypywałam jeszcze małe ilości ziarenek. Kiedy widziałam po konsystencji, że jest żelowata ale na tyle żeby łatwo było przecedzić to już przelewałam przez sitko. Prawie wszystko ładnie się cedziło, ale jednak musiałam trochę poruszać ziarenka żeby jeszcze reszta przeszła. Ot to
Zapamiętam spróbuję, może mi wyjdzie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:24   #3796
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie chyba żel lniany zostanie ze mną na dłużej Dziś wypróbowałam i muszę powiedzieć, że efekt dalej wizualny podobny do mojego kremu do loków. Zaznaczam, że jest to jednak bardziej lejący glutek :P Następny może będzie jeszcze lepszy.
Płukanka octowa z gencjana (tylko lekko mogła mi ochłodzić kolor). Na fotkach tego nie widać, ale mój odrost jest już masakryczny.
Włosy były podcinane ok 5 cm kilka dni temu. Dziś umyte Ms. Pottersem aloesowym, rozczesane W torebce mam Joannę Naturalny blond szamponetkę w dobie kryzysu. Odstawienie farbowania oczywiście przynosi tylko pozytywne skutki: gładsze, miększe włosy, mniej zniszczone i dużo więcej...ale ta jajecznica na głowie Fatalnie to zaczyna wyglądać.

cudne e tam odrost

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:29   #3797
Klaudenc
Moderator

iwonsia01
Odrost źle nie wygląda, w ogóle są ładne i od nasady takie zdrowe. Az się dziwię, że się łamia czy rozdwajają ;D a na odrosty jakaś faza chyba teraz, na powroty do naturalek i takie tam... Ach, chciałabym mieć chociaż odrost taki ładny i zdrowy jak Ty masz

Kupiłam dziś olejek we funciaku, tylko 40 ml ale potrzebuję coś przed włosowymi zakupami do olejowania, może się nada ;D
Peach Kernel Oil, isopropyl myristate, almond oil, evening primose oil, tocopheryl acetate, parfum, barwniki.
a jak nie to zużyję do olejowania ciała i dłoni.
Stary 2014-04-01, 14:41   #3798
iwonsia01
Zadomowienie

No ja musiałam coś postanowić, bo z roku na rok miałam coraz mniej włosów Takie dziury mi się nawet porobiły. Szkoda, że nie mam już na kompie zdjęć jeszcze z przed 4 lat. Takie gęściutkie były U mnie właśnie łamią się te rozjaśniane. Pewnie przez to straciłam ich tyle przez te kilka lat. Zresztą nic dziwnego, na blond katuje je już ok 8-10 lat. Ja do całych naturalek na pewno nie wrócę, bo teraz mam okazję choć trochę obczaić ten mój odrost i mam już kilka siwków ( pewnie dużo więcej, mówię o tych z przodu). Teraz planuje robić pasemka raz na pół roku i tyle. Przy niefarbowaniu trzyma mnie właśnie TYLKO widok tego zdrowego, błyszczącego odrostu. Inaczej też by było jak by chociaż tonacja włosów była jednakowo a tak mam ciepłe sprane włosy i zimny szary blond na odroście. Jeszcze chwilę się z nim przemęczę a potem pasemka...

A dla tych co się zastanawiają i są młodsi ode mnie - największą motywacją do nie farbowania jest porównanie jednego włosa w całości wyrwanego. Na odroście włos jest 2x grubszy. AMEN!

Czas edycji: 2014-04-01 o 14:42
Stary 2014-04-01, 14:43   #3799
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
na pewno tą jak lubisz keratynę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
z gliss kur to biały albo niebieski z kolagenem
a ta z keratyną to ta:
http://1.bp.blogspot.com/-a0P9yJmBNl...Shot+white.jpg
biała butelka, ale tlyko tą w starej wersji. początek składu jaki powinien być na odwrocie:
aqua
cetearyl alcohol
cyclopentasiloxane
stearamidopropyl dimethylamine
hydrolyzed keratin
asorbic acid
panthenol, tocopheryl acetate, biotin, nianiciamide

no i potem jeszcze inne rzeczy są, ale skład z początku powinien być taki, jak będzie inny to nie bierz
warto jeszcze kupić sobie jakąś schaumę, polecam tą superfruit fioletową, jako bs fajna i zapach boski ;D

No niestetym wszystie z napisem 'new' i dimethicone bardzo wysoko w składzie... Nie ma sensu.
V05 to juz miałam w łapie od 15 minut jak podlinkowalas, bo stwierdzialm ze czas na powrot do korzeni i kupilam. Dzięki Ci za szybką odpwiedź!

Znów reanimacja glut+deszczówa+bootsowy krem wyszła super ;D

Na zakupach dorwałam ciekawą serię garniera, jakas nowa chyba z magnolia, papaja albo kokosem, powrzucam później zdjęcia i składy, w razie czego któryś kupię

iwonsia, na to Twoje loczę się napatrzeć niemogę.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 14:46   #3800
iwonsia01
Zadomowienie

Dziękuję za komplementy!!! to mnie motywuje do trwania w moich ostatnich postanowieniach i utwierdza w przekonaniu, że nie ma co żałować tych 5 ściętych centymetrów. Teraz oby rosły do ślubu, bo nie chwaląc się od tygodni jestem narzeczoną (hmmm dalej ciężko mi się przyzwyczaić do tego słowa!:P)
Stary 2014-04-01, 14:57   #3801
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za komplementy!!! to mnie motywuje do trwania w moich ostatnich postanowieniach i utwierdza w przekonaniu, że nie ma co żałować tych 5 ściętych centymetrów. Teraz oby rosły do ślubu, bo nie chwaląc się od tygodni jestem narzeczoną (hmmm dalej ciężko mi się przyzwyczaić do tego słowa!:P)
Gratulacje!A kiedy ślub?

Stary 2014-04-01, 15:02   #3802
Klaudenc
Moderator

Cytat:

A dla tych co się zastanawiają i są młodsi ode mnie - największą motywacją do nie farbowania jest porównanie jednego włosa w całości wyrwanego. Na odroście włos jest 2x grubszy. AMEN!
W blondzie to możliwe bo jasny włos robiony farbą może być cieńszy. U mnie od zawsze czy farbowane czy nie na całej długości ta sama grubosć teraz mam swoje i tylko pohennowane, ale do zdrowych i mocnych jeszcze hen daleko ;D

Joanku -ciekawe jaki efekt będzie u Ciebie po tej odżywce, te garniery wrzuć bo jakieś ostatnio widziałam. mnie też ciekawi seria schwarzkopf essence ultime z proteinami, maski były, ale moje hery coś focha z proteinami mają... teraz je jadę fructisami i chyba pasuje im ;D
na włosowe, ciuchowe i inne takie lecę w niedzielę to się pochwalę co tam ciekawego mam ^^

W ogóle dziewczyny - mojemu tż kiedyś wyleciały włosy, ale tlyko z przodu na przedziałku tak malutko no i tak mu zostało, nie odrosły. On chce sobie za jakiś czas wcierkę skombinować, odżywke i szampon co by trochę tej skórze i włosom polepszyć ale nie chcę by sobie jakimś bublem krzywdę zrobił Myślałam nad olejkiem rycynowym, ale pewnie by mu się nie chciało z tym paprać, a wcierek w Anglii jako takich nie ma. Chyba w indyjskim sklepie coś poszukam, nawet taka maska do skóry głowy ale nie wiem czego szukać w składzie, jakies pomysły?
Stary 2014-04-01, 15:41   #3803
Floria
Zadomowienie

Cytat:
W blondzie to możliwe bo jasny włos robiony farbą może być cieńszy. U mnie od zawsze czy farbowane czy nie na całej długości ta sama grubosć teraz mam swoje i tylko pohennowane, ale do zdrowych i mocnych jeszcze hen daleko ;D

Joanku -ciekawe jaki efekt będzie u Ciebie po tej odżywce, te garniery wrzuć bo jakieś ostatnio widziałam. mnie też ciekawi seria schwarzkopf essence ultime z proteinami, maski były, ale moje hery coś focha z proteinami mają... teraz je jadę fructisami i chyba pasuje im ;D
na włosowe, ciuchowe i inne takie lecę w niedzielę to się pochwalę co tam ciekawego mam ^^

W ogóle dziewczyny - mojemu tż kiedyś wyleciały włosy, ale tlyko z przodu na przedziałku tak malutko no i tak mu zostało, nie odrosły. On chce sobie za jakiś czas wcierkę skombinować, odżywke i szampon co by trochę tej skórze i włosom polepszyć ale nie chcę by sobie jakimś bublem krzywdę zrobił Myślałam nad olejkiem rycynowym, ale pewnie by mu się nie chciało z tym paprać, a wcierek w Anglii jako takich nie ma. Chyba w indyjskim sklepie coś poszukam, nawet taka maska do skóry głowy ale nie wiem czego szukać w składzie, jakies pomysły?
Olej rycynowy możesz dodać do szamponu, zawsze to coś. Tak samo, sok z cebuli, tylko nie wiem ile dokładnie, może Azidee będzie wiedziała, bo mnie tylko przemknęło kiedyś jak przeglądałam wątek o łysieniu czy wypadaniu.
A z indyjskich składników, to Eclipta alba na przykład żeby było wysoko w składzie.

Iwonsia - gratulacje
no z tym odrostem, to chyba lepiej się przemęcz, bo szkoda włosów, jeszcze dużo życia przed nimi
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:56   #3804
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
O jak miło gratulacje

Imperfecta
Stary 2014-04-01, 16:07   #3805
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Z takim odrostem Cie chcial?
A tak serio to gratuluje! i badz dzielna i nie farbuj!

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:16   #3806
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Z takim odrostem Cie chcial?
A tak serio to gratuluje! i badz dzielna i nie farbuj!
Buahahaha, dobre
No właśnie, co On na odrost? Zauważył w ogóle? Rozmawiacie o włosach?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:36   #3807
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Buahahaha, dobre
No właśnie, co On na odrost? Zauważył w ogóle? Rozmawiacie o włosach?
Heheh nic nowego w tym względzie nie napisze jak u większości z Was temat ledwo zaczęty kończy się: może być do koleżanki zadzwoniła? ewentualnie: ojej? znów zmieniłaś zdanie?

A co do odrostu, farbowania itd on nigdy nie widział różnicy Zawsze słyszę, że ładnie wyglądam:P Pewnie nawet z workiem na ziemniaki umieszczonym na głowie bym to usłyszała

Czas edycji: 2014-04-01 o 16:37
Stary 2014-04-01, 17:02   #3808
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do odrostu, farbowania itd on nigdy nie widział różnicy Zawsze słyszę, że ładnie wyglądam:P Pewnie nawet z workiem na ziemniaki umieszczonym na głowie bym to usłyszała
to tak jak i mój,w ciązy miałam z 10cm odrost bo nie farbowałam..a on nic.Ale mój mąż to i komplementów nie udziela.Czeście j słyszę komplementy w sklepie albo na ulicy od obcych niż od niego.jak się pytam czemu tak jest ,mowi bo Ty zawsze tak samo dobrze wyglądasz.No ale bez przesady ,jak chodzę w dresie i mam związane włosy wyglądam inaczej jak się zrobię i wtedy oczekuję od faceta kompmementów a tu nic.
A dzisiaj odebrałam Alę z przedszkola i znowu babeczka zachwycała się moimi włosami.Odrost nie przeszkadzał w komplementowaniu.Dotyka ła,pytała czy moje,nie mowię peruka.Mowi,niech mi Pani trochę tych loków odda,mowię nie oddam.

Stary 2014-04-01, 17:30   #3809
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
to tak jak i mój,w ciązy miałam z 10cm odrost bo nie farbowałam..a on nic.Ale mój mąż to i komplementów nie udziela.Czeście j słyszę komplementy w sklepie albo na ulicy od obcych niż od niego.jak się pytam czemu tak jest ,mowi bo Ty zawsze tak samo dobrze wyglądasz.No ale bez przesady ,jak chodzę w dresie i mam związane włosy wyglądam inaczej jak się zrobię i wtedy oczekuję od faceta kompmementów a tu nic.
A dzisiaj odebrałam Alę z przedszkola i znowu babeczka zachwycała się moimi włosami.Odrost nie przeszkadzał w komplementowaniu.Dotyka ła,pytała czy moje,nie mowię peruka.Mowi,niech mi Pani trochę tych loków odda,mowię nie oddam.
Ej, a to ja Wam powiem że z moimi włosami to jest ciekawa historia.
Bo jak mój tż nie był moim tż to tak czasem do mnie wpadał na kawę pogadać (jest ode mnie 11 lat starszy i nie patrzyłam na niego pod tym względem) i pomóc mi wypisać jakies aplikacje po angielsku i takie tam.
I tak co weekend właściwie, że się lepiej zakumplowaliśmy i pewnego razu uznał, że lepiej by mi było w czarnych włosach (tak jak z natury) a miałam rudo-brązowe. Kolejnego dnia oczywiście jadę po farbę bo i tak już chciałam przefarbować, ale czerni żadnej fajnej nie było, kupiłam ciemny brąz to wyszedł jakby czarny.
Jak przyszedł to ja cała ucieszona i mówię że patrz, mam czarne włosy! A on, że nie, że to są ciemnobrązowe a jakoś w następny weekend został moim tż, haha, zabawne historie są ;D
A komplementuje często albo mówi że mogłabym taki makijaż, albo mi doradzi co do ubrania kupić i co mu sie podoba bardziej więc czuję się dowartościowana, że ma swoje konkretne zdanie na włosy najmniej zwraca uwagę. Mnie to bawi bo kobiety tak o te włosy a facet to już prędzej spojrzy na tyłek i buzię
Co do włosów to miałam kiedys sąsiadkę fryzjerkę i jak zobaczyła moje hery to zaraz oczywiście musiała obmacać i mi dała w prezencie odżywkę jakaś ;D A druga historyjka to z jakaś ciotką co jej nie znałam bo byliśmy u niej jak byłam malutka. I przyjechała kiedyś, a ja włosy jak tata, grube gęste, lecz kręcone to ta ciotka z łapami do włosów i 'o jaaa co za włosy, no normalnie Janusz!'. A ja tlyko taka mina podirytowana. Nie lubię jak mnie ludzie zaraz obmacywać po włosach chcą
Stary 2014-04-01, 17:51   #3810
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
A komplementuje często albo mówi że mogłabym taki makijaż, albo mi doradzi co do ubrania kupić i co mu sie podoba bardziej więc czuję się dowartościowana, że ma swoje konkretne zdanie na włosy najmniej zwraca uwagę. Mnie to bawi bo kobiety tak o te włosy a facet to już prędzej spojrzy na tyłek i buzię
Co do włosów to miałam kiedys sąsiadkę fryzjerkę i jak zobaczyła moje hery to zaraz oczywiście musiała obmacać i mi dała w prezencie odżywkę jakaś ;D A druga historyjka to z jakaś ciotką co jej nie znałam bo byliśmy u niej jak byłam malutka. I przyjechała kiedyś, a ja włosy jak tata, grube gęste, lecz kręcone to ta ciotka z łapami do włosów i 'o jaaa co za włosy, no normalnie Janusz!'. A ja tlyko taka mina podirytowana. Nie lubię jak mnie ludzie zaraz obmacywać po włosach chcą
Mój chyba uznał,że już wszystko co było można to mi powiedział,tak wynika z tego co mówi..bo kiedyś komplementował ale na początku a jesteśmy razem ponad 10lat.Teraz mówi,że przecież wiesz...ale przecież kobieta za każdym razem jak się zrobi chce usłyszeć coś miłegoi jak coś zmieni też,czy to kolor czy podetnie,wiadomoA ten nic.Dopiero jak zapytam to odpowie no przecież jak zawsze super.Wtedy wydaje mi się to mało wiarygodne,wymuszone .Chyba,że już tak długo jesteśmy razem,że uznaje,że właśnie wszystko już powiedział i ja to wiem.Wkurza mnie to bo nawet mój tato mojej mamie mowi kompelenty a są razem 50lat!

Sklerozę mam ostatnio..Byłam dzisiaj w lidlu i znowu zapomniałąm kupić żelu i siemia lnianego.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-01 o 17:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości