|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
18-stka
Witam. Chciałam sie zapytać ile nalezy kupić wódki na 18-stkę na ok. 45 osób i ile jedzenia należy kupić. Będę miała jedno ciepłe danie- gulasz. Pomóżcie, bo 18-stka już w maju a ja nic nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: 18-stka
ja uważam, że trzeba liczyć butelkę na parę. a jedzenia no hm...jakieś przekąski takie rzeczy? to wwszystko młodzież czy przemieszane z rodziną typu babcia, ciocia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
będą sami znajomi. placków na pewno nie będę piekła, bo moi znajomi nie jedzą, ale nie wiem ile paczek chipsów, paluszków, ciastek itd. oraz ile tzw przepitki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jezu pomyśl logicznie ile byś kupiła na 2 osoby, ile na 4, ile na 10, ile na 20 bla bla bla
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ważny temat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
no dla mnie to jest bardzo ważne! ale nie wiem ile bym kupiła na dwie osoby itd, bo nie robię takich rzeczy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ale jedna osoba to nie 45 lub więcej i nie można tego tak przeliczać, że jak siedzę z chłopakiem to tyle jem to jak będzie 45 osób to 45 razy więcej. nikt z was nie robił 18-stki?
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- za takie odpowiedzi dziękuje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
oh bey, dasz rade
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Moje zakupy na 18 dla 35 osób nie były ani wcześniej przeliczane ani nic. Jedynie alkohol. Po prostu weszłam do sklepu i nawrzucałam do koszyka chipsów, paluszków, krakersów i innych przekąsek. Licz dużą paczkę chipsów na jakieś 3-4 osoby, ich na pewno pójdzie najwięcej. Też rozważałam opcję kupienia wódki, ale stanęło na piwach bo nie wszyscy pili wódkę. A jak ktoś chciał mieszać to lepiej zacząć od słabszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno czy Ty jesteś normalna??? to jest ta WAŻNA sprawa? patrz chociaż na jakie wątki wrzucasz swojego linka, bo pisanie chociażby w wątku dla kobiet po poronieniu o Twoim wielkim problemie, bo nie wiesz ile żarcia kupić, to jest głupota totalna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
to prima aprilis?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Oby
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
se jaja robisz czy co?? jaki wazny temat pfff zaraz powiem adminowi zeby go zamknął bo to kupa smiechu...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Niech każdy przyniesie ze sobą "co łaska" i po problemie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
18-tkę ma się raz w życiu i dlatego należałoby ją wspominać jak najlepiej,a kupując morze alkoholu filmy Wam się pourywają,a przecież nie o to chodzi. Macie się dobrze bawić,a nie jestem pewna czy zbyt dużo alkoholu to Wam zagwarantuje,bo.... rążnie to się może zakończyć. Proponowałabym na początek szampana i ewentualnie butelki o.75 l na 45 osób uważam,że wystarczyłoby 12 butelek,chociaż uważam, że to i tak zbyt dużo. A skoro ma być ten alkochol,wypadałoby zamiast gulaszu,zrobić kwaśnego bigosu z mięsem i kiełbasą i oczywiście podać na gorąco.Do tego zimne przekąski (koreczki ![]() Można też zrobić potrawkę z tuńczyka - przy alkoholu wskazana jest taka potrawa,tzn: gotowany ryż na 45 osób ze 6 saszetek,10 kiszonych ogórków z beczki,kolorowa papryka (po 2 z każdego koloru), 10 jajek na twardo, 6 puszek tuńczyka w kawałkach w oliwie. Do dużej salaterki wyłożyć całą zawartość tuńczyka,(podrobić) do tego wrzucamy ugotowany ryż,pokrojone w kostkę ogórki z beczki,jajka na twardo w kostkę,papryki w kostkę.Wszystko wymieszać nie przyprawiać, bo ogórki już są solone. Potrawka wspaniała. Można połówki kolorowych papryk nafaszerować mielonym przesmażonym mięsem ,na wierzch ułożyć pokrojone w drobniutką kosteczkę kiszone z beczki ogórki. Można także kupić koktajlowe pomidorki i wyłożyć na głęboki półmisek. Z owoców, można na jednym półmisku ułożyć pomarańcze,grejpfruty,par ę bananów mniej dojrzałych,winogrona. Oczywiście koniecznie napoje: coca-cola, woda mineralna niegazowana, Kawa,herbata, może być tort,ale nie słodki,może być też niezbyt dużo sernika,bądź innego ciasta. PRZYJEMNEJ 18- ki JAK I SAMEGO PRZYJECIA URODZINOWEGO . Wszystkiego najlepszego. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.