|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Mysiaku od października 2013 (niezle mu idzie skoro kwiecień mamy) do PL wraca. Teraz za 3 tyg wraca na stałe. Będzie tu szukać pracy. Wypowiedzenia nie złożyłam bo nie zdążyłam
Edytowane przez PannaMagda Czas edycji: 2014-04-01 o 07:32 |
|
|
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
U mnie dzisiaj brzydko i szaro. Moze sie rozpogodzi. My sie wlasnie cycolimy. Pozniej napisze wiecej Ruda ja na tel sie wcale nie wylogowuje a ty jak jestes sama to i tak nikt ci tam nie bedzie szperal
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witam się z rańca U mnie jak zwykle zapowiada się mega nudny dzień, może zacznę sprzątać w domu i przyspieszę akcję Będzie też USG, więc proszę o kciuki dla mojego syneczka Miłego Prima Aprilis
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was wszystkie
![]() Dziękuję, że mogłam się wygadać
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() PannaMagda jak się osiedli na stałe, to może w końcu podziałacie jak należy, może mimo tych niedogodnień wszystko jakoś się ułoży Ewcia nie martw się, ja też jestem obżartuchem niekontrolowanym, na siły wyższe nie ma rady ja się boję co będzie ze mną do sierpnia, przytyłam narazie tylko 4kg, a końca nie widać.Mysia powodzenia na szkoleniu, na pewno coś w głowie zostanie ![]() Gianna biedne jesteście, mam nadzieję, że wszystko wróci do normy Lila trzymam kciuki i czekam na wieści ![]() Wrzuciłam do albumu moją kawalerkę , tak jak obiecałam
Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-04-01 o 09:46 |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co do teściowej to nie dopisałam, że mam "przyjemność" ją widzieć codziennie w pracy, ale i tak wcale z nią nie rozmawiam ale myślę, że lepiej w pracy niż miałaby mi do domu przychodzić i komentować czy mam czysto czy brudnoPannaMagda to rzeczywiście Twój TŻ jakiś niezdecydowany, sam nie wie czego chce ![]() Mysiu to już w tym miesiącu i będę baaardzo mocno trzymała kciuki 15 kwietnia . Ja troszkę się stresuje tą wizytą---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Lila trzymam kciuki za Twojego syncia i za Ciebie!!!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
hej.nie odzywałąm sie bo jakos mi czasu brak. w sobote tesciowie dali nam cwiartke swnki i miałąm miesko do roboty-nie lubie tego bo pełno tłuszczu brudu,ale dałam rade,ogarnełam wszystko. w niedziele bylismy w kosciele i rozmawialismy o chrzcei i bedzie w wielkanocny poniedziałek,potem poszlismy we 3 na spacer,pojechalismy do tz siostry córki na urodziny, a potem jeszcze do moich rodziców,wrócilismy wieczorem i spac. wczoraj z kolei rano pojechalismy do banku załatwic kredyt,na cmentarz,na zakupy,umówiłam sie wreszcie do fryzjera. potem mała wycycoliła i poszłysmy na spacer,tak łądnie spałą na dworze ze sobie pograbiłam przed domem.potem szukałąm na all zaproszeń na chrzest,ale cos nic mi nie pasuje a net sie zacinał coś.no i sama wczoraj małą kąpałam bo tz cały tydzień do pracy 3 zmiana,alez mi isę darła jak ja golusieńką brałam na raczki, jak złapała mnie za włosy tak pare minut mocno trzymała a ja schylona ledwo ja mogłam umyc,jeszcze wody za mało wlałam do wanienki
ale dałysmy rade,potem do 21 nie chciała spac, zreszta to juz 3 wieczór gdzie nie chce spac,obali 2 cyce i dalej szuka,ale jakos usneła, a ja na raty sie myłam, najpierw jak marudziłą umyłam buzke ale bez zeów zeby szybciej, potem kolejny raz wchodz epod prysznic słysze marudzi wiec szybko woda sie chlapnełam bez zelu wycieram sie i lece do niej dzis juz sobie troszke chatke ogarnełam bo bede miała gosci na tyg, i zupke wstawiłam.jak bede miała wolną chwile to poczytam i pocytuje.
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
A ja od rana w placzu. Natka czasem tak ma ze jak glodna to sie denerwuje ze musi chwilke cyca na sucho ciagnac bo karmie z nakładka no i sie darla z rana i nie moglam ja uspokoic i juz slysze z dolu lament tesciowej. Tz poszedl na dol a ta ze sie dzieckiem nie umiemy zajac ze tylko lezymy dup.ami do gory i ze tak bardzo lubimy jak ona placze. Tz sie na nia wydarl ale co z tego ona jest psychiczna a mi zwyczajnie przykro bo dZiecko to nie lalka ktora moge wyłączyć zeby sxanownej teściowej nie przeszkadzalo
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja po kawce u siostry,gotuję brokułową dla mojego Spaślaczka który śpi za oknem
Kami no jak ona mogła tak powiedzieć? co za baba,dzieci nie miała że n ie wie że czasem płaczą?Moja np jak Kostek był mały notorycznie twierdziła że mu zimno bo ma zimne rączki więc raz dostała zj*by że to moje dziecko i sama wiem co dla niego jest najlepsze i mam spokój.Kochana nie dajcie sobą pomiatać bo Wam pipa na głowę wejdzie i wielkie ![]() dla TŻtaMigocia to Twoja teściowa też jest kosmetyczką? bo Ty pracujesz w salonie tak? czy pomyliłam fakty ![]() Arletko no to widzę że mamy następną aktywną mamusię świetnie sobie radzisz a co do kąpieli przez pierwszych chyba 5cmy moja mama zza ściany do Kostella przychodziła bo on ulewał i jak szłam się kąpać to ona siedziała u mnie i tv oglądała w razie czego,z resztą jak chciałam się wykąpać a byłam sama to wystarczyło że nogę do wanny wsadziłam i już był krzyk![]() Coffe to masz wspaniałą przemianę materii bo jesteś chudzinką Udanego dnia moje Kochane
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U mnie dziś piękne słonko, ale zimno ;-( Wczoraj byłam z siostrą na zakupach i jak to zwykle mimochodem kupiłam Borysowi koszulę- body w biało-błękitną kratkę, polarek z kapturkiem w smyku a w TK maxx- 3-pack body z kołnierzykami Do tego jeszcze fajny pojemnik okrągły na pieczywo w kolorze kawowym Potem obejrzeliśmy film i odpoczywaliśmy Rano obudziłam się ze zdrętwiałym barkiem ![]() Rano ogarnęłam wszystko co musiałam- pranie, zmywara, ogarnęłam kuchnię i sypialnię ( ale w granicach rozsądku) Przygotowałam wstępnie obiad i teraz odpoczywam Za waszymi radami nie będę przesadzała z tym praniem- raz wystarczy! Jak już wszystko upiorę, to na raty wezmę się za prasowanie, bo mało tego nie ma, a to tylko rozmiary 56-62 ![]() Gianna No przykro mi, że macie taki trudny czas ![]() No poradzić się zawsze można Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wszystko się ułożyło Kluska oj tak, eko-mamy czasami działają na nerwy, oby nie siały eko- terroru i nie patrzyły krzywo i nie oceniały Agabi KamiAle teksty teściowej- no nie wytrzymam! Macie wizję wyprowadzki? Dobrze, że TŻ po twojej stronie, to bardzo ważne, bo mogłoby to być argumenty do kłótni ![]() Panna Magda Myślę że twój TŻ sam się już pogubił w tym wszystkim, mam nadzieję, że ten termin będzie ostateczny, że już nie będzie przekładanie na kolejne miesiące czy tygodnie! No i rzutem na taśmę, nie złożyłaś tego wypowiedzenia! Ale w takich sytuacjach ja bym nie wytrzymała i obstawiła TŻ, że robi sobie cyrk, kiedy Ty musisz podjąć wiążące decyzje RudaUwielbiam krem z brokułów- ja robię pikantny z chilli, ostrym pieprzem, i fetą w środku LilaNo może po porządkach coś się rozkręci Ja też mam jutro USG, będę trzymała kciuki, żeby wszystko było OK Ziajka podziwiwm za skalpel! Moja siostra też usilnie ćwiczy, żeby zadbać o ciało na wiosnę- a ja czuję się jak hipopotam, niby w lustrze nie jest źle- bo figura nie zmieniła mi się zbytnio poza ogromnym brzuchem, ale jest mi po prostu ciężko, męczę się szybciej, brakuje energii Już się nie mogę doczekać spacerków z Borysem Arletka No ogarniasz się dziewczyno po mistrzowsku jestem godna podziwu!Nie stresują Cię samodzielne mycie? Cudna twoja córcia- dodaj nowe foto, jak będziesz miała chwilkę
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jakaś forumowo nieogarnięta się zrobiłam ![]() Zophiee uwielbiam tkmaxx a w szczególności dział home Lila już lada moment ![]() Tż ma dziś wolne bo to ważny dzień jest - kontrola kota Batmana pojechali właśnie do nefrologa, będzie usg i zobaczymy. Ja od rana mam ból głowy i popłakuję ze stresu o kotka... Hania teraz je i zaraz idziemy na spacer. A o 17.15 mamy rehabilitantkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Klusia to trzymam kciuki za kotka
Arletko jak to robisz, że masz czas na wszystko, a z tą świnią to już w ogóle Zophie to też kciukasy za jutrzejsze USG ![]() Ja zrobiłam dwa prania, zmieniłam pościel,trochę zaczęłam ogarniać dom Usmażyłam mnóstwo naleśników z serem, część zamrożę Tżowi, będzie miał na mój pobyt porodowy Obiecałam zrobić mu bigos i zamrozić, bo zostało nam jeszcze trochę własnej kapusty kiszonej Ale to chyba jutro, bo nie mam siły nic
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
UFF
Lila ale Ty masz power i na robiłaś mi ochoty na naleśniorki ![]() Arletko ja już kiedyś pisałam, że jestem w mega podziwie za to dzielenie mięsa ja osobiście prędzej bym zdechła z głodu niż to zrobiła. Takie wiejskie mięso to ja rozumiem, gdyby mięso kupowane w sklepie było od zwierząt normalnie chowanych to nie miałabym aż takiego wstrętu do mięsożerstwa. Nienawidzę ludzi za to jak krzywdzą zwierzęta na fermach tylko po to żeby jeść je tanio - bo to mięso przemysłowe ze zdrowym zywieniem nie ma przeciez nic wspolnego
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
no jakos sobie radze. ruda co do kąpania to jak tz jest to trzyma małej główke zebym uszek jej nie zamoczyła. zreszta musze sobie radzic sama bo tz zajety,tesciowej nie chce wołac na kąpiel, 5 minut to dam rade sama. a z moją kapielą to miałam wołac tesciową zeby jej przypilnowała ale tesciowa tez przy miesie była wiec juz jej nie wołałam.
zdjecie dodam oczywsice jak isę da, bo cos z aparatu mam za duzy rozmar tych zdjec i nie chca sie dodac. kami co ta twoja tesciowa nienormalna? dziecko musi i płakac, krzywda jej sie nie działa przeciez, tak jakby swoich dzieci nie miała-głupia-sory! gianka kochana ojej widze ze mała daje ci do wiwatu troszke, tak jak dziewczyny pisałay pojedz do pediatry jakiegos,moze cos doradzi. yss kochana ale jestes dzielna! bardzo ale to bardzo was podziwiam!
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na początku pomagałam w salonie przy otwarciu, a tak to w biurze rachunkowym
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze głupia jej wszystko przeszkadza taka chora pedantka. Nieraz jak tesc posprząta zeby sie nie czepiala jak wroci z pracy to i tak powie ze w domu syf kila i mogila. Z ia wytrzymac to duzy sukces ja na miejscu tescia to bym ja dawno zostawila.
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska dział home
![]() Ostatnio właśnie ten pojemnik na pieczywo, był boski! Teraz też zaglądam do działu dziecko, tam upolowałam kilka bodziaków, i zabawek, no i trampeczki- będą bardziej na pamiątkę dla Batmana!Idę na spacer, bo jeszcze jest słoneczko i kupię pieczywko i pewnie jakąś eklerę, a co! Dodałam moje aktualne foto z brzuchem i zdjęcie domu ![]() dobrego popołudnia |
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopingują Cię.No i pewnie chcą, żebyś dała się pokroić bo to szybki poród jest, a rodzenie naturalne jest dłuższe i będą się dłużej stresować ![]() No co za dziwne zachowanie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Za chwile okna sobie umyjesz, podłogi, zrobisz obiad i to wtedy jak dziecko spać nie będzie ![]() Każda matka jest mistrzynią w swoim domu ![]() Ja właśnie odpoczywam, ale to zaraz się skończy, bo starszak się obudzi. Obiad zrobiłam w 20 minut - makaron z serowym sosem z mieskiem z kurczaka - Jasio uwielbia! O! Już się młody obudził. To sobie z Wami popisałam ![]() Tyle Wam chciałam napisać, trudno. Ide karmić młodego
|
||||
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak robisz ten makaronik? bo pysznie opisałaś
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na TŻta na skypie i pomyślałam że zajrzę
Misti już bym jadła uwielbiam takie rzeczyMigociu no w takim razie pominęłam fakt wybacz mi Arletko pewnie że dasz radę ![]() Lila Ty masz motorek w dupce chyba ale zwolnij troszkę![]() Zophiee zmykam obczaić fotki ![]() Jest TŻ spadam
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Szkolenie dzisiaj tylko do 15.30. Dzisaj było gorzej, wiecej testowania, więcej ćwiczeń, program - kosmos Dopeiro jak popracuje na rzeczywistych danych to załapie Kluska, bardzo sie cieszę, że z Batmanem jest ok! Tak sie martwiłaś, jak sie widziałyśmy. Oby tak dalej! Migotka, kochana, no już niedługo... Ja sie cały czas boje, że mi sie @ nie skończy... Dzwoniłam do Invivty chiałam w przyszły czwartek zapisać sie na wszelki wypadek na wizytę - jakbym dostała wczesniej @ to bym odowłała a jak nie to może by sie udało przesunąć o tydzień zabieg, no ale dupa - komplet ma! Nie wiem.. w razie czego TFU TFU!!!! to pojadę i może sie wbiję między pacjentkami Kochana, bardzo się cieszę, że zdecydowałaś sie na Jakiela - to naprawdę konkretny gość!Arlekto, ja bym wogóle nie wiedziała co z taką świnią zrobić ![]() No i fajnie sie myjesz przy Lence Magda, ja wczoraj miałam troche nie kumaty dyniak, także wiesz Dzisaj już rozumiem
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dzis tez jak spała poszłam umyc włosy,wróciłam-spi wiec poszłam na szybki prysznic,wróciłam-spi,wiec poszłam zjesc i umyc zeby. no i juz sie moja panna obudziła i cycoli oby ten twój @ sie skończył przed zabiegiem ![]() kurcze mała potówek dostała,sporo ma na buzi od wczoraj popołudnia,chyba w banku sie przegrzała. i wogóle na nózce ma takie jakby znamie,plamke czerwona i to nizej kolanka,jak ona bedzie mini zakładała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
tez mam sporo krostek ale dlatego ze jak karmie w nocy to czasem jestem mega spiaca i zeby nie zasnac to sie drapie po tej gebie,szyi,głowie
|
|
#2546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pełen szacunek ja niedawno skończyłam odkurzać, ścierać kurze i myć garnki a już czuję się jak po przejechaniu czołgiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Syn był tak padnięty że całego mleka nie obalił
Klusiu wspaniałe wieści odnośnie Batmanka Coffe a pomyśl co będzie na końcówce Arletko ja też na początku wiele rzeczy na "raty" robiłam,teraz jak Kostello trochę kuma wie że trzeba poczekać albo siedzieć grzecznie i mi towarzyszyć np.przy myciu naczyń Mysia fajnie że nie zbudyniałaś dzisiaj a co do wizyty to ja mam nadzieję że nie będziesz musiała z niej rezygnować i za Ciebie i Migocie bardzo mocno ściskam ![]() Dziewczyny zakochałam się w tej fryzurze i chcę taką na ślub
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, fryzurka ładna. Na moich włosach nie byłoby szans na taką fryzurę. Nie utrzymałaby mi się. Ale cudna jest
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie gdzie focia Twoich herosławów ???
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy.. No tak
![]() Zrobię może jutro.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

Witam się z rańca

Wczoraj bylo apogeum a dzis do poludnia juz plakalam razem z nia.Tz juz wrocil do pracy i dzis np byl od 7 do 18 a ja od 10do 17 z mala cudowalam jak sie dalo bo placz,darcie wrecz zmiany co 3min max i zero snu 

ale dałysmy rade,potem do 21 nie chciała spac, zreszta to juz 3 wieczór gdzie nie chce spac,obali 2 cyce i dalej szuka,ale jakos usneła, a ja na raty sie myłam, najpierw jak marudziłą umyłam buzke ale bez zeów zeby szybciej, potem kolejny raz wchodz epod prysznic słysze marudzi wiec szybko woda sie chlapnełam bez zelu wycieram sie i lece do niej

Usmażyłam mnóstwo naleśników z serem, część zamrożę Tżowi, będzie miał na mój pobyt porodowy
ja osobiście prędzej bym zdechła z głodu niż to zrobiła. Takie wiejskie mięso to ja rozumiem, gdyby mięso kupowane w sklepie było od zwierząt normalnie chowanych to nie miałabym aż takiego wstrętu do mięsożerstwa. Nienawidzę ludzi za to jak krzywdzą zwierzęta na fermach tylko po to żeby jeść je tanio - bo to mięso przemysłowe ze zdrowym zywieniem nie ma przeciez nic wspolnego