|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Martyna- gratulacje
Moj ssak ma wewnetrzny budzik na 7- codziennie ale zjadla, zrobila kupe i spi juz przebrana u mnie na klacie. Ostatnio tylko by sie przytulala- niech ma
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Pierwsze kwietniowe dzieciatko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna gratulacje!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dzewczyny
MArtyna gratulacje sorki dziewczyny ze nie bede pisała nikami ale: co do bączków dziec musi sie prezyć zeby je wypuscic wszak to wszystko dla niego nowe ono nawet meczy sie przy piciu mleka bąki czkawka ulewanie to wszystko wina ze uklad pokarmowy jest niedojrzały co do mleka któras tam robiła sie złą mama , baty sie należą to czym sie dziecia karmi nie jest odnosnikiem jaka sie jest mama wazne ze dziec szczesliwy i najedzony .... co do odciagania nie wszystkie kobiety karmiace sciagna sobie laktatorem pokarm , miałam przypadek z sali obok pokarm po scisnieciu reka leciał a z laktatora nul zero ,nie ma co sie uzalać lepiej dokarmiać mm i wiedziec ze dziec ma pełny brzuszek ... a i tak dostaje mamine dobroci ... ja mam medele mini elektryczna i kocham ja miłoscia bezwzgledną niedosyc ze pieknie mleko z nia sciagam to jeszcze jej dzwiek usypia mała jak juz pisałam mam jeden komplet na zbyciu 100 + koszty przesyłki i co najwazniejsze tez któras pisała Amelia była całkiem inna w obsłudze niż Julia , Ami spokojna a julia to taki mały diabeł dama w łózeczku sama nie zostanie na tapczanie spi z nami inaczej sie kreci czy wasze dzieci marudza tzn tak mrucza , biore ja na rece mruczy buczy , przebieram znów słysze mmmmmm mrrrrr potem od tego zakaszle a jak co mleko wypiła uleje sie jej normalnie nietykalska ![]() była wczoraj u mnie połozna nie musi chodzic ale poprosiłam ja zeby cos tam w ksiazeczke wpisała i przyszła jeszcze z raz dwa spokojniejsza bede ... mówiłam o tej lekarce i powiedziała ze nie mam sie przejmować ale dla mojego spokoju nastepnym razem wezmie wage ...oczko nam ropieje ale juz mało narazie przemywam sola fizjologiczna a jak widze ze jest pogorszenie bede uzywała biodacyny dziewczyny czy ms dzieciatko moze miec juz mała ilosc slinki ? nam bardzo szybko pępek odpadł Amelia go miała wiecznie no i młoda nam sie przekreca z boku na bok wiec nie mozna jej nigdzie zostawić nie za kazdym razem jej sie uda no ale ryzyko istnieje ... tak samo jak z noszeniem po odbiciu głowe trzyma juz bardzo dlugo ale widać ze jeszcze to meczace dla niej spacery sa fajne bo spi ale jak przychodzi godz karmienia musze zwijać sie do domu bo inaczej z orgiestra ide w dzien pijemy co 2 godz nad ranem i wieczorem co połtora a w nocy co 3 godz , i jak piałam 10 min dziec najedzony juz wiecej nic nie pisze bo kto to bedzie czytał nastepnym razem postaram sie o opis porodu ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- kurcze nie umiem skrucic suwaczka zeby był jak u Amelci a miałam jeszcze odnosnie krztuszenia przy Ameli przezywałam horror ona sie non stop krztusiła płynami bardzo pono nauczyła sie pic ze szklanki , duzo nam dała firma lovi tworzac kubek który imituje szklanke ... nieraz musiałam ja do góry ogami wywracac bo traciła oddech jak teraz mi sie Julia zakrztusi to ja robie sie sina i za kazdym razem jak ja karmie przezywam koszmar a miałam jeszcze napisac ze moje dziecko odmawia smoka i picia z jakich kolwiek butelek
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj piękna noc Przestałam już być nadgorliwa i nie budzę na jedzenie. Od razu człowiek inaczej patrzy na świat jak się wyśpi.
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Martyna, gratuluję!!! Ja byłam wczoraj w szpitalu - miałam ktg, usg, badanie gin, jeszcze raz mi zrobili badanie na paciora. No i cisza... Mała ma się bardzo dobrze w brzuchu, wszystko jest ok, waży koło 3200. Szyjka zamknięta, skurczy praktycznie brak. Za to moje skurcze w pachwinach doprowadzają mnie do czarnej rozpaczy. Wieczorami nie mogę chodzić inaczej niż na czworaka, bo tak mnie łapią. Boli jak cholera. Jem magnez na kilogramy, ale chyba po prostu Niunia naciska na jakieś nerwy |
|
|
|
#2859 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
frougotka, smaritta za opisyCytat:
Cytat:
zeby maly szybko sie przystosowal Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() a czemu Ci wczesniej wywolywali jak termin masz dopiero za kilka dni ![]() Cytat:
wspolczuje tych boli a kiedy masz sie stawic na oddzial ??
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Dnia 30.03.2014 przyszła na świat Patrycja 3000 g 51cm o 14.15, poród sn.dodam że akcja była szybka ale więcej napiszę jak sie ogarniemy troszeczkę. Dodam że malutka pięknie ssie cyca narazie i jest aniołkiem, oby tak dalej. Od wczoraj jesteśmy w domku
Gratuluję nowym mamusiom
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kkonczymy watek do soboty ![]() Nic sie nie martw, poczekamy. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2863 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Właśnie szybko Maja zaczeła się zapluwać bąbelkami i położna powiedziała że to normalne 3. Piszesz Julcia zaznaczasz to i naciskasz tą ikonkę z ziemią tam wklejasz link suwaczka i już ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
pola_m to u mnie podobnie - dzidźka nie daje mi chodzić - jest tak nisko, że mam wrażenie, że zaraz wypadnie, najgorzej w nocy jak muszę do wc
uparta8210 GRATULACJE Martyna GRATULACJE |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Uparta - gratulacje!!!
Lista kwietniowek sie kurczy
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rada - najpierw rozmasuj pierś i sprawdź czy wszystkie elementy laktatora są dokręcone i dociśnięte, bo jak nie to wtedy właśnie nie leci Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-04-02 o 11:13 |
||||
|
|
|
#2868 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że nie damy radę bez edytowania postów przez jakiś czas, jeżeli oczywiście nie uda nam się dokończyć na czas ![]() Cytat:
Czytam, że te wasze dzieci się tak strasznie przytulają, a moja to zjada i zasypia od razu i można bez problemy odłożyć do łóżeczka. W efekcie zaczęłam się zastanawiać czy ja wystarczająco się do dziecka przytulam... Cytat:
Ogólnie bardzo pozytywnie tą wizytę odebrałam. Trafiła akurat na karmienie, przewijanie więc czułam się jak na egzaminie Może też udało jej się namówić mego TZ na wyjście na spacer bo on na razie kategorycznie zabrania wyjścia z młodą na dwór ![]() Co do pisania dużo to bardzo dobrze się czyta więc się nie krępuj ;p Cytat:
Cytat:
My dziś skończyliśmy pierwszy tydzień Jak na razie mam aniołka i zastanawiam się kiedy wyjdzie z niej diabełek ![]() Jutro przychodzi do nas na wizytę pediatra, a w piątek jeszcze na kontrolę do szpitala powtórzyć badanie słuchu bo jak byliśmy to nie chciało wyjść |
|||||
|
|
|
#2869 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olka też czasami kupa męczy, ale nie wiem czy to jest ponad normę ten jego płacz podczas wydalania ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
noo, fasoli tam nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj o 8.11 urodził się Szymonek! 3150g, 55cm i 10pkt. Życze wszystkim takiego porodu jak ja mialam. Pozniej postaram sie napisac wiecej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się te dzieciaczki zaczeły sypać
|
|
|
|
|
#2872 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jesli juz to na 5 minutek.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Uparta, (t)asia- gratulacje
![]() ![]()
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
uparta i t(asia) ogromne GRATULACJE
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Uparta
Tasia GRATULACJE!!!!!My po wizycie u położnej Staś przybrał od wypisu 250g ogólnie jest zdrów jak ryba ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2877 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratulacje!!!Cytat:
![]() [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]gratulacje!![/COLOR]Cytat:
![]() gratulacje!!
|
|||
|
|
|
#2878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ta końcówka mnie dobija, czuję się wyprzedzana przed samą metą |
|
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dziewczyny no Filip ma charakterek ale cóż i tak go kocham nad życie! przetrwamy wszystko! ![]() każdy "zyczliwy" mi mówi ze miałabym za dobrze jakbym miała wszystkie dzieci grzeczne i bezproblemowe - żartownisie ![]() martyna, (t)asia, uparta gratuluję dziewczyny dużo zdrówka dla dzieciaczków!!! ![]() my własnie się pakujemy i jedziemy na całe popołudnie do siostry - po prostu muszę wybyć z domu, z kimś poplotkować - nie tylko o dzieciach może wrócę w lepszym humorze bo sama siebie nie poznaję - taka załamana tym wszystkim jestem a przeciez JA jestem całkiem inna ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- margo no to nie spać, rodzić!!!! ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Przestałam już być nadgorliwa i nie budzę na jedzenie. Od razu człowiek inaczej patrzy na świat jak się wyśpi.

zeby maly szybko sie przystosowal 

a chemia... coz gdzie jej teraz nie ma? Cholera wie ile chemii w kebabach a ilemw drobiu karmionym chemia, albo chlebie na pszenicy rosnacej przy autostradzie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)