Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 07:55   #2791
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

kropelko pomysly na obiad biore z glowy
albo z tego co w lodowce mam
najczesciej albo nachodza mnie smaki, albo patrze co jest w lodowce i gotuje cos z tego , albo dokupuje tylko pare skladnikow zeby nic sie nie zmarnowalo.

szpinakowa powstala przypadkiem. miala byc koperkowa, ale okazalo sie ze mam wywar z warzyw maciusia ale nie mam warzyw wiec wyszlo by lyso. znalazlam w zamrazalniku szpinak i pokombinowalam i wyszlo wybornie.

przed porodem mialam mega polot kulinarny, a odkad maciej sie urodzil stracilam smaki i zachciewajki.

apropos tego dzis snilo mi sie ze startowalam w konkursie kulinarnym i robilam lososia z nutka cytrynowa zapiekanego pod beszamelem
iiii wygralam nigdy w zyciu beszamelu nie robilam hehe

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:21   #2792
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
KURCZE DZIEWCZYNY piszecie o tej wit. D a mi właśnie pediatra kazała kupić w kroplach devikop i dawac po 2, (do tej pory miałam w kapsułkach dawałam po 1 dziennie, ), jak powiedziałam że małemu główka się poci.
czy waszym dzieciom poci się główka, może też mam ciepło w domu, też o tym mówiłam ale kazała przez miesiąc dawać
a swoją drogą zakraplacz ma butelka do bani i naprawde musze uważać zeby tylko 2 krople podać
ja daje po 1 bo u nas szybko zarasta ciemiaczko. ale glowka sie nie poci

obcielam loki nati... za ciezka ta cieminiucha, nie ma jak wyczesac czy smarowac... szkoda mi ich...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:25   #2793
misia332
Zakorzenienie

Matall co do samochodu, to piszę z wlasnego doświadczenia, nie z jakiś rankingów.
Nasz niby niemiecki, podobno marki małoawaryjne, a jak sobie pomyślę ile w niego musimy jeszcze włożyć w tym roku to mam ochotę kupić cos innego.
1,5 roku używamy...

Pospaliśmy do 7, Kornik spał całą noc w swoim łóżeczku.
Teraz piję kawusię, a Kornik śpi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:26   #2794
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no pisałam, że wątek powoli zdycha
Odzyje jak zacznie lac

Madziuchna - nie prsepraszaj tylko wyluzuj

Bajka ja mam peugota 207 z 2006 i niezgadzam sie z Matal ze jest awayjny no po za zarowkami bo te naprawde czesto sie przepalaja
Stary 2014-04-02, 08:28   #2795
ja-ika
Zakorzenienie

Witam z rana, my od 6 na nogach, to znaczy ja na nogach Właśnie Emcia zasypia. Smarowałam jej przed chwilą dziąsełka i odkryłam drugiego ząbka skubany wykluł się przez noc
Stary 2014-04-02, 08:32   #2796
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

hmm nie znam sie
mam lakcid biogaje i delicol, coz tu pasuje?
lakcid i biogaia to probiotyki, na kupke dobrze, ale i tak moze sie odwodnic. dlatego przy biegunce podaje sie jeszcze elektrolity dzieciom. a delicol jest na trawienie laktozy

Stary 2014-04-02, 08:34   #2797
karolson
Zakorzenienie

Przypomnialo mi sie ze przeciez ja moge rano ogladac DDTVN bo jakies 3 mce nieogladalam. Wlaczam tv a tam 50 Cent lubie go
Stary 2014-04-02, 08:36   #2798
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi sie ze przeciez ja moge rano ogladac DDTVN bo jakies 3 mce nieogladalam. Wlaczam tv a tam 50 Cent lubie go
ej no weź, dzisiaj czy jutro ma być w Złotych Tarasach Promować jakieś słuchawki

Stary 2014-04-02, 08:37   #2799
papalinka83
Zakorzenienie

witam się po niezłej nocy. Ola skończyła marudzić po północy, zjadła i spała do 6, jeszcze chwilę się z nią tż pobawił przed wyjściem do pracy, a ja wstałam 0 7 nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem, ale strasznie marudzi, ani na chwilę nie można jej zostawić. zębów nie widać. nie wiem, czy to moze byc po piątkowej szczepionce na rota? dzisiaj muszę posprzątać chatę, bo popołudniu przychodzi koleżanka, ale nie wiem, czy Ola pozwoli, bo teraz z nią siedzę na kolanach...

Ja-ika - gratki za zębole

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:37   #2800
83monia
Zakorzenienie

z tego co wiem to francuskie samochody klasuje sie tak: renault (do bani) - citroen (srednia polka) - peugeot (gorna polka). ale to francuskie wiec jak sie mowi "samochodow na f sie nie kupuje (fiat, ford i francuskie)" mialam na f i nawet mechanik dziwil sie ze tak czesto sie cos psuje... a nowka prawie byl, 5letni!

edit: francuzy nie lubia stac poza garazem. przynajmiej w moim a to instalacja siadla, a to dwa razy totalnie do wymiany aku....

Stary 2014-04-02, 08:37   #2801
kaska87
Zakorzenienie

dobrze,że idę zaraz do fryzjera bo się podniecają w ddtvn tym 50 Groszowym z przestrzeloną szczęką

Monia mój mąż mówi: ford gów**o wort, a fiat jego brat i teraz hit! mi kupił forda Ka ale to miało być auto typowo żebym je obijała, nauczyła się dobrze jeździć, ale jakoś tak zostało i nic się z nim nie dzieje! jedyne co to żarówki mąż wymieniał no i tak z nami zostało, on czasem do pracy jeździ nim a najlepsze jest to, że kilka razy się ścigał z kolegami mającymi leosze auta i co? dostali w
a ksywę to autko ma "kiler kaczka"

no, ale drugie auto mamy dżapońskie i chyba przy takich zostaniemy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-02 o 08:41
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:41   #2802
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tego co wiem to francuskie samochody klasuje sie tak: renault (do bani) - citroen (srednia polka) - peugeot (gorna polka). ale to francuskie wiec jak sie mowi "samochodow na f sie nie kupuje (fiat, ford i francuskie)" mialam na f i nawet mechanik dziwil sie ze tak czesto sie cos psuje... a nowka prawie byl, 5letni!

edit: francuzy nie lubia stac poza garazem. przynajmiej w moim a to instalacja siadla, a to dwa razy totalnie do wymiany aku....
hmmm, miałam renualt clio starsze chyba 95' i mogę poiedzieć, że to był jeden z moich lepszych samochów, przez dwa lata wymieniłam tylko opony i olej
Sprzedałam go za więcej niż kupiłam.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana, my od 6 na nogach, to znaczy ja na nogach Właśnie Emcia zasypia. Smarowałam jej przed chwilą dziąsełka i odkryłam drugiego ząbka skubany wykluł się przez noc

Stary 2014-04-02, 08:43   #2803
jo_asiek
Zadomowienie

Ja- co za wstrętny koles z tego lekarza:/ olac go skoro ewidentnie widać, że mu o kase chodzi. Jesli macie zaufanie do swojej pediatry, to dalej działajcie w porozumieniu z nią i sie nie przejmujcie gadaniem tego kolesia

Cytat:
ja daje po 1 bo u nas szybko zarasta ciemiaczko. ale glowka sie nie poci

obcielam loki nati... za ciezka ta cieminiucha, nie ma jak wyczesac czy smarowac... szkoda mi ich...
Ojej szkoda tych slicznych lokow, ale skoro to pomoże przy walce z ciemieniucha to trzeba. Urosną nowe, jeszcze ładniejsze

Cytat:
Brawo za zębola

Dzień dobry! U nas nocka spokojna, tylko jedna pobudka na jedzonko. Ale.... te odciąganie mleka wykończy mnie i moje cycki wszystko sie rozregulowało, co dwie godziny obie piersi twarde jak skały:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:53   #2804
dodinha
Wtajemniczenie

Dzień dobry po koszmarnej nocy.Dopadło mnie przeziębienie,z nosa leci spać nie mogłam,do tego co dwie godziny pobudka.Nie wiem co się dzieje,może też ten katar ją męczy,choć już u Helki końcówka.Jaika gratki za ząbka kolejnego,u nas nadal nic

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-02, 08:53   #2805
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

hehe moja mama jezdzic citreoneme c3 8 lat i jeszcze NIGDY sie nic nie popsulo w nim

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:58   #2806
kaska87
Zakorzenienie

co do samochodów wczoraj jedziemy moją mamę odwieźć i mówię, że chyba choroba lokomocyjna wróciła mi po ciąży, albo cionsza na co
TZ po chwili "wolałbym żebyś do przyszłego roku miała tylko chorobę lokomocyjną" świnia

Stary 2014-04-02, 09:01   #2807
ja-ika
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratki dla ząbków
Stary 2014-04-02, 09:08   #2808
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witam się w kolejnym jęcząco-marudzącym dniu Młody od samego rana w kiepskim humorze, a muszę trochę podgarnąć, bo znajoma się zapowiedziała dziś, jutro albo w piątek

Cytat:
no pisałam, że wątek powoli zdycha
chyba zdychających wątków nie widziałaś

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
kasiuni_a cieszę się, że chrzciny udane a tym opisem muszę przekonać męża żeby nie robić roczku w domu za pół roku. A co do piżamek dla starszaka to moja kuzynka kupuje wielkie pajace dla 7 latka, tylko takie bez stóp zakrytych, i on to uwielbia bo wtedy mu jest ciepło nawet jak sie w nocy rozkopie
tassia ale Wam fajnie z tym zooooooo też już chcę! my planujemy wypad jakoś w maju lub czerwcu do zoo w Ostrawie co prawda byłam tam raz, ale zakochałam się w nim a tak z innej beczki to skąd Ty bierzesz te pomysly na obiady???
a ja roczek i tak zrobię w domu tylko nie będę się już tak spinać, jedzenia zrobię co najmniej połowę mniej no i zaproszę na godziny popołudniowe, żeby już wszyscy byli po obiedzie
nawet nie wiedziałam, że można kupić pajace na 7 latka, ja podejrzewam, że mój już by się nie dał ubrać w coś takiego

my też planujemy wypad do zoo, ale do Krakowa tam mamy najbliżej, może w ostatni weekend kwietnia się uda, a jak nie to początkiem maja

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Apropos głowki to na skanie wyszła minimalna poprawa. Prawie, że żadna ale coś tam jednak jest lepiej - grunt, że nie gorzej No i mało jej główka urosła przez 2 tyg więc też nie ma co liczyc na spektakularne efekty. Ogólnie gostek mnie troche wkurzył, bo jak się dowiedział, że jeszcze kasku nie chcemy (wiadomo - kask to kasa dla niego) i chcemy jeszcze jeden pomiar (idziemy za 3 tyg) to już taki nie był miły i zaczął mówić, ze dla niego ta główka to jednak krzywa trochę (na początku w ogóle nie mógł zauważyć) i Pola już za duża na repozycjonowanie i tylko kask pomoże. Ciekawe, bo pediatra mówi co innego
Więc trochę mnie zezłościł, że nagle z miłego doktorka zamienił się w niemiłego gościa, no ale trudno. Za 3 tyg biore TZ bo ja nie mam sił się użerać z chłopem
najważniejsze, że nie jest gorzej, a już w ogóle jeśli nawet minimalna poprawa to super
a gościu chce zarobić, więc teraz ściemnia jak może

Cytat:
hej

ja: ) ja za to dzisiaj idę się pielęgnować do fryzjera mam nadzieję, że wyjdzie tak jak chcę
baw się dobrze
a my czekamy na fotki

Cytat:
no szkoda, ale taka konieczność ciekawe jakie odrosną

Cytat:
gratulacje

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:11   #2809
tassia
Zakorzenienie

jako ze jestem u mamy i mam tv wiec igladam

strasznie do tylka wchodza tenu centowi

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

kasiunia jakby nie patrzec bylam w zoo krakowskim
ale w lecie chcemy jechac do opola

[/RIGHT]
Stary 2014-04-02, 09:12   #2810
papuga_69
Zakorzenienie

Karolson, Czaszka zdrowia dla maluchów

nadrobiłam poodpisuje jak wrócimy do domu.

o 11 jadę z Antkiem na szczepienie, autobusem, sama i mam stresa
proszę o kciuki.

zaraz wrzucę filmik do K z nowymi umiejętnościami syna

A co do tego kubka treningowego Lovi to przyznam że jest bardzo fajny, młody wczoraj z niego wypił 50 rumianku. Ma on funkcję regulacji, może być niekapkiem albo po zdjęciu uszczelki zwykłym kubkiem z którego wylewa się picie po przechyleniu. Polecam w każdym razie, jest super

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:13   #2811
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jako ze jestem u mamy i mam tv wiec igladam

strasznie do tylka wchodza tenu centowi
no o tym mówiłam

do Opola powiadasz- przyjedz do mnie

Stary 2014-04-02, 09:13   #2812
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Karolson, Czaszka zdrowia dla maluchów

nadrobiłam poodpisuje jak wrócimy do domu.

o 11 jadę z Antkiem na szczepienie, autobusem, sama i mam stresa
proszę o kciuki.

zaraz wrzucę filmik do K z nowymi umiejętnościami syna

A co do tego kubka treningowego Lovi to przyznam że jest bardzo fajny, młody wczoraj z niego wypił 50 rumianku. Ma on funkcję regulacji, może być niekapkiem albo po zdjęciu uszczelki zwykłym kubkiem z którego wylewa się picie po przechyleniu. Polecam w każdym razie, jest super
kciukasy za szczepienie, nie stresuj się
Stary 2014-04-02, 09:14   #2813
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze,że idę zaraz do fryzjera bo się podniecają w ddtvn tym 50 Groszowym z przestrzeloną szczęką

Monia mój mąż mówi: ford gów**o wort, a fiat jego brat i teraz hit! mi kupił forda Ka ale to miało być auto typowo żebym je obijała, nauczyła się dobrze jeździć, ale jakoś tak zostało i nic się z nim nie dzieje! jedyne co to żarówki mąż wymieniał no i tak z nami zostało, on czasem do pracy jeździ nim a najlepsze jest to, że kilka razy się ścigał z kolegami mającymi leosze auta i co? dostali w
a ksywę to autko ma "kiler kaczka"

no, ale drugie auto mamy dżapońskie i chyba przy takich zostaniemy
wykrakalas z 50groszowym
bo dostal od redakcji taka koszulke

[/RIGHT]
Stary 2014-04-02, 09:14   #2814
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm no wlasnie sie zastanawialam czy pasuje? tak zaproponowala sis
ale juz kupila lancuszek wiec mama mowila ze kupi bransoletke
u mojej kuzynki coreczki wygladala super, ale ja ne tyle sie zastanawiam nad tym czy pasuje a bardziej nad tym czy ne bedzie zrywal jej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

a slyszalyscie o tym ze dziecku daje sie obraczki na chrzest? bo moj tz takie dostal
ale mam zagwozdki
Mój tz dostał obrączki od babci, ale to na komunie. I szczerze to jak dla mnie super prezent. Bo na nasz ślub już.nie trzeba było się martwić o obrączki. Daliśmy do przetopienia, dołożyliśmy trochę złota i dzisiaj mamy piękne obrączki. Za wiele mniej niż byśmy.mieli kupić

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktow.Jakliczycie odstepy miedzy posilkami dzecka?Od momentu kiedy ono zaczyna jesz czy od momentu kiedy konczy jec?
Ja licZę od momentu kiedy zaczyna jeść.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
dodinha, bardziej chodziło mi o to, po co model zmieniać, skoro ten się sprawdził Może po prostu weź taki sam, tylko większy

kropla... i rzeczywiście chodzi o wykupywanie potem tych butów? Jak u Was było?

tassia, krem ze szpinaku A jak robisz?
Brawo dla Młodego za szczepienie

Agnieszka można Nasivin - ten najsłabszy dla dzieci - ale trzymać się czasu - bodajże można tylko 5 dni dawać

motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?
A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są

Lula, odstawić chusteczki - jasiek też się w pewnej chwili uczulił niestety - mycie przy każdej zmianie pieluchy (u nas miseczka z wodą i płynem oraz wacik) i wietrzenie, ew. nasiadówka/kąpiel w krochmalu Nam pomaga też Sudocrem.

rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny Jak tam Jasio?

kaska, Zdrowy Brzuszek 8 Zbóż też jest słodka, a lipy nie ma... ciekawostka co tam słodzi
Aaaale Słodziak :

poli, super, że Was wypuszczają i że Lila zdrowa
boja, nic My dajemy zabawki, tetrę, etc... wyciągamy jak ciamka kciuka, ale już jak wszystkie palce, to nie... z Maluchem nie wygrasz
Poza tym lepiej smoka niż kciuka - smoka kiedyś zabierzesz, a kciuka niestety niedasie

Lola fajne Ale ja potrzebuję kremowego albo błękitnego
Od nas dostanie nowy bujaczek, bo stary trzeba oddać niedoszłej matce chrzestnej
Lola bransoletkę będzie zrywał O obrączkach słyszałam - na tej zasadzie, że kiedyś na własne przetopi

badzia, brawa dla Gosi

anutka, to może i u mnie skok? Przy każdym zasypianiu poza spacerem są 2-10 minut ryku - takiego na pełny regulator, no histeria po prostu - a potem jakby ktoś bateryjkę wyjął - pstryk i Dziec śpi

Isabell, a dlaczego nie? U mnie na weselu było kilka dziewczyn w spodniach Masz się dobrze czuć i dobrze bawić przecież, a nie koniecznie być w kiecy

mariiasia, przy obecnej pogodnie nie zakładam czapeczki, tylko kaptur od sweterka albo kurtki

czaszka, ja też "wyrodna" i słoikowa
Jasiek zaczął się bać, ale pani neurolog powiedziała, że to objaw dojrzałości emocjonalnej - dzieci przechodzą etap rozróżniania rodziny (swoich) i nie rodziny (obcy) i zaczynają się obcych bać. To normalne i tak ma być
Na wszystko można być uczulonym Swoją drogą, ja po dyni też tak mam

jo_asiek wariatka

maharet ja liczę początek-początek, bo z zakończeniem to różnie bywa - czasami je, przerwie, po dwóch minutach doje, etc... początek łatwiej złapać

Pytanie:
Czym smarujecie dziąsła przy wyłażących ząbkach?
W aptece polecili mi Calgel, ale jakoś szału nie ma

Dowcip Wam sprzedam, co to Bartek z pracy przyniósł

- Mamo, a dlaczego Róża nazywa się Róża?
- Bo jej mama lubi kwiatki.

- Aha, a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda?
- Bo jej mam lubi owoce.

- Mamo, a co Ty lubisz?
- Oj, Wacek, nie męcz mamy...

Tak, tak! Jak już pisałam, kradnie się młodej buty i później się negocjuje z młodym śpiewając przy tym przyśpiewke u nas się wykupuje te buty za wódkę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to chyba zalezne od szpitala. jak Amelka miala skierowanie do szpitala to jechalam z nia w sobote i normalnie jej robili badania krwi no ale to tez zalezy o jakie badania sie rozchodzi?

hehehe ja pare dni temu oznajmilam tz ze okres mi sie spoznia to powiedzial tylko "nie zalamuj mnie, jak bedzie kolejna dziewczyna to strzelam sobie z kuszy w jajca" :

syn mojej kolezanki reagowal tak po szczepieniu, problemy ze snem, placzliwy i regeneracja dlugo mu zajela bo z dwa miesiace albo trzy. wiec szczepienia sobie odpuszcza jeszcze na dluuugo bo ewidentnie szczepienia byly tego przyczyna bo przestal sie rozwijac i dopiero odbil po czasie.

Blanka dostala srebrny smoczek na zabka, zloty lancuszek z medalikem i srebrna grzechotke

od momentu gdy zaczela jesc.

hejo co za parszywy dzien, @ przylazla a ja pierwszy raz w zyciu tak zdycham, do tego ciagle mnie muli ehh.

Biedny tz a co do srebrnych grzechotek, smoczków to jestem na nie! Alicja dostała grzechotke posrebrzana, moim zdaniem 100 zł w doope leży to i się kurzy co innego srebrna łyżeczka tym.to przynajmniej można jeść

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...nie zdążyłam ponadrabiać....ostatnie dni u nas to tragedia Pisałam w piątek, że Antosia miała wysoką temperaturę tak w granicach 39 stopni...no i taka temperatura utrzymywała się do niedzieli...wczoraj pojawiła się wysypka, a więc okazuje się, że to była 3 dniówka A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy Normalnie tragedia!! Tak mi jej było szkoda Teraz może zacznie wracać do zdrowia skoro ta wysypka się pojawiła. Powiem Wam jedno : wysoka gorączka u dziecka to koszmar!!!

Dobra teraz trochę poczytam co u Was ) A jedno rzuciło mi się w oczy : Policzanka współczuję przeżyć!!! Trzymajcie się cieplutko i zdrówka życzę!!
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że wyskakuję ni z gruchy, ni z pietruchy

Dziewczyny, które robiły wesele i miały na sali taką tablicę do zawieszenia jakichś tam istotnych papierków - plan rozsadzenia gości, menu, rozkład jazdy itd. Skąd to wykombinowałyście? Może jakaś firma Wam to robiła?
Motylku, u Ciebie coś takiego widziałam.

Ja zastanawiam się gdzie dorwać jakiś panel żeby na nim pozawieszać nasze zdjęcia. Chciałabym zająć sporą powierzchnię ściany.

Hm, może jakąś sztalugę bym postawiła i wystylizowała ją odpowiednio.

wiesz co, jak wejdę na kompa to Ci podesle linka, u mnie to robiła koleżanka

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
A co z Sebastiankiem?

Ale beznadziejna ta aktualizacja wizazu na komórki... Do dupy totalnie. Mozna odpowiedzieć tylko jednej osobie na raz?

Ktoś pytał o słonko . Ja uważam ze nie mozna przesadzać ani z uciekaniem od słonka ani z nadmiernym wystawianiem na nie.

Temat kupny wrazliwce nie czytac. Dziewczyny pierwszy raz widziałam u mojej małej tak rzadka kupke ze cała wsiakla w pieluche ... Czytam właśnie ze takie rzadsze kupki możliwe sa przy zabkowaniu... Miała tak któraś z was? Sory za kupne szczegóły ..u nas zabkow ani widu ani słychu.,..

Aaa i chciałam napisać ze blw chyba nie dla mnie jednak... W sensie nie na moje nerwy... Dzis mała dostała banana w dłoń ... Jak widziałam z jakim przejęciem i zdziwieniem i wytrzeszczem przelyka kawałek to myślałam ze zejde na zawał. Serio nogi mi sie trzesly ze sie zadlawi zaraz. Juz chyba wole jej te papki dawać niż projektować na nia moje leki zadlawieniowe:/ jeszcze złapie jakiegos schiza.

co do kupy to u mnie przy zabkowaniu jest więcej kup i takich luzniejszych

A ci do aplikacji to wystarczy zaznaczyć jakąś wypowiedź, później kolejna i kolejna i w lewym górnym rogu pojawia Ci się liczba zaznaczonych wypowiedzi i w prawym górnym rogu masz taka jakaś kartkę czy coś i tam klikasz i Masz multicytat

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
no to jesteś mega pozytywnie nastawioną osobą jeśli nie narzekasz
ja w podobnych okolicznościach (a bywają często) jestem mega marudą

ale jest coś czym mogę się pochwalic:mój mały leniuszek może się nie przekręca, ale od około tygodnia zaczął pełzać/czołgać się w stronę zabawek wychodzi mu to jezcze dość mozolnie, ale potrafi juz doczłapać się do celu:

za pelzanie

Cytat:
wiem właśnie, że u Was jest rzadko, ale na zbita, czy papka?

Dziś w wielkich bólach poprzedzonych płaczem przebiła się lewa dolna jedynka ostatnio były dni marudy i już mam wytłumaczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mam takie same obawy.Ja dziś próbowałam dać kaszkę malinowa,ale nie chciała

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja kaszke podawałam przez miesiąc bezskutecznie, później przerwa jakieś 3 tygodnie i teraz znowu spróbowałam i zjada.już chętnie

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:15   #2815
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
już prawie kończę nadrabianie

cZarna mam taki sam płaszczyk dla młodej tylko w rozmiarze 9-12 msc no i oczywiście różowy! dostałam w spadku po córce znajomej więc nie wybrzydzam co do kolory, ale ona jest dość cienka
Kaśka dla Mikiego ! super, że już siedzi
misia ale miło ze strony mamy, że chce taki fajny prezent zrobić my krzesełka nie mamy i póki co się nie zapowiada...bo kasy brak, ale może jakieś używane uda mi sie kupić
kasiuni_a cieszę się, że chrzciny udane a tym opisem muszę przekonać męża żeby nie robić roczku w domu za pół roku. A co do piżamek dla starszaka to moja kuzynka kupuje wielkie pajace dla 7 latka, tylko takie bez stóp zakrytych, i on to uwielbia bo wtedy mu jest ciepło nawet jak sie w nocy rozkopie
tassia ale Wam fajnie z tym zooooooo też już chcę! my planujemy wypad jakoś w maju lub czerwcu do zoo w Ostrawie co prawda byłam tam raz, ale zakochałam się w nim a tak z innej beczki to skąd Ty bierzesz te pomysly na obiady???
lulla za zębola
logoasia dla Marcina
matall za raczkowanie, moja to się chyba do tego nigdy nie zbierze
bajka Amelka jeszcze nie siedzi, a Ty pisałaś o rowerach. Rozumiem, że obstawiasz że Amelka do 9 miesiąca już będzie siedzieć ? My też chcemy kupić fotelik i jazda na rowery! ale wlaśnie jeszcze się nie orientowałam od kiedy takie foteliki w ogóle są? i gdzie kupujesz tę herbatkę z hippa? ja tego nigdzie nie widziałam o już doczytałam że carrefour
policzanka o matko! współczuję całej sytuacji, ale gratuluję opanowania i szybkiej reakcji dzieki Tobie wszystko potoczyło się tak, a nie inaczej! Nie obwiniaj się, tylko dziękuj losowi, że tak się stało i w porę zareagowaliście zdrówka kochana dla was a co do piecyka to mój mąż nie jest specem, ale mówił że powodem może być słaba wentylacja, ale widzę że już do tego doszliście my mamy zawsze przynajmniej jedno okno w mieszkaniu otwarte na mikro (klamka tak po skosie do
No do 9 miesiaca z palcem w tylku powinna siedziec ja mam fotelik hamax smiley in jest od 9 miesiaca. Musimy kupic drugi dla Amelki bo Blanka jeszcze na spokojnie sie w nim miesci a on do 22 kg. No tylko rowery trzeba najpierw wybrac bo mamy tylko jeden. A z tym ogolnie problem bo moj maz szuka w dupie miodu i sie zdecydowac nie moze hehe.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Generalnie ja bym Peugeota nie kupiła, bo to jeden z najbardziej awaryjnych samochodów

Zdycha? Po prostu zaczyna normalnie funkcjonować

IDĘ SPAĆ!
Nie mam siły, skończyłam, co musiałam

Okna nie umyte
Ale reszta zaliczona i dodatkowo porządek na wieszakach i w szafce w kuchni Na okna za zimno było, jak już mogłam, więc może jutro??

a to akurat zalezy od modelu i rodzaju silnika tak jak w kazdym samochodzie wiec sie nie zgodzę z tym ze jest najbardziej awaryjny

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Odzyje jak zacznie lac

Madziuchna - nie prsepraszaj tylko wyluzuj

Bajka ja mam peugota 207 z 2006 i niezgadzam sie z Matal ze jest awayjny no po za zarowkami bo te naprawde czesto sie przepalaja )
No wlasnie tz konsultowal sie juz z mechanikami i powiedzieli ze z 307 problemow nie ma ale zeby benzyny 1,6 nie kupowac. A M. chce 2,0 diesla bo bedzie nim robil po 800 km tygodniowo. Zreszta czesci tanie w porownaniu z Mazda ktora jezdze ma szczęście ze malo awaryjna bo inaczej bym ja na zyletki piciela

Zresztą zylam z citroenem i totalnie nic sie w nim nie psulo dlatego uwazam ze gadka ze francuzow sie nie kupuje jest troche na wyrost

Bardziej opla bym nie kupila hehe. Moj ex mial signum. Co z tego ze auto super wygodne i z bajerami jak co chwila sie psul

No nic dzięki za opinie

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:16   #2816
kaska87
Zakorzenienie

Tasia widziałam ale ja zawsze tak na niego gadam- bo muzykę jego lubię

dobra, spadam porzucić () Mikiego u teściowej i idę się pindrzyć, reanimujcie wątek
pa

Stary 2014-04-02, 09:19   #2817
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
no o tym mówiłam

do Opola powiadasz- przyjedz do mnie
uwazaj co mowisz bo potraktuje to jako zaproszenie i przyjade

[/RIGHT]
Stary 2014-04-02, 09:20   #2818
karolson
Zakorzenienie

Moja mama ma forda mondeo 95 czyli 19 lat od nowosci prosto z salonu garazowany 140 tys przebieg i ona tylko jezdzila i nic mechanicznie sie niepopsulo.. przez 10 lat opony olej i rozrzad teraz troche gorzej jak cos chciala wymienic bo sruby pordzewialy w podwoziu bo nigdy niebyly odkrecane.. mi sie wydaje ze duzo zalezy od egzemplarza. Opel mojego tza psuje die non stop staje i koniec.. tyle ze ma prawie 350 tys..
Stary 2014-04-02, 09:22   #2819
ja-ika
Zakorzenienie

Byłam wczoraj wieczór w Biedronce i Lidlu. Kupiłam między innymi słoiczki. Średnio na 1 słoiczku wychodzi 50 gr mniej niż w Rossmanie, tylko jest mniejszy wybór
Stary 2014-04-02, 09:23   #2820
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Witam się w kolejnym jęcząco-marudzącym dniu Młody od samego rana w kiepskim humorze, a muszę trochę podgarnąć, bo znajoma się zapowiedziała dziś, jutro albo w piątek

a ja roczek i tak zrobię w domu tylko nie będę się już tak spinać, jedzenia zrobię co najmniej połowę mniej no i zaproszę na godziny popołudniowe, żeby już wszyscy byli po obiedzie
nawet nie wiedziałam, że można kupić pajace na 7 latka, ja podejrzewam, że mój już by się nie dał ubrać w coś takiego
A nie mogła się tak trochę bardziej szczegółowo zapowiedzieć?

Ja bym chciała bardzo zrobić chrzciny w domu, bo z kasą dramat, ale nie wiem jak, bo u nas sami rodzice, rodzeństwo i jedna babcia to jest 18 osób, bo wszyscy mają dzieci, mężów, żony, itp. A ja mam w chacie stolik kawowy i 2 krzesła z ikei w kuchni No i właśnie nie wiem co tu zrobić. chyba będzie trzeba jednak w knajpie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości