Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 10:07   #1111
Paulina Darek
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
u mnie normalny sen i wygodna pozycja snu jest do pierwszego sikania czyli ok 3-4 h w nocy a potem to już męczarnia bo ja niecierpie spac na boku zawsze spałąm na brzuchu a teraz ? Masakra !

ja też spałam na brzuchu, a teraz... a moja mama mnie straszy,że to będzie jeszcze znacznie gorzej...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:11   #1112
ania9106
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Witam

nasze nauki trwały 2 dni po 10 h...

Dowiedziałam się np,że jak bierze się pigułki dłużej niż pół roku to nie ma szans na ciąże a jak już ktoś zajdzie to urodzi dziecko tak jak dziecko z in vitro - GORSZEJ JAKOŚCI. Dzieje się tak ponieważ pigułki nie hamują owulacji, ale sklejają jajowody !

i wiele wiele innych ciekawych bzdur... Aaa no i jeszcze katecheta co to prowadził powiedział mi,że jestem skazana na piekło bo współżyje przed ślubem, mieszkam z narzeczonym i nie żałuje stosowania antykoncepcji !!
Do spowiedzi też mam nie iść bo i tak rozgrzeszenia nie dostane
Takie bzdury,że aż żal mi go było

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:15   #1113
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ja też spałam na brzuchu, a teraz... a moja mama mnie straszy,że to będzie jeszcze znacznie gorzej...
oj tak, z tym sie zgadzam z Twoja mamą

a jak dojdą do tego upały w lecie ?
W tamtym roku u nas w de w nocy było uwaga ... 30 stopni ciepła !
Wszystkie okna miałam pootwierane i spałam w samych majtkach a i tak było mi gorąco
A mowili - wyśpij sie na zapas

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam

Dowiedziałam się np,że jak bierze się pigułki dłużej niż pół roku to nie ma szans na ciąże a jak już ktoś zajdzie to urodzi dziecko tak jak dziecko z in vitro - GORSZEJ JAKOŚCI. Dzieje się tak ponieważ pigułki nie hamują owulacji, ale sklejają jajowody !

i wiele wiele innych ciekawych bzdur... Aaa no i jeszcze katecheta co to prowadził powiedział mi,że jestem skazana na piekło bo współżyje przed ślubem, mieszkam z narzeczonym i nie żałuje stosowania antykoncepcji !!
my mielismy nauki weekendowe z wyżywieniem

A jak jedna babka ktora sama używała kalendarzyka itd. opowiadała nam o antykoncpecji to wszyscy myślelismy że zejdzie zaraz na zawał , tak sie trzęsła, tak sie denerwowała i pociła że szok

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:21   #1114
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

To wy wszystkie macie dzisiaj wizyty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:24   #1115
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
oj tak, z tym sie zgadzam z Twoja mamą

a jak dojdą do tego upały w lecie ?
W tamtym roku u nas w de w nocy było uwaga ... 30 stopni ciepła !
Wszystkie okna miałam pootwierane i spałam w samych majtkach a i tak było mi gorąco
A mowili - wyśpij sie na zapas

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

my mielismy nauki weekendowe z wyżywieniem

A jak jedna babka ktora sama używała kalendarzyka itd. opowiadała nam o antykoncpecji to wszyscy myślelismy że zejdzie zaraz na zawał , tak sie trzęsła, tak sie denerwowała i pociła że szok
Też mieliśmy z wyżywieniem z tym,że dla nas i kilku par brakło miejsca w knajpie i , albo mieliśmy jeść na stojąco albo sobie iść

Ciężko mi uwierzyć,że oni wierzą w to co mówią :P

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:25   #1116
małaPaulina
Wtajemniczenie

ile wy piszecie

Dziewczyny zanim was nadrobię to musze cos napisac
bylam na zajęciach dla ciezarnych i przy okazji zawsze sobie wchodze na bieznie...wiec ide na bieznie a ona cos nie dziala,wiec poszlam do recepcji i pani zawolala trenera z silowni i kurde idzie do mnie a to jest ten słodziak ktory kiedys wam pisalam ze sie do mnie ciagle usmiecha.Prawie tam zemdlalam
Jaki ten chlopak ma słodki usmiech i oczy o maaaaaaaaatko
Ach te hormony
A niech mnie teraz tylko TZ wkurzy
A i od jutra sie maluje

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:31   #1117
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Też mieliśmy z wyżywieniem z tym,że dla nas i kilku par brakło miejsca w knajpie i , albo mieliśmy jeść na stojąco albo sobie iść

Ciężko mi uwierzyć,że oni wierzą w to co mówią :P
My mielsismy wszystko w domu dziecka co prowadzą siostry zakonne
pojadło się, popiło, pogadało hihi, ale tamtej babki to nie zapomne do konca życia hihi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-02, 10:31   #1118
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Buahahahaha dobre

Stary 2014-04-02, 10:32   #1119
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ile wy piszecie

Dziewczyny zanim was nadrobię to musze cos napisac
bylam na zajęciach dla ciezarnych i przy okazji zawsze sobie wchodze na bieznie...wiec ide na bieznie a ona cos nie dziala,wiec poszlam do recepcji i pani zawolala trenera z silowni i kurde idzie do mnie a to jest ten słodziak ktory kiedys wam pisalam ze sie do mnie ciagle usmiecha.Prawie tam zemdlalam
Jaki ten chlopak ma słodki usmiech i oczy o maaaaaaaaatko
Ach te hormony
A niech mnie teraz tylko TZ wkurzy
A i od jutra sie maluje
a po co sie bedziesz malować
jak cie taką zobaczył i nie uciekł hihi to wiesz

W sumie ja nie wiem jak mozna sie nie malowac, bo u mnie to obowiazkowe, taki brzydal jestem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-02, 10:36   #1120
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Ja bez makijażu z domu nie wychodze bo jak by mnie tak ludzie zobaczyli to skończyła bym na stosie

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:40   #1121
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
u mnie normalny sen i wygodna pozycja snu jest do pierwszego sikania czyli ok 3-4 h w nocy a potem to już męczarnia bo ja niecierpie spac na boku zawsze spałąm na brzuchu a teraz ? Masakra !
Ja też zawsze spałam na brzuchu, ale odkąd mam poduchę-rogala to śpię na lewym boku i jest bardzo wygodnie, między nogi jedna część rogalika, a pod głowę druga i jest git

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
To wy wszystkie macie dzisiaj wizyty?

Ja mam jutro wizytę, ale taką nieplanowaną... I jutro umówię się na USG połówkowe Myślę, że uda mi się przed świętami jeszcze
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 10:42   #1122
etusiaaa
Wtajemniczenie

Nareszcie nadrobiłam:P

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt

Jedzonko swoje, to ja mam jeszcze dobrze a nawet bardzo dobrze, rodzice mają swoja krowke i ja czesto biore smietanke i mleko od mamy, rowniez maja prosiaczki a tez zawszwe cos dostane, a tesciowa chowa kurki i tez mam takie swoje do obiadu... a i oczywiscie przy domu odrobinka swoich warzywek tez jest, jajeczka tez swoje

Oj, oj dziewczynki jak mam na tyle czasu to czytam co tam naskrobałyscie w nocy:P

Moją poduszką pod nogi jest małzonek zawsze spie na lewym boku i jedna nozka wedruje na mezulka

Witamy mamusie w noych tygodniach ciąży

za dzisiejsze wizyty oczywiscie trzymamy kciuki

Makijaż- ja się maluje prawie codziennie, chyba ze juz sie tragiczne czuje i meza nie ma w domu caly dzien to wtedy nie, ale na kazde wyjscie obowiązkowo.

Ja z rana upiekłam placuszka bo jutro przychodzi do mnie pracownik i bedzie mi robil nowa balustrade a ze to kolega to trzeba go ugoscic
Teraz zykam na pomidorowa umyc wloski i trzeba bedzie jechac mamusie odwiedzic, i odebrac wiejska smietanke:P

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:42   #1123
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ja też zawsze spałam na brzuchu, ale odkąd mam poduchę-rogala to śpię na lewym boku i jest bardzo wygodnie, między nogi jedna część rogalika, a pod głowę druga i jest git

Ja mam jutro wizytę, ale taką nieplanowaną... I jutro umówię się na USG połówkowe Myślę, że uda mi się przed świętami jeszcze
bez serca jesteś
dla tych co moją usg połowkowe po świętach i nie wiedzą co tak kryje maluszek

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-02, 10:48   #1124
justyna_1202
Raczkowanie

Cytat:
Witam

a ja nasze nauki wspominam bardzo dobrze, nikt nas nie oskarżał i nie osądzał. Oczywiście o antykoncepcji trochę było no po mają to w programie, ale nie jakoś nachalnie czy ze stekiem bzdur.
Za to większość zajęć prowadziło na zmianę małżeństwo i opowiadali masę historii z ich życia, np. jak się dogadać, albo że każde małżeństwo powinno gdzieś wyjechać tylko we dwoje (zostawiając dzieci) przynajmniej raz w roku, lub jak żyć z teściową miło spędziliśmy czas i nawet nie wiem kiedy to 10 h minęło

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
bez serca jesteś
Zgadzam się!! ja mam we wtorek po świętach, a najbardziej się boję, że maluch się tak odwróci że nic nie zobaczymy. A jak jest przekorny po tatusiu to na pewno tak zrobi
justyna_1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:53   #1125
małaPaulina
Wtajemniczenie

przeczytalam wszystko
Cytat:
Napisane przez WwikIi Pokaż wiadomość
Ale macie pyszności Dziewczynki
Moja ginka, choć nie jest zbyt restrykcyjna jeśli chodzi o zakazy żywieniowe w ciąży (bo np. zaleca picie kawy czy coli na niskie ciśnienie a i kieliszeczek winka od czasu do czasu też ponoć nie zaszkodzi) mówiła, że tego czego nie wolno to: sery pleśniowe, surowe mięso i ryby, owoce morza oraz żadnych wędzonek.
A od ryb to mnie jakoś w ciąży odrzuciło. Wcześniej jadłam co najmniej 3 razy w tygodniu, a teraz to się zmuszam, żeby choć raz na te 7 dni zjeść.
ale bym sie napila winka

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Hahaha twoj banan jest za malo krzywy
Nie no padne zaraz

Ciekawe czy ktoras nadrabia potem to co my po nocach piszemy czy daja sobie spokoj i czytaja posty te z np 8 rano
tak,ja przeczytalam wszystko

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie głód
Dzidzia się ostatnio obraziła na matkę albo ja jestem tak zalatana że nie czuje nie wiem
Dziś stwierdziłam ze pewnie będzie jednak chłopak tracę juz wiarę że będzie córka. Chociaż mi się snila dwa razy
Raz przed ciążą i miała na imię Paulinka imię, którego nigdy nie brałam pod uwagę i teraz drugi raz w ciąży. Ale pewnie Będzie na odwrót

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Ja jadłam z sokiem z malin makaron a teraz czekam na makaron z truskawkami i śmietaną
a co, nieladne Paulinka?

Cytat:
a po co sie bedziesz malować
jak cie taką zobaczył i nie uciekł hihi to wiesz

W sumie ja nie wiem jak mozna sie nie malowac, bo u mnie to obowiazkowe, taki brzydal jestem
odkad jestem w ciąży po prostu mi sie nie chce malowac dobrze ze mam siłe sie chociaz umyc
a tak szczerze to ja po prostu nie znosze zmywac makijazu wiec sie nie maluje i problem z glowy
a jak nałoże tusz i kredke to moj TZ zawsze" z kim sie umowilas?"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 10:54   #1126
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ktoś tu pisał o plackach
Idę robić naleśniki z twarogiem
Dzisiaj pierwszy dzień nie naciska mi ten cholerny nerw I mogę się normalnie poruszać Jestem szczęśliwa bo zaraz zrobię naleśniki, napasę się, powieszę pranie i pójdę nad stawek z psem Pies się wybiega a ja się dotlenię

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 11:15   #1127
agnes 20
Zadomowienie

uff w końcu nadrobiłam te Wasze nocne ploty, ja to nie wiem jak tak można nie spać po nocy.Mi się chyba trymestry poprzestawiały bo w I nie spałam do 1 w nocy i o 5 byłam na nogach, a teraz o 21 już śpię i wcześniej jak o godz. 10 nie wstaję.
Co do zdrowego jedzonka to też mamy szczęście bo mieszkamy na wsi, mamy swój mały ogródek i sad, wieczorem nam żabki kumkają. Mięsko i wędliny też swojskiej roboty, ale najbardziej nie mogę doczekać się swoich truskawek
A dziś mężulek w pracy i będzie dopiero jutro więc obiadu dziś nie będzie, zrobię tylko salatkę z gyrosa
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 11:27   #1128
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziewczyny w mojej ksiazce 17 tydzien jest opisany tak:
"mozliwe ze pocisz sie, plujesz przy mowieniu, a z nosa cieknie ci jak z niedokreconego kranu. Do tego wszystkiego dochodzi ta wkurzajaca wydzielina pochwowa. Krotko mowiac, leci z ciebie z kazdej strony.
Przykro mi, ale taka jest prawda. Najlepiej, zebys wsrod szminek, spinek do wlosow i wkladek higienicznych znalazla jeszcze w torebce miejsce na chusteczki higieniczne, dezodorant, zapasowe majtki, pare gabczastych sciereczek kuchennych i moze ewentualnie jeden recznik"

Stary 2014-04-02, 11:41   #1129
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Kocham morele a bułka jest z morela czy ser ?
Bułka z serem w środku mroela w biedronce można kupić, pycha

Cytat:
pamiętam te ziemniaki u Babci na wsi z koperkiem i zsiadlym mlekiem o matko ile bym dała, żeby to poczuć albo ogórki malosolne takie dopiero kilku godzinne najbardziej lubię.. Kalafiorek z bułką tartą. (chyba jestem sado-maso bo to co sobie teraz robię to prawdziwa tortura)
Ale faktycznie kiedyś to był rosół te oka pływaly na nim ogromne. A makaron masz rację - bezcenne.. Ach rozmarzylas mnie
Moja mama nadal robi wiejskie rosołki i tłusty jak jasny gwint a do tego makaronik kręci

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
to to ja wiem mi chodzi o faktyczny wiek płodu. ja wiem, że tak się na to nie patrzy no i jak coś to się przyjmuje 2 tyg po okresie za zapłodnienie, ale tak faktycznie na kiedy to przypada? jakby się dało to tak dokładnie policzyć tak z ciekawości. bo dobrze kojarzę skądś, że zapłodniona komórka jeszcze się poniewiera po jajowodzie czy coś, a dopiero potem w macicy zagnieżdża i to zajmuje parę dni?
no mniejsza, nie myślę już, nawet nie jestem pewna o co mi chodziło
z tego co mi wiadomo to dochodzi do zapłodnienia, a potem ta zapłodniona komórka wędruje kilka dni i powoli wrasta się w endometrium i dopiero po tym czasie zaczyna się produkować beta hcg i testy wychodzą pozytywnie bardzo wiele ciąż jednak kończy się na etapie gdzie do zagnieżdżenia nie doszło i test nawet nie zdążył pokazać że się w ciąży było

Cytat:
Ja mam taką poduszkę i powiem Wam, że śpi się bardzo wygodnie Polecam!!!
zamierzam sobie zamówić, a co:P a z jakiej masz firmy? i w środku są kuleczki czy jakaś pianka, bo czytałam ze są różne?

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
to tak jak ja... a dzisiejsza noc to już apogeum, dopiero wstałam bo tak mnie brzuch bolał, teraz też boli, ale jakoś mniej, a w nocy to jest tak nie wygodnie że szok...
mam to samo nie spalam pól nocy... kręciłam się, przewracałam... i bolał mnie brzuch chyba od tego wiercenia się...tzn był taki obolały, ciężki
dobrze, ze piszesz bo czasami się boję że tylko ja tak mam... a to u Ciebie pierwszy raz czy się zdarza?

Cytat:

o jaaaa...

hej

dołączam do kobietek które mają dzisiaj wizytę
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:01   #1130
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
bez serca jesteś
Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
Zgadzam się!! ja mam we wtorek po świętach, a najbardziej się boję, że maluch się tak odwróci że nic nie zobaczymy. A jak jest przekorny po tatusiu to na pewno tak zrobi
Oj przepraszam Bardzo bym już chciała wiedzieć, co bąbelek ukrywa między nóżkami
Szwagierka już wie, że będzie miała synka, a mój mały Smyk za każdym razem na USG albo wkłada sobie pępowinę między nóżki, albo tak się odwraca, że nic nie widać... Wredotka mała po mamuśce

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

zamierzam sobie zamówić, a co:P a z jakiej masz firmy? i w środku są kuleczki czy jakaś pianka, bo czytałam ze są różne?
Firma SuperMami, wypełnione antyalergicznym włóknem silikonowym.
Porównywałam to z inną firmą, którą dziewczyny tu podawały kiedyś, ale ta była trochę tańsza, wypełnienie jest to samo, a w tej bardziej mi odpowiadały kolory. Dodatkowo dostałam jeszcze poduszkę "cukierek" dla malucha. Wszystko przyszło ładnie zapakowane i szybciutko do mnie dotarła przesyłka
Stary 2014-04-02, 12:02   #1131
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ale mi sie słabo zrobiło przy suszeniu włosow
teraz leże i odpoczywam a zaraz idziemy do piekarni z tż, biedny musi isc ze mna

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-02, 12:03   #1132
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Firma SuperMami, wypełnione antyalergicznym włóknem silikonowym.
Porównywałam to z inną firmą, którą dziewczyny tu podawały kiedyś, ale ta była trochę tańsza, wypełnienie jest to samo, a w tej bardziej mi odpowiadały kolory. Dodatkowo dostałam jeszcze poduszkę "cukierek" dla malucha. Wszystko przyszło ładnie zapakowane i szybciutko do mnie dotarła przesyłka
A masz linka gdzie zamawiałaś? długo już ją masz?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:03   #1133
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mi sie słabo zrobiło przy suszeniu włosow
teraz leże i odpoczywam a zaraz idziemy do piekarni z tż, biedny musi isc ze mna
Okno otwórz i wdech nosem wydech ustami... i zomny racznik na kark. Moze ciśnienie Ci spadło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 12:04   #1134
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

mniam mniam W życiu nie słyszałam o plackach z solą
Ale takie ze śmietaną i cukrem mmmmm Albo chociaż z samym cukrem
Ja tez zawsze ze smietana i sola mniaaaaaam
Za to zupelnie nie czaje jak niektorzy jedza z keczupem!!!!!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:05   #1135
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja robie czasami bardzo prosta salatke z tunczykiem.
A mianowicie gotuje ryz, jak ostygnie dodaje tunczyka z puszki w oleju lub w sosie wlasnym (a najczesciej to jednego i drugiego), oraz puszke kukurydzy. Sole, pieprze i wszystko razem mieszam. Lepsza jest schlodzona. Pychotka
Mozna tez dodac oprocz kukurydzy, papryke, czerwona fasole albo odrazu ta mieszanke z puszki mexicana. Probowalam i tez jest super
Do tego korniszonek
Ale częściej robię tuńczyka z makaronem: jeszcze kukurydza, ser żółty, zioła prowansalskie i zapiekam w pierkarniku - taka zapiekanka obiadowa.

Cytat:
Uważam, że powinni nasze forum wydać w formie książki a później adaptacja filmowa .ile tu mądrych tematów jest to ho ho
no padłam

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
dziewczyny w mojej ksiazce 17 tydzien jest opisany tak:
"mozliwe ze pocisz sie, plujesz przy mowieniu, a z nosa cieknie ci jak z niedokreconego kranu. Do tego wszystkiego dochodzi ta wkurzajaca wydzielina pochwowa. Krotko mowiac, leci z ciebie z kazdej strony.
Przykro mi, ale taka jest prawda. Najlepiej, zebys wsrod szminek, spinek do wlosow i wkladek higienicznych znalazla jeszcze w torebce miejsce na chusteczki higieniczne, dezodorant, zapasowe majtki, pare gabczastych sciereczek kuchennych i moze ewentualnie jeden recznik"
Dobry tekst! To z ciężarówki przez 9 miesięcy czy coś takiego?

Co do jedzonka wsiowego. W dzieciństwie tego nie doceniałam. Teraz próbuję wracać do tradycyjnych obiadków, więcej zup gotuję (przez wiele lat w zasadzie na drugich daniach żyłam i to takich gotowych w 20 minut ) Dziś np. krupnik Ostatnio zrobiłam żeberka i tż był przeszczęśliwy a na dniach planuję racuchy z jabłkami!
Mamy dostęp do dobrych jajek kupowanych w mieście - różnią się od tych marketowych wielkością i żółtkiem i smakiem! Naprawdę inny smak. Dostajemy od teściów ziemniaki, od mojego taty maliny. I czasem coś sezonowego, ale rzadko. Brakuje mi takich rarytasków!

A jeśli chodzi o wczorajszą karpatkę dziś polecę po kremówkę albo zaraz sprawdzę jakiś dobry przepis i sama upichcę (ale bardzo nie chce mi się, zaraz córka wstanie z drzemki...)
Stary 2014-04-02, 12:05   #1136
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja tez zawsze ze smietana i sola mniaaaaaam
Za to zupelnie nie czaje jak niektorzy jedza z keczupem!!!!!
Ja przed ciążą to Ketchup tonami... na pierogi na placki ziemniaczane... nawet do rosolu dawalam Ketchup i mialam pomidorowa a od kiedy w ciąży to chrzan numer jeden a potem musztarda.

Stary 2014-04-02, 12:09   #1137
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Okno otwórz i wdech nosem wydech ustami... i zomny racznik na kark. Moze ciśnienie Ci spadło

okna wszędzie pootwierane, położyłam się na zimnej pościeli, ale co wstałam suszyć to znowu słabo ...
pije wodę, poleze jeszcze chwila i zobaczę czy ok już.

Ciśnienie zawsze mam 120/80 lub 130/80 także może i cos spadło.

Dzieki Nastepnym razem będe brała szybko ręcznik dodatkowo

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-02, 12:13   #1138
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A masz linka gdzie zamawiałaś? długo już ją masz?
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...015900581.html tutaj kupiłam Zamówiłam jakoś pod koniec lutego albo na początku marca... Nie pamietam
Stary 2014-04-02, 12:13   #1139
małaPaulina
Wtajemniczenie

DorissiriD ciężarówką przez 9 miesięcy

Stary 2014-04-02, 12:15   #1140
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą to Ketchup tonami... na pierogi na placki ziemniaczane... nawet do rosolu dawalam Ketchup i mialam pomidorowa a od kiedy w ciąży to chrzan numer jeden a potem musztarda.

Ty jestes szalona! Hahahaha do rosolu moglas dodac chrzan bylaby chrzanowa
Oooo ja kanapeczke z szynka i chrzanem kochaaaam!
A dla odmiany na sniadanie dzis zrobilam placuszki z jablkami, zjadlam piec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (67,3 KB, 12 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości