Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 07:18   #2101
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie
Hej

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:28   #2102
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cześć!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:39   #2103
onyks
Zakorzenienie

Ale pustki!

Stary 2014-04-01, 10:17   #2104
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Nie czaję i tak z tego co mi wiadomo bazę też można przypiąć pasami, taki mąż mówił
Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy (rozumiem że masz na myśli róże firmy?)... ale czy każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy maxi cosi?:P
No właśnie po to montuje się bazę w aucie, żeby nie używać pasów. Nie słyszałam o bazach które przypina się pasami.
Wczoraj dzwoniłam do sklepu i chciałam zamówić bazę, i okazało się że maxi cosi wypuściło bazę 2wayFix. Czyli taką do której można wpiąć pierwszy i drugi fotelik i ten drugi można przodem i tyłem do kierunku jazdy!Mi właśnie bardzo zależy żeby dziecko jeździło tyłem do kierunku jazdy! I co ciekawsze- w sklepie stacjonarnym za tą bazę zapłacę 650zł, nawet na necie jest droższa!
Mąż się jeszcze uparł, że do łóżeczka potrzebujemy ochraniacze na szczebelki i nową pościel. Mi na razie nie jest to potrzebne, ale znając jego wróci ze wszystkim co sobie zaplanował

Onyks bardzo fajny wózek!
Gucia0987
gucia
Ana za zakupy. ja przez całą ciąże kupiłam właśnie 2 pary jeansów z pasem mimo, że wszystkie koleżanki mówiły żebym ich nie kupowała bo dużo lepsze są dresy. I koszulkę ciążową z Guciem od męża dostałam.
Mój mąż niestety ostatnio wysypia się dużo mniej niż ja. Cały czas na "czuwaniu". Powiedziałam mu, że powinnam spać na boku, nie na plecach i jak wybudza się w nocy i widzi, że śpię właśnie na plecach to mnie przewraca na bok dobry jest, co? Albo jak słyszy, że się przewracam to pyta w jakiej pozycji leżę

Co do wózków, to jeszcze nie pomogę Powiem szczerze, że przejrzałam ich chyba z milion, po czym pojechałam do stacjonarnego sklepu zobaczyć je na żywo i dopiero tam po dotknięciu i po pojeżdżeniu po sklepie zdecydowałam.

Wczoraj rano miałam wizytę. Ostatnią
Szymek waży 3180, mam rozwarcie na 4cm. Skurcze się pojawiają, ale nieregularnie więc leżę w domku i czekam. Gin przewiduje bardzo szybki poród, zobaczymy czy się zna Bylebym tylko zdążyła do szpitala

A dzisiaj u mnie zaczął się 39 tydzień...Kiedy to zleciało...

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2014-04-01 o 10:28
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:52   #2105
blonde_hair
Zakorzenienie

Czesc

Tasiu powodzeniaNapewno zdarzysz do szpitala
Stary 2014-04-01, 11:00   #2106
onyks
Zakorzenienie

Tasiu, tak mi szybko zleciała Twoja ciąża, szok! Za chwilę mały będzie na świecie

Hej Blonde

Stary 2014-04-01, 12:16   #2107
gucia6
Zakorzenienie

Tasiu mesa mass boskiego

I powodzenia, zeby wszystko przebieglo szybciutko
masz z ktoras z nas kontakt tel?

u mnie nieciekawy dzień... maz mówi, ze dziś jestem pesymistka, ale tez się trochę zezlilam... człowiek męczy się z podaniami, tworzy, wypruwa się, stara pokazać z jak najlepszej strony, a potem ktoś stwierdza, ze oni szukają tylko ludzi z doświadczeniem w Australii... i oni sobie zdają sprawę, ze moje doświadczenie niemieckie wcale nie musi być gorsze od australijskiego, ale taka jest polityka firmy... wtf ... to czemu w ofercie tego nie pisza

wybaczcie moje marudzenie

ale za to uwielbiam patrzeć jak dziewczynki się rozwijają
S. jest juz wielka, ma 110cm, angielski idzie jej coraz lepiej i dzięki przedszkolu jest odważniejsza i nie boi się juz drabinek... Amiga teraz po nich jak małpka. i pięknie rysuje w konturach
Z R. musimy uważać, bo czasem gramoli się tam gdzie siostra, tez coraz więcej rysuje, coraz lepiej mówi i calu czas ma rozesmiana buzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-01, 13:44   #2108
gochaa_p
Zakorzenienie

TASIU powodzenia, oj bedzie niedługo czerwono na wątku

GUCIU no niestety nie zawsze początki są proste :/ Powodzenia, na pewo niedługo sie uda
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:58   #2109
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ana, Butter, ja to bym wszystkim Joolza proponowała Pamiętam, że jeszcze Mutsy Evo był fajny. Ale od czasu jak ja wybierałam, to na rynku pojawiło się tyle nowych modeli, że się w nich nie rozeznaję

Ana, ten który pokazałaś to nie mój typ. Ale jeśli Ci się podoba i ma wszystko czego wymagasz to obejrzyj gdzieś na żywo i kupuj pojazd
Fajny ten Mutsy evo, cena do przeżycia, ale gondola tylko 75 cm

a Ty ile dałaś za ten wózek joolz? to jest joolz day? jak patrzę to 2600zł bez fotelika... długość gondoli ok bo 80cm

Dlaczego nie Twój typ? chodzi o wygląd? czy coś innego? pisz, pisz bo może czegoś nie zauważyłam:P

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
No właśnie po to montuje się bazę w aucie, żeby nie używać pasów. Nie słyszałam o bazach które przypina się pasami.
Wczoraj dzwoniłam do sklepu i chciałam zamówić bazę, i okazało się że maxi cosi wypuściło bazę 2wayFix. Czyli taką do której można wpiąć pierwszy i drugi fotelik i ten drugi można przodem i tyłem do kierunku jazdy!Mi właśnie bardzo zależy żeby dziecko jeździło tyłem do kierunku jazdy! I co ciekawsze- w sklepie stacjonarnym za tą bazę zapłacę 650zł, nawet na necie jest droższa!
Mąż się jeszcze uparł, że do łóżeczka potrzebujemy ochraniacze na szczebelki i nową pościel. Mi na razie nie jest to potrzebne, ale znając jego wróci ze wszystkim co sobie zaplanował

Ana za zakupy. ja przez całą ciąże kupiłam właśnie 2 pary jeansów z pasem mimo, że wszystkie koleżanki mówiły żebym ich nie kupowała bo dużo lepsze są dresy. I koszulkę ciążową z Guciem od męża dostałam.
Mój mąż niestety ostatnio wysypia się dużo mniej niż ja. Cały czas na "czuwaniu". Powiedziałam mu, że powinnam spać na boku, nie na plecach i jak wybudza się w nocy i widzi, że śpię właśnie na plecach to mnie przewraca na bok dobry jest, co? Albo jak słyszy, że się przewracam to pyta w jakiej pozycji leżę

Co do wózków, to jeszcze nie pomogę Powiem szczerze, że przejrzałam ich chyba z milion, po czym pojechałam do stacjonarnego sklepu zobaczyć je na żywo i dopiero tam po dotknięciu i po pojeżdżeniu po sklepie zdecydowałam.
Są bazy na pasy:P wczoraj nawet z mężem oglądąłam filmik jak się montuje te z maxi cosi http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...dowe/bazy.aspx
i nazywa się dokładnie baza easybase 2

Ta o której piszesz 2 wayfix też jest

a Wy jaki wybraliście ostatecznie wózek? bo już zapomniałam

A spodnie megaaa wygodne próbowałam nosić legginsy pod brzuszkiem ale w zasadzie ciężko to nazwać pod brzuchem bo najwyższy punkt macicy jest dopiero w połowie drogi od spojenia do pępka, wiec maluch jest niziutko... czyli gumka od legginsów akurat uciska tam gdzie ona jest

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-04-01 o 15:07
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:01   #2110
Gucia0987
Zakorzenienie

Tasia trzymaj się tam dzielnie!
Faktycznie, Twoja ciążą przeleciała nie wiem kiedy...i pomyśleć, że to 9 m-cy- no way!

Guciu6 początki faktycznie trudne, ale spokojnie.
Nie dziwie się, że się wkurzyłaś, że nie napisali tych informacji w ogłoszeniu. Trzymam kciuki!

i brawa dla dziewczynek! Super są!

A ja dzisiaj jakaś strasznie poddenerwowana. Nie wiem o co chodzi, ale normalnie cała chodzę.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:56   #2111
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej!

A ja się witam w 28tc czyli III trymescie Co oznacza ze 2/3 ciąży za mna !!! Czas leci jak szalony!

Wiem , wiem nie było mnie pare dni. U nas wszystko wporzadku , przez pare dni padal deszcz dzisiaj mamy sliczna pogode także jak tylko Dominik się obudzi z drzemki to jedziemy do parku

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 17:33   #2112
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Jestem zawalona pracą a do tego choroba mnie jakaś złapała. Wczoraj miałam 39 stopni a dziś gorączka minęła a rzuciło mi się na gardło i praktycznie straciłam głos. Wczoraj miałam mega ważną hospitację (dla dyrekcji i innych nauczycieli) ale poszła jak najbardziej na plus Z czego się bardzo cieszę.

Jak uwinę się z pracę to będę na dłużej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:07   #2113
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Szkolenie dobiegło końca Byłam w rossmanie, nakupowałam bzdur- chyba musiałam odreagować dwudniowy stres

Tasia, kurcze już 4cm?!?! Wow! Kciuki trzymam. A mąż - rewelacja

Zabciaaa, kurde ja nie mogę ogarnąć tego jak ten czas szybko leci.. Gratulacje za III trym

Gucia, powodzenia w szukaniu pracy. Musi się w końcu udać!

Gucia, mam nadzieje, że już lepiej sie czujesz
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 20:21   #2114
Natala84
Zakorzenienie

co do wózków, to ja mam teraz Tutka Grander i jestem zadowolona nie jest to nic wypasionego ale spisuje się naprawdę ok i do tego fotelik maxi cosi citi

Tassiu, to już niedługo

Zabciu, brawa za III trymestr

Gocha, jak tam dzieciaki? Marysia od wczoraj w żłobku, ciekawe jak długo

ruszyła rekrutacja do przedszkoli, ciekawe czy się Myśka dostanie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:17   #2115
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Jestem zawalona pracą a do tego choroba mnie jakaś złapała. Wczoraj miałam 39 stopni a dziś gorączka minęła a rzuciło mi się na gardło i praktycznie straciłam głos. Wczoraj miałam mega ważną hospitację (dla dyrekcji i innych nauczycieli) ale poszła jak najbardziej na plus Z czego się bardzo cieszę.

zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

co do wózków, to ja mam teraz Tutka Grander i jestem zadowolona nie jest to nic wypasionego ale spisuje się naprawdę ok i do tego fotelik maxi cosi citi
na jednej stronie info że waży 12kg, a na stronie producenta że 14kg, jak z jego ciężkością? a jak duża gondola? i jak na terenie nierównym, piasek etc?
jakieś wady?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 07:23   #2116
Gucia0987
Zakorzenienie

Mysiu dziękuję, przeszło mi
Już wiem czym się sama nakręciłam. Za głupotę się płaci

Ale miałaś fajny dzień

Natalko mam nadzieje, że Marysia się dostanie do przedszkola!

Witajcie

Stary 2014-04-02, 07:47   #2117
blonde_hair
Zakorzenienie

czesc...
Stary 2014-04-02, 07:58   #2118
onyks
Zakorzenienie

Natala, za przedszkole

Cytat:
[B]

A ja dzisiaj jakaś strasznie poddenerwowana. Nie wiem o co chodzi, ale normalnie cała chodzę.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej!

A ja się witam w 28tc czyli III trymescie Co oznacza ze 2/3 ciąży za mna !!! Czas leci jak szalony!

Wiem , wiem nie było mnie pare dni. U nas wszystko wporzadku , przez pare dni padal deszcz dzisiaj mamy sliczna pogode także jak tylko Dominik się obudzi z drzemki to jedziemy do parku
Żabcia, kiedy to zleciało szok!
Korzystajcie z pogody u nas cały czas jest słonecznie i cuuudownie jest tak spędzać czas na dworzu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

To dobrze, że Ci poszło! Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej.

Szkolenie dobiegło końca Byłam w rossmanie, nakupowałam bzdur- chyba musiałam odreagować dwudniowy stres
A co kupiłaś? Też lubię rossmanna

Ana , dokładnie nie pamiętam, coś ponad 3000 z fotelikiem, bez bazy.
Ale sprzedał się też dobrze, poszedł za 2300 od razu...mogłam chyba wystawić za więcej tak, że w ogólnym rozrachunku bardzo nam się opłacił ten wózek

A z tamtym chodziło mi tylko o to, że wizualnie nie mój typ

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2014-04-02 o 10:53
Stary 2014-04-02, 08:30   #2119
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Natalko, u Was dopiero rekrutacja rusza? Ja mam mieć dziś wyniki
Trzymać kciuki - złożyliśmy do dwóch przedszkoli, blisko domu.

Ewunia

Staś

bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 08:49   #2120
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Przepraszam, nie udzielam się za bardzo, ale nie mam weny zbytnio, przez to co pisałam w k.

Natala, trzymam kciuki za przedszkole dla Marysi

Żabciu, już III trymestr, wow!

Mała dalej się nie rusza, mimo jedzenia słodkości itp. Więc mam coraz czarniejsze myśli. Chyba na tym etapie już powinnam bez problemu czuć ruchy.
Do tego odnowił mi się ból mięśnia trójgłowego w lewym ramieniu.
Poprzednio działała na to tylko maść, której oczywiście w ciąży nie zastosuję. Nie mogę przez to spać, odwodzić ręki, sięgnąć nią do tyłu. Po dłuższym nieruszaniu muszę podnosić tę rękę prawą ręką.
To sobie pomarudziłam, przepraszam. Ale moja forma ostatnio jest do kitu całkiem...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:11   #2121
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć.

Przepraszam, nie udzielam się za bardzo, ale nie mam weny zbytnio, przez to co pisałam w k.

Natala, trzymam kciuki za przedszkole dla Marysi

Żabciu, już III trymestr, wow!

Mała dalej się nie rusza, mimo jedzenia słodkości itp. Więc mam coraz czarniejsze myśli. Chyba na tym etapie już powinnam bez problemu czuć ruchy.
Do tego odnowił mi się ból mięśnia trójgłowego w lewym ramieniu.
Poprzednio działała na to tylko maść, której oczywiście w ciąży nie zastosuję. Nie mogę przez to spać, odwodzić ręki, sięgnąć nią do tyłu. Po dłuższym nieruszaniu muszę podnosić tę rękę prawą ręką.
To sobie pomarudziłam, przepraszam. Ale moja forma ostatnio jest do kitu całkiem...
Trzymam kciuki! Rozumiem, że nie masz teraz głowy do niczego, oby wszytsko było ok!

Co do Malutkiej, kiedy masz wizytę żebyś się nieco uspokoiła?
I mam nadzieje, że ból ręki przejdzie szybko!

Stary 2014-04-02, 09:17   #2122
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki! Rozumiem, że nie masz teraz głowy do niczego, oby wszytsko było ok!

Co do Malutkiej, kiedy masz wizytę żebyś się nieco uspokoiła?
I mam nadzieje, że ból ręki przejdzie szybko!
L4 mam do 7.04, więc pewnie wtedy pójdę do lekarza, już tego mojego, bo wraca. Może dziś do niego zadzwonię.

Co do ręki, to z doświadczenia wiem - ten ból sam nie przechodzi bez ingerencji leków. Niestety. Poprzednio go zignorowałam, bo właśnie miałam nadzieję, że przejdzie samo, bo może nadwyrężyłam... musiałam się opamiętać i sięgnąć po maść z lekiem, jak poszłam na uczelnię i spędziłam tam w ubikacji 10 minut, bo nie umiałam założyć majtek...przy każdym ruchu ręki w tył ból mnie po prostu paraliżował.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:26   #2123
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
L4 mam do 7.04, więc pewnie wtedy pójdę do lekarza, już tego mojego, bo wraca. Może dziś do niego zadzwonię.

Co do ręki, to z doświadczenia wiem - ten ból sam nie przechodzi bez ingerencji leków. Niestety. Poprzednio go zignorowałam, bo właśnie miałam nadzieję, że przejdzie samo, bo może nadwyrężyłam... musiałam się opamiętać i sięgnąć po maść z lekiem, jak poszłam na uczelnię i spędziłam tam w ubikacji 10 minut, bo nie umiałam założyć majtek...przy każdym ruchu ręki w tył ból mnie po prostu paraliżował.
Zadzwoń, zadzwoń
Przynajmniej w tym temacie będziesz spokojniejsza.

Co do ręki, a jakieś masaże? fizjoterapia, rehabilitacja?
Bo rozumiem, że w ciąży o masci możesz zapomnieć tak?
nie do wiary, że tak Cię to boli.... współczuję!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 10:01   #2124
metkaa
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:
A właśnie dziewczyny, jakie macie wózki? I czy jesteście zadowolone
ja mam baby merc q7, jak dla mnie ok, moze troche ciezki, nie mielismy tez za duzo kasy na wozek

Ana fajny wozek,

gucia trzymam kciuki za prace,
brawa dla dziewczynek,

Madzia
zdrowka,

Tasia trzymam kciuki,

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ruszyła rekrutacja do przedszkoli, ciekawe czy się Myśka dostanie
tez czekamy na wyniki, beda 15 kwietnia

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Trzymać kciuki - złożyliśmy do dwóch przedszkoli, blisko domu.
trzymam

w poniedzialek bylismy u moich dziadkow, szymek wybiegal sie po podworku, wczoraj niby troche na dworze a w nocy temperatura, nos zapchany, dobrze ze teraz nie jest zle

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2014-04-02 o 10:13
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:25   #2125
asiuk
Zakorzenienie

Moje dziecko dostało się do dwóch przedszkoli Czyli do wszystkich
Bliźniaczki do jednego z nich, więc pójdą razem

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-04-02, 10:28   #2126
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Aaaaaale mnie tu nie było fiu, fiu...... widzę, że wątek toczy się powoli Czasami tu wpadam, ale nie mam czasu na czytanie niestety.
POZDROWIENIA dla Was Dziewczyny
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:42   #2127
metkaa
Zakorzenienie

asiuk super
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:43   #2128
(t)asia
Zadomowienie

Dzisiaj o 8.11 urodził się Szymonek! 3150g, 55cm i 10pkt. Życze wszystkim takiego porodu jak ja mialam. Pozniej postaram sie napisac wiecej

(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:47   #2129
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Moje dziecko dostało się do dwóch przedszkoli Czyli do wszystkich
Bliźniaczki do jednego z nich, więc pójdą razem
Super!!!

Cytat:
Dzisiaj o 8.11 urodził się Szymonek! 3150g, 55cm i 10pkt. Życze wszystkim takiego porodu jak ja mialam. Pozniej postaram sie napisac wiecej

o łał!!! No pięknie!
Ogromne gratulacje dla Was!
to jesteście w komplecie!

Stary 2014-04-02, 10:47   #2130
asiuk
Zakorzenienie

Bika, cześć! Co u Ciebie?

Metka, dzięki

Cytat:

Aaaaaaa! Super! Gratulacje!!!

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości