|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() już w zasadzie patrzę na wydawnictwa i ufam redaktorom ![]() ![]() dużżży plus dodatni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna.
Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił... Mam jeszcze jeden sok, inny smak. Dziś go podam. To jest niemożliwe, żeby dziecko w ogóle nie czuło pragnienia ![]() Na szczęście sika, jak wypije 50 ml herbatki (jakimś cudem wciśnięte oczywiście), to ma pieluchę przesikaną jak litrem wody. |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45854639]Pani, wcześniej miałabym wyrzuty sumienia, gdybym przestała odciągać. Teraz czuję już taki wewnętrzny spokój, brak dylematów gdy o tym myślę. .[/QUOTE] No i dobrze ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BERBIE na 3 dni miała jechać. Co do kwiatów, to mama chce mi na balkonie posadzić. Wymyśliła pelargonie bo łatwe w utrzymaniu.. Nie jestem przekonana. Nie lubię badyli. Wole drzewka,iglaki. W mieszkaniu żadnych roślinek nie mam. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przede wszystkim pozdrawiam wszystkie ![]() ![]() Przyszlam do Was Mamuśki z pytaniem... Szczepienia... ![]() Jestesmy w 2mż i idzie czas na szczepienia. Zdecydowalismy sie z tz szczepic Mlode 5w1 + 2ga dawka wzw b. Dodatkowo pneumokoki, meningokoki i rotawirusy. Mamuśki, szczepiłyscie na to wszystko? ![]() Bo ja nie ogarniam tych dawek pneumo, meningo i rota. Wg strony www (kalendarz szczepien) na pneumo sa 4 dawki, na meningo tez 4 a na rota 2 albo 3 dawki ., Gdzies slyszalam jeszcze ze na rota i meningo mozna szczepic po 1 roku zycia czy nawet jeszcze pozniej. Osobiscie gubie sie w tym wszystkim. Moze jakaś mądra głowa mnie oswiecic, prosze ![]() Czy pamietacie nazwy szczepionek? Sa lepsze ? Gorsze? Bede wdzieczna za wszelakie informacje.. ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-04-04 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Pani właśnie niedługo będę robić zakupy książkowe. Pewni się uśmiechnę do ciebie po radę
Persechyba jakby chciał pić to by wypił. Grunt że pielucha pełna ![]()
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Jak samopoczucie?
Cytat:
Dziewczyny są śliczne ![]() Kubku jaka cena by cię intersowała za chuste?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Konto usunięte
|
Kucyku ja nosiłam Artka latem
![]() ![]() Za to teraz mamy etap wojny ![]() Wojna jest o wszystko, a głównie o spanie (tzn. Artek jest w stanie użyć nadludzkiej mocy, jak mi się wyrywa przy usypianiu... odpuszczam wtedy) oraz o ubieranie na spacer. Zanim wyjdziemy, ja jestem mokra i zmęczona ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-04-02 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45855135]Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna.
Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił... Mam jeszcze jeden sok, inny smak. Dziś go podam. To jest niemożliwe, żeby dziecko w ogóle nie czuło pragnienia ![]() Na szczęście sika, jak wypije 50 ml herbatki (jakimś cudem wciśnięte oczywiście), to ma pieluchę przesikaną jak litrem wody.[/QUOTE] U nas to samo....nic nie pije..chyba, że w nocy...400 ml mleka dziś wypił ![]() Czy dziecko może jeść za dużo??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Mam pytanie. Ostatnio zauważyłam u S. na czubku głowy taki jakby niedomyty szampon, biały nalot. Myłam mu głowę, ale to nie schodzi, czy to może być ciemieniucha
![]() ![]() Koocurek A jak Marcelek wygląda w siatkach centylowych ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Na takie pytania powinien pediatra odpowiadać. A jest wogóle taka cudowna szczepionka która uchroni dziecko przed wszystkim? Wg mnie nie istnieje, sama musisz zdecydować na co chcesz zaszczepić. Porozmawiaj z innymi pediatrami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żartujesz sobie ze mnie czy wpisałaś o jedno zero za dużo, bo u nas 400 ml to racja na dwie doby?:P ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Fiol zdaje mi się, że może to być ciemieniucha. Artek wciąż ma i nie wiem, czym to leczyć :/ Robię mu takim szamponem z Ziajki, jest super, ma olejki i ślicznie pachnie, ale nic nie daje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz to paznokciem zdrapać Stasiowi? Jak się czujesz? Kiedy wizyta? ![]() No waży 9500 wiec miedzy 50-75 centylem. Wzrost 75 cm. ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45856688]Żartujesz sobie ze mnie czy wpisałaś o jedno zero za dużo, bo u nas 400 ml to racja na dwie doby?:P ![]() No właśnie nie żartuje...rano o 7:30 doprawił 240 mleka (100 wypił reszta w kasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45855135]Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna.
Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił... Mam jeszcze jeden sok, inny smak. Dziś go podam. To jest niemożliwe, żeby dziecko w ogóle nie czuło pragnienia ![]() Na szczęście sika, jak wypije 50 ml herbatki (jakimś cudem wciśnięte oczywiście), to ma pieluchę przesikaną jak litrem wody.[/QUOTE] ale to nie jest tak, że on nic nie dostaje płynnego, bo w kaszy czy obiadku też ma wodę. mi pediatra kazała przeczekać. łatwo było mówić, a to lato było.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Perse u nas pomogło emolium na ciemieniuche
#1786 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I poważnie, przeliczyłam, że na dobę pije ok. 200 ml mleka+trochę herbatki... Cytat:
Szybko minęło? Właśnie czytałam wiele pozytywnych opinii o emolium, jak szukałam kremu do buzi dla Artka, może kupię jakiś szampon z tej serii. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzięki kobietki za kciukasy... żyję ![]() widzę że połowa tu jedzie na antybiotyku, ja jeden ledwo skonczylam a juz dostalam drugi - tym razem wlasnie po histero, bo mi wyszly zmiany w endometrium ![]() mam nadzieje ze da sie cos z tym zrobic i sie zaleczy, ze bedzie mi dane matką być. bedzie mi to spedzalo teraz sen z powiek. Cytat:
![]() ![]() cudne są te misie dwa! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45856248]oraz o ubieranie na spacer.[/QUOTE]
U nas to samo.Drze się wtedy jakby go ze skóry obdzierali ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45856248] Zanim wyjdziemy, ja jestem mokra i zmęczona ![]() ![]() LOL! Cytat:
![]() coś poważnego?
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Wtajemniczenie
|
niewiele. Opisała mi je, dała anybiotyk, powiedziała, że pobrano wyciinek do histopatu, ale zaznaczyła, że ci z hostopatu różnie mogą to zinterpretować więc dała mi antybiotyk żeby to przeleczyć, i za dwa tyg wizyta kolejna z dalszym planowaniem co dalej,
Ale jeśli to faktycznie są zmiany po jakichś przewlekłych stanach zapalnych endometrium to mam wątpliwości, czy ten antybiotyk coś pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45856248]Kucyku ja nosiłam Artka latem
![]() ![]() [/QUOTE] No to sobie ją zostawię.. Tym bardziej że nowa z tej firmy 160zl kosztuje ![]() Cytat:
Co to za zmiany? Mogły mieć coś wspólnego ze śmiercią dzieciątka? Są podobno jakieś kremy na ciemieniuche, chyba z musteli widziałam... Czytałam że ciepłą oliwką nasmarowac łepek (albo nawet gazik z ciepłą oliwką przyłożyć) ale nie wiem czy to bezpieczne... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
fiolus - myślałam, że ciemieniucha tylko u maleńkich dzieci a jednak u Kasi tez się teraz pojawia raz od czasu
myjemy głowę szamponem a.toperal (ale możesz spróbować innym) bo ten o którym piszę nie jest specjalnie do pielęgnacji główki z ciemieniuchą a potem szczoteczką do włosów mocno masuję skórę głowy (zaraz po kąpieli i osuszeniu ręcznikiem włosów) [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45854639]Pani, wcześniej miałabym wyrzuty sumienia, gdybym przestała odciągać. Teraz czuję już taki wewnętrzny spokój, brak dylematów gdy o tym myślę. Kubku, nie, na razie próbowałam "tylko" butelki, kubka niekapka i wczoraj bidonu (dopiero pierwsza próba, będziemy dalej próbować). Chcę kupić zwykły plasitkowy kubeczek dla dzieci i tak podać..[/QUOTE] to znaczy, że przyszedł właściwy czas na powolne zmiany- oboje jesteście gotowi ![]() a może łyżeczką po troszeńkę? wiem, że to syzyfowa praca ale piszę z autopsji.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45855135]Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna. Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił... [/QUOTE] Perse- pomyśl, że dodatkowo masz też też tak z jedzeniem, kasza - trucizna, zupa- trucizna, chlebek- trucizna, szynka - trucizna ![]() Dlatego też w pewnym momencie było mi naprawdę wszystko jedno czy moje dziecko zje kaszkę czy kaszankę byleby coś zjadło... (choć ciągle z podziwem czytam jak sprawdzacie etykiety i selekcjonujecie produkty ![]() Kubeczku- dziękuję za radę, siuśki już w labo- na ogólny i na posiew (chociaż nie wiem czy przy kuracji antybiotykiem wyniki będą wiarygodne)
#1795 |
Konto usunięte
|
Ja potem tej oliwki nie umiem domyć, a że my się kąpiemy co dwa dni, to u nas taka opcja (oliwka, szczotkowanie i kąpiel) się za bardzo nie sprawdza.
Pani ja to samo, zakładam tylko buty, kurtkę i resztę, jakieś apaszki - na dworze. Przeglądam się w szybie od drzwi wejściowych ![]() Jak wysoko mieszkacie? Iza ryk to pół biedy, Artek się wyrywa, kręci i siada, ściąga ubranie, czapkę, skarpetki... Jak mu ubierałam rękawiczki, to przynajmniej nie umiał, a teraz nie ma rękawiczek = nie ma połowy ubrań, które mama założyła ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Zeberko wiem, wiem, jak Ty się czujesz... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
po wczorajszej zabawie na podwórku i intensywnym bieganiu zauważyłam, że Kasia miała lekko otarte małe paluszki w stopach
![]() dzisiaj założymy do butów dwie pary skarpetek bo podejrzewam, że ma za dużo luzu w środku i ociera chudą stopą zastanawiam się jeszcze nad zamówieniem dodatkowych wkładek a taka byłam zafascynowana tymi e.melkami, że gdyby nie echo na koncie to zamówiłabym nowe eme-lakierki... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857246]Ja potem tej oliwki nie umiem domyć, a że my się kąpiemy co dwa dni, to u nas taka opcja (oliwka, szczotkowanie i kąpiel) się za bardzo nie sprawdza. [/QUOTE]Nakładałam oliwkę wacikiem miejscowo (ale T. łysy) - Kucyku, to bezpieczne
![]() Każdy musi znaleźć swój sposób ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857246]Jak wysoko mieszkacie? [/QUOTE]IV p.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
tak kusicie tymi książkami, że chyba zamówię czereśniową wiosnę
![]()
#1799 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie nam trochę urosły włoski, wczoraj mu pierwszy raz podcięłam, bo miał trzy takie dłuższe, które mu już prawie do oczu wchodziły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.