|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
co do koloru to u mnie Pani zapytała tylko, czy chcę białą (przymierzałam ecru). Powiedziałam, że białą, ale o odcieniu nie było mowy |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
activelifestyle, się nie martw, ta ciepła biel to może być też po prostu ivory, śmietankowa, jak zwał tak zwał
co salon to inne nazewnictwo słyszałam też kiedyś "złamana biel"
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie poniosło
|
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój hrabia zgodził się na taki wygląd tortu ![]() Cytat:
w następnym tygodniu będziemy mogli już pozałatwiać wszystkie papiery z USC i spisać protokół przedślubny Przeszła mi trochę wczorajsza weselna złość, ale za to dziś wkurzam się na coś innego - chcę w końcu zadzwonić do mojej fryzjerki i umówić się na konkretny termin fryzury próbnej, a w pomieszczeniu pod naszym biurem robią jakiś solidny remont (sądząc po odgłosach, chyba wyburzają ściany :/) i nie słyszę własnych myśli, a co dopiero mówić o rozmowie przez telefon...
|
|
#2195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pomaluteńku
![]() treść zaproszeń wydrukowana, pozostaje wycinanie i wklejanie i uzupełnianie - ale ja zajmuję się tylko tym ostatnim TŻ powiedział, że resztę tę manualną chce zrobić sam... o jaka szkoda... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ten bukiet jest obłędny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() suknia jest boska i widać, że baaaardzo wysmukla figurkę a poza suknią to tam jest jeszcze pełno pięknych rzeczy np. bukiet PM
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż dziewczyny, trzeba spinać tyłek i brać się za organizację
ciekawe tylko kiedy chyba w przerwie między uczelnią a pracą klaudyna, boska jest ta suknia mojakaren, jak się robi tego brokuła? co się wpisuje? bo ja go nie mogę znaleźć
|
#2197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest to czego szukałam. Mi zależało własnie na takim piętrowym torcie ale w masie marcepanowej(którą wszyscy mi odradzają bo za słodka, trudno się kroi i goście tego nie jedzą- słowa znajomych kelnerów i rodziny) z kolei TŻ chce tylko, aby był z bitą śmietaną i bez masy marcepanowej. Ten Twój tort jest idealnym mixem naszych pomysłów- będę musiała podpytać w cukierni, czy jest taka opcja. U nas kg tortu kosztuje 59zł. Dziewczyny, wczoraj zamówiłam suknie Jestem przeszczęśliwa. Aż żal mi było ją ściągać. Tylko trochę się przeraziłam odcieniami bieli, bo moja suknia jest po prostu biała - w salonie panie operowały tylko kolorami "biały" i "ecru" także nie wiem czy stwierdzenie "biała suknia" wystarczy aby dobrali Tż odpowiedni odcień koszuli :PPrzyszły do mnie też próbki zaproszeń, jeszcze bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu, że to jest to. Teraz czekam jeszcze tylko na listę gości ze strony Tż... coś jego rodzice się z tym ociągają i będę mogła zamawiać. Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy powinnam załatwiać dekoratorkę sali i kościoła. Zostało mi już niecałe pół roku. A kompletnie mi to umknęło.
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie też tak było, że jest biały i ecru. Możesz poprosić o próbkę materiału i wtedy dobrać koszulę Gratki za zaproszenia Pogoń teściów! ![]() Co do dekoratorki to chyba zależy indywidualnie od regionu i osoby. Są takie, że trzeba zamawiać z rocznym wyprzedzeniem, a są takie, że wystarczy z miesięcznym. Na Twoim miejscu zaczęłabym się rozglądać. Dziewczyna, która ma ślub kiedy ja, zamawiała dekoratorkę na salę, auto itd. z wyjątkiem kościoła (robimy go z księdzem) we wrześniu zeszłego roku, więc ja bym na Twoim miejscu ruszyła z tematem
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
![]() kwaśna truskawka gratulacje! A pokaż jaką suknię zamówiłaś, może wrzucałaś wcześniej, ale nie widziałam A nie możesz poprosić w salonie o skrawek materiału z sukni? Będzie łatwiej szukać koszuli ![]() Co do dekoracji kościoła i sali to mi zostały 4 m-ce i też jeszcze nie załatwiłam... Zaczęłam już miesiąc temu, pisałam z różnymi paniami, ale nie mam czasu się z żadną spotkać aby omówić szczegóły i podpisać umowę
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-04-02 o 12:47 |
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
heh tak mnie nastraszyłyście - że już zdążyłam zadzwonić do Madoony , zamówić próbki tortów , napisać do Video o ustalenie terminu nagrania podziękowań dla rodziców :P a teraz biorę się za tą głupią listę gości :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Grace - to pewnie ta sama, bo ja znam pod panienskim
![]() Ale mam nerwa ![]() ![]() !!!Moj brat jest w Warszawie, zeby poswiadczyc moj akt urodzenia apostille i sie okazalo, ze w akcie brakuje podpisu urzednika!!!! Pani w MSZ powiedziala mu, ze moze wydac apostille tylko na tlumaczenie. TZ dzwonil do naszego urzedu miasta i okazalo sie, ze oni nie przyjma takiego dokumentu. Musi byc akt z apostille a nie tluamczenie! Noz K&%$#$^&a! Brat nie mieszka w Wawie, wiec to byla wyprawa, ktora poszla na darmo, bo musze miec nowy akt i nowe apostille. A czasu coraz mniej. Dzwonilam do USC w Lublinie gdzie sie urodzilam i cale szczescie mozna akt dostac poczta. Tylko, ze do wawy trzeba jechac jeszcze raz! Tzn brat. A dzis jescze lece do PL wiec w ogole swietne wiadomosci od rana... I jedna moja kuzynka nie dostala zaproszenia, pewnie poczta zgubila.. Wysylamy drugi raz... |
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co się nawściekałam przy ustalaniu to moje... tżta rodzice naciskali na parę osób (piąta woda po kisielu, tż na oczy nie widział), ale na szczęście udało się jakoś na spokojnie wybić im to z głowy. A i tak wyszło nam z obsługą 137 osób teraz chyba najgorsze będzie rozsadzenie gości przy stołach... |
|
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
Sunrise28 raczej musimy bo za 4 lata wzrosną raty mojego kredytu,a i jego rodzice z roku na rok są coraz starsi,brat mojego Tż-a wyjechała na stałe z żoną do Anglii a to duży dom i jest im ciężko,poza tym i tak średnio raz w tygodniu mój M musi tak jechać...kiedyś by mi to nie sprawiało problemu ale odkąd mieszkam sama ciężko mi stąd wyjeżdżać-to tutaj '' zbudowałam'' siebie nie było łatwo samej z dzieckiem,ale jakoś dałam rade nie mając nikogo w pobliżu-fakt mama mieszka ok.20 km dalej,ale pracuje na dwóch etatach i nie zawsze mogłam na nią liczyć,więc wszystkie choroby syna,problemy w pracy przeszłam sama i tak też nauczyłam się żyć
nawet mój M przyzwyczaił się tutaj mieszkać i widzi,że nie będzie to dla mnie takie proste...jestem za stara,a takich drzew się nie przesadza |
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję że tak zostanie już do 7 czerwca - będę spokojna.
Dużo spraw mamy już oczywiście załatwionych, suknia będzie gotowa za 3 tygodnie, obrączki będziemy zamawiali za tydzień, Pan Młody nie ma jeszcze garnituru ale on bardzo szybko robi zakupy więc myślę że szybko to załatwimy, druhny już ubrane, tort wstępnie ogarnięty, kwiaty też wiem jakie chce i u kogo, więc pozostaje zamówić, makijaż próbny za 2 tygodnie, fryzura próbna w maju (ale wszystko umówione), generalnie jeszcze kilka rzeczy pozostaje do kupienia, ale mam nadzieję załatwić to w kwietniu żeby maj był już czasem spokojnego oczekiwania na ten ważny dzień. Edytowane przez S1lc1a Czas edycji: 2014-04-02 o 12:50 |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opium współczuję, te sprawy urzędowe to dla mnie zawsze jakaś masakra....
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Przeze mnie Poczta Polska będzie miała pieczątki z napisem "UWAGA PANNA MŁODA" bo prawie zabiłam listonosza i kilku urzędników, ale odzyskałam kolczyki. Jestem maga zadowolona, moim zdaniem są ładniejsze niż na zdjęciu!
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
YSIA pięknę kolczyki
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
Oto moja suknia- bez koła.
Chciałam dłuższy rękaw- panie doradziły bolerko "koszulkowe" pod sukienkę- tiulowe z rękawem 3/4 i koronkowymi ozdobami dopasowanymi do zdobień sukni. Będę mogła je zdjąć w każdej chwili podczas wesela (Coś podobnego do tego w drugim załączniku). Zastanawiam się nad różowymi dodatkami(buty, paznokcie, bukiet). Włosy upięte.
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
dubel
20.09.2014r. Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2014-04-02 o 13:07 |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa tort super
![]() ale już się nie wkurzaj bo wiesz, że złość piękności szkodzi ![]() say-hello widzę, że już umiesz tańczyć z brokułem ja tylko czekam aż nam poszerzą repertuar w tych emotach ![]() Kwaśna truskawka ależ boska suknia Opiumalfa ale lipa z tymi urzędowymi sprawami dlatego ja chyba z tego rezygnuję i po prostu ... róbta co chceta Cytat:
będą Ci świetnie pasować
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolczyki są super. na żywo wyglądają o niebo lepiej Opium kurde, urzędnicy
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolczyki są super, opaska też bardzo fajna (zdjęcia są w klubie) Co do komunikacji ze sklepem to też nie mogę narzekać (dostałam od nich kilka maila na jakim etapie jest moja paczka). EDIT: piękne są te kolczyki. Moje też na żywo dużo lepiej się prezentują.
Edytowane przez Aasikk Czas edycji: 2014-04-02 o 13:11 |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ten róż to jaki odcień chcesz? delikatny albo fuksja ładnie by się komponowały
|
|
|
#2215 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie przejdzie u mnie bez dodatków, to też bym taki chciała. Lekki, nie za słodki do tego fajny wizualnie Tak, tak już niedługo można załatwiać dokumenty Cieszę się tak samo jak Ty !Cytat:
![]() Nie ważne, że powoli, ważne że dokładnie Cytat:
![]() Napewno idealna, skoro tak nie chciałaś jej zdjąć Co do dekoracji - wszystko zależy jak w Twoim mieście i okolicy wygląda sprawa florystek, czy jest ich dużo i nie trzeba się spieszyć, czy jednak jest ich mało i mogą być problemy z terminami. Warto zawsze wcześniej się rozejrzeć, niż potem nie mieć wyboru ![]() Cytat:
Z tymi urzędami, to zawsze jest taka zabawa ![]() Teraz już musi pójść dobrze ! Cytat:
Do Ciebie i sukni świetnie pasują.
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Opium
współczuję takich przebojówYsia, kolczyki są śliczne! Zapisałam sobie już wcześniej tą stronę w zakładkach, muszę przejrzeć kolczyki i na pewno zamówię opaskę jak Aasikk ![]() Kwaśna truskawka, bardzo ładna suknia! mojakaren, ja chętnie też bym to odpuściła, ale nie wyobrażam sobie jak na salę wpada ponad setka osób i jest gonitwa aby dorwać miejsca i zarezerwować wszystkie obok dla bliskich, rozumiesz - rozwieszanie marynarek, torebek i co tam jeszcze pod ręką Już wolę się przemęczyć i jakoś to ustalić, trudno jakaś ciotka może nie będzie zadowolona, ale przynajmniej nie będzie tak, że zostanie jedno krzesło gdzieś po środku wolne, albo jakaś para zostanie gdzieś posadzona wśród ludzi których nie zna bo akurat tylko to wolne zostało
|
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Ysia piekne kolczyki
Say gratuluje 4 miesiecy ![]() Klaudyna to zes ruszyla z kopyta ![]() Wracamy ze spotkania z florystka ![]() ![]() Na stoly gosci gipsowka ![]() ![]() Na nasz stol piwonie i roze ![]() I dla moich dziewczyn korsarze ![]() Plus widzielismy sie z wedding planerka i ustalilismy przedzial czasowy co gdzie, jak o ktorej godzinie i menu na obiad ![]() Bedzie na start losos z pieczonymi ziemniakami, musztarda, rukola i ziolami. Zupa : krem z pora i ziemniakow z grzankami z parmezanem Danie glowne piers z kurczaka z porami, puree ziemniaczanym, sosem gravy i pieczonymi warzywami, a na deser sernik cytrynowy ze smietana i owocami lesnymi ![]() Wieczorny bufet jeszcze do ustalenia ale powiedziala, ze jest czas ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Listę już mamy zrobioną tylko muszę ją teraz podać w formie do zaproszeń :P a to jest najgorsze
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-02 o 13:32 |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczna suknia, ja też mam białą, z koronkową górą ale na stałe a nie zakładaną oddzielnie, będę miała pudrowo różowe dodatki (buty, paznokcie i bukiet) a włosy delikatnie upięte. Więc mi pomysł z dodatkami w różu bardzo się podoba, myślałam wcześniej o fuksji lub błękicie, ale fuksja za odważna jednak a błękit to taki zimny kolor więc stanęło na różu. |
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

co do koloru to u mnie Pani zapytała tylko, czy chcę białą (przymierzałam ecru). Powiedziałam, że białą, ale o odcieniu nie było mowy 
co salon to inne nazewnictwo
słyszałam też kiedyś "złamana biel" 

będzie dobrze 

i będę mogła zamawiać. 

współczuję takich przebojów

ale powiedziala, ze jest czas