Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 11:37   #2191
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam własnie do Madonny , żeby dowiedzieć się jaki mam odcień sukni i jest to ciepła biel :P cokolwiek to znaczy . Muszę jakaś koleżankę wysłać po skrawek materiału . I mówiła abym przyszła w pierwszym tygodniu lipca :P
Myślałam, że tylko u mnie tak późno przymiarka, ale widzę, że nie co do koloru to u mnie Pani zapytała tylko, czy chcę białą (przymierzałam ecru). Powiedziałam, że białą, ale o odcieniu nie było mowy zmartwiłam się teraz
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 11:41   #2192
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

activelifestyle, się nie martw, ta ciepła biel to może być też po prostu ivory, śmietankowa, jak zwał tak zwał co salon to inne nazewnictwo słyszałam też kiedyś "złamana biel"
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 11:44   #2193
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
4 MIESIĄCE DO ŚLUBU!!

oficjalnie ogłaszam, że właśnie mam motyle w brzuchu i zaczynam się lekko stresować... TO SIĘ DZIEJE NAPRAWDĘ!!!
zobaczysz, anie się obejrzysz a będzie 3 potem 2 , miesiąc zleci jak pstryknięcie palcami i nagle stoicie przed Kościołem z Tż i gośćmi
ale mnie poniosło

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 11:55   #2194
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Dziewczyny znające się na tortach i lubiące je jeść (bo ja to tak nie bardzo): na imprezę typu wesele lepszy jakiś taki "lżejszy", czy taki typowo tortowy słodki z masą kremu itp? Bo pomyślałam sobie, że może lepszy lżejszy bo tyle jedzenia itd żeby się nie zaklajstrować tym tortem, ale no się nei znam
U nas będzie tort z masą śmietanową i owocami (2 piętra z brzoskwiniami i 2 z wiśniami). Najpierw chcieliśmy truskawkowy, ale podobno te dwa smaki są lepsze, więc niech będzie
Mój hrabia zgodził się na taki wygląd tortu

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
zobaczysz, anie się obejrzysz a będzie 3 potem 2 , miesiąc zleci jak pstryknięcie palcami i nagle stoicie przed Kościołem z Tż i gośćmi ale mnie poniosło
Ja się już nie mogę doczekać! Prawie tupię nóżkami z niecierpliwości w następnym tygodniu będziemy mogli już pozałatwiać wszystkie papiery z USC i spisać protokół przedślubny

Przeszła mi trochę wczorajsza weselna złość, ale za to dziś wkurzam się na coś innego - chcę w końcu zadzwonić do mojej fryzjerki i umówić się na konkretny termin fryzury próbnej, a w pomieszczeniu pod naszym biurem robią jakiś solidny remont (sądząc po odgłosach, chyba wyburzają ściany :/) i nie słyszę własnych myśli, a co dopiero mówić o rozmowie przez telefon...
Stary 2014-04-02, 11:58   #2195
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
mojakaren i jak idzie walka z zaproszeniami ?
pomaluteńku
treść zaproszeń wydrukowana, pozostaje wycinanie i wklejanie i uzupełnianie - ale ja zajmuję się tylko tym ostatnim TŻ powiedział, że resztę tę manualną chce zrobić sam... o jaka szkoda...

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Brawo za postępy w rozdawaniu zaproszeń U nas też to się posuwa do przodu więc z siebie też jestem dumna
W sobotę mam umówiony makijaż próbny, fryzurę próbną, spotkanie z florystką, i podaję dokładne ilości ciasteczek drobnych na paczki Zasmakuje też tortu w tej cukierni, bo mają prawie połowe tańszy niż ten który mi restauracja załatwia. W restauracji tort na 90 os kosztuje 900zł, a w cukierni 540zł. Oni robili mojej siostrze na wesele, był pyszny! ale smak był inny niż te które mają teraz w ofercie, więc muszę popróbować.
dawaj znać po sobocie! i najlepiej cykaj foty

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
chwalę się zostało tyko 199 DDŚ

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mam skopiować na dysk zdjęcie, kiedy nie wyskakuje mi okienko do kopiowania, gdy klikam na obraz prawym przyciskiem myszki?
Wiem, że głupie pytanie Ale nie potrafię sobie poradzić ! Ja potrzebuje na dzisiaj na spotkanie z florystką.
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=35547
hiahia widziałam, że mądre dziewczyny już pomogły, a ja chciałam startować z moim odkrywczym pomysłem - robię print screen ze strony i wklejam do painta i wycinam i tadam

ten bukiet jest obłędny

Cytat:
4 MIESIĄCE DO ŚLUBU!!

oficjalnie ogłaszam, że właśnie mam motyle w brzuchu i zaczynam się lekko stresować... TO SIĘ DZIEJE NAPRAWDĘ!!!

Cytat:
Strasz mnie strasz:P
Ja ostanio znalazłam ogłoszenie w internecie , że dziewczyna sprzedaje moją suknie kupioną też w Madonnie w Krakowie i zaczęłam mieć stracha bo ja kupowałam tam model salonowy , że to moja .No ale w ogłoszeniu pisze że kupiona we wrześniu a ja kupiłam w październiku:P

EDIT : znalazłam fajną sesję z moją suknię . I już wiem , że muszę zacząć ostro tyłek ćwiczyć
http://www.allurebridals.com/blog/po...ndmattswedding
o mamuniu
suknia jest boska i widać, że baaaardzo wysmukla figurkę
a poza suknią to tam jest jeszcze pełno pięknych rzeczy np. bukiet PM

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:12   #2196
say-hello
Zakorzenienie

no cóż dziewczyny, trzeba spinać tyłek i brać się za organizację ciekawe tylko kiedy chyba w przerwie między uczelnią a pracą

klaudyna,
boska jest ta suknia

mojakaren, jak się robi tego brokuła? co się wpisuje? bo ja go nie mogę znaleźć
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:14   #2197
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
activelifestyle, się nie martw, ta ciepła biel to może być też po prostu ivory, śmietankowa, jak zwał tak zwał co salon to inne nazewnictwo słyszałam też kiedyś "złamana biel"
to mnie pocieszyłaś będzie dobrze

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
no cóż dziewczyny, trzeba spinać tyłek i brać się za organizację ciekawe tylko kiedy chyba w przerwie między uczelnią a pracą

klaudyna,
boska jest ta suknia

(brokul)
Stary 2014-04-02, 12:16   #2198
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będzie tort z masą śmietanową i owocami (2 piętra z brzoskwiniami i 2 z wiśniami). Najpierw chcieliśmy truskawkowy, ale podobno te dwa smaki są lepsze, więc niech będzie
Piękny tort!
To jest to czego szukałam. Mi zależało własnie na takim piętrowym torcie ale w masie marcepanowej(którą wszyscy mi odradzają bo za słodka, trudno się kroi i goście tego nie jedzą- słowa znajomych kelnerów i rodziny) z kolei TŻ chce tylko, aby był z bitą śmietaną i bez masy marcepanowej. Ten Twój tort jest idealnym mixem naszych pomysłów- będę musiała podpytać w cukierni, czy jest taka opcja.
U nas kg tortu kosztuje 59zł.

Dziewczyny, wczoraj zamówiłam suknie Jestem przeszczęśliwa. Aż żal mi było ją ściągać. Tylko trochę się przeraziłam odcieniami bieli, bo moja suknia jest po prostu biała - w salonie panie operowały tylko kolorami "biały" i "ecru" także nie wiem czy stwierdzenie "biała suknia" wystarczy aby dobrali Tż odpowiedni odcień koszuli :P

Przyszły do mnie też próbki zaproszeń, jeszcze bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu, że to jest to. Teraz czekam jeszcze tylko na listę gości ze strony Tż... coś jego rodzice się z tym ociągają i będę mogła zamawiać.

Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy powinnam załatwiać dekoratorkę sali i kościoła. Zostało mi już niecałe pół roku. A kompletnie mi to umknęło.
Stary 2014-04-02, 12:35   #2199
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj zamówiłam suknie Jestem przeszczęśliwa. Aż żal mi było ją ściągać. Tylko trochę się przeraziłam odcieniami bieli, bo moja suknia jest po prostu biała - w salonie panie operowały tylko kolorami "biały" i "ecru" także nie wiem czy stwierdzenie "biała suknia" wystarczy aby dobrali Tż odpowiedni odcień koszuli :P

Przyszły do mnie też próbki zaproszeń, jeszcze bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu, że to jest to. Teraz czekam jeszcze tylko na listę gości ze strony Tż... coś jego rodzice się z tym ociągają i będę mogła zamawiać.

Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy powinnam załatwiać dekoratorkę sali i kościoła. Zostało mi już niecałe pół roku. A kompletnie mi to umknęło.
Skoro nie chciałaś jej zdjąć - to znaczy że to jest ta jedyna u mnie też tak było, że jest biały i ecru. Możesz poprosić o próbkę materiału i wtedy dobrać koszulę
Gratki za zaproszenia Pogoń teściów!

Co do dekoratorki to chyba zależy indywidualnie od regionu i osoby. Są takie, że trzeba zamawiać z rocznym wyprzedzeniem, a są takie, że wystarczy z miesięcznym. Na Twoim miejscu zaczęłabym się rozglądać. Dziewczyna, która ma ślub kiedy ja, zamawiała dekoratorkę na salę, auto itd. z wyjątkiem kościoła (robimy go z księdzem) we wrześniu zeszłego roku, więc ja bym na Twoim miejscu ruszyła z tematem
Stary 2014-04-02, 12:36   #2200
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

fajny jest

kwaśna truskawka gratulacje! A pokaż jaką suknię zamówiłaś, może wrzucałaś wcześniej, ale nie widziałam A nie możesz poprosić w salonie o skrawek materiału z sukni? Będzie łatwiej szukać koszuli
Co do dekoracji kościoła i sali to mi zostały 4 m-ce i też jeszcze nie załatwiłam... Zaczęłam już miesiąc temu, pisałam z różnymi paniami, ale nie mam czasu się z żadną spotkać aby omówić szczegóły i podpisać umowę a chyba już czas najwyższy

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-04-02 o 12:47
Stary 2014-04-02, 12:36   #2201
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

klaudyna,
boska jest ta suknia

heh tak mnie nastraszyłyście - że już zdążyłam zadzwonić do Madoony , zamówić próbki tortów , napisać do Video o ustalenie terminu nagrania podziękowań dla rodziców :P a teraz biorę się za tą głupią listę gości :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:38   #2202
Opiumalfa
Zakorzenienie

Grace - to pewnie ta sama, bo ja znam pod panienskim

Ale mam nerwa !!!

Moj brat jest w Warszawie, zeby poswiadczyc moj akt urodzenia apostille i sie okazalo, ze w akcie brakuje podpisu urzednika!!!!
Pani w MSZ powiedziala mu, ze moze wydac apostille tylko na tlumaczenie. TZ dzwonil do naszego urzedu miasta i okazalo sie, ze oni nie przyjma takiego dokumentu. Musi byc akt z apostille a nie tluamczenie! Noz K&%$#$^&a!

Brat nie mieszka w Wawie, wiec to byla wyprawa, ktora poszla na darmo, bo musze miec nowy akt i nowe apostille. A czasu coraz mniej.

Dzwonilam do USC w Lublinie gdzie sie urodzilam i cale szczescie mozna akt dostac poczta. Tylko, ze do wawy trzeba jechac jeszcze raz! Tzn brat. A dzis jescze lece do PL wiec w ogole swietne wiadomosci od rana...

I jedna moja kuzynka nie dostala zaproszenia, pewnie poczta zgubila.. Wysylamy drugi raz...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:41   #2203
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
heh tak mnie nastraszyłyście - że już zdążyłam zadzwonić do Madoony , zamówić próbki tortów , napisać do Video o ustalenie terminu nagrania podziękowań dla rodziców :P a teraz biorę się za tą głupią listę gości :P
Jak ja się cieszę, że mamy to już za sobą.... Wczoraj poszło zamówienie zaproszeniowe Ale co się nawściekałam przy ustalaniu to moje... tżta rodzice naciskali na parę osób (piąta woda po kisielu, tż na oczy nie widział), ale na szczęście udało się jakoś na spokojnie wybić im to z głowy. A i tak wyszło nam z obsługą 137 osób

teraz chyba najgorsze będzie rozsadzenie gości przy stołach...
Stary 2014-04-02, 12:41   #2204
asia1206
Raczkowanie

Sunrise28 raczej musimy bo za 4 lata wzrosną raty mojego kredytu,a i jego rodzice z roku na rok są coraz starsi,brat mojego Tż-a wyjechała na stałe z żoną do Anglii a to duży dom i jest im ciężko,poza tym i tak średnio raz w tygodniu mój M musi tak jechać...kiedyś by mi to nie sprawiało problemu ale odkąd mieszkam sama ciężko mi stąd wyjeżdżać-to tutaj '' zbudowałam'' siebie nie było łatwo samej z dzieckiem,ale jakoś dałam rade nie mając nikogo w pobliżu-fakt mama mieszka ok.20 km dalej,ale pracuje na dwóch etatach i nie zawsze mogłam na nią liczyć,więc wszystkie choroby syna,problemy w pracy przeszłam sama i tak też nauczyłam się żyćnawet mój M przyzwyczaił się tutaj mieszkać i widzi,że nie będzie to dla mnie takie proste...jestem za stara,a takich drzew się nie przesadza

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:45   #2205
S1lc1a
Raczkowanie

Mam nadzieję że tak zostanie już do 7 czerwca - będę spokojna.
Dużo spraw mamy już oczywiście załatwionych, suknia będzie gotowa za 3 tygodnie, obrączki będziemy zamawiali za tydzień, Pan Młody nie ma jeszcze garnituru ale on bardzo szybko robi zakupy więc myślę że szybko to załatwimy, druhny już ubrane, tort wstępnie ogarnięty, kwiaty też wiem jakie chce i u kogo, więc pozostaje zamówić, makijaż próbny za 2 tygodnie, fryzura próbna w maju (ale wszystko umówione), generalnie jeszcze kilka rzeczy pozostaje do kupienia, ale mam nadzieję załatwić to w kwietniu żeby maj był już czasem spokojnego oczekiwania na ten ważny dzień.

Edytowane przez S1lc1a
Czas edycji: 2014-04-02 o 12:50
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:48   #2206
say-hello
Zakorzenienie

dzięki

Cytat:
haha, widzisz jak cię zmotywowałyśmy

Opium współczuję, te sprawy urzędowe to dla mnie zawsze jakaś masakra....
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:56   #2207
ysia
Zadomowienie

Przeze mnie Poczta Polska będzie miała pieczątki z napisem "UWAGA PANNA MŁODA" bo prawie zabiłam listonosza i kilku urzędników, ale odzyskałam kolczyki. Jestem maga zadowolona, moim zdaniem są ładniejsze niż na zdjęciu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000000001.jpg (15,5 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0000000002.jpg (17,5 KB, 56 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:01   #2208
przezduzeem
Wtajemniczenie

YSIA pięknę kolczyki

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:03   #2209
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Oto moja suknia- bez koła.
Chciałam dłuższy rękaw- panie doradziły bolerko "koszulkowe" pod sukienkę- tiulowe z rękawem 3/4 i koronkowymi ozdobami dopasowanymi do zdobień sukni. Będę mogła je zdjąć w każdej chwili podczas wesela
(Coś podobnego do tego w drugim załączniku).

Zastanawiam się nad różowymi dodatkami(buty, paznokcie, bukiet).
Włosy upięte.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 568ee27c41.jpg (65,3 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bolerko-ślubne-2013.jpg (20,6 KB, 65 załadowań)
Stary 2014-04-02, 13:05   #2210
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

dubel

Edytowane przez Kwaśna truskawka
Czas edycji: 2014-04-02 o 13:07
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:07   #2211
mojakaren
Zakorzenienie

Elrosa tort super
ale już się nie wkurzaj bo wiesz, że złość piękności szkodzi

say-hello widzę, że już umiesz tańczyć z brokułem
ja tylko czekam aż nam poszerzą repertuar w tych emotach

Kwaśna truskawka ależ boska suknia

Opiumalfa ale lipa z tymi urzędowymi sprawami

Cytat:
dlatego ja chyba z tego rezygnuję i po prostu ... róbta co chceta

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Przeze mnie Poczta Polska będzie miała pieczątki z napisem "UWAGA PANNA MŁODA" bo prawie zabiłam listonosza i kilku urzędników, ale odzyskałam kolczyki. Jestem maga zadowolona, moim zdaniem są ładniejsze niż na zdjęciu!
kolczyki śliczne
będą Ci świetnie pasować

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:08   #2212
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Ysia jak zwykle dajesz czadu kolczyki są super. na żywo wyglądają o niebo lepiej

Opium kurde, urzędnicy masakra współczuję

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:08   #2213
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny zamawiałyście coś z toowe.pl? Ja zmówiłam od nich kolczyki, tydzień temu mieli wysłać i nadal nie ma... To normalne że mają takie opóźnienia?
Ja zamawiałam bodajże w czwartek i wczoraj dostałam paczkę.
Kolczyki są super, opaska też bardzo fajna (zdjęcia są w klubie)
Co do komunikacji ze sklepem to też nie mogę narzekać (dostałam od nich kilka maila na jakim etapie jest moja paczka).

EDIT: piękne są te kolczyki. Moje też na żywo dużo lepiej się prezentują.

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2014-04-02 o 13:11
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:11   #2214
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Chciałam dłuższy rękaw- panie doradziły bolerko "koszulkowe" pod sukienkę- tiulowe z rękawem 3/4 i koronkowymi ozdobami dopasowanymi do zdobień sukni. Będę mogła je zdjąć w każdej chwili podczas wesela

Włosy upięte.
śliczna suknia a ten róż to jaki odcień chcesz? delikatny albo fuksja ładnie by się komponowały

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:21   #2215
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Ja się już nie mogę doczekać! Prawie tupię nóżkami z niecierpliwości w następnym tygodniu będziemy mogli już pozałatwiać wszystkie papiery z USC i spisać protokół przedślubny

Przeszła mi trochę wczorajsza weselna złość, ale za to dziś wkurzam się na coś innego - chcę w końcu zadzwonić do mojej fryzjerki i umówić się na konkretny termin fryzury próbnej, a w pomieszczeniu pod naszym biurem robią jakiś solidny remont (sądząc po odgłosach, chyba wyburzają ściany :/) i nie słyszę własnych myśli, a co dopiero mówić o rozmowie przez telefon...
Ten tort jest piękny Jak nie przejdzie u mnie bez dodatków, to też bym taki chciała. Lekki, nie za słodki do tego fajny wizualnie

Tak, tak już niedługo można załatwiać dokumenty Cieszę się tak samo jak Ty !

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pomaluteńku
treść zaproszeń wydrukowana, pozostaje wycinanie i wklejanie i uzupełnianie - ale ja zajmuję się tylko tym ostatnim TŻ powiedział, że resztę tę manualną chce zrobić sam... o jaka szkoda...
Twój TŻ robi wszystko sam, żeby potem mógł się chwalić
Nie ważne, że powoli, ważne że dokładnie

Cytat:

Gratki za suknie
Napewno idealna, skoro tak nie chciałaś jej zdjąć

Co do dekoracji - wszystko zależy jak w Twoim mieście i okolicy wygląda sprawa florystek, czy jest ich dużo i nie trzeba się spieszyć, czy jednak jest ich mało i mogą być problemy z terminami.
Warto zawsze wcześniej się rozejrzeć, niż potem nie mieć wyboru

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Grace - to pewnie ta sama, bo ja znam pod panienskim

Ale mam nerwa !!!

Moj brat jest w Warszawie, zeby poswiadczyc moj akt urodzenia apostille i sie okazalo, ze w akcie brakuje podpisu urzednika!!!!
Pani w MSZ powiedziala mu, ze moze wydac apostille tylko na tlumaczenie. TZ dzwonil do naszego urzedu miasta i okazalo sie, ze oni nie przyjma takiego dokumentu. Musi byc akt z apostille a nie tluamczenie! Noz K&%$#$^&a!

Brat nie mieszka w Wawie, wiec to byla wyprawa, ktora poszla na darmo, bo musze miec nowy akt i nowe apostille. A czasu coraz mniej.

Dzwonilam do USC w Lublinie gdzie sie urodzilam i cale szczescie mozna akt dostac poczta. Tylko, ze do wawy trzeba jechac jeszcze raz! Tzn brat. A dzis jescze lece do PL wiec w ogole swietne wiadomosci od rana...

I jedna moja kuzynka nie dostala zaproszenia, pewnie poczta zgubila.. Wysylamy drugi raz...
Ale kicha !
Z tymi urzędami, to zawsze jest taka zabawa
Teraz już musi pójść dobrze !

Cytat:
Pięknie się prezentują
Do Ciebie i sukni świetnie pasują.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:22   #2216
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Opium współczuję takich przebojów

Ysia, kolczyki są śliczne! Zapisałam sobie już wcześniej tą stronę w zakładkach, muszę przejrzeć kolczyki i na pewno zamówię opaskę jak Aasikk

Kwaśna truskawka, bardzo ładna suknia!

mojakaren, ja chętnie też bym to odpuściła, ale nie wyobrażam sobie jak na salę wpada ponad setka osób i jest gonitwa aby dorwać miejsca i zarezerwować wszystkie obok dla bliskich, rozumiesz - rozwieszanie marynarek, torebek i co tam jeszcze pod ręką Już wolę się przemęczyć i jakoś to ustalić, trudno jakaś ciotka może nie będzie zadowolona, ale przynajmniej nie będzie tak, że zostanie jedno krzesło gdzieś po środku wolne, albo jakaś para zostanie gdzieś posadzona wśród ludzi których nie zna bo akurat tylko to wolne zostało
Stary 2014-04-02, 13:26   #2217
rabbitka
Rozeznanie

Ysia piekne kolczyki
Say gratuluje 4 miesiecy
Klaudyna to zes ruszyla z kopyta

Wracamy ze spotkania z florystka finalne zamowienie to bukiet piwonie i roze (odmiana avalanche rose nie mam pojecia jak po polsku) cos w stylu

Na stoly gosci gipsowka

Na nasz stol piwonie i roze

I dla moich dziewczyn korsarze

Plus widzielismy sie z wedding planerka i ustalilismy przedzial czasowy co gdzie, jak o ktorej godzinie i menu na obiad
Bedzie na start losos z pieczonymi ziemniakami, musztarda, rukola i ziolami.
Zupa : krem z pora i ziemniakow z grzankami z parmezanem
Danie glowne piers z kurczaka z porami, puree ziemniaczanym, sosem gravy i pieczonymi warzywami, a na deser sernik cytrynowy ze smietana i owocami lesnymi

Wieczorny bufet jeszcze do ustalenia ale powiedziala, ze jest czas

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:30   #2218
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

mojakaren, ja chętnie też bym to odpuściła, ale nie wyobrażam sobie jak na salę wpada ponad setka osób i jest gonitwa aby dorwać miejsca i zarezerwować wszystkie obok dla bliskich, rozumiesz - rozwieszanie marynarek, torebek i co tam jeszcze pod ręką Już wolę się przemęczyć i jakoś to ustalić, trudno jakaś ciotka może nie będzie zadowolona, ale przynajmniej nie będzie tak, że zostanie jedno krzesło gdzieś po środku wolne, albo jakaś para zostanie gdzieś posadzona wśród ludzi których nie zna bo akurat tylko to wolne zostało
My mamy okrągłe stoły więc musimy gosci do stołu dopasowac inaczej sobie tego nie wyobrażam , ale to będziemy robić juz po potwierdzeniu przez gości. Byliśmy na weselu gdzie były okrągłe stoły i samowola - (kto gdzie chce tam siada) i wchodziliśmy na końcu no i się okazało że byliśmy grupą około 10 osób i zabrakło dla nas stolika , były po 2 miejsca przy innych stolikach. i wtedy młodzi chodzili i przestawiali gości . Więc uważam że mogli tego uniknąć .
Listę już mamy zrobioną tylko muszę ją teraz podać w formie do zaproszeń :P a to jest najgorsze
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-02 o 13:32
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:43   #2219
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:

Włosy upięte.

Śliczna suknia, ja też mam białą, z koronkową górą ale na stałe a nie zakładaną oddzielnie, będę miała pudrowo różowe dodatki (buty, paznokcie i bukiet) a włosy delikatnie upięte. Więc mi pomysł z dodatkami w różu bardzo się podoba, myślałam wcześniej o fuksji lub błękicie, ale fuksja za odważna jednak a błękit to taki zimny kolor więc stanęło na różu.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:50   #2220
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Jak ja się cieszę, że mamy to już za sobą.... Wczoraj poszło zamówienie zaproszeniowe Ale co się nawściekałam przy ustalaniu to moje... tżta rodzice naciskali na parę osób (piąta woda po kisielu, tż na oczy nie widział), ale na szczęście udało się jakoś na spokojnie wybić im to z głowy. A i tak wyszło nam z obsługą 137 osób

Oj tak

Cytat:
My mamy okrągłe stoły więc musimy gosci do stołu dopasowac inaczej sobie tego nie wyobrażam , ale to będziemy robić juz po potwierdzeniu przez gości. Byliśmy na weselu gdzie były okrągłe stoły i samowola - (kto gdzie chce tam siada) i wchodziliśmy na końcu no i się okazało że byliśmy grupą około 10 osób i zabrakło dla nas stolika , były po 2 miejsca przy innych stolikach. i wtedy młodzi chodzili i przestawiali gości . Więc uważam że mogli tego uniknąć .
Listę już mamy zrobioną tylko muszę ją teraz podać w formie do zaproszeń :P a to jest najgorsze
Też będę miec okragłe stoły i właśnie chcę tego uniknąć. Nie wyobrażam sobie ganiania między stołami i proszenia gości żeby się przenosili

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości