|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
U nas dzis w nocy jako tako. Mala o 20wypila 60ml mm bo plakala przy pustej piersi ![]() Pozniej karmienie o polnocy, nastepne o 3 pozniej juz 6, 7 i o 8 powtorka z butla bo znow piersi puste No i w dzien karmimy sie co ok 1,5 godziny. Teraz wietrzymy sie.. Chlodno ale slonecznie. Jak mala nie spala od rana to teraz na dworze juz druga godz chrapie
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jeszcze pochwalę mojego synka - on mi pięknie spi w nocy!
chociaż tyle ![]() od pcozatku nocki miał fajne - wczoraj jak zjadł po kapieli i zwymiotował wszystko myslałam ze bedzie sie wybudzał czesciej a wstał o 3 w nocy i o 7 rano no ale zasnał dopiero o 12 teraz od rana
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#2884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mialam, Antos mial rok i ciagle budzil sie na jedzenie i byl na mm Cytat:
Serdecznie gratuluje
Niech Zosia zdrowo rosnie
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Michaś dopiero od niedawna polubił przytulanie. Ale to tylko jak sam chce. No ale zaczął chcieć częściej jak kiedyś ![]() A ten lekarz z wizytą to taka rutynowa procedura? Bo u mnie czegoś takiego nie ma. Nawet jak po położna zadzwonię to sama sure nie naprasza. Przynajmniej tak było 1,5 roku temu. Cytat:
Gratulacje! Kurcze Ty miałaś ten sam termin co ja ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia gratulacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Uparta, tasia:
Dziewczyny moje gratulacje! Życzę niezapomnianych chwil razem! Castia udanej wizyty nsa plotach ![]() My dziś byliśmy u mnie w pracy i zanim pokazaliśmy się wszystkim minęły dwie godzinki.nasz aniołek słodko spał ![]() potem jeszcze udało nam się wyruszyć na zakupy do tesco więc mały dał radę teraz się karmimy i wyruszamy na spacer ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-04-02 o 14:14 |
|
|
|
#2890 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
teraz co dwa dni mam się stawiać, mają sprawdzać czy wszystko ok.
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tego przytulania, spokojnie, jak daje się odłożyć sama do łóżeczka to korzystaj Wyprzytulasz ją jak będzie miała dłuższy czas aktywności.A co do tego magnezu... Z tymi kilogramami przesadziłam oczywiście, zjadam2-3 dziennie. No i nie wydaje mi się, żeby zwykły magnez miał moc powstrzymania skurczy porodowych... Generalnie z tymi skurczami jest tak, że niedobór mg powoduje skurcze mięśni, a nie że to jakiś wyciszacz skurczy wszelakich. Ale już sama nie wiem, może faktycznie odstawię ![]() Cytat:
czekam na opis porodu ![]() Cytat:
Jednak wysypianie się to podstawa jakiegokolwiek funkcjonowania.
|
||||
|
|
|
#2891 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Pewnie dlatego ja sie do niczego nie nadaje ![]()
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj dużo dobrych wieści
![]() Pola przesyłam My dzisiaj z TŻ idziemy na romatico kolacyjkę A teraz lecę kończyć prasowanie bo okazało się że podczas remontu jeden worek ubranek małego się ukrył Miłego dnia i może jeszcze z 2 porodów dzisiaj
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
agunia4ever usun (t)asie z czekamy, ona już jest w mamusiach
|
|
|
|
#2894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluje!!! Niech Patrycja zdrowo rosnie Cytat:
Oby udalo sie namowic tatusia na spacer ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
moze jeszcze wszystko wroci do normy ![]() jak tak bardoz ci zalezy to sie nie poddawaj Cytat:
![]() brawo, co za dobry Synek ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Serdecznie gratuluje
rosnij pieknie Szymonku
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buziak dla Pati Cytat:
A ja znowu dopiero wróciłam do domu i mam już tego serdecznie dość, bo przez załatwianie spraw nie mam czasu dla Niusi, siedzi z babcią a babcia kiepsko sobie z nią radzi i kończy się to tak, że zamartwiam się cały czas co u niej. I brakuje mi mojej córeczki .A jutro po południu znów muszę jechać a jeszcze lekcje chciałam zrobić żeby podreperować finanse bo Niuśka zużywa pampersy i mleko jak wodę. Miłego wieczoru dla Was lecę do Niusi
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj dzień dobrych wieści Martynka, Uparta, (t)asia Ogromne gratulacje dla całej szóstki! Niech Patrycja, Zosia i Szymek rosną zdrowo, a czas razem przebiega bezproblemowo My dzisiaj po wizycie u pediatry - wszystko gra, ła, ła, ła Tylko obserwujemy pępek, żeby się ładnie schował Pola, I także dla innych umęczonych końcówką ciąży |
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
Jutro mam wizytę kwalifikującą do porodu w szpitalu, który wybrałam Choć jeszcze z tydzień bym chciała wytrzymać, bo trza chałupę ogarnąć i sama siebie też bym mogła (farbowanie włosów itp).
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
martyna141 uparta8210 (t)asia gratuluję!!!
pola_m za wizytę. |
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za brokuły i kciuki, oby pomogły
![]() dzięki ![]() Współczuję niewyspania... Staraj się nadrabiać krótkimi drzemkami chociaż, jak tylko masz możliwość Cytat:
![]() Fajnie z tą kolacją ![]() Też mam wielką chęć na jakąś randkę z mężem. I to całonocną, najchętniej w szpilkach, z tańczeniem i alkoholem
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2902 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, że bardzo fajnie.Cytat:
![]() A co do załatwiania formalności i pracy to szczerze współczuję. Dobrze, że ty masz tyle sił i energii na załatwianie, no i młoda na pewno będzie miała bardzo dobre relacje z babcią. Cytat:
za wizytę i My spokojnie sobie siedzimy i delektujemy się tym, że TŻ z nami siedzi Fakt, że każde z nas przy swoim komputerze, ale zawsze razem Jutro idzie do pracy na kilka spotkań i po raz pierwszy zostanę sama, taki mały test przed przyszłym tygodniem kiedy zapewne już częściej będzie chadzał do pracy. Na szczęście ma taką, że jeżeli będzie jakiś tragiczny dzień czy coś to zawsze będzie mógł zostać i chociaż z domu popracować, o ile nie będzie giga ważnych spotkań, których nie da się przez tel załatwić.
|
|||
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakiś pomysł czemu młody tak bardzie nie lubi się przebierać? Ubieranie po kąpieli to jest istny cyrk, bo jest wrzask taki, że słychać chyba u sąsiadów :/
Przy przewijaniu też z reguły płacze... Co do przytulania to czuję się jakoś dziwnie, bo młody uspokaja się u TZa na klacie a u mnie nie Nie umiem uspokoić swojego dziecka...
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-04-02 o 20:10 |
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ag9 nie przejmuj się. Na pewno się mu jeszcze odmieni, a tymczasem korzystaj z wymówki że Tż musi się zająć dzieckiem bo lepiej mu to wychodzi a Ty wtedy masz chwilę wolna! Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Niemożliwe że niemal przez godzinę żadna się nie odezwała rodzą czy karmią czy co ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzą na płaczące dziecko i myślą o co chodzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
|
|
|
|
#2907 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nam się lista skraca - niedługo odchowalnia nas czeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty do niczego? Kochana, chyba żartujesz Cytat:
Nie no, żartuję. Udanej kolacji ![]() Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-04-02 o 21:38 |
||||||
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Karmią karmią i usypiają dzieciaki.
A jak skończą, to piją piwo bezalko na pokarm
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gratuluje tasia, uparta i martyna ![]() ![]() ja w dwupaku.bylismy wzoraj na ktg, wyszły skurcze ale niregularne, lekarz mnie zbadał za darmo no i rozwarcia brak ale niby wg niego cos tam się rozkreca.bardzo chciałabym urodzic juz, choć sie boje jak z dwojką dam rade ale mam dosc wszystko mnie boliiiiiiii.............. . castia , dobrze ze synek tak ladnie spi moj starszak to mało co spał od urodzenia, ciekawe jak drugi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Zdrówka dla Was
Zaraz będzie 5 kg, a podobno od tej "magicznej" wagi dzieci moga przestac budzic sie na nocne jedzenie. Trzymam za to kciuki...

A teraz lecę kończyć prasowanie bo okazało się że podczas remontu jeden worek ubranek małego się ukrył 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)