|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Hej dziewczyny! dawno mnie i Beatelsa na tym forum nie było.
Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel. Musiałam kota zapakować w szelki. Trochę przerażająco miauczał, ale generalnie był dzielny. w załączniku mokre futerko
|
#4802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja nigdy się chyba nie przyzwyczai do kąpieli, zawsze przeraźliwie płacze i próbuje uciekać, efektem zawsze jest cała zalana łazienka. Chyba też ją muszę dzisiaj kąpać bo sygnalizowała, że futro jej śmierdzi.
|
|
|
|
|
#4803 |
|
KOTerator
|
Nie śmierdzi jej, tylko wącha narządem Jacobsona
.
|
|
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w końcu ma jakiś superdelikatny i w końcu może normalnie korzystać z kuwety Cytat:
mówisz? ![]() Cytat:
o jaki topielec fajny
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45859572]Takie same szele jak moja ma.
![]() Moja nigdy się chyba nie przyzwyczai do kąpieli, zawsze przeraźliwie płacze i próbuje uciekać, efektem zawsze jest cała zalana łazienka. Chyba też ją muszę dzisiaj kąpać bo sygnalizowała, że futro jej śmierdzi. [/QUOTE]to są chyba szelki dla królika (o ile pamiętam dobrze.. albo świnki morskiej) Jeeezu teraz topielec cały czas się liże.. i tylko mlask-mlask-mlask ![]()
|
#4806 |
|
KOTerator
|
Dzikie. Jak wejdą głodne do piwnicy jeść, to da się je pogłaskać. Na zewnątrz nie podejdziesz na 5m. Jedna kotka nieciachnięta i nie ma jak jej złapać, próbujemy od kilku miesięcy... Pozostałe wyciachane. Czarny jeszcze w domu się naprawia. Jeden kotek odszedł na niezidentyfikowaną chorobę, długa historia. Teraz mam z 6 tych kotów do karmienia, nie zawsze przychodzą. Rewir mają duży, spotykam je kilometr i więcej dalej.
|
|
|
|
#4807 | |
|
Konto usunięte
|
Tzn. co?
![]() ![]() Cytat:
Moja też się zawsze musi cała umyć sama jeszcze raz bo pod prysznicem źle umyta. Możesz się spodziewać wyrzyganego kłaczka bo jednak przy takim gruntownym wylizywaniu dużo sierści do pyszczka wchodzi, chociaż ja zawsze wyczesuję ją przed prysznicem.
|
|
|
|
|
#4808 |
|
KOTerator
|
A ja planowałam usunąć Milce pazurka, jednego, tego, którym nie rusza. Obcinam go regularnie, czasami się nim gdzieś zahaczy nie potrafi uwolnić, ale rozmyśliłam się z usuwania pazura, jakieś to wydaje się okrutne nawet dla jej dobra...
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45859909]Tzn. co? ![]() [/QUOTE]http://www.catforum.com/forum/38-hea...ats-mouth.html |
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem
![]() Cytat:
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie ma.
Cytat:
|
|
#4811 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45859572]Chyba też ją muszę dzisiaj kąpać bo sygnalizowała, że futro jej śmierdzi.
[/QUOTE]Hehe, koty tak wąchają Ludzi, siebie, trawę na spacerze... A co mu było? Skąd ta choroba brzucha?
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Grubcio nie ma jednego pazura na tylnej łapce. Uszkodził sobie już ładnych kilka lat temu. Tzn. pazur jest, ale nie odrasta, ułamał się tak z milimetr nad skórą i tak zostało do dziś. Ale raczej nie powoduje to u niego dyskomfortu, chodzi normalnie, myje się tam normalnie, nawet "obgryza" to czasem tak jak pozostałe (na pewno widziałyście jak koty nieraz skubią i obgryzają sobie pazury podczas mycia).
Za to do obcinania jeden pazurek mniej
|
|
#4813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby chciały pożreć tę główną poduszeczkędoczytałam o kotce Vivienne - głaski
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
teraz tak pięknie ziołowo pachnie <3
a nie starymi skarpetkami jak wcześniej. Mam pytanie o żwirek Applaws Nature´s Calling. Polecacie? choodzi mi najbardziej o pochłanianie zapachów i mniejsze roznoszenie się niż CBE+. Jakie u was reakcje na zmiane żwirku?
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2014-04-02 o 17:27 |
|
|
|
#4817 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Moim wszystko jedno, jaki mają żwirek.
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.. dachowca zmieszanego z półpersem.
czy coś w ten deseń. Namiętnie leżącego na brudnych ubraniach. Najlepiej w koszu na pranie
|
#4819 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dziś po powrocie zastałam zdjęte z suszarki moje majtki, włożone do kartonu i pokryte burym stworzeniem
|
|
#4820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja tak wącha tylko obsikane przez inne koty krzaki, kuwetę i dupkę jak się myje.
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bo to bardzo częsty odruch w reakcji na mocz
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4823 |
|
KOTerator
|
Nie wiecie czemu ten link, który tu wcześniej wrzuciłam teraz nie działa? Wcześniej normalnie dało się wejść, nie?
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny..
![]() Viv, trzymam kciuki za kicie.. Mam nadzieje, ze nie bedzie musiala byc operowana... ![]() Mam do Was pytanie odnosnie karmy dla sterylizowanych kotow.. Pewnie ten temat byl juz poruszany, ale ciezko teraz mi bedzie sie do tego dokopac.. Olimpka juz calkowicie doszla do siebie po zabiegu, za dwa tygodnie ciachamy Suzi.. No i wet ciagle namawia mnie na zmiane karmy na RC Neutered Young Female.. Jadly probki i im smakuje, ale jakos jestem uprzedzona do RC... Teraz im podaje Applawsa dla kociat.. Myslicie, ze zmiana ma sens??.. Ten RC jest wartosciowa karma?.. A moze jest cos lepszego dla sterylizowanych kotek?... Licze na Wasz pomoc, po przy Waszej wiedzy, to ja wymiekam.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4825 |
|
Nie depcze krokusów
|
Niuńka zjadła właśnie 10 cm sznurówki z metalową końcówką
Prawie wyjęłam jej z gardła, ale wyrwała się i połknęła. Naszpikowałam ją pastą i posmarowałam buty zmywaczem do paznokci, żeby nie zeżarła przez noc reszty. Zobaczymy, co będzie jutro w kuwecie...
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
A co to sie dzieje? Tydzien zjadania dlugich rzeczy w domu?
Trzymam kciuki za kicie. I ide chowac trampki ![]() meire ja tez sie skusilam na ta karme po sterylizacji. Koty to jedza, bo jest naladowane polepszaczami i polane miksem dziwnych tluszczy. A podobno to, ze jest dla kotek sterylizowanych to pic na wode. Nie ma w tej karmie niczego magicznego. Dzwonila to mnie kiedys konsultantka z RC i pytalam co to za skladnik i jak dziala ta karma to nie byla w stanie nic konkretnego powiedziec. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- U mnie tez juz nie dziala. A wczesniej bylo podniebienie kotka.
|
#4827 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dziwne, link nie działa...
Danielsowi zdarzało się bawić sznurówkami i je ślinić, ale ona odgryza i zjada. Mam na wierzchu 4 pary butów, w których chodzę, a nie mieszczą mi się do szafki (spokojnie otwieranej przez Burego) i w każdej mam odgryziony kawałek w ciągu ostatniego tygodnia, jednak nie taki długi jak dzisiaj. Chyba będę chować buty do kociego transportera. Nie mogę sobie pozwolić na spokojną, kilkutygodniową naukę klikerem, bo za parę dni ona się wykończy... Był normalny kupon, mam nadzieję, że sznurówka jeszcze się trawi w żołądku. Chyba wrócę do karm zbożowych, skoro zaczęła wcinać bawełnę - właśnie zauważyłam, że pogryzła wiszące na suszarce ręczniki.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-04-03 o 00:58 Powód: dopisek |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Kusum, no tak patrzyłam na skład tej karmy, to szału nie robi...
![]() A Ty czym karmisz?... nasłuchałam się od weta o otyłości i innych problemach zdrowotnych po sterylce i teraz się stresuję, że źle je karmię... dostęp do suchej mają non stop.. mam nadzieję, że nie będą się zapychać na siłę i nie przytyją... karma 2kg wystarcza nam dokładnie na miesiąc na dwa koty... mokre dostają dwa razy dziennie.. i jedzą mniej, niż wcześniej... Poza tym mają bardzo dużo ruchu, bo uwielbiają szaleć ze sobą, biegać po całym mieszkaniu.. my też się z nimi dużo bawimy.. więc mam nadzieję, że się nie nabawią otyłości... ![]() Malla, masakra z tymi sznurówkami... jak ja Bogu dziękuję, że moje koty nie są zainteresowane zjadaniem niczego, co nie jest karmą... aż się zastanawiam czasami, co ja mam za zwierzęta.. kwiatów nie jedzą, buty mam na zewnątrz, tez nie ruszają.. dzieć mi zostawia często jakieś zabawki, to tez tylko się tym bawią... ![]() Mam nadzieję, że małej nic nie będzie...
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-04-03 o 09:51 |
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia chyba wizooż czyta...za trawienie
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

no ale w końcu ma jakiś superdelikatny i w końcu może normalnie korzystać z kuwety 

Olimpka juz calkowicie doszla do siebie po zabiegu, za dwa tygodnie ciachamy Suzi.. No i wet ciagle namawia mnie na zmiane karmy na RC Neutered Young Female.. Jadly probki i im smakuje, ale jakos jestem uprzedzona do RC... Teraz im podaje Applawsa dla kociat.. Myslicie, ze zmiana ma sens??.. Ten RC jest wartosciowa karma?.. A moze jest cos lepszego dla sterylizowanych kotek?... Licze na Wasz pomoc, po przy Waszej wiedzy, to ja wymiekam..
Prawie wyjęłam jej z gardła, ale wyrwała się i połknęła. Naszpikowałam ją pastą i posmarowałam buty zmywaczem do paznokci, żeby nie zeżarła przez noc reszty. Zobaczymy, co będzie jutro w kuwecie...
Niunia chyba wizooż czyta...