|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Ja już się zapisałam do szkoły rodzenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I ciesze sie, ze tak poradzilas sobie z karmieniem, oby tylko tak dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja napisalam 1,5 strony kolejnego rozdzialu pracy magisterskiej i nie mam natchnienia na pisanie dalej ehhh ;/ Ale taka ladna pogoda wiec przebieram sie, biore psiaki i lece sie przewietrzyc, moze troche przy okazji przewietrze mozg i wroci mi chec do pisania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Napisałam właśnie na fejsie do jednej dziewczyny która jest położną. Jak mała się urodzi to ma przyjść do mnie z deklaracją wyboru lekarza dla malutkiej. Mam już wybraną przychodnię i ona tez tam pracuje więc zawsze to inaczej. Niby daleko nie mam a nie będę musiała specjalnie iść tam. No i zapytałam jej od razu z racji tego że ona położną jest i w szpitalu pracuje właśnie o to czy mogę się do szkoły rodzenia zapisać jeśli mam już spotkania z położną.
Mam nadzieję że można bo z chęcią bym skorzystała tym bardziej że teraz to już bezpłatne jest. No i mężuś by skorzystał i dowiedział się pewnie sporo, tym bardziej że chce być ze mną w czasie porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
ja też siędze nad magisterką i nie wiem totalnie co pisać
![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
To się nazywa ciążowy mózg
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jagodzia mąż też musi nabrać wprawy i musi robić z małą to samo co Ty (oprócz karmienia ![]() Ja mojego od pierwszych dni będę zaganiać do roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i mój tż to już całkiem będzie mógł mnie wyręczać bo ja chciałabym butlą karmić ![]() No ale tak daleko nie wybiegajmy w przyszłość ![]() ![]() A teściowa i bratowa mnie wkurzają tekstami, że sobie nie poradzi i mam go nawet nie brać bo będę miała z nim więcej problemów niż pożytku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
![]() Przede wszystkim dziękuje za wsparcie załamanej ![]() ![]() ![]() Co do wyników jestem zaskoczona...i teraz nie wiem o co chodzi...bo wg mojego gina Maja jest do tyłu z brzuszkiem o 2,5 tygodnia a tu wyniki wyszły na 31 tydzień gdzie ten dopiero zaczynamy od następnego tygodnia...co do wagi to też jest bardzo duża rozbieżność bo tydzień temu było 984 g max 1kg a tu naglę 1700 g. Wypisu dzisiaj nie dostałam :/ więc specjalnie nie będę po niego jechała. Akurat 11.04 brat będzie wiózł babcie do Opola to pojadę z nimi i wezmę wypis. Co do koleżanek z pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parę moich uwag dotyczących rzeczy do torby: 1. Szlafrok- miałam go ze sobą i ani razu go nie wyciągnęłam w szpitalu było okropnie gorąco w nocy nie dało się spać. Okno było otworzone tylko w ciągu dnia bo wieczorem było nam za zimno. 2. Koszula do karmienia- koniecznie muszę kupić sobie jaką koszulę na ramiączkach...te co mam z krótkim rękawem są cienkie a pomimo to było mi strasznie gorąco... 3. Nakładka na sedes- polecam mieć przynajmniej 5 szt. ![]() ![]() I to chyba tyle...poszłam do szpitala z podejrzeniem hipotrofii a wracam z przeziębieniem ![]() ![]() Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-04-02 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Kochana ![]() ![]() i kuruj się teraz ah te usg ![]() ![]() o nakładkach na sedes nie pomyślałam ![]() ![]() kurde dostałam dziś info o akcji darmowych usg 3d w lublinie w sobotę TŻ chce jechać ale decyduje kolejność zgłoszeń na miejscu i teraz nie wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się cieszyć, że z malutką jest jednak wszystko dobrze i że już duża z niej dziewczyna ![]() Dzięki za rady odnośnie szpitala, chciałam kupić szlafrok ale ja mam termin na sierpień to pewnie już całkiem będzie gorąco także chyba sobie odpuszczę ten szlafrok ![]() Cytat:
![]() Tż jest strasznie wrażliwy na krew i ogólnie lekarzy to powinna coś powiedzieć, żeby go wesprzeć a nie teksty w stylu "No jak chcecie to jest wasza decyzja ale ja go tam nie widzę" Kurde a czy mnie się ktoś pyta czy chcę iść rodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tez jeszcze az tak zle nie bylo, a tu do tego, ze pustka w glowie to jeszcze brak najmniejszych checi ![]() Poszlam na spacer, aby sie dotlenic i nabrac checi do pisania to tylko kupilam loda, a zamiast checi to strasznie mi sie spac chce wiec musze sie polozyc chociaz na godzinke ![]() Moze checi pozniej przyjda jak wstane ![]() Cytat:
![]() A i dzieki za wszystkie rady, bo tez myslalam nad szlafrokiem hehe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Załamana u mnie niechęć wynika z tego że nie mam już pomysłu na parafrazowanie tych wszystkich badań opisów itp do przeglądu literatury... tych polskich i braku chęci do tłumaczenia tekstów po angielsku
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- ja mam szlafrok tylko polarkowy i nie będę brała go w sierpniu do szpitala teraz jak byłam to skorzystałam z niego ze dwa razy jak dziewczyny otworzyły okno i było zimno a ja spałam no ale to był początek marca 10 stopni na dworze
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
A ja przeglądam, czytam i dumam... nie wiem co zrobić z tymi durnymi spodniami... nie wiem już sama w co się zaopatrzyć na tą ciążę, nie chce wydawać niepotrzebnie kasy...
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak masz gdzieś ten sklep w pobliżu to jedź przymierzyć te spodnie i zobacz czy jak ten pas obniżysz to nie będą spadać tylko będą dobrze się trzymać też bez pasa. Jeśli tak to ja bym kupiła a później po ciąży obcięła albo wypruła ten pas i miałabyś normalne spodnie, które byś mogła normalnie nosić jako jeansy ![]() Pomyśl też czy nie planujesz kolejnej ciąży, ja na przykład chciałabym mieć jeszcze dzieciaczki także dla mnie to nie duży wydatek skoro spodnie mają się przydać jeszcze w przyszłości ![]() Zawsze możesz też sprzedać spodnie jakiejś znajomej, która w przyszłości będzie się spodziewać dzidziusia, jak widzisz ciężko takie spodnie znaleźć także chętnych nie powinno brakować ![]() ![]() Jednym słowem według mnie jednak opłaca się mieć chociażby jedną uniwersalną parę ![]() http://allegro.pl/sexi-rurki-jeansy-...031301216.html Mają regulację pasa i ogólnie to taki materiał cieńszy niż jeans bardziej jak jeansowe legginsy czy coś w tym stylu, więc nie martwię się, że nie będą pasować i przez tą regulację może będą dobre nawet po ciąży ![]() Dziewczyny z sierpniowego wątku polecały jeszcze te: http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...048431119.html Wyglądają zgrabnie i wydaje się, że jak się obetnie ten pas to będą się trzymać, chociażby z paskiem ![]() ale ja ich nie zamawiam bo nie lubię takich typowych jeansów ![]() To się naprodukowałam, mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam w podjęciu decyzji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodzi o to, że żadnych spodni nie chce kupować tylko po prostu zastanawiam się co i jak zrobić... bo jednak idzie lato więc w sumie może nie potrzeba mi takich grubych jeansów.... jakby to była zima to bym się nawet nie zastanawiała. Na pewno jakieś jedne legginsy kupię bo się przydają a te co mam to już stare, podomowe... ![]() Myślę tylko jak kwestię tych spodni rozwiązać ![]() Te co pokazujesz mają sznurek i nie wiem gdzie by go chować ![]()
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja dopiero teraz siadłam do kompa, bo chciałam wreszcie skończyć prasowanie, i udało się uffffff ![]() ![]() To pochwale się, bo byłam wczoraj na wizycie. Jeśli chodzi o mnie, to muszę zająć się żelazem, bo mam braki, tak poza tym to wszystko dobrze, brzuch jak na ten tydzień w sam raz, nie za duży, nie za mały, szyjka też ok. z malutką, no może nie taką malutką, bo już 1850 ma, też wszystko w jak najlepszym porządku, ginka mówi że rozwija się bardzo dobrze, waga też tak jak trzeba, wszystkie pomiary takie jak powinny być, aha tylko nogi ma wyjątkowo długie, śmiała się że modelka mi rośnie. aha i na początku jak zaczęła oglądać małą, to mówi tak: u pani miała być dziewczynka, tak? ja w szoku, pytam czy coś się zmieniło, a ona w śmiech, że pozostała dziewczyną, i teraz to już daje mi 100 %, na dowód dała mi zdjęcie tego co to poświadcza Cytat:
![]() Jagodzia mała jest po prostu boska, a w tej opasce wygląda jak prawdziwy kwiatuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...055677301.html Wydaje się, że materiał taki sam a regulację mają na guzik jakiś z tego co widzę ![]() http://allegro.pl/hit-rurki-jeansy-c...004016749.html a tu tą gumę widać lepiej, ona jest w środku ![]() Na lato mam zamiar kupić: http://allegro.pl/niebieskie-krotkie...097809025.html albo http://allegro.pl/granatowe-spodenki...111944169.html albo http://allegro.pl/rybaczki-ciazowe-j...112338578.html i takie legginsy ![]() http://allegro.pl/ciazowe-3-4-bezuci...109543582.html Ja ogólnie jak kupiłam sobie właśnie typowo ciążowe legginsy i poczułam jak to wygodnie może być z brzuszkiem to teraz cały czas szukam co by tu kupić bo mam braki w spodniach ![]() No i na pewno latem postawię na sukienki, takie uniwersalne, żebym mogła nosić też po ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
No i jestem po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
manieczka super
![]() ![]() ![]() Fajny termin masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej regulacji to mam wrazenie ze to cos bedzie w brzuch moze nie tyle uciskalo ale jakos tak denerwowalo ![]() A na lato to juz pikus, na rynku sobie kupie gatki na gumce nie musze na all zamawiac bo to nie ma sensu ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Mania gratulacje
![]() ![]() Zubi fajnie, że już w domu ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2014-04-02 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kobitki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Jeju, ile do nadrabiania!!!
![]() ![]() ![]() Manieczka gratuluję zdrowego maleństwa ![]() ![]() Marszalka, ale kawał dziewczynki, super, że wszystko dobrze się rozwija ![]() ![]() Zubinko jak dobrze, że jesteście całe i zdrowe ![]() ![]() ![]() Jagodzia brawo za wytrwałość, no a to karmienie piersią to już w ogóle rewelacyjnie wywalczyłaś, szacunek ![]() Kicia życzę weny twórczej ![]() Przepraszam jak kogoś pominęłam z ważnym postem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.