|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
W końcu dotarł do mnie Scent z wymiany straganikowej i nim skropiłam nadgarstki. Bardzo, bardzo intrygujący. Świetnie wpasowuję się w dzisiejszą aurę.
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój małżonek twierdzi, że Maroussia pachnie szarym mydłem.
No i faktycznie, na mnie pachnie nieciekawie, tylko początek ma ładny, cynamonowy
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie Maruśka to jakaś trauma
Ja lubię kadzidła ale to w Maruśce jest jakieś takie jak stęchła szmata i w dodatku skwaśniałe. Żadko się zdarza, żeby perfumy mi śmierdziały i staram się tego określenia nie używać, ja na prawdę wiele mogę znieść jednak ten zapach przerasta możliwości mojego nosa.Czasami jak piszecie o Maruśce to mi się wydaje, że może moja próbencja była trafiona... |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam - nie wiedzieć czemu - paskudny humor Całe szczęście Belle en Rykiel dobrze koją nerwy Smują się mięciutko i leniwie, wyciszają...
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Konto usunięte
|
Eenax, Kattarino, Margot, Neonko, życzę powrotu do zdrowia
Eenax, pochwal się, jaki to upolowałaś odkurzacz, bo przede mną też zakupy tegoż, ale ciągle to odkładam. Wiadomo, z jakich powodów, gdyby do każdego sprzęty AGD dodawali flaszeczkę perfum.. o to byłoby jakieś rozwiązanie i zachęta, a tak krążę wokół tego stoiska i…. nic. A zdecydować się muszę, bo przyjdzie mi sięgnąć po miotłę i jeszcze na niej odlecę A tak poważnie, to może ktoś doradzi mi, co wybrać, jeśli chodzi o odkurzacze, jaką markę etc. No chyba, że nasze kochane modki wkleja mi bana, za OT-opa. ![]() Pachnę dziś Rousse, bo mam ochotę na cynamon. Wczoraj także pachniałam tym Lutkiem , a w kawiarni zamówiłam sobie kawę z syropem cynamonowym ![]() Po lekturze blogu Elve nie mogę przestać myśleć o Cinnabar Estee Lauder. Pomyśleć, że nie znam tego kultowego zapachu, a cynamonu tam ponoć dostatek. W każdym razie opis Elve zrobił na mnie duże wrażenie. |
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4584772]Eenax, Kattarino, Margot, Neonko, życzę powrotu do zdrowia
Eenax, pochwal się, jaki to upolowałaś odkurzacz, bo przede mną też zakupy tegoż, ale ciągle to odkładam. Wiadomo, z jakich powodów, gdyby do każdego sprzęty AGD dodawali flaszeczkę perfum.. o to byłoby jakieś rozwiązanie i zachęta, a tak krążę wokół tego stoiska i…. nic. A zdecydować się muszę, bo przyjdzie mi sięgnąć po miotłę i jeszcze na niej odlecę A tak poważnie, to może ktoś doradzi mi, co wybrać, jeśli chodzi o odkurzacze, jaką markę etc. No chyba, że nasze kochane modki wkleja mi bana, za OT-opa. ![]() Pachnę dziś Rousse, bo mam ochotę na cynamon. Wczoraj także pachniałam tym Lutkiem , a w kawiarni zamówiłam sobie kawę z syropem cynamonowym ![]() Po lekturze blogu Elve nie mogę przestać myśleć o Cinnabar Estee Lauder. Pomyśleć, że nie znam tego kultowego zapachu, a cynamonu tam ponoć dostatek. W każdym razie opis Elve zrobił na mnie duże wrażenie.[/QUOTE] Mnie Cinnabar powalił na kolana, a potem jeszcze dał potężnego kopa w zadek - innymi słowy: ja bym nim za nic nie mogła pachnieć Jak się tak zastanowić jednak, to testowałam go już dość dawno, a moje wybory perfumeryjne są coraz trudniejsze dla otoczenia Może więc teraz by mi się spodobał? Niestety pewnie się już o tym nie przekonam
|
#1088 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Czekam na Ragnarok
|
Dziękuję za przybliżenie zapachu
![]() Cytat:
).Cytat:
Jak mi się spodoba, to na Allegro wypatrzyłam śliczną miniaturkę - choć flakonik dziwnie się kojarzy... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie smutasiaj się Homyku Wszystkim schorowanym życzę szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4584772]Eenax, Kattarino, Margot, Neonko, życzę powrotu do zdrowia
Eenax, pochwal się, jaki to upolowałaś odkurzacz, bo przede mną też zakupy tegoż, ale ciągle to odkładam. Wiadomo, z jakich powodów, gdyby do każdego sprzęty AGD dodawali flaszeczkę perfum.. o to byłoby jakieś rozwiązanie i zachęta, a tak krążę wokół tego stoiska i…. nic. A zdecydować się muszę, bo przyjdzie mi sięgnąć po miotłę i jeszcze na niej odlecę [/quote] Dziękuje postaram sie wrócić szybko do zdrowia ![]() Jak tylko wrócę do domu to napisze jaki ja mam model. Ja szukałam takiego bez workowego (z plastikowym pojemnikiem na "farfocle") i koniecznie z filtrami HEPA dla alergików.
|
#1092 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4584772]A tak poważnie, to może ktoś doradzi mi, co wybrać, jeśli chodzi o odkurzacze, jaką markę etc. No chyba, że nasze kochane modki wkleja mi bana, za OT-opa.
[/QUOTE]To i ja się podłączę z prośbą o radę .Przeczesuję internetowe sklepy, fora, odwiedzamy warszawskie sklepy i wciąż nie możemy zdecydować się na wózek. Drogą eliminacji wybraliśmy 3 i nie potrafimy zdecydować sie na jeden spośród nich .Szukamy wózka wielofunkcyjnego, z dużymi, pompowanym kołami (nie musi należeć do najlżejszych) i rozkładanym siedziskiem w spacerówce. Fotelik i adapter mile widziane .Cytat:
, to może udałoby Ci się przetestować Cinnabar . Widziałam go niedawno w sklepie E.Lauder w Galerii Mokotów. Chętnie bym Cię tam zaprowadziła . A później na lody do La Fragoli
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
24, Faubourg Hermes - trochę słońca w ten pochmurny dzień.
A w temacie Cinnabaru EL to na pewno powinien być dostępny w salonach firmowych EL. Piękny, faktyczne trudny, bo mocno retro, rozkwita w siarczystym mrozie i wtedy oszałamia bogactwem cynamonu, ale to nie jest jadalny cynamon |
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Stella In Two Peony - i czuje sie w niej tak straszliwie czysto, swiezo i wyprasowanie, ze az mam ochote wyskoczyc przez okno z obrzydzenia ;-))).
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj do pracy był Lalique, teraz niespodziewanie wcześniej przyszłam do domu, założyłam domową bluzkę pachnącą jeszcze resztkami Cabocharda, ach piękny jest, wytrawny, szlachetny
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Witchdoctor
|
Cytat:
A te 3 wybrane modele wózków to....?w temacie : dzisiaj moj pierwszy dzień z Innocentem
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nowo dostarczonym EMPORIO ARMANI-SHE , jak na razie wydają mi się cudownie miękkie, jakieś takie słodko-kobieco-drapieżne. Ale to pierwsze wrażenie, zobaczymy jak dalej
![]() Na razie jestem pod wrażeniem |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Testowo globalnie pachnę Voile d'ambre i podoba mi się on
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś pomogę. Na świeżo jestem ![]() Zresztą właśnie w zesżłym tygodniu sama opyliłam swój głęboki wózeczke na allegro hihi. Nie miałam wielofunkcyjnego, bo jakos tak. Mieliśmy PegPerego Cullę na stelażu Classe4 - super, duża gondolka, dwa pokrycia - zimowe i letnie, moskitierka, pompowane duuuże koła. A spaceróweczkę miałam Graco - Voyager'a - teraz mam Jeepa Liberty i tez sobie chwalę, chociaż - tak w zaufaniu - graco lepszy. Widziałam Graco'we zestawy wielofunkcyjne też ![]() w temacie global Mitsouko - już wiem, że niestety nie mój on. Wogóle nie wiem czemu wszystkie szypry wychodzą u mnie z taką mydlaną nutą, no - ale to takie najgorsze, najzwyklejsze mydlane mydło jakie znam
|
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak świeża, dorodna kupka w lipcowym słońcu ![]() Dla mnie - trauma. Cytat:
![]() Papuga drze się na całą studnię, deszcz leje jak w tropikach, paranoja. Pachnę Mauboussin. P.S. I mam wnerwiającego PMSa, a jutro o 16.00 ustny egzamin. Kill me, anybody.
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-06-18 o 17:56 |
||
|
|
|
#1103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Zapach bardzo mi się spodobał i jestem w stanie Cię zrozumieć Może też se kupię...Się zarabia to się ma ![]() Cytat:
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
ważą się losy Śródziemnomorskiego, bo dzisiaj nim pachnę i jakoś mnie nie zachwyca, tak, jak wcześniej... sama nie wiem
dopachnię się nim jeszcze na wieczorny wypad na piwo ze znajomymi i się zobaczy Nevado, zdaje się, że Tymena nabyła ostatnio kolejną flaszkę Terracotty, chyba gdzieś go nawet na forum opisywała... a ja nawet nie poszłam się zapytać o ten przedtermin bo stwierdziłam, że za mało się przygotowałam i nie zdążę, miałam się pouczć w czasie dość długiej przerwy między zajęciami, ale pojechałyśmy z koleżankami do Pasażu, nawet wlazły ze mną do Sephory i wytrzymały i nie marudziły i nawet były całkiem zainteresowane tym, co bez wytchnienia opowiadałam im o poszczególnych flakonach albo nieźle udawały
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to już prędzej widłowe chyba Lody, lody - kiedy ja (biedny żuczek ) mam zakazane Za to "Warszawę" chętnie bym odwiedziła, a raczej kilka Forumek ją zamieszkujących Niestety na razie się nie zanosi ![]() Cytat:
![]() A OI nie lubię ![]() Homyku Tulipanko, a może ryzyk-fizyk?
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pachnę dziś Rousse, bo mam ochotę na cynamon. Wczoraj także pachniałam tym Lutkiem , a w kawiarni zamówiłam sobie kawę z syropem cynamonowym ![]() Po lekturze blogu Elve nie mogę przestać myśleć o Cinnabar Estee Lauder. Pomyśleć, że nie znam tego kultowego zapachu, a cynamonu tam ponoć dostatek. W każdym razie opis Elve zrobił na mnie duże wrażenie.[/quote] Kijanko, ja nie czuję w Cinnabar krzty cynamonu, a jeżeli już to mocno przeterminowany cynamon nadgryziony pleśnią, zamknięty w plastikowym pudełeczku. Zapach przypomina mi też letnią wersję wody toaletowej Opium Fleur imperiale, ale tylko na początku. Mocno duszne i przywiędłe kwiatki albo stara szafa wypełniona po brzegi znoszonymi i dawno niewietrzonymi przestarzałymi ubraniami. Finał to dobrze mi znany i nie do zniesienia zapach luksusowego rozświetlacza do ciała Tomorrow Avonu. Nie wiem czy to pora roku, czy moja skóra tak spłaszcza i zniekształca ten zapach. Co innego Youth Dew. Cytat:
Cytat:
bardzo mocno retro, wręcz myszowato.
|
||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4584772]
Eenax, pochwal się, jaki to upolowałaś odkurzacz, bo przede mną też zakupy tegoż, ale ciągle to odkładam. [/quote] Ja mam Samsung T-66 Series. Dokladny model: VCC6631V3W/XEO. Cokolwiek to znaczy najważniejsze ze: - na smieci ma plastikowy pojemnik wiec odpada babranina z papierowymi rozwalajacymi sie workami i próbami prawidlowego zalozenia, a tak naciskasz przycisk wysuwasz pojemnik a zawartosc wysypujesz tam gdzie chcesz mozna myc w zmywarce i jest wielosetkrotnego uzytku - Filterem HEPA po którym w wywiewanym z odkurzacza powietrzu jest mniej niz 1% zanieczyszczenia - do tego wchodzi system silvernano który z tego 1 % jeszcze wyłapuje jakies pyłki - do raczki mozna dołaczyc jeszcze jeden filtr opcjonalnie ktory mozna sobie dokupić. - jest mały i lekki ale niestety tylko w kolorze bieli (były tez błekitne wiec biały wybrałam). Ogólnie jak bym miała polecac odkurzacze to wlasnie takie z plastikowymi pojemnikami i filtrami Hepa. Napewno takie modele ma jeszcze Elektrolux (który baaardzo polecam bo chwale sobie ich produkty), Bosch (tez baaardzo sobie chcale te marke) i Philips wprowadził ostatnio na rynek model z jeszcze badziej doskonalymi filtrami i oczywiscie pojemnikiem plastikowym. Jedyna wada to taka ze sa to dosc drogie modele bo od 600 złotych w góre. Z tanszych polecam Zelmera. (moi rodzice maja model Meteor i im dobrze słuzy funkcjonalnie ale za to worki kosztują) Odradzam wszystkie no namey typu: alaska. hoover, domel, alabama itp. Mam nadzieje ze nie bedzie to potraktowane jako reklama Zadna z powyższych firm mi nie zapłaciła za wymienienie nazw. Wszystkie wiadomosci sa tylko i wyłacznie moja opinia na zasadzie sprawdzania własnoreczno-kurzowego.A pozatym nadal nie pachnę. Dalej ktoś mi wkreca głowę w imadło i boksuje brzuch. Ciekawa jestem jak ja bede sie myc skoro ja wszystkie zele pod prysznic mam dosc mocno aroamtyzowane.
|
#1108 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Eenax, a może kup sobie taki żel pod prysznic AA Help - on jest dla skóry alergicznej, atopowej itp., a przy okazji właśnie nie pachnie, więc może by Cie nie drażnił? Ja troche nie w tym wątku, ale zanabyłam sobie to mikre Eternity Purple Orchid i właśnie mam na łapie.
|
|
#1109 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Euphoria, a nadgarstkowo Burberry Brit.
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Cocoon
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

.

Ja lubię kadzidła ale to w Maruśce jest jakieś takie jak stęchła szmata i w dodatku skwaśniałe. Żadko się zdarza, żeby perfumy mi śmierdziały i staram się tego określenia nie używać, ja na prawdę wiele mogę znieść jednak ten zapach przerasta możliwości mojego nosa.

Niestety pewnie się już o tym nie przekonam 

i akurat musialam isc na pobranie krwi- pani pielegniarka tak sie pastwila na moimi biednymi zylami, ze padlam pod stol, przy 4 fiolce 
dopachnię się nim jeszcze na wieczorny wypad na piwo ze znajomymi i się zobaczy