|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część III
Cytat:
, ale dam sobie jeszcze trochę czasu.Niemniej zdemotywowana się czuję. Edytowane przez Martva Czas edycji: 2014-04-02 o 22:43 |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Godzinka jazdy po szosie to rewelacja - po asfalcie lekko się jedzie, interwały są bo raz jest z górki, raz pod górkę no i utrzymane średnie tempo np. 20 km/h, tętno podwyższone przez tę godzinę i voila, minimum 400 kcal spalone A przede wszystkim nie jest nudno, bo krajobraz zróżnicowany, lekko się pedałuje, myśli odpływają w różnych kierunkach i nawet się nie czuje kiedy ten czas leci
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest śliczna, planuję zakup takiego samego kroju tylko tutaj kolorków mało jak dla mnie. Koniecznie zdaj relację z jakości no i czekamy na fotki .Celestia również gratuluję pięknego ciałka. Ja to takiego brzucha już chyba nigdy nie będę miała :-(. Ale dziewczyny mają rację, że dzięki właśnie waszym rezultatom przedstawianym na fotkach, chce się ćwiczyć. Bo nie są fotki ,,tiuningowane". Dzisiaj tak: - rozgrzewka 2 godz. sprzątanie łazienki i wc (takie kompleksowe od góry do dołu), - 130 przysiadów i 20 sumo squat +7 kg, - Jillian 6wx6p, - rozciąganie Jutro jak nie dam rady poćwiczyć to tragedii nie będzie bo to co dzisiaj zrobiłam z łazienką i wc to jutro robię z resztą mieszkania + okna. Także swone kalorie pewnie spalę ;-) |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Odkąd prawie przejechał mnie autobus (zjeżdżałam z górki i hamulce zadziałały bardziej niż powinny), pożyczyłam znajomej znajomego mój rower, już raczej bezzwrotnie. Mnie tam stacjonarny nie nudzi w ogóle, oglądam filmy, a w czasach 'długo i lekko' to i książki czytałam, więc czas mi się nie dłuży. Tylko że nie działa. Nic nie działa, z drugiej strony boję się że jak teraz po paru miesiącach prób ruchu wrócę do dawnego trybu życia, to nagle waga mi się ruszy ale znów nie w tę stronę w którą bym chciała.
|
|
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Co polecacie, bo sie tak zastanawiam:
a) BPU + PŁASKI BRZUCH Zajęcia 2w1. Koncentrujemy się na rzeźbieniu i ujędrnianiu tzw. problematycznych partii ciała, które mają tendencję do ...gromadzenia tkanki tłuszczowej. Atakujemy więc brzuch, uda, biodra i pośladki. Zdecydowaną większość ćwiczeń wykonuje się w pozycjach niskich izolowanych, działając na wybrane partie mięśniowe. Cechą charakterystyczną jest wielokrotne powtarzanie tych samych ćwiczeń z umiarkowaną lub dużą intensywnością. Ćwiczenia te mają na celu poprawę kondycji, koordynacji ruchowej i ogólnego samopoczucia. Wspaniale wpływają na przyspieszenie spalania tkanki tłuszczowej oraz wspomagają walkę z cellulitem. To zajęcia dla osób o każdym poziomie zaawansowania, bez ograniczeń wiekowych. Trening ten nie obciąża bowiem kręgosłupa ani stawów. b) Power Fit jest stworzony specjalnie dla Ciebie jeżeli uwielbiasz spalać kalorie, chcesz wyładować negatywne emocję, skutecznie złagodzić stre...s i porządnie się zmęczyć. Kombinacja zestawów ćwiczeń połączonych z segmentami cardio skutecznie wpłynie na redukcję tkanki tłuszczowej oraz wyrzeźbi i wysmukli Twoje ciało. Zajęcia mają na celu poprawić w znacznym stopniu Twoją kondycję, wzmocnić mięśnie oraz wytrzymałość ścięgien i wiązadeł. Na zajęciach Power Fit wymodelujesz wszystkie partię ciała, od pośladków, bioder, ud, aż po ramiona, brzuch oraz biust. Pomagają w walce z rozstępami i cellulitem, czego efektem jest ukrwiona i napięta skóra. Zestawy ćwiczeń charakteryzują się średnią oraz wysoką (dostosowaną do grupy) intensywnością. Do zajęć wykorzystywany jest różnorodny sprzęt oraz przybory. Zajęcia kończą się 5-7 minutowym stretchingiem. Uwaga! Niewskazany dla osób z nadciśnieniem lub dolegliwościami układu sercowo-naczyniowego. c) ACT- Aerobic Circuit Trening (Aerobiczny Trening Obwodowy) Specjalnie dla Ciebie proponujemy zajęcia ACT. Tego typu trening jest bardzo popul...arny na całym świecie. Dzięki tej metodzie można w skuteczny sposób pozbyć się tkanki tłuszczowej, zwiększyć kondycję oraz wzmocnić i ujędrnić całe ciało. Czyli osiągnąć efekty, o których najczęściej myślimy patrząc w lustro. Podczas zajęć grupa wykonuje od 2 do 4 obwodów. Trening charakteryzuje się duża dynamiką, co wpływa na spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej. W trakcie ćwiczeń gwarantowana świetna zabawa oraz intensywny wysiłek. Idealna forma zajęć dla osób, które lubią różnorodność ćwiczeń, skierowana zarówno dla początkujących jak również tych bardziej zaawansowanych. Podczas jednej sesji treningowej poprawiamy zarówno siłę jak i wytrzymałość- spowodowane jest to wykonaniem wielu ćwiczeń na wszystkie partię mięśniowe w optymalnym tempie. Do zajęć wykorzystywany jest sprzęt sportowy. * W celu zapewnienia 100% wsparcia, zajęcia prowadzone są przez 2 instruktorów. d) ABT – brzuch, uda, pośladki. Przeważająca część zajęć przeznaczona jest na ćwiczenia siłowe mięśni brzucha, ud, bioder i pośladków. Umiarkowana intensywność zajęć wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej, poprawia siłę mięśniową oraz powoduje zmianę kształtu i elastyczności mięśni. Taka forma ruchowa polecana jest dla osób początkujących jak i średniozaawansowanych w każdym wieku. e) Aerobik czyli turbo spalanie. Ćwiczenia fizyczne w rytmie muzyki, ukierunkowane głównie na rozwój wytrzymałości aerobowej (tlenowej) i mięśniowej ćwiczących. Trening zagwarantuje Ci, że zapomnisz o kłopotach dnia codziennego, poprawi się Twój humor i do tego spalisz mnóstwo kalorii!!! Zajęcia te zwiększają ilość tlenu w naszym organizmie, a rolą tego rodzaju treningów jest w dalszej konsekwencji zwiększenie wydolności układu oddechowego i krwionośnego oraz zwiększenie wytrzymałości mięśniowej całego organizmu. Aerobik to więcej niż tylko wyrozumowane ćwiczenia fizyczne, jest to świadome i celowe oddziaływania ruchem na zdrowie fizyczne, psychiczne, emocjonalne oraz na sprawność umysłu. W pierwszej części zajęcia zawierają ćwiczenia aerobowe połączone w układy choreograficzne tj. Low Impact, Hi Impact – Hi/Lo, Tea Bo, Afro, Latin. Natomiast w drugiej części modelujemy wybrane partie mięśniowe. f) aerobic-fat killer, tak jak aerobik turbo spalanie charakteryzuje sie średnia intenswywnością wysiłku, aczkolwiek fatkiller jest odrobinę intensywniejszy, połączony z ruchami takimi jak kopnięcia uderzenia angazujacymi do pracy wieksze grupy mięsniowe-wieksze spalanie kalorii. g) fit combat-obecnie najintensywnijesza forma zajęć grupowych w klubie. |
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Myślałam, że po nocy będzie więcej nadrabiania ![]() Ja dzisiaj na nogach od 4:30 wyjątkowo, ale tylko dlatego, że muszę iść do lekarza na 8 rano na nogach i to na drugi koniec miasta... Potem szybko na pociąg, jakiś nudny wykład na uczelni, prezentacja i do domu ![]() Wczoraj byłam na piwie ze znajomymi z grupy, prawie spóźniliśmy się z kolegą na pociąg... Ale, że kondycja mi się poprawiła to zdążyliśmy minutę przed odjazdem Dzisiaj w planach mam to co wczoraj jeśli chodzi o ćwiczenia ![]() Kornelciaczek ja się nie wypowiem, nie znam się
Maluję paznokcie ![]() Edytowane przez NightwishLove Czas edycji: 2014-04-03 o 05:45 |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może przekraczasz dzienne zapotrzebowanie kalorii i dlatego większych zmian nie ma. Sprawdź swój jadłospis, wprowadz zmian jeśli potrzeba i cwicz dalej. Sprawdziłabym też tarczycę, jesli faktycznie nic nie rusza od dłuższego czasu. A jakie treningi robisz? jak często, jak długo?Dla mnie tez trochę za trudny temat
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Kornelciaczek to chyba zależy od tego co chcesz osiągnąć. Chcesz spalić tłuszcz czy wyrobić mięśnie ?
Jakbym miała wybierać to przeplatałabym power fit bo to chyba jest cos jak cardio i Abt zeby ładnie zbudować mięśnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2014-04-03 o 09:00 |
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
Celestia ależ masz suuper ciało
Dzięki Twojemu zdjęciu będę ćwiczyć np dziś choć dostałam okres a podczas niego nie najlepiej się czuję ![]() Dzień Dobry
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedno
![]() Możesz wrzucać takie zdjęcia codziennie Codzienna motywacja
|
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---> mamy takie same stroje i ja w swoim to deska ![]() Mamuska chyba pytala o zdjecia - strona 72 Ale moze zrobie w takim stroju jak Celestia, ale ja to przyniej sie chowam |
|
|
|
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry ...
Karen15 to jaki nosisz rozmiar ? xs ? Kurcze odnośnie tarczycy ... to chyba jakaś plaga ostatnimi czasy wchodzę czy to na forum , czy fb i wszystkie idą tarczycę sprawdzać bo nie ma efektów itd. bo albo chcesz schudnąć i przechodzisz na dietę redukcyjną i do tego ćwiczenia ... albo ćwiczysz dla kondycji ... bez zdrowego odżywiania i i chwalę się że wygrałam zestaw kosmetyków na fb aaaaaaa jak usiądę to już nie mam 3 wałeczków na brzuchu tylko 1
BYŁO 80 kg. JEST 60 kg. ![]() - TATO ? A dlaczego cukierki są owijane w takie papierki co szeleszczą gdy się je rozwija ? - żebyśmy słyszeli jak mamusia się odchudza Edytowane przez emilcia0209 Czas edycji: 2014-04-03 o 09:49 |
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie wygrałam żadnych kosmetyków.
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
ja powiem skromnie że dużo wygrałam na fb
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
DoDoo
ale w totka nie umiem wygrać
|
#2571 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczynałam ćwiczenia od Skalpela, potem trochę modyfikowałam, miałam romans z Mel B, ale generalnie takie bardziej modelujące na konkretne partie; od jakiegoś czasu poszłam bardziej w zestawy cardio, jakieś aerobiki, pajacyki, podskoki. Nawet sobie zapisuję treningi od +40 dni, jak sobie nie mogę zapisywać efektów :P |
||
|
|
|
#2572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aczkolwiek kasy za usg powtarzanie badań w kilku kierunkach nikt mi kasy nie oddał ![]() Wydaje mi się, że osoby aktywne, które mają problem z hormonami tarczycy po ćwiczeniach (za każdym razem) powinny mieć zakwasy, aczkolwiek to tylko moje spostrzeżenie, niekoniecznie trafne ![]() Do tego oczywiście niedociśnienie, osłabienie, zły sen... ale poprzednie też mogą być objawem nieodpowiedniego nawodnienia organizmu ![]() Dziś w planie fryzjer a po nim 20 min treningu. Kupiłam sobie do kawy na 2 śniadanie amerykankę, ale w gardle mi staje jak przypominam sobie o Celestii
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
słodkie ciacho a'la drożdżówka
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
http://majanaboxing.blox.pl/resource...kanki_017a.jpg
Nie taka drożdżówka. AMONIAKOWA PYCHOTKA
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Jem strączki i kukurydzę z puszek, przeciery pomidorowe z kartoników, sosy typu keczup i salsa i codziennie mały deser (typu trzy cienkie ciasteczka, pasek gorzkiej czekolady, dwie łyżeczki nutelli - większa ilość słodkiego mnie zamula). Co drugi-trzeci weekend mi się zdarza pójść z chłopakiem na pizzę, zapiekankę albo coś w ten deseń. Naprawdę trudno mi uwierzyć żeby takie rzeczy miały aż taki wpływ na moją wagę (zwłaszcza jak widzę niektóre jadłospisy które tu dziewczyny wrzucają a mają spadki). Dodatkowo tyle się mówi że dieta to 70% efektu - ale ja bym chciała zobaczyć chociaż to 30% powstałe przez ruszenie tyłka od kompa :P
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Bleuh, nie jedzcie tego
tona niepotrzebnych, pustych kalorii.---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
ja np musze uważac na to co jem, bo szybko widac negatywne efekty a mam przyjaciółkę, która jest chuderlakiem, a wżera wszystko co popadnie
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam bardzo stałe widełki wagowe: 56-57 na czczo, max do 58,0 pod koniec dnia, jeśli dużo zjadłam/wypiłam (ważenie się to zaczyna być nerwica natręctw, ale przejmuję się tylko tymi porannymi wartościami). Ale odkąd ćwiczę, nie widziałam na wadze 55, a wcześniej się zdarzało.
|
|
|
|
#2579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz ciałko cudowne Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a może macie jakieś ćwiczenia na chude nożki? Robie wykroki z ciężąrkami ale wydaje mi się, że od tego tylko nogi mi jeszcze bardziej schudły a mięsni nie ma :P Dodam zdjęcie ale nie wiem czy dobrze widać, ciezko uchywcic nogi, do tego mam beznadziejne lustro.
W ogole dzisiaj pierwszy raz robiłam te ćwczenia na brzuch z cięzarkami i od dzisiaj robie tylko te :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

, ale dam sobie jeszcze trochę czasu.

wiem że przez jakiś czas robiłam tak że stawałam na jednej nodze i na tej co stałam to wspinałam się na palce i na zmianę . Słyszałam że to są na łydki właśnie . Nie wiem czy to dzięki temu
Jest śliczna, planuję zakup takiego samego kroju tylko tutaj kolorków mało jak dla mnie. Koniecznie zdaj relację z jakości no i czekamy na fotki 

wchodzę czy to na forum , czy fb i wszystkie idą tarczycę sprawdzać bo nie ma efektów itd.
bo albo chcesz schudnąć i przechodzisz na dietę redukcyjną i do tego ćwiczenia ... albo ćwiczysz dla kondycji ... bez zdrowego odżywiania i