|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja mam i sie nie sprawdzil, ale jeszcze zrobie podejscie |
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:, buziaki dla Emilki |
||
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3185 |
|
BAN stały
|
O ile nie mieszka za granica, gdzie pojdzie do szkoly a tam wszystko prowadzone jest w innym jezyku noz sie mowilo w domu.
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasiuni_a;45869815]My od 5.30 na nogach, więc się Miłek dostosował do Waszych dzieciaków
![]() no te nasze dzieci to się umówiły że dzisiaj pobudka o 5 czy co ![]()
|
|
|
|
#3187 | ||
|
Rozeznanie
|
U nas ładna pogoda, 20 st. na być dzisiaj Zaraz się zbieramy i na spacer idziemy, obiad mam znowu z głowy. T. nam pierogi zrobiła Takie robienie obiadów lubię![]() Wszystkiego Najlepszego dla Emilki i Helenki !! Cytat:
Szkoda że do Tesco mam daleko, TZ ma niedaleko z pracy, ale jeżdżą w 5 i raczej nie będą jechać do sklepu po tą 1 rzecz. Ale w niedzielę ma jechać na rajd to wstąpi i kupi Zuzi jak jeszcze będą. Cytat:
Czasem daję jej do zabawy ale wtedy jestem w pokoju i mam na nią oko.Miałam robić ogórkową, T. nam daje pierogi a więc będą na dziś a zupa na jutro
|
|
#3188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Helenki, buziaki---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- jakie wasze dzieci będą, naumiane ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- [QUOTE=kasiuni_a;45869815]My od 5.30 na nogach, więc się Miłek dostosował do Waszych dzieciaków ![]() powiedziałam, ale cóż z tego babka się tłumaczyła, że to jeszcze koleżanka musiała być na zmianie jak dzwoniłama mąż? czasem po prostu bym go rozszarpała wykąpałam Miłka, poszłam go nakarmić i położyć spać i przysnęłam razem z nim, spałam długo, bo ze 45 minut i już pomijam, że nie przyszedł mnie obudzić, ale jak wstałam była 20.30, poszłam do salonu a tu mąż leży rozwalony na kanapie, coś sobie w telefonie ogląda, Dawid przed kompem, bajkę ma włączoną, na kolanach talerz z jakimiś kanapkami w ogóle nie ruszonymi no nie dość, że włączył bajkę żeby mieć spokój, to jeszcze dał jedzenie w pokoju i nawet nie spojrzał czy zjedzone, a trzecia sprawa, że o 20.30 to młody już w łóżku być powinien i ja tu takiego męża ukarać? :confuse d:---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam na nic sily, moze pozniej nadrobie, jestem na 100str
tz mial wczoraj wolne i nie bylo kiedy poczytac.Jula daje nam w kosc od paru dni, ze masakra. Ryk do 23, nie wiadomo o co, nawet na rekach siedziec nie chce. a bylo tak pieknie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
O KURCZE!!! listonosz mi dziecko obudził, no
urwę mu chyba gł..wę!!!
|
|
|
|
#3191 |
|
BAN stały
|
Janek wczoraj ozygal bujeczek i musialam wyprac, wyschnie dopiero jutro wiec pewnie bede miala jeczenie bo jest do tego bujaka bardzo przywiazany, taka jego kanapa.
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
moja ULUBIONA (
) sąsiadka na szczęście na 10:15 pojechała do szkoły ma szczęście, że mi dziecka nie obudziła ![]() ja się odmeldowuję, do później
|
#3193 |
|
BAN stały
|
Od kiedy przeszla na trzecia faze diety to jakos sie dziwnie czuje, gorzej.Jem owoce i ziarno, ale lepiej sie czulam jak jadlam same serki biale i mieso.Eh
|
|
|
|
#3194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dziecko się megadziwnie zachowuje od kilku dni. Wczoraj miała tylko 2 drzemki półgodzinne zamiast 3, więc mi zasnęła minutę przed kąpielą, więc był ryk. teraz ją zaniosłam do łóżeczka na chwile, bo odkurzałam duży pokój, przychodzę za chwilę, a tam wali kupą, a dziecko śpi jej się właściwie nie zdarza samej zasypiać. Na szczęście w tej sytuacji zaraz minie 30 min i się obudzi A poza tym od wczoraj się rzuca na mleko jakby go nigdy wcześniej nie jadła. Przed godziną mi zjadła 180 ml oczom nie wierzyłam. Za to nie chce jeśc z łyżeczki, chociaż wcześniej było odwrotnie. Czy to może być przez zęby?A ogólnie to w ogóle dużo bardziej jej smakuje pepti 2 niż 1 Cytat:
z małymi wyjątkami z raz na 2 tygodnie. Nie ważne czy na spacerze czy w domuCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My pospaliśmy do 9 W ogóle w końcu mamy unormowany dzień, dzięki temu wiem kiedy co Leoś chce i jakoś mi łatwiej. Nawet w dzień ładniej śpi bo z 3 raz po godzinę, a od urodzenia miewał na dzień 2 drzemki po 40minut, nie wiem jakim cudem się to poprawiło. Mam prośbę, mogłaby któraś z Was zobaczyć cenę uczniaczka tego polskiego w tesco? na czym polega ta promocja teskowa? na maila nic nie dostałam od nich w tym temacie ![]() Cytat:
Cytat:
Dla Helenki również ja robię pieczeń... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
a co myślicie o tym dla półroczniaka
garnuszek na klocuszek albo ocean muzyczny ten ostatni to dziecko może bawić się nim leżąc, stojąc albo na siedząco
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-03 o 11:14 |
|
|
|
#3197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystkiego dobregoCytat:
duzo zdrowkaCytat:
A wczoraj przezylam 5 najdluzszych sekund w swoim zyciu.. dawalam mlodej obiadek i zaczela sie dusic, cala sina, nie mogla zlapac oddechu no masakra, przylecial tz i ja odratowal, koszmar Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-03 o 11:11 |
||||
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
:[QUOTE=Poziomkowa89;458718 43]Hej
My pospaliśmy do 9 W ogóle w końcu mamy unormowany dzień, dzięki temu wiem kiedy co Leoś chce i jakoś mi łatwiej. Nawet w dzień ładniej śpi bo z 3 raz po godzinę, a od urodzenia miewał na dzień 2 drzemki po 40minut, nie wiem jakim cudem się to poprawiło. poziomka, ty szczęściaro, my dziś od 5 na nogach ja po takich kilku pobudkach z rzędu ogólnie nie funkcjonuję wcale, to wegetacja raczej JEST! a w ogóle od kiedy Piotruś się urodził to nie spałam ciągiem dłużej niż 2 godz, ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z wozkiem i psem na smyczy nawoluje wszystkich
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
o i jeszcze znalazłam takie, to wszystko jeździ więc takie przyszłościowe
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
mi osobiście to podoba sie ta taczka, albo ocean z poprzedniego postu
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no bez
ta dentystka twierdzi, że jak karmię to nie mogęale niech mi tylko tego zęba wreszcie skończy to mnie już więcej nie zobaczy ![]() Cytat:
) i i smażę na patelni ok. 15 minut przewracając na wszystkie stronycamambert pewnie można, ale już bym nie dawała pieczarek wtedy bo za dużo smaków chyba ![]() a sos? ze mnie kiepska kucharka, taki pieczeniowy z torebki albo pieczarki podduszone na maśle, mąka i mleko jemu wystarczy moje spojrzenie ![]() ale nie omieszkałam paru słów powiedzieć jak już Dawid poszedł spać Cytat:
|
||
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój już kima, jak się obudzi to idziemy na spacer i do ogrodu Nie umiem znaleźć info o promocji tesco |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ach biedny ten moj TŻ. Wczoraj byliśmy pokłóceni (z jego winy) na koniec dnia mnie przepraszał itp. Oczywiście ja głupia nie jestem bo wiedziałam że tak będzie, bo dziś też ma wolne i nie chciał kolejnego dnia popsutego no i wiedziałam też że coś ode mnie chce (dokładnie to żebym poszła jego koledze pytać o pracę do angielskiej agencji) także tylko czekałam na wieczorne podlizywanie
no i oczywiście 9 rano a ten już czy pójdę dziś do tej agencji. Więc pytam a dlaczego nie prosiłeś wczoraj i odmówiłam i mu powiedziałam że jak myśli że będzie mi tak odwalał a ja na drugi dzień będę spełniać jego prośby to chyba zwariował. A jak mówił że to nie dla niego tylko dla tego kolegi to mu powiedziałam że to on mu pracę obiecywał a nie ja noo to się wygadałam. Aaa no i kolejny dzień nie gadamy ze sobą
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2014-04-03 o 11:31 |
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3210 |
|
BAN stały
|
No moj wstaje o 9, ale pozniej tez chodzi spac i bywa ze nie zjada kolacji, albo zje mikroskopijna ilosc i tez spi.Chyba nalzy do tych dla ktorych noc jest swieta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony chcę żeby był jak najdłużej takim dzidziusiem 

i nie wiem czy dawać
wiem, straszne dylematy mam

klask i:, buziaki dla Emilki

Dziewczyny mogę prosić no linka do tego smartfonika ,bo siostra będzie w Tesco i ma kupić
no nie dość, że włączył bajkę żeby mieć spokój, to jeszcze dał jedzenie w pokoju i nawet nie spojrzał czy zjedzone, a trzecia sprawa, że o 20.30 to młody już w łóżku być powinien
ale jak zasypiala jakoś koło 19:30 to zjadła 280 ml
pierwszy raz jej się zdarzyło aż tyle zjeść
Ale wiedziałam, że po tym.nie przespi całej nocy.
urwę mu chyba gł..wę!!!

wszystkiego dobrego