|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Jakie tanie książki są na tym aros.pl
Oczami Maluszka 13,93 a miałam za 19 kupować Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Zeberko korzystalam z tych pasków ale nie wiem na ile są wiarygodne :/
Pani jakie książeczki polecasz? U nas hitem jest Czereśniowa więc jeszcze domowie resztę bo jedną mamy
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Tętno ok, ale nie sprawdzam codziennie... Mało ruchliwy jest od tygodnia. Potrafi 4 godziny przespać. Ale budzę go głębokimi oddechami
![]() Zakupów zrobiłam sporo w Gemini i na allegro u r_p77Zostały mi do kupienia te najdroższe rzeczy i największe Kosmetyki i parę ubranek co mi brakuje. No i literki na ścianę Mnie nie trzeba poganiać ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Kiedy Berbie masz wizytę? Ja dopiero za dwa tygodnie ![]() Jakoś za długo ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam mieć za 2 tygodnie (4 tygodnie przerwy), ale chyab grzyb mnie zaatakował więc muszę pójść jutro
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
Perse
Eliza śliczne te Twoje Skarby ![]() Hope mam nadzieję, że te zmiany w endometrium tylko wyglądają groźnie i szybko sobie z tym poradzisz ![]() Zeberko zazdroszczę przeprowadzki - my na razie nie możemy znaleźć mieszkania dla siebie... Chyba zostanie tak, że wyremontujemy sobie po ślubie jeden pokój u teściowej i na razie tu zostaniemy :/Do reszty się nie odniosę, bo karmienie, wózki, chusty, książeczki i szczepienia to zupełnie nie moja bajka. Ale czytam, bo jesteście skarbnicą wiedzy a mam nadzieję, że niebawem mi się to przyda ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin mi karze co 4 dni globulki Macmiror complex stosować . Tak profilaktycznie. A w pozostałe dni probiotyk dopochwowo. Ale to pewnie przez tą krótką szyjkę. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628]nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.[/QUOTE]tulę mocno w tym trudnym dniu...
![]() Cytat:
![]() U nas takie gęste książeczki są na topie. choć najukochańsza ostatnio jest ta http://aros.pl/ksiazka/wesole-miaste...rzez-okienko-2 jest kilka w serii, niestety nigdzie niedostępna ![]() już polecałam (tekst jest żaden, ale ilustracje piękne, ciekawe rozwiązania dla małych palców ciekawskich dzieci), ale wciąż hitem jest ta seria: http://aros.pl/?sztuk=1&x=26&y=14&cl...k&dodaj=147679 ![]() ![]() ![]() Berbie, witaj w domu! Krzyś lubi szum fal???
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - przykro mi z powodu smutnej rocznicy..
Z piciem rozumiem. Jakub pije tylko zimne napoje i z samego rana mleko bo wszystko mu jedno wtedy, jest tak glodny po 10-11 godz przerwy. Najbardziej idzie mu gorna 1 i dolna 2 (krzywo...), ale wszystko opuchniete, masakra. Zeberka - gdyby sie tak dalo Jakub chetnie oddalby Kasi z kilogram. Trzymam kciuki za karmienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
panika ja ostatnio kupiłam w prezencie taką http://aros.pl/ksiazka/jaki-to-kolor mi się bardzo podoba
ja dziś w końcu po przelewie z Zus i załadowałam koszyk w aros bo zbliżają kolejne odwiedziny u maluchów i nie ma zamiaru przepłacać na ostatnią chwilę w księgarni Krzyś był ogólnie zadowolony, w drodze samochód go bujał do snu. Najśmieszniejsze było jak w nocy jego starszy kolega zaczynał płakać to on się budził i zaczynał mnie kopać. Śmiałyśmy się z koleżanką, że się komunikują. Perse z fajnych rzeczy u mnie: dostałam 3 reklamówki ciuszków dla malucha więc nie muszę nic kupować. wszystko na pewno tam znajdę (jeszcze nie miałam czasu tam zajrzeć), teściowa dalej kupuje więc się zasypię... i dostałam fotelik samochodowy, nie taki jak bym tego chciała ale na te pierwsze miesiące będzie musiał wystarczyć (Maxi Cosi). maluch szybko z niego wyrośnie i wolę zainwestować w ten już większy, który będzie służył dłużej.
|
#1841 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Kucyku ładnie to tak budzić dziecko?:P Jak się urodzi, to będziesz chodzić na paluszkach, a jak zaskrzypi któraś z paneli, to się będziesz wściekać :P (no przynajmniej ja tak mam ).Gryzelda, taki już nasz wątek... Tu się mieszają tematy, radość i smutek. Ale na każdego przyjdzie czas, żeby rozmawiał o smoczkach ![]() Monika to jest jakaś makabra, normalnie ma dwie kulki na górze, czemu to nie idzie szybciej :/ Ja wiem, jak mi ósemka szła, to myślałam, że oszaleję, jak kupowałam jakiś środek pbólowy, to mi w aptece proponowano, żeby mi to dentysta rozciął :/ Berbie super, że odpoczęłaś! |
|
|
|
#1842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co robiliście? |
|
|
|
|
#1843 |
|
Konto usunięte
|
Perse wiem, że taki właśnie jest nasz wątek. Ale dobrze mi u Was i cieszę się każdą dobrą wiadomością. A jak Wam jest smutno to mi też.
Agatka świetnie ściskaj WC jak najczęściej! ![]() Berbie zazdroszczę tego wyjazdu nad morze... Jak byłam jeszcze w ciąży to planowaliśmy z TŻ, że wyskoczymy w któryś dzień na weekend, ale wiadomo... Teraz wybieramy się na podróż poślubną na 2 tygodnie, ale do lipca jeszcze chwila. Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628] Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco. W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił Dziś jest już cudownie, ale nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.[/QUOTE]![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45869949]Perse [/QUOTE] ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Perse
![]() Kucyk, przeciez trabimy tu od dawna, ze Aros bezkonkurencyjny. I cena i realizacja zamowienia na medal. Wczoraj znow zamowilam tymkowe książeczki jakos ok 15-16 a ok 19 SMS z inpost ze juz nadane. Pewnie dzisiaj ok 18 juz bedzie w moim paczkomcie. Uwielbiam ten sklep. Pani dozgonne dziekuje Berbie, BN jest fajne, zwłaszcza dla dzieci ![]() Gdzie byłaś nad morzem? My po świętach jedziemy prosto z Wro nad morze, juz nie moge sie doczekać Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-03 o 10:03 |
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wiecie co to za fotelik? Pewnie jakaś poprzednia wersja cabriofixa... Perse nigdy kobiecie się nie dogodzi W brzuchu chcemy żeby nas kopały, a po porodzie jak najwięcej spały ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
wiedziałam że tanie książeczki gdzieś są, jakaś czereśniowa itd ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse kochana przytulam mocno!!!
to co zawsze raz w miesiącu - czekanie na @ jestem po wizycie u dr i zaczynamy od 4dc stymulację, ale nie clo tylko gonalem... bo u mnie kiepsko z endometrium a ponoć to pomaga ![]() Cytat:
a może po drodze mnie zgarniecie na stopa
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem pytania
![]() Cytat:
zadzwoniłam do mojego lekarza... kazał mi dziś kupić maść clotrimazol (chyba?). chyba jutro na wizytę nie pójdę, bo mam mały wyjazd i nie wiem czy się wyrobię w tych godzinach co mu pasują, więc mam nadzieję, że maść pomoże.
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero pimafucin, ale on jest chyba na receptę. Oczywiście wypróbuj clotrimazol. Chyba 3zl kosztuje Zawsze mi pomagał, a w ciąży pierwszy raz nie chciał. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kucyk już wiem jaki fotelik Maxi Cosi City. któraś taki ma?
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Znany i lubiany chyba
![]() Poradźcie mi proszę czy iść na to usg 3 trymestru do dr Florjańskiego? Znowu 300zl wydać? Boję się że na tym starym usg mój nie wiele widzi... Do mojego i tak będę musiała pójść więc znowu popłyne 500zl na wizyty w kwietniu. Do tego suple, clexane, badania w labie.. I 1200zl wyjdzie. Jak czytam na wątku maj- czerwiec, że laski narzekają, bo przez całą ciążę 1000zl wydały na wizyty,badania, leki itd to mnie skręca.... ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusie jaki poradniki dla mam/rodziców polecacie? chcę kupić na prezent
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co Kucyku, w 3 trymestrze ważne są przepływy i te sprawy, ja wprawdzie odpuściłam już takie "lepsze" USG, ale mój gin i tak badał przepływy, pępowinę, wody... Tzn. ja go zawsze o to szczegółowo wypytywałam :P Więc jeśli się boisz, masz jakieś obawy dotyczące powyższych zagadnień, to ja bym odżałowała tę kasę.
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko do dwóch chodzę ![]() Mogłabym odpuścić wizytę u mojego ale potrzebuje recepty.. A dr F uważa że mi euthyrox nie potrzebny... W przeciwieństwie do endokrynologa, kardiologa i mojego gina ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45871625]Wiesz co Kucyku, w 3 trymestrze ważne są przepływy i te sprawy, ja wprawdzie odpuściłam już takie "lepsze" USG, ale mój gin i tak badał przepływy, pępowinę, wody... Tzn. ja go zawsze o to szczegółowo wypytywałam :P Więc jeśli się boisz, masz jakieś obawy dotyczące powyższych zagadnień, to ja bym odżałowała tę kasę.[/QUOTE] Ja mojemu tez każe sprawdzać. I drukować mi dokładnie wszystkie pomiary żebym dowód miała A on: wiem, wiem, pamiętam.No wiadomo że będę spokojniejsza Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak dotrwam to mam dwa prenatalne na NFZ...tylko nie jestem usatysfakcjonowana jaki gin mi do pierwszego został przypisany...i się miotam....a w zamian za zrobienie prenatalnych w klinice bede mogła sobie zrobić zabieg na twarz
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ta ulga po jak jest wszystko ok Już wymyśliłam co zrobię. Do dr F pójdę na usg, a do mojego tylko po receptę (wtedy nie płacę) Tylko dr F będę musiała o dopochwowe usg dodatkowo poprosić, bo ostatnio mi szyjki nie sprawdził (na połówkowym). Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
![]() Pani dziękuje bardzo. Szkoda że tej pierwszej serii nigdzie nie ma Berbie super że wyjazd się udał
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628] W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił Dziś jest już cudownie, ale nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.[/QUOTE]nastąpił, nastąpił - jest jeszcze bardziej słodko niż było pani miała rację z tym kubłem żółci [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45869949]Perse [/QUOTE] niestety, pamięć zostanie.... Ja wczoraj zaczęłam sobie odgrzewać kartacze na obiad i nie przełknęłam ani jednego. Przypomniałam sobie, że gdy wróciłam ze szpitala po # jedliśmy z Mężem takie kartacze mało tego, wzięłam antybiotyk i po nim sięgnęłam po osłonkę i znowu - ta sama osłonka, co wtedy. Masakra! Nie sądziłam, ze takie rzeczy po takim czasie będą się przypominać ![]() Moja Siostra do dziś nie może słuchać jednej piosenki, podobno leciała w radiu, gdy wiozła mnie do szpitala... Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.