|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Odniosę sie jeszcze dro drażliwych tematów - uważam, ze każdy rodzic powinien mieć wybór czy szcepic swoje dziecko i czym. Przymus nie kojarzy mi sie dobrze, nie jestem zwolenniczka narodowego socjalizmu ![]() Uważam, ze takie organizacje pozarządowe "antyszczepienne" są dobre, ponieważ - każda opozycja jest dobrym rozwiązaniem - zarówno w polityce jaki i w innych dziedzinach (a jak wiadomo polityka i farmacja to tematy powiązane). Marzy mi sie, by w PL było więcej wiarygodnych informacji udzielanych rodzicom przez lekarzy. Ja wielu lekarzy pytałam o szczepienia itp.i niestety zazwyczaj każdy z nich sprytnie zbaczal z tematu. Jasne, ze można samemu zglebiac, ale nie zawsze ma sie na to czas, a informacji jest bardzo wiele do ogarnięcia. Cenie lekarzy, którzy podają argumenty za i przeciw. Np. w przypadku wyrywania ósemek zostałam poinformowana o skutkach ubocznych (ciężkich, ale rzadko występujących) - zdecydowałam sie na zabieg. Nie ukrywam, ze informacje od lekarza, który nie cukrzyl tylko poinformował o najgorszych możliwych komplikacjach sprawiły, ze lekarz wydał mi sie wiarygodny i godny zaufania. W przypadku szczepionek tez tak powinno być. Tylko to wymaga pracy. Dziwne, ze kiedy byłyśmy w ciąży to każdy lekarz tysiąc razy sprawdzał lek, byle tylko chronić życie poczęte, a kiedy w grę wchodzi zdrowie narodzonego dziecka sprawy maja sie zupełnie inaczej. A w obu przypadkach skutki uboczne dotykają tylko niewielkiego procentu. W zeszłym tygodniu, we wtorek szczepilam córkę 2 dawka Engerixu WZW i po 1,5 dnia dostała NOP nie jakiś bardzo silny, ale jednak. Ja szczepie swoje dziecko, ale po prostu mam obawy. Kefii - cieszę sie, ze z Mikolajkiem jesteście już w domu i ze kasy na operacje zbieracie coraz więcej |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym to u mnie to co u wszystkich
- dziecko jest coraz bardziej absorbujące i brak mi czasu na wizaz. Od czasu szczepienia je bardzo krótko 10 min i czesto, wiec praktycznie mało mam czasu na inne rzeczy. Mam nadzieje, ze to sie zmieni. Podziwiam te z Was, ktore są tak zorganizowane, ze maja czas na posprzątanie i ugotowanie. Cieszę sie, ze robi sie coraz cieplej. Nie lubię siedzieć w domu, a podczas ładnej pogody można karmić w parku
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Jakieś zmiany nastąpiły, nie wglebialam się w temat, ale że dzieci za małe jeszcze chyba w związku z reforma szkolnictwa...
Glodna jestem, łosoś na mnie czeka, ale ja z Marcelekiem na podwórku, budzić go nie chce bo słodko śpi, a nie zostawię go samego, za pół godziny dziadek przejmie wnuczka
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-04-03 o 14:27 |
|
|
|
#1476 |
|
Rozeznanie
|
Dziś na obiad kluski na parze/pampuchy/buchty/parowce czy jak kto woli. Do wyboru sos mięsny lub na słodko z dżemem. Mniam
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zjadłam schabowego z makaronem z sosem- nie mogłam się zdecydowac co zjem
|
|
|
#1478 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj mam placki ziemniaczane ale jem je zawsze na sucho bez dodatkow.
W konu przyszedl moj sterylizator, koniec meczenia sie z zaparzaniem kazdej butelki pokolei !!! Hip hip hurra
|
#1479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
TŻ pojechał do Polski, jesteśmy z Mikołajkiem sami do poniedziałku w nocy. Za TŻem zamknęły się drzwi a ja zalałam się łzami - nawet nie jestem pewna dlaczego, tak mi się smutno zrobiło. Widać połogowa burza hormonalna jeszcze się nie skończyła.
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Apropo bączków - co działa na SuperDzidziusia. Najzwyklejszy termofor. Wlewam do niego trochę ciepłej wody (nie gorącej), kładę na nim młodego na brzuszku, on zasypia momentalnie a w pampersie jacuzzi bez wody.
|
|
#1480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy u lekarza we wtorek, dziś znowu na kontrolę- na szczęście się nie pogarsza, w poniedziałek kolejna kontrola. Jak się pogorszy to znowu szpital od razu;/ Mały dalej kicha i kaszle ale nie dostał antybiotyku (bo niedawno w szpitalu przecież brał) a do tego ja biorę antybiotyk z tą samą substancją czynną, którą on dostawał w szpitalu. Cytat:
... Ale na szczęście Isia wybawiła mnie z opresji ![]() Cytat:
A jeszcze mam takie pytanko- zamierzacie robić na pamiątkę jakieś profesjonalne zdjęcia czy film? Mi właśnie przyszło to do głowy- zrobiliśmy sobie z mężem film plenerowy po ślubie i z perspektywy czasu uważam, że to jest świetna pamiątka (jak któraś chce zobaczyć to mogę podesłać link na priv'a) ale nie wiem czy nie jest to zbytnie burżujstwo... pewnie lepiej dziecku za tą kasę coś kupić... |
|||
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas (czyli okolice Warszawy) koszt organizacji chrzcin, to 100-130 zł/os. PLanujemy zrobić je pod koniec czerwca. Rozglądamy się cały czas za lokalem, bo wybór jest spory, ale ta cena to mnie rozwala.
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w końcu u swojej a do Twojego mieliśmy iść gdyby ta nasza od razu wysłała nas do szpitala.
Im częściej chodzimy do tej lekarki, tym bardziej mam co do niej mieszane uczucia. Dała skierowanie do neurologa, więc chyba powinna poczekać z decyzją o kwalifikacji dziecka do szczepienia ale powiedziała, że to by zbyt długo zajęło i się na tą konsultację nie czeka. Chyba powinnam szukać nowego lekarza. Szkoda, że ten Twój nie przyjmuje bliżej nas. Znalazłam ofertę przyjęcia pod Warszawą z po mojej stronie Wisły za 100 pln od osoby.Chcesz namiar? |
|
|
|
#1484 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja siostra urodziła się w 99 r. i też nie była karmiona piersią, bo rzekomo mama nie miała wystarczająco dużo mleka u mnie w rodzinie w ogóle mało kto karmił piersią.Cytat:
Z Lovi mam ten problem, że ciągle mi piersi jakby uciekają z niego - lejek wydaje się zbyt krótki. W Medeli w zasadzie masz trzy części do złożenia - jest to o wiele mniej czasochłonne i uciążliwe niż w Lovi. Wszystkie części są plastikowe - nie ma tych gumowych, które mnie denerwowały Dodatkowo jeszcze takie pierdoły jak smycz do zawieszenia na szyi, klips, żeby przypiąć do spodni, wielkość - co jest istotne przy dziecku, bo ja często biegam z laktatorem na szyi, trzymając w ręku grzechotkę i bawię się z małą Plusem Lovi jest wyświetlacz, który wskazuje ile czasu trwa odciąganie i ustawienie alarmu. W Medeli tego nie ma. Przy częstym użytkowaniu ważna jest też kwestia dostępności części zamiennych - czego Lovi niestety nie posiada... A moja zawsze się budzi jak słyszy ![]() Cytat:
do tego przyszedł również zestaw nowych butelek, bo zmieniliśmy i zanim kupiłam jechalismy kilka dni na jednej butelce - koszmar normalnie Cytat:
mała dostała pieniążki od rodziny, mój ojciec ciągle narzekał, że nie ma ładnych zdjęć, więc się zdecydowaliśmy, myślę że będzie miała fajną pamiątkę ![]() Od paru dni jestem strasznie zakręcona. Wczoraj poszłam na zakupy po proszek do białych rzeczy.. Dobrze, że w kasie się zorientowałam, że wzięłam do kolorowych, bo miałabym w domu 6 kg proszku Zapomniałam, że w Biedronce nie można płacić kartą
|
|||||
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci migrują śpiąc na brzuchu? Młody w ciągu godziny, przez sen, na płaskiej kanapie przesunął się o jakieś 30 centymetrów i przekrzywił o 90 stopni. Tak se przepełznął jakoś, tu się niby przeciągnął i nie wiadomo kiedy przemigrował
|
#1488 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Są, tylko nie wszędzie. Cytat:
My dziś mieliśmy szczepienie. Mój bohater był bardzo dzielny, mało płakał, a potem pół dnia spał. Teraz zaczyna być aktywny. Właśnie się śmieje do męża. |
|||
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn nie śpi na brzuchu...kladziecie tak dzieci i one wam usypiaja?
Kupiłam małemu spodnie niebieskie dziś na chrzest i pulowerek granatowy, pod biała kurteczke , jutro go próbnie wystroje i się pochwale . Tylko przydałaby mu się wizyta u fryzjera przed uroczystością. |
|
|
|
#1491 |
|
Gang Iren
|
Padam na twarz,dzieci zmówiły się dziś przeciwko mnie.
Wszystkie trzy. Oj Kacper się budzi,a Eryk drze się znów,więc to jeszcze nie koniec na dziś
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam na FB, napiszę i tu. Byliśmy na szczepieniu wczoraj, dostaliśmy skierowanie do neurologa
Borys ma słabe napięcie mięśniowe i zasypiając rzuca główką. We wtorek mam wizytę, do tego czasu na bank osiwije Po szczepieniu śpi śpi śpi je i znów śpi. Czuwam nad nim dziś jak wariatka mierzę co chwile temp. bo ogólnie jest taki śpiący, mało aktywny.. ni emoje dziecko.
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcel nie śpi na brzuchu, więc migruje tylko na plecach. Ostatnio znalazł się w połowie łóżeczka.
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ze tak dzielnie wytrzymal Cytat:
Zaczynam sie chyba oswajac z moim pernamentnym bolem glowy, bo nawet mnie juz tak nie w...ia jak przez ostatnich pare dni
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za szczepienie.Na pewno jakieś uczulenie, ale nawet mi się nie chce ustalać na co. Testy robiłam, tragedii nie ma zawsze mam problemy w okolicach kwietnia/maja. Poza tym mam od zawsze problem z nieżytem nosa i przekrwieniem błony śluzowej. Przy silnych bólach pomagały mi leki, których aktualnie nie mogę brać, także muszę jakoś dać radę ![]() Wyobraź sobie, że ja chyba też mam sutki różnej wielkości, bo do jednego mi bardziej pasuje większy lejek, a do drugiego mniejszy ![]() Moja śpi na brzuchu tylko na mnie. W innych miejscach nie chce w ogóle na brzuchu leżeć. |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dobrej nocy
Oby dzień też taki był.Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Gang Iren
|
Hej.
U mnie noc dobra,ale i tak czuję się jakaś niewyspana. Kawa nic nie dała. Później pomyslę czy iść spać z dzieciakami (o ile będą spać w jednym czasie) czy jednak szkoda mi czasu na sen
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Hejo, u nas jak zwykle pobodki 3 w nocy.
A wczoraj mielismy kapiel w duzej wannie, bardzo mu sie podobalo. Siedzielismy chyba z 15 minut ;d I wlasnie karmie Karola a on pijac mleko gada przez nos 'guuu' haha
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-04-04 o 09:17 |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc w porządku. Mój synek wczoraj mówił "g" (na razie wydawał mimowolne dźwięki a, e, ę). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

nie jakiś bardzo silny, ale jednak.
16.06.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Super, ze tak dzielnie wytrzymal