|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Calcium pantothenicum
Cytat:
![]() ale moje włosy rosną błyskawicznie
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, miała któraś z was tak że po kilku dniach brania CP włosy zaczeły strasznie wypadać? bo mi z dnia na dzien wypada ich coraz wiecej
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym po kilku dniach raczej nie zobaczysz efektów brania CP
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to normalne, że wypadają. być może Agi dopiero co zaczęła zwracać uwagę na to, że wypada jej tyle włosów, wcześniej się może tym nie interesowała. potem przestaną wypadać z taką intensywnością. EDIT: aha, nie wiem czy wiesz, ale jak pije się pokrzywę czy drożdże na porost włosów, to skutkiem ubocznym jest nagły wysyp pryszczy, więc porównanie z pryszczami też kiepskie.
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na początku nawet po siemieniu lnianym był wysyp pryszczy
dziewczyny, okazuje się, że kupiłam jakieś fajne witaminki, głównie z grupy B, i właśnie szczęka mi opadła, bo... czytam, czytam, a tam... calcium pantothenicum ![]()
|
|
|
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
mam pytanie, czy można stosować calcium pantothenicum przy tabletkach anty? Nie ma żadnego wpływu na ich działanie?
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;45703388]mam pytanie, czy można stosować calcium pantothenicum przy tabletkach anty? Nie ma żadnego wpływu na ich działanie?[/QUOTE]
Ja brałam kilka opakowań cp razem z tabletkami antykoncepcyjnymi i wszystko było w porządku
|
|
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
Nie, nie ma wpływu na ich działanie. Przy doustnej antykoncepcji wręcz wskazana jest dodatkowa suplementacja, ponieważ hormony upośledzają wchłanianie witamin z grupy B
Edytowane przez Agi_240790 Czas edycji: 2014-03-24 o 16:35 |
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
bardzo dziękuje
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Dodam jeszcze, że jeśli chcesz widzieć efekty brania CP to nie bierz ich o tej samej godzinie co anty, zachowaj min. 2 godz odstępu.
|
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam i może się skuszę
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
ja też wyczytałam wiele pochlebnych recenzji więc się skusiłam a 8 zł to nie majątek, strasznie wolno rosną mi włosy przy tym bardzo dużo wypada
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;45731510]ja też wyczytałam wiele pochlebnych recenzji więc się skusiłam a 8 zł to nie majątek, strasznie wolno rosną mi włosy przy tym bardzo dużo wypada
[/QUOTE]Tylko ja już pije drożdże, wcieram jantar i łykam skrzypovitę i nie chce przesadzić
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po CP rosły dużo szybciej brwi, musiałam co 2 dni coś tam skubać, bo tak szalały
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
czy mogę brać calcium gdy pije drożdże i łykam skrzypowitę?
Edytowane przez czerwonapanienka Czas edycji: 2014-03-26 o 13:08 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Podbijam
tylko skrzypowitę chcę zamienić na picie skrzypu i pokrzywy
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
po 3 miesiącach brania CP melduję mega przyrost. szkoda, że nie zrobiłam zdjęć, ale mam bardzo krótkie włosy u widać, że przyrost jest niesamowity (dodam, że w połowie kuracji podcinałam włosy).
teraz robię miesiąc przerw i będę brać skrzyp i pokrzywę w tabsach (o ile w zeszłym roku tak robiłam, to teraz nie chce mi się bawić w robienie herbatek). jeszcze gdzieś leży opakowanie siemienia lnianego, więc pasuje go w końcu zjeść zanim się data ważności skończy
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Calcium pojawiło się właśnie na doz-ie, bo niedawno gdy szukałam było niedostępne. Kuszą mnie jego dobre opinie i chyba się skuszę. Tylko mam pytanie. Czy calcium, drożdże, jantar i skrzypowita (bądź herbatki skrzypu i pokrzywy- nie mogę się zdecydować co lepsze) to nie za dużo?
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem, bardzo za duzo.
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
A możesz mi doradzić co najlepiej wybrać z opcji: drożdże, CP, skrzypowita (lub herbatki skrzyp i pokrzywa), bo Jantar stosowany jest zewnętrznie więc myślę, że nie przeszkadza
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mozesz przez 3 miesiace pic CP, potem drozdze, potem pokrzywe, zobaczysz, co dziala najlepiej no i pij to, co ci smakuje, nic na sile, ja np. drozdzy nie przelkne, mam odruch wymiotny, dka mnie smierda jak rzygi i tak smakuja, dlatego podziwiam dziewczyny, ktore potrafia to pic ![]() Ja pije siemie lniane, ale widzisz, dla niektorych glut jest nie do przelkniecia ![]() Potem zamierzam pic pokrzywe. |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
DO CZERWONAPANIENKA:
Razem możesz stosować CP, drożdże i herbatkę z pokrzywy i skrzypu. Nie widzę sensu stosować tabletek skrzypowita, ponieważ sama herbatka z pokrzywy ma dużo więcej witamin i minerałów niż tabletka, dużo lepiej sie wchłania, a poza tym im mniej chemii tym lepiej. Druga rzecz herbatki ze skrzypu i pokrzywy są moczopędne i wypłukują nam witaminy z grupy B, dlatego jak najbardziej wskazane jest picie drożdży i stosowanie CP, by je uzupełnić. Jestem pielęgniarką, sama dbam o włosy i najlepsze rezultaty widzę łącząc własnie pokrzywę z drożdżami pozdrawiam
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
moje włosy są krótkie, chciałabym przyspieszyć ich porost, dlatego też czytając Wasze opinie przekonałam się do calcium pantothenicum i postanowiłam zakupić. mam jeden problem... Stosuję PLASTY ANTOKONCEPCYJNE EVRA, czy jeżeli zacznę brać calcium pantothenicum może się coś stać? działanie plastrów się zmniejszy, albo czy przestaną działać, czy calcium nie wpłynie na antykoncepcję?!?!
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście, że nie.
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
Dużo czytałam na temat tabletek Calcium Pantothenicum, oglądałam też wiele blogów na których było widać efekty po ich stosowaniu. Postanowiłam, że też je wypróbuje bo właśnie podcięłam końcówki, zamierzam stosowac odżywki i odstawić prostownicę. Poszłam do apteki i mój dialog z aptekarzem wyglądał tak:
-poproszę CP -pewnie z powodu włosów? -tak, a skąd pan wiedział? -wszystkie to kupują i myślą, że to coś da. Naczytały się w internecie. Nie odpowiedziałam, kupiłam je i wyszłam. Dlatego chciałam zapytać czy Wy miałyście do czynienia z tymi tabletkami i czy widziałyście jakieś efekty? Trochę mnie to zniechęciło więc chciałabym poznać opinie osób które osobiście je stosowały. Pozdrawiam! ![]()
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Calcium Pantothenicum Jelfa
Ja nie powiem, bo oprócz tych tabletek piję również drożdże i wcieram Jantar coś na mnie działa ale co?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

a poza tym po kilku dniach raczej nie zobaczysz efektów brania CP

oczywiście, że nie.