|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
|
|
|
|
#3902 |
|
Moderator
|
Imperfecto, a właściwie jak często Ty potrzebujesz włoski myć? Mi się zawsze farby tak szybko wypłukiwały myjąc codziennie, a po oleju czy masce to w ogóle. Tak mniek usiło ostatnio na farbę, ale nie jednak, szkoda mi herów, chociaż kolor mi sie nie podoba mój.
Fajnie że się dobrze czujesz teraz ze swoimi włosami widać, że zadowolona
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglądają bardzo dobrze jeszcze na 3 dzień po myciu, ale zazwyczaj wtedy już je myję. Czyli tak myję je co 3 dni, czasami co 4 ![]() Dzisiaj zauważyłam właśnie, że po oleju koloru sporo poszło niestety ale musiałam już olej dać, bo były tak okropnie "lekkie", że czułam, że im tego potrzeba No czuję się świetnie z nimi ![]() A Ty jaki kolorek byś chciała?
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jest moją intencją łamanie regulaminu, już czytam. EDIT; Nie chciałabym zostawac upominana itp, ale obawiam si,ę że w kwestii npaczki może być nieco trudniej, bo tak tu to Was mniej więcej znam, jak Wam podam maila to wciąz jest to działanie na boku wykorzystując dane z wizażu i mimo chęci pomocy moge dostać o uszach. Popatrzę w wątku zbiorowych zamówień i zobaczę jak to wygląda. EDIT; Cóz okazuje się, że, żeby wam pomóc, musze ubiegac się by być organiztorką zamówień zbiorowych [minimum rok na wizażu minimum 500 postów] mino, ze będzie to więcej zachodu chcialam skonsultowac się więc z Gorszek ale forum nie wyszukuje mi takiej osoby. Wydaje mi się więc, że niestety nie będe mogła przyjąć żadncyh pieniędzy i nikomu pomóc jako że nie mam statusu organizatorki i ryzykuję upomnieniem lub banem... :|
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-03 o 20:28 |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Moderator
|
Cytat:
i tak teraz zmieniam na odżywę do mycia, mam 2 tygodnie wolnego no to odpuszcze sobie takie czeste mycie i przyzwyczaję hery do rzadszego.A no może, czasem nawet bardzo drobne zmiany cieszą ![]() Co do koloru to z natury posiadam czarne. I takie oto rosną teraz sobie. Ale miałam słabe -to mówie hennę walnę i nic mi to nie dało i takie zrudziało-brązowe co mi sie nie podoba... ale czekam cierpliwie aż moje czarne odrosną, po 5 tyg mam odrost jakieś 3 cm jak nie więcej. Chcę po prostu czarne naturalki bez rudawego pigmentu ^^ |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to jak masz swoje ładne naturalne, czarne to nie ma co się paprać farbami
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale włosy sobie zniszczyłam szamponami po prostu bo są tłuste po tggodniu a jak tak codziennie to za bardzo przeczyszczone Dlatego czas przystopować. Mój tż ma taki zimny blond i uważam że są piękne, nie wiem czemu ludziom się taki kolor nie podoba czesto
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja trochę tych włosów mam i samo suszenie zajmuje mi najmniej (ciepły nawiew+ funkcja turbo) 20 minut więc to nie takie proste ![]() Bo mój jest naprawdę brzydki, wygląda jak siwy dużo osób myślało, że serio siwieję, przy każdym kolorze wyglądają jak szare |
|
|
|
|
#3910 |
|
Kazar Lady
|
Joanku groszek to wizazanka, ktorej nick jest w kolorze zielonego groszku, pod nickiem jest napis organizatorka, u nas taki kolor miala, czy ma dmkania
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
No poszukam, może damy rade coś ugrać.
Co do mycia to mam to samo... Też co 3 dni myję [konkretnie dzień 4 od umycia] bo za dużo zabawy z tym wszystkim. Od zmoczenia łebka przez odzywkowanie, maski czy co tam wymyślę przez plunking i dyfuzorowanie 'gotowe' są około 2h 20 później...
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-03 o 21:19 |
|
|
|
#3912 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No to widziałam już takie niby siwe parę razy ;D Jak farbowałam to miałam coś takiego, ale widać słabo brak lepszej foty(chcę sie tak opalić znowu! ;D i długie były i zdrowsze): |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja mam właśnie takie jakby siwe ![]() Jak masz ładny kolor to już nie farbuj, bo szkoda włosów |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do siwomysiego odrostu - też taki mam, ale to tylko odrost. Normalnie by złapał na pewno trochę ciepłego odcienia od słońca. A przynajmniej zawsze tak u mnie było. |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Moderator
|
Cytat:
skoro mi odrosną czarne to bez sensu farbować na czarno, takei masełko maślane by było. więc wolę poczekać bo wtedy nawet te rude partie jako końcówki mogą fajnie wyglądać i siwków brak.
|
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Gdybym wychodziła codziennie to też pewnie myłabym częściej. ![]() Cytat:
rzadko się zdarza, że są ładne wizualnie na drugi dzień. A po reanimacji nie ma u mnie takich spektakularnych efektów jak u Joanku na przykład ![]() No bez sensu farbować włoski na kolor, który mamy naturalnie, lepiej poczekać aż tamto urośnie na tyle żeby obciąć i spokój Ja raz zapuszczałam naturalki przez 2 lata, urosły mi naprawdę długie, ścięłam to co było farbowane, pochodziłam w naturalnych dwa miesiące i zafarbowałam na jakąś czekoladę
|
||
|
|
|
#3917 | |
|
Moderator
|
Cytat:
mam takie silne miejsca skrętu, że jak sie zakręci to zostaje. Twoje są luźniejsze dlatego warto byś miała sposób na podtrzymanie bo ślicznie wyglądają mocniej podkrecone no to ja głupol jak po cięciu kiedyś zapuściłam do ramion to pierwszy raz walnęłam farbę, taka głupota życiowa, rudego się chciało na czerni..
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje po takich atrakcjach się zakręcą w dwóch miejscach a reszta to rozprostowana, napuszona szopa muszę własnie znaleźć coś dla siebie żeby ten skręt utrzymać ![]() Ja w ogóle też żałuję, że kiedykolwiek zafarbowałam, bo naturalny miałam ładny, złoty blond
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu bym nie poszła we wczorajszych włosach moich, mierne są takie że żal doopę ściska i już lepiej machnąć szybko rano sprawdzony zestaw, tym bardziej że u mnie suszenie nadal mega krótko schodzi
|
|
#3920 |
|
Konto usunięte
|
Ja myję tak 2 razy, albo 3 w tygodniu. Zwykle dwa, bo mi się nie chce.
One wcale się nie przetłuszczają itp. Tylko jak zepsuł mi się psikacz to może z dzień albo dwa pochodzę w rozpuszczonych, a potem koczek, warkocz itp. Mama mi wcisnęła olej lniany to teraz suplementuję się od środka. Niedługo zrobię sobie mieszankę z lnianego, sezamowego, ze słodkich migdałów, z oliwy z oliwek, z rycynowego, arganowego, może alterry, i zobaczę co wyjdzie . Swoją drogą to sporo już tych olejów nazbierałam.
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak były krótsze, to zawsze rano też.
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
No moje się pokreciły po vo5 szaleńczo!
Widac keratyna pasi. [az mnie ten spray z chantala co curly podesłała z głowy nie wychodzi] Dodatkowo do reanimacji glut, spryskane deszczówką delikatnie atomizerem o sporym rozproszeniu, troszkę bootsa pougniatać plunk na 5 minut i jest dobrze. Az sie nie spodziewałam... Wiadomo górna warstwa zawsze kreci się słabiej i większy puch ale włosiory szaleją, normalnie jak naciagnę loka to mam do połowy piersi, włosy ogółem skrecone do zapięcia stanika a dziś sprezyna jest trochę za obojczyk, tył minus przynajmniej 5 cm xD Pozbijały się szaleńce w takie loczyska, że az ich mniej jakby objętosćiowo. Sama nie wiem, czy się cieszyć czy załować utraty długości ![]() Nie no, pewnie, ze się cieszę bo włosiska wracają ;jupi; Skręt się nie rozluźnił, po myciu, ale dyfuzorem pomóc im trzeba. Grunt, że odzywione niech sobie rosną i będą szczęśliwe ![]() ![]() No i ma pytanie, podobno takich odzywek nie mozna co mycie tylko trzeba raz na 2/3 mycia kłaść, i zastępowac emolientowymi odzywkami. AJk teraz utrzymać równowagę? ![]() Imperfecta, dzięki za te 'spektakularne' ;P
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-04 o 00:44 |
|
|
|
#3924 |
|
Moderator
|
Żalę się na nielubienie kokosa. Robiłam któreś podejście i zawiódł
bubu.Proteinki też włosia nie cieszą. Fructisy są zaś git ^^ muszę dorwać lniany bo tego fructisa mam z lnianym i bardzo pasuje moim włosom. Jak sobie czasem śmignełam tak na noc to kurcze fajne włosy były. Robię sobie taką kurację na noc po niewypale z kokosem, zobaczymy czy się polepszy. Joanku - zazdroszczę *,* i cieszę się, że z włosami lepiej. no bo chodzi o to, żeby nie przeproteinować włosów. dlatego jak już widzisz, że są fajne i skręt podbił to kolejne mycie daj coś bez protein i zobacz jakie będą. I tak sobie szukaj balansu powoli ![]() Tak jak ja mam suche włosy i nieco sprane - nawilżacze w postaci humektantów czasem i służące mi emolienty. Jak już nieco sie nachłoną to jakaś proteinka. Bo raz jak np. dałam odżywkę z aloesem i były fajne - przez kolejne 2 dni użyłam i przesuszyłam sobie włosy przez bra emolientu. I jak dałam protein to guma. Ale u Ciebie jest lepiej z włosiem, więc na spokojnie kombinuj i obserwuj
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty umiesz reanimować i pięknie jest
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Konto usunięte
|
A jaki byście poleciły żel do stylizacji, który byłby mocniejszy niż lniany, ale dobry dla włosów? Nigdy nie używałam żadnego innego i się zastanawiam czy nie zacząć...
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami mnie to wkurza, bo szukanie idealnych kosmetyków dla siebie na przykład jest irytujące ile to człowiek musi czasu i pieniędzy poświęcić żeby w końcu znaleźć swój KWC ![]() Nie ma za co... Po prostu z ciężkim bólem przyznaję, że Twoje po reanimacji wyglądają lepiej niż moje nie raz zaraz po myciu [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45887509]A jaki byście poleciły żel do stylizacji, który byłby mocniejszy niż lniany, ale dobry dla włosów? Nigdy nie używałam żadnego innego i się zastanawiam czy nie zacząć... [/QUOTE]Ja ciągle i wciąż polecam żel z Lidla zielony, który jest wspaniały i cudowny |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Byłam ostatnio w angielskim Lidlu i go nie było... ;(
Ale podobno czasem go mają więc chyba muszę poprosić o terminarz dostaw xD klaudencu drogi, czyli co przy następnym myciu zrobię po prostu tylko GAiK... Alterry aloesowa to proteinowa z.tego co kojarzę? Imperfecta ile byłoby prościej gdybyśmy po prostu dobrały swoje ulubione kosmetyki i włosowa rutyna od tego czasu wyglądałaby tak samo.. trzeba mieszać dobierać kombinować balansować .. ehhh xd
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-04 o 11:44 |
|
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dawno właśnie z powodu za dużego zachodu, cackania się z tymi włosami porzuciłam szukanie ideałów
Zwłaszcza, że nie przynosiły jakiś mega efektów. W dodatku nigdy nie zapomnę co zrobiło z moimi włosami całkowite odstawienie silikonów na dosłownie pół roku! Tragedia Do minimum też przekonuje mnie to, że jak nic nie robiłam z włosami (dokładnie to myłam je zwykle jakimiś szamponami z Elseve+odżywka z tej serii i czasem maska+wycofana odżywka b/s Pantene) to miałam najlepsze włosy w życiu Każdy się nimi zachwycał Teraz one z małych spiralek zmieniły się bardziej w falo-loki no i na 2 dzień muszę je myć (chyba, że związuję), bo kształtu loków nie idzie mi utrzymać. Dobrze, że teraz jeszcze pozbyłam się tego rytuału farbowania. PS. Żelek lniany to ostatnio mój ulubieniec. Nie wiem czemu od kiedy się o nim 1 raz dowiedziałam (hmm ze 3 lata temu) nigdy wcześniej go nie zrobiłam...Dzięki Joanku, to Ty mnie zmotywowałaś do niego
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

widać, że zadowolona
wyglądają bardzo dobrze jeszcze na 3 dzień po myciu, ale zazwyczaj wtedy już je myję. Czyli tak myję je co 3 dni, czasami co 4
ale musiałam już olej dać, bo były tak okropnie "lekkie", że czułam, że im tego potrzeba

i tak teraz zmieniam na odżywę do mycia, mam 2 tygodnie wolnego no to odpuszcze sobie takie czeste mycie i przyzwyczaję hery do rzadszego.

Dlatego czas przystopować. Mój tż ma taki zimny blond i uważam że są piękne, nie wiem czemu ludziom się taki kolor nie podoba czesto 

mam takie silne miejsca skrętu, że jak sie zakręci to zostaje. Twoje są luźniejsze dlatego warto byś miała sposób na podtrzymanie bo ślicznie wyglądają mocniej podkrecone