Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 19:15   #3901
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
kolor jest piękny
Dziękuję.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:40   #3902
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Imperfecto, a właściwie jak często Ty potrzebujesz włoski myć? Mi się zawsze farby tak szybko wypłukiwały myjąc codziennie, a po oleju czy masce to w ogóle. Tak mniek usiło ostatnio na farbę, ale nie jednak, szkoda mi herów, chociaż kolor mi sie nie podoba mój.
Fajnie że się dobrze czujesz teraz ze swoimi włosami widać, że zadowolona
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 19:49   #3903
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Imperfecto, a właściwie jak często Ty potrzebujesz włoski myć? Mi się zawsze farby tak szybko wypłukiwały myjąc codziennie, a po oleju czy masce to w ogóle. Tak mniek usiło ostatnio na farbę, ale nie jednak, szkoda mi herów, chociaż kolor mi sie nie podoba mój.
Fajnie że się dobrze czujesz teraz ze swoimi włosami widać, że zadowolona
Ja myję włosy bardzo rzadko, bo bardzo rzadko tego potrzebują wyglądają bardzo dobrze jeszcze na 3 dzień po myciu, ale zazwyczaj wtedy już je myję. Czyli tak myję je co 3 dni, czasami co 4 moja macocha nie razy pyta "o myłaś głowę? nie widziałam, takie świeże są" a ja włosy myłam 3 dni wcześniej więc to mnie cieszy, bo naprawdę nie widać po nich
Dzisiaj zauważyłam właśnie, że po oleju koloru sporo poszło niestety ale musiałam już olej dać, bo były tak okropnie "lekkie", że czułam, że im tego potrzeba
No czuję się świetnie z nimi naprawdę, nie powiedziałabym, że nowy kolor może tak podnieść samoocenę i poprawić samopoczucie
A Ty jaki kolorek byś chciała?
Stary 2014-04-03, 19:58   #3904
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
....
Przypominam o regulaminie i wzmiankach na temat organizacji zbiorowych zamówień. Zamówienie może zrobić tylko i wyłącznie Groszek.
Dotychczasowe posty na ten temat edytuję.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:07   #3905
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Przypominam o regulaminie i wzmiankach na temat organizacji zbiorowych zamówień. Zamówienie może zrobić tylko i wyłącznie Groszek.
Dotychczasowe posty na ten temat edytuję.
No cóż chciałam dobrze.

Nie jest moją intencją łamanie regulaminu, już czytam.

EDIT;
Nie chciałabym zostawac upominana itp, ale obawiam si,ę że w kwestii npaczki może być nieco trudniej, bo tak tu to Was mniej więcej znam, jak Wam podam maila to wciąz jest to działanie na boku wykorzystując dane z wizażu i mimo chęci pomocy moge dostać o uszach. Popatrzę w wątku zbiorowych zamówień i zobaczę jak to wygląda.

EDIT;
Cóz okazuje się, że, żeby wam pomóc, musze ubiegac się by być organiztorką zamówień zbiorowych [minimum rok na wizażu minimum 500 postów]
mino, ze będzie to więcej zachodu chcialam skonsultowac się więc z Gorszek ale forum nie wyszukuje mi takiej osoby. Wydaje mi się więc, że niestety nie będe mogła przyjąć żadncyh pieniędzy i nikomu pomóc jako że nie mam statusu organizatorki i ryzykuję upomnieniem lub banem... :|

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-03 o 20:28
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:39   #3906
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja myję włosy bardzo rzadko, bo bardzo rzadko tego potrzebują wyglądają bardzo dobrze jeszcze na 3 dzień po myciu, ale zazwyczaj wtedy już je myję. Czyli tak myję je co 3 dni, czasami co 4 moja macocha nie razy pyta "o myłaś głowę? nie widziałam, takie świeże są" a ja włosy myłam 3 dni wcześniej więc to mnie cieszy, bo naprawdę nie widać po nich
Dzisiaj zauważyłam właśnie, że po oleju koloru sporo poszło niestety ale musiałam już olej dać, bo były tak okropnie "lekkie", że czułam, że im tego potrzeba
No czuję się świetnie z nimi naprawdę, nie powiedziałabym, że nowy kolor może tak podnieść samoocenę i poprawić samopoczucie
A Ty jaki kolorek byś chciała?
Ja moje to spoko raz na tydzień powinnam myć, a codziennie męczę ech... i tak teraz zmieniam na odżywę do mycia, mam 2 tygodnie wolnego no to odpuszcze sobie takie czeste mycie i przyzwyczaję hery do rzadszego.
A no może, czasem nawet bardzo drobne zmiany cieszą
Co do koloru to z natury posiadam czarne. I takie oto rosną teraz sobie. Ale miałam słabe -to mówie hennę walnę i nic mi to nie dało i takie zrudziało-brązowe co mi sie nie podoba... ale czekam cierpliwie aż moje czarne odrosną, po 5 tyg mam odrost jakieś 3 cm jak nie więcej. Chcę po prostu czarne naturalki bez rudawego pigmentu ^^
Stary 2014-04-03, 20:43   #3907
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja moje to spoko raz na tydzień powinnam myć, a codziennie męczę ech... i tak teraz zmieniam na odżywę do mycia, mam 2 tygodnie wolnego no to odpuszcze sobie takie czeste mycie i przyzwyczaję hery do rzadszego.
A no może, czasem nawet bardzo drobne zmiany cieszą
Co do koloru to z natury posiadam czarne. I takie oto rosną teraz sobie. Ale miałam słabe -to mówie hennę walnę i nic mi to nie dało i takie zrudziało-brązowe co mi sie nie podoba... ale czekam cierpliwie aż moje czarne odrosną, po 5 tyg mam odrost jakieś 3 cm jak nie więcej. Chcę po prostu czarne naturalki bez rudawego pigmentu ^^
Mi by się raczej nie chciało codziennie myć głowy, po prostu nie lubię robić czegoś na odwal, więc wolę poświęcić im więcej uwagi co 3-4 dni niż bardzo mało codziennie, bo po prostu codziennie tyle się z tym bawić to za dużo.

O to jak masz swoje ładne naturalne, czarne to nie ma co się paprać farbami moje naturalne mają "mysi" kolor, który jest paskudny więc farbuję
Stary 2014-04-03, 20:54   #3908
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Mi by się raczej nie chciało codziennie myć głowy, po prostu nie lubię robić czegoś na odwal, więc wolę poświęcić im więcej uwagi co 3-4 dni niż bardzo mało codziennie, bo po prostu codziennie tyle się z tym bawić to za dużo.

O to jak masz swoje ładne naturalne, czarne to nie ma co się paprać farbami moje naturalne mają "mysi" kolor, który jest paskudny więc farbuję
Dla mnie to chwila roboty zawsze była - idę myju, szamponik, odżywka i tak kończyłam się myć to spłukiwałam z herów i ta da. I od iluś lat mam nie dłuższe niż do ramion, obecnie krótkie więc nawet jak maseczkowałam to mało czasu zajmowało.
Ale włosy sobie zniszczyłam szamponami po prostu bo są tłuste po tggodniu a jak tak codziennie to za bardzo przeczyszczone Dlatego czas przystopować. Mój tż ma taki zimny blond i uważam że są piękne, nie wiem czemu ludziom się taki kolor nie podoba czesto
Stary 2014-04-03, 20:58   #3909
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to chwila roboty zawsze była - idę myju, szamponik, odżywka i tak kończyłam się myć to spłukiwałam z herów i ta da. I od iluś lat mam nie dłuższe niż do ramion, obecnie krótkie więc nawet jak maseczkowałam to mało czasu zajmowało.
Ale włosy sobie zniszczyłam szamponami po prostu bo są tłuste po tggodniu a jak tak codziennie to za bardzo przeczyszczone Dlatego czas przystopować. Mój tż ma taki zimny blond i uważam że są piękne, nie wiem czemu ludziom się taki kolor nie podoba czesto
No właśnie, jak masz krótkie to inna sprawa a ja trochę tych włosów mam i samo suszenie zajmuje mi najmniej (ciepły nawiew+ funkcja turbo) 20 minut więc to nie takie proste
Bo mój jest naprawdę brzydki, wygląda jak siwy dużo osób myślało, że serio siwieję, przy każdym kolorze wyglądają jak szare
Stary 2014-04-03, 21:14   #3910
Miskaa78
Kazar Lady

Joanku groszek to wizazanka, ktorej nick jest w kolorze zielonego groszku, pod nickiem jest napis organizatorka, u nas taki kolor miala, czy ma dmkania

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:16   #3911
Joanku
Zadomowienie

No poszukam, może damy rade coś ugrać.

Co do mycia to mam to samo... Też co 3 dni myję [konkretnie dzień 4 od umycia] bo za dużo zabawy z tym wszystkim. Od zmoczenia łebka przez odzywkowanie, maski czy co tam wymyślę przez plunking i dyfuzorowanie 'gotowe' są około 2h 20 później...

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-03 o 21:19
Stary 2014-04-03, 21:31   #3912
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No właśnie, jak masz krótkie to inna sprawa a ja trochę tych włosów mam i samo suszenie zajmuje mi najmniej (ciepły nawiew+ funkcja turbo) 20 minut więc to nie takie proste
Bo mój jest naprawdę brzydki, wygląda jak siwy dużo osób myślało, że serio siwieję, przy każdym kolorze wyglądają jak szare
Ja około 20 minut takie króciaki też i to jeszcze dosć ciepłym nawiewem, ale suszarę mam małą i może dlatego. I herów dużo to też robi swoje pewnie, już wolę je w cebulę związać i iśc w takich mokrych spać. Chyba, że są sianowate i suche to same wtedy szybciutko, no ale wiadomo takcih włosków nie chcę ;D
No to widziałam już takie niby siwe parę razy ;D
Jak farbowałam to miałam coś takiego, ale widać słabo brak lepszej foty(chcę sie tak opalić znowu! ;D i długie były i zdrowsze):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06762.jpg (69,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-04-03, 21:41   #3913
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja około 20 minut takie króciaki też i to jeszcze dosć ciepłym nawiewem, ale suszarę mam małą i może dlatego. I herów dużo to też robi swoje pewnie, już wolę je w cebulę związać i iśc w takich mokrych spać. Chyba, że są sianowate i suche to same wtedy szybciutko, no ale wiadomo takcih włosków nie chcę ;D
No to widziałam już takie niby siwe parę razy ;D
Jak farbowałam to miałam coś takiego, ale widać słabo brak lepszej foty(chcę sie tak opalić znowu! ;D i długie były i zdrowsze):
No na pewno, im więcej włosów tym dłużej schną. ja nigdy nie dosuszam do końca włosów, bo już nie raz nie mam siły znajdę zawsze gdzieś jeszcze mokre pasmo, którego już po prostu nie chce mi się dosuszać, bo 20 minut to już dużo machać ręką przy włosach w dziwnych pozycjach a co dopiero chłodnym
No to ja mam właśnie takie jakby siwe dlatego farbuję, bo wyglądam źle inaczej
Jak masz ładny kolor to już nie farbuj, bo szkoda włosów sama żałuję, że nie mam jakiegoś ładnego koloru...
Stary 2014-04-03, 21:50   #3914
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam gęstych włosów i krótsze, a też mi tyle suszenie zajmuje. Ale myję codziennie, bo muszę. Ewentualnie mogłabym co 2 dni, ale lubię mieć takie całkiem świeże włosy, zresztą nie wiem, czy wytrzymałyby cały drugi dzień, w połowie pewnie zaczęłyby byś średniawe.

A co do siwomysiego odrostu - też taki mam, ale to tylko odrost. Normalnie by złapał na pewno trochę ciepłego odcienia od słońca. A przynajmniej zawsze tak u mnie było.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 21:52   #3915
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No na pewno, im więcej włosów tym dłużej schną. ja nigdy nie dosuszam do końca włosów, bo już nie raz nie mam siły znajdę zawsze gdzieś jeszcze mokre pasmo, którego już po prostu nie chce mi się dosuszać, bo 20 minut to już dużo machać ręką przy włosach w dziwnych pozycjach a co dopiero chłodnym
No to ja mam właśnie takie jakby siwe dlatego farbuję, bo wyglądam źle inaczej
Jak masz ładny kolor to już nie farbuj, bo szkoda włosów sama żałuję, że nie mam jakiegoś ładnego koloru...
Taaa, rozumiem o co chodzi, ja to tak całe życie na noc związywałam mokre i lulu, ale od paru lat już tak nie robiłam i znowu zaczynam bo mniejsza to inwazja jak suszara w moim przypadku.
skoro mi odrosną czarne to bez sensu farbować na czarno, takei masełko maślane by było. więc wolę poczekać bo wtedy nawet te rude partie jako końcówki mogą fajnie wyglądać aczkolwiek moja siostra farbuje a ma 32 lata i sporo siwych włosów, z natury takie same hery mamy. druga siostra ma naturalki, jasny brąz, ale cienkie i proste jak druty i siwków brak.
Stary 2014-04-03, 22:01   #3916
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja nie mam gęstych włosów i krótsze, a też mi tyle suszenie zajmuje. Ale myję codziennie, bo muszę. Ewentualnie mogłabym co 2 dni, ale lubię mieć takie całkiem świeże włosy, zresztą nie wiem, czy wytrzymałyby cały drugi dzień, w połowie pewnie zaczęłyby byś średniawe.

A co do siwomysiego odrostu - też taki mam, ale to tylko odrost. Normalnie by złapał na pewno trochę ciepłego odcienia od słońca. A przynajmniej zawsze tak u mnie było.
Ja mam taki plus, że nie muszę codziennie wychodzić z domu (plus jeśli chodzi o włosy, bo bardzo chętnie bym wychodziła do pracy gdybym ją znalazła ). Gdybym wychodziła codziennie to też pewnie myłabym częściej.

Cytat:
Taaa, rozumiem o co chodzi, ja to tak całe życie na noc związywałam mokre i lulu, ale od paru lat już tak nie robiłam i znowu zaczynam bo mniejsza to inwazja jak suszara w moim przypadku.
skoro mi odrosną czarne to bez sensu farbować na czarno, takei masełko maślane by było. więc wolę poczekać bo wtedy nawet te rude partie jako końcówki mogą fajnie wyglądać aczkolwiek moja siostra farbuje a ma 32 lata i sporo siwych włosów, z natury takie same hery mamy. druga siostra ma naturalki, jasny brąz, ale cienkie i proste jak druty i siwków brak.
Ja póki co myślę co zrobić z włosami na noc żeby rano jako taki skręt się utrzymywał, bo wszystko pięknie i ładnie ale na drugi dzień skrętu już nie ma rzadko się zdarza, że są ładne wizualnie na drugi dzień. A po reanimacji nie ma u mnie takich spektakularnych efektów jak u Joanku na przykład
No bez sensu farbować włoski na kolor, który mamy naturalnie, lepiej poczekać aż tamto urośnie na tyle żeby obciąć i spokój
Ja raz zapuszczałam naturalki przez 2 lata, urosły mi naprawdę długie, ścięłam to co było farbowane, pochodziłam w naturalnych dwa miesiące i zafarbowałam na jakąś czekoladę
Stary 2014-04-03, 22:26   #3917
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Ja póki co myślę co zrobić z włosami na noc żeby rano jako taki skręt się utrzymywał, bo wszystko pięknie i ładnie ale na drugi dzień skrętu już nie ma rzadko się zdarza, że są ładne wizualnie na drugi dzień. A po reanimacji nie ma u mnie takich spektakularnych efektów jak u Joanku na przykład
No bez sensu farbować włoski na kolor, który mamy naturalnie, lepiej poczekać aż tamto urośnie na tyle żeby obciąć i spokój
Ja raz zapuszczałam naturalki przez 2 lata, urosły mi naprawdę długie, ścięłam to co było farbowane, pochodziłam w naturalnych dwa miesiące i zafarbowałam na jakąś czekoladę
Z pewnością jakaś metode wynajdziesz. Ja kochałam u siebie efekt p owarkoczu bo gdy były zdrowe, grube i takie twarde to po warkoczu piękne falki a i tak potem do swojego loczowego kształtu wracały. Nawet sie ngidy o ten skręt nie przejmowałam bo mimo że czeszę itd. to od zawsze jest, teraz mniej przez osłabienie ale dojdą do siebie to fajnie może być. Jak krótkie były to tylko moczyłam lekko wodą i tak zostawiałam i loki były mam takie silne miejsca skrętu, że jak sie zakręci to zostaje. Twoje są luźniejsze dlatego warto byś miała sposób na podtrzymanie bo ślicznie wyglądają mocniej podkrecone
no to ja głupol jak po cięciu kiedyś zapuściłam do ramion to pierwszy raz walnęłam farbę, taka głupota życiowa, rudego się chciało na czerni..
Stary 2014-04-03, 22:31   #3918
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Z pewnością jakaś metode wynajdziesz. Ja kochałam u siebie efekt p owarkoczu bo gdy były zdrowe, grube i takie twarde to po warkoczu piękne falki a i tak potem do swojego loczowego kształtu wracały. Nawet sie ngidy o ten skręt nie przejmowałam bo mimo że czeszę itd. to od zawsze jest, teraz mniej przez osłabienie ale dojdą do siebie to fajnie może być. Jak krótkie były to tylko moczyłam lekko wodą i tak zostawiałam i loki były mam takie silne miejsca skrętu, że jak sie zakręci to zostaje. Twoje są luźniejsze dlatego warto byś miała sposób na podtrzymanie bo ślicznie wyglądają mocniej podkrecone
no to ja głupol jak po cięciu kiedyś zapuściłam do ramion to pierwszy raz walnęłam farbę, taka głupota życiowa, rudego się chciało na czerni..
No własnie, Twój skręt jest bardzo mocny bardzo zazdroszczę tym, które mogą robić z włosami co chcą, czesać, moczyć, znowu czesać a one i tak się kręcą moje po takich atrakcjach się zakręcą w dwóch miejscach a reszta to rozprostowana, napuszona szopa muszę własnie znaleźć coś dla siebie żeby ten skręt utrzymać
Ja w ogóle też żałuję, że kiedykolwiek zafarbowałam, bo naturalny miałam ładny, złoty blond
Stary 2014-04-03, 22:38   #3919
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moja włosowa siostro w życiu bym nie poszła we wczorajszych włosach moich, mierne są takie że żal doopę ściska i już lepiej machnąć szybko rano sprawdzony zestaw, tym bardziej że u mnie suszenie nadal mega krótko schodzi
Stary 2014-04-03, 22:51   #3920
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Ja myję tak 2 razy, albo 3 w tygodniu. Zwykle dwa, bo mi się nie chce.
One wcale się nie przetłuszczają itp. Tylko jak zepsuł mi się psikacz to może z dzień albo dwa pochodzę w rozpuszczonych, a potem koczek, warkocz itp.

Mama mi wcisnęła olej lniany to teraz suplementuję się od środka.
Niedługo zrobię sobie mieszankę z lnianego, sezamowego, ze słodkich migdałów, z oliwy z oliwek, z rycynowego, arganowego, może alterry, i zobaczę co wyjdzie . Swoją drogą to sporo już tych olejów nazbierałam.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 23:14   #3921
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Moja włosowa siostro w życiu bym nie poszła we wczorajszych włosach moich, mierne są takie że żal doopę ściska i już lepiej machnąć szybko rano sprawdzony zestaw, tym bardziej że u mnie suszenie nadal mega krótko schodzi
Akurat we "wczorajszych" chodzę prawie codziennie, bo ostatnio myję wieczorem. Ale jak były krótsze, to zawsze rano też.
Stary 2014-04-03, 23:32   #3922
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No własnie, Twój skręt jest bardzo mocny bardzo zazdroszczę tym, które mogą robić z włosami co chcą, czesać, moczyć, znowu czesać a one i tak się kręcą moje po takich atrakcjach się zakręcą w dwóch miejscach a reszta to rozprostowana, napuszona szopa muszę własnie znaleźć coś dla siebie żeby ten skręt utrzymać
Ja w ogóle też żałuję, że kiedykolwiek zafarbowałam, bo naturalny miałam ładny, złoty blond
Pamiętam jak próbowałam jakieś wydobywanie skrętu.. hahaha nic nie wyszło, zero, klapa ;D Chociaż parę lat temu majac taką krótka fryzurkę na zdrowych włosach to wyprostowałam raz i spoko kilka dni sie proste trzymały. Moje hery są takie twarde i plastyczne z natury, podatne na odniatanie, kręcenie na palec itd. są też tego wady, ale nie przejmuję się włosami aż tak. Przyjaciółka zaś nie może czesać na sucho swoich loczków, nie są podatne na odgniatanie. Trzeba lokom pomóc czasem, ważne że masz takie mocne i zdrowe to i metoda z czasem się znajdzie.
Stary 2014-04-04, 00:12   #3923
Joanku
Zadomowienie

No moje się pokreciły po vo5 szaleńczo!
Widac keratyna pasi. [az mnie ten spray z chantala co curly podesłała z głowy nie wychodzi]

Dodatkowo do reanimacji glut, spryskane deszczówką delikatnie atomizerem o sporym rozproszeniu, troszkę bootsa pougniatać plunk na 5 minut i jest dobrze.

Az sie nie spodziewałam... Wiadomo górna warstwa zawsze kreci się słabiej i większy puch ale włosiory szaleją, normalnie jak naciagnę loka to mam do połowy piersi, włosy ogółem skrecone do zapięcia stanika a dziś sprezyna jest trochę za obojczyk, tył minus przynajmniej 5 cm xD Pozbijały się szaleńce w takie loczyska, że az ich mniej jakby objętosćiowo. Sama nie wiem, czy się cieszyć czy załować utraty długości
Nie no, pewnie, ze się cieszę bo włosiska wracają ;jupi; Skręt się nie rozluźnił, po myciu, ale dyfuzorem pomóc im trzeba.
Grunt, że odzywione niech sobie rosną i będą szczęśliwe

No i ma pytanie, podobno takich odzywek nie mozna co mycie tylko trzeba raz na 2/3 mycia kłaść, i zastępowac emolientowymi odzywkami.
AJk teraz utrzymać równowagę?

Imperfecta, dzięki za te 'spektakularne' ;P

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-04 o 00:44
Stary 2014-04-04, 01:02   #3924
Klaudenc
Moderator

Żalę się na nielubienie kokosa. Robiłam któreś podejście i zawiódł bubu.
Proteinki też włosia nie cieszą.
Fructisy są zaś git ^^ muszę dorwać lniany bo tego fructisa mam z lnianym i bardzo pasuje moim włosom. Jak sobie czasem śmignełam tak na noc to kurcze fajne włosy były. Robię sobie taką kurację na noc po niewypale z kokosem, zobaczymy czy się polepszy.
Joanku - zazdroszczę *,* i cieszę się, że z włosami lepiej. no bo chodzi o to, żeby nie przeproteinować włosów. dlatego jak już widzisz, że są fajne i skręt podbił to kolejne mycie daj coś bez protein i zobacz jakie będą. I tak sobie szukaj balansu powoli
Tak jak ja mam suche włosy i nieco sprane - nawilżacze w postaci humektantów czasem i służące mi emolienty. Jak już nieco sie nachłoną to jakaś proteinka. Bo raz jak np. dałam odżywkę z aloesem i były fajne - przez kolejne 2 dni użyłam i przesuszyłam sobie włosy przez bra emolientu. I jak dałam protein to guma. Ale u Ciebie jest lepiej z włosiem, więc na spokojnie kombinuj i obserwuj
Stary 2014-04-04, 09:35   #3925
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat we "wczorajszych" chodzę prawie codziennie, bo ostatnio myję wieczorem. Ale jak były krótsze, to zawsze rano też.
No ale codziennie myjesz tak czy tak Ty umiesz reanimować i pięknie jest , a u mnie smętne te włosy takie
Stary 2014-04-04, 10:04   #3926
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No ale codziennie myjesz tak czy tak Ty umiesz reanimować i pięknie jest , a u mnie smętne te włosy takie
Ostatnio nawet nie reanimuję. xD
Zdejmuję gumkę z włosów, podpinam tę część, co mi na twarz zawsze leci i tak wychodzę.
Stary 2014-04-04, 11:10   #3927
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

A jaki byście poleciły żel do stylizacji, który byłby mocniejszy niż lniany, ale dobry dla włosów? Nigdy nie używałam żadnego innego i się zastanawiam czy nie zacząć...
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 11:30   #3928
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak próbowałam jakieś wydobywanie skrętu.. hahaha nic nie wyszło, zero, klapa ;D Chociaż parę lat temu majac taką krótka fryzurkę na zdrowych włosach to wyprostowałam raz i spoko kilka dni sie proste trzymały. Moje hery są takie twarde i plastyczne z natury, podatne na odniatanie, kręcenie na palec itd. są też tego wady, ale nie przejmuję się włosami aż tak. Przyjaciółka zaś nie może czesać na sucho swoich loczków, nie są podatne na odgniatanie. Trzeba lokom pomóc czasem, ważne że masz takie mocne i zdrowe to i metoda z czasem się znajdzie.
Co włos to jednak inaczej się zachowuje czasami mnie to wkurza, bo szukanie idealnych kosmetyków dla siebie na przykład jest irytujące ile to człowiek musi czasu i pieniędzy poświęcić żeby w końcu znaleźć swój KWC
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Imperfecta, dzięki za te 'spektakularne' ;P
Nie ma za co... Po prostu z ciężkim bólem przyznaję, że Twoje po reanimacji wyglądają lepiej niż moje nie raz zaraz po myciu
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45887509]A jaki byście poleciły żel do stylizacji, który byłby mocniejszy niż lniany, ale dobry dla włosów? Nigdy nie używałam żadnego innego i się zastanawiam czy nie zacząć... [/QUOTE]
Ja ciągle i wciąż polecam żel z Lidla zielony, który jest wspaniały i cudowny
Stary 2014-04-04, 11:37   #3929
Joanku
Zadomowienie

Byłam ostatnio w angielskim Lidlu i go nie było... ;(
Ale podobno czasem go mają więc chyba muszę poprosić o terminarz dostaw xD

klaudencu drogi, czyli co przy następnym myciu zrobię po prostu tylko GAiK...
Alterry aloesowa to proteinowa z.tego co kojarzę?

Imperfecta ile byłoby prościej gdybyśmy po prostu dobrały swoje ulubione kosmetyki i włosowa rutyna od tego czasu wyglądałaby tak samo.. trzeba mieszać dobierać kombinować balansować .. ehhh xd

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-04-04 o 11:44
Stary 2014-04-04, 12:12   #3930
iwonsia01
Zadomowienie

Ja już dawno właśnie z powodu za dużego zachodu, cackania się z tymi włosami porzuciłam szukanie ideałów Zwłaszcza, że nie przynosiły jakiś mega efektów. W dodatku nigdy nie zapomnę co zrobiło z moimi włosami całkowite odstawienie silikonów na dosłownie pół roku! Tragedia Do minimum też przekonuje mnie to, że jak nic nie robiłam z włosami (dokładnie to myłam je zwykle jakimiś szamponami z Elseve+odżywka z tej serii i czasem maska+wycofana odżywka b/s Pantene) to miałam najlepsze włosy w życiu Każdy się nimi zachwycał Teraz one z małych spiralek zmieniły się bardziej w falo-loki no i na 2 dzień muszę je myć (chyba, że związuję), bo kształtu loków nie idzie mi utrzymać. Dobrze, że teraz jeszcze pozbyłam się tego rytuału farbowania.

PS. Żelek lniany to ostatnio mój ulubieniec. Nie wiem czemu od kiedy się o nim 1 raz dowiedziałam (hmm ze 3 lata temu) nigdy wcześniej go nie zrobiłam...Dzięki Joanku, to Ty mnie zmotywowałaś do niego

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości