|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Cytat:
No i jak teraz dostała friendsy, to nam się bardzo spodobały i zapadła decyzja o zmianie. Ja się cieszę, bo mniej miejsca zajmują . Wiadomo, nie ze wszystkim sobie radzi, bo elementy jednak mniejsze, ale ogólnie są śliczne, dobrze wykonane (jak to lego) i te wszystkie szczegóły...U mnie się tam nic nigdzie nie wala-klocki trzymamy w plastikowym pudle z ikei z pokrywką, a do tego mamy w środku takie małe pudełeczko-organizer z przegródkami na te całkiem malutkie elementy. mamy takie zestawiki: piekarnia stoisko z napojami maciupki zółwik z konikiem Bardzo podoba mi się domek Olivii , ale cena już mniej brawo dla pamelki za spanko
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
AXIA dobrze ze odpuściłas, czad zeby szefowa z wami nie gadala a wy z nia , chora atmosfera .
Lubie lubie gotować, ale wiedzę to raczej tak jak każda , moj tz tez duzo gotuje , a to jednak inny kraj i inna kuchnia.
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już patrzę na te lego- fajny ten domek... cena, hmmm no musze pomyśleć |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak na pierwszym foto szafa z bajzlem ale nie o to chodzi
Chciałam ci pokazac ile wlazło a szafa ma 192 cm W sumie razem z tą górą . Pop polecam te wieszaki z ikea bo fajowe a teraz paczka 4 zeta i to lusterko co jest na focie . To plastik kosztuje 14 zeta i je się nalepia w szafie , a radość ogromna he he Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2014-04-03 o 21:06 |
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Monka,Libra,dzięki
Ala bawi się jeszcze lego duplo no i dobrze bo ma sporo tych klocków a nie uśmiecha mi się kupować znowu zwykłego lego bo są drogie .Byliśmy dzisiaj na lodach,nagle zrobiło się tak zimno,że musieliśmy wrócić i ubrać cos cieplejeszego.Pamiętam jak 2 lata temu 29 kwietnia było już 33stopnie.Akurat wtedy zaczęłam odpieluchowywanie Ali ,wiec pamiętam .
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak zawsze możesz się poczaić na raty 0 % , bo w ikea co jakiś czas się pojawia taka promocja
Mi się meble sprawdzaja ubrania się mieszczą , nawet kurtki bez problemu włażą . Mają system cichego domykania , czyli nie da się j.e.bn.ą.ć drzwiami W sumie po dokupieniu wszystkich dupsów też nie sa to najtańsze meble świata , ale tańsze niż większość . No i czym mniej szuflad tym są tańsze Na stronie ikea masz planer systemu stuva , wybierasz sobie meble jakie chcesz , projektujesz środki i tam Ci od razu poda cenę za wszystko Olka ma lego friends jakiś nawet nie mały zestaw bo ponad stówkę kosztował . Szymek jej składa , na razie bardziej ją same laleczki interesują . Dwa że ona bałaganiarz i zaraz gubi cześci . A nasze koty kochają lego Nosza klocki po całym domu
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
ku.rde naprawdę nie wiem które kupić te lego....
a mają być koniecznie klocki |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA nie kupuj duplo , kup te zwykle lego tylko nie za trudne , zeby dała rade
A ktore konkretnie ci sie podobają , wklej i duplosy i te zwykle lego. Moj młody tez chce teraz lego cargo samolot 70 f , to juz te trudniejsze . Moj pogubił ostatnio kilka czesci z helikoptera , bede musiała przeszukać dom ,bo tez 70 f za niego dałam , kasy szkoda , a jak czegoś braknie to gowno zrobisz.
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka ja bym brała jakiś mały
Ona z duzym sobie nie da rady A nie ma co brać na wyrost potem jej dokupisz . Proste żeby miała radość że sama złozyła , ew bym brała kilka malutkich zestawów
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka ja bym też wzięła małe na próbę czy małej przypasują. Później można przy każdej okazji kupować inne. Chyba nie musisz wydać kasy na jeden raz.
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/sklep-lego-duplo-1...089559031.html
to też fajne co?? ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- właśnie że mam wydać na jeden raz, może kilka mniejszych faktycznie? |
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA aaaa tamte sa od 6 - 12 lat, to bym sie wstrzymała, a duplo masz do 5 , a myślałam ze chodzi ci o takie do 3-4 , to chyba był wzięła jednak duplo tam i tak 77 elementów.
Nie ma co brać trudniejszych bo ciepnie w kat, lepiej zeby sie bawiła. Tym bardzie ze chce te duplo .---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- NATASZKA pokaz jej i niech wybierze , te duplo tez fajne. Najgorzej jak sie daje dziecku zabawkę ktora go nie interesuje , szkoda kasy a to duzo kasy. Lego nie kupuje na wyczucie, młody sam wybiera bo to on bedzie składał i to jemu ma frajdę przynieść. A problem jest taki ze duzo jest fajnych , i kolejny problem jest w tym dziecko ma swoja baje w głowie
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka na bank małe niech ma radochę że sama to złozyła
Bo złożone przez ciebie i postawione nie bedzie tak cieszyło . A takie duże zestawy to szymek jak składa to nie raz 2-3 h ( takie za 200 zł ) więc naprawdę teraz szkoda kaski bo zanim dorośnie do tego to pogubi . I mówi Ci to matka fanatyka lego
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak nic nie wiem ![]() prześpię się z tym ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
np coś takiego od jednego gościa, kasę wykorzystam i może będzie radość http://allegro.pl/rybnik-lego-friend...111387222.html Jutro z małą to przedyskutuje. Argumentem jest też to że kuzynka (rok starsza) ma lego friends i ona też chce więc nie wiem czy jak zobaczy duplo nie będzie zawiedziona |
||
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka super te małe
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA tez fajne bo one maja właśnie podobna ilośc elementów do tych z dupka do 5 lat ( po 80 +/- )
Noo musiałam sprawdzić bo myśle dlaczego różnica w tej cenie , jedne ponad stówę a te po 30 zeta nie moje klimaty i pierwszy raz wogole je widze . Nie wiem nawet co to za friendsy to jakas bajka czy poprostu szajba zabawkowa ![]() Takze teraz tylko pokaz małej i niech wybiera .
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że takowy planner mają na stronie.
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;-) |
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało nam sie złożyć łóżko. jutro drugie.Kupiliśmy te łóżka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30219766/ W tym do szuflady mieści sie cały materac. Mrówka - problem z meblami z ikea jest taki ze wszystko dostajeszw w paczkach. My mieliśmy 87 paczek. I trzeba to wszystko poskładać.
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
PoP, to łóżko też fajowe
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak. I mamy wtedy łóżko 160x200. Czyli spokojnie z dzieckiem moge spać. Wybraliśmy to bo w tą szufladę na dole mieści sie ten dodatkowy materac. W tym co wybrała Ania są trzy szuflady i nie mam co zrobic z materacem. A nie chciałam mieć jeden na drugim bo wysoko.
Ale że tamto tez mi się bardzo podobało to tez je kupiliśmy ale bedzie na wieś. Tam jesteśmy od czasu do czasu i wystarczy jedno lozko - bedą spały razem.
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
PoP świetne to łóżko ,szkoda że my już kupiliśmy małemu ,ale nic straconego ,jak wyrośnie z tego zawsze mogę drugie kupić
|
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokupiłam jeszcze te poduszki https://www.google.pl/search?q=ikea+...F%3B1024%3B768 a allegro dokupie baldachim bo nie mogłam znaleźć na sklepie i tą naklejkę na ścianę to drzewo co kiedyś wklejałam i juz ma wszytsko
|
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Na szybko wpadam,idę do fryzjera zrobić odrosty Dla zainteresowanych odżywianiem ,http://www.onet.pl/ Ładne łóżka |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY chodzi ci o łączenie produktow ?
Tutaj pierwsza faza przygotowania dania z ciecierzyca . Cebula , marfefka, papryka i dodane udka pokrojone w kawałki , sol pieprz. Potem ( po podduszeniu) dodane 2 puszki cieciezycy i zalane woda z puree paprykowym, mozna pomidorowym i dodac słodka paprykę w proszku. |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpadłam do domu i robię dorsza tuszę z masełkiem i czosnkiem. Ciecierzycę zrobię w weekend.Jakie przyprawy do tego dodaje mąż?Wygląda na smaczne .Ja nie mam ciecierzycy z puszki tylko suchy groszek,pewnie będę musiała ja namoczyć najpierw i podgotować?
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-04 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja też dzisiaj ciecierzycę wcinam
Mam pierś z kurczaka w paski+cukinia+kasza jaglana+papryka+szpinak+c iecierzyca i przyprawy, uwielbiam dania jednogarnkowe, tylko jedna patelnia brudna Wczoraj jak poszlam po młodego do przedszkola to akurat wychodzili na plac zabaw, to pozwoliłam mu iść na 30 min. Siedział w piaskownicy kolega przypadkiem tak machnął łopatą że cala pełna łopata piasku wylądowała na moim. On nie zareagował to ja też nie. A była tez nowa przedszkolanka co jeszcze dzieci nie zna to zaczęła przeżywać że biedaczek obsypany, to jej powiedziałam że z cukru nie jest przecież codziennie kąpany. Ale na mnie jedna mama spojrzała bo w tym momencie synkowi swojemu rączki chusteczkami czyściła wyrodna ze mnie matka, jako jedyny bez czapki i kurtki i jeszcze w piachu.
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baty Ci się należą biedne dzieckoEdytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-04 o 18:44 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

.
za spanko

, a to jednak inny kraj i inna kuchnia.
Chciałam ci pokazac ile wlazło a szafa ma 192 cm
.
.

, bede musiała przeszukać dom ,bo tez 70 f za niego dałam , kasy szkoda , a jak czegoś braknie to gowno zrobisz.

jutro drugie.