|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Byou hej hej
oj to mialas ciezkie dni, dobrze, ze juz z gorki
|
#992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Haniątko słodkie - sto lat! Niech Ci się darzy!!!! Kasiu, sto lat!!!!! Miłości moc! eee, coś tam "normalnego" je. nasze chęci a ich możliwości ![]() hehe. mam jeden za 16 zł to mi się wydaje cudem mniemanym i tylko torresówki w nim myje ![]() mam też Białego Jelenia z napisem "bio" i tak już paplam. w zasadzie chyba każdy płyn musi być bio, bo "z każdego jemy" ![]() (oprócz Lucka - mam uraz ze studencko-kołchoźniczych czasów )Cytat:
tempo dzieci jest zadzwiające. pamiętam jak Despa 'zazdrościła' mi stojącego dziecka... jej Emilka dawno śmiga a mój asekurant w dalekim chodzeniowym krzaku. Cytat:
Kiedyś wracaliśmy pociągiem do krk i na stacji "Kraków Płaszów" (dość industrialne miejsce ) usłyszeliśmy komentarz kolonistów: "Kraków?! a mówili, że to piękne miasto?" ![]() Przyjedziecie z Karolem do Krk to pokażemy Wam cudne oblicze miasta ![]() Cytat:
choć - motorycznie - mam to samo. Ciężko nie porównywać... Jakoś do tego że mówić będzie późno - OK, ale mój chłop chodził szybko (jak Karolek Małpki) i w kółko słyszę różne tam takie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co Ty. Torres to się dopiero motorycznie zatrzymał. On od początku grudnia chodzi przy meblach i tyle. Nic dalej i więcej (nie, no sorry w międzyczasie nauczył się siadać ![]() chcesz nam coś powiedzieć??????????????? ??????????????? ![]() wrócisz do nas?????? ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
#993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Jakubaa tej drugiej wersji też nie umiesz otworzyć? Cytat:
Cytat:
![]() nic straconego do roboty dziewczynki naprawdę proszę o ankietki, mam dopiero 3 wypełnione ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA HANI!!! ZDROWKA, SZCZESCIA, MILOSCI I ZABAWEK!!! Cytat:
nadrobiłam,
|
|
#994 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam właśnie zadac to samo pytanie co Moderna W ogóle to jakie macie jeszcze rowerki? Cytat:
![]() Cytat:
)) Cytat:
![]() U nas teraz rządzi sowa z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50216093/ Mały sobie ją upatrzył, gada do niej aż miło, zasypia z nią też [/QUOTE] Ale świetna sówka. Nie widziałam jej w Ikei. Umknęła mi. Cytat:
Kasiu szybko dojdziesz do wprawy Jeszcze nie byłam A to dlatego, że żeby dostać się do nas do lekarza trzeba dzwonić góra do 8 bo potem nie ma miejsc, i ciągle zasypiam Ale blakną pomału więc poobserwuje do poniedziałku i najwyżej pójdę w przyszłym tygodniu. Poza tym wyczytałam, że to też może być objaw niedoboru żelaza (chyba żelaza).Pierwsze buciki powinny być wyższe za kostkę prawda??? Kapcioszki też?
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze Wam zdjecie, bo wczoraj jak zrobilam, to swiatlo bylo jeszcze dobre - tartaletki z cukinia
(pomysl zacerpnelam ze slynnej teraty cukiniowej ![]() ciasto francuskie kroje na 15 kwadratow (3 wzdluz, piec pionowo), smaruje odrobina oliwy z oliwek, na to klade 4-6 cieniutkich plasterkow z cukini (grubosc ok 2-3 mm), na to palsterek pomidora, odrobine pokruszonej fety i starty zolty ser - zapiekam w 190 stopniach ok. 25-30 minut, az beda zlote
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Moderna, nie wyswietla mi zdjęć ale z opisu mega pycha! ! Szkoda, że nie moge nabiału.... smaka mam strasznego
![]() BYou dobrze, ze juz lepiej Zosience :-* Pani, Kwiatuszku, Kinia tez stoi i chodzi przy meblach od grudnia a sama nie pójdzie i już ![]() Nestelle, brawa dla Roszka! ! Jola, brawa dla Ewuni za samodzielne chodzenie i dobrej podrozy! Bzinko, brawa dla Hani za wymiary i ze taka grzeczna ![]() A wlasnie- chodzi w tych okularach przeciwslonecznych? Nie ściąga ich? Chcialabym kupic Kini ale nie wiem czy bedzie chciala nosic. NO I STO LAT HANIU! ! ROSNIJ DUŻA, ZDROWA I MĄDRA :-* Idziemy dzis z Kinia do lekarza. Oby to nic takiego. |
|
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla HANI wszystkiego co najlepsze Dziewczyny Hania dziękuje za piękne życzenia
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
nie martw... patrz jak ruszył. jak strzała! mam dziwne wrażenie, że szybciej ruszy na dwóch niż T. I dobrze
!słynna, słynna ![]() dobry pomysł mniej szans na zupę ![]() Cytat:
Oby u lekarza wsio OK ![]() Synek został na pół minuty sam (wyszłam powiesić ręcznik ) cisza zawsze powinna uruchomić czerwoną lampkę...Pan Pirat schował się w moich pędzlach :/ podjarana pognałam po aparat, bo rok temu śmiałyśmy się z koleżanką, że dobrze, że chłop to nie będzie podbierał pędzli ![]() zrobiłam jedno kiepskie ujęcie, gdyż kątem oka zobaczyłam resztę w wannie... a!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-04 o 10:30 Powód: lit. |
|
|
|
|
#999 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby ![]() A tortem się podzieli? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Aż tyle potrzeba?? Jestem totalne beztalencie jeśli chodzi o makijaż więc się nie znam.Tak mnie zaskoczyła ilość pędzli, że nie zauważyłam miny Michasia Boska
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-04 o 10:35 |
||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezla masz kolekcje ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ![]() a moj synio marudny, wisial na cycku pol poranka, i placzliwy poszedl spac cos czuje, ze kolejny zab atakuje ![]() i wstalam dzisiaj z bolem cyca... aaaaa... oby nie jakis zastoj
|
|
#1001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kubuś ma to samo, uwielbia moje kosmetyki do malowania ![]() No powiem Ci, że jest super, miła w dotyku. Kubuś bawił się nią u koleżanki swojej, więc tez kupiłam w Ikei. Wszystkiego co najlepsze dla Haniusi |
||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas motorycznie do przodu, werbalnie do tylu ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ile pędzli, ja mam jeden
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy takie, Elefanten Deichmann.
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem pewna, że przeleciałaś internet wzdłuż i wszerz by znaleźć odpowiednie buciki dla M. Utwierdziłaś mnie tylko w moim postanowieniu bo i ja planowałam jutro nalot na Deichmanna w poszukiwaniu jakichś Elefantenów.
|
|
#1007 | |||
|
Rozeznanie
|
Dla Hani Sto lat!!!! ja nie ale jak znajdziesz jakas co charytatywnie się poświeci to ją odeślij potem do mnie ![]() ooo widze ze wiecej kolezanek nie ma umytych okien, uff, uff pewno wiekszość umyje po świetach, moze jedno uda sie przed Cytat:
![]() aspiryny nie można ale i tak maleństwu nie dasz, tż zjadł tylko czekałam az go do szpitala będę wiozła ale w sumie było ok, wy uważajcie na półpaśca, mój ojciec miał chyba z 3 razy, bosz jaka ja doświadczona ![]() monica za normalną jazdęCytat:
z butami wydaje mi sie dobra droga z facetami niestety tak chyba czesto jest ze jak zabiegasz i cudujesz to nic ale jak olejesz to sie zainteresuje kiedyś pytam czy jedzie ze mna na zakupydo galerii i na lody, ze nie kupuje duzo ale cos tam potrzebuje, oczywiscie odpoiwedz ze nie,to ja ok-jak chcesz i sie wyszykowałam, wymalowałam, i widze jak ziora zza kompa co ja robie a ja chodze po domu i się szykuje, jak zakładałam buty to z sie zerwał ze on w sumie to moze jechac. fakt, odwałiłam się jak na randke ![]() trzeba czasem olać i już i czasem zgwłacic ![]() na krostki, nawet dla samego zdjecia warto ![]() Cytat:
Moderna dzieki ci dobra kobieto za przepis na tartaletki, nawet sobie juz ciasto francuckie kupiłam i cukinie i miałam szukac tego przepisu gdzies w czeluściach forum a tu proszę nawet z foto panika ile ty masz tych pędzli wow BYou to zdrówka
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
W wybranych k&m (warszawa, Krakow, Katowice, Poznan, Gdansk) promocja, na ciuszki dzieciece od rozmiaru 86 dodaja klocki duplo
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1396598790 akcja trwa do ktoregos kwietnia, nie widac daty..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-04 o 11:39 |
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zadowolna z tych bucikow, choc na razie M. w bucikach chodzic nie chce, w domu wstaje, w piaskownicy siedzi lub raczkuje - ale to dlatego, ze ma cos na nogach - daje mu czas na przystosowanie sie powoli )opinii na temat pierwszych bucikow jest na tyle duzo, ze ciezko podjac samodzielna decyzje - jakiej nie podejmiesz na pewno bedzie dobra Cytat:
oryginalny przepis byl na tarte - ale wiekszosci wychodzila zupa, mnie wyszla gesta, ale dla mnie mimo wszystko za ciezka byla -(za kazdym razem przesadzalam z iloscia skladnikow ) - stad pomysl na tartaletki
|
|
#1011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może da odetchnąć mamusi i uuCytat:
Cytat:
Nie martw się, ja wiem co czujesz ale spójrz ile zmian J ostatnio przechodzi, po prostu potrzebuje więcej czasu na wszystkie osiągnięcia Cytat:
Hanusia wszystkiego co najpiękniejsze!!! Dzień dobry ![]() Z nowości u nas; Obniżyłam wczoraj łóżeczko (chyba jako ostatnia) jak ja się przyzwyczaję... ![]() Mój syn nie chce słyszeć o raczkowaniu, ma inny sposób przemieszczania się - otóż jeździ po podłodze na pupie ![]() Po za tym ma straszne chęci chodzić i to bardzo. Jak widzi buty to krzyczy i macha nogami postawiony na nogach przebiera robi kroki. A najciekawsze jest to że w tej pseudo poradni zabronili nam go stawiać i prowadzać![]() Nie jest jeszcze dobrze ale jest lepiej są jakieś postępy, pominął kilka etapów tj raczkowanie siadanie a teraz chce iść i już może potem wróci do tego co teraz pominął... kto wie.Tyle pamiętniczka
|
||||
|
|
|
#1012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka druga tez . ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no może ,jednak od paru lat ten sposób zanika.jednak spryskanie octi + fenistil krople są skuteczniejsze .tekst Jandy jest tez na demotach . a meza zgwałcić to kuszaca propozycja nawet dla tych co się nie kłocą , tylko jak to zrobić aby on nie chciał??? a okien to JA nie umyje .pieprze . ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ale jak sam chce ,ma siły to niech kroczy ...no chyba ze jakiś konkretny powód jest aby tego nie robił .
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
moderna
dzięki za opinie bondolino - właśnie się zastanawiam czy nosidło nie byłoby lepsze - bondolino może tula... Dzisiaj jeszcze przetestuję noszenie z przodu i zobaczę jak to będzie bo to może kwestia noszenia na plecach. pani cudne zdjęcie ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANI!!!! ![]() ![]() ![]() moderna, achna Bardzo mi się podobają te buciki co ma Marcel - i sznurowane są. Tylko u mnie w deichmanie nie było rozmiaru i nie miałam jak przymierzyć woŋóle w tym moim sklepie to w ogóle numerów nie ma, a elefantenów może z 4 rodzaje... Będziemy na święta u rodziców i mam zamiar tam zahaczyć o deichmanaDzisiaj chciałam zupę zrobić porowo - serową, tylko muszę przepis Twój odszukać. kwiatuszku przyznaje się, że myślałam, że u Was wszystkich ogólnie cud miód i orzeszki z TŻ a tylko u mnie tak bez sensu. Co nie zmienia faktu, że faceci to jest jednak jakis inny gatunek, naprawdę. trolla ![]() Oczywiście nie mogę znaleźć artykułu na fb :/
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
nie trzeba. chyba że ktoś ma hopla. i nie ma pkt + do doskonałości makijażowej...
a reszta jest milczeniem skoro ta część wywołała efekt "tyle" ![]() ![]() lepiej już? ![]() no tak. łobuzerki stosowanej ![]() i w tym szleństwie jest metoda! ![]() ![]() nasz pingwinek ![]() czyli w tanim sklepie 19 zł fajna promo Cytat:
byle skutecznie, byle do przodu! ![]()
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tych proporcji starcza na ok. 5 duzych porcji - na poczatek na sprobowanie mozesz zrobic z polowy ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- nie jezszce okres sie zaczal dzsiiaj to pewnie poteguje dodatkowo wrazliwosc..hehehhehe
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-04 o 12:35 |
|
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
Moderna dzieki za przepis
musze do sklepu bo mam pora sztuk 1 Nestelle dzieku za link Lilka mi sie obudzila z drzemki z płaczem. . Wzielam na rece to sie wkleila i usunęła wiec siedzę z nia spiaca na mnie na łóżku co odkladalam to ryk i sie wczeepiala we mnie. Wiec sie relaksuje z komórka w dłoniAle dawno nie spala na mnie przypominają mi się xzady niemowlęce i tak mnie rozczulilo
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1019 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Najwspanialsze życzenia dla Hani! Rośnij duża i zdrowa Kasiu, kochana, bądź szczęśliwa i niech spełniaja się Twoje najskrytsze marzenia 100 lat!Cytat:
z tym paleniem to tez nie moge (chociaz sama paliłam i tz wciąz pali) Cytat:
![]() odstawianie do łożeczka tez uważam ze Jakub ładnie nadgonił Cytat:
ejj, ja tez chce ![]() Cytat:
normalnie foto miesiąca ![]() ile Ty masz tych pędzli ![]() Cytat:
Janek najpierw wstał (przed Bozym Narodzeniem), raczkowac i siadać zaczął niedlugo przed skonczeniem roczku. Chodzić ani myśli ![]() Dragusiu, a czy tej ankiety nie wolałabys dostać w formie papierowej? Bo nie wiem czy tak nie byłoby łatwiej mi i tztowi wypełnić (bo kurcze straszliwie duzo tego jest )BYou, dobrze że u Was juz lepiej Dziewczyny bardzo Wam współczuję przejść z Waszymi duzymi chlopcami. U nas tez bywało róznie, ale mysmy swoją lekcję przerobili (jestesmy ze sobą ponad 14 lat więc troche tego było) i teraz jest naprawde spoko (czasem gorzej ale przeważnie lepiej). Bycie w związku wymaga cholernie dużo pracy (ciagłej), a gdy jest dziecko to jeszcze więcej. I na pewno nie moze to byc tylko praca jednostronna. Przykre to jest gdy tak właśnie jest. I mysle ze nie jest to kwestia wychowania, ale dojrzalości (a raczej jej braku) i braku chęci do robienia czegoś ponad jakiś utrwalony standard. Na pewno my jako matki możemy postarac się wychowac naszych synów na dobrych męzów i ojców ![]() Malpka, zdrówka i brawo za nowe ząbki Monicca, brawo dla grzecznego Filipka-spacerowicza no i super że nie ma juz wodniaczka Trolla, ja umyłam 6 z 12 okien i co? po deszczach jest to samo co było przed myciem (urok okien dachowych). Ale przed świetami mam zamiar umyć Mój tz tez wierzy w krasnoludki ![]() Bzinka, Hania laseczka ![]() Despa, znowu mięcho? JolanT, brawo dla Ewuni udanej podrozy i pobytu w Polsce. Ja tez juz nie moge sie doczekać kiedy pojade do rodziców (nie widziałam ich od sierpnia )Cathlyn, ja dawałam Jankowi łososia (w dzwonku), dorsza (filet, ale miał cholernie duzo ości) i makrelę (pieczoną, nie wędzoną). Cieszę sie , bo mama mi ostatnio powiedział ze 10 kwietnia mój ojczulek jedzie nad morze na ryby, wiec na swieta bedą swieze i jeziorowych tez ma nałowić. Nestelle, brawo dla Roszka za współprace
|
|||||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

oj to mialas ciezkie dni, dobrze, ze juz z gorki 

eee, coś tam "normalnego" je. nasze chęci a ich możliwości 

:mdleje :
dla Jakuba

A to dlatego, że żeby dostać się do nas do lekarza trzeba dzwonić góra do 8 bo potem nie ma miejsc, i ciągle zasypiam 

(chyba jako ostatnia) jak ja się przyzwyczaję...