Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 11:48   #1921
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Nawet przez ostatnie dni pozwoliłam sobie na różne czynności w domu i zupełnie nic to nie dało - prócz czystości w domu
hehe, akcja wykurzanie zaczęta

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp mam pytanie.Czy wasze dzieci też się tak odrywały od piersi?Dominik ostatnio tak robi,a ja przyznam szczerze nie ma cierpliwośći do takiego karmienia na raty.Myśle nad butlą.
to jest etap. Twój syn dorasta, dojrzewa, jest ciekawy świata....
Iza, Domiś pięknie przybiera, nie masz jazd z karmieniem...
Cierpliwości się ucz. Jeszcze parę razy Ci się przyda

Agatka, Waderka - śliczne dzieciaczki totalna magia (tyż u Waderki obstawiam chłopca )
Jana - jak się czujesz? jesteś w szpitalu?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:00   #1922
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Iza ale na butli będziesz miała to samo. Dominika zaczyna interesować wszystko, jedzenie go nudzi, szkoda mu na nie czasu. Ja z Artkiem też to przerabiałam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:01   #1923
Wika28
Zakorzenienie

wadera, agatko, jakie śliczne te zdjonka

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wika no taki krem w tubce

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
to jeszcze jedno pytanie - do środka, czy wystarczy na zewnątrz? nie wyobrażam sobie smarowania w środku a chyba będę musiała po tym antybiotyku

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

========================= ================
zaszalałam kupiłam sobie 2 pary butów i zauważyłam, że kręcą mnie takie na obcasie jak patrzę teraz to mam już chyba 4-5 par balerinek, 1 parę takich trampko-balerinek, 2 pary takich na koturnie w jasnych kolorach, 2 pary czarnych klasycznych szpilek i jeszcze jakieś by się znalazły w piwnicy ale butów nigdy nie za dużo

o takie kupiłam:
http://www.ccc.com.pl/pl/woman/catalog/all/326631
i takie
http://www.ccc.com.pl/pl/woman/catalog/all/295325
świetne, obie pary mi się podobają

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja widzę małą waderkę tak:
1 główka
2 rączki
3 brzuszek
4 nóżki
heh, obstawiałam główkę dokładnie tam, gdzie ma nóżki

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
ja na dzień matki miałam tp

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45883738]Wiecie co Dziewczyny, przez to moje wkurzanie się (wtedy na księdza, dziś na tego pracownika) smutne myśli tak jakby się oddalają. Taki chyba mój los, że smutne wydarzenia muszą być zakłócone przez kogoś
[/QUOTE]
czyli są i pozytywne strony tej sytuacji choć na Twoim miejscu też bym się wkurzyła, przynajmniej w pierwszym momencie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kucyk pomóż! Co oznaczq spadek tetna na ktg do 90, nie wiem jwk dlugo to trewalo, jjak zmienilam bok bylo ok. Boje się. Wczesniej na usg wszystko bylo ok.
jana i jak dzisiaj? Dzwoniłaś do lekarza, unormowało się wszystko?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45886124]
Ile moża stać zrobione mm?[/QUOTE]
Perse, moja siostrzenica zwyczajnie nie chciała jeść mm, gdy trochę postało. Gdy zrobiłam świeże wypijała butlę, ale podgrzanego absolutnie nie, wypluwała wszystko. Moze coś się w nim zmienia, gdy postoi?

Cytat:

Wika, Pani jak się dzisiaj czujecie? wracacie do zdrowia???
Dziękuję, anitko chyba już ok, co prawda kicham, smarkam, ale temperatury już nie mam. Wyszorowałam łazienkę, doczyściłam, listwy, fugi, ufarbowałam włosy, teraz wstawiam kaczkę do piekarnika. A to znaczy, że jest już ok
Na kiedy masz termin porodu?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:11   #1924
jana
Raczkowanie

Kochane, tak, jestemm w szpitalu, przyjechalam z kolka nerkowa, myśląc ze to skurcze, niestety. To nie ten czas, wczoraj spadek tetna, dzisisj rano plaskie ktg, oj sie komplikuje, juz nie chce stad wyjsc bez małego.

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 12:24   #1925
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jana może zrobią cc albo wywołają poród... Szczerze to tego Ci życzę, bo wiem, jak to jest leżeć i czekać.

Dziewczyny jestem w szoku. Przeglądam allegro i znalazłam używane smoczki do butelek! Aż mnie obrzydziło :/ Ja smoczek wywalam po kilku-kilkunastu tygodniach, bo zwykle gorzej się zaczyna Artkowi pić. Do głowy by mi nie przyszło kupować używki. Kogoś nieźle porąbało.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie mm!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:01   #1926
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45888806]

Dziewczyny jestem w szoku. Przeglądam allegro i znalazłam używane smoczki do butelek! Aż mnie obrzydziło :/ Ja smoczek wywalam po kilku-kilkunastu tygodniach, bo zwykle gorzej się zaczyna Artkowi pić. Do głowy by mi nie przyszło kupować używki. Kogoś nieźle porąbało.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie mm![/QUOTE]

Że co??

Cytat:
Kochane, tak, jestemm w szpitalu, przyjechalam z kolka nerkowa, myśląc ze to skurcze, niestety. To nie ten czas, wczoraj spadek tetna, dzisisj rano plaskie ktg, oj sie komplikuje, juz nie chce stad wyjsc bez małego.

Trzymam kciuki!! Oby działali szybko

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

to jeszcze jedno pytanie - do środka, czy wystarczy na zewnątrz? nie wyobrażam sobie smarowania w środku a chyba będę musiała po tym antybiotyku
No do środka tez dawałam

Cytat:
E... czyli w sumie większości rzeczy jeszcze nie macie ale spoko, my wszystko zaczęliśmy kupować po 36tc i spokojnie ze wszystkim zdążyliśmy

A sukienka wg. mnie bardzo fajna
Hihihi, no w sumie tych najważniejszych nie mamy. Ale kasy poszło że hoho... A jedyna ekstrawagancja to kocyk bambusowy a reszta to co najtańsze.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 13:12   #1927
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszorowałam łazienkę, doczyściłam, listwy, fugi, ufarbowałam włosy, teraz wstawiam kaczkę do piekarnika.
zdrowa. całkowicie

Cytat:
nie chce stad wyjsc bez małego.
miałam takie samo myślenie. i w szpitalu czułam się bezpiecznie...
Dobrze, że tam jesteś.
Mały chłopiec doczekał kwietnia (zuch!):ju pi:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 14:37   #1928
jana
Raczkowanie

Powiedzcie, czy 37+1 to za wcześniej na cc?

Stary 2014-04-04, 15:12   #1929
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
37t1d to ciąża donoszona więc powinno być już wszystko ok.. Aco? Chcą Ci cc robić czy nie chcą?

Stary 2014-04-04, 15:23   #1930
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45886653]Wiem, wiem, na opakowaniu tak jest napisane, ale wolę spytać, jak to wygląda w prakti [/QUOTE]

Perse- jak Kasia była mała to najpierw wylewałam resztki-zaczęłam dokarmiać mm jak miała 1.5 miesiąca, było lato więc bałam się dawać ponownie. Później, w niedługim czasie, zaczęłam praktykować taki sposób, że podawałam a jak sporo zostało to wyparzałam cumel, żeby ślina na nim nie została i wkładałam do lodówki do następnego karmienia. Teraz już nie wyparzam cumla z niedopitego mleka, jak wieczór nie dopije i w nocy na śnie nie podam to butla stoi do rana w lodówce i rano dopija. Podobnie w ciągu dnia. Czasem jak zapomne to stoi trochę w temp pokojowej ale jak mi się zapomni o nim na dłużej to wylewam.

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-04 o 15:29
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:32   #1931
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej kobietki
pogoda piekna a ja na przemian ogarniam pokój i siedze na kompie chyba mam owulkę bo chcica jakiej dawno nie było
pakuje pomału rzeczy bo przeprowadzamy się na wieś do moich rodziców teraz trochę pomieszkać... ech... kiedy w końcu doczekamy się swojego kąta to nie wiem, formalności utknęły. No nic. Czas na wizaż

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie, maluch ma 4,6cm i jest kilka dni do przodu. Dlatego badania prenatalne wychodzą mi w ostatnim możliwym momencie, ale tak jak pisałyście chyba lepiej później niż wcześniej.
Mam sprawdzić elektrolity, bo to serce to prawdopodobnie niedobór potasu i magnezu, a encorton je wypłukuje.
Poza tym trochę mnie rozłożyło, mam gorączkę, gardło boli, ale jest dobrze.
kochana cudne dziecię! mały człowiek co pewnie już się tam kręci! no i życzę zdrówka!
ps: czekam na Twój suwaczek

jojla- jak tam cykl? coś bierzesz teraz? ktory dc?

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Jeśli wykonasz bezpłatne badanie prenatalne w I lub II trymestrze ciąży w ramach kontraktu z NFZ w Angelius Provita otrzymasz bezpłatny zabieg dermokosmetyczny: mikrodermabrazji diamentowej, zabiegów pielęgnacyjnych lub masaży relaksacyjnych i zdrowotnych. Każdy z zabiegów o wartości od 150 zł.
Jak zrobić suwaczek żeby był napis jakiś??
o popatrz. Fajnie. a w ciąży można robić mikrofermabrazję?

no i brawo za suwaczek skarbo!
Cytat:
.u mnie jest mały człowiek...
noooo jest jest mały misio!!!

Cytat:
wika ta maść jest tylko do zewnętrznego stosowania.
"Dawkowanie: Zewnętrznie. 2-3 razy dziennie smaruje się cienką warstwą kremu chorobowo zmienione miejsca przez okres 2 do 4 tygodni. Uwaga! Jeśli nie ma poprawy po 7 dniach stosowania preparatu, należy skonsultować się z lekarzem. "

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-04-04 o 15:34
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:35   #1932
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe, akcja wykurzanie zaczęta

to jest etap. Twój syn dorasta, dojrzewa, jest ciekawy świata....
Iza, Domiś pięknie przybiera, nie masz jazd z karmieniem...
Cierpliwości się ucz. Jeszcze parę razy Ci się przyda

alu?
Amen!

Cytat:
Na planowe tak.

My juz po rehabilitacji
Dzisiaj Tymon dobrze wypadł, bo był wsypany i najedzony.

Byliśmy tez pierwszy raz z nim w CH. W koncu sie odwazylam Wypad trwał prawie godzine. Najpierw spał w nosidle, jak sie obudził to chwile sie z ciekawością porozgladal po czym zrobił koope i to był koniec naszych zakupow
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:39   #1933
jana
Raczkowanie

Cytat:
37t1d to ciąża donoszona więc powinno być już wszystko ok.. Aco? Chcą Ci cc robić czy nie chcą?

nie wiem bede rozmawiać z dr dzisiaj jak sie dodzwonię.

Stary 2014-04-04, 15:47   #1934
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Ja tez bardziej pamietam pierwsza ciaze. Wiele dni moge odtworzyć dosłownie minuta po minucie. Pamietam doskonale rożne swoje uczucia z niej, jakby to było wczoraj.
Ciaza z Tymonem, mino ze niedawno, to mniej wryla mi sie w pamięć.
Dziwne.
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

z ciąży z Wiktorem nie mam tak potężnych wspomnień (u niego to tylko strach pamiętam i czekanie na wyniki bety)
Tyle tych mocnych i dokładnych wspomnień z pierwszych ciąż bo tylko to zostało po starszych dzieciach...więc gdzieś wewnątrz to "pielęgnujemy", pamiętamy ze szczegółami chociaż to takie trudne wspomnienia.
"Szczęśliwe" ciąże mniej zapamiętane bo bardziej z nimi wiążemy to co potem - pierwsze spotkanie, uśmiech, ząbek, pierwsze słowo

Cytat:
Wyszorowałam łazienkę, doczyściłam, listwy, fugi, ufarbowałam włosy, teraz wstawiam kaczkę do piekarnika. A to znaczy, że jest już ok
A to znaczy, że mąż wraca i będą przeprosiny

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45888806]
[/QUOTE]
Kupić używki też bym nie kupiła ale nie wiedzieć czemu kilka tych, których Kasia nie zdążyła "zużyć" i piła przez nie kilka razy (te z mniejszymi dziurkami) pochowałam dla swoich kolejnych dzieci.
Ostatnio pakując rzeczy do przeprowadzki wywaliłam je myśląc jaka ja głupia jestem- po to to trzymałam, żeby będąc już w kolejnej ciąży dojrzeć do tego, że to trzeba wywalić

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

jana- trzymajcie się dzielnie i atakuj lekarza!

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

hope - a Wy nie startowaliście z budową?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Leukocyty w moczu 15 (przy normie 10) to mocna infekcja?
Posiew- Brak wzrostu bakterii ale..w uwagach:
Czynnik hamujący wzrost bakterii G+ obecny
Czynnik hamujący wzrost bakterii G- nieobecny
Co to znaczy? To chodzi o obecność antybiotyku w moczu?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-04 o 15:49
Stary 2014-04-04, 15:49   #1935
jana
Raczkowanie

A na kiedy robi sie planowe? Po 38?

Stary 2014-04-04, 15:51   #1936
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45886124]Ile moża stać zrobione mm?[/QUOTE]

nie może stać. wg opakowania chyba do 20 minut ale ja bym wylała. zawsze daję świeżo zrobione.

Cytat:
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...033677406.html
Co myślicie o tej sukience? Szukam czegoś na maj, czerwiec no i po porodzie na lato. Chyba się nada?

ładna jeśli miałaby być na ciążę, ładnie podkreśli brzuszek, ale po porodzie.. z brzuszkiem zrobi to samo, więc niekoniecznie (wg mnie).

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp mam pytanie.Czy wasze dzieci też się tak odrywały od piersi?Dominik ostatnio tak robi,a ja przyznam szczerze nie ma cierpliwośći do takiego karmienia na raty.Myśle nad butlą.
Jakub częściej zasypiał, ale też się odrywał. to chyba taki wiek, etap, że wszystko zaczyna interesować. Jak J. był w wieku Dominika musiałam karmić osobno, w cichym pomieszczeniu. Wystarczyło, że ktoś coś powiedział i już nie było go przy cycu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:55   #1937
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się czujesz? naturalne leczenie dało radę??
choróbsko łagodnie się ze mną obeszło, za to reszta domowników nadal choruje.

Cytat:
tyż u Waderki obstawiam chłopca )
To mamy 2:2. Ja - możecie się śmiać - nie mam żadnych przeczuć

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ps: czekam na Twój suwaczek
Jeszcze trochę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45886124]

Ile moża stać zrobione mm?[/QUOTE]

U naszego Artka było to max. 2 godziny, ale nie wiem skąd bratowa miała takie informacje.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Czynnik hamujący wzrost bakterii G+ obecny
Czynnik hamujący wzrost bakterii G- nieobecny
Co to znaczy? To chodzi o obecność antybiotyku w moczu?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:59   #1938
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45888806]Dziewczyny jestem w szoku. Przeglądam allegro i znalazłam używane smoczki do butelek! Aż mnie obrzydziło :/ Ja smoczek wywalam po kilku-kilkunastu tygodniach, bo zwykle gorzej się zaczyna Artkowi pić. Do głowy by mi nie przyszło kupować używki. Kogoś nieźle porąbało.

też bym nie kupiła używanego. ale ja nie wyrzucam, te smoczki, które kupiłam 6 m-cy +, dalej są w użyciu, mimo, że J. korzysta z nich ponad pół roku, z tych do napojów dł€zej, bo one są 3 m-ce +. Nie są zniszczone. Jakub mleko pije szybko, nie ciamka tego smoka, pije i koniec. Napoje w ciągu dnia też: pije i odstawiamy, nie ma gryzienia, zabawy smoczkiem z piciem, jak próbuje to zabieram.
Co innego smoczki do ssania, te to masakra. Max co 3 m-ce nowe.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:06   #1939
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie może stać. wg opakowania chyba do 20 minut ale ja bym wylała. zawsze daję świeżo zrobione.
miałabym hektolitry wylanego mleka
zrobić trochę i dorobić?- panna nie uznaje repety chociaż po wypiciu małej ilości domagała się - i bądź tu mądry

Cytat:
ładna jeśli miałaby być na ciążę, ładnie podkreśli brzuszek, ale po porodzie.. z brzuszkiem zrobi to samo, więc niekoniecznie (wg mnie).
dokładnie

Cytat:
.
To mamy 2:2. Ja - możecie się śmiać - nie mam żadnych przeczuć
ja co do siebie też, chociaż jak zobaczyłam na USG co wyprawia mały człowiek to moja pierwsza myśl była "to chłopak"
ale z Kasią miałam podobnie

jutro jadę na wizytę z Tz-etam (jak za starych dawnych czasów)

Cytat:
Co innego smoczki do ssania, te to masakra. Max co 3 m-ce nowe.
u nas też....
teraz wyjątkowo mam jeden (bo chciałam Kasię w końcu oduczyć od smoka ale to bardzooooo trudne...)
wcześniej miałam na stanie 3 sztuki - jeden u nas, jeden na parterze u dziadków i jeden wyjściowy żeby nie zapomnieć to był cały czas w podróżnej torbie i regularnie te 3 wymieniałam na 3 nowe

Cytat:
37t1d to ciąża donoszona
donoszona to chyba 38+1

pani - zdrowaś?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-04, 16:13   #1940
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
donoszona to chyba 38+1
Niedawno się tutaj pytałam i ktoś mi odpowiedział że 37+1 Tylko nie pamiętam kto.
Teraz szukałam w googlach no i piszą że 37.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

A położna mi mówiła że we Włoszech 35t to donoszona

Stary 2014-04-04, 16:15   #1941
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Oby zrobili CC.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45888806]Jana może zrobią cc albo wywołają poród... Szczerze to tego Ci życzę, bo wiem, jak to jest leżeć i czekać.

Dzieki za rady wsprawie karmienia.W takim razie nie zostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość

My po szczepieniu,mały waży 7180

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:24   #1942
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowa. całkowicie
pani, a jak u Ciebie? lepiej choć trochę?

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wika ta maść jest tylko do zewnętrznego stosowania.
"Dawkowanie: Zewnętrznie. 2-3 razy dziennie smaruje się cienką warstwą kremu chorobowo zmienione miejsca przez okres 2 do 4 tygodni. Uwaga! Jeśli nie ma poprawy po 7 dniach stosowania preparatu, należy skonsultować się z lekarzem. "
no to trzeba będzie do gina

Cytat:
A to znaczy, że mąż wraca i będą przeprosiny
no tyż ale głównie wmawianie, że pokoju po malowaniu nie trzeba sprzątać, czyli że po prostu leżałam i nic nie robiłam jako że kaczka trochę z dymem poszła (dzięki robieniu zamówienia w tym czasie), to są jeszcze gołąbki, pieczone udka, "wędlinka" własnej roboty i sałatka. Myślę, że mu wszystko wmówię i do wszystkiego przekonam

Cytat:
jutro jadę na wizytę z Tz-etam (jak za starych dawnych czasów)
bajkowo
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:24   #1943
wadera4
Wtajemniczenie

No i dałam się namówić

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:33   #1944
zebrawpaski
Zakorzenienie

wederka- cudownie
mnie tak czas teraz leci a jednocześnie dzienne dniem się zlewa, że suwaczek bardzo mnie samej się przydaje, nie muszę co kilka dni liczyć na kalendarzu w telefonie który to tc bo od ostatniego liczenia zapomniałam
zobaczysz, że sama będziesz co chwilę sprawdzać

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-04, 17:39   #1945
rena5
Zakorzenienie

ale tu wiosennie i wreszcie uwierzyłyście (ciężarówki) w Wasze maleństwa suwaczki, usg zazdrAszczam

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:58   #1946
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam...

Pytałyście czy leże...więc leżę...mama robi obiady-składam zamówienia....

Czuję sie średnio...

Pozdrawiam.....

Jana trzymaj się i obyś już wróciła z małym

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:14   #1947
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
No i dałam się namówić

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ale tu wiosennie i wreszcie uwierzyłyście (ciężarówki) w Wasze maleństwa suwaczki, usg zazdrAszczam

no... Fajnie będzie jak już też do ciężarówek dołączysz

Cytat:
Witam...

Czuję sie średnio...:
No to leż grzecznie i zajadaj obiadki ja też składam zamówienie w piątek, w sobotę mąż odbiera i jemy do środy. czyli tylko w czwartki i piątki musi gotować farciasz

Stary 2014-04-04, 18:28   #1948
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Niedawno się tutaj pytałam i ktoś mi odpowiedział że 37+1 Tylko nie pamiętam kto.
Teraz szukałam w googlach no i piszą że 37.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

A położna mi mówiła że we Włoszech 35t to donoszona
37 skończone to donoszona.
35 to piękny późny wczesniak jest. Late preterm to 34+0 do 36+6. Włoskich neonatologow i ginow tez to obowiązuje, jestem tego pewna na milion procent

Cytat:
Witam...

:
Fajowsko!

Jana, różnie w roznych ośrodkach robią.
Ale 37 raczej nikt zupełnie planowo nie rozwiąże, chyba ze jakis cień wątpliwości ,,,i jakiekolwiek wskazania do szybszego rozwiązania.
W szpitalu mojego gina dopiero skończony 4o tydzien tną a w szpitalu gdzie ja rodziłam skończony 39, sporadycznie 38.

Ciekawe jak u Ciebie,
Ty w Rudzie jestes?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

O, Kucyk masz tu pierwszy z brzegu "włoski" artykuł o wczesniakach 34-36.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20333882

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-04-04 o 18:31
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:38   #1949
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
35 to piękny późny wczesniak jest. Late preterm to 34+0 do 36+6. Włoskich neonatologow i ginow tez to obowiązuje, jestem tego pewna na milion procent

[/COLOR]O, Kucyk masz tu pierwszy z brzegu "włoski" artykuł o wczesniakach 34-36.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20333882
No.. Głupia ta położna

Stary 2014-04-04, 18:44   #1950
jana
Raczkowanie

Jestemw mikolowie, balam sie, ze nie dojadę do rudy taki mialam ból. Rozmawiałam z tut lekarzem, na razie nie ma wskazan do cc, drugie ktg juz nie bylo płaskie, maly sie ruszal, tetno roslo. Nie wiadomo skad ten spadek tetna, podobno fizjologia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości