|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
Cytat:
. My ganialiśmy po całym rynku w takich odblaskowych koszulkach. Jedna banda miała seledynowe, druga pomarańczowe. Raz na miesiąc tłukliśmy się nad Odrą o to, kto będzie w tym miesiącu rządził i wymyślał zabawy ;D. Gówniarzami byliśmy. Bawiliśmy się też w chowanego w całym centrum miasta, wspinaliśmy się po budynkach i zawsze ganiała nas policja . Zaczepialiśmy takiego spasłego policjanta i odliczaliśmy ile uda mu się za nami przebiegnąć. Nie macie pojęcia w jak szybkim tempie schudł .Chodziliśmy nad rzekę i rozpalaliśmy ognisko, wymyślając jakieś głupie, straszne historyjki. Wchodziliśmy na dachy starych kamienic i oglądaliśmy gwiazdy, leżąc na dachu. Pamiętam, że policja zawsze wyganiała chłopaków z rynku, bo grali tam w piłkę nożną. Wyganiali nas albo do parku albo nad rzekę. Na dworze siedzieliśmy od rana do wieczora. Baliśmy się Cyganów, bo ciągle nas straszyli. Graliście w taką dziwną grę? Odbijaliśmy piłką tenisową o ścianę, potem trzeba było przez nią przeskoczyć? Kto nie przeskoczył, lądował pod ścianą i musiał spróbować złapać piłkę. Mieliśmy też taką głupią zabawę: Chodziliśmy na ruski albo warzywny targ i podpierdzielaliśmy jakieś rzeczy. Właściciele zawsze nas gonili i wyklinali. Kto najdalej uciekł, mógł wymyślać zabawy przez cały tydzień. Potem nasi rodzicie się o tym dowiedzieli i mieliśmy zakaz wstępu na ruski targ .Było tak fajnie, beztrosko? A potem ojciec dał mi komputer i jakoś tak mniej wychodziłam na dwór, wszyscy siedzieli u mnie i graliśmy w jakieś głupie gierki. W wieku sześciu lat przechodziłam jakieś takie zafascynowanie punkowcami. Zawsze pytałam czy mogę dotknąć ich włosów (przez fryzury). Chodziłam za nimi i pytałam czy pozwolą posłuchać mi swoich kaset. Czasami mi je pożyczali :P. Wkradaliśmy się też na festiwal piosenki w Opolu. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- To była moja ulubiona bajka. Do dziś mam wszystkie sezony. Uwielbiałam Sailor Moon i Smerfy. Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe Czas edycji: 2014-02-26 o 21:03 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
1. Guma Turbo,
2. Napój w woreczku, 3. Trzepak, 4. Oranżadki w proszku, 5. Serial Power Rangers, 6. Serial Żar tropików, 7. Brak komputera czyli spędzanie czasu z kolegami na dworze a nie w domu, 8. Brak telefonu komórkowego i nieśmiertelne "wyjdziesz" pod oknem .W tej chwili więcej sobie nie przypominam, ale jak mi minie skleroza to napiszę coś więcej.
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
U mnie jest w osiedlowym sklepiku, czasem z TŻ kupujemy. Z większych sklepów można go dostać w Auchan
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Raróg
|
Ha! To były czasy. Pamietam jak ciągle wyłączali prąd a my wtedy całą rodzinką siedzielismy sobie w pokoju po ciemku i gadaliśmy.
Pamiętam też Wigilię przy swiecach, z braku pradu rzecz jasna. Wychowywałam sie na obrzeżach miasta, miałam za przyjaciół kolegów w moim wieku, nie jezdziło wtedy tyle samochodów po ulicy i do późna gralismy w paletki. Pamiętam też program "Turniej Miast", moja miescina też się załapała, ale wszystko było wystrojone, strasznie byłam zadowolona że tak póżno mogłam z rodzicami wyjść z domu na miasto, gdzie się raczej nie zapuszczałam. Moi bracia mieli magnetofon szpulowy i ciagle musieli mi puszczać jakąś tam ulubioną piosenkę. Co jest kompletnym idiotyzmem, jakiś czas myślałam, że brat może ożenić się z siostrą Wypady nad jezioro, bajka, siedzielismy tam ciagle, a nieopodal tato łowił ryby. Co ja jeszcze wywinęłam... Wzięłam bratu z biurka fiolet w proszku, wyszłam z nim na dwór, otworzyłam, wiatr zawiał i Laura była cała fioletowa. Matka nie mogła mnie domyć Lata 90'te to juz nie było to, tato zmarł a rodzina jakoś zaczęła się rozłazić. Szkołę też wspominam tak sobie, no oprócz zwolnienia z egzaminu ustnego z polskiego za 5 z pracy. I jakieś konkursy ortograficzne pamietam, ze sie dostalam. Muzyki sluchalam strasznej, dopiero Genesis w Polsce zmienilo moje zycie pod tym wzgledem. Niezly mialam wtedy styl heh. I Kalendarz Szalonego Małolata ![]() Był i smutek, samobójstwo najlepszego przyjaciela, to było straszne... Któreś z kolei próby. Wspominki, że gdyby miał dobermana, chciałoby mu się żyć. Załatwiłam mu dobermana. A jakaś ciotka nagadała dziadkowi, że to straszznie złe bestie i szczeniak wyladował w klatce na podwórzu Zawalałam lekcje, chodziłam do niego co rano. Do dzis mam za złe dziadkowi, że tylko straszył go pogotowiem, zamiast je wezwać...
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-03-02 o 02:14 |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
A czytal ktos z Was Thorgala?Pamietam ze to byl hit-z kolezanka kolekcjonowalysmy
![]() Przypomnialo mi sie jeszcze: -wczasy z cala rodzina nad morzem-praca ojczyma fundowala-to byl szal,spanie w domkach i ogladanie po kryjomu Seksmisji ![]() -kolonie i rozne ciekawe zajecia na nich,konkursy piosenek-pamietam ze same ukladalysmy piosenki z siostra ![]() -konkursy piosenki w Domu Kultury-pamietam ze zajelam kiedys 1miejsce i dostalam komplet naczyn dla lalek ![]() -sklep z zabawkami-wyprawa tam byla tylko na specjalne okazje i zazwyczaj tylko sie ogladalo zabawki-nigdy nie mialam lalki Barbie bo rodzicow nie bylo stac. -paczki i zabawy choinkowe z zakladu pracy ojczyma -lazenie do kuzynek bez zapowiedzi-dzien w dzien przez cale lato -lazenie codziennie na dyskoteki do pobliskiej wsi-wracanie w nocy albo nad ranem,czesto lapanie stopa(ach te bezmyslne mlodziencze lata) -swieze warzywa z ogrodka,owoce z sadu-siedzialo sie na drzewach i jadlo czeresnie,zrywalo agrest-cieple mleko prosto od krowy,jajka byly zupelnie inne a nie takie wyjalowione bez smaku jak teraz-ciagle pamietam prawie ze pomaranczowa jajecznice z zielonym szczypiorkiem prosto z ogrodka-wychowalam sie na b dobrym zarciu-nigdy nie zapomne tych smakow
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2014-03-02 o 03:29 |
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero calkiem niedawno ta droge pokryli asfaltem.Ja czesto plukalam pranie w strumyku w lodowatej wodzie,czesto tez tam bawilam sie z dzieciakami w podchody.Mowilo sie wtedy:Idziemy sie bawic na ogrody-bo to byly takie ogrody przy domach sasiadow ale nie do konca ogrodzone i wszystkie dzieciaki tam sie bawily.Czesto chodzilismy tez po wode do zrodelka-bylo ono dostepne dla wszystkich. Czesto sie tez bawilysmy z kuzynkami w takich betonowych kregach(byly troche wieksze niz na zdjeciu) |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Raróg
|
Ja wypożyczłam Thorgala z biblioteki!
![]() Nawet rysowłam różne obrzki z niego. Kurcze, może sobie kupię jakieś wznowienie na pamitąkę
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2014-03-02 o 14:07 |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
- gumy kulki za 10 groszy, kto miał "całość" czyli 10 kulek ten był bardzo bogaty
![]() -zbieranie karteczek z Winx i Witch i wymienianie się na przerwach w podstawówce -bawienie się w restaurację i proszenie mamy o przeterminowane przyprawy (ciasta były z wody i piachu )-chipsy biesiadne -zbieranie żetonów z chipsów -zbieranie niespodzianek z kinder niespodzianki -bawienie się lalkami pod blokiem latem, na kocach -dragon ball -zbuntowany anioł, gorzka zemsta i inne telenowele oglądane z mamą -zabawa w podchody - rysowanie kredą na ulicy wskazówek i różnych zadań typu musisz wykonać 10 przysiadów ![]() -budowanie "baz" -łażenie po drzewach -zbieranie bravo i innych głupich czasopism, żeby wymienić się plakatami z "gwiazdami": dodą, mandaryną, us5 i innymi ![]() -gra capitan claw -granie w kartofla, inaczej zwanego zbijakiem ![]() -jazda na łyżwach na osiedlowym lodowisku do późna |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna ksiazka ktora czytalo sie kilkadziesiat razy"Ferdynand Wspanialy"(pies o ludzkich cechach).Do tej pory kocham duze psy ![]() A pamietacie taka ksiazke "Sloneczko"?Uwielbial am-chyba nawet kare dostalam z biblioteki bo zapomnialam ja oddac ![]() http://www.taniaksiazka.pl/sloneczko...-p-276135.html |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Książkę "Słoneczko" dostałam kiedyś na urodziny (zdaje się, że dziewiąte) i zaczytałam na śmierć W ogóle jako dziecko miałam zwyczaj czytać te same książki po kilka razy. Ferdynanda też pamiętam, zwłaszcza jego przemówienie: "Hau... Hau... Hau... Haubica!" (pewnie coś przekręcam, ale mniej więcej o to chodziło )
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2014-03-02 o 15:32 |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i najlepszy przyjaciel tamtych czasow rower Wigry 3.Jezeli dobrze pamietam to mialam czerwony-przetrwal dlugie lata.Wtedy na komunie dostawalo sie rower i to byl szal.Jezdzilo sie po szosach,do lasu na piknik,do innych wsi oddalonych kilkadziesiat km.Po dojechaniu do celu lezalysmy na trawce z kuzynka i gadalysmy o naszych pierwszych milostkach ![]() Kocham rowery do dzis i nie wyobrazam sobie innego srodka transportu
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam rowniez granie w klasy puszka pasty do butow Wyciagalysmy rowniez gume z gatek mamy aby zrobic gume do grania-nasza guma byla roznych grubosci![]() Co do zarowiastych rzeczy to zarowkowa zielen byla najwiekszym hitem.Pamietam kiedys ciocia z wielkiego miasta przywiozla nam 3 komplety(zarowiasta bluza z rekawami typu motyl w czarno zielone paski i do tego miniowka czarna z tymi paskami po bokach).Ciocia przywiozla tylko jeden komplet w kolorze zielonym a reszta byla w pomaranczowym i pamietam bitwe miedzy kuzynkami o ten zarowiasto zielony.Zakladalysmy potem te komplety na szkolne dyskoteki ![]() Te komplety z kangurkiem ciocia przywozila nam z Turcji jezeli dobrze pamietam
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
poza wymieniony juz tutaj
pamiętam że robiłyśmy z koleżankami takie skrytki z pamiątkami. Zbierałyśmy różne "skarby", kopałyśmy dołek w ziemi i tam to wszystko układałyśmy no i zasypywałyśmy ziemią zdarzało się, że przy budowaniu kolejnej skrytki odkrywałyśmy poprzednie takie normalnie kapsuły czasu
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem z '91 i większość wymienionych przez Was pamiętam
. Mi się kojarzy jeszcze: Serial "Jezioro Marzeń" Rymowanka: "palec pod budkę, bo za minutkę..." ;D Piosenka 4NonBlondes - "Whatsup", uwielbiam do dziś. I utwór Eifel65 "I'm Blue" ;D Był taki program "Rower Błażeja" dla młodzieży, mała byłam i nie wiedziałam zbytnio o co chodzi, ale oglądałam. I było jeszcze coś takiego "Truskawkowe Studio" Do dziś pamiętam melodyjkę z tego Przycinanie brody suwakiem ![]() Teleturniej "Va Banqe" To były czasy |
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wyżej wymienione skarby nazywały się sekrecikami. Brało jakieś sreberko z cukierka, kwiatka, najczęściej był to mlecz i przykrywało się to szkiełkiem i zakopywało
Przypomniał mi się jeszcze taki gęsty słodki sok w plastikowej butelce, do rozrabiania z wodą. Nazywał się Aleks i niemiłosiernie drapał w gardło kiedy się go piło. Wcześniej któraś z wizażanek pytała się o grę, której głównym bohaterem było jajo. Był to Dizzy Grało się oj grało...
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tak, ja też to nazywałam sekrecikiem - tylko jakoś zupełnie wyleciało mi to z głowy.
Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2014-03-21 o 23:02 |
|
|
|
|
#1461 | ||||
|
Zadomowienie
|
--> Frugo
--> "Power Ranger" --> "Zbuntowany Anioł" --> bierki --> kolorowe karteczki w segregatorach i wymiana z koleżankami czy z kuzynostwem ![]() --> Pokemony --> taki proszek (chyba oranżada) w długich rurkach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mario, Tetris i Doktorek (inaczej się nazywało, ale nie pamiętam jak) --> coś jak tetris. Graliśmy z bratem, mamą, babcią. |
||||
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochałam gumy papierosy!
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Mary Louu ta gierka elektroniczna to Tamagoczi
ja miałam pieska na wychowaniuWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama cały czas mi wypomina nocne karmienie mojego pupilka. Twierdzi, że się budził w nocy i strasznie piszczał. Pamiętacie może, czy one faktycznie pikały o każdej porze dnia i nocy?
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamietam:
Gume Donald I turboi Walkmana Beverly Hills 902100 Gra w gume Chodzenie na rapsa na pobliskie dzialki Napoje w woreczkach Wrotki Vibowit na sucho Chleb z cukrem I smietana Gre Dyna blaster na Atari Dynastie W niedziele puszczali bajki z Disneya Mleko w szklanych butelkach,pozniej w woreczkach Lakowanie zebow w szkole |
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że zbierałam figurki z kinder jajek i miałam ich naprawdę mnóstwo. Któregoś razu pojechaliśmy do cioci na weekend i zabrałam cały karton kinderków ze sobą. Na miejscu okazało się, że brakuje jednego hipopotamka - miałam cztery takie same, a z przerażeniem odkryłam, że w kartonie są tylko trzy! Popłakałam się i kazałam dziadkowi o północy iść na parking szukać, bo na pewno wypadł po drodze. Biedny przez pół godziny prawie go szukał w samochodzie/pod i obok samochodu. Do teraz pamiętam każdą swoją figurkę. Jaka seria Wam się najbardziej podobała?
|
|
#1468 |
|
Konto usunięte
|
Ja do dziś mam te "Złote Myśli". Niektórzy na pytania odpowiadali "kodem", albo w odwrotnej kolejności.
Jak mam zły humor, to wyciągam "Złote Myśli" i wtedy płaczę ze śmiechu. Pamiętam, że jako dzieci, pisałyśmy do siebie listy z koleżankami (nie ważne, że mieszkałyśmy obok siebie). Tam wyjawiałyśmy sobie największe sekrety . Każdy miał Jojo albo Tamagotchi. Furorę robiły też stare konsole z grą Mario. Trzepak był naszym miejscem spotkań. Jak graliśmy w piłkę nożną, grubi zawsze stali na bramce. Graliśmy też w "palanta" na parkingach .
|
|
|
|
#1469 | |
|
Żelkożerca
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam też koleżankę, która kolekcjonowała porcelanowe lalki. Bałam się przez to spać w u niej w pokoju, bo miałam wrażenie, że te lalki mnie obserwują . My z pudełek po figurkach z Kinder Niespodzianki robiliśmy "bomby" z proszku do pieczenia. Nienawidziłam odpustów i petard. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Ja miałam taki neonowy zakreślacz i wszyscy go ode mnie pożyczali, aż mi wypisali. Popularne też były komplety czapka + szalik w kolorze biskupim; czapka miała trzy kolorowe paski i kangurka z przodu.
. My ganialiśmy po całym rynku w takich odblaskowych koszulkach. Jedna banda miała seledynowe, druga pomarańczowe. Raz na miesiąc tłukliśmy się nad Odrą o to, kto będzie w tym miesiącu rządził i wymyślał zabawy ;D. Gówniarzami byliśmy. 

(Wito, 22.01.2020
Zawalałam lekcje, chodziłam do niego co rano. Do dzis mam za złe dziadkowi, że tylko straszył go pogotowiem, zamiast je wezwać...