|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- super!! gratki ![]() ja juz chyba 4 miesiace kazdy marudny dzien tlumacze ze to moze zęby
|
|
#3752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
gratki
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ale mi dziś głowa pęka.
Biedny Filip. Jest tak obsypany, że masakra. Krosty ma dosłownie wszędzie, jeden na drugim, głowa, szyja to jest jeden wyprysk, ma nawet wypryski między palcami, w uszach, nosie, miejscach intymnych, brwiach, a nawet w oku (pod górną linią rzęs) nie wspominając już o całym ciałku :'( A tu pojawiają się nowe i nowe krosty. Poszedł na drzemkę, i całe czoło mu obsypało...Ja jestem od 2.30 na nogach. A to dopiero początek, jutro będzie czwarty dzień, mam nadzieję, że więcej go nie wysypie ![]() Papuga sorki, że nie napisałam do Ciebie próbowałam napisać Ci wiadomość prywatną od czwartku ale nie da się teraz też nie mogę. A na forum jak ja byłam to Ciebie nie było i na odwrót. Jak spróbuje w końcu otworzyć priv to napisze.
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby mu szybko przeszlo?A jest przy tym bardziej marudny czy nie widac zeby bardzo odczuwal chorobe?
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma napady, że zaczyna płakać. Klepie się po buźce (bo drabać się nie umie), dłonie też ma wysypane... Eh normalnie płakać mi się chce. Jeszcze jak słysze te historie, które były tu pisane to już w ogóle. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Kaśka graty za ząbka
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo! i za miesiące ![]()
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biedny Filipek!Dużo zdrówka życzę Moja siostrzenica to miała tylko na główce i tylko parę krostek.Każdy inaczej przechodzi. |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaśka gratki to pierwszy ząbek?
|
|
|
|
|
#3760 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mysle że już niedługo sebek załapie o co chodzi bo dzisiaj z nim ćwiczyłam i raz na kolankach udało mu się klęknąc i sie zabujał ale jaki zadowolony był Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
zdrówka i oby szybko przeszło
|
|||
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duxo sily Tobie zycze i zdrowia Filipowi oby szybko mineloWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
ktoś mi dziecko podmienił...ryczy cały czas i z rak nie schodzi
![]() ![]() btw gotowałam mu warzywka dzisiaj tj ziemniak mafefka i brokuł i miało być na dwa dni a ten piernik zjadł pawie wszystko dziisiaj i jeszcze oburzony na mnie że za wolno mu daje
|
|
|
|
#3764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale tak to już jest z tymi starszymi małymi dziećmi, trzeba miec oczy w koło głowy. To nie wina malutkiej broń boże... Cytat:
Cytat:
u nas zalecono na rota tak: dicoflor 1x dziennie przez 10 dni 3x dziennie smecta ( 1/3 saszetki w jednej porcji czyl jedna cała saszetka na dobę) marchwianka z apteki (sok z marchewki z kleikiem ryżowym) w tym momencie wszystko to stosuję i trochę zagęszcza... a co do pupci. Jeśli to są nowe krostki i robią się bąble to robi się gorzej. Jeśli stare krostki z wysuszenia to goi się. trzymajcie się tam |
||||
|
|
|
#3765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra,ale wyprawa Cytat:
Aczkolwiek ja cieszyłabym się z drugiej dziewuszki, mąż też chce ![]() wszyscy wychodzą chyba z założenia,że każdy chce mieć parkę ![]() Cytat:
ja też wolałabym długo unikać parówek, zobaczymy ![]() Cytat:
jeju strasznie mi go szkoda ![]() a my wróciliśmy od brata, to się nasłuchałam...aż mi się płakać chcialo...
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
TASIA
dla tz ![]() MOTYLKU Tusia jest niesamowita :d Przytulam was wszystkie za ciężkie noce wiem co czujecie bo u mnie to samo ![]() NATALA za zabkaCZARNA tos poszalała z tym rzuceniem studiów i brawo za pół roczku wybacz że spóźnione
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Boja biedny Filipek
Cytat:
![]() tak, pierwszy ![]() Cytat:
a z płcią dzieci, to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-05 o 17:48 |
||
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kaska brawa za zabka! Czaszka a robili jakies badania na rota? Strupki to dobry objaw.
|
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz jest chyba lepiej niz na poczatku bo są kupki od razu po kazdym posilku czyli okolo 6 dziennie a wczesniej to i 14 bylo... ![]() mam nadzieje ze bedzie lepiej. A marchew taka ze sloiczka tez pomoze ?? a na pupci to juz nowych krostek nie ma tylko z takich zywych ran sie wlasnie szuche chrosty zrobily ![]() czyli poprawa? Edit: dzis juz 7 kupek.... ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() napewno bedzie wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-04-05 o 18:09 |
|||
|
|
|
#3770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poziomkowa No najlepsze, te z najwyższej półki to Baby Born - ceny sama zobacz ![]() ![]() Cytat:
Bidulek malutki ![]() Zdrówka Kochani ![]() Cytat:
![]() Ale,ale... teraz nadrabiam
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2014-04-05 o 17:55 |
|||||
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
yyyyyyyyyyy tego nie wiem ...miał być jeden to zasadził dwa
adiemu mówi że jeden jest jego a jeden sebcia![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa współczuje przeżyć
Cytat:
Ja teraz idę się kąpać i jego wykąpie. Tylko jak zakładam mu maść, a muszę po kąpieli posmarować (2 razy na dobę smaruje), to ten świąd jeszcze bardziej się odczuwa. Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Czarna rzuciłaś studia? Dobrze doczytałam z innych postów? why? Edit: doczytałam (tak to jest nie być na bierząco)...
Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2014-04-05 o 19:17 |
||
|
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
No i super
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
boja tak mi szkoda malutkiego
czaszka myślę, że powinno być juz lepiej. W szpitalu pediatra powiedziala ze przy rota u takich maluszków luźne kupki mogą się przedłużyć do 10 dni. Marchewka jak najbardziej pomaga u Marcina dziś było 5 kupek i bądź tu człowieku mądry
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem z czego albo to rota jak pisze logoasia albo jakas wirusowka albo to po jarzynowej z kurczakiem? bo dzien wczesniej 1 raz jadla takie cos z mieskiem
sama nie wiemCytat:
![]() to tez duzo... ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- uspilam wlasnie mala i ide 3 prania powiesic ![]() w kuchni by sie przydalo ogarnac ale nie mam sily ani chęci ![]() wole sie pobyczeć na kanapie ale dzis puuuustki...widac ze weekend
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w wanience masz taka http://allegro.pl/lalka-berenguer-wa...101648699.html drogie, ale ze swojej strony polecam. sa super, bardzo realistyczne, swietnie wykonane, nie jakis plastik fantastik. jedynie wolalabym zeby byla z miekkim brzuchem, ale tez miala byc do kapieli wiec musiala byc taka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
biedny Filipek, oby w koncu krosty przestaly wyskakiwac. niech szybko do zdrowka wraca!u mnie byla mama caly dzien i smialo moge powiedziec ze Amelka do swojego slownika wrzucila slowo mama
|
|||
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
pobyczyłam się w rodzicielskiej wannie, nie kąpałam się w takowej od ślubu.tzn. w ogóle w żadnej wannie
![]() Tusia dzisiaj rozkminiła raczkowanie, co prawda robi po kilka kroczków i znowu przechodzi do pełzania,ale najważniejsze,że zczaiła i będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
ona ma funkcje reprezentacyjną, oglądałam o niej film dokumentalny i wiele robi/robiła,żeby rozsławić UK na świecie.I ogólnie ma wielki wkład w brytyjską dyplomację. no ale fakt,trochę to wszystko kosztuje podatników ![]() ech może napiszę w K., chociaż to jest więcej do pisania ![]() ja myślę,że jak urodzi się chłopak to też będzie super i na pewno będę go kochać jak Tusię Gorgulek pisała,że też miała takie obawy, a jest zakochana w synku![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
ale świetne te lalki!! chcem !! ![]() brawa dla Amelki!! moja nadal tylko AMA, da,daj, nein
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka super
Motyl ja kiedyś oglądałam o rodzinie królewskiej i walili tam kwotami ile to wszystko kosztuje, nie pamiętam teraz dokładnie, ale duuuuużo ![]() słuchajcie jak jeszcze byłyśmy w ciąży to wklejała, któraś link do użytkownika z allegro, który miał tak dużo super oryginalnych ubranek, pamiętacie? moje dziecko: mama, chociaż teraz częściej dada ja, NIE!
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-05 o 20:01 |
|
|
|
#3780 | ||||
|
Raczkowanie
|
poziomkowa współczuje przeżyć w ciazy i po urodzeniu Leosia. Dobrze, ze jednak przypuszczenia lekarzy sie nie potwierdziły.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my dziś kupiliśmy Wiki strój na chrzest
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Fajny prezent
A ojc twierdził, że super to wymyślił bo razem będą rosnąć bla bla bla

nie wspominając już o całym ciałku :'( A tu pojawiają się nowe i nowe krosty. Poszedł na drzemkę, i całe czoło mu obsypało...
teraz też nie mogę. A na forum jak ja byłam to Ciebie nie było i na odwrót. Jak spróbuje w końcu otworzyć priv to napisze.

ja mysle że już niedługo sebek załapie o co chodzi bo dzisiaj z nim ćwiczyłam i raz na kolankach udało mu się klęknąc i sie zabujał ale jaki zadowolony był
oby szybko minelo

podziękuję za takie wyprawy 
i przyszli z prezentem dla młodego, ma sobie coś kupić