Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-05, 14:40   #1621
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
No nie mogę.

Ten wątek w poczekalni miał 11 części. W sumie to prawie dobry rok codziennych wypowiedzi, problemów, pytań, wątpliwości, dyskusji, polemik. Nie zawsze się ze sobą zgadzałyśmy, na pewne tematy każda z nas miała odmienne zdanie. Ale! NIGDY, przenigdy na tym forum nie padały wypowiedzi o takim tonie. Nawet gdy któraś z nas twardo stała przy swoim stanowisku, pomimo, że dla innych - niesłusznym, nigdy nie została obrażona. Czasem któraś z nas palnęła głupstwo, popełniła rażący błąd ortograficzny, albo po prostu coś jej się pomyliło. Nie było wyśmiewania, nie było ironii (chyba, że z przymrużeniem oka ). To sprawiło, że to "głupie" forum stało się dla nas miejscem bezpiecznym, bijącym pozytywną energią. Przeżyłyśmy tutaj wspólnie najważniejszy etap naszego życia, zwierzałyśmy się sobie z bardzo intymnych spraw i zawsze każda z nas była tu traktowana z szacunkiem. Chętnie też przyjmowałyśmy nowe mamy, które podobnie jak my szukały wsparcia lub po prostu chciały pogadać.

Jest mi potwornie przykro, że wraz z pojawieniem się tu nowych "twarzy" to wszystko zniknęło. Już któryś raz w przeciągu kilku dni widzę tu dyskusje na poziomie przedszkola i posty, które obrażają inne użytkowniczki. Szkoda, bo to miejsce, pomimo tego, że wirtualne wiele dla mnie znaczy.

Na szczęście tą atmosferę tworzą ludzie, a nie miejsce. Cieszę się ogromnie, że ekipa, między którą zawiązały się prawdziwe przyjaźnie i serdeczna zażyłość nadal istnieje. Do formuły nowego miejsca szybko się przyzwyczaję, ale do wypowiedzi, które tu teraz funkcjonują nie mam zamiaru.
Stary 2014-04-05, 14:41   #1622
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość

gosia261282 Czy napisalam do Ciebie prosbe o zaproszenie do klubu? Bo nie dostalam odp. no i sie zastanawialam czy w ogole mnie tam chcecie czy nie
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
gosia261282 - wydaję mi się, że ja też pisałam w sprawie klubu ale nie wiem czy doszło bo nie dostałam żadnej odpowiedzi.

OGŁASZAM,ŻE KLUB WIZAŻOWY I GRUPA NA FB SĄ ZAMKNIETE. z PIERWSZEJ STRONY JEST JUŻ USUNIĘTA TA INFORMACJA. PRZEPRASZAMY ZA ZAMIESZANIE Z TYM ZWIĄZANE
Stary 2014-04-05, 14:46   #1623
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
kurcze a ja takie właśnie mam i się zastanawiam do czego je ubiorę
Fajne ażurkowe rajstopki, do tego w kolorze rajstopek bodziaki na teraz a latem tylko bodziaki z krótkim, skarpeteczki i balerinki
Stary 2014-04-05, 15:13   #1624
pilotka86
Rozeznanie

cześć
zaczęłam pisać odp po 10 rano... a później myślałam że mnie coś trafi... próbowałam dać córce przez pare godz w sumie butelkę (nową calmę którą mi przysłali, starą zareklamowałam) i nie chciała myślałam że mnie coś trafi... musiałam wylać ponad 100 ml mleka wczoraj wylałam też ponad 100 i dopiero dzisiaj mnie olśniło jak ją próbowałam nakarmić tą wymienioną butelką, że zapomniała jak ją ssać! wystarczył tydzień na innej
a ja myślałam że to "tylko" kryzys laktacyjny i skok rozwojowy, bo tak ostatnio marudziła przy piersi a tu jeszcze problem ze smoczkiem dochodzi.

gosia, shiloh moja córka też miała i dalej ma co jakiś czas ten trądzik oraz suche placki za uchem. i też czytałam że to objaw azs (wrzucając w google hasło "sucha skóra za uchem u niemowlaka). ale lekarz mnie sprowadził na ziemię i powiedział że po pierwsze internet tak jest właśnie skonstruowany he, po drugie azs jest teraz modne diagnozować (i szczególnie polecać drogie emolienty jako jedyny skuteczny środek na atopową skórę), a po trzecie nawet jeżeli byłoby to azs to u tak małych dzieci trudno to potwierdzić na 100%.
jeszcze co do tej mody na azs, to tydzień temu byłam na spotkaniu "mamo to ja" (porażka, poszłam tylko ze względu na mający się odbyć wykład i ćwiczenia o chustowaniu a dopiero na miejscu przed wykładem zostaliśmy poinformowani że się nie odbędzie) i wykład o kolce prowadziła pewna pani doktor , która jest ordynatorką na jednym z odziałów dziecięcych w waszawskim szpitalu (niestety nie pamiętam nazwy). po wykładzie poszłam do niej zadać parę pytań.. i jedna z dziewczyn przede mną właśnie pytała o te krostki , suche, czerwone placki i azs. i ta pani doktor powiedziała to samo, że teraz jest jakaś moda na azs i ona oraz jej koledzy (specjaliści) wkurzają się na lekarzy rodzinnych, pediatrów bo pediatrzy wysyłają im dzieci na odział i do gabinetów blokując kolejki dzieciom naprawdę chorym, no ale przyjąć muszą. a 99% tych dzieci nie ma azs tylko łagodne , fizjologiczne zmiany na skórze, które pojawiają się i znikają co jakiś czas, smaruje się je zwykłymi środkami do pielęgnacji niemowląt.

a tak już w ogóle na marginesie to narzeczona mojego brata ma prawdziwe azs (nie wiem dlaczego o tym zapomniałam, chyba przez jej wyjazd) i jej ręce wyglądają co jakiś czas jak papier ścierny a na twarzy też tworzą sie te suche placki ale są one dosłownie bordowe (szczególnie pod wpływem ciepła) i bardzo ją swędzą. później to wszytsko jej się łuszczy. pomagają jej tylko specjalistyczne maści ze sterydami, bardzo silne a na codzień bierze też tabletki. z tego co pamiętam to na jesień i wiosnę objawy jej się nasilają a najlepiej wygląda latem. ponad rok temu wyjechała do uk i narzeka na wilgoć w mieszkaniu, bo przeszkjadza jej w oddychaniu.

acha... jeszcze coś sobie przypomniałam...że ja jako dziecko też ciągtle miałam takie suche, czerowne placki na twarzy (teraz też mam nieraz). i byli dermatolodzy którzy twierdzili że to azs albo mocna pokrzyka, przepisując maść ze sterydem (do dziś pamiętam ten smród ELCOM:/) i to "dzięki " nim mam zniszczoną skórę twarzy:/ na szczęście później trafiłam do starego lekarza który kazał to odstawić i przepisywał mi robione maści. właściwie to nauczyłam się z tym żyć. nasila się przy przegrzaniu i podczas kąpieli w gorącej wodzie, kosmetykach zapachowych.

ooo widzę że gorąca atmosfera....zgadzam się z krolowa nilu. kiedyś pamiętam była ostra dyskusja o aborcji ale w życiu nie z takimi epitetami jak teraz o szczepionkach!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 15:51   #1625
punamama
Rozeznanie

Chcialam zapytac czy odbieralyscie juz becikowe? Czy do tego sa potrzebne pity obojga rodzicow?
Stary 2014-04-05, 16:25   #1626
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Le La mój rycerzu na białym rumaku
Mow mi Don Kichot

Jejunciu ale mi sie spac chce, masakra jakas. A oczywiscie dziecie moje ma odmienne zdanie na temat popoludniowej drzemki
Stary 2014-04-05, 16:34   #1627
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Chcialam zapytac czy odbieralyscie juz becikowe? Czy do tego sa potrzebne pity obojga rodzicow?
tylko zaświadczenie o dochodach z us

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 16:37   #1628
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość

Ale obojga rodzicow?
Nie jestesmy malzenstwem wiec nie rozliczamy sie wspolnie
Stary 2014-04-05, 16:43   #1629
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Mow mi Don Kichot

Jejunciu ale mi sie spac chce, masakra jakas. A oczywiscie dziecie moje ma odmienne zdanie na temat popoludniowej drzemki
Mam podobnie, umieram popołudniami. Najgorszy kryzys jest około 18 zwykle
Coraz łatwiej zrozumieć, czemu kobiety kiedyś poiły dzieci mleczkiem makowym...
Stary 2014-04-05, 16:51   #1630
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ale obojga rodzicow?
Nie jestesmy malzenstwem wiec nie rozliczamy sie wspolnie

Tak obojga

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 17:56   #1631
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-04-05, 18:18   #1632
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A poiły? Nie wiedziałam tego...
Stary 2014-04-05, 18:29   #1633
tridentina
Raczkowanie

Ależ dzisiaj był fajny dzień
Antoś spał od 20 do 4, a potem śniadanko o 7. Potem trochę aktywności, jeszcze jedno karmienie i długi spacer za miastem. Pogoda ładna, może nie jakoś super ciepło, ale się przewietrzyliśmy aż miło

Teraz zasiadłam do karmienia i przy okazji poszukam jakiejś sukienki na święta. Najgorsze jest to, że bardzo niewiele jest takich, które nadają się też do karmienia.

Przyszła w piątek przesyłka z nexta, dzięki czemu mamy już ubranko na chrzest gorzej, że nie mamy jeszcze terminu
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 20:20   #1634
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Atmosfera tu jest tak skwaszona, że aż nie chce się wchodzić. Pojawiły się nowe osoby i zrobiło się dziwnie, a przecież każdą nową mamę przyjmowałyśmy ciepło, fajnie było nas dużo.
Stary 2014-04-05, 20:25   #1635
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Nie musi być. Można samemu sobie wpisać z PITów

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 20:35   #1636
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A poiły? Nie wiedziałam tego...
No, kiedyś o tym czytałam, że w dawnych czasach tak się robiło, żeby dzieci "lepiej spały". Kurcze, po mleczku makowym też bym lepiej spała
Stary 2014-04-05, 20:49   #1637
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
U nas nocka tak jak poprzednie czyli całkiem dobrze.
Nie pisałam Wam wcześniej ale jutro mamy wizytę w poradni patologii noworodka, czeka nas wyprawa 40 km. Moja maleńka ma na stópkach guzy z którymi się urodziła, co najdziwniejsze one są symetryczne - na jednej i drugiej stópce w tym samym miejscu i tej samej wielkości (rosną dziady jedne) Ani położna ani nasza pediatra się z czymś takim nie spotkały...
I jak wyniki, wiadomo co to jest? Mam nadzieje, ze nic groźnego

Cytat:
Czy można miec potówki na środku policzków? Bo młody te pryszcze głównie na policzkach ma
Wydaje mi sie, ze tak. Moja ma czasem na nosie, przy skrzydełkach nosa, z boku policzkow.

Cytat:
Ja tez o tej porze mam kryzys. Usypiam na siedząco.

A my dzisiaj popoludnie spędziliśmy rodzinnie - poszliśmy z mała i TZtem do parku, na Pola Mokotowskie (zaliczylysmy gofry z bita śmietana ) i sie troche poszewedalismy.
Miałam samego TZta wysłać na spacer, zeby samej posprzątać w domu, ale nie chciało mi sie.

Jutro idziemy na USG głowy (prywatnie, dlatego w niedziele).

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2014-04-05 o 20:50
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 20:51   #1638
tridentina
Raczkowanie

doczytałam, że znowu była dyskusja "szczepionkowa" i doczytałam też kilka postów, w których piszecie, że pojawiły się nowe osoby i przez to jest gorzej, że atmosfera nie ta i w ogóle do dupy..
Może wynika to właśnie z tej dyskusji, a może i nie.
W każdym razie ja jako "nowa" poczułam się tutaj naprawdę niechciana, a szkoda, bo fajnie mi się z Wami "gada".
Stary 2014-04-05, 20:53   #1639
Caillouu
Raczkowanie

Tridentina - niestety podobnie to odebralam.

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 20:58   #1640
konsternacja
Zakorzenienie

Caillouu, tridentina- mam takie same odczucia jak Wy...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:03   #1641
idaikot
Raczkowanie

Ja nadal sama. Ale już jutro o tej porze będę z moim Adasiem

Też mi przykro, że tak się tu porobiło, choć tak krótko z Wami jestem i tym bardziej żałuję, że nie przyłączyłam się wcześniej zamiast tylko podczytywać.

Pytanie. Tak dużo z Was pisze o wizytyach u neurologa. Czy sądzicie, że taką wizytę należy odbyć? Ja nic nie zauważyłam niepokojącego, pediatra też nic nie mówi. Ale może na wszelki wypadek? Czy to histeria?
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:05   #1642
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
doczytałam, że znowu była dyskusja "szczepionkowa" i doczytałam też kilka postów, w których piszecie, że pojawiły się nowe osoby i przez to jest gorzej, że atmosfera nie ta i w ogóle do dupy..
Może wynika to właśnie z tej dyskusji, a może i nie.
W każdym razie ja jako "nowa" poczułam się tutaj naprawdę niechciana, a szkoda, bo fajnie mi się z Wami "gada".
Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
dziewczyny zawsze przyjmowałyśmy ciepło nowe osoby i każda z nas była kiedyś nowa. Problem jest w tonie wypowiedzi co niektórych koleżanek a nie w fakcie, że "nie chcemy nowych".
Ja zawsze chętnie tu wchodziłam i bardzo lubię to forum ale ostatnia dyskusja była delikatnie mówiąc - żenująca.
Tak jak napisała Królowa Nilu- nie raz miałyśmy odmienne zdania na dany temat ale nigdy nie zwracałyśmy się do siebie w takiej formie.

Nigdy nie było u nas słodko-pierdząco ale było wszystko z kulturą.
Myślę, że niepotrzebnie wzięłyście to do siebie biorąc pod uwagę dyskusję o szczepionkach

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość

Pytanie. Tak dużo z Was pisze o wizytyach u neurologa. Czy sądzicie, że taką wizytę należy odbyć? Ja nic nie zauważyłam niepokojącego, pediatra też nic nie mówi. Ale może na wszelki wypadek? Czy to histeria?
jeśli coś Cię niepokoi możesz iść do neurologa ale generalnie nie ma takiej potrzeby jeśli nie ma wskazań.
Ja wskazań nie mam ale idę- tak na przegląd proforma
Stary 2014-04-05, 21:16   #1643
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Wydaje mi sie, ze tak. Moja ma czasem na nosie, przy skrzydełkach nosa, z boku policzkow.

Ja tez o tej porze mam kryzys. Usypiam na siedząco.
(...)
Daj znać jak poszło na USG, trzymam kciuki
Ja własnie usnęłam na siedząco jakąś godzinę temu - próbowałam młodego przekonać żeby się zdrzemnął, i pozytywnka z dźwiękami dżungli mnie uśpiła a jego nie Ale wykazał się hrabiowską łaską i pozwolił mi podrzemać z kwadrans, zanim zaczął kwękać. Oczywiście snu stanowczo odmówił
Wygląda na to że brakuje mi wiedzy podstawowej o potówkach. Ja regularnie staram się kontrolować, czy młodemu nie gorąco, kark sprawdzam i wogóle, i może z kilka razy zdarzyło mi się że był spocony, ale wtedy natychmiast naprawiałam kwestię. Jak sobie radzisz z tymi potówkami? Czy jest sens wogóle to ruszać? Czy dziecku jakoś to przeszkadza?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Caillouu, tridentina- mam takie same odczucia jak Wy...
Dziewczyny, nie bierzcie tego do siebie. Ale weźcie pod uwagę, że z naszego punktu widzenia wątek dość mocno się zmienił.
Po pierwsze, przylazły jakieś osóbki którym wizaż się pomylił z forum na kafeterii, i zastosowały kafeteryjny poziom dyskusji.
A po drugie, w bardzo krótkim czasie zaczęło się udzielać dużo nowych osób. I tak jak kiedyś wchodziło się na forum i nie trzeba było nawet czytać nicków bo się wszystkich poznawało po avatarach, tak teraz większość nicków jest dla mnie obca, więc wiadomo że dyskusja nie jest już taka jak kiedyś - bo się nie znamy z Wami tak dobrze, jak znamy się z osobami z którymi piszemy od miesięcy. Na takie poznanie się, żeby gadać ze sobą jak ze starymi znajomymi, trzeba czasu
Stary 2014-04-05, 21:17   #1644
magnusia
Zakorzenienie

rany co jest z tymi krostkami i suchymi plackami u tych dzieci?
Czy ten rocznik już tak ma- kurde jakas plaga
Stary 2014-04-05, 21:32   #1645
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny zawsze przyjmowałyśmy ciepło nowe osoby i każda z nas była kiedyś nowa. Problem jest w tonie wypowiedzi co niektórych koleżanek a nie w fakcie, że "nie chcemy nowych".
Ja zawsze chętnie tu wchodziłam i bardzo lubię to forum ale ostatnia dyskusja była delikatnie mówiąc - żenująca.
Tak jak napisała Królowa Nilu- nie raz miałyśmy odmienne zdania na dany temat ale nigdy nie zwracałyśmy się do siebie w takiej formie.

Nigdy nie było u nas słodko-pierdząco ale było wszystko z kulturą.
Myślę, że niepotrzebnie wzięłyście to do siebie biorąc pod uwagę dyskusję o szczepionkach

Cytat:

Dziewczyny, nie bierzcie tego do siebie. Ale weźcie pod uwagę, że z naszego punktu widzenia wątek dość mocno się zmienił.
Po pierwsze, przylazły jakieś osóbki którym wizaż się pomylił z forum na kafeterii, i zastosowały kafeteryjny poziom dyskusji.
A po drugie, w bardzo krótkim czasie zaczęło się udzielać dużo nowych osób. I tak jak kiedyś wchodziło się na forum i nie trzeba było nawet czytać nicków bo się wszystkich poznawało po avatarach, tak teraz większość nicków jest dla mnie obca, więc wiadomo że dyskusja nie jest już taka jak kiedyś - bo się nie znamy z Wami tak dobrze, jak znamy się z osobami z którymi piszemy od miesięcy. Na takie poznanie się, żeby gadać ze sobą jak ze starymi znajomymi, trzeba czasu
Rozumiem to, zwłaszcza, że czytałam każdą poprzednią część i wiem, że jesteście bardzo zżyte I wcale nie liczyłam na to, że od razu będziemy tu gadać jak "stare znajome".
Jednak takie podkreślanie jak to niefajnie się zrobiło po pojawieniu się nowych osób, nie sprzyja wcale poprawianiu atmosfery.
Mam wrażenie po prostu, że "nowe" osoby zostały wrzucone do jednego worka z jedną, która zaprezentowała dzisiaj jak to piszesz kafeteryjny poziom dyskusji.
Stary 2014-04-05, 21:40   #1646
Hosenka*
Zakorzenienie

Kacper ma lekko zaczerwienione i trochę chropowate policzki. Sama już nie wiem czy to od podrażnienia przez wiatr (nie zawsze przed wyjściem smaruję mu buzię kremem ), czy coś poważniejszego Nie niepokoi mnie to na tyle, żeby iść z nim do pediatry, A może powinnam?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:43   #1647
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacper ma lekko zaczerwienione i trochę chropowate policzki. Sama już nie wiem czy to od podrażnienia przez wiatr (nie zawsze przed wyjściem smaruję mu buzię kremem ), czy coś poważniejszego Nie niepokoi mnie to na tyle, żeby iść z nim do pediatry, A może powinnam?
Antek też tak ma. Pojawiło mu się 2 dni temu. Bardziej widać kiedy płacze.
Raz jest bardziej czerwone, raz mniej, ale też nie wybierałam się z tym do pediatry.
Stary 2014-04-05, 21:46   #1648
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
Rozumiem to, zwłaszcza, że czytałam każdą poprzednią część i wiem, że jesteście bardzo zżyte I wcale nie liczyłam na to, że od razu będziemy tu gadać jak "stare znajome".
Jednak takie podkreślanie jak to niefajnie się zrobiło po pojawieniu się nowych osób, nie sprzyja wcale poprawianiu atmosfery.
Mam wrażenie po prostu, że "nowe" osoby zostały wrzucone do jednego worka z jedną, która zaprezentowała dzisiaj jak to piszesz kafeteryjny poziom dyskusji.

Nie to nie tak.
Wydaje mi sie ze problem leży w dwoch kwestiach : pierwsza to taka ze stare dziewczyny moga sie czuć jakby podgladane. Tyle miesiecy pisalysmy tu o wszystkim i szkoda ze wtedy nie chcialyscie no Nas dołączyć.
A po drugie poziom dyskusji.
Tutaj naprawdę miały miejsce ostre starcia - zwłaszcza jesli chodzi o kp , mm i szczepionki. A takich sytuacji nie było.
Co wiecej teraz zbieramy razem pieniążki na wódkę i mleko makowe

Ja moge powiedziec otwarcie ze gdyby nie dziewczyny pewnie duzo gorzej poradzilabym sobie z tym wszystkim co sie wydarzyło w październiku. Gdyby wtedy było tu tak jak teraz z pewnoscia nieotrzymalabym takie wsparcia.
Co wiecej... Wszystkie podczytywalyscie ale nie kojarzę zeby ktora kolwiek z Was w trudnych watkowych chwilach a było ich kilka napisała choć " jestem z Wami"

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:46   #1649
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jak poszło na USG, trzymam kciuki
Ja własnie usnęłam na siedząco jakąś godzinę temu - próbowałam młodego przekonać żeby się zdrzemnął, i pozytywnka z dźwiękami dżungli mnie uśpiła a jego nie Ale wykazał się hrabiowską łaską i pozwolił mi podrzemać z kwadrans, zanim zaczął kwękać. Oczywiście snu stanowczo odmówił
Wygląda na to że brakuje mi wiedzy podstawowej o potówkach. Ja regularnie staram się kontrolować, czy młodemu nie gorąco, kark sprawdzam i wogóle, i może z kilka razy zdarzyło mi się że był spocony, ale wtedy natychmiast naprawiałam kwestię. Jak sobie radzisz z tymi potówkami? Czy jest sens wogóle to ruszać? Czy dziecku jakoś to przeszkadza?
dam znać. Ja teraz przed chwila usnęłam karmiąc mała, która ma dzisiaj kłopoty brzuszkowe. Ocknelam sie, jak zaczęła robić mega kupę
Wydaje mi sie, ze jeśli tych potowek nie jest jakoś bardzo dużo to nic z nimi robić nie trzeba, schodzą same. Ja tez staram sie małej nie przegrzewac, mimo wszystko widzę, ze sie pojawiają.

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2014-04-05 o 21:49
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 21:51   #1650
isia4891
Zadomowienie

Proponuje żeby każda spuściła z tonu, stare i nowe

Bo odechciewa się tu wchodzić.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości