|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Misstic te słowa twojego męża mnie rozczuliły . Mój się boi małych dzieci ale obiecał że swoje będzie nosił i pieścił jak tylko sie bedzie dało
![]() ![]()
![]() |
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Antananariwa;459089 53] Nie pamiętam czy to któraś z was czy nie, pewnie to też i żartem było, ale któraś pisała że jak urodzi dziecko to będzie miała innego mężczyznę do kochania. I mimo że pewnie miało być żartem to pamiętajcie że faceci bywają zazdrośni o dzieci ![]() Hehe mój Tż to CHYBA nie z tych co o dzieci zazdrośni,bo on się śmieje,że to ja o wszystko zazdrosna,nawet o psa ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też nie zamierzam się kłócić z Tż o to,że Tż powie "nie" a ja powiem"tak" ewentualnie na boku ustalić jakiś kompromis albo dojść do tego dlaczego jednak nie albo tak,bo to trochę lipa kłócić się przy dziecku :/ Jakiś autorytet musi ono mieć a najlepiej jak czerpie ten autorytet z obojga rodziców ![]() Obawiam się tylko,że w domu to ja będę miała decydujący głos,mimo,że nie jestem typem władczej osoby,ale jestem tą osobą,która z reguły do wielu rzeczy podchodzi surowiej i to będzie u nas pewnie tak,że ja będę w większości na "nie" a Tż będzie bardziej się zgadzał na wiele rzeczy,bo on udaje twardziela ale uległy jest strasznie... A jak będzie to córeczka to on da sobie na głowę wejść... ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Misstic -
![]() Ja do teraz mam tak (a Radek w tym roku będzie już miał 4 lata), że czasami jeszcze pouczam tżta z tym, że teraz nauczyłam się już nad tym panować. Chodzi po prostu o to, że tż niektóre rzeczy robi trochę bardziej nieudolnie rzeczy które ja robię w sekundę - cóż kwestia wprawy. Teraz staram się po prostu nie patrzeć jak coś robi i ewentualnie pomóc jak poprosi o tą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Moj pies upolowal sobie kolacje
![]() Ide do wc patrze a po przedpokoju przechadza sie pajak, ten z tych o krotkich nozkach. Wolam meza zeby go wzial i na balkon wyrzucil albo zabil bo ja sie takich rzeczy nie podejmuje. Na co podlatuje moj psiak, patrzy na pajaka i go w morde i do kojca ![]() ![]() ![]() ![]()
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Misstic podobno w ogole lepiej jak to facet kąpie dzidzie bo facet jest silniejszy i dzidzia sie pewniej czuje
![]() Ja juz mowilam TZtowi ze będzie kąpać dzidzie i on bardzo chętnie ![]()
#1806 |
Raczkowanie
|
Meta - spoko, u nas też tak jest
![]() ![]() Często jest tak, że tatuś jest kochany a ja paskudna bo tysiąca rzeczy zakazuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Latte kochana gdzie jestes? Juz wieczor hehe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1808 | |||
Zakorzenienie
|
Na wstępie Doris masz rację zgadzam się z tym w 100% tym.bardziej, że sama żyje z człowiekiem,.który w pewien sposób był lekiem na serce matki i największą podporą. Nie mogłam tego bardzo długo zrozumieć,. Ale im bardziej poznaje teściową to przestaję się z jednej strony temu dziwić. A z drugiej strony szkoda mi jej, że praktycznie Wszystko musiała sama, bo mąż ma swoje ważne zajęcia. Ale wiem, że to nie jest dobre tak trochę stawiać syna na równi ze sobą jak partnera w życiu. Coś miałam napisać jeszcze ale oczywiście zapomniałam
![]() Miminek wracaj do nas na dłużej ![]() ![]() Cytat:
Cudownie, że się wyrywa do pomocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Antananariwa Masz rację. Ja sama jeszcze nie przechodziłam przez to wszystko. Ale widziałam jak moja siostra przechodziła polog szczególnie po porodzie. Nie pozwalała sobie w ogóle pomoc. Na mamę się wkurzala jak jej coś mówiła, a moja mama to anioł wszystko spokojnie. Tym bardziej ze sis to straszny.wulkan i zapalnik ma przy tyłku samym. ![]() Mnie nie raz wygonila z pokoju jak.chciałam jej pomóc. Myślę, ale mówię nie mam doświadczenia jak Ty, że czasem te pierworódki chcą być nadambitne i Zosie Samosie. Ciekawe jak to ze mną będzie ![]() Misstyś juz jestem Kochana. Nie wiem na jak długo po tym dniu nocy ![]() ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-04-05 o 22:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż to też nalega na to kąpanie,nie wiem co im z tym przychodzi,chyba chcą pokazać jacy są męscy i silni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W sumie tak narzekam na mojego Tż,bo on czasem jest taką sierotą,że brak słów,ale wiem,że jest dobrym materiałem na ojca. Bo się interesuje od II kresek takimi rzeczami jak pampersy,butelki,mleka,wó zki itp. i za każdym razem jak chce uzyskać odpowiedź np. jak dziecko kąpać czy jak to jest z dzieckiem po porodzie to pyta się mnie. Albo jak planuje,że będzie chodzić z dzieckiem na spacery i wózek ma być też wybrany pod niego i ciuszki wybieramy wspólnie,to jakoś tak mi milej się robi ![]() ![]() ![]() Ale największy miód na sercu poczułam jak zobaczyłam w historii przeglądarki wyszukanie w Google"Będę tatą" albo "co trzeba kupić dla noworodka" ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-05 o 22:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie ja to w ogole jestem glupia..
Piszecie o tym ze niekiedy faceci sa zazdrosni o dzieci a u nas to ja boje shje ze bede ta zazdrosna. Boje sie ze maz mnie bedzie mniej kochal jak sie juz dzidzia urodzi ![]() ![]()
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Metka na pewno będziecie wspaniałą szczęśliwą rodziną ![]() ![]() Dziś mam dzień Peace Love wiec kocham wszystkich i dla wszystkich chce mega szczęścia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Latte ty mnie tak fajnie zawsze zdrabniasz, mile to bardzo, dziekuje
![]() I like it ![]() ![]()
#1813 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
doszłam do 50tej str i brnę dalej
![]() chciałam tylko napisać że żyję, przede mną 10 stron i idę do klubu wam coś szkryfnąć, bo to co dziś odkryłam to sama nie potrafię wyjść z podziwu nad... swoją głupotą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
To ja się przyłączę do tych narzekających. Wczoraj przepłakałam pół wieczora ale więcej nie zamierzam. 4 wieczór z rzędu siedzę sama.l Nigdzie razem nie wychodzimy. Tż od poniedziałku będzie bezrobotny. Mam wrażenie że się ode mnie odsuwa. Ciągle wyłazi a to do kolegi, a to coś przy samochodzie, a to do ojca bo akurat wyprowadził się od matki i mieszka 3 bloki od nas. Mam wrażenie że on robi wszystko byle tylko w domu ze mną nie siedzieć. Wygarnęłam mu to ale cóż...Wczoraj obiecał że to ostatni raz i już wieczory będziemy spędzać razem. I co? Godzina 23:15 a ja leżę samotnie i dupa... A dodam że wyszedł rano do ojca o 11, wrócił o 14, wyszedł o 14:30 do kolegi, miał być ok 17, wrócił, jak zobaczył że spałam to stwierdził, że mam pospać i on jeszcze na trochę wychodzi....i te trochę trwa już 6 godzin..... No mówię wam koszmar jakiś.
Kolejna sprawa,.... PRAGNĘ SEKSU!!!!!!!!!!!!!!!! Od 2 miesięcy zadowalam się sama!!! Cholera jasna ile można jeszcze czekać? Dzisiaj się ogarnęłam, zmieniłam pościel na nową piękną itp. Pachnę i nawet lekki makijaż mam na noc...Czekałam aż wróci z nadzieją że coś będzie...ale już mi się odechciało i mam w ![]() Przepraszam za te żale ale musiałam to w końcu z siebie wyrzucić ![]()
#1817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak to myślę, że on sobie nie radzi z tym, że stracił pracę i może nie chce Cię zameczac to jednak jest facet i nie wiem jak Twój ale ja to muszę poświęcić wieczór na spowiedź mojego, wtedy może pić ile chce oczywiście do czasu niech się jemu tak wydaje siada i gada wszystko. I powiedział ze dla niego to najlepsze katharsis. Może napisz mu smsa, jesteś kobietą z zasady mądrzejsza i bardziej ludzką istotą, że jesteś w tym z nim i ze na pewno dacie radę ale musicie być razem Praca to praca sama wiem ze ciężko bez niej facetowi pewnie jeszcze bardziej ale on musi dostać teraz tez dużo wsparcia lepiej u Ciebie niż w barze przy wódce prawda? A uwierz mi, tak Ci się odwdzięczy że będziesz zadowolona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny nie zapominajmy że Możemy wszystko i tak jak my faceta zmanipulujemy tak nam zagra Polecam Wam książkę mężczyzna od a do z. Napisał ją facet polak. Ja niestety czasem zapominam o zasadach o których napisał ale uwierzcie, że gdy robiłam to wszystko to miałam raj na ziemi ![]() Na pewno jest w formie audiobooka na chomikuj ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Kiedyś dawno byłam wkurzona na swojego nie rozumiałam jego problemów wydawały mi się mniej ważne ode mnie a ja stałam się egoistka. Nie znalazł wsparcia u mnie zaczął Szukać gdzie indziej. Oczywiście byłam wściekła, ale teraz jak juz jesteśmy tyle lat razem i mieszkamy i wciaz się docieramy to wiem że muszę choć trudno czasem schować siebie do.kieszeni i postawić na niego tylko. Bo inaczej znajdzie pocieszycielke. Takie france tylko czekają i obrączka dla nich to nic. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Ale monolog strzeliłam o matko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak wyżej pisałam, jak tacy chętni to korzystać, zawsze to chwila dla siebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Jestem rozczarowana zupą Vifon krabową miała być ostra a jest łagodna :/ ale mimo wszystko pyszna na dobranoc .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No tak, cała ja, miałam jeszcze się pożegnać ale oczywiście zapomniałam. Dobranoc mamusie, śpijcie dobrze, śnijcie same przyjemne, niekoniecznie przyzwoite sny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-05 o 23:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Latte bardzo ladny wywod zes napisala
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- A zupke krabowa probowalam kiedys od meza z ciekawosci jak smakuje ![]() Ja preferuje jednak amino ![]() Antananariwa musze wymyslic jak skrocic twoj nick hehe ![]() ![]()
#1822 | |
Zakorzenienie
|
http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...noworodka.aspx
---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
jejku myślałam, że już poszłaś spać ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli jeszcze chodzi o facetów, to sama zauważyłam, ze od kiedy jestem w ciązy traktuję czasami siebie jak pępek świata a on niech lata dookoła. tylko ciiiiii, żeby się nie dowiedział, ale ze mnie egoistka hihihi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku
![]() Tak wyglądają narządy płciowe w 11-14 tyg. przecież to prawie identyko Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-04-06 o 00:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.s. ciaza to wyjatkowy czas wiec troche mozna sobie pozwolic hehe ![]()
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie teraz suszy po tej zupie faktycznie franca słona... A tak oglądam zdjęcia dzieci i wpadło mi zdjęcie noworodka ze smokiem. Nie wiem czy swoje będę na siłę w smoka pakowała, wolałabym nie, a Ty Kochana co o tym myślisz? Ja trochę chciałabym po nowemu, boję się reakcji doświadczonych matek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
W zyciu bym nie zgadla czyje sa kogo
![]() ![]() Ja wlasnie tez czytalam w gazecie o wyprawce dla siebie i noworodka, wytne to sobie i powiesze w widocznym miejscu hehe ![]() A w jaka gre chcialas sobie wlaczyc? ![]()
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...30255685_n.jpg Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-04-06 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli chodzi o smoczka to jezeli dziecko bedzie chcialo to bedzie mialo go ale na sile, bo musi czy cos to napewno nie. Co do spacerow to jestem zdania ze jezeli jest ladnie to nie widze przeciwskazan i tez mam ochote wykorzystac nasza polska jesien o ile taka bedzie.
Wiesz slonce nie wiem jak u ciebie ale u mnie np dziadkowie naciskaja na karmienie piersia, bo to najzdrowsze a mleka modyfikowane sa zle. Ja rozumiem i zgodze sie z tym ze dla dziecka najlepsze jest mleko mamy ale sa rozne sytuacje i niekiedy nie mozna karmic swoim i co wtedy bede gorsza? Ja np rozumiem tez mamy ktore w ogole nie chca karmic. Moim zdaniem to wybor kazdej kobiety i nikt nie powinnien wywierac presji na rodzicach co do wychowania swoich dzieci ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Moj maz czesto napierdziela w diablo hehe jego hobby to gry na pc. Ma ich pokazna kolekcje ![]() ![]() ![]() Ale rzadko gram, brak czasu robil swoje. Musze pochwalic mojego meza bo dzisiaj kiedy ja lezalam po obiedzie plackiem to on posprzatal cale mieszkanie. Poodkurzal, pomyl podlogi, w kuchni zrobil taki blysk ze az milo ![]() Za to na wieczor pojechalismy do mc donalda ![]() ![]()
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze do kp to wiem, że straszne naciski są w szpitalach przez niektóre położne, ja na wszelki wypadek wezmę mały czajnik i jakieś mm ![]() ![]() Zrobiłam pół litra wody z cytryną i miodem mam nadzieję, że styknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze co do "dobrych" rad ciotek, babc, mamy. Zamierzam wysluchac co maja do powiedzenia, moze cos sie przyda nie mowie ale ogolnie na sluchaniu sie skonczy. Dziecko chcemy z mezem wychowywac po swojemu
![]() A jak sie zapatrujesz na tak popularne teraz wychowanie bezstresowe?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.