|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
ale M. go udobruchał mówisz, że tak mało?? to świetna wiadomość, moje wino ma zalwdwie 8,5%
|
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Dobrze że z jedzonkiem już u Was lepiej ![]() Po prostu Flo rozwijał się ostatnio intelektualnie ![]() Co za wiadomość!!! Zaraz idę i obalę moje somersby ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sklepy z żywnością eko, hipermarkety itp zamawiają u konkretnych dostawców których nie jest wiele - Balviten, Bezgluten, Schar .... a każda z nich ma swoje rodzaje chleba - maślany, wiejski, z amarantusem, ciemny, królewski, codzienny, swojski, z kminkiem, krakowski ... no od cholery tego jest ![]() pochwalimy się: Przemo dziś zaczął raczkować uśmialiśmy się z mężem bo już byliśmy w 100% pewni że szybciej chodzić zacznie bo podciąga się pięknie sam przy meblach i jak jest podtrzymywany to zrobi kilka kroczków czasami. a tu niespodzianka od końca grudnia czołga się i myśleliśmy że na tym etapie zostanie do chodzenia
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=megusia87;45895912]My używamy w domu takie mleko świeże mlekovita. Na pewno lepsze od kartonu
![]() A woreczkowe pamietam z czasów młodości jak mi mama grysik gotowała z kakao mniamm. Muszę Bartowi zaserwować grysik ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk[/QUOTE; łooo to ja z mojego dzieciństwa pamiętam szklane butelki albo z kanką szlam do wsi kolo Głogowa po mleko od krówki... ![]() Cytat:
co do malpkowania...zgadzam sie..tez uważam ze to nic zlego ... super to napisałaś
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze się Wam poskarze a co.
Złożyłam do UM cv w sprawie pracy. Nie wiem ile czasu im zajmuje ich analiza no ale głucho jest. No i po to człowiek robi 5lat studiów, na które wydaje majątek, na dyplomie ma 5, oprócz tego robi licencję w ministerstwie za kupę kasy, co roku specjalistyczne szkolenia żeby go olali i na głupie (przepraszam wszystkich urzędników ale mam nerwa) stanowisko za trochę ponad 1000zł nie zakwalifikowali :/ :/ Rozumiem jakbym miała jakieś byle dziadowskim wykształcenie i zero praktyki w temacie nieruchomosci. Ech :/ Czuję się niedoceniona Sorki za te gorzkie żale ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mnie kiedyś próbowała podgryzać, ale ona ma tylko dolne, i jak zabolało to krzyknęłam, odruch, no i się dziecko popłakało ...
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytywałam Was z telefonu i juz nic nie pamietam kto co.. Widziałam ze sie kilka burz rozpędało.. hehe...
Bylo o jadach i ocenianiach... To ja napisze moze cos co ostatnio widzialam w przychodni... A bo jestesmy chorzy... Byla sobie fajna mama tak dla odmiany.. Mozecie negowac ale mi się podobalo... Babka miala wchodzic z dzieckiem - na oko trzylatek na morfologie... I fajnie mu tlumaczyla co się bedzie dzialo.. Dala mu jajko niespodziankę i powiedziala, że otworzymy ją jak wyjda z tych badan (wiec dziecko miala od razu o czym myslec i z checia chcialo byc po).. Powiedziala, ,że ostantio bylismy w lesie i ze ona ukula go igłą z drzewka i czy pamieta jak to bylo.. No i sobie o tym dluzszy czas gadali... A potem mowila, że teraz będzie podobnie, mozliwe ze trochę mocniej i zeby patrzyl wtedy na nia itp... a potem pojda do domu i będą ukladac puzzle... Wtedy jak mial badanie to ja bylam w gabinecie, ale jak wyszlam to dziecko siedzialo uśmiechnięte na korytarzu i się radośnie zbierali do domu... A i mężu byl z mlodym na placu zabaw... Kurde ja tam chodze juz tyle czasu i dopiero ostatnio z kims gadalam a on polazl pierwszy raz i juz jakąś mamę poznal, dowiedzial się o jakims tam lekarzu, pogadal o zabawkach... ehhh chyba jestem malo socjalna... |
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny sposób miała ta mama ![]() Co do Twojej socjalnosci... Myślę że nie w tym rzecz... Nie od dzisiaj wiadomo że kobiety inaczej, przychylniej reagują na faceta tak mnie się zdaje, męski urok zadziałał i nowe znajomości zawarte ![]() Mój tz też jak idzie na reha a Bartem to klepie z babami ja tam chodziłam przez 4mce i z tyloma nie rozmawiałam co on w tydzien więc wiesz ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety, tak teraz jest ja jak szukałam pracy jeszcze na studiach to znalazłam chyba na 3 dzień jak zaczęłam przeglądać oferty, potem jak postanowiłam zmienić to chyba w ciągu tygodnia już byłam w nowej pracy. a potem jak po kilku latach się przeprowadziliśmy zaczęłam szukać pracy w Katowicach żeby nie dojeżdżać 30 km w jedną str i przez rok wysyłania byłam na jednej rozmowie najbardziej typowe: biegunki - śluzowate, wzdęty brzuszek, brak przyrostu wagi, bóle brzucha. mniej typowe - wszystko począwszy od wysypek po zmiany zachowania i psychice jak długo nie leczona celiakia ![]() poczytaj tutaj: http://www.nursing.com.pl/Aktualnosc...objawy_83.html Cytat:
![]() jak wychodzimy gdzieś na zakupy itp to mąż zawsze bierze Przemka w nosiło, wszystkie kasjerki jego i dużo kobiet zagaduje, niby dziecko no ale wiadomo ![]() ja nie gadałam jeszcze z nikim na spacerach. poza Deb i Helcią oczywiście
|
||
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra. No i dziwić się że tyle ludzi wyjechało i wyjedzie za pracą do innych krajów. A załóż swoją firmę to opłaty cię wykończą :/ chora rzeczywistość :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i on gryzl glownie jak nie dokonca byl glodny, albo juz się najadl i chcial sie "pobawić".. Wiec moze staraj się zeby go karmic glownie jak jest mocno glodny.. Cytat:
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY kupujecie ciuchy z netu?? Bo mam ochotę ale kurcze czy będzie pasować do figury,kolorystyka, rozmiar itp.... |
|||
|
|
|
#3522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja chyba tez, dzisiaj chcialam pojsc z mala na hustawke przed blokiem i byla zajeta i zamiast podejsc i zagadac, to nie - poszlam na szkole na hustawki a jak wrocilam to bylo pusto :/---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
lepiej zeby nikogo nie poznawal |
||
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Chwale sie
Zrobilam tesciowi torta, mialam ozdobic masa cukrowa ale nie wyszla mi ale i tak uwazam ze jest calkiem calkiem
|
|
|
|
#3524 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z kamera to mamy to samo, tyle fajnych momentów, a kamere wyciągniemy i koniec ![]() To dzisiaj po takich słowach bedzie więcej alkoholowych wieczorów ![]() Cytat:
Cytat:
teraz bedziesz biegać wszędzie za Młodym ![]() Cytat:
Cytat:
dla mamy,ze tak przygotowuje dziecko, az miło
|
|
#3526 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale że sobie cuchy? ja zamawiam, najlepiej w firmach, w których wiem rozmiar, no ale wiele razy tez się nadziałam, że nie założyłam późneij tego co kupiłam, bo na zdjęciu pięknie, a póxniej Cytat:
![]() a masę cukrową robiłaś tą ,co dziewczyny na fb wstawiały? No i ja dzisiaj Łomżę lemonową 2% piję
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tort w srodku mam z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...y/przepis.html do masy cukrowej dalam za duzo wody i juz ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
moze nastepnym razem mi wyjdzie
|
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba mieć duzo cierpliwości do tego typu dzieł
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
D. Niby rosnie na ostatni rok mial przyrost 5,7 cm a ja bym chciala z 10 cm zeby tyly nadrobil teraz ma okolo 120 cm malo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wydaje mi się że on jeszcze nie był głodny bo miał rozbestwiony wzrok i ani myślał iść spać. Za godzinę jak się przyssał i jak już zasnął, wyciągnęłam cyca to wrzask. Musiałam oddać. Co do tego urzędu, Hmm, być może to tak dla picu wystawili. Ręka rękę myje :/ Ciuchów z neta mam moc ![]() Kupuję i to duzo. Raz tylko zdarzyło mi się kupić kurtkę która była za duża. Ale na szczescie można było zwrócić. A tak to biorę ciuchy które mam w domku, mierzę centymetrem i porównuje wymiary ![]() A i nigdy nie kupię butów przez neta bo raz kupiłam i są niedobre ![]() Muszę je na Allegro wystawić i będzie fundusz na nowe ![]() Cytat:
Somersby wychleję jak antybiotyk skończę ![]() Opis trzymający w napięciu 'oczy nieruchomieją i .........' ![]() Cytat:
Smacznego browara ![]() A czym się Wasza firm zajmuje? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma dużo czasu do nadrobienia..na pewno w wieku dojrzewania wyskoczy i Cię przerośnie..mamę tatę i sosne.. ...
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje heeheSent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marchewka ja większość ciuchów mam z neta. na mój rozmiar ciężko coś fajnego po sklepach znaleźć jak się ma mało czasu teraz na szukanie. generalnie wszystko co zamówiłam z ciuchów było ok, poza jednym stanikiem, który na szczeście udało mi się zwrócić. ostatnio zamówiłam na allegro żakiet, bo potrzebowałam na pogrzeb. posprawdzałam wymiary, wydawało się ok, ale miałam duuuże obawy. przyszedł idealny -- Przemek dziś wstał o 5 :/ nie dało mu się za nic wytłumaczyć że to środek nocy i ma chociaż godzinę pospać jeszcze .... nakarmiłam, przewinęłam i 2,5 walczyłam żeby zaś zasnął. potem już był zmęczony, płakał, przewracał się .... wstaliśmy ostatecznie o 9 .... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-04-06 o 09:59 |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chleb na zakwasie, jablko, banan... dzieci chleja procenty jak stare ![]() mlody dzis mi znow trzasnal glowa w podloge, az zadudnilo plakal normalnie, teraz zasnal, ale ja nie wiem, czy to takie ok tak trzaskac? zauwazylabym, jakby cos mialo byc nie tak?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- oooo, brawo dla Przemcia za raczki! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
megusia tak karmimy się nadal, chociaż jak sobie wspomnę to brrrr miałam masakre cycową
![]() vil brawa dla Przemka za raczki, super!! co do pracy ja zawsze mam jakieś szczęście, jak kończyłam szkołe - we wtorek odebrałam dyplom, w środę pokazało się ogłoszenie a od czwartku już pracowałam ![]() teraz przeglądałam ogloszenia od tak sobie (bo nie mam już umowy) no i znalazłam idealne pod siebie wszystkie ich wymogi jakby byly pode mnie napisane , ale póki co nie mam co zrobić z małym więc lipa...
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zawsze do niego czy do małej ktoś zagada.Dzięki Vil, poczytam wieczorkiem. A kaszkę manną może dziecko jeść? Bo moja zajda kaszkę manną, ale bułki odstawiłam jak miała problemy z brzuszkiem z powodu krwi w kupce i jakoś szybciej z tego wyszła ...
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tak jak dziewczyny pisały, często jest tak, że takie coś robią dla picu, ot, dupochron i tyle. Porozgladam się jeszcze za czymś a nuż ![]() A jaki jest mechanizm tego trzaskania glową? Stoi i łup na ziemię jak długi? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
clo zauważysz..czasem nie od razu..gdyby jednak za dlugo spal..to budzić trzeba..obserwuj..wymioty czy inne takie rzeczy....
|
|
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piekny tort. Osobiscie nie umiem i nigdy pewnie nie zrobie torta. Cytat:
Poza tym powiem Wam ze moje dziecko uwielbia jesc. Zeby nie zeby, moze poplakiwac w nocy, moze w dzien marudzic o to ale jak widzi swoje jedzenie albo ze my chcemy mu cos dac z naszych obiadow czy sniadan to buzia zawsze taaaaak otwarta ale z waga stopujemy. Jakos od miesiaca mamy maks 200gram. Ale duzo sie rusza. W sumie obecnie wazy niecale 11 kg.A chcialam sie jeszcze pochwali ze mam bzrdzo zdolne dziecko. Potrafi zdemolowac wszystko, nawet to co nam sie nie udalo przez lata. Dzis jakims cudem urwal sznurek od suszarki ( naprawde nie wiem jak bo ja bym nie dala rady) i wspiol sie na kanape i zrzucil ramke ze zdjeciami. Ladnie sie potrzaskala na kawalki. Takze chaos u nas rzadzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najczęściej jak siedzi traci równowagę i leci do tyłu na główkę, za każdym razem jest taaaki płacz ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

ale M. go udobruchał

super to napisałaś

wyszły mu już dwie górne jedynki, w tym jedna przedwczoraj i szlifuje sobie zęby na moich cycach.

ja jak szukałam pracy jeszcze na studiach to znalazłam chyba na 3 dzień jak zaczęłam przeglądać oferty, potem jak postanowiłam zmienić to chyba w ciągu tygodnia już byłam w nowej pracy. a potem jak po kilku latach się przeprowadziliśmy zaczęłam szukać pracy w Katowicach żeby nie dojeżdżać 30 km w jedną str i przez rok wysyłania byłam na jednej rozmowie 

a jak wrocilam to bylo pusto :/
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną