|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Witajcie
![]() Pojechalam wtedy na ta porodowke ![]() I 1 kwietnia o 1.25 urodzil sie Pawełek, 56 cm, 3600g, porod zakonczony cc. Ale te godziny na lozku porodowym to masakra, bez meza bym tam chyba wykitowala. Ale najwazniejsze ze synio juz jest z nami. Jest grzeczny, tylko zasypia podczas jedzenia i nie moge go dobudzic, i tak je dosc czesto . ale dajemy rade. Krzys tez znosnie przechodzi pojawinie sie nowego czlonka rodziny ![]() postaram sie nadrobic w wolnej chwili. Gratulacje dla wszyskich nowych mamus i
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-04-06 o 11:14 |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz cos ruszylo. Mloda skonczyla 4 tygodnie i przybrala tylko 650g przez ten czas
No i Monisia juz jest niemowlakiem. Dziś zaczynamy 5 tydzien Ale rosnie ladnie![]() Wczoraj w gosciach grzeczniutka byla. Podroz zniosla dobrze. Tylko czerwone swiatla i ronda jej nie pasowaly. Wtedy troszke pokwekala ![]() Dzis tez jediemy w gosci a co tam![]() I znowu nie mam czasu odniesc sie do postow.. Mala juz kweka. Wyczywa chyba jak sie nie nie interesuje ![]() Milego dzionka
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Niestety nie dam rady odnieść się do wcześniejszych postów bo mam zabiegany weekend ![]() Moja córcia robi się już bardzo kumata Z chęcią zajmuje się sobą na macie. Wszystko jest ciekawe i trzeba to koniecznie obejrzeć, a uśmiecha się pełną buzią Zakochana w niej jestem niesamowicieCytat:
Mam pytanie do mam karmiących mm . Ile mleka w sumie dziennie wasz maluch zjada i w którym jest aktualnie tygodniu?? Moja Majka drugi dzień dopomina się większych ilości niż zwykle, niby pediatra powiedziała, że takiego malucha to mam karmić na żądanie i że na pewno nie przekarmię. No ale jak jeszcze dwa dni temu Majka wciągała 650ml-700ml dziennie tak teraz w ciągu dwóch dni zjadła grubo ponad 800ml
|
|
|
|
|
#3157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
martorka gratulaje zdrówka dla Was
A u którejs byl problem z tradzikiem niemowlecym? Ile to schodzi. U mojej malej wiecej sie go pojawilo. Ma na policzkach i karku za uszami... Czerwone krostki przechodzace w plamy jak dziecko sie zdenerwuje rozplacze, na policzku an ktorym spi i gdy za goraco jej. Jakos to leczyc?? Do pediatry idziemy dopiero z a2 tyg
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Virginia watpie bo już parę dni to trwa :/ no kobiecie się chyba nie da dogodzić
hihi swatki za noworodka xD słodko <3 cieszę sie że w rodzinie zaczyna się układać :-*Mara :-*:-* oczywiście zgłoszę się dziękuje :-* Tygrysek nazywam go mały nerw bo zawsze jak coś mu się nie podoba to aż pięści zaciska :P no plemniki miał dobre głowa służy mu jedynie jako element dekoracyjny :PMaggie on nawet nie pomyślał o tym że te pieniądze są tak naprawdę bardziej dla syna niż dla niego. Martorka Czbasia Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku dawałam samego pajaca, a teraz ubieram jeszcze body, bo mały miał wtedy ciągle lodowate rączki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak mały podrośnie to nie będzie się tak szybko męczył przy piersi Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawa! Fajnie że zaczęła przybierać. Z czasem wage nadrobi a nawet jeśli bedzie drobną dziewczynka to przecież nic zjego. Cytat:
jak fajnie teraz coraz bardziej bedzie rozbrajaćCytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3162 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A wlasnie - pozwalacie zwierzakom lezec tam gdzie dziecko? Bo ja swoich w ogole do sypialni juz nie wpuszczam i mocno obrazone sa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli "tylko" 3 tygodnie jeszcze musze wytrzymac?
|
||||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratuluje Pawelku rosnij zdrowo Cytat:
![]() milej niedzieli Cytat:
ja juz nie pamietam ile zjadal Antonio i kiedy, ale potwierdze to, co mowila Twoja pani pediatra. Dziecko karmi sie na zadanie i na pewno ja nie przekarmisz. te 100-150ml to nie tak duzo, jak dodasz po troch edo kazdego posilku
|
|
#3165 | ||||
|
Rozeznanie
|
taaa, dokładnie
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- śliczny chłopaczek! przystojniak i jakie włoski długie ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
może spróbuj odciągać laktatorem i zobacz czy rzeczywiście "się kończy" |
||||
|
|
|
#3166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witaj Stasiu ![]() Cytat:
gratulacje!! witamy Pawełka ![]() Dziewczyny, mam pytanie Czy Wasze dzieci też "strzelają" kupą podczas zmiany pieluszki?;P ja już miałam wszystko zafajdane, łącznie ze swoim policzkiem bleh
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
aga9: ja nie lubie pajaców- mały praktycznie ciągle chodzi w body zapinanym w kroku bez nóżek ale z długim rękawkiem i do tego spodenki i ostatnio staram się nawet żeby miał takie normalne spodenki bez szelek jak te standardowe z h&m a na noc zakładam mu na szelkach i koszulkę nie zapinaną na dole żeby czuł że piżamka na noc to co innego.
ja jestem z tych matek co na pewno nie przegrzewają podobnie jak nasza wątkowa ela Nawet na spacery jak ciepło jest chodzimy bez czapeczki bo mały w niej dostaje szału.
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-04-06 o 13:22 |
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Teqiba już niedługo zobaczysz
Co do trądziku Maja też ma raz mocniejszy raz słabszy. Przemywam wodą jak Maggie. Podobno do 3 miesięcy może się utrzymywać Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak generalnie o współczuję. My zawsze mamy podłożone pamersy: najpierw stary potem szybko nowy i właściwie są to bardzo sporadyczne przypadki że mały wystrzeli. |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz opanowuje technike ale bywa zabawnie
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i odpukac rozwija sie prawidlowomartorka gratulacje! ja nadal w dwupaku, wczoraj minal termin wg OM, termin z pierwszego usg we wtorek mam ale juz nawet nie licze ze samo sie ruszy ide wtedy na ktg i do gina zobaczymy co powie.
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Kate mój też potrafi siedzieć na butli i je 110 ml po czym po 2h jest głodny.
Staś dopiero teraz zasnął, od 8 rano z nim walczyłam na zmianę z mamą i tatą, jeszcze mnie coś dopadło bo gardło mnie boli oczywiście moje zęby też i temperatura 36,8 :/ Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- 37,8 mialo być :P Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Martorka gratulujemy!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do łóżeczko ma zakaz wstępu. Jezeli jednak chodzi o mate to nie mam szansy jej uchronić więc nawet nie próbuje. Ale wychodzę z założenia że skoro to jest kot domowy i wychodzi najdalej na taras i jest zaszczepiony i regularnie odrobaczany to tez nie ma sensu przesadzać. |
|
|
|
|
#3179 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O rany, dzięki za komplementy!!!! .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
prawda? Cytat:
Cytat:
Stasio dalej czuwa? Ja miałam dziś znów mieć korki ale odwołałam, chcę trochę odpocząć, choć jest już 15, na 18 idę do Kościoła i nie wiem kiedy to zrobię . Ale mam ambitny plan poczytać, pooglądać z Niuśką wieczorem swoje seriale i zrobić manicure. Zobaczymy co z tego wyjdzie .A jak Wam mija dzionek?
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nudzę i jakoś dziwnie mi z tym
poza tym czuję stresik. W środę cc. Ciągle mam stracha że nie dotrwam. Choć nic się nie dzieje. Nic mnie nie boli a brzuch twardnieje nie częściej niż zwykle. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Virginia super że w domu nastroje się poprawiły dzięki tej Twojej kruszynce. A powiedz był jakiś kontakt Niusi z ojcem? No i jak Twój tato? Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Ale rosnie ladnie

hihi swatki za noworodka xD słodko <3 cieszę sie że w rodzinie zaczyna się układać :-*

ide wtedy na ktg i do gina zobaczymy co powie.