Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-06, 20:21   #1921
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
A ja dziś piekłam z córcią brownies. Teraz zajadam sobie popijając ciepłym mlekiem i normalnie orgazm kulinarny Miałam dość przykry dzień a wiadomo że czekolada nie pyta, czekolada rozumie
Mnie zaczyna coraz bardziej rozumieć a biodra rosną

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:26   #1922
Antananariwa
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Co do imion dla dziecka to jeśli będzie chłopak to będzie Kamil a jesli laseczka no to albo Zocha lub Amelia tak jak pierwsze którę straciłam , na część siostry dostanie imię po niej
U mnie dziewczynka też miała być Zosia lub Amelka, ale tż nie bardzo zadowolony, uszłoby Natalia, Julia ale to teraz tak popularne imiona Jak moja córcia się urodziła to wybieraliśmy w zasadzie w ostatnim momencie i nie sprawdziliśmy. A teraz jest jedną z kilkudziesięciu Zuzinek w okolicy Dla chłopca wciąż nie mam pomysłu. Poczekam jednak na połówkowe i jak będę wiedziała tak na dziewięćdziesiąt parę procent to wtedy będę główkować

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nieee. gotowana czerwona kapusta z przysmażanym boczkiem. ja na to mówię zasmażana taka lekko tłusta czasem wychodzi. jabłko mi tam kompletnie nie pasuje
A to mój tż czasem tak robi że jakieś mięsiwo podsmaża, dorzuca na patelnię kapustę czerwoną (jak to mówi "podgrzewa") i tak zajada

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mniaam ! Zabiję Cię za to,że takiej ochoty mi narobiłaś na brownies
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Mnie zaczyna coraz bardziej rozumieć a biodra rosną
Ja po pierwszej ciąży się wylaszczyłam, schudłam, a potem spasłam czekoladą. Ale brownies to przecież z gorzkiej czekolady, a ta jak wiadomo bardzo zdrowa i wskazana
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:27   #1923
Misstic
Wtajemniczenie

Dziewuszki ale bym zjadła sobie karkówkę, schabik, szaszłyki z grilla !!!!!
Nawet nie wiecie jak mi teraz ślinka cieknie amniam mniam

A jeszcze przeglądam sobie temat na wizazu o grillu i podpatruje jakieś fajne przepisy na marynaty do np. karkówki.. To mnie chyba zabije

Dajcie mi kawał mięcha

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:33   #1924
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
U mnie dziewczynka też miała być Zosia lub Amelka, ale tż nie bardzo zadowolony, uszłoby Natalia, Julia ale to teraz tak popularne imiona Jak moja córcia się urodziła to wybieraliśmy w zasadzie w ostatnim momencie i nie sprawdziliśmy. A teraz jest jedną z kilkudziesięciu Zuzinek w okolicy Dla chłopca wciąż nie mam pomysłu. Poczekam jednak na połówkowe i jak będę wiedziała tak na dziewięćdziesiąt parę procent to wtedy będę główkować

A to mój tż czasem tak robi że jakieś mięsiwo podsmaża, dorzuca na patelnię kapustę czerwoną (jak to mówi "podgrzewa") i tak zajada

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ja po pierwszej ciąży się wylaszczyłam, schudłam, a potem spasłam czekoladą. Ale brownies to przecież z gorzkiej czekolady, a ta jak wiadomo bardzo zdrowa i wskazana
No u mnie akurat cała masa Julek jest. W sumie wątpię,że tak dam,bo pójdzie do szkoły krzykniesz"Julka" a odwróci się ich z 15 Ale Natalek w moich okolicach akurat nie ma,bo rzadko kiedy widzę,żeby dzieci miały tak na imię Może w innych częściach Polski jest to popularne

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dziewuszki ale bym zjadła sobie karkówkę, schabik, szaszłyki z grilla !!!!!
Nawet nie wiecie jak mi teraz ślinka cieknie amniam mniam

A jeszcze przeglądam sobie temat na wizazu o grillu i podpatruje jakieś fajne przepisy na marynaty do np. karkówki.. To mnie chyba zabije

Dajcie mi kawał mięcha
Ohh dobrze,że ja od zawsze nie lubię karkówki i schabiku i na szczęście gust mi się nie zmienił
Ale kiełbachę z grilla bym wciągnęła

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 20:35   #1925
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A my idziemy spać, bo zaczynamy robic sie głodni a limit na dziś został wyczerpany

Dobranoc

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:01   #1926
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

a powiedzie mi dziewczyny jesli cos wiecie jak na tescie raz pokazuje ciaze a przy drugim zrobionym tescie ze nie?
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:04   #1927
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
a powiedzie mi dziewczyny jesli cos wiecie jak na tescie raz pokazuje ciaze a przy drugim zrobionym tescie ze nie?
Nie zawsze testy pokazują prawdę... Może był uszkodzony, przeterminowany albo zwyczajnie nie zadziałał jak należy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 21:06   #1928
Metamfetaminax
Zakorzenienie

To test może być zepsuty Ale lepiej się przyjrzeć dobrze pod światło,bo mój test 2 dni przed @ o 16-17 też był negatywny a po chwili spojrzałam pod światło to kresunia a raczej jej cień był i wiedziałam,że to ciąża
A pytasz o siebie? Bo na Twoim etapie to powinna być gruba krecha,pod warunkiem,że test nie jest lipny
Test się myli tylko wtedy,gdy jest negatywny a tak na prawdę jesteś w ciąży ale chyba raz na kilka tysięcy pokaże Ci II kreski mimo,że ciąży nie ma

Ja zrobiłam dla jaj po 3 tyg. od @ na sam wieczór ,gdzie już od lekarzy wiedziałam o ciąży i były takie wyraźne krechy,że masakra a w dzień@ robiłam też po 17 i była taka bladziutka kreska
Ohh przypomniało mi się jak patrzę pojawiła się kreska w obszarze ciążowym i krzyknęłam"jest" ,potem jej nie było przez 10 sekund a za chwilę zrobiły się dwie normalnie robienie testu jest moim wspaniałym przeżyciem w tej ciąży I ten szok Tż i moje nerwy na niego,że zamiast być w szoku to ma mnie przytulić i coś powiedzieć a nie"no przecież tu nic nie ma!"

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-06 o 21:08
Stary 2014-04-06, 21:11   #1929
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
To test może być zepsuty Ale lepiej się przyjrzeć dobrze pod światło,bo mój test 2 dni przed @ o 16-17 też był negatywny a po chwili spojrzałam pod światło to kresunia a raczej jej cień był i wiedziałam,że to ciąża
A pytasz o siebie? Bo na Twoim etapie to powinna być gruba krecha,pod warunkiem,że test nie jest lipny
Test się myli tylko wtedy,gdy jest negatywny a tak na prawdę jesteś w ciąży ale chyba raz na kilka tysięcy pokaże Ci II kreski mimo,że ciąży nie ma

Ja zrobiłam dla jaj po 3 tyg. od @ na sam wieczór ,gdzie już od lekarzy wiedziałam o ciąży i były takie wyraźne krechy,że masakra a w dzień@ robiłam też po 17 i była taka bladziutka kreska
Ohh przypomniało mi się jak patrzę pojawiła się kreska w obszarze ciążowym i krzyknęłam"jest" ,potem jej nie było przez 10 sekund a za chwilę zrobiły się dwie normalnie robienie testu jest moim wspaniałym przeżyciem w tej ciąży I ten szok Tż i moje nerwy na niego,że zamiast być w szoku to ma mnie przytulić i coś powiedzieć a nie"no przecież tu nic nie ma!"
nie o mnie ja jestem caly czas w ciazy i wiem o niej tylko o znajomej, bo tak wlasnie miala juz robila pare testów i nie jeden jej wychodzil ze jest w ciazy a i tez pokazywaly ze w ciazy nie jest..
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:16   #1930
carolciuska
Zadomowienie

Heeeej Dziewczynki
Ale nadajecie Weekend troche zwariowany, wczoraj bylismy na turneju tanca - mistrzostwa okregu mazowieckiego( moja mala siostra tanczy), turniej mial sie zaczac o 19, bylo godzinne opoznienie, do domu dotarlismy po 24, plecy chcialy mi peknac i brzuszek tez mial juz dosc. Ale wygrana mojej myszki malej zrekompensowala wszystko.
Dzis z kolei jestesmy w Poznaniu, jutro ogladamy auto, ktore mam nadzieje kupimy. Trzymajcie kciuki!!!!!!!
Zaczelam wczoraj 19 tydzien takze stwierdzam, ze czas zapitaala!

Mam ostatni manie jedzenia zielonych twardych jablek ! mmmmmm
A z takich ciekawostek pikantniejszych to dzis przed wyjazdem zjadlam w domu kalafiora z bulka tarta mniam ! No i wyobrazcie sobie co mi sie zachcialo na peronie.... nie wiedzialam czy to bak czy srakando , dobrze ze nie zaryzykowalam
hahahahhahaha
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:22   #1931
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
nie o mnie ja jestem caly czas w ciazy i wiem o niej tylko o znajomej, bo tak wlasnie miala juz robila pare testów i nie jeden jej wychodzil ze jest w ciazy a i tez pokazywaly ze w ciazy nie jest..
To ja bym polecała zrobić test Beta zamiast zwykłych moczowych Bo jednak te testy nie zawsze są wiarygodne a badanie krwi o wiele więcej nam powie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Heeeej Dziewczynki
Ale nadajecie Weekend troche zwariowany, wczoraj bylismy na turneju tanca - mistrzostwa okregu mazowieckiego( moja mala siostra tanczy), turniej mial sie zaczac o 19, bylo godzinne opoznienie, do domu dotarlismy po 24, plecy chcialy mi peknac i brzuszek tez mial juz dosc. Ale wygrana mojej myszki malej zrekompensowala wszystko.
Dzis z kolei jestesmy w Poznaniu, jutro ogladamy auto, ktore mam nadzieje kupimy. Trzymajcie kciuki!!!!!!!
Zaczelam wczoraj 19 tydzien takze stwierdzam, ze czas zapitaala!

Mam ostatni manie jedzenia zielonych twardych jablek ! mmmmmm
A z takich ciekawostek pikantniejszych to dzis przed wyjazdem zjadlam w domu kalafiora z bulka tarta mniam ! No i wyobrazcie sobie co mi sie zachcialo na peronie.... nie wiedzialam czy to bak czy srakando , dobrze ze nie zaryzykowalam
hahahahhahaha
O to gratulacje dla małej
Szkoda,że mi od 10 tc tak czas nie zapitala,może dlatego,że siedzę w domu i zamulam. No i na prawdę siedzę w domu i praktycznie chodzę tam gdzie muszę i zero ochoty na przyjemności na mieście czy na świeżym powietrzu

Hahhaa ale rozbawiłaś mnie z tą akcją na peronie Wiesz zawsze można oszukać przeznaczenie,myślisz,że to tylko bąk a wychodzi coś innego

Stary 2014-04-06, 21:26   #1932
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
A w jakich odstepach czasu znajoma robila testy? Moglo byc tez tak ze zle niektore wykonala, tak sie zdaza czasami.

Mi osobiscie wyszedl kazdy test jaki robilam a bylo ich nie malo i jak miala wyjsc kreska ze ciaza to byla. Ewentualnie testy roznily sie czuloscia na hormon i raz wychodzila troszke bledsza raz mocniejsza

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-06, 21:28   #1933
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Hejka , w poprzedniej ciąży wyszły mi 3 pozytywne a dwa negatywne ... tak wiec gdybym pierwszy zrobila ten ktory wyszedl negatywny to bym pewnie jeszcze dlugo nie wiedziala przy moich cyklach ze jestem w ciąży ;-) niech leci na bete twoja kolezanka to najlepszy sposob zeby sprawdzic czy ciąża sie rozwija.
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:32   #1934
Misstic
Wtajemniczenie

Karolcia dobrze ze nie zaryzykowalas bo mogl byc kleksik w majtoszkach hehe
I prosze juz nie rozmawiac o jedzeniu bo mi zaraz jezyk do :upy: ucieknie zjadla bym kalafiorka z bulka tarta mniam

Mowie wam dziewuszki jak mnie lepek napierdziela ma niby u mnie padac i moze dlatego..

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-06, 21:34   #1935
ZygaEffka
Zadomowienie

Dziewczyny a boli Was w ledźwiach ? ja to nawet jak psikam to z bólu sie wiję .. fakt że byłam przyzwyczajona do fizycznej pracy i robienia kilkunastu km dziennie a teraz jestem uziemiona w domu , ale na prawde jak mi tam strzyka od poczatku ciąży to masakra co to bedzie jak juz mi brzuch porzadny wyskoczy Czytałam że macica sie tak rozpycha ze przesuwa jakos narzady i te narzady naciskają na nerwy w kręgosłupie ale zeby az tak tez czytalam ze masturbacja pomaga w rozluznianiu bóli kręgosłupa , ale jakis doktorek sie wypowiedzial ze masturbacja szkodzi w ciązy ze macica sie obniza ...
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 21:35   #1936
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
To ja bym polecała zrobić test Beta zamiast zwykłych moczowych Bo jednak te testy nie zawsze są wiarygodne a badanie krwi o wiele więcej nam powie

O to gratulacje dla małej
Szkoda,że mi od 10 tc tak czas nie zapitala,może dlatego,że siedzę w domu i zamulam. No i na prawdę siedzę w domu i praktycznie chodzę tam gdzie muszę i zero ochoty na przyjemności na mieście czy na świeżym powietrzu

Hahhaa ale rozbawiłaś mnie z tą akcją na peronie Wiesz zawsze można oszukać przeznaczenie,myślisz,że to tylko bąk a wychodzi coś innego

hahahhahah moj S mowi do mnie na peronie coś Ty taka blada sie zrobila ? Jezu dramat przezywaalam, nawet nie czekalam az pociag ruszy z peronu !

Dzieki za gratulacje!
Stary 2014-04-06, 21:35   #1937
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Częściej test pokazuje pozytywny wynik niż negatywny
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 21:36   #1938
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
I prosze juz nie rozmawiac o jedzeniu bo mi zaraz jezyk do :upy: ucieknie zjadla bym kalafiorka z bulka tarta mniam

Mowie wam dziewuszki jak mnie lepek napierdziela ma niby u mnie padac i moze dlatego..

Miss, to nie bylby kleksik A najlepsze jest to, ze kolejka sie ustawila pod toaleta w pociagu, a ja pisalam smsy do mojego S zeby wygonil ludzi i powiedzial, ze zona wymiotuje bo jest w ciazy i predko nie wyjdzie masakra
Stary 2014-04-06, 21:39   #1939
Latte88
Zakorzenienie

Karolcia ale mi teraz narobiłas smaka. Mam mrozonego kalafiora i pójdę i go ugotuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 21:40   #1940
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Ja widzę że na te bóle głowy to wiekszość w ciąży cierpi

Ja nie moge kalafiorków ani innych z rodziny kapustowatych wszystko ta cholerna niedoczynność tarczycy , musztarde też lubie a mi nie wolno
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-06, 21:44   #1941
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Karolcia ale mi teraz narobiłas smaka. Mam mrozonego kalafiora i pójdę i go ugotuje
Kocham kalafiorka z buleczka Ale po dzisiejszym to bede uwazala kiedy go spozywam
Stary 2014-04-06, 21:46   #1942
Latte88
Zakorzenienie

Widoczne organizm chciał się oczyścić

ZygaEffka mogę się Ciebie spytać na jakim poziomie Masz Tsh w ciąży? Biorę leki dopiero miesiąc i robiłam wyniki i nie spadło
Stary 2014-04-06, 21:50   #1943
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ile gotujesz mrozonego kalafiorka? Bo mi sie przypomnialo ze tez mam ale nhje wiem nigdy ile to gotowac, mam tez brokulka hehe

ZygaEffka mi sie nie wygaje zeby masturbacja byla szkodliwa.. no chyba ze z ciaza masz cos nie tak i lekarz zakazal seksu i masturbacji

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 21:54   #1944
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Widoczne organizm chciał się oczyścić

ZygaEffka mogę się Ciebie spytać na jakim poziomie Masz Tsh w ciąży? Biorę leki dopiero miesiąc i robiłam wyniki i nie spadło

Ostatnio badalam w 13 tc i mialam 2,55 tsh wiec mozna powiedziec ze granica normy ale lekarka powiedziala ze w tych tygodniach dziecko juz produkuje swoja tyroksyne i mam sie nie martwić . A we wczesniejszych to raz mialam ponad 6 tsh wpadlam w panike bo to byl chyba 6 tydzien ale szybkie leki wieksza dawka i spadlo do 1,7 tsh . Na tym etapie biore juz eutyrox 150 zebym za duzo w ciazy nie przytyla .

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Kochana ile gotujesz mrozonego kalafiorka? Bo mi sie przypomnialo ze tez mam ale nhje wiem nigdy ile to gotowac, mam tez brokulka hehe

ZygaEffka mi sie nie wygaje zeby masturbacja byla szkodliwa.. no chyba ze z ciaza masz cos nie tak i lekarz zakazal seksu i masturbacji
No jego wypowiedz tyczyla sie nie schorowanych kobiet w ciąży tylko typowej KOwalskiej zapłodnionej , ale nie przejelam sie zbytnio tym faktem , tylko czytalam to gdzies na jakiejs medycznej stronce i tam niby sie wypowiedział Ginekolog .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-06, 21:56   #1945
Latte88
Zakorzenienie

Misia ja gotuje tak jak na opakowaniu do wrzątku ok 8 minut naprawdę sobie pójdę i zrobić jak się wykapie

Tez mam niedoczynność ale czytałam ze raz na jakiś czas można spokojnie. Musze się cioci spytać na wizycie co tym jedzeniem faktycznie.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Ostatnio badalam w 13 tc i mialam 2,55 tsh wiec mozna powiedziec ze granica normy ale lekarka powiedziala ze w tych tygodniach dziecko juz produkuje swoja tyroksyne i mam sie nie martwić . A we wczesniejszych to raz mialam ponad 6 tsh wpadlam w panike bo to byl chyba 6 tydzien ale szybkie leki wieksza dawka i spadlo do 1,7 tsh . Na tym etapie biore juz eutyrox 150 zebym za duzo w ciazy nie przytyla .

Ja pierwszy raz jak zrobiłam miałem 7 i po miesiącu bez zmian. Czy to prawda że po miesiącu jeszcze nie widać w wynikach różnicy?

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

No jego wypowiedz tyczyla sie nie schorowanych kobiet w ciąży tylko typowej KOwalskiej zapłodnionej , ale nie przejelam sie zbytnio tym faktem , tylko czytalam to gdzies na jakiejs medycznej stronce i tam niby sie wypowiedział Ginekolog .
Masturbacja jest ok pod warunkiem, że się to robi delikatnie. Wszystko co dobre i miłe dla mamy dobre dla dziecka taką opinię czytałam i tego się trzymam
Stary 2014-04-06, 21:58   #1946
ZygaEffka
Zadomowienie

U mnie jest dość mocny zanik tarczycy , do tego mam guzy na niej wiec , unikam wszystkiego co by mi przysporzyło jeszcze jej pogorszenie , wole nie ryzykowac .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-06, 22:01   #1947
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest dość mocny zanik tarczycy , do tego mam guzy na niej wiec , unikam wszystkiego co by mi przysporzyło jeszcze jej pogorszenie , wole nie ryzykowac .
Najlepsze jest u mnie to, że mieszkam w uzdrowisku gdzie ludzie przyjeżdżają na kuracje na tarczycę a mi w ciąży wyszła niedoczynność. Jodu mam od cholery. No i mówię nie mam żadnych objawów ani wcześniej. Ponoć to jakaś utajona postać bo wszystkie badania tarczycy poza tsh miałam ok. Ale co się naryczalam jak się dowiedziałam to tylko moje
Stary 2014-04-06, 22:14   #1948
ZygaEffka
Zadomowienie

Ja to wszystko zwalam na Czarnobyl bo przeciez nikt w rodzinie u mnie nie chorował , objawów żadnych nie miałam oprocz tego że nigdy nie nalezalam do chudzielcow , ale wlosy ok jak to od farbwania i prostowania zniszczone ale nie od tarczycy mam ich tyle ze czasem bym sie chetnie zgolila na lysą pałe , żadnej suchej skóry, przynajmniej nie nadmiernie, łusek itp. Paznokcie podniszczone ale od pracy bo caly czas w chemii.. A jak sie dowiedzialam 2 lata temu ze czeka mnie dożywotnia kuracja to sie załamałam, dobrze ze te leki mnie kosztują 5 złoty na 50-100 dni ... Bedzie mnie stac na nie na Emie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

A naryczlam sie jak wyszlam pierwszy raz od Endokrynologa pseudo zresztą jak mój pierwszy wynik jaki mi wyszedl to bylo ponad 10 tsh , ten cwel powiedzial mi ze mam zapomniec o macierzynstwie z taka autimmunologią , skasowal 250 zloty ode mnie a ja sie otrząsnąc nie moglam , wcale mu nie mowilam ze sie bedziemy starac a on mi podcial skrzydla za nim je wystawilam . Taki palant z niego był poszłam do innego lekarza i jak jej o tym powiedzialam to nie chciala mi wierzyc , zaczelam jej ryczec ze ma zrobic wszystko zebym mogla miec dzieci a ona mnie opierdzielila i powiedziala ze ktos mi glupot nawciskal ze mam sie ogarnąć
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-06, 22:26   #1949
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to wszystko zwalam na Czarnobyl bo przeciez nikt w rodzinie u mnie nie chorował , objawów żadnych nie miałam oprocz tego że nigdy nie nalezalam do chudzielcow , ale wlosy ok jak to od farbwania i prostowania zniszczone ale nie od tarczycy mam ich tyle ze czasem bym sie chetnie zgolila na lysą pałe , żadnej suchej skóry, przynajmniej nie nadmiernie, łusek itp. Paznokcie podniszczone ale od pracy bo caly czas w chemii.. A jak sie dowiedzialam 2 lata temu ze czeka mnie dożywotnia kuracja to sie załamałam, dobrze ze te leki mnie kosztują 5 złoty na 50-100 dni ... Bedzie mnie stac na nie na Emie

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

A naryczlam sie jak wyszlam pierwszy raz od Endokrynologa pseudo zresztą jak mój pierwszy wynik jaki mi wyszedl to bylo ponad 10 tsh , ten cwel powiedzial mi ze mam zapomniec o macierzynstwie z taka autimmunologią , skasowal 250 zloty ode mnie a ja sie otrząsnąc nie moglam , wcale mu nie mowilam ze sie bedziemy starac a on mi podcial skrzydla za nim je wystawilam . Taki palant z niego był poszłam do innego lekarza i jak jej o tym powiedzialam to nie chciala mi wierzyc , zaczelam jej ryczec ze ma zrobic wszystko zebym mogla miec dzieci a ona mnie opierdzielila i powiedziala ze ktos mi glupot nawciskal ze mam sie ogarnąć
Ale frajer z tego lekarza co za konowal :/ przecież jak się unormuje hormony to można z tym żyć w zdrowiu normalnie napisała bym ze ku#as ale nie napisze.

A co do Czarnobylu to przypomniało mi się jak w podróży poślubnej oglądaliśmy z mężem horror o Czarnobylu. Polecam hahahaha. Tak się bałam że jak rano wstał do łazienki to otworzyłam oczy i zaczęłam płakać dlaczego nade mną stoi i w ogóle kto to jest. Normalnie szał hahahaha ale film mega przerażający.

Dziś zaczęłam się wyglupiac z moim i zaczęłam się śmiać jak debil aż brzuch mi się trzasl. Jak skończyłam to zaczął Dzidek swoje. Chyba się ucieszyło ze mama się śmieje a nie płacze jak ostatnio wciąż

MISS czy juz jesz kalafiora? Mój się gotuje
Stary 2014-04-06, 22:29   #1950
ZygaEffka
Zadomowienie

Ja uciekam spac laseczki bo moj tż zaczyna marudzić :P wstaje jutro na 6 rano do pracy bidulek , ale jak on wczoraj do wpół do pierwszej w nocy klikał swoje wykresy na kompie to ja nie mruczalam nic... no ale czas na kompromis .

Śpijcie dobrze wrześniówki
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości