|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Aaa.
Kasiuni_a, bo to chyba Ty pytałaś. Po prostu któregoś dnia powiedziałam, że nie ma codziennie słodyczy, że są niezdrowe i że ja też ich nie jadam (zresztą teraz w ogóle nie jadam słodyczy). Że chcę wprowadzić pewne zasady odnośnie słodyczy, że będzie to jeden dzień w weekend. Wiem, że w przedszkolu mają czasem coś słodkiego na podwieczorek, więc aż taka krzywda jej się nie dzieje ![]() No i czasem dostaje np. placka z dżemem (tak jak dziś - placki z kaszy jaglanej, dżem z dobrym składem). Albo kanapkę z kremem orzechowo-czekoladowym (własnej roboty) i jest wtedy zadowolona bo to też coś słodkiego. Owoce suszone też słodkie, owoce też słodkie, więc tą chęć na słodkie ma "zaspokojoną". I naprawdę teraz rzadziej o te słodycze się upomina. Sok wyciskam z pomarańczy (też słodki, bo ona pija ogólnie wodę). |
|
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z nieprzyprawionych daje taki (fortuna bez soli) http://www.foodexpert.pl/produkt/498...zywny-bez-soli z przyprawionych: 1. fortuna wielowarzywny https://leclerc.com.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=45002 2. tymbark vega https://leclerc.com.pl/nowy/se16.php?sw=vega 3. dawtona (sa m.in w biedronce) 4. albo zwykły pomidorowy Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-04-06 o 21:22 |
||
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Adaś usiadł w krzesełku i tak siedział pół godziny. Nie chciał się położyć.
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Chciałabym kupić śpiworek do wózka. Jaki polecacie na wiosnę. Zast się nad orginalnym.
|
#3906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kaszki, daję holle i zdrowy brzuszek ![]() Cytat:
co do siedzenia z jakiej pozycji usiadł? ja bym była okrutna i go na brzuch położyła ![]() Cytat:
![]() Gorgulku, gotujesz sama? co myślisz o tym wywarze? |
|||
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://tablica.pl/oferta/spiworek-do...tml#dd8c0c8804 ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Adaś często rozkopuje kocyk.
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jubileusz ![]() a co do kupek.. u nas też dziś apogeum, już nawet nie liczyłam ile zrobil. Ale to wszystko o czym piszesz wygląda dosłownie na rotawirusa. Śluzowe, o dziwnym kolorze brązu, zieleni. A powiedz, jak po marchewce się zachowuje? Jeśli chodzi o te wodę, to u mnie podawanie łyżeczką skutkuje. I oczywiście tę marchwiankę pije z ochotą ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- i hej
|
|
|
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś tż nawet powiedział, że sam zacznie gotować (a niby nie umie ), bo ma dość "dietetycznego" jedzenia... Ja też próbuję oszukiwać, jakiś czas temu Eda jadł ze mną zapiekankę jajeczno-twarogową z warzywami, ale tż non stop mówił, że to paskudne i UWAGA, Eda też teraz nie chce jej jeść
|
|
|
#3912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Madziuchna ![]() mam nadzieje, ze Julek poprawi sie z zasypianiem tassia dla Macieja rowniez wielkie brawa ![]() ale szybko rosna i rozwijaja sie te maluchy ![]() u mnie troszke wolniej, ale Kubus juz pelza, zaczyna sie przekrecac w druga strone, czyli z brzuszka na plecy i uwielbia rozbierac mate i zjadac puzzle, co z kolei mi sie bardzo nie podoba :/ bojatoja kurcze po raz kolejny zycze duzo zdrowka mam nadzieje, ze szybko choroba odpusci i uda sie ulzyc w cierpieniach maluszkowi ![]() Baardzo baardzo dziekuje Wam dziewczyny za cieple slowa i wsparcie mam nadzieje, ze bedzie tak jak piszecie i wszystko wroci do normy :prosi: Cytat:
duzo sily Ci zycze. wszystko bedzie dobrze ![]() Udalo sie w koncu nadrobic od razu lepiej sie czuje ![]() jeszcze zapomnialam napisac, ze bylam wczoraj z Jakubem na pobraniu krwi z zyly i maluch byl bardzo dzielny. zaplakal tylko raz krociutko przy wkluciu i pozniej byl raczej zdziwiony duza zasluga pielegiarki, ze najpierw znalazla zyle, a nie jak poprzednio najpierw wbila igle, a pozniej szukala krwi pielegniarki nie mogly sie go nachwalic, nawet dostal naklejke superpacjenta ![]() na koniec zachwycal wszystkich usmiechami i chetnie pokazywal zabki ![]() a wyniki w porownaniu do poprzednich troszke sie poprawily, ale nadal duzo strzalek w dol. nie wiem tez czy to nie jest spowodowane tym, ze sa to chyba podane normy dla doroslych ![]() zanim Kubus usnal poprosilam go, zeby sie zlitowal nad matka i dal troszke pospac. zobaczymy, jaki to odniesie skutek ![]() no nic lece spac. dobranoc kobietki
|
|
|
#3913 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale jak okrutna w tym względzie jestem pół godziny jadł![]() a co do śpiworka to nie mam i nie zamierzam mieć, nawet na zimę nie miałam... wystarcza mi kocyk, jak spi to nie rozkopuje jak nie śpi nie potrzebuje ![]() Cytat:
w wywarach podobno jest nawięcej toksyn? chemii? którą faszerowne są zwierzęta... i ten wywar obciąża niby organy....![]() Cytat:
trochę czasu minęło zanim znów do niej wróciła. to samo zrobiłam kiedyś z bruksulką, której nie znoszę teraz się gryzę w język |
|||
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro dam pupę niżej.
|
|
#3915 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Weekend i po weekendzie.... mialam odpocząć i znów sie nie udalo, bo bylo milion spraw do ogarniecia.Boja, czaszka, logiasia- zdrowia dla maluszkow Anutka dużo sił Ci życzę i współczuję takiej zmiany zachowania Kubusia. To na pewno przejściowe, ale wyobrażam sobie jaka musisz byc juz zmęczona Cytat:
A tak w ogole to tylko 20km?! Zazdroszczę mi sie marzy Prage pozwiedzac, ale za daleko buuuu....Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam i nie zamierzam mieć spiworka, kocyk Szymkowi starcza w zupelnosci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tusia mi chrapie
:confuse d:![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
to jest najgorsze,u nas pewnie będzie podobnie:/
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przeraża to,że mój mąż chleje pepsi głównie
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edi na szczęście pije tylko wodę, czasem sok. Ale do tego ja musiałam zacząć pić samą wodę i piliśmy razem zawsze wodę i się w końcu przyzwyczaił. Ciężko było...
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
POWTARZAM PROŚBĘ O TYTUŁY DLA NOWEGO WĄTKU
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Matal ja też wodę piję, czasem sok
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde idę,bo mnie ten tapatalk wkurza,nie cytuje,albo cytuje inne niż miałam,albo moje wypowiedzi:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W większości sama. Nie podaję mięska jeszcze i nie doczytałam o wywarach. Ale jeśli już to robiłabym tak, że najpierw samo mięsko bym obgotowała ciut, później wylała wodę, opłukała mięso i już razem z warzywami. Cytat:
Matal, mój jak ma podane pod nos to nie narzeka czasem np. robię roladki to sobie piekę/obsmażam w folii aluminiowej a Małżowi normalnie w panierce. Brokuły/kalafior/fasolka szparagowa - ja samą, Małż z bułką tartą. Kurak - ja w worku bez skóry, Małż normalnie na chrupko z ziemniakami pieczonymi. Nam np. chilli con carne, Zuzi spaghetti. Staram się, żeby jedli razem ze mną ale też idę na ustępstwa ![]() Pizzę np. robi z mąk które ja proszę i wtedy swoją część po swojemu, moją wg mojego uznania. I prosi mnie często o owsiankę/jaglankę ![]() Ogólnie moja kuchnia od dawna jest w miarę zdrowa. Bez zbędnych tłuszczy/sosów/zapychaczy. Teściowa ma bardzo tłustą kuchnię i ciężko mi było Małża przestawić na moją ale udało się po części bo naprawdę dużo zdrowiej je. Ja też np. celowo kupowałam często pieczywo razowe i jak nie było innego w domu to musieli zjadać takie i jedzą. Jak robiłam obiad i był makaron pełnoziarnisty to co mieli zrobić? Jedli bo głodni
|
||
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Jem warzywka i owoce,aby zyskać super moce
Może być?:pWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój właśnie smaży kiełbasę Jezu, zaraz się porzygam od tego smrodu palonego tłuszczu ![]() Cytat:
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2014-04-06 o 22:53 |
||
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale mama Wiktori powinna uważać bardziej skoro wie że mała potrafi tak zrobić :/
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba mam inne dziecko, pomijajac pierwsze 3 lata teraz je wszystko a my przykladem napewno nie jestesmy. pije wode, czasem soczki. owoce uwielbia, warzywa w wiekszosci tez co napewno nie jest moja zasluga. tzn chodzi mi tu o obserwacje a nie ze ja karmilam frytami i parowkami slodycze lubi jak wiekszosc dzieci ale tez ma to ograniczone. Amelka przynajmniej teraz jest wszystkozerna, ciekawe jak bedzie pozniej
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka super, że Blanka taki wszystkojadek
![]() mój jest malutki, ale zje wszystko co mu dam zdaję sobie sprawę, że może się to zmienić i będzie bunt na warzywa czy coś ![]() słodycze planuję mu dawać jak już w weekend właśnie, bo jak widzę te grube zatłuszczone dzieci z całorocznymi zwolnieniami z wf-u to
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-06 o 23:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

i nie wiem, czy podawać już Hani z wywarem? mięso dostaje od niemal 1,5 miesiąca, nic ją nie uczula

wydaje mi sie, choc nie dam sobie reki uciac, ze wszystki problemy zaczely sie po wprowadzeniu pokarmow stalych. ale kurcze jak to sprawdzic 

mam nadzieje, ze szybko choroba odpusci i uda sie ulzyc w cierpieniach maluszkowi 

no ale mama Wiktori powinna uważać bardziej skoro wie że mała potrafi tak zrobić :/