|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
witajcie!
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
i mocno trzymam za nią kciuki!!![]() Cytat:
![]() A moja Niusia miała wczoraj tzw. czuwajkę, tzn. nie spała więc moje plany poszły trochę w łeb, chociaż zdążyłam zrobić manicure i przeczytać 50 stron książki . A poza tym moja mama przyzwyczaiła ją chyba za bardzo do rąk i noszenia bo ta mała Spryciula w nocy śpi ze mną zamiast w łóżeczku.Niedługo lecę na kursy, Malutka zostanie z mamą, mam nadzieję, że będzie wszystko OK. Miłego dnia dla Was
|
|
#3212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My dziś z Piotrusiem jak również Koziemleko z Franiem świętujemy skończony 1 miesiąc |
||
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
maratorka gratulacje
![]() kolba gratulacje ![]() ![]() agunia i dla Ciebie gratulacje ![]() ![]() niutka odzywaj sie czesciej Mamy taki sam tp ![]() mariola dla Marco
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
dla miesieczniakow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Piotrusia i Franka niemowlakow
|
|
#3216 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A po czym poznajecie ze jedna piers jest oprozniona? Bo Kacper przy karmieniu coraz czesciej mi robi awantury z cyckiem w buzi, ale jak scisne brodawke to mleko wylatuje - to ta piers jest pusta czy nie? |
||||
|
|
|
#3217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mariolasl;45923140]Dziewczyny jak dlugo trwa wasze jedno karmienie?
I jesli karmicie z obydwoch piersi, to jak dlugo karmicie z jednej? Teraz jeszcze nie karmię, ale 2 lata temu na początku moja córcia jadła ok 15-20 minut z jednej piersi, co dawało bite 30 minut z dwóch:/ ale po 3 miesiącach się unormowało i jedna pierś zajmowała jej max 10 minut. |
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas trwa coraz dłużej, na początku ok.10 min z jednej piersi a teraz nawet do 30 min staram się z jednej ale bywa, ze z dwóch...
w ciągu dnia karmie co 2,5-3h na jej żądania a w nocy 4-6h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście kochane, dziękuję bardzo za niepotępienie
postaram się czasem coś naskrobać asienka213miło wiedzieć, że niektóre z was jeszcze w dwupaku, zawsze to raźniej w tym tygodniu mam wizytę u gina-zobaczymy czy coś się kroi, choć ja osobiście nic nie odczuwam coś czuję, że będzie podobnie jak z pierwszą córcią-8 dni po terminie na siłę wyciągana (tzn za pomocą oksytocyny)
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety u mnie karmienie wyglada inaczej, wiecnie pomoge
![]() Ale powracam do tematu wyprawki Ola obecnie nosi rozmiar 62, na 68 nie mam ani jednego zlamanego ciuszka wiec musze sie zaopatrzyc w kilka sztuk i teraz moje pytanie, czy ktoras kupowala na all jakies body, kaftaniki, polspiochy u jakiegos sprzedawcy i moze go polecic i jak z jakoscia tych ciuszkow? Chodzi mi o te tansze ciuszki.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że poruszyłaś ten temat ![]() Cytat:
![]() Też się zastanawiałam skąd ja mam wiedzieć, że jest opróżniona. Na razie na szczęście jest bez awantur, ale ciekawość mnie zżera
|
||
|
|
|
#3223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Piotrusia i FraniaCytat:
ja mam dzis wizyte i pewnie nie bedzie ostatnia W ogole stuknelo nam dzis z tztem 10-lecie zwiazku a oprocz gina nic nie zaplanowane chyba do niego wezmiemy swiece i szampana
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy analizator płaczu by wiedzial Cytat:
U nas coraz mniej ciuszkow na 56 w szafce. Niektórych nawet nie ubralam, ale była gopia z tym kupowaniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Agunia gratuluję! Doczekalas sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
pobolewa mnie brzuch, podobnie jak na @, czy to możliwe że już się zbliża? ponad 3 tyg. po cc? To chyba za szybko? I co mogę brać na ten ból? Bo nospa jest rozkurczowa to chyba nie bardzo skoro macica się obkurcza?
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Kolba, agunia4ever ogromne gratulacje!!!!
Zadrówka dla WasGratulacje kolejnych levelow.. dla nemowlaków..No i Coraz mniej WAs A jak u Was z odbiciem?? U nas po jedzeniu mloda na ramie i moge i 10min z nia chodzic a jej sie nie odbije Milego dzionka.. JA dzis wyskocze do komisu. Mialam nie kupowac lezaczka bujaczka ale stwierdzilam ze jak znajde jakas okazje to kupie.. Pozniej jak tz z pracy wroci siade na all i tablice moze cos upoluje
|
|
|
|
#3229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Teraz w smyku byla wyprzedaż i kupiłam Majce sukienki 68 i parę ciuszków na teraz na 62 |
||
|
|
|
#3230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marco je dlugo w porownaniu do was i nie wiem, co mam o tym myslecczasami z jednej 20-30 minut, az zrobi sie miekka i bardoz czesto jeszcze 10-15 minut z drugiej chyba zadzwonie do mojego doradcy laktacyjnego ![]() Cytat:
po takim czasie od cc macica juz dawno sie obkurczyla
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry po weekendzie
Mnie złapało choróbsko, czuję się fatalnie i martwię się o Ulkę, ale biorę, co mogę i mam nadzieję, ze szybko przejdzie ![]() Ogromne gratulacje dla najświeższych mamuś! Dużo zdrowia dla Was i dla waszych Maluszków dla Franka i Piotrka ![]() Asienka, ![]() Mariola, u nas około 10 min. jedna pierś, 2 dawałam tylko teraz przy kryzysie. TeQiba, ja też nie wiem, ale jak widzę, że Mała zaczyna wydziwiać przy piersi, szuka dalej, a bierze i wypluwa albo nie chce złapać poprawnie, chociaż umie to przekładam ją do drugiej piersi |
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom
U mnie średnio. To znaczy, borykam się z depresją poporodową. Przykre to, że musiało mnie to spotkać. Nie czuję się najlepszą matką. Wręcz odwrotnie. Wszystko przychodzi mozolnie i z trudem. Każdy w miarę dobry dzień bez płaczu i chęci ucieczki jest na wagę złota. Moja miłość do dziecka rodzi się powoli. Wymagałam od siebie, że od razu się w nim zakocham, że będę idealnie się nim zajmować, bo przecież to przychodzi samo, to jest instynkt. I w ogóle, że będzie sielanka, bo przecież dziecko to było moje największe marzenie. A g...o! Wszystko było nie tak. Poród był ciężki, więc jak się mały urodził to poczułam tylko i wyłącznie ulgę, że to już koniec. Byłam tak zmasakrowana i obolała, że kolejny tydzień w kolejnym szpitalu z dzieckiem z zapaleniem płuc mnie po prostu dobił. Nie umiałam się nim opiekować poza zmianą pieluszki. Nie wiedziałam jak go uspokoić gdy płakał. Nie miał mi kto pomóc bo byłam daleko od domu i rodzina nie mogła być u mnie codziennie. Nie miałam kompletnie fizycznie sił, a nie miałam możliwości się przespać. Nie mogłam siedzieć na dupie, a musiałam karmić dziecko butelką, na siedząco. Wszystko mnie bolało. Terror lakacyjny i moje załamanie, ze nie mam pokarmu. Przede wszystkim ze stresu. Byłam przerażona tym macierzyństwem i w ogóle nie czułam w tamtym czasie żadnej miłości. Nic tylko wyłam w tym szpitalu. Po 17 dniach odosobnienia od domu, rodziny miałam chęć po prostu uciec. A tak naprawdę wszystko dopiero się zaczęło. Mój synek jest uroczy. Jest naprawdę śliczny. Ma główkę pełną ciemnych włosów (a my oboje blondyni ) i urocze dołeczki po tatusiu. Ciągle macha rękami. I te ręce przybierają niesamowite pozy podczas snu. Robimy mu setki zdjęć. Straszny z niego maruda. Denerwuje się, kiedy nie może usnąć a jest śpiący. Ma ogromny apetyt. Nie opuści żadnego posiłku. Je zachłannie i za szybko. Waży już ponad 4,5 kg. A jutro kończy 3 tygodnie. W nocy budzi się ok 23, 2 i potem o 5 nad ranem. Więc w zasadzie nie śpię. Zanim go nakarmię i utulę mija godzina, półtorej i za moment już kolejne karmienie. Koniec końców robię sobie kawę i siedzę jak zombie nad łóżeczkiem. Jakoś tak nie umiem usnąć dopuki on nie zaśnie. Pierwsze dni w domu były bardzo trudne. Bardzo dużo płakałam. I miałam poczucie, ze żałuję tego wszystkiego. Że wcale nie chcę mieć dziecka. Nie miałam cierpliwości, złościłam się na małego. A potem płakałam bo miałam wyrzuty sumienia. Miałam ogromne poczucie bycia złą matką. Na szczęście moi bliscy tzn. mama i TŻ bardzo mi pomogli. W takiej sytuacji najważniejsze jest podejście bliskich. TŻ okazał mi dużo wyrozumiałości i wsparcia. Naprawdę, okazał się cudownym partnerem i najlepszym ojcem na świecie.Jestem z niego taka dumna. Dużo rozmawialiśmy o tym co czuję i że nie powinnam od siebie zbyt wiele wymagać, bo nikt nie rodzi się od razu alfą i omegą i nie każda mama od razu wszystko potrafi. Pomogła mi też rozmowa z moją ciocią, która jest pielęgniarką i temat baby bluesa nie jest jest obcy. Bardzo mnie uspokoiła. Teraz każdy dzień jest trochę lepszy. Dziś moja mama poszła już do pracy, TŻ też zaczął w piątek nową pracę i dziś pierwszy dzień zostaliśmy naprawdę sami. Małego udało mi się uśpić i mam chwilkę dla siebie. Tak cenną. |
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
agunia4ever GRATULACJE
Ela, pamiętaj że będzie coraz cieplej więc na 68 to raczej bodziaki na krótki rękaw/sukieneczki; w zeszłym tygodniu w tesco było sporo ciuszków po kilka-kilkanaście zł letnich na maluszki, z zeszłego roku, takie wystawione na stojaku w "przejściu" BeautifulLie 1100 za dużo na dziecko ?! jesteś samotną matką, tak czy nie ?! gość dostanie dodatkową kasę i zdaje się nawet nie spytał czy coś potrzeba; musisz być przekonana o tym, że ci się to należy, a nie że "chciałabym", zero litości
|
|
|
|
#3234 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego dobrego - zaszalejcie ![]() Cytat:
![]() Tylko pewnie jestem glupia, ale ja na dwie piersi sie boje karmic zeby sie nie okazalo ze wydoi wszystko i bedzie wciaz glodny. I co ja wtedy zrobie? U mnie tez polowa ciuszkow nieuzywana lezy bo czesc za mala a czesc niepraktyczna w zakladaniu i wole czesciej prac niz sie szarpac z maluchem. Tez jak zagladam w szuflade mysle sobie ze bylam glupia z tym kupowaniem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Asienka
ladna okrągła rocznica teQiba nie jestes glupia, bo ja tez mam opory przed karmieniem z obu cycow właśnie z powodu co zrobie jak zawiła jesc za godzinę a bedzie pustka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3236 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Zdrowka duzo zycze |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
martorka, agunia - gratuluję dorodnych chłopaków!
kolba - Tobie gratuluję córci i mocno ściskam kciuki, żeby wszystko było ok Nadzwyczajna - oby każdy dzień był coraz lepszy na dziś mam termin porodu wg OM. i chyba powoli coś zaczęło się ruszać. tzn. organizm zaczął się oczyszczać, odczuwam lekkie mdłości. podobnie było przy Ewci. ale ile to potrwa do finału, tego nie wiem
|
|
|
|
#3238 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadzwyczajna, trzymaj się mocno i oby każdy kolejny dzień był coraz bardziej wypełniony twoim uśmiechem
|
|||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka ja tez w dwupaku. po terminie z OM bo mialam na 5tego...wogole wk.uta juz jestem, naprawde chce urodzic, a wiem ze bedzie powtorka i znowu nic samo sie nie ruszy. ostatnio urodzilam w 42 tyg +1 dzien, nie mam zamiaru tyle teraz czekac, zwłaszcza ze jest Wielkanoc, tak bym chciala byc juz w domu z mezem, Tymciem, maludą..jutro ide do gina , na ktg.
virginia okres 3 tyg po porodzie, to chyba troche krotko...mnie pamietam po cc tez takie bole jak na @ czasem braly, ale sam okres dostalam jakos 2 mies po cc. no chyba, ze zdarzają sie wyjatki.. cos jeszcze mailam napisac, ale zapomnialam ach ten ciązowy mozg.acha-gratuluje nowym mamusiom!!!!!!!!!!!!!! Nadzwyczajna, dobrze ze juz jest coraz lepiej, powolutku ale jednak.i super, ze masz oparcie w bliskich-to wazne! Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2014-04-07 o 11:22 |
|
|
|
#3240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że my z tż też mamy rocznicę (12lat) jakoś 20 kwietnia ![]() Cytat:
![]() Ja sobie dziś rano poczytałam mój stary wątek na poczekalni i jak to było na kilka dni przed pierwszym porodem ![]() EDIT: No i oczywiście gratulacje dla naszych nowych mamuś
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2014-04-07 o 11:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

.
( Służba zdrowia zawsze ma pod górkę (Mariola coś pewnie o tym wie)!
i mocno trzymam za nią kciuki!!

do niedawna jeszcze z doskoku jeździłam do pracy, męża na miejscu nie ma, 2,5 latka w domu, dom do ogarnięcia-troszkę się tego nazbierało (należałoby dodać jeszcze te choróbska, z którymi na zmianę ze starszą córcią się częstowałyśmy:/). W konsekwencji mam dla was mało czasu, ale często tu zaglądam choć na chwilkę, żeby sprawdzić co u was

, najadl sie z obydwoch piersi:
.Teraz w smyku byla wyprzedaż i kupiłam Majce sukienki 68 i parę ciuszków na teraz na 62