|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Prapid mam tak:
1.Body krótki rękaw: 10 szt. 56, 13 szt. 62, 3 szt. 68. (tutaj nie planuję już dokupować, może na 68 coś) 2. Body dł. rękaw: 3 szt. 56, 2 szt. 62 (muszę dokupić po kilka sztuk z każdego rozmiaru) 3. Pajac: 6 szt. 56, 1 szt 62, 1 szt. 68 (też by się przydało więcej 62 i 68..) 4. Pajac na szelkach: 1 szt 56, 5 szt. 62, 1 szt 68 (dokupię, ale chyba tylko 56, bo później nie planuje ubierać dziecka w te dziwne pajace, bo mi się nie podobają) 5. Rampers: 1 szt 56, 2 szt 62 (nie wiem, czy kupić więcej, obejdę się chyba bez) 6. Półśpiochy: 7 szt 56, 7 szt 62, 1 szt 68 (starczy chyba) 7. Kaftaniki: 6 szt. 56, 1 szt 62 (też nie planuje więcej) Oprócz tego jakieś sukieneczki , bluzeczki, śpiworki cieplejsze, sweterki - tego mam dosłownie po 1-2 szt na rozmiar. Czapeczek mam 7 szt, skarpetek też, więc chyba starczy?? |
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mi dzisiaj lekarka powiedziała że wyglądam na chłopca bo mam nisko brzuszek i ładną cerę Liczę, że tyle razy różni lekarze nie mogli się pomylić
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wszystkim po weekendzie
U mnie weekend niestety trochę wycięty z życiorysu - gorączka, wymioty i katar najgorsza z tego wszystkiego gorączka bo za nią to już szedł ból głowy, szczęki, krzyża (straszny ból!!!!!) i wszystkich stawów - wyłam z bólu co 4h Apap i tak przemęczyłam.Dziś już lepiej bo nie mam gorączki, ale czuję się taka wypruta, że ledwo siedzę. Zaraz idę do łóżka. Dziś miałam wizytę u Ginekologa! Dobra wiadomość - od 3 tyg nie przytyłam ani grama Następna wizyta 22.04 Piszecie o ubrankach - ja narazie naliczyłam się bodów choć nie jestem w stanie z taką dokładnością, ale: prawie 60 szt bodów z krótkim rękawem do r.68 ciut ponad 50 szt bodów z długim rękawem do r.68 Śpiochów, pajaców i reszty jeszcze nie mogę się doliczyć bo piorę kolorami ![]() Ale po 4 praniach stwierdzam, że mam stanowczo za dużo ciuszków! i będę chyba wybierać do komody te lepsze tylko. Resztę pójdą do pawlacza. Przepraszam, że Was nie nadrabiam, ale jestem strasznie skapciała po nocy i całym weekendzie. Idę wziąć apap i do łóżka. |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mama w ogóle wpadła w taki szał kupowania że ostatnio poszła do tesco i dzwoni do mnie i mówi "o jeeeeeeeej jaki ten kombinezon co mi o nim mówiłaś piękny. Ojeeeeeeej muszę niektóre zakupy odłożyć bo mi nie starczy bo za mało kasy wzięłam." No i takim o to sposobem mamcia kombinezon na zimę dla wnusi kupiła Przeceniony 3 razy z ceny bodajże 89 zł na 60 kilka później na 45 a ostatecznie kupiony za ok. 26 zł Dobrze że duży rozmiar chociaż wzięła bo z tego zachwytu już się bałam że wzięła jakiś mały |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do skurczy to one występują jednorazowo, czy w jakichś seriach? Kakusia współczuję choróbska Jeejku, ile Ty masz tych ciuszków!! Ja muszę w takim razie częściej sh odwiedzać...tylko, że wpadają mi w oko same body z krótkim rękawkiem...a tego chyba mam wystarczająco...chociaż jak patrzę na Twoje 60 szt to nie wiem |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do lekarki to lekarz rodzinny wiec nie wiem jakie ona ma tam pojęcie o ciążach
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie dam rady teraz nadrobić i Was poczytać :/ W środę zmarła moja babcia tak, ze jestem ze wszystkim w tyle ![]() Dzisiaj w nocy prawie nie spałam, bo tak mi brzuch twardniał i jakiś napór czułam na pęcherz ... byłam sama, bo małż znów wyjechał w delegację ... w domu nawet No-spy nie miałam przestraszyłam się trochę :\ teraz niby lepiej, ale dalej brzuch twardnieje co jakiś czas ![]() Dziewczyny biorące No-spe ... ile tabletek można dziennie? Jak na ulotce? Cytat:
Super, ze wizyta udana Ilości bodów mnie powaliły
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 super zakupy
ja dalej nie mogę się wziąć i kupić wszystko co mi trzeba, że o praniu ubranek nie wspomnę...NecroKitty dobrze, że z zębem to fałszywy alarm, oby się to nie powtórzyło... Ja też używałam kiedyś szamponu Dermena, ale jakoś nie było szalonej poprawy, to co mi pomogło to doprowadzenie wyników krwi do porządku
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, przykro mi z powodu babci
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ilość bodziaków mnie rozwaliła i pocieszyła, że jednak nie przesadziłam z iloscią, bo u mnie może ze 20 sztuk, a mąz mi ciągle powtarza, ze juz starczy a przeciez to się będzie zmieniac najczęściej latem, dobrze myślę? ![]() w ogóle to mam świra na punkcie bodziaków, co ide do lumpka, to musze własnie z jakimiś wrócic, ostatnio znowu przytargałam dwie sztuki do domu, plus polarek, płaszczyk bawełniany i bluzeczkę ![]() najbardziej jestem chyba zadowolona z tego 50% mamy +50% taty= ja Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-07 o 11:48 |
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nospę biorę 3 x po 1 tabletce (40mg). Tak mam wskazania od lekarza jak jest mocno i często twardy brzuszek. |
|
|
|
|
#4064 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z oddychaniem też mam problemy. Musze mieć świerze powietrze innaczej się dusze i nie mogę oddechu do końca wziąść. Cytat:
Cytat:
A siostra jest fotografem i stwierdziła że ona też musi małemu fajne rzeczy wynajdywać żeby później do zdjęć super wyglądał. Cytat:
Czyli mówisz że taki ból krocza to napieranie na szyjkę? Bo ja właśnie tak mam jak wstaje i zaczynam iść. Do tego boli mnie czasem kość ogonowa i tak myślałam właśnie że to dziecko napiera. A jak przeczytałam ile masz ciuszków to się za głowę złapałam. Gdzie Ty to mieścisz wysztstko. Cytat:
wspólczuje śmierci babci. Wiem co czujesz sama przez to samo niecałe 2 mce temu przchodziłam.Co do No-spy- mi w szpitalu 3 razy dziennie podawali z magezem. Dziewczyny pomóżcie mi. Odebrałam dziś wyniki glukozy i zgłupiałam. Możecie mi zinterpretować te wyniki bo mój ciążowy mózg tego nie jest w stanie ogarnąć a przez te pokreślenia mam obawy że nie jest dobrze.
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj juz mi lepiej, ale w sobote byłam tak rozbita, że może to był powód tych skurczy i twardego brzucha ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Cytat:
hmmm musze to przeczytać 3 razy chyba bo mój mózg też nie ogarnia ![]() edit. wydaje mi się, ze jest ok
|
||
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
Ania0104 ogromnie współczuję! Trzymaj się kochana...
Ramona_85 śliczne ubranka ja też co chwilkę jakiegoś bodziaczka kupuję, ale mam ich chyba za mało, bo masz rację, że w lecie będzie trzeba je chyba częściej przebierać...Kakusia współczuję choroby, ważne że już jest lepiej i że na wizycie wszystko ok brawo brawo za wagę zdradź mi jak to zrobiłaś |
|
|
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to miałam rozpisane inaczej (po ludzku ) Twój wynik po 2h to 8,43 więc spokojnie mieścisz się w przedziale 7,8 - 11,1
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-04-07 o 12:45 |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia, Zdrówka życzę
Jestem na etapie powolnego prania więc ciężko mi określić ile ale jak już wszystko popiorę to aż z ciekawości policzę. Bo po tym co ostatnio dostałam jeszcze to straciłam rachubęCytat:
Z nospą niestety nie pomogę. |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mąż mnie dziś zabrał na miasto na załatwianie zaległych spraw: Urząd Skarbowy, apteka, odebrać wyniki i przy okazji podjechaliśmy do sh- sam mąż zaproponował. I kupiłam znów super ciuchy dla Małego po 1 zł (koszule, koszulki, spodenki, kurtkę na zimę (już ma 2 a gdzie tam do zimy). Nawet nową z metką bluze z ErlyDays udało mi się znaleść i dla meża koszule i sweterki. A sobie znalazłam super szlafrok cieńki bawełniany w sam raz na lato do szpitala też za złotówke i spodenki do spania bawełniane wygodne. I taki przypływ entuzjazmu przez to poczułam że szok.
|
|
#4070 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kucyk_Truskawkowy powiedz jak sobie tadzisz z tymi bólami bioder bo ja już nie wyrabiam
kupiłaś monitor? cały czas się waham czy brać i jeśli to czy lepszy ten "Twój" czy płytkowy ![]() Cytat:
Cytat:
Jej ile Ty masz tych ubranek!!! Cytat:
![]() Cytat:
Ma Ci ko kupić tą nospę? Kiedy mąż wraca? Mi lekarz zalecił 3x1 nospe, magnez i luteinę Cytat:
Cytat:
współczuję Cytat:
![]() wyniki faktycznie dziwne i jakieś niejednoznaczne
|
|||||||
|
|
|
#4071 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie urlopowo w słoneczny poniedziałek
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka i super, że wizyta udana Ania0104 współczuje ![]() Prowansja88 mam nadzieję że przejdzie Ci ten cały paraliż już nie długo. Wczoraj jeszce była u nas znajoma i przyniosła nam wor ubrań dla dziecka ale powiem Wam szczerze tak zniszczonych ubrań nie widziała, przecież to się nadaje do wywalenia i nigdy bym tego nikomu nie dała wybrałam kilka sztuk body i pajacy a reszte zostawiłam w worku, nawet nie zamierzam tego prać, oddam za kilka miesięcy i tyle
|
|||||||
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety tak, dzięki
Cytat:
Zaczęłam przeglądać ciuszki od bratowej co prawda większość niebieskich ale i tak są ok. |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 Według mnie wyniki są w porządku
Super, że tyle załatwiłaś, a za taką cenę w sh to nic tylko kupować
|
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze pierwsze moje zakupy dla Małej
|
|
|
|
#4075 |
|
Konto usunięte
|
Witam się po długiej nieobecności... Nie wiem, czy blue przekazała ode mnie wiadomość, ale w razie czego napiszę jeszcze raz co się stało...
Otóż w czwartek byłam na ktg i przy okazji odebrałam sobie wyniki badań, między innymi odczyn coombsa. Wynik "przeciwciała obecne". Pokazałam od razu lekarzowi, kazał mi jechać do Łodzi do Centrum Krwiodawstwa i robić dokładniejsze badania. Ogólnie moja grupa krwi to A Rh-, a tżta 0 Rh+. Adaś odziedziczył grupę krwi po nim, ale w pierwszej ciąży nie stanowiło to problemu. Po porodzie zrobiono mi badania i wtedy wykryto te przeciwciała. Dostałam zastrzyk z immunoglobuliny D. W szpitalu poinformowali mnie tylko o tym, że powinnam ten wynik pokazać lekarzowi pediatrze. Tak też zrobiłam, ale ów lekarz powiedział, że tu jest wszystko dobrze i nie trzeba nic z tym robić, skoro podali mi ten zastrzyk. W tej ciąży odczyn coombsa robiony miałam najpierw w 15 tc, przeciwciał nie stwierdzono. Wracając do naszego wyjazdu do Łodzi, rozmawiałam tam z lekarką. Powiedziała, że tamten wynik po pierwszej ciąży oznaczał, że wcale w porządku nie było, bo miałam silną anemię i cud, że nic się nie stało i jakoś samo przeszło. A powinnam wtedy była brać leki i kontrolować co pół roku te przeciwciała. Dlatego teraz może być nie za ciekawie. Badanie mi zrobili, powiedzieli, że w poniedziałek mam dzwonić o wynik, a potem mi go prześlą pocztą. Oczywiście zaczęłam się wgłębiać w temat, czytać czym to grozi, itd... Naczytałam się o chorobie hemolitycznej płodu i noworodka, o tym że trzeba przez pępowinę przetaczać krew, wywoływać poród na miesiąc albo i dłużej przed terminem, a potem znowu przetaczać krew, dawać leki, naświetlać dziecko i nie można przy tym karmić piersią, dopóki nie znikną u matki przeciwciała... Jaki ja horror przeżyłam przez ten weekend.... Dodatkowo jeździłam ciągle do koleżanki do szpitala bo miała podejrzenie hipotrofii płodu, dziecko przestało nagle rosnąć..... Ale..... Wszystko skończyło się na szczęście dobrze ![]() W kwestii koleżanki okazało się, że wszystko jest w porządku, a dziecko tak po prostu jest małe, bez żadnej przyczyny. Ale że zostało jej 2 tyg do porodu, a i tak ma mieć planowane cc, to dziś ją wypisali, żeby sobie wszystko przygotowała, a w czwartek ma wrócić do szpitala i w piątek lub poniedziałek zrobią jej cc
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Aldrin To nieźle Cie znajoma urządziła. Ja nie lubie jak ktoś mi coś wciska a ja nie potrafie odmówić. Kiedyś siostra mi mówi że sąsiadka która ma dwójkę małych dzieci, przyjdzie do mnie i mi coś przyniesie. Ja sobie już nawciskałam do głowy że pewnie ma jakieś ciuszki po tych dzieciach i będzie mi chciała je odsprzedać. I jak przyszła to bałam się do niej zejść bo nie wiedziałabym jak się wymówić. A co się okazało przyniosła mi próbkę balsami Hipp i próbkę jakiegoś innego balsamu z austrii i do tego połowę opakowania herbatki na laktacje z Hippa.
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Berenika Blue przekazała wiadomość od Ciebie. Super że wszystko okazało się nie groźne. Dziwne faktycznie z tymi wynikami a lekarza który źle zinterpretował wyniki I trzymamy teraz za cc koleżanki. Oby wszystko sprawnie poszło.
|
|
#4077 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia too nie wina lekarza, tylko laboratorium... Pierwszy wynik robiło jakieś laboratorium z Łodzi też, do którego w moim mieście zazwyczaj wszystkie przychodnie wysyłają wyniki. Dostałam tam dwa papierki. Na jednym napisane tylko "przeciwciała obecne", a na drugim cały rozpis tych przeciwciał, dla człowieka nie mającego nic wspólnego z tymi dziedzinami, niezrozumiałe. Lekarz zobaczył i kazał jechać do centrum, które typowo zajmuje się takimi problemami. Tam ponownie pobrali mi krew i wynik jest całkowicie odwrotny "brak przeciwciał". Nie wiem o co chodzi, dziwne to jakieś...
|
|
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mnie zmogło, że ledwo się zwlokłam z łóżka. Cały czas nie mam apetytu a teraz jeszcze mdłości doszły
aż się boję co będzie w 9 miesiącu bo nie czuje żeby miało się na lepsze ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45927846]Sylwia too nie wina lekarza, tylko laboratorium... Pierwszy wynik robiło jakieś laboratorium z Łodzi też, do którego w moim mieście zazwyczaj wszystkie przychodnie wysyłają wyniki. Dostałam tam dwa papierki. Na jednym napisane tylko "przeciwciała obecne", a na drugim cały rozpis tych przeciwciał, dla człowieka nie mającego nic wspólnego z tymi dziedzinami, niezrozumiałe. Lekarz zobaczył i kazał jechać do centrum, które typowo zajmuje się takimi problemami. Tam ponownie pobrali mi krew i wynik jest całkowicie odwrotny "brak przeciwciał". Nie wiem o co chodzi, dziwne to jakieś...[/QUOTE] Dobrze że wszystko się wyjaśniło. Ja się nie zdziwię, jak przez takie akcje połowa z nas skończy ciąże z nerwicą
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Sylwia jeśli chodzi o interpretacje wyników, to wg mojego mózgu wychodzi Ci cukrzyca. Zobacz - masz wynik po 2 godzinach 8,43, a po 2h u kobiety ciężarnej powinno być mniej niż 7,8. Ja to tak rozumiem.. a kiedy masz wizytę?
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że to śpiochy Berenika to przezyłaś swoje w ten weekend Ania bardzo Ci współczuję ![]() Karolkya, Ramona - super łupy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

mi dzisiaj lekarka powiedziała że wyglądam na chłopca bo mam nisko brzuszek i ładną cerę
Liczę, że tyle razy różni lekarze nie mogli się pomylić
najgorsza z tego wszystkiego gorączka bo za nią to już szedł ból głowy, szczęki, krzyża (straszny ból!!!!!) i wszystkich stawów - wyłam z bólu 

Przeceniony 3 razy z ceny bodajże 89 zł na 60 kilka później na 45 a ostatecznie kupiony za ok. 26 zł
Dobrze że duży rozmiar chociaż wzięła bo z tego zachwytu już się bałam że wzięła jakiś mały
Jeejku, ile Ty masz tych ciuszków!! Ja muszę w takim razie częściej sh odwiedzać...tylko, że wpadają mi w oko same body z krótkim rękawkiem...a tego chyba mam wystarczająco...chociaż jak patrzę na Twoje 60 szt to nie wiem 

wspólczuje śmierci babci. Wiem co czujesz sama przez to samo niecałe 2 mce temu przchodziłam.
13.07.2013