Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 11:59   #2731
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Rozumiem ale też bez przesady. Ja parę razy byłam sama na weselu, posadzili mnie z ludźmi mniej więcej w moim wieku i było spoko. Byłam też na weselu gdzie świadkowa była singielką i przyszła sama. Trzeba tylko chcieć
Wiadomo, że lepiej iść z partnerem, ale ja raz byłam sama i to było moja najlepsza impreza weselna Poza tym u mnie na ślubie będzie paru singli więc nie ma obaw, że ktoś siedziałby wśród samych par

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:03   #2732
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
ze sklepu Nook w Arkadii Bylo bardzo dużo ładnych sukienek w dobrych cenach aż się nie mogłam zdecydować
Eee oczywiście u mnie tego sklepu nie ma

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moja mama mówiła że ma wstępnie uparzoną jakąś w Finezji, no ale muszę tak pójść z nią zatwierdzić Więc pewnie tam warto zajrzeć. Teściowa ma już poszukiwania za sobą i mówiła że sporo fajnych sukienek jest w tym niedużym sklepie na przeciwko Gołębiewskiego. Ona kupiła sukienkę w Alfie, ale nie potrafiła mi wytłumaczyć w jakim sklepie
Dobrze wiedzieć, może już w środę wyruszymy na łowy

Umówiłam się na maniciure ślubny

Laski z 14 czerwca, zauważyłyście że dzień przed naszymi ślubami jest piątek 13ego? oby nie był pechowy
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:03   #2733
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mi też byłoby strasznie przykro ale ja rozumiem takie osoby które bez partnera nie chcą przyjść na wesele czy inną tego typu imprezę. Naprawdę spróbujcie postawić się w takiej roli że idziecie same a na weselu oprócz pary młodej nie znacie nikogo albo 2-3 osoby. Wiadomo że 95% osób idzie na wesele z partnerem. Pójście w pojedynkę to gwarancja przesiedzianego wesela za stołem. Każdy bawi się ze swoją parą i naprawdę mało jest momentów kiedy jest pełna integracja gości na sali. Ponadto jeśli nie zna sie praktycznie nikogo to raczej małe szanse że ktoś zostawi swoja partnerkę i pójdzie tańczyć z samotną nieznajomą bo to grozi mega awanturą w związku.
Ja poszłam sama na studniówkę i żałowałam tego po pierwszej godzinie, mimo że na sali było mnóstwo osób które znam to i tak większość bawiła się ze swoja parą. Kilka piosenek zatańczyłam w kółku ale czułam się jak ostatni wyrzutek że nie mam partnera do tańca. Więc ja bym na wesele sama nie poszła i na pewno nigdy nie obraziłabym się gdyby ktoś mi odmówił tylko z tego powodu bo ja to przerabiałam na swojej skórze i wiem co taka osoba czuje.
Mam podobną sytuację przyjaciółka ze studiów mieszka z mężem i dzieckiem we Francji. Ona zajmuje się domem, on pracuje. On nie dostanie urlopu, więc nie przyjedzie. Trochę mi smutno, bo bywa, że przyjeżdża tylko z dzieckiem do Polski, a tu ma i dziadków i teściów, którzy chętnie zajęli się 3 latkiem. Cóż, "nie opłaca jej się"- nic na to nie poradzę, choć żal jest, bo byłam u niej świadkową i robiłam szaliki na zamówienie, żeby móc jej jakiś prezent dać, bo byłam bezrobotna, a jej powodzi się całkiem nieźle.

Jednak uważam, że jeśli kogoś zapraszam, to ja robię, co uważam za słuszne (lub dobre bądź konieczne i to czy ktoś przyjdzie, czy nie jest już poza mną.

Ja to tylko popukałam się w głowę jak już po złożeniu i ostatecznej akceptacji zawiadomień uzmysłowiłam sobie, że brak jedynej osoby, z która nie jestem jakoś szczególnie zżyta, ale która mnie pozytywnie usposabia. Będę chyba robić zawiadomienie VIP specjalnie dla niego i mam nadzieję, że przyjedzie na ślub, a rozważam też zaproszenie ich na wesele, tylko budżet mi się nie dopina :/.

Zamówiłam ten welon :x 236,00 zł wyszło z przesyłką. Jak przyjdzie to postaram się sfotografować i wrzucić.

A z cyklu ciągle pod górkę:

TŻ wczoraj korzystał z mojego komputera i widział zdjęcie moje w sukni ślubnej. Mówi, że jak tylko zobaczył mnie w białym to zaraz zamknął.
Nawet się nie za bardzo przejęłam, bo i tak wszystkie znaki na niebie i ziemi nie dają nam szans.

Mam nadzieję, że się to wreszcie odmieni, bo już powoli mam tego dość.
Stary 2014-04-07, 12:05   #2734
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Wiadomo, że lepiej iść z partnerem, ale ja raz byłam sama i to było moja najlepsza impreza weselna Poza tym u mnie na ślubie będzie paru singli więc nie ma obaw, że ktoś siedziałby wśród samych par
Oczywiście wszystko to kwestia charakteru i tego ile osób będzie samych. Ja akurat nie jestem osobą która odnajduje się w każdym środowisku i potrzebuję czasu na złapanie kontaktu więc pewnie zaczęloby mi sie podobac pod koniec imprezy.
U nas bez pary będzie świadek i świadkowa i to było kryterium wyboru świadkowej, aby też przyszła sama i miała się z kim bawić. Z pozostałych gości ze znajomych bez pary będzie tylko 2 kolegów. Z rodziny jedna kuzynka TŻ bo jej mąż jedzie na misję ale ona akurat zna rodzinę.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:05   #2735
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Wiem o czym mówisz, jakaś masakra z tymi ludźmi się dzieje. Ostrzegasz taką czy takiego, a oni zaślepieni na maksa. A potem przychodzi z płaczem bo wszystko co mówiłaś to prawda, ale ona taka zakochanaaaaaa była... Dziz...
Tu nawet nie chodzi o jakieś amory, bo to bym jeszcze wybaczyła, niech się każdy uczy na swoim przykładzie. Ale moje ex świadkowa od dawna próbowała się wywinąć, psując mi przy tym porządnie krew (a to nie chciała iść ze mną po obrączki i czekała obrażona w restauracji pod sklepem, a to podsyłała artykuły o młodych żonach które żałują ślubu, a to dzwoniła z informacją " śnił mi się Twój ślub, było beznadziejnie"). Ja jej miliard razy mówiłam że jak nie chce być świadkową to spoko, ale jak widać brak odwagi cywilnej jest w cenie. Domyślam się że z moim ex umawiała się też specjalnie, żeby mnie wkurzyć, bo sama jest w 3letnim obłędnie szczęsliwym wg niej związku który nie wymaga papierka, bo to w końcu PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:13   #2736
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Eee oczywiście u mnie tego sklepu nie ma

Dobrze wiedzieć, może już w środę wyruszymy na łowy

Laski z 14 czerwca, zauważyłyście że dzień przed naszymi ślubami jest piątek 13ego? oby nie był pechowy
Gratulacje

To będzie najszczęśliwszy piątek 13-go jakie możecie sobie wymarzyć
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:14   #2737
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Ja już będę Po, więc piątek 13 mi nie straszny

Też umówiłam się na maniciure hybrydowy i przedłużanie rzęs na jutro
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:16   #2738
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Tu nawet nie chodzi o jakieś amory, bo to bym jeszcze wybaczyła, niech się każdy uczy na swoim przykładzie. Ale moje ex świadkowa od dawna próbowała się wywinąć, psując mi przy tym porządnie krew (a to nie chciała iść ze mną po obrączki i czekała obrażona w restauracji pod sklepem, a to podsyłała artykuły o młodych żonach które żałują ślubu, a to dzwoniła z informacją " śnił mi się Twój ślub, było beznadziejnie"). Ja jej miliard razy mówiłam że jak nie chce być świadkową to spoko, ale jak widać brak odwagi cywilnej jest w cenie. Domyślam się że z moim ex umawiała się też specjalnie, żeby mnie wkurzyć, bo sama jest w 3letnim obłędnie szczęsliwym wg niej związku który nie wymaga papierka, bo to w końcu PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!
zachowanie godne pożałowania - myslę, że ona Ci zazdrości i nie może sobie z tym poradzić więc chce Ci popsuć całą radość - jak dla mnie tacy ludzie powinni iść do psychologa

Stary 2014-04-07, 12:17   #2739
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ijaa, dzięki, uwielbiam tego typu produkty, więc może sobie sprawię

Co do sytuacji z przyjaciółką, to jest to przykre, ale zależy też, jak blisko jesteście... Gdyby chodziło o ślub mojej znajomej, a nie przyjaciółki to też bym bez partnera nie poszła, a co dopiero jeśli mowa o przyjeździe z jednego kraju do drugiego. Ja jestem nieco aspołeczna w tego typu sytuacjach i wiem, że bez partnera bawiłabym się źle, nie znając nikogo poza panną młodą. Sumując prawdopodobieństwo kiepskiej zabawy i spore koszty, faktycznie przyjazd na wesele wydawałby mi się kiepskim pomysłem. Jednak jeśli jest to prawdziwa przyjaciółka, to sprawa faktycznie wygląda kiepsko i to musi być bardzo smutne doświadczenie.

Ja mam nieco podobną sytuację, bo moja przyjaciółka i b. dobra znajoma wyjeżdżają na wakacje za granicę. Przyjaciółka skraca sobie pobyt w USA o 3 tygodnie, żeby być na moim ślubie, a ta dalsza znajoma układała cały wyjazd do pracy tak, żeby zdążyć na ślub - to mnie już zszokowało totalnie. Nie mam jeszcze od niej potwierdzenia, ale wygląda na to, że jednak uda się im obydwu być na moim weselu

Ysia, a na Twoją ex-świadkową to już brak słów... Jakie szczęście, że ją zmieniłaś!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-07 o 12:19
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:24   #2740
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
zachowanie godne pożałowania - myslę, że ona Ci zazdrości i nie może sobie z tym poradzić więc chce Ci popsuć całą radość - jak dla mnie tacy ludzie powinni iść do psychologa
Co ciekawe, moja ex świadkowa jest psychologiem Więc strzeżcie się !

Profil FB
Stary 2014-04-07, 12:31   #2741
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Co ciekawe, moja ex świadkowa jest psychologiem Więc strzeżcie się !

to super pointa tej historii szewc bez butów chodzi jak widzimy

Stary 2014-04-07, 12:34   #2742
Grace O Malley
Raczkowanie

Udało mi się wreszcie wejść na forum.

W sobotę rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, a wczoraj byliśmy przekazać jedno z ostatnich już Kolega oczywiście wiedział wcześniej, ale dopiero udało nam się wczoraj spotkać. Oczywiście będzie na pewno Ogólnie sporo osób od razu potwierdzało i dostawaliśmy też telefony. Zobaczymy jaki będzie status w dniu "ostatecznym" do potwierdzania.

Odebrałam buty ślubne i są MEGA super elegancko się prezentują, obcas całe szczęście ok na wysokość, nie jestem wyższa od TŻ Są super wygodne, po całym dniu łażenia w nich czułam jedynie że mam zmęczone stopy, ale to oczywiste. Żadnych otarć, żadnych odcisków. Wkładka pro comfort Jakbym stąpała po chmurce
Mam nadzieję, że zostaną tak super wygodne.

A, kupiłam sobie takie nakładki przezroczyste na obcasy - fajna sprawa, dzięki nim się nie ślizgam na podłożu typu panele. Widoczne są tylko jak ktoś się przypatrzy, a dają dodatkowo trochę więcej stabilności. Kosztowały mnie 10zł, super wynalazek.

I chyba znaleźliśmy garnitur dla TŻ, co prawda nawet go jeszcze nie przymierzał (nie było rozmiaru), ale jest suuuuuper Wracamy do sklepu w środę, bo ma być dostawa. Zaakceptował też buty, które dla niego znalazłam. Będziemy kupować w ten weekend.

I już jutro idę na wymyślanie fryzur

Co tam jeszcze.... Hmmm... No chyba nic.
Stary 2014-04-07, 12:36   #2743
Le_lena
Raczkowanie

Mała_czarna i love you Twój tekst o pływającym gównie rozbawił mnie do łez
A przydało się trochę humoru, bo weekend miałam paskudny Nie cierpię kłócić się z rodzicami, a do takiego czegoś doszło i masakra
W ramach poprawienia sobie nastroju umówiłam się na następny piątek na przymiarkę sukni ze stanikiem i moimi butami
W sobotę za to kupiłam z mamą większość rzeczy do nowego mieszkania (talerze, sztućce, szklanki, garnki, patelnie i inne niezbędne duperele) - potem TŻ usłyszał od taty, że mają nas nie puszczać razem na zakupy
A w nocy śniło mi się, że rozdajemy zaproszenia ... były puste - takie próbki! Chyba zaliczę to do koszmarów przedślubnych
Stary 2014-04-07, 12:39   #2744
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Udało mi się wreszcie wejść na forum.

W sobotę rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, a wczoraj byliśmy przekazać jedno z ostatnich już Kolega oczywiście wiedział wcześniej, ale dopiero udało nam się wczoraj spotkać. Oczywiście będzie na pewno Ogólnie sporo osób od razu potwierdzało i dostawaliśmy też telefony. Zobaczymy jaki będzie status w dniu "ostatecznym" do potwierdzania.

Odebrałam buty ślubne i są MEGA super elegancko się prezentują, obcas całe szczęście ok na wysokość, nie jestem wyższa od TŻ Są super wygodne, po całym dniu łażenia w nich czułam jedynie że mam zmęczone stopy, ale to oczywiste. Żadnych otarć, żadnych odcisków. Wkładka pro comfort Jakbym stąpała po chmurce
Mam nadzieję, że zostaną tak super wygodne.

A, kupiłam sobie takie nakładki przezroczyste na obcasy - fajna sprawa, dzięki nim się nie ślizgam na podłożu typu panele. Widoczne są tylko jak ktoś się przypatrzy, a dają dodatkowo trochę więcej stabilności. Kosztowały mnie 10zł, super wynalazek.

I chyba znaleźliśmy garnitur dla TŻ, co prawda nawet go jeszcze nie przymierzał (nie było rozmiaru), ale jest suuuuuper Wracamy do sklepu w środę, bo ma być dostawa. Zaakceptował też buty, które dla niego znalazłam. Będziemy kupować w ten weekend.

I już jutro idę na wymyślanie fryzur

Co tam jeszcze.... Hmmm... No chyba nic.
A jaki w końcu obcas zamówiłaś? W sensie wysokość

Profil FB
Stary 2014-04-07, 12:43   #2745
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje , że to wszystko zależy od relacji. My mamy ślub w sierpniu a moja przyjaciółka , która mieszka w Norwegii ma już od początku roku zakupione bilety . Strasznie mnie to cieszy ale jestesmy ze sobą blisko od liceum.

Ale np w rodzinie Tż jest wesele pod koniec maja - Tż wtedy nie ma urlopu tylko jest 2 tygodnie wcześniej w Polsce , nie czujemy się z nimi blisko więc te 2 tygodnie wcześniej spotkamy się z nimi i damy im kartkę z kasą , myślę że to będzie miły gest ale sama nie będę szła na to wesele bo nie są to ludzie z którymi się przyjaźnimy.

Moja przyjaciółka mieszka w Anglii i też mi wysłała zdjęcie w lutym na którym były bilety na 15 sierpnia i podpisała" Będziemy na Twoim ślubie!!!" strasznie się ucieszyłam
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 12:47   #2746
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
W ramach poprawienia sobie nastroju umówiłam się na następny piątek na przymiarkę sukni ze stanikiem i moimi butami
Przeczytałam "ze stanikiem i moimi biustami" głodnemu chleb na myśli, nie

Może mi też się uda umówić w przyszłym tygodniu to będziemy razem piać z zachwytu tu na forum

Cytat:
A jaki w końcu obcas zamówiłaś? W sensie wysokość
8cm
Stary 2014-04-07, 12:52   #2747
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
O Matko współczuję, a przecież wystarczyło powiedzieć sory ale nie dam rady być świadkową...
Mam nadzieję, że znalazłaś następczynię

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

A propos sytuacji ze ślubami... Jakieś 4 lata temu mieliśmy dwa wesela w maju, oczywiście nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że jeden był na Podlasiu w piątek, a drugi w mazowieckim w sobotę :P
Więc dzień po dniu :P
Ale daliśmy z siebie wszystko i pojechaliśmy i na jeden i na drugi
Także dla chcącego nic trudnego
Stary 2014-04-07, 12:59   #2748
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Przeczytałam "ze stanikiem i moimi biustami" głodnemu chleb na myśli, nie

Może mi też się uda umówić w przyszłym tygodniu to będziemy razem piać z zachwytu tu na forum
Ja z kolei przeczytałam "... to będziemy razem pić z zachwytu ..."
Chyba jednak głodnemu rzeczywiście chleb na myśli
I miałam odpisać , że ja to już dzisiaj z tych nerwów chętnie się upiję

Ale wracając do tematu , umawiaj się ja się nie mogę doczekać
I jak stanior będzie dobry na przymiarce, to lecę szybko po majtochy i pas A potem pokombinuję z czymś mega sexownym na noc poślubną - niech się chłopak ucieszy
Stary 2014-04-07, 13:00   #2749
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Ja z kolei przeczytałam "... to będziemy razem pić z zachwytu ..."
Chyba jednak głodnemu rzeczywiście chleb na myśli
I miałam odpisać , że ja to już dzisiaj z tych nerwów chętnie się upiję

Ale wracając do tematu , umawiaj się ja się nie mogę doczekać
I jak stanior będzie dobry na przymiarce, to lecę szybko po majtochy i pas A potem pokombinuję z czymś mega sexownym na noc poślubną - niech się chłopak ucieszy
Czasem na panieńskim dostaje się coś sexi od koleżanek
Stary 2014-04-07, 13:01   #2750
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka mieszka w Anglii i też mi wysłała zdjęcie w lutym na którym były bilety na 15 sierpnia i podpisała" Będziemy na Twoim ślubie!!!" strasznie się ucieszyłam
A jak już piszemy o biletach :P to mój Tż jeszcze biletu nie ma:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:01   #2751
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Ja sie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka wyjeżdza do Anglii do faceta w maju bo jej sie umowa kończy w PL i niestety nie da rady w lipcu przyjechac...ok to rozumiem ... ale 150 km ode mnie w Holandii mieszka moja naprawdę dobra przyjaciółka zaproszenie wraz ze swoim facetem dostała juz od Nas w pierwszych dniach stycznia a od sierpnia wiedziała dokładnie kiedy jest ślub... napisała mi wczoraj, że urlop ona ma od 18 lipca ale jej facet idzie jeszcze do roboty wiec pewnie jak dojada to beda zmeczeni i nie przyjda... dziewczyny jak by serce mi pękło
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:04   #2752
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Witam po weekendzie

velika majtasy z welonem łałłłłłł

cashmere no właśnie o ile dobrze pamiętam to chyba miseczki będą wszyte do sukni ale muszę tam podjeść i dopytać

ewaden ja też nie mam zamiaru świecić tyłkiem przed foto czy kamerą ale z tego co widziałam po fotkach i filmikach to moment wkładania sukni na siebie jest zarejestrowany więc tak się tylko nad tym jednym momentem zastanawiałam żeby za "dużo" nie widzieli

Ysia sukienka i Ty w niej a co do ex- świadkowiej to brak słów
Moją jest moja sisss ale boję się żeby nie była zajęta tylko sobą i żeby godnie spełniła swój obowiązek bo inaczej ją

say-hello convers'y śliczne sama mam ich kilka par i oprócz szpilek uwielbiam je a pomysł rewelacja

Widzę że temat samochodów czyli to co lubieM najbardziej
My prawdopodobnie pojedziemy swoim (subaru impreza sti) oboje mamy hopla na tle wyścigów i rajdów więc skoro auto jest to może nie będziemy szukać innego chociaż ... TŻ ostatnio wspomniał że może kumpla zapyta o audi A8 bo ma czarne a Nasze jest niebieskie (foto w załączniku tylko felgi mamy białe) i troszkę się zastanawiamy którym pojedziemy bo nie wiemy czy do niebieskiego ładnie będzie wyglądać dekoracja lawendowa lub zrobimy tylko w kolorze białym

W weekend byliśmy na poszukiwaniach garnitura (cd).
Na pierwszy ognień poszedł salon Vistula i jak przymierzył czarny to normalnie kopara mi opadła do samej ziemi wyglądał super, a rozmiar był jak na niego szyty - idealny
Dla porównania poszliśmy jeszcze do PAWO .... a tam spodobał mu się granatowy w którym też wyglądał ładnie
Pani ekspedientka zaczęła Nas przekonywać że jak suknia i koszula jest w kolorze śmietanki to idealny kolor garniaka to właśnie granat bo czarny to na pogrzeby i że się źle kojarzy troszkę zaczęła mnie wkurzać swoimi racjami, a jak dała mu do przymierzenia muchę to już skręcałam się ze śmiechu na fotelu a mina mojego TŻ bezcenna i jeszcze jej hasełka "no proszę to przemyśleć przecież wygląda Pan naprawdę fajnie..." taaa fajnie tylko że akurat jemu mucha totalllnieee nie pasuje a jak jeszcze podała buty które raczej nie za bardzo pasowały i nawijała makaron na uszy to już całkiem... po prostu jej nie słuchałam tylko rozmawiałam z TŻ czy mu się podoba jak się czuje i nawet mu fajny krawat wyszukałam bo przez nią zaproponowany był blleeeee Pani naprawdę sympatyczna i miła, uprzejma ale chyba powinna mieć troszkę więcej pokory i słychać czego klient chce a czego nie
W drodze powrotnej zahaczyliśmy jeszcze o "Konika" ale tam to już kompletnie nic Nam się nie podobało, tak więc od wczoraj ciężko myśli czy czarny z Vistulii czy granatowy z Pawo, bo jak na oba kolory był totalnie na "nie" to teraz już są oki i żałuję że w Vistuli nie przymierzył żadnego granatowego (bo oczywiście nie i nie) więc jeszcze w tym tygodniu podjedziemy tam raz jeszcze i mam nadzieję że w końcu księciunio wybierze tak czy siak ciesze się że jadnak dał się przekonać do tych kolorów

Aaaa i idąc za ciosem wybraliśmy zaproszenia i tu pojawił się następny problem.... odmieniać czy nie odmieniać imiona i nazwiska jak sprawdziłam na zaproszeniach które dostałam w zeszłym roku to są w ogóle nie odmienione, więc sama już nie wiem żeby co poniektórzy się nie obrazili jak ich nazwiska wyjdą troszkę komicznie np. kolega który ma na nazwisko Kot ... to SZ.P Mariusza Kota???
Jak Wy to kochane wypisałyście???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg subaru_2008_impreza_sti.jpg (11,4 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-07 o 13:07
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:09   #2753
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Ja sie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka wyjeżdza do Anglii do faceta w maju bo jej sie umowa kończy w PL i niestety nie da rady w lipcu przyjechac...ok to rozumiem ... ale 150 km ode mnie w Holandii mieszka moja naprawdę dobra przyjaciółka zaproszenie wraz ze swoim facetem dostała juz od Nas w pierwszych dniach stycznia a od sierpnia wiedziała dokładnie kiedy jest ślub... napisała mi wczoraj, że urlop ona ma od 18 lipca ale jej facet idzie jeszcze do roboty wiec pewnie jak dojada to beda zmeczeni i nie przyjda... dziewczyny jak by serce mi pękło
niestety życie weryfikuje przyjaźnie
Stary 2014-04-07, 13:11   #2754
Anesthesia
Wtajemniczenie

Grace O Malley, super, że buty wygodne! Ja moje chyba w maju przetestuję, bo będzie okazja. A te nakładki to w pierwszym lepszym obuwniczym do kupienia?
Czekamy na foty fryzur!

Iliy, z Pawo mamy ciut podobne doświadczenia. Wszystko fajnie, ale pani ekspedientka przy doborze muchy i krawata się bardzo nie popisała, buty też nam się nie podobały a ona z tekstem, że takie trzeba... ale garnitury świetnej jakości więc chyba zajrzymy tam jeszcze, może trafi się rozmiar.
Nam też mówiły, że do Ivory i czerwonych dodatków granat najlepszy, ale tu im trochę racji przyznaję, bardzo ładnie współgrał. "Pogrzebowego" argumentu nie wytoczyły

Co do zaproszeń - ODMIENIAĆ! Koniecznie, takie są zasady języka polskiego, nawet jak dziwnie brzmi. Akurat odmiana nazwiska Kot to najbanalniejsza z banalnych i totalnie naturalna. Jak bardzo chcesz tego uniknąć, to skonstruuj treść zaproszenia, żeby nie musieć odmieniać, ale jeśli treść sugeruje odmianę, to koniecznie.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:15   #2755
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Aaaa i idąc za ciosem wybraliśmy zaproszenia i tu pojawił się następny problem.... odmieniać czy nie odmieniać imiona i nazwiska jak sprawdziłam na zaproszeniach które dostałam w zeszłym roku to są w ogóle nie odmienione, więc sama już nie wiem żeby co poniektórzy się nie obrazili jak ich nazwiska wyjdą troszkę komicznie np. kolega który ma na nazwisko Kot ... to SZ.P Mariusza Kota???
Jak Wy to kochane wypisałyście???
Ja odmieniałam wszystkie z wyjątkiem jednego, chłopak miał na nazwisko Rek i ni groma nie wiedziałam jak to odmienić - Reka? Rka? Więc on jeden był nieodmieniony, reszta poszła z odmianą.
Nazwisko Kot w odmianie wg mnie brzmi normalnie i naturalnie. Przypomnij sobie filmy z Tomaszem Kotem - nikt nigdy nie mówił "a teraz zapraszamy na film z Tomaszem Kot".

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Iliy, z Pawo mamy ciut podobne doświadczenia. Wszystko fajnie, ale pani ekspedientka przy doborze muchy i krawata się bardzo nie popisała, buty też nam się nie podobały a ona z tekstem, że takie trzeba... ale garnitury świetnej jakości więc chyba zajrzymy tam jeszcze, może trafi się rozmiar.
Ja mam takie doświadczenia z Wólczanki, gdzie pani dawała nam koszulę z ewidentnie za długimi rękawami i mówiła że jest ok. W Bytomiu z kolei kompletny brak zainteresowania, dopiero jak TŻ wyszedł do niej zza ściany to raczyła spojrzeć i powiedziała "to pan ma się w niej dobrze czuć". Najlepsza obsługe mieliśmy w sklepie w Klifie w Gdyni ale tam koszule nie schodzą poniżej 400 zł, ale przynajmniej dowiedzieliśmy się jaki mamy brać rozmiar, jaka długość rękawa itp.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:17   #2756
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny -zasady j.p mówią jasno odmieniać ale z kim nie rozmawiam to każdy mówi że jego nazwisko z końcówką - ów brzmi komicznie, więc ja sie chyba też tym będę sugerować skoro ktoś nie chce takiej formy . Zresztą tak jak rodzice mi mówią większość zaproszeń , które dostali było nieodmienione i wygląda to naturalnie i nikt nawet nie pomyślał , że to błąd.
Moja dekoratorka mi też mówiła , że jak wykonuje zaproszenia większość par rezygnuje z odmiany gdy nazwiska brzmią źle.

Ps. Jeszcze zauważyłam , że jak nazwiska w liczbie pojedynczej przy odmianie brzmią normalnie tak nazwiska w liczbie mnogiej to już tragedia

Edit : My w Bytomiu spędziliśmy z Tatą jakieś 1,5 godziny i kobieta poświeciła nam dużo uwagi i w sumie dzięki niej zdecydowaliśmy na garnitur który kupiliśmy, więc to kwestia doboru obsługi.
W Giacomo Conti - ubraliśmy tż w całości- kobieta dobrała nam wszystko my w zasadzie tylko wybraliśmy marynarke , to samo jest z moim tatą - każda wizyta tam kończy się stosem ubrań.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-04-07 o 13:23
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:24   #2757
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
mega !!!!
gdzie zamawiasz??
na amerykańskiej stronie conversa

kupiłam "składniki" do księgi gości początkowo chciałam po prostu okleić gotowy notes, ale ceny mnie przeraziły dziś kupiłam blok 'eko' kartek, do tego tekturę na okładkę i inne pierdoły. za całość zapłaciłam 20zł, więc jeśli się uda, to będzie super
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 13:31   #2758
Le_lena
Raczkowanie

Sunrise28 - aż się boję co te zbereźnice wymyślą , wiem jedno TŻtowi się spodoba, a ja na odwagę walnę lufę weselnej

klaudyna - też chciałabym ubrać TŻta, tatę i brata w Giacomo Conti - tam mi się podoba , a do tego cudne marynarki mają kolorowe - panowie już sobie upatrzyli na poprawiny
Stary 2014-04-07, 13:33   #2759
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Sunrise28 - aż się boję co te zbereźnice wymyślą , wiem jedno TŻtowi się spodoba, a ja na odwagę walnę lufę weselnej

klaudyna - też chciałabym ubrać TŻta, tatę i brata w Giacomo Conti - tam mi się podoba , a do tego cudne marynarki mają kolorowe - panowie już sobie upatrzyli na poprawiny
Spokojnie
To już będzie Twój mąż, więc nie ma się czego obawiać :P
Stary 2014-04-07, 13:37   #2760
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

Nam też mówiły, że do Ivory i czerwonych dodatków granat najlepszy, ale tu im trochę racji przyznaję, bardzo ładnie współgrał. "Pogrzebowego" argumentu nie wytoczyły
Koszulę Twój TŻ też ma (będzie miał) śmietankową??? i jednak muchę czy krawat i w jakim kolorze? Bo Pani mojego chciała ubrać w muchę czerwona ale jak jej powiedziałam że kolor przewodni to wrzos - to powiedziała że jednak nie będzie pasowała i dała mu śmietankową ufff chociaż tyle miała racji hehe
Przyznam szczerze że już nawet krawat wrzosowy powoli odpuszczam bo fajnie wyglądał w kolorze śmietanki z taką delikatną fakturą do tego kwiotki do butonierki w kolorze wrzosu i byłoby chyba spoko

Cytat:
Co do zaproszeń - ODMIENIAĆ! Koniecznie, takie są zasady języka polskiego, nawet jak dziwnie brzmi. Akurat odmiana nazwiska Kot to najbanalniejsza z banalnych i totalnie naturalna. Jak bardzo chcesz tego uniknąć, to skonstruuj treść zaproszenia, żeby nie musieć odmieniać, ale jeśli treść sugeruje odmianę, to koniecznie.
justynkie , 21klaudyna dzięki za rady

Noooo to czeka mnie ........

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-07 o 13:38
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości