|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Poza tym u mnie na ślubie będzie paru singli więc nie ma obaw, że ktoś siedziałby wśród samych par
|
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Cytat:
![]() Umówiłam się na maniciure ślubny Laski z 14 czerwca, zauważyłyście że dzień przed naszymi ślubami jest piątek 13ego? oby nie był pechowy
|
||
|
|
|
#2733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak uważam, że jeśli kogoś zapraszam, to ja robię, co uważam za słuszne (lub dobre bądź konieczne i to czy ktoś przyjdzie, czy nie jest już poza mną. Ja to tylko popukałam się w głowę jak już po złożeniu i ostatecznej akceptacji zawiadomień uzmysłowiłam sobie, że brak jedynej osoby, z która nie jestem jakoś szczególnie zżyta, ale która mnie pozytywnie usposabia. Będę chyba robić zawiadomienie VIP specjalnie dla niego i mam nadzieję, że przyjedzie na ślub, a rozważam też zaproszenie ich na wesele, tylko budżet mi się nie dopina :/. Zamówiłam ten welon :x 236,00 zł wyszło z przesyłką. Jak przyjdzie to postaram się sfotografować i wrzucić. A z cyklu ciągle pod górkę: TŻ wczoraj korzystał z mojego komputera i widział zdjęcie moje w sukni ślubnej. Mówi, że jak tylko zobaczył mnie w białym to zaraz zamknął. Nawet się nie za bardzo przejęłam, bo i tak wszystkie znaki na niebie i ziemi nie dają nam szans. Mam nadzieję, że się to wreszcie odmieni, bo już powoli mam tego dość.
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas bez pary będzie świadek i świadkowa i to było kryterium wyboru świadkowej, aby też przyszła sama i miała się z kim bawić. Z pozostałych gości ze znajomych bez pary będzie tylko 2 kolegów. Z rodziny jedna kuzynka TŻ bo jej mąż jedzie na misję ale ona akurat zna rodzinę.
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Tu nawet nie chodzi o jakieś amory, bo to bym jeszcze wybaczyła, niech się każdy uczy na swoim przykładzie. Ale moje ex świadkowa od dawna próbowała się wywinąć, psując mi przy tym porządnie krew (a to nie chciała iść ze mną po obrączki i czekała obrażona w restauracji pod sklepem, a to podsyłała artykuły o młodych żonach które żałują ślubu, a to dzwoniła z informacją " śnił mi się Twój ślub, było beznadziejnie"). Ja jej miliard razy mówiłam że jak nie chce być świadkową to spoko, ale jak widać brak odwagi cywilnej jest w cenie. Domyślam się że z moim ex umawiała się też specjalnie, żeby mnie wkurzyć, bo sama jest w 3letnim obłędnie szczęsliwym wg niej związku który nie wymaga papierka, bo to w końcu PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To będzie najszczęśliwszy piątek 13-go jakie możecie sobie wymarzyć
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też umówiłam się na maniciure hybrydowy i przedłużanie rzęs na jutro |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
Ijaa, dzięki, uwielbiam tego typu produkty, więc może sobie sprawię
![]() Co do sytuacji z przyjaciółką, to jest to przykre, ale zależy też, jak blisko jesteście... Gdyby chodziło o ślub mojej znajomej, a nie przyjaciółki to też bym bez partnera nie poszła, a co dopiero jeśli mowa o przyjeździe z jednego kraju do drugiego. Ja jestem nieco aspołeczna w tego typu sytuacjach i wiem, że bez partnera bawiłabym się źle, nie znając nikogo poza panną młodą. Sumując prawdopodobieństwo kiepskiej zabawy i spore koszty, faktycznie przyjazd na wesele wydawałby mi się kiepskim pomysłem. Jednak jeśli jest to prawdziwa przyjaciółka, to sprawa faktycznie wygląda kiepsko i to musi być bardzo smutne doświadczenie. Ja mam nieco podobną sytuację, bo moja przyjaciółka i b. dobra znajoma wyjeżdżają na wakacje za granicę. Przyjaciółka skraca sobie pobyt w USA o 3 tygodnie, żeby być na moim ślubie, a ta dalsza znajoma układała cały wyjazd do pracy tak, żeby zdążyć na ślub - to mnie już zszokowało totalnie. Nie mam jeszcze od niej potwierdzenia, ale wygląda na to, że jednak uda się im obydwu być na moim weselu Ysia, a na Twoją ex-świadkową to już brak słów... Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-04-07 o 12:19 |
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc strzeżcie się !
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się wreszcie wejść na forum.
W sobotę rozdaliśmy kolejne 2 zaproszenia, a wczoraj byliśmy przekazać jedno z ostatnich już Kolega oczywiście wiedział wcześniej, ale dopiero udało nam się wczoraj spotkać. Oczywiście będzie na pewno Ogólnie sporo osób od razu potwierdzało i dostawaliśmy też telefony. Zobaczymy jaki będzie status w dniu "ostatecznym" do potwierdzania.Odebrałam buty ślubne i są MEGA Są super wygodne, po całym dniu łażenia w nich czułam jedynie że mam zmęczone stopy, ale to oczywiste. Żadnych otarć, żadnych odcisków. Wkładka pro comfort ![]() Mam nadzieję, że zostaną tak super wygodne. A, kupiłam sobie takie nakładki przezroczyste na obcasy - fajna sprawa, dzięki nim się nie ślizgam na podłożu typu panele. Widoczne są tylko jak ktoś się przypatrzy, a dają dodatkowo trochę więcej stabilności. Kosztowały mnie 10zł, super wynalazek. I chyba znaleźliśmy garnitur dla TŻ, co prawda nawet go jeszcze nie przymierzał (nie było rozmiaru), ale jest suuuuuper I już jutro idę na wymyślanie fryzur Co tam jeszcze.... Hmmm... No chyba nic.
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Mała_czarna i love you
Twój tekst o pływającym gównie rozbawił mnie do łez A przydało się trochę humoru, bo weekend miałam paskudny Nie cierpię kłócić się z rodzicami, a do takiego czegoś doszło i masakra W ramach poprawienia sobie nastroju umówiłam się na następny piątek na przymiarkę sukni ze stanikiem i moimi butami W sobotę za to kupiłam z mamą większość rzeczy do nowego mieszkania (talerze, sztućce, szklanki, garnki, patelnie i inne niezbędne duperele) - potem TŻ usłyszał od taty, że mają nas nie puszczać razem na zakupy A w nocy śniło mi się, że rozdajemy zaproszenia ... były puste - takie próbki! Chyba zaliczę to do koszmarów przedślubnych
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka mieszka w Anglii i też mi wysłała zdjęcie w lutym na którym były bilety na 15 sierpnia i podpisała" Będziemy na Twoim ślubie!!!" strasznie się ucieszyłam
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głodnemu chleb na myśli, nie Może mi też się uda umówić w przyszłym tygodniu to będziemy razem piać z zachwytu tu na forum ![]() 8cm
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że znalazłaś następczynię ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A propos sytuacji ze ślubami... Jakieś 4 lata temu mieliśmy dwa wesela w maju, oczywiście nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że jeden był na Podlasiu w piątek, a drugi w mazowieckim w sobotę :P Więc dzień po dniu :P Ale daliśmy z siebie wszystko i pojechaliśmy i na jeden i na drugi ![]() Także dla chcącego nic trudnego
|
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jednak głodnemu rzeczywiście chleb na myśli ![]() I miałam odpisać , że ja to już dzisiaj z tych nerwów chętnie się upiję ![]() Ale wracając do tematu , umawiaj się I jak stanior będzie dobry na przymiarce, to lecę szybko po majtochy i pas A potem pokombinuję z czymś mega sexownym na noc poślubną - niech się chłopak ucieszy
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
A jak już piszemy o biletach :P to mój Tż jeszcze biletu nie ma:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka wyjeżdza do Anglii do faceta w maju bo jej sie umowa kończy w PL i niestety nie da rady w lipcu przyjechac...ok to rozumiem ... ale 150 km ode mnie w Holandii mieszka moja naprawdę dobra przyjaciółka zaproszenie wraz ze swoim facetem dostała juz od Nas w pierwszych dniach stycznia a od sierpnia wiedziała dokładnie kiedy jest ślub... napisała mi wczoraj, że urlop ona ma od 18 lipca ale jej facet idzie jeszcze do roboty wiec pewnie jak dojada to beda zmeczeni i nie przyjda...
dziewczyny jak by serce mi pękło
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
![]() velika majtasy z welonem łałłłłłł cashmere no właśnie o ile dobrze pamiętam to chyba miseczki będą wszyte do sukni ale muszę tam podjeść i dopytać ![]() ewaden ja też nie mam zamiaru świecić tyłkiem przed foto czy kamerą ale z tego co widziałam po fotkach i filmikach to moment wkładania sukni na siebie jest zarejestrowany więc tak się tylko nad tym jednym momentem zastanawiałam żeby za "dużo" nie widzieli ![]() Ysia sukienka a co do ex- świadkowiej to brak słów ![]() Moją jest moja sisss ale boję się żeby nie była zajęta tylko sobą i żeby godnie spełniła swój obowiązek bo inaczej ją ![]() say-hello convers'y śliczne sama mam ich kilka par i oprócz szpilek uwielbiam je ![]() Widzę że temat samochodów czyli to co lubieM najbardziej ![]() My prawdopodobnie pojedziemy swoim (subaru impreza sti) oboje mamy hopla na tle wyścigów i rajdów więc skoro auto jest to może nie będziemy szukać innego chociaż ... TŻ ostatnio wspomniał że może kumpla zapyta o audi A8 bo ma czarne a Nasze jest niebieskie (foto w załączniku tylko felgi mamy białe) i troszkę się zastanawiamy którym pojedziemy bo nie wiemy czy do niebieskiego ładnie będzie wyglądać dekoracja lawendowa lub zrobimy tylko w kolorze białym ![]() W weekend byliśmy na poszukiwaniach garnitura (cd). Na pierwszy ognień poszedł salon Vistula i jak przymierzył czarny to normalnie kopara mi opadła do samej ziemi wyglądał super, a rozmiar był jak na niego szyty - idealny Dla porównania poszliśmy jeszcze do PAWO .... a tam spodobał mu się granatowy w którym też wyglądał ładnie Pani ekspedientka zaczęła Nas przekonywać że jak suknia i koszula jest w kolorze śmietanki to idealny kolor garniaka to właśnie granat bo czarny to na pogrzeby i że się źle kojarzy troszkę zaczęła mnie wkurzać swoimi racjami, a jak dała mu do przymierzenia muchę to już skręcałam się ze śmiechu na fotelu a mina mojego TŻ bezcenna i jeszcze jej hasełka "no proszę to przemyśleć przecież wygląda Pan naprawdę fajnie..." taaa fajnie tylko że akurat jemu mucha totalllnieee nie pasuje a jak jeszcze podała buty które raczej nie za bardzo pasowały i nawijała makaron na uszy to już całkiem... po prostu jej nie słuchałam tylko rozmawiałam z TŻ czy mu się podoba jak się czuje i nawet mu fajny krawat wyszukałam bo przez nią zaproponowany był blleeeee Pani naprawdę sympatyczna i miła, uprzejma ale chyba powinna mieć troszkę więcej pokory i słychać czego klient chce a czego nie ![]() W drodze powrotnej zahaczyliśmy jeszcze o "Konika" ale tam to już kompletnie nic Nam się nie podobało, tak więc od wczoraj ciężko myśli czy czarny z Vistulii czy granatowy z Pawo, bo jak na oba kolory był totalnie na "nie" to teraz już są oki i żałuję że w Vistuli nie przymierzył żadnego granatowego (bo oczywiście nie i nie) więc jeszcze w tym tygodniu podjedziemy tam raz jeszcze i mam nadzieję że w końcu księciunio wybierze tak czy siak ciesze się że jadnak dał się przekonać do tych kolorów Aaaa i idąc za ciosem wybraliśmy zaproszenia np. kolega który ma na nazwisko Kot ... to SZ.P Mariusza Kota??? ![]() Jak Wy to kochane wypisałyście???
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-07 o 13:07 |
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety życie weryfikuje przyjaźnie
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Grace O Malley, super, że buty wygodne! Ja moje chyba w maju przetestuję, bo będzie okazja. A te nakładki to w pierwszym lepszym obuwniczym do kupienia?
![]() Czekamy na foty fryzur! ![]() Iliy, z Pawo mamy ciut podobne doświadczenia. Wszystko fajnie, ale pani ekspedientka przy doborze muchy i krawata się bardzo nie popisała, buty też nam się nie podobały a ona z tekstem, że takie trzeba... ale garnitury świetnej jakości więc chyba zajrzymy tam jeszcze, może trafi się rozmiar. Nam też mówiły, że do Ivory i czerwonych dodatków granat najlepszy, ale tu im trochę racji przyznaję, bardzo ładnie współgrał. "Pogrzebowego" argumentu nie wytoczyły ![]() Co do zaproszeń - ODMIENIAĆ! Koniecznie, takie są zasady języka polskiego, nawet jak dziwnie brzmi. Akurat odmiana nazwiska Kot to najbanalniejsza z banalnych i totalnie naturalna. Jak bardzo chcesz tego uniknąć, to skonstruuj treść zaproszenia, żeby nie musieć odmieniać, ale jeśli treść sugeruje odmianę, to koniecznie. |
|
|
|
#2755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nazwisko Kot w odmianie wg mnie brzmi normalnie i naturalnie. Przypomnij sobie filmy z Tomaszem Kotem - nikt nigdy nie mówił "a teraz zapraszamy na film z Tomaszem Kot". ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny -zasady j.p mówią jasno odmieniać ale z kim nie rozmawiam to każdy mówi że jego nazwisko z końcówką - ów brzmi komicznie, więc ja sie chyba też tym będę sugerować skoro ktoś nie chce takiej formy . Zresztą tak jak rodzice mi mówią większość zaproszeń , które dostali było nieodmienione i wygląda to naturalnie i nikt nawet nie pomyślał , że to błąd.
Moja dekoratorka mi też mówiła , że jak wykonuje zaproszenia większość par rezygnuje z odmiany gdy nazwiska brzmią źle. Ps. Jeszcze zauważyłam , że jak nazwiska w liczbie pojedynczej przy odmianie brzmią normalnie tak nazwiska w liczbie mnogiej to już tragedia Edit : My w Bytomiu spędziliśmy z Tatą jakieś 1,5 godziny i kobieta poświeciła nam dużo uwagi i w sumie dzięki niej zdecydowaliśmy na garnitur który kupiliśmy, więc to kwestia doboru obsługi. W Giacomo Conti - ubraliśmy tż w całości- kobieta dobrała nam wszystko my w zasadzie tylko wybraliśmy marynarke , to samo jest z moim tatą - każda wizyta tam kończy się stosem ubrań.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-04-07 o 13:23 |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
na amerykańskiej stronie conversa
kupiłam "składniki" do księgi gości dziś kupiłam blok 'eko' kartek, do tego tekturę na okładkę i inne pierdoły. za całość zapłaciłam 20zł, więc jeśli się uda, to będzie super
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Sunrise28 - aż się boję co te zbereźnice wymyślą
, wiem jedno TŻtowi się spodoba, a ja na odwagę walnę lufę weselnej klaudyna - też chciałabym ubrać TŻta, tatę i brata w Giacomo Conti - tam mi się podoba , a do tego cudne marynarki mają kolorowe - panowie już sobie upatrzyli na poprawiny
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To już będzie Twój mąż, więc nie ma się czego obawiać :P
|
|
#2760 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jednak muchę czy krawat i w jakim kolorze? Bo Pani mojego chciała ubrać w muchę czerwona ale jak jej powiedziałam że kolor przewodni to wrzos - to powiedziała że jednak nie będzie pasowała i dała mu śmietankową ufff chociaż tyle miała racji hehe ![]() Przyznam szczerze że już nawet krawat wrzosowy powoli odpuszczam bo fajnie wyglądał w kolorze śmietanki z taką delikatną fakturą do tego kwiotki do butonierki w kolorze wrzosu i byłoby chyba spoko ![]() Cytat:
![]() Noooo to czeka mnie ........
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-07 o 13:38 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Poza tym u mnie na ślubie będzie paru singli więc nie ma obaw, że ktoś siedziałby wśród samych par

Więc pewnie tam warto zajrzeć. Teściowa ma już poszukiwania za sobą i mówiła że sporo fajnych sukienek jest w tym niedużym sklepie na przeciwko Gołębiewskiego. Ona kupiła sukienkę w Alfie, ale nie potrafiła mi wytłumaczyć w jakim sklepie
oby nie był pechowy 

Nie cierpię kłócić się z rodzicami, a do takiego czegoś doszło i masakra
głodnemu chleb na myśli, nie 
dziewczyny jak by serce mi pękło
a co do ex- świadkowiej to brak słów 
wyglądał super, a rozmiar był jak na niego szyty - idealny
i jeszcze jej hasełka "no proszę to przemyśleć przecież wygląda Pan naprawdę fajnie..." taaa fajnie tylko że akurat jemu mucha totalllnieee nie pasuje
niestety życie weryfikuje przyjaźnie