|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co to za dyskryminacja ![]() Cytat:
o hoho Cytat:
![]() Cytat:
widać że wróciłyście do pracy bo pustki
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mam pożyczoną od siostry bo mi dętki pękły w moim
![]() ale już dziś będę mieć nowe koła, a na spacerówkę się czaję
|
|
|
|
#1143 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W pierwszej chwili zrozumiałam to jako 'paść, żebra', myślę sobie, że kazała małemu paść na podłogę i żeby uważał na żebra Skoro ja, dorosła baba nie mogę zrozumieć to co ma biedne dziecko z tego pojąć. Współczuję posiadania takiej t.Cytat:
Ja to nie mam ochoty na spotkania z dziećmi znajomych, A. nie jak na razie nie może pojąć, że nie wszystkie zabawki są jego i że nie wolną tłuc innych Może to właśnie jest powód jego zachowań, właśnie to, że nie ma częstego kontaktu z innymi dziećmi?Cytat:
A do roboty ja bym chętnie za Ciebie poszła , przydałoby mi się wyjść do ludzi...Cytat:
), a najlepsze jest to, że TŻ siedział obok niego i go pilnował. Po prostu nie zdążył...
|
|||||
|
|
|
#1144 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z nocniczkiem wczoraj tak palnęłam i dziś z rana nie chciał zrobić potrzeby drugiego rzędu, a pół godziny później walnął w pampersa, musiałam przewijać, a odzwyczaiłam się już, bo od kilku dni kupska były już na nocnik. am czy tany tany i ja czasem mówię. nie chodzi mi o to, żeby siedzieć ze słownikiem rozmawiając z dzieckiem, ale t. to na prawdę skrajny przypadek. poza tym J. nie jest już taki niekumaty, sporo rozumie. jak będzie starszy może powie babci: nie sepleń, ale póki co jednak coś mu z takiego gadania na pewno zostaje.. Cytat:
Cytat:
zdrowia dla Kamila i brawo za umiejętności ![]() Cytat:
ja nie wychodzę na szybko do sklepu, najczęściej porządny spacer ze sklepem po drodze, więc albo spacerówka na spacery albo byle co do centrum handlowego. no i lupo zajmuje sporo miejsca w bagażniku jednak. przejrzę te linki na spokojnie. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Moni_ka.g współczuję seplenienia do dziecka
![]() Generalnie moje dziecko zatrzymało się na hau hau hau i titu titu titu (to z piosenki) aha no i tik tak próbuje mówić kiedyś było miau miau ale lepsze jest hau hau więc na kota woła kici kici raczej takie kissscccc? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Aaa i na przykład jeszcze ona zawsze małą całuje w ręce i też zwróciłam jej uwagę to była również zdziwona bo tak przecież wszyscy robią no i wytłumaczyłam no i przyznała rację i przestała całować żeby wszyscy byli tak wyrozumiali ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Kwiatuszku dobrze że nic się nie stało Ja też jestem jakaś ułomna poparzyła bym dziś dziecko ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Demeter to czekamy na dziewczynkę Tak swoją drogą w sobotę miałam gości z dwójką dzieci jedno 2 latka i 3 miesiące a drugie 8 miesięcy i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie takiej małej różnicy wieku dla mnie to masakra mały zazdrosny? bunt dwulatka? mała strasznie wyrozumiała na to jak brat ją traktuje choć jak mojej córce tak zrobił to ta się poryczała mimo iż starsza o 3 miesiące starją się nim ciągle zajmować mówią że czują się źle w obec małej bo ją zaniedbują a S. i tak ciągle i wciąż zazdrosny małą krzywdzi Moderna BYou ostatnio pisałyście o stópkach stawianych do wewnątrz a co jak na zewnątrz? to się jeszcze wykształci jak mała zacznie chodzić tak naprawdę? Bo u nas jedna stópka do dobrze stawiana a druga na zewnątrz tak o 90stopni (z tej strony co jej główka leciała) w sumi nie zwaracałam na to uwagi bo mówię jeszcze dobrze nie chodzi no ale tym razem to wszyscy dookoła mi zwracają uwagę o tą stópkę Idę prasować |
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() no jest. ale huśtawki mamy pod blokiem, nie musimy na nie jechać z Krowodrzy na Kampus a mama też by chciała poplotkować czasem ![]() ja też. ale u nas wózek jest mobilnym łóżeczkiem - ma umyte koła. Niech się bawi ![]() ![]() Cytat:
aligator = krokodyl, emu = struś, prosiak = świnka, areoplan = samolot, miś = niedźwiedź, cielak = mała krówka? dużo czytamy, bardzo często jedna książeczka za drugą. i o ile w pokazywankach mogę używać jednego określenia, to w literaturze jest różnie. ostatnio Torres wystawia wszystkie lego zwierzątka i mi je podaje - na życzenie . I często JA mam problem o co prosić jak chcę by mi podał np. małą krówkę albo słoniątko (małego słonia) ![]() wiem, mam z doopy problemy ![]() ![]() bo tam były też całkiem tycie dzieci, którym mogłyby popękać bębenki uszne ![]() skąd ja to znam... a tak piszecie o "wypadkach"... wczoraj zapomniałam założyć blokadę na szafkę ze śmietnikiem. coś sobie robiłam na blacie a Torresik mi tak cichutko siedział pod nogami... patrzę a on wyssysa szczura po Liptonie... makabrioza...
|
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kwiatuszku dobrze, że nic się nie stało, przygoda straszna... Dlatego ja tak bardzo nie lubię robić w kuchni jak mała mi sie pod nogami pałęta, ale jak inaczej.. ? Chociaż ostatnio jak coś muszę zrobić co wymaga całkowitego ubabrania rąk (wyrabianie chleba, kluski itp.) to zarzucam ją na plecy a ona zza ramienia mi się na ręce patrzy. I te 10 minut mam... demeter monika Jak czytam, że Twój Jakub na nocnik się załatwia to wow... Moja nawet nie sygnalizuje, że robi w pampersa. Ostatnio ja byłam w kuchni, TŻ z nią w pokoju i nagle mnie woła, że coś L. dziwnie się zachowuje. A ona stoi na środku pokoju, ręce na uszach i zbolała mina, jakby ją głowa bardzo bolała. Z niepokojem patrzymy co jest grane, podeszłam do niej - zapach powiedział wszystko moderna spróbuję z kąpielą się wstrzymać, zobaczymy... Te 20 % to wystarczy tą stronę wydrukować i z nią do sklepu? Spodobały mi się kapelusiki wędkarskie i te szaliczki chciałam kupić. I muszę zerknąć na lniane spodenki, moga być fajne na lato. Zawsze patrzę na dział chłopięcy, bo tam IMO maja fajniejsze ubrania i proszę: http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...&Nr=4294941974 Ostatni przedmiot
|
|
|
#1148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. tylko wskazuje paluszkiem i mowi da (oznacza tam), a na auto robi prrrr i pluje, i na wrone ostatnio probowal kra ![]() z nozkami nie pomoge niestety, moze BYou cos wie na ten temat Cytat:
toz to wyzsza szkola jazdy ![]() (ale ja bym uzywala raz jednej wersji, raz drugiej - no ale ja nie nauczyciel, nie wiem, jak jest poprawnie )Cytat:
kapelusiki wedkarskie polecam, mialam w zeszle lato, na to rowniez kupilam ![]() oprocz tego jeszcze taki kapelusik z daszkiem i ze zwisajacym tylem, zeby chronic kark przed sloncem. Ktore lniane? Bo w ogole lnianych nie kojarze? Czy chodzi ci o bawelniane chinosy? ta ostatnia strone wydrukuj, gdzie jest kupon (tak mysle, bo ja nie w PL u nas takich fajnych promocji i kuponow nie ma )---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
mi M. wczoraj wylal smietanke z lodowki na podloge, otworzyl krem i rozpapral po calym sobie, a dzisiaj wrzucil budzik elektroniczny do psiej miski z woda (chyba juz nie zadziala, co? )---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Zamowilam prezent na urodziny M. - a to jeszcze dwa tygodnie trzeba bedzie wytrzymac do rozpakowania ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() M. nie ma w ogole kontaktu z dziecmi, z doroslymi tez bezposrednio nie (raz na jakis czas tesciowa lub sasiadka spotkana na klatce schodowej czy na spacerze) - a ostatnio w piaskownicy podeszla dziewczynka i dala mu zabawke, to spuscil wzrok i sie nie ruszyl, az dziewczynka odeszla - wstydnis, troszke boi sie chyba, a chce na pewno kontaktu, bo z oddali sie usmiecha i zacheca )
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe, jak dla mnie "na dziewczynkach" są fajniejsze rzeczy
![]() hehe, u nas to są pszczółki. wiem co "czyta" mój syn, jak ma cały dekolt mokry ![]() Cytat:
T. ma fazę na samoloty. najwięcej ich w tuwimowskim "Areoplanie". Próbowałam czytać bez archaizmu, ale się nie rymuje ![]() heh. wstał. zew huśtawek się odzywa...
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda z mozgu? chyba nie.. bo jak jest z dwujezycznymi? - takie dzieci najczesciej rozumieja w dwoch jezykach, natomiast mowia pozniej. Wiec zrozumiec chyba zrozumie ![]() ale to tylko glosne mysli ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cos dla fanow ksiazek - do posmiania ![]() http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...1,id,t,sa.html
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-07 o 13:54 |
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas szał na Biedronkę i Żuka i Chorą Żabę.... na szczęście bez odgłosów.... Przyszłysmy ze spaceru, na którym dziecko ucięło prawie dwugodzinną drzemkę.Więc słoneczko, park, wizaż na telefonie.....Żyć nie umierać (po poranku pełnym krzyków....)
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Dzień dobry, mogę w czymś pomóc? - Szukam książki. ale nie pamiętam tytułu. - A może pamięta pani nazwisko autora? - Tak. Pamiętam, że miał środku nazwiska taką kreseczkę. Proszę po tym wyszukać. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a i to normalne że roczne dzieci nie nawiązują kontaktu z innymi
|
|
#1153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, przed przekłuciem dostała znieczulenie w postaci maści i po 20 min zabieg przez przypadek gdy miała tą maść na uszach to przytuliła się do mnie i otarła się o moje usta , przez chyba godzinę moje 2 wargi były zdrętwiałe![]() także szybko i sprawnie poszło ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
ulala! ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- póki co ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- No tak! ja po pierwszym dniu w pracy i jestem SZCZĘŚLIWA ![]() bo moje dziecko jest szczęśliweJa chyba bardziej miałam stresa chociaż korciło mnie żeby dzwonić to zadzwoniłam tylko 2 razy .Jak widać córa świetnie sobie radzi bez mamy ![]() teraz padła, a ja muszę ogarnąć chałpe . W pracy też spoko , dziś lajtowy dzień , przejrzałam co tam działali beze mnie , pogadałam z dziewczyna która mnie zastępowała. Ale chyba za ok. 2 dni znów będę sama "panią w swoim biurze" No i pracownicy (faceci) ponoć baaardzo za mną tęsknili bo ja jedna baba w firmie
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez jak u aniki w porządku, bardzo zyczliwie mnie ludzie przyjęli, każdy sie cieszyl,że mnie widzi! heh no i niektorzy mnie ściskali (tylko faceci ) naprawdę bardzo miłe przyjęcie. Pierwszy dzień porządki, zaległe podpisy, procedury itd... sprzatanie kompa, bo padł w czasie jak mnie nie było i nowy dysk mi założyli. Miałam zakaz dzwonienia, ale mama raz zadzwoniła powiedzieć co i jak ![]() Najgorzej bylo rano, jak musialam obudzić Hanię, serce mi się krajalo, a ona byla nieprzytomna i nie wiedziala co się dzieje, nawet jej śniadania nie dałam, tylko od razu śpiacą ubralam i do auta. No i jak ją zostawiałam, to łzy w oczach miałam, ale sie nie dałam i uciekłam szybko.... W pracy dałam sobie jej fotę na pulpit i tez jak sobie patrzyłam,to tak okropnie tęsknilam,że chcialo mi sie plakac No ale przetrwałam. A po pracy odebralam zadowoloną Hanię, teraz rzucila się na swoje zabawki w domu, jakby ich tydzień nie widziała
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-07 o 18:25 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Bzinka - super !
)
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Bzinka, Anika, brawa za udany pierwszy dzień!
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
bzinka, anika ciesze sie, ze pierwszy dzien w pracy sie udal
![]() mnie az serce mocniej bije, jak czytam Wasze relacje
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Monika rozumiem spanie J. W domu bo ja tez sie staram wracac zeby chociaz obiad zrobic i cos sprzatnac
![]() Mam taki pomysl-sprobuj uspac Jakuba ze zlozonym podnozkiem i zobacz czy mu przeszkadza, bo jesli az tak nie to na wakacjach jakos przespi a na codzien i tak spi w domu. Skoro tak wam pasuje ten wozek to szkoda by bylo kupic inny. A co do podnozka to nie jest tak bo nogi moga wystawac tylko nie poza kolana, wtedy nozki sa w powietrzu chociaz nie cale oparte na podnozku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Bzinka Anika jestescie super! Fajnie tak isc do ludzi i odetchnac od dziecka...ale i okropnie. Dalyscie rade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Anika_s
za pierwszy dzie pracy za i podwójne oklaski dla dzielnej Oliwki ślicznie wygląda w tych kolczykach ![]() Ja też mówiłam, że nie przebiję małej uszu póki nie będzie świadoma a właśnie ostatnio coś mi przeszło tak przez myśl ale to chyba bardziej pod kontem tego że mała ma już niezłą kolekcję kolczyków i właśnie takich małych że jak podrośnie to może już ich nie założyć No ale nie przebiłam i to tylko jeden dzień miałam takie myśli.Bzninka no prawie się spłakałam przy twoim poście |
|
|
|
#1160 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co kupiłaś na prezent?? Brawo, super, ![]() Za pomyślne pierwsze dni w pracy. Jeszcze chyba Scarlett dziś szła??
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-04-07 o 21:05 |
||
|
|
|
#1161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo twoje dziecko mówi Cytat:
![]() swoją drogą... Jakub nie kuma. tyle razy powtarzamy nazwy 4 zwierząt na puzzlach i nie jest w stanie dać mi zebry, ani pokazać, czy jakkolwiek dać do zrozumienia, że wie. ma zabawki, którymi bawi się maksymalnie kilka dni i wie, że to statek, tam biedronka, wie, że pszczółka jest na stoliczku, itp. ale jak ja coś chcę od niego to za nic Cytat:
![]() Ja go sadzam co zmianę pieluchy, czyli po każdym posiłku na nocnik, pytam jak się robi kupę, mówię siiiiiii. Siedzi tak ile wytrzymuje, pewnie ok 10 minut i jak ma coś do zrobienia to robi. Ostatnio tym sposobem wszystkie kupy były na nocnik. Dziś się popsuł, 2 razy przewijałam kupsko. Cytat:
z tego co pamiętam to jogger ma na tyle długie siedzisko, że w pozycji leżącej nogi nie były całkiem spuszczone. |
||||
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bzinia, Anika, pierwsze śliwki - robaczywki
jesteście dzielne dziewczyny a córy - jak marzenie!!!Cytat:
To niunianie jest dziwne. zważywszy, że nasze chłopaki jeszcze nie mówią. muszą mieć poprawne wzorce. raczej ![]() Cytat:
![]() Torres kuma. tylko co mi po tym, że widzi różnicę między panterą-gepardem-tygrysem (dzieci mają masę czasu na niuanse), jak chodzenia czy kroczenia nie kuma tj. kuma ale ma wyrypane. I tylko piszczy. dziś się darł wyjatkowo. łeb mi pęka... Ewka, nadal siedzicie w domku?
|
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do zwierzątek i pokazywania. Moja nie pokaże absolutnie nic poza kotem. Na początku na obrazkach krowę jej sie udawało, teraz tylko kota pokazuje, ew. psa jak jej się zachce. A na spacerkach jak tylko zobaczy psa/kota to gada "pla" i pokazuje palcem Nawet rysunki kota np, na szybie u weterynarza ( a głupia mama mówi - przecież nie ma tu nigdzie kota... taaak trzeba popatrzeć na drugą stronę ulicy hen hen za chodnikiem jest weterynarz i kot na szybie )Z wózkiem to rzeczywiście przemyśl, co Ci będzie potrzebne. U mnie niestety okazało się również, że "podwójne" rączki są do odstrzału. Bardzo często młoda "wychodzi" z wózka/ryczy i do domu niose ją na rekach. Nie 100 m, niestety. I ciężko mi się prowadziło i manewrowało maclarena z dwoma rączkami (nie pomyślałam o tym, na myśl mi nie przyszło, że akurat mogę mieć taki problem). W ogóle to się zastanawiam ile będe jeszcze wózka używać. L. nie podoba się wózek (znowu...) - w sumie jeździłam w gondoli 3 m-ce, potem chusta, potem spacerówka od października do teraz (czuli 6 m-c) z czego w zimie nosiłam jednak w MT, bo ciężko przez zaspy przejechać wózkiem. I znowu wózek jest be... dzisiaj musiałam wózkiem pojechać pozałatwiać urzędowe sprawy - daleko, autobusem, myślałam, że dam radę - droga powrotna to męka, wychodzenie z wózka. Wyjęłam MT, L. na przód dałam i jakoś dałam radę wrócić do domu, ale wróciłam upocona jak mysz - 10 kg z przodu plus ciężki wózek do pchania anika, bzinka super, że pierwszy dzien w pracy minął dobrze! ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- moderna spodnie takie http://www.hm.com/pl/product/25044?article=25044-A
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
interesują go pieski (żywe). w książkach ogląda, ale tak bez większego zainteresowania. zresztą ksiązki od jakiegoś czasu służą do rzucania, albo przekręca ileś kartek na raz i w sekundę każe kończyć czytanie/opowiadanie. Ty się ciesz, że Torres tyle kuma. my też ciężki dzień mieliśmy, oboje. ja początek @, J. wstał chyba nie tą nogą co trzeba, od rana marudził i wściekał się, spał 30 minut, potem zabawa, kasza, spacer, 30 minut i zasnął, więc wróciliśmy, spał 45 minut. zabawa, obiad, spacer, sen - godzina, 15 minut, deser, spacer. Maruder cały dzień, 3 drzemki jak nie on, cały dzień był jakiś zmęczony, tarł oczy. Po południu padłam razem z nim, na wieczorny spacer posłałam tż, a sama siedziałam 45 minut w wannie. Też byłam non stop zmęczona i dalej padam. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Jakub w wózku siedzi, do tego nie chodzi, więc nie ma motywacji do wychodzenia z wózka, ale nie wiem co będzie jak zacznie dreptać w końcu. póki co na rękach nosimy go jak na dłuższych zakupach zaczyna się wściekać, na spacerze jak nie chce siedzieć idziemy na huśtawki. |
||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Hej
alliw K.też lubi suszarkę. jak suszę włosy to przychodzi, muszę się schylić, bierze do rączki i macha nią na boki. tak samo myje mi zęby a ostatnio jak zostaliśmy sami spłukiwał mi głowę prysznicem. ile radości ma z tegoa! wiecie co ostatnio zajmuje małego? cokolwiek co ma nakrętkę. ależ to precyzyjna robota, w szoku byłam że potrafi sam odkręcać, zdejmować nakrętkę, potem zakładać i zakręcać Monicca Twoja teściowa wymiata z tym seplenieniem zaklejaj jej buzię taśmą na wejściu i po kłopocieja staram się mówić normalnie do małego ale tż dziwnie mówi. nie sepleni ale normalne to to nie jest za kupę do nocnika. u nas jakaś posucha ostatnio. od paru dni pustki w nocniku ![]() Moderna ciekawe w jakim języku będzie pierwsze słowo Marselka. jak jest po niemiecku mama? nestelle za rozdziewiczenie kawoweLuna, Demeter, Monicca kusicie tymi parasolkami przydałaby się i mi, bo mam dość naszego klamota ale jak żyć wożąc dziecko tyłem do siebie? nawet nie zobaczę że wstajeoliwka ładnie Anielka mówi ![]() świetną masz przyjaciółkę. większość ludzi albo się focha po zwróceni uwagi albo zazyna bronić swoich głupich racji i robi dalej to samo cathlyn dobre i 10 minut szkoda, że mój nie umie się uwiesić na szyi i wisieć na plecach fajnie by było ręcę tylko raz przy nim wsadziłam w ciasto i co zrobił? dorwał się do szafki ze słoiczkami i zbiłPAni u nas prrr (+ ślina leci na kilometr) robi dziadka traktor. nie dogadali by sie chłopaki ![]() anika, bzinka super, że jesteście zadowolone z pierwszego dnia w pracy i dziewczyny jak sobie dzielnie poradziły bez mamuś Demeter ale jazda z tym wózkiem. Dobrze, że nie dojechał do ulicy ja strasznie boję się upadku z łózka. brat cioteczny spadł z kanapy i ma padaczkę doszedł okres? ![]() widzę, że nie tylko moje dziecko wypadkowe ![]() wczoraj nie wyrobił na zakręcie, zaczepił rączką o ścianę i uderzył buzią o podłogę. codziennie coś
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj wychodzimy, bez względu na pogodę
W niedziele Byliśmy dłużej na zakupach, no ale to nie był prawdziwy spacer. A maraton chorobowy zakończyliśmy jeszcze 3 dniowką ;-) CHWALE SIĘ. TOMEK MÓWI TA TA i KA KA . W końcu coś sensownego . . . Od razu mi lżej . . . W ogóle bardzo dużo potrafi, chętnie bym się pochwalila ale się boje. Zawsze jak mowie np. Ze Tomek spał całą noc od 20 do 5/6 rano to następna noc budzi się co pół godziny. Zawsze. Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-04-08 o 07:58 |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka
dla Tomusia Dziewczyny podacie mi linka do tych imiennych banerów urodzinowych czy jak to się poprawnie nazywa? kiedyś tu wklejałyście ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Dzień dobry
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ewka dla Tomka ![]() Kwiatuszek mama po niemiecku to tez Mama M. mowi za to czesto tata, a moj maz sie zlsoci, bo mu sie zle kojarzy (w niem. Papa)cathlyn wspolczuje akcji z wozkiem - ale chyba trzeba to jakos przetrwac, cos czuje, ze ten typ tak po prostu ma pozniej zobacze te spodnie, na razie strona hm padla
|
#1170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z drugiej strony były takie dni, kiedy tez gadałam tylko z córką i kotem a z męzem zamieniłam 2 zdania wieczorem a propos kolczyków u dzieci, ja własnie kilka dni temu miała "podanie" od mojej 4 latki, "bo Amelka ma(koleżanka z zajec) i ona tez chce" odesłałąm z kwitkiem, dla mnie nawet dla niej za wczesniej, powiedziałam ze po komunii, i tż tez zapowiedziałam żeby ze mną trzymał front, a on sie na mnie ja na jakaś głupią patrzył hohooho ![]() eee doczytałam ze się staracie. to ty kolezanko planuj zakup testu i wizyte u gina nestelle za kafke, ja tez od jakis 2-3 tygodni korzystam z ekspresuu, słabą nie moje ulubione espresso ale zawsze ![]() Cytat:
wczoraj zabrałam rozdarciucha do piaskownicy, młoda sie bawiła on tak tesknie patrzył, nawet sie spoko bawil jak na swoj wiek oczywiscie, piasku nie jadł, ale jaki był ryk jak go wyciągnęłam, ranyyyyyy, jakas obca babka mi dała pare paluszków zeby sie zamknął, oczywiście zamknął sie od razu i jakby nigdy nic zaczal chrupac, a wogole to pani się zdziwila ze one jeszcze paluszków nie jadł ![]() tż był z maluchami na wycieczce w nd z znajomymi i co? i tez sie smiali bo młoda nie wiedziałą co zrobic z gumą rozpuszczalną i musiał ją uczyć a oni dzieciakom frytki, hamburgery pokupowali, zaznaczam moja najstarsza - 4 latka. czy ja jestes jakas nawiedzona ze dziecku zrobiłam kanapke z grahama i porzadnej szynki na wycieczkę zamiast kupowac hamburgera???a młody to juz wogole miał zupkę domowa w termosie rano ugotowaną. jestem przerażona bezmyślnością i lenistwem moich znajomych jak się nie boją dać takim małym dzieciom takich rzeczy z byle budki, zamiast coś wziąć z domu na kilku godzinną wycieczkę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

: przekłułam dziś Oliwii uszy
)
byłam pewna że ostrzem w oko albo gdzieś obok, bo głowę miał zadartą do góry i tak to wyglądało ale obejrzałam dokładnie, żadnego śladu nigdzie więc dzięki Bogu musiał się ten nóż jakoś obrócić i uderzyć rączką. jakie szczęście że nic się nie stało, dalej chce mi się ryczeć
Czekam....
wiadomo jak mały da mi popalić to mam dosyć. No ale kurcze z czasem widze, że on coraz bardziej kumaty, bardziej samodzielny (pije sam z butelki, zasypia sam wieczorem) więc jesli by teraz było to bym sie cieszyła

)

ulala!