Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 10:30   #2221
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cześć

Onyks, fajnie, że zrobiłaś zakupy co do venezii to racja, ceny mają z kosmosu niestety
Ja dalej walczę, żeby oddać te zimowe kozaki, które kupiłam w grudniu u nich...

Kaska, brawa za zęba

Stokrotko, dzięki za opinię

Dziewczyny, mam pytanie do Was jeszcze odnośnie wózków. Kiedy dziecko zmienia gondolę na spacerówkę? Tzn. kiedy przekładałyście dzieciaki?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:36   #2222
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ale mam lenia dzisiaj, zamiast kożystać, że mały śpi i podszykować coś do obiadu to siedzę na kompie. Jakiś dzisiaj śpiący dzień jest
powinnam robic to samo

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie do Was jeszcze odnośnie wózków. Kiedy dziecko zmienia gondolę na spacerówkę? Tzn. kiedy przekładałyście dzieciaki?
szymka przelozylam jak mial skonczone pol roku, mateusza zamierzam podobnie chyba ze nie bedzie jeszcze siedzial, teoretycznie mozna by wczesniej i wozic na plasko ale i tak wtedy nic nie widzi
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:53   #2223
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Blonde, alergia jest na pewno bo po niektórych produktach mała ma całą buźkę wysypaną i potem taki liszaj się z tego robi no i na ciałku takie suche placki.
Tylko nie możemy konkretnie zlokalizować na co bo wysypuje po, szynce, parówkach, jajku, serach, maśle...w sumie to łatwiej byłoby mi napisać po czym nie wysypuje Panel pokarmowy alergolog zlecała już 2 razy, chociaż mówiła, że u takich małych dzieci raczej nic nie wychodzi...no i faktycznie nie wyszło

Byłam na zakupach, wróciłam bogatsza o 2 tuniki, torebkę i 2 pary butów. Ale nie powiem żebym była zadowolona... tak jakoś bez szału. Jedne buty to te trampki Palladium, które Wam kiedyś pokazywałam, wzięłam miętowe, a drugie to zwykłe baleriny z materiału, szare.

Najładniejsze buty ma zdecydowanie Venezia, ale ceny mają koszmarne! Podobały mi się buty (tż się uparł, że mi kupi), ale głos rozsądku wziął górę i nie kupiłam, za ich cenę miałam te wszystkie rzeczy i jeszcze trochę grosza zostało.
Naprawdę szkoda, że tak się drożą, bo buty ładne, ale ceny nie dla zwykłych ludzi...
rozumiem Robiliscie testy z krwi?

za zakupyPoszalalas

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
tesciowa uparla sie ze kupi mateuszowi ubranie do chrztu, pokazala mi nawet jakie ale jak zobaczylam cene to podziekowalam, szkoda kasy na piekny garnitur ktorego wiecej nie zalozy
moze i szkoda, ale z drugiej strony mozesz potem wystawic na sprzedaz
Ja po chrzcie kilka razy spodenki Sebie zalozylam, ale mielismy takie a'la sztruksowe i kamizelke taka sweterkowa i czape tezKoszuli to raczej juz nie zalozył

Cytat:
jakos po półroczu
Stary 2014-04-07, 10:57   #2224
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Piankowe są przednie - jak w Navingtonie. My mamy wersję z tyłem pompowanym.

+ lekki
+ składa się do małych rozmiarów
+ mega zwrotny, bardzo fajnie się prowadzi
+ wąski - co uratowało mnie już nieraz w alejkach sklepowych zawalonych koszami
+ ładny
+ duża regulacja poziomu rączki

- mały kosz - tzn. raczej nie chodzę na wielkie zakupy ale jeśli zdarza się że wpakuję na dół Niny torbę (nie uznaję toreb wieszanych na rączce), to już naprawdę mało co się zmieści
- nie złożysz go jedną ręką
- pianki z przodu - gdyby były pompowane to bym wzięła
- skórzany pałąk w spacerówce - myślę że szybko będzie widać ząbki

To wszystko co mi z marszu przychodzi do głowy. Gondolę mamy lite i na pewno jest super dla dziecka urodzonego latem bo ma moskitiery. No i jest dużo lżejsza od comfort.
dzięki no to piankowe kola do dyskryminują

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chwalę się! Miki dzisiaj kawałek raczkował! a ja się poryczałam oj tam

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Od wtorku mnie nie było, tak mnie grypa rozłożyła. Prawie 40 stopni w nocy - w dzień całkiem znośnie. Ale było minęło. Od wczoraj czuję się lepiej. Dziś mąż pojechał na studia a tu co? Maja od rana kaszel, gorączka 38 stopni zadzwoniłam do pediatry i powiedziała aby przyjechać przed 16 .(mojej nie było, ale była druga też fajna ) Po badaniu osłuchowo czysto, ale ma powiększone migdałki i lekko czerwone gardło, więc jak nie przejdzie , to w poniedziałek mam się stawić, bo może to jakaś angina będzie i wtedy już antybiotyk będzie trzeba dać. Na razie tylko 2 syropki dostała i nurofon na goraczkę. Maja generalnie cały dzień mi prawie przespała, albo przeleżała. Teraz też śpi. Ale kaszel miała taki paskudny, że aż mi jej szkoda

Tasiu gratulacje.
zdrówka!

Cytat:
Nie da się dodać zdjęć, spróbuję w innym poście
ale zakupy! Rozszalałaś się!
ja póki co mam jakieś obawy kupować... na razie zajęłam się moją ciążową garderobą:P mam andzieję, że to co zamówiłam będzie pasować, bo nie lubię kupować przez neta, no ale taniej

Cytat:
Miki ma prawą dolną jedynkę

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Witam się ja i moje przeziębienie

Wczorajszy dzień cały w wyrku, mąż ugotował obiad a ja się leczyłam.
zdrówka!

hej
a ja się z rana chwalę....!! Mam od dzisiaj męża inżyniera upije się picolo!! nareszcie!!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 10:59   #2225
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

mysia zdrowiej,

onyks to jednak zakupy udane

tesciowa uparla sie ze kupi mateuszowi ubranie do chrztu, pokazala mi nawet jakie ale jak zobaczylam cene to podziekowalam, szkoda kasy na piekny garnitur ktorego wiecej nie zalozy

Jeśli drogi to faktycznie szkoda!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

ale mam lenia dzisiaj, zamiast kożystać, że mały śpi i podszykować coś do obiadu to siedzę na kompie. Jakiś dzisiaj śpiący dzień jest
A co tam! Korzystaj i się leń ile wlezie!

Cytat:
Cześć

Onyks, fajnie, że zrobiłaś zakupy co do venezii to racja, ceny mają z kosmosu niestety
Ja dalej walczę, żeby oddać te zimowe kozaki, które kupiłam w grudniu u nich...

Kaska, brawa za zęba

Stokrotko, dzięki za opinię

Jednak Ci nie uznali reklamacji?

My zmieniliśmy chwilę przed skończeniem pół roku, chociaż Nataszka jeszcze nie siedziała. Jeździliśmy na leżąco

Zapomniałam Ci odp. odnośnie becika. My mieliśmy 2, bo Nataszka często ulewała i co chwilę były do prania.
A ochraniacz na łóżeczko był, ale założony później (chyba jak miała 4 m), ale użytkowany krótko

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:02   #2226
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

szymka przelozylam jak mial skonczone pol roku, mateusza zamierzam podobnie chyba ze nie bedzie jeszcze siedzial, teoretycznie mozna by wczesniej i wozic na plasko ale i tak wtedy nic nie widzi
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

jakos po półroczu
A jacy duzi oni wtedy byli? Chodzi mi o długość. Bo kurde, doszło mi kolejne kryterium szukania wózka - w gondoli musi mi się przecież zmieścić dziecko w kombinezonie z kocykiem Oczywiście wiem, że każde dziecko inne, ale tak mniej więcej?

Spodobał mi się pewien wózek, ale gondola ma długość 75 cm... i sama już nie wiem.

Natala, Kaska, Wy rodziłyście mniej więcej w tym czasie, co ja będę rodzić. Jakie macie długie gondole?

Hania

Stary 2014-04-07, 11:03   #2227
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem Robiliscie testy z krwi?

za zakupyPoszalalas

Ja po chrzcie kilka razy spodenki Sebie zalozylam, ale mielismy takie a'la sztruksowe i kamizelke taka sweterkowa i czape tezKoszuli to raczej juz nie zalozył

jakos po półroczu
Tak, z krwi

Blonde, powiem Ci że jestem coraz bardziej zadowolona z tej nuny, przydaje się i spisuje na medal! A miałam wątpliwości i w sumie dzięki Tobie się zdecydowałam

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
dzięki no to piankowe kola do dyskryminują

zdrówka!

ale zakupy! Rozszalałaś się!
ja póki co mam jakieś obawy kupować... na razie zajęłam się moją ciążową garderobą:P mam andzieję, że to co zamówiłam będzie pasować, bo nie lubię kupować przez neta, no ale taniej

zdrówka!

hej
a ja się z rana chwalę....!! Mam od dzisiaj męża inżyniera upije się picolo!! nareszcie!!!
Ana, to klask i: dla niego!!
A patrzyłaś na te wózki, które Ci napisałam?
Jane muum albo Graco Evo?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-07, 11:05   #2228
metkaa
Zakorzenienie

Ana brawa dla meza

Cytat:
mialam dokladnie takie samo przy szymku i teraz chcialam cos podobnego, takie eleganckie spodnie na kant wogole do mnie nie przemawiaja,
Stary 2014-04-07, 11:07   #2229
onyks
Zakorzenienie

Butter, w Joolzie miała 80 cm i wydawała mi się duża
A znajomi którzy mieli xlandery narzekali na małą gondolę, chyba 70 cm bo szybko im się dzieci nie mieściły

Stary 2014-04-07, 11:09   #2230
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jacy duzi oni wtedy byli? Chodzi mi o długość. Bo kurde, doszło mi kolejne kryterium szukania wózka - w gondoli musi mi się przecież zmieścić dziecko w kombinezonie z kocykiem Oczywiście wiem, że każde dziecko inne, ale tak mniej więcej?

Spodobał mi się pewien wózek, ale gondola ma długość 75 cm... i sama już nie wiem.
ja musialabym zerknac do ksiazeczki bo tak to nie pamietam, wydaje mi sie ze gondola 75cm powinna byc ok, moja chyba ma podobnie
Stary 2014-04-07, 11:14   #2231
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak Ci nie uznali reklamacji?

My zmieniliśmy chwilę przed skończeniem pół roku, chociaż Nataszka jeszcze nie siedziała. Jeździliśmy na leżąco

Zapomniałam Ci odp. odnośnie becika. My mieliśmy 2, bo Nataszka często ulewała i co chwilę były do prania.
A ochraniacz na łóżeczko był, ale założony później (chyba jak miała 4 m), ale użytkowany krótko
Pewnie, że mi nie uznali Ale mąż się wkurzył i zaczął załatwiać sprawę przez Federację Konsumentów...teraz oni napisali do nich i niby czekamy na odpowiedź Venezii..trwa to jedyne 4 miesiące, a ja wtopiłam 4 stówy za buty, które stoją w pudle

No tak właśnie myślę, że ochraniacz mogę później kupić.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Butter, w Joolzie miała 80 cm i wydawała mi się duża
A znajomi którzy mieli xlandery narzekali na małą gondolę, chyba 70 cm bo szybko im się dzieci nie mieściły
No tak, tak źle i tak niedobrze.
Wybór wózka to normalnie jak wybór auta

Wybieranie tego wózka w ogóle mnie nie kręci

Cytat:
ja musialabym zerknac do ksiazeczki bo tak to nie pamietam, wydaje mi sie ze gondola 75cm powinna byc ok, moja chyba ma podobnie
No tak. Dzięki. Kurcze, już sama nie wiem.
Wiadomo, każde dziecko inaczej rośnie ... ale przecież wózek muszę kupić wcześniej, mam nadzieję, że Hania nie będzie wielkoludem ale nie przewidzę tego...

Hania

Stary 2014-04-07, 11:15   #2232
metkaa
Zakorzenienie

zmierzylam tak mniej wiecej gondole bo Mateusz tam spi to wychodzi 75cm a na stronie pisza ze ma 80

dobrze ze walczycie, powinno sie udac
Stary 2014-04-07, 11:17   #2233
kaska87
Zakorzenienie

hej

dziękuję w imieniu Mikusia za gratulacje

Butter ja mam murę 75cm, Mysze przesadziłam do spacerówki jak miał 5 miesięcy, z tym, że ona się rozkłada na płasko, a drugim poziom leży jak na leżaczku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:19   #2234
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Ha, wpadłam, rzuciło mi się Twoje pytanie w oczy to odpowiem

Emilia miała równe pół roku, w sumie to woziłabym ja dalej w gondoli, tylko już się w niej nie mieściła a w spacerówce i tak jeździła w pozycji półleżącej do czasu aż sie sama nie nauczyła porządnie siedzieć

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Butterku ja ochraniaczy do łóżeczka nie mam nie miałam.... i nie narzekałam na ich brak
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:22   #2235
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
zmierzylam tak mniej wiecej gondole bo Mateusz tam spi to wychodzi 75cm a na stronie pisza ze ma 80

dobrze ze walczycie, powinno sie udac
Federacja powiedziała, że powinno się udać...po czym zamilkli

Tak piszą na stronie z tymi wymiarami, bo oni piszą wymiar zewnętrzny gondoli. Jakby kurde dziecko jeździło na zewnątrz gondoli

Dzięki, że pomierzyłaś

Cytat:
hej

dziękuję w imieniu Mikusia za gratulacje

Butter ja mam murę 75cm, Mysze przesadziłam do spacerówki jak miał 5 miesięcy, z tym, że ona się rozkłada na płasko, a drugim poziom leży jak na leżaczku
No właśnie, wydaje mi się, że ten wózek, który ja oglądałam też ma spacerówkę rozkładaną na płasko...i to by chyba ratowało sytuacje. Bo on ma dobre opinie, jest niedrogi i ładny...ale ta gondola pieronowa!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ha, wpadłam, rzuciło mi się Twoje pytanie w oczy to odpowiem

Emilia miała równe pół roku, w sumie to woziłabym ja dalej w gondoli, tylko już się w niej nie mieściła a w spacerówce i tak jeździła w pozycji półleżącej do czasu aż sie sama nie nauczyła porządnie siedzieć
O widzisz. No właśnie. Bo ona też zimę w gondoli przejeździła... więc w tych wszystkich szmatach się już pewnie nie mieściła.
Bika, jaki masz wózek?

Jak jej zdrówko w ogóle?

I pytanie kolejne - jakie macie materace? (wiem, wiem, jestem monotematyczna, przepraszam...ale jak wcześniej więcej Was było w ciąży i były o tym rozmowy, to jak czytałam, nie zapamiętywałam )

Hania

Stary 2014-04-07, 11:25   #2236
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

hej

Cytat:
Tak, z krwi

Blonde, powiem Ci że jestem coraz bardziej zadowolona z tej nuny, przydaje się i spisuje na medal! A miałam wątpliwości i w sumie dzięki Tobie się zdecydowałam

ciesze sie

Cytat:
Ana brawa dla meza

mialam dokladnie takie samo przy szymku i teraz chcialam cos podobnego, takie eleganckie spodnie na kant wogole do mnie nie przemawiaja,
do mnie tez nie

Cytat:

No tak. Dzięki. Kurcze, już sama nie wiem.
Wiadomo, każde dziecko inaczej rośnie ... ale przecież wózek muszę kupić wcześniej, mam nadzieję, że Hania nie będzie wielkoludem ale nie przewidzę tego...
no tak kazde rosnie inaczej, ale tak czy siak mysle ze te 75 cm bedzie ok.

Ide zaraz po Sebe do p-la. Chce wziac rower pod pacheglupio pewnie bede wygladac, ale co tamBedzie miec frajde wracajac do domu na rowerze
Stary 2014-04-07, 11:27   #2237
Ana***
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny tak się cieszę że w końcu się obronił

Cytat:

Ana, to klask i: dla niego!!
A patrzyłaś na te wózki, które Ci napisałam?
Jane muum albo Graco Evo?
Wcześniej nie patrzyłam, bo nie nie było. Zerkam teraz na nie i wygląd super, gondola duża... ale chyba oba odpadają ze względu na piankowe koła

Cytat:

mnie też nie...

już zapowiedziałam tż ze po obronie ma szukać:P:P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:29
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:31   #2238
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

no tak kazde rosnie inaczej, ale tak czy siak mysle ze te 75 cm bedzie ok.

Ide zaraz po Sebe do p-la. Chce wziac rower pod pacheglupio pewnie bede wygladac, ale co tamBedzie miec frajde wracajac do domu na rowerze
Dzięki.

E tam głupio
Ja kiedyś szłam przez całe miasto z wielką plastikową taczką dziecięcą pod pachą

Cytat:
Dzięki dziewczyny tak się cieszę że w końcu się obronił
O właśnie, gratulacje dla męża

My dalej siedzimy w remoncie kuchni, w domu jest istny sajgon, lodówka i szafki w przedpokoju, nic nie można ugotować, bułkę na śniadanie robiłam na kominku
Ale już jest pomalowane, ja muszę umyć meble i mam nadzieję, że dziś mąż będzie powoli kończył swoją część i potem tylko koleś z tymi nowymi meblami przyjdzie, ale to już nie ma takiego brudu.
Zmieniliśmy kolor ścian, bo 2 były ostro zielone, a 2 budyniowe, a teraz wszystkie są jasno szare. Super kolor...muszę tylko dokupić czerwone dodatki do kuchni...doniczki, jakąś miskę na owoce

Hania

Stary 2014-04-07, 11:35   #2239
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

I pytanie kolejne - jakie macie materace? (wiem, wiem, jestem monotematyczna, przepraszam...ale jak wcześniej więcej Was było w ciąży i były o tym rozmowy, to jak czytałam, nie zapamiętywałam )
moja bratowa tak walczyla o buty i sie udalo, ja kiedys przez rzecznika praw konsumenta tez zalatwilam wiec mysle ze sie uda tylko czasu potrzeba,
przy szymku mielismy ten najpopularniejszy chyba, kokos-pianka-gryka a teraz tz wybral taki bez gryki,

a jaki wozek masz na oku?
Stary 2014-04-07, 11:37   #2240
kaska87
Zakorzenienie

Butter lateksowy
tylko ja nie mam tej poduszki klin
http://more4kids.pl/produkt/63270-ma...szka-klin.html

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-07 o 11:40
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 11:41   #2241
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
moja bratowa tak walczyla o buty i sie udalo, ja kiedys przez rzecznika praw konsumenta tez zalatwilam wiec mysle ze sie uda tylko czasu potrzeba,
przy szymku mielismy ten najpopularniejszy chyba, kokos-pianka-gryka a teraz tz wybral taki bez gryki,

a jaki wozek masz na oku?
A wiesz co, w Smyku spodobał nam się wizualnie polski wózek Bebetto Luca... z bardzo fajnego jest materiału, fajny stelaż. Ale teraz czytam opinie i coś mi się wydaje, że nie jest taki fajny Eh, koszmar z tym wyborem wózka... będę dziecko w taczce wozić.

Hania

Stary 2014-04-07, 11:44   #2242
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Tak piszą na stronie z tymi wymiarami, bo oni piszą wymiar zewnętrzny gondoli. Jakby kurde dziecko jeździło na zewnątrz gondoli

Dzięki, że pomierzyłaś

No właśnie, wydaje mi się, że ten wózek, który ja oglądałam też ma spacerówkę rozkładaną na płasko...i to by chyba ratowało sytuacje. Bo on ma dobre opinie, jest niedrogi i ładny...ale ta gondola pieronowa!

O widzisz. No właśnie. Bo ona też zimę w gondoli przejeździła... więc w tych wszystkich szmatach się już pewnie nie mieściła.
Bika, jaki masz wózek?

Jak jej zdrówko w ogóle?

Butter, jak ja przeniosłam do spacerówki, to był koniec kwietnia, więc już cienko ubrana była, ale nogi już jej wystawały
A ze zdrowiem różnie, ogólnie ok, ale jeszcze sobie "siedzimy" w domu, żeby nabrać odporności.
Wózek, bez szaleństw - mieliśmy i w sumie to nadal mamy, bo używamy prawie codziennie tako laret. Polski, w rozsądnej cenie. Ja polecam. Robiliśmy go na specjalne zamówienie bez tych wszystkich rzucających się w oczy napisów "tako" i w wymyślonej przez nas kolorystyce za co nie zapłaciliśmy ani złotówki więcej, wiec tym bardziej polecam. Jak się nam torba zaczęła pruć to od razu wymienili na nową.
A materac - ten dwustronny - gryka/pianka/kokos czy jakoś tak....

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
A wiesz co, w Smyku spodobał nam się wizualnie polski wózek Bebetto Luca... z bardzo fajnego jest materiału, fajny stelaż. Ale teraz czytam opinie i coś mi się wydaje, że nie jest taki fajny Eh, koszmar z tym wyborem wózka... będę dziecko w taczce wozić.
O, Boże, film "baby blus" mi się przypomniał....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-04-07, 11:48   #2243
metkaa
Zakorzenienie

Butter wizualnie wozek fajny
Stary 2014-04-07, 11:50   #2244
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, jak ja przeniosłam do spacerówki, to był koniec kwietnia, więc już cienko ubrana była, ale nogi już jej wystawały
A ze zdrowiem różnie, ogólnie ok, ale jeszcze sobie "siedzimy" w domu, żeby nabrać odporności.
Wózek, bez szaleństw - mieliśmy i w sumie to nadal mamy, bo używamy prawie codziennie tako laret. Polski, w rozsądnej cenie. Ja polecam. Robiliśmy go na specjalne zamówienie bez tych wszystkich rzucających się w oczy napisów "tako" i w wymyślonej przez nas kolorystyce za co nie zapłaciliśmy ani złotówki więcej, wiec tym bardziej polecam. Jak się nam torba zaczęła pruć to od razu wymienili na nową.
A materac - ten dwustronny - gryka/pianka/kokos czy jakoś tak....

O, Boże, film "baby blus" mi się przypomniał....
Nie znam tego filmu

No to nabierajcie odporności, oby na dłużej!

Dzięki za opinie. Wizualnie podoba mi się Twój wózek tylko właśnie te piżdżące kolory mnie odstraszają.
Ja nie chcę kupować zbyt drogiego wózka, wolę porządny fotelik i bazę do isofixa do auta!
Chyba spiszę TŻ kilka wózków i niech czyta opinie! Bo ja nie mam na to siły.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Butter wizualnie wozek fajny

Najbardziej podoba mi się kolor LO195.

Hania

Stary 2014-04-07, 11:50   #2245
onyks
Zakorzenienie

Butter, to powodzenia Oby uznali!
Ja lubię grzebać w necie, czytać jak czegoś szukam i wybór wózka mi się podobał Obyś znalazła Ze swojej strony mogę tylko doradzić żeby nie szukać ciężkich bo jak dziecko już waży swoje + taki wózek blisko 20 kilowy to jest hardcore. No i próbuj na żywo, prowadzenie, podbijanie, składanie

Blonde

Stary 2014-04-07, 11:54   #2246
metkaa
Zakorzenienie

Butter ladny

dobrze ja ide bo mi dziecko zaraz wstanie a ja nawet ziemniakow nie obralam

milego popoludnia
Stary 2014-04-07, 11:58   #2247
onyks
Zakorzenienie

Butter, co do fotelika to jest świetny blog! Któraś z dziewczyn mi go poleciła.
LINK

Poczytaj o tych BeSafe izi, świetne są! Wogóle blog tego faceta jest rewelacyjny, mnóstwo przydatnych informacji

A materac: gryka - pianka - kokos. Ale dlaczego ten to nie pamiętam

Stary 2014-04-07, 12:04   #2248
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Nie znam tego filmu

No to nabierajcie odporności, oby na dłużej!

Dzięki za opinie. Wizualnie podoba mi się Twój wózek tylko właśnie te piżdżące kolory mnie odstraszają.
Ja nie chcę kupować zbyt drogiego wózka, wolę porządny fotelik i bazę do isofixa do auta!
Chyba spiszę TŻ kilka wózków i niech czyta opinie! Bo ja nie mam na to siły.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Najbardziej podoba mi się kolor LO195.
Otóż to dlatego mamy czarną ramę, i szaro-czarne "nadwozie"

Ale widzę, że po BB mnóstwo nowych wózków jeździ, baaaaardzo mi się podobają, to chyba model 2014. O to chyba coś takiego http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=39

A filmu nie oglądaj. Taaa... już wiem, że obejrzysz

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Ja lubię grzebać w necie, czytać jak czegoś szukam i wybór wózka mi się podobał Obyś znalazła Ze swojej strony mogę tylko doradzić żeby nie szukać ciężkich bo jak dziecko już waży swoje + taki wózek blisko 20 kilowy to jest hardcore. No i próbuj na żywo, prowadzenie, podbijanie, składanie

Blonde
Hardcore? Przecież wózka nie nosisz na plecach. Nie wiem czy nasz wózek lekki, czy cieżki, chyba przeciętny, Emilka też swoje waży, a jeszcze nie raz dodatkowo go obciąże zakupami i jeszcze nigdy nie odczułam jego wagi.... przecież go tylko pcham, ewentualnie wciągam po schodach.

Rozumiem z jakich powodów szukałaś ultra lekkiego wózka. Ale jakoś tego hardcoru nie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-04-07, 12:32   #2249
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Ale widzę, że po BB mnóstwo nowych wózków jeździ, baaaaardzo mi się podobają, to chyba model 2014. O to chyba coś takiego http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=39

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Hardcore? Przecież wózka nie nosisz na plecach. Nie wiem czy nasz wózek lekki, czy cieżki, chyba przeciętny, Emilka też swoje waży, a jeszcze nie raz dodatkowo go obciąże zakupami i jeszcze nigdy nie odczułam jego wagi.... przecież go tylko pcham, ewentualnie wciągam po schodach.

Rozumiem z jakich powodów szukałaś ultra lekkiego wózka. Ale jakoś tego hardcoru nie

Mój wózek ultralekki nie był, był po prostu lekki. I tak, to było dla mnie bardzo ważne kryterium z wielu powodów.
Jak wybierałam wózek to mieszkałam na 3 piętrze i musiałam wnosić wózek do góry.
No i jak chciałam gdzieś jechać, wrzucić wózek do auta to cieszyłam się, że nie waży za dużo

Z tych wszystkich powodów nie wybrałam ciężkiego wózka (pamiętam, że mi i Abby podobał się 4 rider, ale obie zrezygnowałyśmy m.in. ze wzgl. na wagę).
Ale wiadomo, każdy lubi co innego

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2014-04-07 o 12:40
Stary 2014-04-07, 12:46   #2250
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Blonde
Dzięki poczytam
Musimy podjechać do sklepu i popróbować

Cytat:
Butter, co do fotelika to jest świetny blog! Któraś z dziewczyn mi go poleciła.
LINK

Poczytaj o tych BeSafe izi, świetne są! Wogóle blog tego faceta jest rewelacyjny, mnóstwo przydatnych informacji

A materac: gryka - pianka - kokos. Ale dlaczego ten to nie pamiętam
Dzięki
Fotelik to działka mojego męża, sam się zadeklarował, że on się tym zajmie

Cytat:

Nie no, pewnie filmu nie będę oglądać. Nie jestem w stanie zobaczyć żadnego filmu, zasypiam od razu

Dzięki Bikuś. Pooglądam te wszystkie wózki...

Dziewczyny, macie jakiś pomysł, jak z mebli z płyty usunąć takie tłuste ślady z palców? Myję właśnie te kuchenne meble wodą z płynem do naczyń i nie chce mi to zejść, widać ciągle

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości