|
|
#1741 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() my pewnie tez we wrzesniu w któryś weekend wyskoczymy ![]() Cytat:
![]() a o tej sadze czytałam dobre recenzje, muszę jej gdzies poszukać ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Poniekąd
Ale bardzo się starał Pan "egzotyczny".Shiloh - trylogię czytałam w ciąży i mega mi się podobała, a "Sagę LL" w gimnazjum. Całą! I też mi się podobała :_
|
|
#1743 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja w bloku nie mieszkam. Coś ostatnio na nic fajnego trafić nie moge,za co się zabieram to mi nie idzie. i w sumie od miesiąca to tylko gazety czytałam.
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
A lubię jeszcze książki Mingmei Yip
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam problem z książkami po ciazy. Absolutnie nie jestem w stanie skupić sie na treści. Niby czytam ale okazuje sie ze nic nie zarejestrowałam.
Mam nadzieje ze to minie. O tym juz było , ale moze nowe mamy podpowiedzą. Planuje stworzyć biblioteczkę dla Dominika. Nie tylko pozycje dla maluchów ale tez takie po które warto zeby sięgał za kilkanaście lat. Co polecacie? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#1747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkie mi znane wit.D dostępne bez recepty są w postaci oleju także nie wiem...może niech twoja koleżanka popyta w aptece a później zasugeruje pediatrze niestety niektórym lekarzom jak sie nie powie to nic nie przepiszą![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
moja córa uwielbia te ksiażki,są to krótkie opowiadania napisane bardzo fajnie,a czytajac można się pośmiać ![]() druga ulubiona jej seria to ksiażeczki o Franklinie http://www.wydawnictwo-debit.pl/offe...,franklin.html ksiazki zamawiałam z tej ksiegarni i wszystkie wierszyki i rymowanki ![]() mój syn dziś w nocy mnie bardzo zaskoczył bo jak usnął o 21.30 po jedzonku tak karmiłam go na śpiocha o 5.20
Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-04-07 o 07:45 |
||
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak napisałaś o tej biblioteczce to sama zaczęłam się zastanawiać... Próbuję sobie przypomnieć jakieś lektury z klas 1-3 i czy coś mi się podobało... Przychodzi mi do głowy "Karolina i zaczarowany ołówek" (ale to chyba dziewczyńskie), "Dzieci z Bullerbyn". Pewnie to już nie są lektury szkolne- minęło tyle lat. Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-04-07 o 07:54 |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych co pamietam - Pan Kuleczka, Książki Janosha o Misiu i Tygrysku. Dla dziewczynek (raczej) piękne są książeczki o Martynce. Siostrzenica najbardziej jednak od małego lubiła wszelkie albumy/encyklopedie dla dzieci - o zwierzątkach, roślinach itp. a z bajek na cd - seria o Kropelce i w 80 dni dookoła świata (TA wersja, była ok 8 lat temu jako dodatek do jakiejs gazety). 80 dni oglądała jeszcze do niedawna (teraz ma 13 lat) i to był rytuał podczas wakacji u dziadków (moich rodziców). I książeczki na podstawie bajek - Franklin, Listonosz Pat
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-07 o 09:09 |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() co do książek to ja opuściłam się w czytaniu i bardzo mi wstyd bo czytać uwielbiam, cholerka jakoś czasu brakuje miMy wczoraj byliśmy u teściów i u przyjaciół- mały grzeczny choć u dziadków pokazał siłę płuc ![]() dostaliśmy torbę ubranek od znajomych- takich większych 74-80 więc na pewno przydadzą się dziś na 12:45 idziemy na kontrolę do pediatry, mam nadzieję że przeziębienie już minęło
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() U nas w nocy tym razem 2 pobudki, ale nie było źle ![]() Możecie polecić jakiś fajny leżaczek bujaczek? Bardziej taki do 250 zł, ale może być też droższy jeśli uważacie że jest godzien uwagi
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie idziesz? ja do LM
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia, Konsternacja - trzymam kciuki.
Katarzyniak - Tiny Love Jestem mega zadowolona ;-) Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
My na NFZ- ogólnie postanowiłam, że będę prowadzać dziecko do pediatry w państwowej przychodni a "tylko" specjalistów w LM (do tej pory byliśmy na Usg bioderek i u neurologa.) Bo jeśli np. zmienię pracę i tam już nie będzie LM tylko np Medicover to będę musiała przenosić kartę dziecka (o ile to możliwe). A przychodnia z NFZ jest bardziej stabilna w takiej sytuacji. Nawet w kryzysowej sytuacji przychodnia NFZ przyjmuje mnie (w sensie moje dziecko) bez umówienia a z terminami w LM jest różnie...
Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-04-07 o 10:18 |
|
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zasatanawiam się też nad takim: http://www.smyk.com/bright-starts-le...niemowlaka-p#e I ten drugi dziecko może użytkować dłużej, tj do 3r.ż.... i gdyby ten z tiny love mógłby również być do 3 rż a nie do 1rż to już bym zdecydowała. I teraz pytanie - jest sens zwracać uwage zeby lezaczek był do 3rż, a nie do roku? czy później dziecko jak jest wieksze i tak w nim nie usiedzi i woli inne zajecia...? jak myslicie?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Powróciłam do mojego dzieciątka! Co do czytania książek to ja przede wszystkim "branżowe" i liteaturę popularną plus sentymentalne powroty do lektur z dzieciństwa (Musierowicz, Muminki, o których ktoś pisał - zwłaszcza ukochana "Dolina Muminków w listopadzie"). Lubię Grishama i Cobena. Ostatnio czytam właśnie jego "Sześć lat później". Chętnie wracam do Sapkowskiego. A ostatnio staram się też uzupełniać luki w klasyce i zachwyciłam się "Nędznikami". A Wy zainspirowałyście mnie tą sagą o ludziach lodu. Wpisuję na listę ![]() U nas chrzest za dwa tygodnie. Już dwa razy mąż szedł załatwiać i ciągle nie pamiętamy jakie dokumenty mamy przynieść A ja obecnie na etapie poszukiwania ubranek. Coś możecie polecić? Jakiś sklep z największym wyborem? Chciałabym to załatwić za jednym razem, bo nie przepadam za łażeniem po sklepach.
|
|
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki. Mogę się do Was dołączyć?
Szukałam jakiejś grupy mam aby porozmawiać o dzieciaczku gdyż wszyscy moi znajomi są jeszcze bezdzietni i niestety ciężko z nimi skonsultować zachowania dziecka- na początku jak byli u mnie w odwiedziny to kupili pieluszki w rozmiarze 4 gdyż uważali że miesięczne dziecko powinno już ważyć 8 kilo ![]() coś o mnie: mam 25 lat, mieszkam w krak, pracuje w finansach, uwielbiam wszystko co związane ze sportem(w szczególności snowboard) a moje pierwsze dziecko urodziło się 4 lutego i ma na imię Iwona
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do Mam, które studiują lub jakoś inaczej się dokształcają. A mianowicie- jak Wy to robicie? Ja nie mogę przy małym się uczyć a tym bardziej rozwiązywać case'y...
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, Witamy. A malutka ile ważyła? Jak porod? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie znam sklepow z wiekszym wyborem dzieciowych ubranek. A jezeli nie lubisz to H&M, tam kupisz wszystko
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas piekna pogoda zaoknem i az zyc sie chce ![]() Moje dziecko sie obudzilo i lezy juz od 15 minut i oglada sufit ![]() Nie wiem co go tam tak fascynuje
|
|
#1764 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Kciuki za wizyty u lekarzy,oby wszystko było ok Keffi za udaną operację ![]() Chciałam się tylko podzielić informacją (nie zauważyłam żeby ktoś pisał) że w H&M Kids 20% Rabatu Na Całe Zakupy może ktoś skorzysta
|
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh...a u Nas leje, wieje, szaro - depresyjnie bardzo. Nic mi się nie chce
![]() |
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Kurde płakać mi się chce, bo 4 dzień moje dziecko płacze, po jedzeniu ulewa i jak mu się odbije to już lepiej, ale płacz przed masakra.
Byliśmy dziś u neurologa, neurologicznie póki co oki, ale torbiele były w miejsce gdziesajakies piwiazania odpowiedzialne za nóżki więc koło 5-6miesiąca będzie coś bardziej widoczne. Pytanie pani dr czy widzimy coś niepokojącego? Ja:że to nasze 1 dziecko inie wiemy, czy w zachowaniu ok. Tym bardziej jak Migotko pisalas o rzucanie główką. On też tak robi. Drga mu raczka jak śpi. A ona znowu czy widzę coś niepokojącego. Z innych problemów to ma leżeć dużo na brzuszku bo ma splaszczona główkę. Ale my go czesto kładziemy , a spać na brzuchu nie potrafi... ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Hm do 19 kwietnia promo
|
|
|
|
#1767 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do biblioteczki, to za kilkanaście lat dzieci wychowane na elektronicznych gadżetach jednak pewnie chętniej będą sięgały po wersje elektroniczne niż papierowe, więc pytanie czy jest sens gromadzić książki już teraz? ![]() Wiadomo, że dla tych najmłodszych i kilkulatków, książeczki szczególnie z obrazkami warto Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do leżaczka "na dłużej" to bardzo wątpię żeby 2-3 letnie dziecko chciało w nim siedzieć, BA - myślę, że takie roczne jeśli już samo się będzie poruszać, będzie miało leżaczek w głębokim poważaniu. Jednak wnioskuję to na przykładzie dzieci w mojej rodzinie, może się wypowiedzą dziewczyny, które mają już starsze dzieci. Cytat:
Uwielbiam Jeżycjadę - jedna z najbardziej pozytywnych serii książek jakie czytałam.Lubiłam jako nastolatka, ale i teraz chętnie wracam na poprawę humoru ![]() Co do sklepów - to wystarczy pojechać do pierwszej lepszej galerii i wejść do 3 sklepów - H&M, C&A i Smyk - i bedziesz miec wszystko. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
Zakupy zrobione
Weźcie zablokujcie mi stronę smyka, bo zbankrutuje. Po ostatnich zakupach miałam już nic nie kupować do maja:/ A jeszcze wczoraj wyhaczyłam super używane ciuszki na tablicy.Wybrałam taki leżaczek - http://www.smyk.com/bright-stars-lez...t-niemowlaka-p Taką przywieszkę do wózka - http://www.smyk.com/babyono-pszczolk...y-dla-dzieci-p No i skusiłam się też na waszego słynnego robaka Sassy http://www.smyk.com/sassy-zawieszka-...y-dla-dzieci-pKoniec zakupów ! Moja teściowa w sumie skłoniła mnie do zakupów, bo ostatnio jak była to stwierdziła, że dziecko na ma zabawek, (co oczywiście było nieprawdą....khmmm), no to jak teraz przyjedzie to się zdziwi - dostawa czarno-białych książeczek, leżaczek-bujaczek, przywieszka do wózka (którą kupuje już 2 miesiąc, bo niby nie mogła znaleźć), nowe grzechotki, no i wyjmę jej matę edukacyjnę bo jej nie widziała - chyba kobita się przebodźcuje jak to zobaczy
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2014-04-07 o 13:07 |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście już też nie
tylko teraz nie mam (jeszcze) wanny ![]() u nas przepiękna pogoda. Byłam z Zosią na długim spacerze, upociłam się jak dzika świnia przez to nasze ukształtowanie terenu a teraz Zosia dosypia na tarasie. Wykorzystałam ten czas na zrobienie domowego Kubusia, ogarnęłam kuchnię i idę powiesić pranie katarzyniak - mi trzeba zablokować allegro. Uwielbiam polowac o tych godzinach na zestawy ciuszków można już za 20 zł coś fajnego trafić niestety serce mnie boli, że Zosia się nie brudzi i często wyrośnie zanim ja się nacieszę takim zestawem
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też po zakupach
![]() Wydalam 128 zł, w tym mam kurteczke dla Kacpra z H&M, koszulki na lato, body a'a koszulki, sliniaczek zakladany też na rece, spodenki, kilkanaście ubranek dla jego kuzynki,która urodzi się w sierpniu, dla mnie 6 szaliczkow, bluzę a'la kurteczka, bluzeczka. Nike teraz wielkie pranie ...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

) Zaraz wyślę adres mailowy 

bo mi się też to udzieliło, leżałam sobie kiedyś w wannie, głowa i uszy zanurzone i zaczęłam sobie najpierw nucić, później buczeć, a później trenowałam refren do "Ameno". Przez zanurzone w wodzie uszy wydawało mi się, że akustyka w łazience jest idealna
w pewnym momencie zobaczyłam mamę w łazience, która przyszła mnie uspokoić
wszystkie mi znane wit.D dostępne bez recepty są w postaci oleju także nie wiem...może niech twoja koleżanka popyta w aptece a później zasugeruje pediatrze
niestety niektórym lekarzom jak sie nie powie to nic nie przepiszą

16.06.2012 

teraz wielkie pranie ...